Rättsligt på Instagram

Patrick Ekwall stämmer sidan ”Stoppa Pressarna” efter deras osmakliga artikel om Patrik och Julia Franzén och ett förhållande, fabricerat av sidan i fråga.
Det blir kanske ingenting av anmäla, men jag förstår Patricks behov av att sätta ner foten. ??

Häktade artisten Yasin vann en Grammis igår. Han är inte dömd än, men det var inte Cissi Wallin heller när hon behandlades som paria av både SVT och SR, och då ska tilläggas att brottet/n Yasin är misstänkt för ligger betydligt högre upp på straffskalan än det Cissi Wallin misstänktes för.

Borde ”Yasin-sättet” eller ”Cissi Wallin-sättet att hantera brottsmisstänkta kändisar vara normen?
Oavsett vilket så borde inte skillnaden i agerande vad gäller två brottsmisstänkta offentliga personer vara så här stor.

Vad tycker ni om detta?

 

32 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Alltså den där artikeln. Hur kan man ens med gott samvete skriva ihop sån blaja, när man vet vad en av parterna man skriver om går igenom? HUR?
    Jag fattar att det ger publicitet och massa sånt skit men snälla. Vart finns mänskligheten.

      Jag förstår verkligen varför ”journalisternas” namn aldrig står med under en artikel på Stoppa Pressarna. Måste vara otroligt förnedrande att plugga några år och sen sitta och skriva sån där smörja?

        De är väl som 99% av Sveriges journalistkår – de har gått en helgkurs på någon folkhögskola och sedan är det fritt fram att kalla sig journalist.

          Källa på detta?

            Det är något som dessa pressträffar i pandemin lärt mig. Hur korkad får man vara som journalist?
            Man bara gapar. Dom tar upp samma saker vecka efter vecka och verkar inte förstå någonting.

              Bingo! Jag har också suttit och bara gapat över medias naiva frågor och deras totala brist på ifrågasättande, de gånger jag sett Tegnell & Co presentera den senaste pandemistatistiken. Visst, jag är läkare och har därför en annan kunskap men en journalist kan väl som vem som helst själv söka information! Dessutom är det precis som du skriver, de kommer ju aldrig ur sina spår utan sitter som papegojor och rapar samma sak hela tiden och det har ju därför på fullt allvar förekommit spekulationer om att journalisterna skulle vara ”köpta”. Det tror jag dock inte på, jag är övertygad om att det bara handlar om….låt oss kalla det inkompetens, eftersom det är ett neutralt ord.

              Det här med Stoppa pressarna? Det är ingen sida jag läser men jag fick däremot syn på vad som hänt Ekwall och då kollade jag. Det är helt ofattbart! Jag fattar bara inte hur man kan ens tänka tanken att vara så genomvidrig bara några veckor efter det att en ung kvinna gått bort i aggressiv bröstcancer och lämnat sin man och ett litet barn (plus en bonusdotter) efter sig. Sover man öht? Kan man alls se sig i spegeln? Jag skulle inte kunna göra det men då skulle jag ju heller aldrig komma på tanken att bete mig så. Det är utmärkt att Ekwall inte bara ger efter utan tar tag i det! All heder åt honom, som orkar det trots situationen.

      Verkligen. Tänkte direkt på vilken sorg de hade och så skriva så då när jag såg artikeln. Har de ens något samvete överhuvudtaget?

      Samma här. Har de ingen skam i kroppen? Jag kräks.

    Helt rätt av Ekwall, det är inte journalistik som Nyhlén håller på med, det är bara rent påhitt. Hoppas han fälls! Så sjukt att Ekwall ska tvingas lägga energi på att försvara sig mot människor som tror att han struntar i sin döda fru och går vidare jättefort bara för att den typen av skvallerpress får förekomma.

    Ang. Wallin och Yasin så går det inte att jämföra: yasin får pris för en prestation, dvs sin musik, på en gala. Wallin skulle ju ju vara ansiktet utåt för public service och det är inte ok att vara under utredning då. Så jag ser inte likheterna riktigt, även om jag verkligen inte vill försvara yasin och det han är åtalad för.

      Skulle hon vara ansiktet utåt? Handlade det inte om en dokumentär?

      En av dem glorifierar gängkriminalitet, ett av vår tids största samhällsproblem. Lite skillnad kanske?

        Känns dock som att du är helt ute och cyklar. Frågeställningen om Yasin bör få priset grundar sig ju absolut inte i innehållet i musiken, utan att han delgivits misstanke för ett brott.

        Jag håller definitivt med M här, att jag har väldigt svårt att se liknelsen…

    Skulle jag vara den hemska människa som bestämde att en lögnartikel skulle skrivas efter en småbarnsmammas död hade jag känt mig helt värdelös. Usch så lågt. Hoppas karma drabbar den personen. Det hade varit riktigt illa även om han dejtade någon och man behövde avslöja det. Hoppas åtal väcks. Det är dags.

    Jag tycker att Cissi och Yasin-liknelsen är så dålig att det inte går att diskutera den eventuella problematiken på ett vettigt sätt. ?

      ”Jag tycker liknelsen är dålig men jag tänker inte berätta varför”. ?

        Liknelsen är dålig för att Cissi var anställd av svt och sr medan Yasin å sin sida har skapat ett verk som sedan bedömts och prisats av jury och publik. Det Yasin gör gör han i eget namn, det Cissi gör reflekteras hos hennes arbetsgivare.

        Så svårt är det väl inte att se att det är två vitt skilda situationer det handlar om?

        Mitt svar fastnade i modd och jag tänker inte ägna tid åt att förklara det igen, men jag är övertygad om att du hade förstått om du bemödade dig med att göra lite tankearbete själv och inte förvänta dig att få det serverat för dig.

          Nu har jag ett svar på din kommentar till mig men då jag inte vill berätta själv så är det upp till dig att förstå vad jag vill ha sagt.

            Har bättre saker för mig än att ge mig in i en diskussion med någon som argumenterar på en tioårings nivå så jag tror jag tackar för mig här. ✌️

        För att det handlar inte om personerna utan vad dem har gjort.
        Man bedömer Yasins låt, inte han som person. Det är ungefär som om Cissi hade skrivit en succé bok innan som skulle få en utmärkelse, då skulle boken ha fått det även om Cissi vad i blåsvädret, eftersom det handlar om vad dem skapat, inte hur dem är som personer.

      Cissi är en vit svensk kvinna. Yasin är det inte.

    Jag tycker absolut att han ska stämma dem. Pressen har överlag tappat allt vad etik betyder. Jag tycker att det skulle dömas hårdare och oftare i såna här situationer.

      Kan mycket väl vara sant. Vet saker om Ekwall som skulle få Stoppa pressarna att gå bananas.

        Vad?

      Du kan väl inte jämföra Stoppa Pressarna med ”pressen överlag”!?

    Hur kan man göra så mot folk i sorg? Det är så vidrigt att det inte ens finns ord för det! Så fruktansvärt genomruttet och sjukt. Hur kommer man ens på idén att göra det?
    Jag hejar på Patrik! Något sådant ska man bara inte behöva ta.

    Stäm hårt. Om E[ netto ] > en acceptabel lön så försvinner inte fenomenet.

    Kanske kan ge pris till Drutten istället.

    1) det går att få fram din poäng utan att använda nedvärderande ord så som ”blatte”
    2) Jag håller med dig helt i att han inte borde fått något pris men du har fel i att han är dömd. Han är brottsmisstänkt

    Jag tycker det är heelt sjukt att Yasin får fortsatt priser

    Liknelsen går väl inte riktigt hand i hand. Med det sagt så tkr jag personligen att Yasin borde inte få ngn utrymme i media överhuvudtaget. Snubben är ju galen.

    Det jag tycker är fel angående Yasin och priser är att signalvärdet till dom unga i orten är att kriminalitet lönar sig! Det är för sjutton delaktighet i kidnappning, hur har andra artister behandlas när dom varit misstänkta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.