Kan någon upplysa Isabella Löwengrip om den nya prejudicerande domen?

Vi åkte hit i en i pace som är Jauguars nya el-bil. Jag har ett samarbete med dom under en period. Den var väldigt rolig att köra. Visst är den fin: // Isabella
Bildkälla: Isabella Löwengrip blogg

Ska vi gissa på att Isabella inte så mycket som slängt ett öga i den prejudicerande dom som precis kom från överdomstolen, där Kenza fälldes för att ha uppdaterat om ett kommande samarbete?
EXAKT det som Isabella gör här?

Namn på varumärke – check.
Bild på varumärke och produkt – check.
Avsättningsfrämjande för företaget genom positiva omskrivningar – check.

Att en influencer, exempelvis i en vlogg, berättar om ett kommande marknadsförings- uppdrag innebär inte i sig att en sådan filmsekvens också alltid är marknadsföring. I den nu aktuella avslutande filmsekvensen är emellertid solglasögonen och deras kommersiella ursprung det centrala för tittaren, dvs. inslaget avser Chimis kommersiella förhållanden.
Inslaget är avsättningsfrämjande för Chimi och innehåller inget övrigt som förtar det kommersiella intrycket. // Domen från Överdomstolen

Byt ut Chimi mot Jaguar i texten här ovan. 🙂
Det hade nog varit en barnlek att fälla henne för det här inlägget, men tanke på det nya prejudikatet.

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fast Isabella skriver ju att det är ett samarbete både i blogg och på insta. Det där med skorna, hon har nog inte fått betalt för att visa sina skor, även om hon eventuellt tjänar lite på det i längden. Är du arg på Pingis också som visar sina skor från samma märke? Får inte influencers visa pressutskick heller då för de har ju tjänat på det och kan ha aktier? Du kanske måste reklammarkera alla inlägg här för du tjänar ju pengar på dom och du visar ofta upp produkter så det blir reklam.

   De influenser som jag följer som bor i England eller Nederländerna markerar alltid ut om det är pr-produkter så det är kanske något som svenska influenser borde ta efter för att vara så transparenta som möjligt

   Gudars skymning. ??‍♀️

   Hon skriver att det är ett kommande samarbete, och reklammarkerar ej. Det är problemet. Så här gör Isabella fel oavsett hur mycket du försvarar henne.

    Fast nej Lisa, Isabella skriver att det är samarbete med bilen så det framgår MEN blogginlägget innehåller annat övrigt och är inte enbart reklam för bilen. Blogginlägget är inte betald reklam.

     Delen av inlägget som handlar om bilen är av kommersiell karaktär och räknas med största sannolikhet som reklam ur marknadsföringslagssynpunkt.

      Där skriver hon ju iofs att det är samarbete så då vet ju folk att det är reklam men bara för det så behöver ju inte blogginlägget vara betald marknadsföring. Tidigare har du ju skrivit här i bloggen att det bara är reklam som behöver märkas ut som reklam om de fått betalt för att skriva om produkten, om de fått betalt för inlägget.

       Nix pix, det jag sagt är huruvida ett inlägg är kommersiellt eller inte som styr.

   18:15. Bara en människa som är totalt okunnig vad gäller marknadsföringslagen skulle svara på det viset.

   Bra att det står bilmärke i texten, så att jag vet vilket bilmärke jag INTE ska hyra.

  Isabellas inlägg fokuserar inte i första hand på bilen utan om att hon är på landet vilket rubriken lyder, så inte avsättningsfrämjande för bilföretaget, sedan skriver hon att hon har ett samarbete med Jaguar och hon har nog inte fått betalt för att skriva just det inlägget så då räknas det inte som reklam.

   Har du läst domen verkligen?

    Ja, tycker mig se att det står ”att om en influencer berättar om ett kommande samarbete/marknadsföringsuppdrag innebär inte i sig att det alltid är marknadsföring”. Bilen är inte det centrala i Isabella blogginlägg det innehåller övrigt, men som sagt det står också att hon har ett samarbete med bilen så det framgår ju också, bilen är till låns antar jag.

     Alla samarbeten av bilar i den prisklassen är till låns. Det är reklam, stop splitting hairs.

      Fast det framgår ju också, hon skriver att hon har ett samarbete. Dock så är ju inte blogginlägget enbart reklam för bilen och troligtvis inte betalt.

       Läs domen!

        I domen står det ju att det i sig inte alltid är marknadsföring om de berättar om ett kommande samarbete och Isabellas inlägg innehåller ju inte enbart bilen, dessutom så skriver hon att hon har ett samarbete så det framgår ju för alla. Läs det igen! Är det samma som Kenzas vlogg verkligen, skrev hon eller sa i vloggen att det var samarbete? Innehöll vloggen annat? Bilen är inte central i Isabellas inlägg.

         Det skulle jag tro.

         Jag uppfattar det som att Kenza INTE sagt eller skrivit ut samarbete i vloggen så det är därför.

   Ja, det enda hon skriver om bilen är att den var väldigt rolig att köra och visst är den fin, blogginlägget innehåller annat övrigt och inte bara text om bilen dessutom skriver hon ju att det är ett samarbete så det framgår ju. Går väl kanske inte att jämföra med en vlogg som enbart visar upp solglasögon, har dock inte sett Kenzas vlogg.

    Hon visar upp en bild på en bil och skriver att den är rolig att köra och fin. När man får betalt för att göra det, så är det reklam.

     Ja det är det MEN vi vet inte om hon fått betalt för att skriva det, det är inte säkert att hon fått.

  Jag tycker det är så intressant att hon återgått till att bli en slags b-influencer. Hon är visserligen över trettio men är det inte dags att skaffa en utbildning och planera för framtiden? Hur tror hon att hon ska kunna försörja sig om fem-tio år? Hon har ju ingenting, ingen förmögenhet som räcker livet ut, inga bolag som genererar pengar. Bara göra reklam för småsaker och får åka ut till Kista för att göra reklam för en elbil. Herre, den bilsäljaren har ingen hjärna – den sortens bil säljs inte genom en influencer vars läsare knappast är rika. Den kostar nämligen nära en miljon som startpris.

   Tror att hon fortfarande tror att hon ska bli framgångsrik och ekonomiskt oberoende på nåt bolag. Att hon ska bli vanlig Svensson finns nog inte i hennes värld.

   Men hon ska bli VÄRLDENS mäktigaste…

    haha nej de ska hon inte. Har hon erkänt själv att hon inte ska.

     Jag ska inte heller bli världens mäktigaste, faktiskt!

   Hon har ingen koll på nåt. Men hon kommer inte stå utan pengar. Numer är hon bara ute efter rika äldre män. Paul lever på ett arv och lär väl ärva sin mammas lantställe. Hon ser upp mycket till Sofi Fahrman, visar tex ofta upp sina hermes tofflor och ringen ” The knot”, exakt samma som Sofi. Men skillnaden är att Sofi känns äkta, ärlig, duktig och driven. Älskar hennes blogg och insta.

    Och endast har ihop det med miljadärer!

  Ett smygsamarbete förekommer på hennes instastories för smycken just nu.

   Nej, hon skriver faktiskt att det är ett betalt samarbete. Bevisar dock min tes, världens minsta smyckesbolag, usel omsättning, dålig vinst, småsaker som sagt. (Baddräkten däremot, reklam men ej markerat.)

   Nej det är reklammärkt så helt i sin ordning och ingen smygreklam Vicky.

   Vad hände med det bolag hon nyss var på väg att lansera? Hon slog ju på stora trumman men sedan hände inget? Eller har jag missat något?

  https://www.instagram.com/p/CQB30TrLf_l/?hl=sv smygeklam för stenströmsofficial skjortor, och blusar i flera inlägg.

  Lite off-topic, men hennes snubbe hörde av sig till mig och tiggde ”samarbete” (dvs gratis produkter) å Isabellas vägnar från företaget jag jobbar på. Fattar fortfarande inte hur han fick mitt nummer. Vem vill förknippas med henne numera?!

   Vad arbetar du med?
   (Alltså vilken bransch.)

   Är hennes karl alltså någon form av ny assistent??

    Al the real al; jag jobbar inom tech

     Inget unikt eller konstigt, så gör många.

     ok intetsägande svar..

   Jag vet att Isabella själv gjorde liknande när hon, för en herrans massa år sedan, skulle renovera ett badrum. Hon hörde av sig till ett företag som säljer kakel, klinker och liknande för att försöka tigga spons. Just det företaget avböjde, men om jag minns rätt så fick hon spons för badrummet någonstans ifrån. Så uppenbarligen funkar det ibland ??‍♀️

    Inte bara hon som gör så det gör många influencers.

   Det här MÅSTE vi få veta mer om!?

   Gud så pinsamt

    Ja, och att hon bad Pålle att ringa liksom. Pinsamt var ordet.

     Varför är det pinsamt? Så gör ju typ alla influencers och kändisar. Kan man få något gratis eller billigare så är det klart att man ber om det. Inget konstigt eller ovanligt.

      ??‍♀️ kämpa!

     Tror inte att det var Pålle som ringde. IL har anställt en kille vars jobb det är att tigga samarbeten till henne. Men undrar just vilken av hennes följare som blir inspirerad och kastar sig iväg och köper en Jagga.

      Han presenterade sig som ”Paul”, dock.

  Inte chockad över att hon inte har någon koll och inte läser på utan chockad över de gör ett sammarbete med HENNE? Är inte det märkligt?

  ”Namn på varumärke – check.” Nä, inte riktigt va? Hon skriver ju ”Jauguar”.

  Vad är det troliga scenariot?
  Att Bilhandlarn kontaktar Löwengripskan och genom bilder i hennes kanaler få sälja fler bilar el att löwet kontaktar bilnasaren och vill låna en bil över helgen och som tack för hjälpen visar upp eländet?

  Mogi är ju ute och reklamåker i en Tesla just nu så hon kan nog också behöva läsa domen…

   Men varför sammarbetar de med henne? Vad har hon de vill kopplas samman med? Solkar väl bara ned märket. Samma med lögnerskan Isabella. Jag tycker dessa företag skämmer ut sig.

  Verkar vara vanligt hos influensers att göra så, vet hon hannaholiero lägger ofta ut när hon har en outfit på sig och skriver ska snart visa det här i ett samarbete och nämner varumärkets namn och visar produkten, men det står inte som ngt samarbete när hon visar det och säger att hon ska ha det i ett samarbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *