Att agera nanny på kickoff
Margaux Dietz har varit på kickoff i Kroatien med sina anställda, och med på resan fanns även sonen Arnold 4 år.
Redan på flygplatsen började Margaux prata om hur hon inte kan förstå hur man klarar av att resa ensam med barn och hur bra det är att hon har med sig tre ”extramammor” till sitt barn – hennes anställda alltså.

Jag vet så klart inte exakt vad som står i de anställdas avtal, men jag kan inte tänka mig att det innefattar att agera barnvakt åt chefens unge.
Jag hade inte varit supernöjd med en chef som iskallt räknat med att de anställda skulle passa hens barn under en eventuell kickoff, oavsett om den äger rum i Kroatien eller Kungens Kurva.

Men vet vet?
Hennes anställda kanske bara är så glada och nöjda med att få en betald resa till Kroatien att de gladeligen ställer upp som barnvakt då chefen aktivt valt att inte förlägga kickoffen på någon av sina barnfria veckor?

Ska även tilläggas att kickoffer brukar vara obligatoriska för ett företags anställda, då de är förlagda på arbetstid, med full lön. Huruvida det är så i det här fallet låter jag dock vara osagt.

103 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ja jag säger då det. Dagens söndercurlade föräldrar….

   Handlar kanske dock inte om att ha barnvakt. Men att ta sig igenom en flygplats mm själv med är ett barn är inte så lätt. Vi kom fram till att tre vuxna och ett litet barn var lagom när man skulle flyga (med mitt syskonbarn)

    Men en fyraåring kan man väl åka med själv utan några större bekymmer? Två små barn eller fler kan jag förstå, men ett barn? Då har jag ändå barn med NPF.

    Kära hjärtanes, om man inte klarar att rodda sitt barn själv ska man inte bli förälder.
    Likaså, kan man inte fickparkera utan att någon står och viftar utanför bilen ska man inte köra.
    Att kallt räkna med att oskyldiga i omgivningen ska försaka sitt lugn och ro för din är unge är inte ok.

     Jag kan inte fickparkera men det gör mig inte till en dålig förare för det…

   Man klarar väl av det man måste helt enkelt, sedan vad som är bekvämt och bäst för alla är en annan sak. Jag flyger själv med tre barn, och har gjort i alla år från och med att de varit 1, 5 och 7. Roligt sådär men genomförbart helt klart!

  Kickoff? Trodde det var en sponsresa för att göra reklam för företaget de seglade med, även Viktor Frisk har väl gjort samma reklam tidigare? Så fiffigt att lägga kick-off på en sponsrad resa, om det nu var det, två flugor i en smäll. Kick-off brukar man väl annars ha inför hösten, det är väl det vanliga?

   Har aldrig hört talas om en kick-off i juni😄

    Du kanske aldrig har jobbat för en småföretagare med andra typer av ”säsonger” så att säga?

     Det är nog absolut vanligast att ha kick-off i början av hösten.

      Ja, på sommaren har jag endast hört sommarfest.

  Att det ska vara så f-bannat svårt att använda munskydd på rätt sätt!! Munskyddet ska väl fortfarande vara på i terminalen på Arlanda plus under hela flygningen.

  Jag fattar fortfarande inte vem hon är eller varför hon är känd

   Hon hängde med rätt fölk in the beginning. Listigt planerat! Minns att det kommenterades rätt friskt förr om detta.

   Hon blev väl känd för att filma sin sons förlossning?

    Hihi, inte sin sons förlossning va😁

  Har en chef som har sitt 4 åriga barn med på jobbet var- och varannan dag. Det är svinstörigt. Ungen springer omkring och hon jagar efter när hon inser att barnet försvunnit. Barnet kommer in bakom disk hos oss medan vi arbetar, och stör så klart. Känns oerhört oproffsigt.

   Första funderingen som dyker upp är vad vederbörande säger när du påtalar att barnet stör dina arbetsuppgifter?
   Jag utgår att du gjort det då det blir svårt att få till en förändring annars.

    Varför ska hon behöva påtala att ett höggljutt småbarn som springer runt på jobbet stör? Detta borde chefen ifråga själv förstå. Verkar som att många får gröt i hjärnan så fort de får barn..

     Absolut, men nu förstår inte chefen detta och då får man kanske ta tag i problemet och förklara läget? Eller ska man sitta och oja sig bara?

   På ett jobb tog ibland en kollega med sitt barn när barnet var för sjuk för att vara i skolan. Medan hon tog emot patienter satt barnet på ett tomt kontor med en Ipad. En gång kräktes stackaren flera ggr i en papperskorg utan att säga ett ord till någon. Usch stackars liten, sitta där och kräkas själv och vänta snällt på mamma… :-/

    Och fy vad obehagligt för alla anställda och patienter när en unge spyr 🤢 🤮 och sprider gud vet vilka virus / bakterie partiklar all over the place.

     Ja, detta var under vinterkräksjukans säsong… :-/ Som tur är blev ingen sjuk efteråt vad jag förstod, men vi alla kände för barnet…

  Om en är anställd av en influencer så tror jag att en typ bara får acceptera att göra allsköns sysslor. Tycker det ser ut som att influencerassistenterna sliter hårt på sina jobb, då de verkar jobba hela tiden och få göra skitgöra så länge temat är ”sånt som influencern behöver hjälp med”. Och jobbigt att inte ha exakt koll på vad en får betalt för att göra och inte. Då är det ju i princip omöjligt att tacka nej till arbetsuppgifter, typ som att passa barn. Kan dock tänka mig att jag hade tyckt att det var drömjobbet när jag var 18 år.

  Skulle hon inte sluta expo… Nevermind.

   Inte sett denna, men hon har nog dragit ner på det iaf. Det var väl i nån vlogg som hon t.o.m hade satt emojis över sonens ansikte? Eller tänker jag på någon annan nu🤔

    Men om han har emojis över ansiktet i en vlogg blir han ju ändå exponerad och är content? Jag trodde att han skulle sluta vara med helt. Stackars barn.

     Jo men syns ju inte, säkert så hon tänker.

  Traktamente dessutom, inte bara full lön.

   Track får man bara för det man själv lägger ut på mat. Bor man tex på hotell där frukost ingår så dras en viss del av tracket av.

  Har de missat att det fortfarande är pandemi?

   Det är det många som har tyvärr 🙄😒

   Kroatien är beroende av turism och jobbar hårt här med vaccinering av befolkning men även turistarbetare just för att få igång sin ekonomi igen. Dessutom krävs PCR test för att få komma in och det är nog ett av de mest säkra sätten att resa på med en båt. Det är en pandemi men det är inte det enda som gör att folk förlorar sina jobb just nu.

    Hohojaja, de gör en välgärning som åker till Kroatien alltså 🙄 för Kroatien behöver inte, liksom alla andra, ställa om under pandemin. Om det nu faktiskt är så att hela landets BNP hänger på turismen.

     Turism är en stor del av deras BNP, det är väl inte så svårt att förstå?

     Vad tycker du de ska ställa om till? Bara poff hitta på något annat som kan bidra till mer än 25% av landets BNP?

      Lite tragiskt att vi lever i en tid då resandet är liv eller död för de flesta länder. Turism i all ära men det visar ju att det inte är en hållbar näring och frågan är vad ska man göra om när nästa katastrof slår ner?

       Absolut, mycket behöver ju få lösningar som är mer hållbara dock tar det ju tid..

   Det är inte förbjudet.

    Som sagt, det är inte idioti heller. Gör ditt val…

     Jag har gjort mitt val. Inte varit utomlands sen 2015 och kommer inte resa utomlands under pandemin heller. Så det är inte jag som är någon idiot. Tycker inte att man ska resa nu, men det är inte förbjudet och jag skiter i om folk gör det. Särskilt om influencers gör det, väldigt ointressant faktiskt om de åker utomlands.

      Argumentet är idiotiskt i dagens läge.

       Nej.

      Anonym 21.08
      Tycker också att man reser inte nu. Först när man kan visa upp ett vaccinationspass borde man få resa.
      Jag blir så arg på idioter som inte verkar kunna ta detta på allvar.
      Det finns många exempel men ta ett, Maggan Graaf, hon och ett gäng falska blondiner reste på nåt Porscherace till Örebro och det är fan inte fråga om att ha nåt avstånd där. Tror inte för en sekund att de alla har antikroppar och har de blivit vaccinerade så har de smitit före i nån kö.
      Bild på bild på instagram med kända och halvkända influensers och kändisar där de sitter så de kunde slicka varann i ansiktet om de vill. Ingen respekt visas för andra.
      Vi är inte ur det här än så jag hade vägrat följa med på en resa till Kroatien nu även om jag mer än gärna skulle vilja dit.

       Ja men då är det ju bra att du, jag och många andra inte reser. Men det är inte förbjudet och folk gör som de vill.

       Tycker i och för sig att ett negativt pcr-test verkar säkrare än ett vaccinationspass. Du kan bära på viruset även om du har vaccin.

   Har du missat att man får resa?

    Här inne är ju alla perfekta vet du. Ingen går till Ica, ingen har träffat människor sen i januari 2020, långt före det blev en pandemi, så att resa kommer ju inte på fråga och därför ska de pekpinna alla som gör det.

     Jaa, för att resa till Kroatien för att man ba känner för det och handla mat med munskydd inne på Ica i Sverige är ju helt samma sak.
     Så jävla trött på detta idiotiska argument, som att det ens går att jämföra.
     ”Ahhhmenduråå, du har väl handlat åt din 80-åriga farmor på Ica, varför kan inte Margåå få åka till Kroatien för att sola då?! Va?!”

      Ja för munskydd är det ju sååå många som har också.
      Jag är trött på alla som gnäller på influencers. Vet ni vad? De är inte majoriteten av befolkningen som ni får det att låta som. Vad tror ni ska hända för att ni säger att influencer X reser, att den ska åka hem direkt? Att den ska sluta resa?

  Hon säger väl att hon inte kan förstå hur man kan resa själv med MER än ett barn?

  Sen tycker jag att hon säger lite med glimten i ögat att Arnold har tre extra mammor med sig.

   Men hur kan man ens komma på tanken att ta med sig ett barn på en jobbresa? Skulle aldrig acceptera att en kollega gjorde så, än mindre chefen….

    Ja det har du ju rätt i, speciellt om det nu är en kick-off.

     Definitivt en ovanlig kick-off. Känns som en resa som ska förmånsbeskattas. Barn har man väl inte med om man ska arbeta.
     Arnold lever ett liv som kändisbarn, önskar honom ett mer normalt liv.

    Varför?

     Varför man inte ska ha med barn på arbetet? Ja vad tror du själv?

      Om man nu besvärar sig med att svara på en kommentar, varför inte bara svara på frågan istället för att vara dryg? Du har ingen aning om vem som ställde frågan, det kanske är en väldigt ung individ som inte har särskilt mycket livserfarenhet, en barnälskande sjuttonbarnsmamma som inte ser problemet eller någon som jobbar på ett mycket litet företag där det fungerar med barn på jobbet. Oavsett, varför vill du att ditt avtryck i kommentarsfältet ska vara något otrevligt?

    Pappan verkar va lite om sig o kring sig. Han kunde göra ett case där. Vem passar mitt barn.

    Hur skulle du kunna styra det då tänker du? Om en kollega har med sig sitt barn har ju kollegan fått ok att ha det och om din chef har det… Ja, vad exakt ska du göra åt det?

     Påtala att det inte är lämpligt, eftersom kollegan/chefen inte kommer kunna vara 100% fokuserad på sitt jobb, och dessutom kommer säkert barnet att störa övriga på jobbresan. Såklart.

      Haha

    Det gnälls så jäkla mycket alltså. Åker mamman på resa utan barn är hon värdelös, åker hon med barn är hon värdelös. Allt blir liksom fel. Sen kommer ni å gnäller på att det är ojämställt å pappor får med cred när de hänger med barnen. Låter som ni bidrar till detta rätt så mkt.

    Är så lustigt med vissa människor. De tycker att Alla ska leva på exakt samma sätt å den som sticker ut ska tryckas till. Så himla trångsynt å förlegat alltså.

    Skaffa lite spänning i era egna liv så kommer ni inte ha tid att klanka ner på andra HELA tiden

     👏👏👏

     fast att ha med ett barn på kontoret några timmar då är något helt annat än att ta med barnet på en jobbresa. Om man som hon är chef så kan man utan problem bestämma att den resan ska förläggas på hennes barnfria vecka, mest rimligt både med tanke på barnets väl och ve och jobbet.

      Jag skulle hellre ha med chefens barn på en resa till Kroatien än på kontoret.

      Sen kan man ju undra hur mycket jobb som ska utföras på den här resan ändå.. kanske mindre jobb än vad gemene man gör på sitt kontor i alla fall.

      Eller så ser hennes arbetssituation ut så att det faktiskt fungerar att hon har med sig sitt barn, och hon vill passa på att ge honom en rolig upplevelse också. Alla jobb innebär inte 8-17 klistrad vid ett skrivbord (trots att mitt tex gör det, och jag då inte hade inkluderat barn i den ekvationen om jag kunnat undvika det).

    frågan är vad su kan göra åt saken? Byta jobb? Hon äger väl sitt bolag och gör precis som hon vill….

  Arnold kanske räknas som anställd? 🤷🏼‍♀️

  Resa med en fyraåring är ju det roligaste som finns!!!! Allt är kul, allt är ett äventyr! Jag reste själv med min unge från tre månaders ålder och upp genom hela barndomen, även över Atlanten. Hur kul som helst, allvar!!!!

   Var det en jobbresa också? Med kollegor? Tyckte de att det var lika kul tror du?

    Går det bra att ta med sin hund på den såkallade skattefusk – ”kickoffen”?
    Eller något annat sällskapsdjur, katt, papegoja, marsvin eller anakonda? 🧐 Om inte, varför inte?

     Har många kollegor som tar med sina hundar på jobbet. Så förväntas man bara tycka att det är gulligt när den travar in på ens kontor eller hoppar upp i soffan brevid en på fikat.

  Vet inte vem hon påminner mest om, Blondinbella eller Katrin Z. Starka drag av båda i alla fall. Huh.

  Jag tycker inte alls det är så farligt. Jag kanske har jobbat på skit företag, men det är inte många som har bjudit med mig på en seglar resa i Kroatien. Hade min chef hört av sig och sagt att vi skulle åka ett gäng tjejer med god mat, segling och skoj så hade jag inte alls tyckt det skulle vara en stor grej om barnet var med 🙂

   Jaaa det märks rätt tydligt att Margaux är den nya personen som får negativa inlägg efter IL

  Jobbade lite som någon typ av assistent i mina unga år och fick göra lite allt möjligt. Inklusive passa barn. Hade roligt och hade inte brytt mig så länge jag fick betald arbetstid.

  Så länge man är tydlig vid anställningnstillfället om vad de gör för typ av jobb tycker jag inte det är ett problem. Sök inte den typen av jobb om du är för fin för viktig arbetsuppgifter? Tycker inte riktigt det kan inte jämföras med att släpa med barnen på en vanlig konferens.

  OT men det här har jag funderat på i flera timmar nu. Det finns ingen svensk motsvarighet till ordet ”tap” på engelska som i ”tap the icon”. Vad säger ni?

   ’Knacka’ brukar det översättas.

   Tryck på ikonen är väl det närmaste?

    Klicka?

     Inte vid tap tror jag, men i övrigt så är det ju det man säger. Klicka eller tryck.

     Tap för mig är mer att snudda eller nudda med ett lätt tryck. Klicka säger man väl mer click på engelska?

      Fast allt översätter man inte ordagrant från engelska. På svenska låter det väl bättre med klicka på en ikon än att trycka på en ikon?
      Alternativt ”välj ikonen för mail/kontakter/whatever” om det är någon typ av instruktion man skriver.

       (Rättar mig själv. Efter att ha googlat så verkar det vara vanligast att skriva ”välj ikonen för…” och ”tryck” när det handlar om ’text’, tex ”tryck på inställningar”, ”tryck på start till höger om figuren” osv.

       Det efter att snabbt ha läst lite på supportsidor för touchskärmar😊

       Och ja, jag har lite att göra ikväll och nej, jag är inte den som är den när jag har fel.)

   Peta

   Knacka är ju knock, trycka är push, klicka är click, peta är poke, nudda är ”brush up against”. Tap är för mig en lätt och snabb men ändå tydlig beröring. Bästa översättningen kanske är ”välj ikonen” men det är märkligt att vi inte har ett ord för tap. ”A rhythmic tapping on the window” blir svårt att översätta eftersom ”tapping” är något annat än ”knocking”.
   Eller ”she tapped om the map where the location was”. På svenska måste man nog säga pekade trots att det inte är helt korrekt.

  Men det är ju 100% ett skämt?

  Sen kan man ju diskutera om man ska ha med ett barn på en jobbresa men det är en helt annan fråga.

  Jag har deltagit i en hel del Kick-offer i mitt yrkesliv och inget av dem har involverat barn! VERKLIGEN inte!
  Orden hör liksom inte ihop…
  Det första jag tänkte när jag insåg att Arnold skulle vara en del av resan var – ”VA”???
  Berätta för mig hur detta är acceptabelt av de andra deltagarna? Just saying….
  En Kick-off är ju oftast trevlig men det finns ju gränser….

  Skulle väl aldrig ta hand om en annans unge på en kickoff.
  Varför ha med honom över huvud taget?

   Om det var ditt jobb då?

    Det är en annan sak. Men om jag inte är anställd som ”extramamma” så Nej!

  Hon har ju rent ut spottat på restriktioner från början… först Nederländerna sen Spanien nu Kroatien på typ 2mån och mellan Spanien och Kroatien satt hon inte i karantän inget munskydd på nån av dom sprang på restaurang 2 dagar efter hon kom hem… tror fan inte hon ens kommer vaccinera sig av nån skit anledning. Av skaffa alla flensur som inte kan sköta sig
  Tycker synd om dom sim jobbar för henne.

   Hon var ju i Spanien förra året mitt i med

  Varför har vi anställda??

   Varför har HON anställda??

    Det vet vi inte. Hon driver ju inget vanligt företag. Kanske har hon ett hemma-team som IL hade som förväntas ta hand om barnet på arbetstid.

     Ja det förväntas väl om det uttryckligen ingår i arbetsuppgifterna? Fattar inte problemet i detta kommentarsfält – är det nåt slags klassförakt för att det finns folk som har råd med personliga assistenter för privat bruk?

  Tonen i detta inlägg 🙈 Passiv aggressiv eller vad?

  Vem är folk sekundärkränkta åt här? De anställda? Barnet? Kickoffen?

  Fick jag åka på en kickoff i Kroatien så skulle jag bry mig 0% om chefen tog med barnet.

  Folk tar med ungar på jobbet annars, speciellt när barnen är för sjuka för att vara på skola eller förskola. Ska jag ändå vara bland kollegors ungar kan jag lika gärna vara det i Kroatien.

   Känner ingen som jobbar på en arbetsplats där det är ok att ta med sjuka (eller friska) barn till jobbet. Föräldern måste ju ha konstant uppsikt och kommer inte sköta sina uppgifter så bra. Alternativt att de far omkring och stör övriga.
   Jag hade inte uppskattat att förväntas vara nanny, varken på jobbet eller kickoffen. Det ingår inte i mina uppgifter och jag är inte förtjust i andras barn.

    Vad ingår mer exakt i hennes anställdas arbetsuppgifter? Vet du?

  När jag jobbade på ett hotell tyckte chefen att VAB var onödigt. Han tog istället med sig sitt sjuka barn och lät någon av oss i serveringen vara barnvakt. Som 16-åring och timanställd vågade jag inte säga ifrån heller. En av de äldre, mer erfarna gjorde det en gång och efter det såg vi inte henne igen.

  Alltså orkar inte med det här konstiga samhället vi lever i.
  Har liksom vänner och familj som jobbar inom vården, som pratar om hur dom går på knäna, snälla stanna hemma, håll ut och håll i – sen gillar dom Margaux och Kenzas bilder från utlandsresor (livsviktiga utlandsresor, så viktigt att fota kläder på en strand i pandemi #goalz) och kommenterar ”åhhh asså gumz du är så fiiin, jag dööör”.

  Vad händer? Alltså blir så trött på det här. Hur kan man i ett och samma insta-scroll göra inlägg om corona och dess allvar och att folk ska hålla sig till restriktionerna – sen gå in och gilla deras inlägg och kommentera 2 sekunder senare? Vad händer? I just… what?

  Tiingelinn sökte väl assistent för ett tag sen och då var en av uppgifterna att ta hand om hennes yngsta dotter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *