Missvisande samarbetsbilder?

Bildkälla: Paula Rosas blogg
Paula: Nej jag har mascara på andra! Men upplever verkligen skillnad från när jag startade till nu ??
Bildkälla: Paula Rosas blogg

Jag personligen använder mascara kanske 2-3 gånger i veckan, långt ifrån varje dag. Sedan min kur av Xlash upplever jag att mina fransar har fått en naturlig volym i och med att jag ser att dem blivit längre och fylligare. Det är oerhört tacksamt att få en klarare och vaknade blick även de dagar som jag inte använder mascara. // Paula Rosas

– ”Det är oerhört tacksamt att få en klarare och vaknade blick även de dagar som jag inte använder mascara”, skriver Paula Rosas i sin reklam för ögonfransserumet Xlash, samtidigt som det framkommer bland kommentarerna att hon till och med använder mascara på sin efterbild.
Med det i åtanke så vet jag inte om det syns så mycket skillnad alls på hennes fransar. Det är ungefär så där mina fransar ser ut, vilken dag som helst, före och efter att jag målar på mascara.
Att inte nämna att hon använder mascara på ”efterbilderna” i sin reklam är extremt missvisande och vilseledande, och någonting som jag tror att Konsumentverket och Reklamombudsmannen skulle kunna ha synpunkter på.

Hela poängen med före och efterbilder handlar ju om att förutsättningarna ska vara så identiska som möjligt så att resultatet får tala för sig självt, utan att det förstärks med exempelvis mascara. 
Det enda den här reklamen säger mi är att Paula med största sannolikhet inte fick länge eller fylligare ögonfransar av Xlash, för mascaran indikerar att hon döljer något.
Så kanske inte är fallet, men det är de signaler jag får av hennes inlägg.

Vad skulle ni tycka om att jag gjorde reklam för en ögonkräm med syfte att minska mörka ringar under ögonen, och så har jag sminkat mig med concealer på ”efterbilden”, för att förstärka ett eventuellt resultat (eller kanske snarare bristen på ett sådant?)
Helt värdelös reklam, eller hur?

Tack för tips!

59 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Enig. Blir ju så weird också när hon bara ”använder mascara 2-3 ggr i veckan” men då ändå har mascara på efterbilden? Poängen är väl då att hennes fransar ska vara längre och fylligare utan mascara?

  Tycker allvarligt talat att hennes fransar ser längre och tätare ut på förebilden ?

   Tänkte exakt samma sak, hade jag haft som före-bilden hade jag varit så glad!

   Förebilden ser helt klart bättre ut, men det kanske mest beror på att mascaran klumpat ihop fransarna på efterbilden? Hur som helst väldigt missvisande reklam

    Så väldigt klumpade var väl inte fransarna på efterbilden? Tycker det såg ut som vila fransar med mascara som helst

     Inte så snygg applicering direkt.

      Inget jag reagerade på men kanske säger mer om hur jag själv sminkar mig då.

  Granska henne –> https://www.instagram.com/p/CPr0uBNL8jx/?hl=sv
  Smygreklam, eftee smygreklam och det ganska tydligt. Överallt framkommer det på hennes Instastories, blogg och nu även flöden.

   Visst är hon en av dem som lyfter sig själv genom facebookgruppen säker stil? Så trött på att vissa har det som sina privata reklamplatser, de lägger ut massa bilder på sig själva och länkar till sitt instakonto.

    Uppenbarligen fiskar hon efter nya följare så att hon kan ta mer betalt i sina smygsanarbeten. Hon är bara en vanlig medelmåtta inte ens naturligt vacker,

  Har så svårt för Paula. Enda skillnaden mellan henne och Isabella Löwengrip är att Isabella granskas medan Paula slipper all kritik

   Håller med!

   Paula kan inte ta kritik. I princip alla kommentarer som inte stryker medhårs raderas. Tycker hon känns så falsk på något sätt.

   Håller med. Hon hävdar så mycket om sig själv som inte stämmer. Tex att hon inte är utseendefixerad.

    Eller hur. Och nu senast var det någon cellulitsugbehandling… kändes så ofräscht att göra reklam för det på något sätt. Passar inte henne som vill vara så ”empowerment”. Dubbelmoral. ?

    Japp! Med flera saker. Hon påstår att hon inte alls är svartsjuk, men verkligheten vittnat om annat.

    Dessutom glömmer jag INTE när hon gjorde ju en helt händelse/historia med flera inlägg (?!) utav bröstoperation, men slutade med att hon skippade det för att ”visa tjejer i samhället och sina döttrar att det ej behövs”, yeah right ??‍♀️

   Trodde att jag var den enda som kände så. ? Självkänsla i all ära, men hon känns bar dryg och oerhört dålig på att ta kritik. Hon ska konstant poängtera hennes ”fantastiska svenska” som alla lärare svimmar över för att den är så bra… Eller alla kryddade historier, click-baits, åkt räkmacka på sin partner men ändå dissar honom och påstår att hon är den största av dem nu, hetsbantning, elaka svar på tal, etc.

    Åh herregud ja, det med svenskan hon sa för längesen har etsat sig fast hos mig med. Det är ju stavfel och särskrivningar till höger och vänster i hennes blogg!! Samma sak med gabjoss som också skrutit om sina svenskkunskaper!

  Bortsett från mascaran så verkar inte serumet gett någon större effekt på fransarna. Xlash ger väl dock störst effekt på ögonfärg och färg på ögonlocket.

   Ögonfärg?
   På mig fungerade det helt galet bra, med betoning på galet. De blev längre och tätare men växte åt alla håll och kanter.
   Slutade dock med det då mitt ena öga blev extremt torrt och hade en envis skum klåda.
   Summan summarum?
   Provat men Inget som passade mig tyvärr.

    Xlash (och andra liknande serum för fransar) kan ha en hel del otrevliga biverkningar.

     Fungerade otroligt bra på mig också!!

      Fungerade jättebra på mig också, ett tag (kanske ett halvår) men sen bröts mina ögonfransar av så nu är de kortare än innan jag började ?

    En biverkning av det verksamma ämnet är att ögonen kan bli mörkare/bruna.

    Jag har också provat, innan jag läste allt detta. Det hade effekt på längden, absolut, men fick vansinnigt torra ögon. Det gick dock bra att reklamera produkten och få pengarna tillbaka, de var supertrevliga så har ändå en bra bild av dem.

  Som när typ alla influencers gör reklam för hårfärg/tandblekning osv och lägger olika ljusstyrkor eller filter på. VARFÖRRRRRRR, jag vill ju se den riktiga skillnaden.

   Det är väl för att det inte finns en skillnad ???

    Haha ja ???

  Tycker det är intressant att folk frågar huruvida hon har använt mascara. Det går liksom inte att missa på den närbilden…

   Så slarvigt målat dessutom.

  Hade jag såna fransar som på första bilden hade jag varit salig!

  Hon verkar ju inte vara en mästare på att sätta på mascara men ögonbrynet på högra bilden blev jag impad över, även om hårstråna verkar gå åt motsatt håll än de borde är det så snyggt.

   Vadå motsatt håll? De ser väl helt normalt ut…?

  Det blir ju helt fel!
  Dock har jag testat Xlash och det funkade riktigt bra på mig. Såg definitiv skillnad

  Men vad korkat.
  Ungefär:
  Här, se en bild innan jag använder spraytan, här en bild efter jag använt spraytan där jag är fullt påklädd.
  Visst blev det bra?

   haha eller typ ”första bilden med spraytan”, ”andra bilden har jag solat solarium tre gånger också, men grunden är ju sprayad”

  Men Gud vad folk är roliga, hon är i alla fall ärlig & säger att hon har mascara på andra bilden. F. ö. funkar serumet så länge du använder det, slutar du med det får fransarna tillbaka sin ”vanliga” form, detta gäller ju iofs vilka serum som helst inte bara detta.

   Det är just det hon inte är. Hon nämner inte mascaran fören Det ifrågasätts i kommentarsfältet. Ärlig? Långt ifrån.

    Men hon skrev det eller hur? Orkar gnälla! Hon kunde ignorera frågan etc.

      Eller så dansar man vidare i livet.

     Hon hade inte sagt det om ingen frågat så klart.

   Hon skulle ju ha varit ärlig och skrivit det i sitt reklaminlägg. Hade ingen frågat eller påpekat det så hade hon ju inte skrivit det heller.

    Det syns liksom klart & synligt varför måste man ha det skrifligt liksom fattar inte vad problemet är.

     Ja det syns, problemet är att hon inte skrev det förrän någon frågade. Läser man inlägget så antyder hon att det man ser på bilderna är skillnaden som har blivit efter att hon har använt serumet, vilket alltså inte stämmer. Det är vilseledande och falsk marknadsföring, även om man ser att hon är sminkad på ena bilden. Det ska framgå tydligt i reklaminlägget.

      Det framgår ju med all tydlighet om man tittar på bilderna. Man ska vara bra synskadad för att missa mascaran på andra bilden.

       Det bör framgå tydligt i text. Synskadade ser inga bilder men kan få texten uppläst, sen kanske inte alla som ser tittar på bilderna heller.

        Haha Alla kanske inte tittar på bilderna? Nej, och alla kanske inte läser texten.. Hur ska infon då gå fram?

   Jag använde xlash under 2015 och 2016, har använt det några enstaka gånger sedan dess och mina ögonfransar är fortfarande långa nu 5 år senare ?

  OT/lästips/tips
  Tyckte denna text var oerhört träffande med sitt analyserande av Cissi Wallins avbön och hennes härjande på internet de senaste åren. Den är lite längre än andra texter jag sett hittills, och har en intressant (men inte ny) diskussion kring drev på nätet/sociala medier.

  Det här utdraget summerar det ganska bra:
  ”Ett typiskt Wallinskt agerande att till och med få avbönen att handla mer om sitt eget beteende och inte vad hon orsakat andra.

  Kritiker har genom åren skämtat om hur ”allting handlar om Cissi Wallin” för att beskriva hennes ”aktivism” som alltid ytterst kommit att handla om henne själv.

  Detta narcissistiska drag i sättet att driva sin kamp har många i samband med olika kraschade projekt vittnat om.”

  https://blankspot.se/krokodiltarar-som-ar-svara-att-tro-pa/

   Det var en mycket bra analys av Show CW.

  Jag tycker dom ser glesare ut på andra bilden, men mer ihopklumpade. Ungefär som en gammal sopborste som tappat strån lite här och var?

   Haha ?

  Haha jag kommenterade detta till Paula, att jag inte kan se hennes reklaminlägg som trovärdigt ALLS pga att hon använder en efterbild med mascara.. den kommentaren släppte hon inte igenom givetvis……. ?

   samma här hahahah

    Samma! Hon godkände inte ?

   Jag ifrågasatte Paula för några år sedan. Inte ens elakt utan väldigt konstruktivt (pallar ej sitta och skriva elaka kommentarer online på nättet).

   Wupti, då hade hon blockat mig från både hennes OCH Hugos blogg? ? Eh… Min kommentar hade absolut inget med honom eller någonting de delar att göra alls. Kändes dock skrämmande att hon blockade mig från båda. Hade aldrig skrivit på hans blogg. Hahah..

  Hon är falsk rakt igenom. Tyvärr annars verkar hon som att hon kan va väldigt fin tjej.

   Ja mycket tråkigt att hon gör såhär! Blir noll trovärdighet. Allt för man skall tjäna pengar.

   Sen att inte publicera kommentarer normala kommentarer men hon som upplever ifrågasättande! Det blir en aning falskt tyvär.

  Jag har använt X-lash med riktigt bra resultat. Så för mig fungerade det absolut. Värsta biverkningen jag fick var torra ögon. Var också det som fick mig att sluta… blev trött på att det såg ut som jag ? hela tiden. Sen ska man också vara försiktig med det där när man har kontaktlinser, vilket jag har. Men fick ju önskad effekt på fransarna så kan inte klaga. Inte bluff och båg på samma sätt som den där tandblekningen, Belissas, som ALLA flunsor ska göra reklam för just nu. Däremot så verkar INGEN använda den ? (väntat eftersom det säkert förstör tänderna utan att faktiskt göra dem vitare). Därav heller inga before eller after- bilder??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *