Isabella Löwengrip ska gå till ett medium

Vet ni vad jag ska göra nu?! Jag ska gå till ett medium. Det kom fram en kvinna till mig på gatan och började prata med mig, hon sa att hon hade saker att säga till mig.

Jag var SÅ skeptisk. Men så sa hon saker som ingen annan vet så jag tänker att jag ger henne en chans. Himla spännande! Jag uppdaterar er senare : – ) // Isabella Löwengrip

Isabella Löwengrip ska börja gå till ett medium efter att en kvinna kommit fram till henne och sagt saker som ingen annan förutom Isabella själv kan känna till.
Hon tycker det låter spännande och det gör jag med.
Kanske kan mediumet tala om för henne hur många förtalsanmälningar hennes nya bok kommer resultera i?
Jag gissar på minst fyra stycken än så länge.

Men nä, skämt åsido – tror ni på sådant här?
På människor som kan tala med de döda eller se in i framtiden?
Eller på att en mörkhårig kvinna från Knutby är Kristi Brud?
Eller att Isabellas blogg någonsin haft 1.5 miljoner unika besökare i veckan?

Orimligheter, allihop säger jag. 
Vad säger ni?

154 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nonsens.

   Behöver inte alltid vara nonsens. Min mamma gick till en 2012 som sa att min syster skulle byta inriktning på sitt jobb, att jag skulle flytta utomlands och att min bror hade det bra med sitt förhållande just då men skulle förändras och att våran pappa skulle gå bort. Min syster har bytt inriktning tre gånger på sitt jobb under den tiden, jag har flyttat utomlands tre gånger och min bror gjorde slut med sin partner och fann en ny några år senare. Och pappa gick bort ett år senare.

    Förmodligen sa hon också flera grejer som inte alls stämde, men du har plockat ut de som råkade vara korrekta. 🙂

     Inte som att du sitter på den totala sanningen. Det Tyskland och hens familj upplevt är ju deras sanning. Oförskämt att komma och peta in dina åsikter som den enda rimliga sanningen. Kanske allt mediet sa stämde 🙂

      Faktiskt så var det, det enda som hon sa till min mamma. Förlåt, skulle skrivit tidigare att det här mediumet var tillkallad till min mammas jobb på ett event de hade. Och där frågade min mamma hur kommer det går det för hennes barn och vad kommer eventuellt hända. Utifrån vad jag fått veta därefter så stämde 90% av allt men så klart inte allt.

       Och då menar jag från hela eventet. Det hon sa till min mamma stämde till 100% men eftersom hon aldrig sa när allt skulle hända så kan man ju ta det som det är. Förutom då med min pappa, där sa hon att inom ett år skulle han gå bort. Och det stämde ju.

        Ovanligt att ett medium berättar att en specifik person ska gå bort. Tänk om det inte stämmer, ska man gå och känna oro få kanske under flera år?

         Man ska stämma hen!

         Det låter läskigt!

         Det låter läskigt.

    Det är ju inte direkt oväntade saker utan helt normala grejer som händer i livet för de flesta…

     Tycker du? Om jag hade träffat henne så hade det inte blivit rätt.

     Hade någon sagt det till mig så hade jag inte trott hen. Har varken en bror eller syster och pappa är död sedan länge.

    Är mediet duktig och kan sina saker berettar personen ALDRIG om nån ska dö-ALDRIG…!!!

   Jag tror att en del människor kan ha förmågor andra saknar men att såklart väldigt många, kanske de allra flesta, bluffar eller inbillar sig. Men inte alla- jag har en kompis som kan se saker. Hon tjänar dock inte pengar på det.

   Vadå nonsens?

  Nej kanske inte unika men runt 1.5 miljoner besök låg hennes blogg länge på. I övrigt är jag skeptisk till medium men det som Pernilla W gick till, en norska, kunde ju se saker som verkade vara och bli sant.

   Nej, det har den aldrig gjort.
   Jag kommer inte tillåta att du sprider hennes lögnsiffror här inne, så bara sluta!

   Länka den sajten då.

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

   Säg mig, hur orkar du sprida falska uppgifter? Vad ger dig kraft till att göra det?

    Och hur orkas det ifrågasättas varenda gång? Alla här inne utom en vet att siffrorna inte stämmer. Och oavsett hur mycket ni påpekar det osanna så går det inte in för den sista.

    Jag undrar verkligen var er kraft kommer från också.

     Det är inte falska uppgifter, det stämmer men det är skillnad på besök och unika besökare. Det har gått att se på simlar web punkt com.

   Picture or didn’t happen

  Skulle aldrig gå till ett medium, men det har att göra med min(!) kristna tro att göra

   Samma, men muslim.

    Får man inte då eller vad är det som hindrar ?

     Annan anonym här men är också kristen. Jag änker att medium har kontakt med själar som av olika anledningar har ”fastnat” på jorden, dvs inte gått över till himmelriket/helvetet. Man kan kalla de för spöken, demoner eller vad man nu vill. Men problemet är att dom enligt min tro är bundna till fienden (läs djävulen). Deras härskare är inte gud, de finns kvar på jorden för att utföra uppdrag åt fienden. Personer som kan kommunicera med dessa vill jag inte ha någonting med att göra, av förklarliga skäl.

      Resonerar ni liknande kring jordiska och levande människor som exempelvis har kontakt med vad som skulle anses kunna vara ”fiende” (… vad det nu ens innebär). Men jag menar tex. diplomater som har kontakt med främmande, diktatoriska och ibland hotfulla makter som Ryssland, Iran eller Kina? Hur ser ni på människor som har kontakt med andra ”fiender” som tex. kriminalvårdare som dagligen arbetar med kriminella?

      Mina frågor kanske låter fåniga men är seriöst ställda för jag ser ingen skillnad, i alla fall inte utifrån förklaringen du ställt. Handlar det om att Djävulen är så mäkig att han till och med i andra-led kan påverka tex. medium så starkt att ni känner beröringsskräck inför dem? Låter som att er Gud är oerhört svag i så fall.

       Va…? Så oerhört långsökt. Om man av nån anledning tror att döda människors själar kan ha fastnat på jorden för att springa ärenden åt djävulen är det ju ingen direkt solklar analogi att tänka detsamma om levande diplomater eller spioner för nåt annat idag existerande land…?

        Varför svamlar ni om att ”fastna och springa ärenden åt djävulen”?
        Jösses.

         ?

      Haha, ja det är väl för väl att var och en är lycklig i sin egen tro.

      Jag tror en del går över men har det inte bra. Tänker på filmen Elvira Madigan där det bara kommer upp svarta kort. 😕

      Oj 16.21 du får nog läsa på lite mer. Varför hitta på, bara för att man inte förstår?

     Och som muslim så tror jag, likt kristen anonym ovan, att de är bundna till en annan dimension. Vi kan omöjligen veta om jinnerna är goda eller onda (demoner). Djävulen är, inom Islam, en jinn och inte en fallen ängel. Jinner är en varelse som, likt männislan, har fri vilja och ett medvetande olikt djuren.

     Eftersom vi muslimer är absoluta mpnoteister så är det tabu/haram att fråga en människa/jinn om vår framtid. Det är att associera en skapelse med skaparen. Gud delar inte med sig av sina krafter och talar inte om våra öden till främlingar. Han är den enda som vet vad som väntar oss och han är den enda som kan ändra det. Därför kan de bara se sånt som redan hänt och gissa framtida event.

      Tack för en seriös förklaring, intressant!

      Intressant. Också intressant att semitiska religioner på ett sätt delar grundsyn med ”nyandlighet” eller ”häxeri” men bedömer det annorlunda, dvs som nåt dåligt istället för bra. Men spännande det ändå finns stora likheter i resonemang.

  Karsten Torebjer kan jag tänka mig att gå till ändå!

   ”Jaeg kenner vad jaeg kenner!” 😂

    Haha 🥰 Han är bäst!

  Så himla tråkig ton på inlägget.

  Men ja, jag tror inte heller på medium, tror mycket går att halvsnoka fram så folk tror att de luskat ut saker. Antonija Mandir va hos en spådam tex. När jag lyssnade på det så lät det som att hon la fram allt utifrån små ledtrådar av Antonija. Typ ”Nån är död.. En man..” – ”Åh morfar” typ. Så spinner de vidare på det 😅

   Ja exakt så, de kan luska fram saker och just när det gäller kända personer så är det ju lätt att ta reda på saker. Skulle inte lita på det om jag var Isabella, att någon kommer fram till en, kan ju vara skickad av någon….

   Ja, det callas för cold reading.
   De pratar om saker som, nästan, garanterat varenda människa har en slags relation till.

   -Jag ser ett barn:
   Kan vara du som liten, barnet du adopterade bort, ditt syskon, ditt eget barn, ditt missfall för 13 år sedan, ett barn i grannområdet, ett katt-barn osv.

   -Jag ser en död kvinna:
   Mormor, farmor, kompisens mamma, en chef, en kollega osv.

   -Jag ser en ung man:
   Din pojkvän, ex, en vän, en kollega, ett syskon, ett barn osv.

   Som du säger så kastar de ut en ledtråd och väntar på napp.
   Om man är KNÄPPTYST och bara tittar, utan att göra miner, då tappar mediumet sin förmåga.
   Förutom vissa som faktiskt besitter någon typ av..vad det än är. Men de vet bara småsaker, aldrig allt och stora saker. I mitt hemland kom en kvinna fram till min mamma på gatan. Hon var barnfota..
   Hon tog tag i mammas hand från ingenstans och började rabbla upp en massa saker om mammas barndom, ungdom och år i Sverige. Hon gick in på detalj och hade rätt i allt, TILLS hon började förutspå framtiden. Där hade hon rätt om vissa saker men fel om mycket.
   I mitt land tror vi att jinner ger information om en människa men det är bara Gud som kan se vårt öde och därför kan de aldrig förutspå ens framtid. De kan bara gissa och ibland har de rätt och ibland har de fel.

    I den här videon demonstrerar Derren Brown hur lätt det är att låta sig luras. (Den videon borde alla se som funderar på att besöka ett medium.)
    https://www.youtube.com/watch?v=I6uj1ruTmGQ

     Den var riktigt bra 👍🏼👍🏼

    Menar du att det var en jinn som din mamma stötte på?

   Ja det är ju så de funkar.. så ren bluff.

  Absolut tror jag på medium. Gör en check då och då med några års mellanrum 🙂 Hoppas bara att Isabella vet vem det här är så inget otäckt händer. Tänkte på klockan hon pratade om nyss..

   Ja det verkar skumt att någon kommer fram till en så, nej skulle inte lita på det där, och just kända personer kan de ju luska ut saker om, kanske är någon som skickat mediumet. Nja nej det där borde hon nog avstå och inte lita på.

   Jag vill göra anden i glaset. Har aldrig provat.

    Nej, gör inte det.

    Nej nej nej!

    Jag och mina kompisar gjorde ofta anden i glaset som tonåringar, men efter diverse märkliga och oförklarliga saker hände så slutade vi. Det blev helt enkelt för obehagligt.. 🙄

  CAMILLA
  Var det inte just den församlingen du var medlem i?

   Du hittar allt i höjdpunkten ”Knutby” på Instagtam.

  Vet ej vad jag tror om medium men hade jag haft en stor blogg där jag skrev om i princip allting hade jag nog inte litat på ett mediums kännedom om mina tankar. Särskilt inte om jag haft så dåligt minne kring vad jag skrivit om som Isabella verkar ha.

  NEJ!!

  Men det hade varit himla intressant, om jag fått en gratis och visste att personen inte kände mig det allra minsta. Jag tror mig vara ganska bra på att se igen generaliseringar som kan tolkas som personliga om man vill.

   Se igenom, ska det ju stå.

  Tror också på medium och har besökt några stycken. Är sjukt imponerad hur de ser/känner/anar saker som ingen annan vet. Undrar så hur det egentligen fungerar!

   Om du tittar längre upp bland kommentarerna så ser du en länk till ett Youtube-klipp som visar hur det går till.

   Du blir lurad och troligen betalar du även för att bli lurad

    Fast alla går ju inte till som i youtubeklippet…det är ju ett typ exempel på cold reading. Inte alla sysslar med sånt och inte alla glider upp till ett medium och håller tyst utan det kan ju handla om väldigt specifika frågor ”var är mina nycklar” t ex.

  Jag är väldigt andligt lagd och har alltid varit. Drömde sanndrömmar som liten och drogs till allt som hade med meditation, tarotkort, kristaller och liknande att göra redan innan jag blev tonåring. Pratar dock inte jättemycket om det med folk, utan håller det privat. Tycker många svenskar är så dömande och elaka mot just dessa ”intressen”. Det är så jäkla ledsamt att det finns många charlataner (hej Benny Rosenqvist!) inom andlighet för de ger oss andra genuint troende ett dåligt rykte.

  Är förvånad att Isabella är intresserad av detta, har för mig hon för ett tag sedan skrev att hon får panik om någon börjar prata om fullmånsritualer eller liknande. 😉 Om jag vore känd hade jag haft otroligt svårt att lita på ett medium helt ärligt. Det finns ju såå mycket de kan ha läst i bloggen eller i artiklar…

  Jag har inte gått till regelrätta medium utan snarare till intuitiva personer som läser av energi, som Linda Öwerström som varit med på Oh La Moons instagram och Holy Crap podden. Så jag vet att man kan läsa av sådant, som är omöjligt att veta om en annan person, enbart via energi. Jag är inte känd eller särskilt googlebar så vet att det jag fick höra är saker ingen annan människa vet om mig och mitt liv. 🙂 Det är rätt coolt. Men jag respekterar fullt ut att detta inte ingår i allas tro så skulle aldrig pusha mig på andra, utan alla får tro vad de vill tycker jag.

   Jag förstår vad du menar. Jag har upplevt massor, men de flesta tror inte på det. Jag skulle vilja säga att medialitet/andlighet är på uppgång sedan en tid tillbaka. Finns mycket utbildningar nu och jag upplever det som att en ny generation är på väg upp.
   🙂
   Hoppas du gör något av din talang och inte döljer den.

    Ja, det känner jag också! När Josefin Dahlberg öppnade sin shop tänkte jag ”oj men det där kommer väl ingen vilja köpa förutom jag och 10 personer till?!” men åh vad fel jag hade hehe. Verkar ju ha gått så bra och det är kul att se att även i ateist-Sverige finns det ett gäng personer intresserade av dessa andliga ting. 🙂

    Tack snälla! Jag håller mig mest på nätet till amerikanska grupper där många har en mer modern syn på tarotkort t.ex. och inte vill förutspå framtiden utan snarare connecta med sin själ, med gudomar, och hitta vägledning via korten… Men tror och hoppas Sverige kan öppna upp för detta snart också.

     Det här med tarotkort…
     OM man tror på deras betydelse, tror man då också på någon form av mystisk blandningsteknik??
     Man måste ju liksom tro att slumpen av hur korten hamnar också är involverade i det magiska, eller tänker jag fel?

      Jag brukar låta personen jag ska lägga kort åt blanda själva. Dels är jag värdelös på att blanda kort, och sen tänker jag att personens energi liksom smittar av sig på korten 🙂

       Tack för svar, min fråga var seriös och något jag klurat på länge faktiskt.

      Ja jag tänker ju att slumpen inte riktigt finns utan de kort som behöver dyka upp för denna person de dyker upp, de lägger sig rätt medan jag eller den personen blandar korten. 🙂 Magiskt? Ja men det tycker jag nog.

     Jag känner tvärtom att ”alla” helt plötsligt är superspirituella och ska köpa tarotkort, kristaller, utföra diverse ritualer, etc. Tycker det känns väldigt kommersialiserat för tillfället vilket är lite tråkigt. Många har liksom ett ytligt intresse för det och söker inte någon djupare kunskap utan verkar haka på mest för att t ex Josefin och andra influencers gör det. Ser det jättemycket i mitt eget umgänge… Själv har jag varit superintresserad av astrologi (hehe) sen jag var liten och brukar hålla readings för mina kompisar ibland när de önskar det. Kanske är det min måne i skytten som gör att jag himlar med ögonen åt alla som köper ett starter pack med kristaller från Oh La Moon 🌛

      Haha alltså ja lite kan jag hålla med! Att det lätt blir en quick fix att lägga en ametist under kudden eller i fickan istället för att gå djupare in i varför man önskar få en viss energi från ametisten… 😉 Det är ju ingen slump att Josefins egna kortlekar är så ytliga och saknar djup. Engagemanget för att lära sig tarot finns inte där uppenbarligen…

       Jag kan tycka att det är lite trist att Josefin, som själv haft det väldigt tufft på olika sätt, till stor del förenklar bearbetning av jobbiga saker/trauman. Innan hon startade Oh La Moon uppskattade jag verkligen hennes öppenhet och vad hon förmedlade genom sina kanaler, men nu känns det mest som ett kommersiellt och ytligt jippo. Att köpa kristaller och hennes olika kurser kan ev. hjälpa folk att våga gå på den där dejten, söka det där jobbet osv. men ledsen att säga, det hjälper föga att ha en citrin i bh:n när man behöver läka mer och mindre djupa trauman. Det kan förstås vara ett verktyg, men de flesta människor behöver annan hjälp för att bearbeta jobbiga saker.

       Att hon dessutom tar sjuka överpriser gör mig bara förbannad, vill man köpa fina kristaller (för valfritt ändamål) så rekommenderar jag Kristallrummet där det faktiskt är vettiga priser, även om deras hemsida inte alls är så fashionabel som Josefins.

        Hon kopierar Gabrielle Bernstein otroligt mycket. Vilket känns falskt… Men hon satsar helt klart på att bli svenska Gabrielle. :-/

   Vad är tarotkort? Är det spåkort eller hur funkar det?

    Jag tycker inte om ordet spå och spådomar personligen. De hänvisar till att framtiden är förutbestämd och att man därför kan förutspå den, vilket inte ingår i min egna tro om livet och det andliga. Men tarotkort är en kortlek med gamla betydelsefulla symboler (även siffror, astrologi osv spelar in) som man kan tyda av olika skäl. Många spår ju då framtiden… Personligen lägger jag korten och tolkar dem utifrån att jag önskar få info och vägledning från/om min själ, gudomar, mina andliga guider och så. Kan vara en enkel sak som att jag på morgonen tar fram korten och frågar vad jag bör fokusera på för att få ut det mesta möjliga av dagen. Så drar jag 2-3 korten och tyder dem, ”okej idag bör jag fokusera på mina relationer och kommunikation med de runt mig”. Då kan jag sedan märka av att kanske en kollega verkar kort i tonen och då kan jag försöka visa stöd och fråga om någonting har hänt m.m. Eller så kanske jag känner mig överväldigad och ledsen av livet och så drar jag kort när jag frågar mina guider varför allt är så tungt och hur jag ska hantera det. De svaren brukar vara lite djupare.

    Tarotkort är ett av många hjälpmedel för mediumet att tolka en situation. Korten kan man använda som stöd eller hjälp vid en läsning av klient då man antingen kan ta till sig bilden och dess symboler eller texten som tillhör bilden (eller både och) för att få svar på frågor eller situationer.
    Tarotkort handlar om symboltolkning och det finns inget magiskt med varken oss som medium eller med korten. Som en läsare hade skrivit här ovanför; jag låter alltid klienten välja sina kort själv.

    svar ja det är det kort och gott..

  ”Kanske kan mediumet tala om för henne hur många förtalsanmälningar hennes nya bok kommer resultera i?”

  hahaha 😂

   Den var faktiskt bra, gotta give it to her

  Jaja, var det någon som kunde se in i framtiden och varna för pandemin? Det är så sant att var och en blir salig på sin tro och det kan ju vara så mycket. Kristaller och spågummor, experter och andra med ”gåvor” Är ju fler flunsor som blir lästa och som känner att stenarna faller på plats så vill man tro så funkar det helt säkert och betalar man så får man veta mera 😉

   Ja? Sylvia Browne skrev i sin bok End of Days år 2008: ”In around 2020 a severe pneumonia-like illness will spread throughout the globe, attacking the lungs and the bronchial tubes and resisting all known treatments.”. Men vill man inte tro på något ”övernaturligt” så kan man ju bara kalla det en slump eller gissning som råkade stämma.

    Med tanke på att hon gissade hej vilt om allt möjligt, det mesta helt felaktigt, skulle jag avfärda henne. Även en trasig klocka visar rätt tid två gånger om dygnet….

     Sylvia Browne är ingen favorit hos mig, hon har sagt märkliga saker i den där showen hon hade på 90-talet, men just detta var väl en väldigt träffande gissning.

      Fortsättningen på det du citerade är dock också att sjukdomen skulle försvinna snabbt. Så inte lika träffande.

       Fast allt är relativt vad gäller tid? Om viruset försvinner om ett år ungefär, tack vare vaccin eller whatever, så har pandemin pågått i 2-3 år och det är väl egentligen inte otroligt lång tid? Det är kortare tid än vad en president sitter på makten i USA… Men ja, det gäller ju enbart om viruset är utplånat/inte längre ett problem om något år, men är vi fortfarande i en brinnade pandemi om sådär 10 år så kan jag helt klart tänka om kring vad Sylvia skrivit…

    Hon var kanske inspirerad av tidigare coronavirusutbrott när hon skrev det

    Det krävs väl inget medium för att förutspå då experter länge har varnat för framtida pandemier, inklusive WHO.

     Nu tror jag iof inte att nostradamus förutspådde covid men ditt argument håller knappast då WHO vad jag vet inte var jätteaktiva på hans tid.

  Jag väljer att tro på det. Absolut inte alla men dom som gett mig en bra känsla. Var första gången hos en man nyligen och han sa saker som stämde och som inte riktigt kunde tolkas som generella grejer.

  Jag tänker att det är upp till var och en vad man väljer att tro på.

  Jag tror på det!
  Jag har gått till ett medium! Likaså min syster, mina bästa vänner samt deras mamma. Man fick prova ringa ett samtal och prata med honom först om man kände sig osäker. Jag bestämde mig för att besöka honom för att han sa saker som han omöjligt kan ha vetat. Och han fick mig att tro på honom, han sa saker om mig och runt omkring mig som ingen annan vet eller kan veta om. Och som han absolut inte kan veta om mig. Jag tror på medium, däremot finns det medium man inte kan tro på, såklart! 😁

   Frågan jag ställer mig är varför du, och andra, måste gå till ett ”medium” för att få höra sånt som ni redan vet.

    Det man redan vet är bara bekräftelse att de faktiskt läser av ens energi på riktigt och inte hittar på. T.ex. en intuitiv reader berättade att min mamma gjort abort i ungdomen och det är jag den enda som vet förutom mamma då, och det är så klart irrelevant för mitt liv. Men då visste jag att det fanns större chans att det andra hon sa stämde in på mig, som att hon sa att det nya jobbet jag skulle börja om en månad skulle vara väldigt bra för mig (vilket det var). Det är bara bekräftelse som många av oss behöver för vi är ganska skeptiska i grunden vi människor.

     50% chans att få rätt.
     Trivs eller vantrivs- inte så träffsäkert känner jag spontant.

     Lite som när du skall köpa ett visst bilmärke, då ser du plötsligt aktuell modell överallt. Inte för att bilen helt plötsligt ökat i antal, utan för att du söker efter den.

     VILL du tro på en sak/fenomen så ser du också det du vill tro på.

      Och vad gör det om folk vill tro på andlighet?

      Jag jobbar med forskning inom ett tekniskt område och tycker att det är ”skönt” att bara få tro på något. Behöver inte finnas vetenskapliga bevis för att kristaller, tarotkort whatever fungerar så länge det får mig att må bra och ger mig någon typ av välbefinnande. En del har turkalsonger, andra en kristall, vissa ingenting.

       Nej, du har rätt.
       Det är faktiskt inte fel att folk vill tro på något och min ton i min kommentarer är lite för raljant och speglar allt för väl mina fördomar fast jag försöker dölja det.

       Ber om ursäkt för det.

        Nej jag tyckte inte att du raljerade. Menade bara vad jag skrev, att allt inte behöver bevisas hela tiden. Det som får mig att må bra får mig att må bra. Kan vara ganska skönt att vila i att bara tro på något också. Att inte söka naturliga förklaringar till allt. Därför nämnde jag också att jag forskar. Kanske för att mina dagar går ut på fakta, studier, vetenskap och bevis som gör att det är skönt för mig att inte söka detta i allt. Jag vet inte. Upplever att många av mina kollegor är religiösa eller andliga. Kanske av samma anledning.

         Håller med. Jag arbetar inom cancerområdet och har liksom vetenskap/forskning/statistik runt mig 8 timmar per dag. När jag kommer hem och tar fram tarotkorten så känns det bara skönt att inte ha någon jäkla studie att ta hänsyn till. 😛 Tycker det är stor skillnad på personlig tro och att typ att vara ledare för en sekt eller konstant missionera. Vissa stör sig så mycket på mitt intresse för andlighet och jag kan för mitt liv inte förstå hur de orkar reta upp sig på att jag väljer att lägga min fritid på just det. Påverkar ju andra minimalt…

  Jag tror stenhårt på Teresa Copudo (stavning osäker)
  Sen, jag känner på mig saker innan dom ska hända.
  Ganska skön grej. Men obehaglig åxå.

   Älskar henne 😃

   Älskar Theresa😻

  Det finns inga bevis på att medium fungerar! Det är bara ett sätt att tjäna pengar på människor som är i ett skede i livet när man är sökande och kke lite osäker.

   Tror absolut det finns människor som ser och hör och känner mer än andra. Varför skulle dem inte finnas? 😇

   Vad spelar det för roll? Det finns inga bevis på att nån gud eller nåt andligt existerar. Ändå väljer oerhört många människor att tro på det.

  Jag blev konfronterad med ett medium på ett tåg utomlands. Hon satt länge och tittade på mig. Sedan kom hon fram och presenterade sig. Hon berättade ALLT som ingen annan vet om mig. Kan inte bortförklara det med någonting annat än att hon var ett genuint äkta medium. Givetvis trodde jag sedan tidigare. Jag har upplevt massor. Hon satt bara och tränade inför en session hon skulle ha och plockade mig i hela vagnen. Och jag tror inte det heller är en slump. Antingen så är man intresserad eller så inte. Jag vet bara att jag har otroligt hjälp av mina hjälpare. och ångrar än idag att jag inte hängde på sessionen, faktiskt.

  Vet att ni är nyfikna på om jag tror på medium eller inte, men det tänker jag inte berätta för er.

   Som medial kan jag nu avslöja att jag läser in att du tror på medium

   Det behöver du inte, vi som vet vi vet.

  Hade gärna gått till ett medium för att få frammana min inre James Randi!

  Det finns stora summor för dessa medium att hämta om de vågar testa sin sk förmåga vetenskapligt. Ingen har nappat än..
  Ni som tror på detta är bara lurade i vanlig ordning och vill inte inse fakta

   Verkar som medium kan ”berätta om saker om en person de har framför sig”, inte så mycket till hjälp för någonting känner jag, alltså vetenskapligt.
   Kanske för att skapa profiler av misstänkta eller så men annars vete tusan.

   Det är betydligt mer logiskt med medium och tro på det än att tro på gud/Allah och vad det nu är.

    Varför är det mer logiskt?

   För den som tror så behövs inga bevis alls, för den som inte tror så finns det inga bevis som är bevis nog.

  Fråga som någon ställde ovan som jag instämmer i:
  Varför gå till en person och låta hen berätta saker om dig som du vet men ingen annan vet?

  -saker ingen annan vet om mig vill jag definitivt inte få höra av en okänd person

  -det tillför inget, jag vet ju redan om det

  Så oavsett om det är ”äkta ” eller ”fishing” så är det ju bara ”jaha, ja det visste jag om och nu även du verkar det som”

   Och jag har inget behov av att gå till en terapeut men kan ändå förstå att andra har det behovet.

   Du har ju för övrigt redan fått svar på den frågan där ovan. Har du aldrig gått till ett medium så förstår jag att du kanske tror att de bara sitter och säger konkreta saker som du redan vet, var du gick skola och vad din pappa hade för hobby när du var barn. Men riktigt så är det inte. De konkreta sakerna är för att bekräfta.

   Men har man inget behov av att gå till ett medium så finns det ingen anledning att göra det heller. Tycker bara att det blir så förlöjligande diskussioner så fort andlighet kommer på tal. Speciellt från de som inte har någon aning om vad det faktiskt innebär.

    Så, varför måste mediet bekräfta?
    För att få lyssnaren att bli övertygad?
    Är det ett riktigt medium skiter väl hen i det, hen vet att hen vet

    KAN det vara ett sätt att vagga in lyssnaren i en övertygelse i att mediet är äkta för att sen köpa resterande framtissutsagor med mindre pessimism?

    Jag förstår att personer går till medium men inte helt riktigt vad de får ut av besöket, kanske måste man vara lite av en sökare för att det skall ge något?

    Jag är också övertygad att vissa människor har förmåga att läsa in stämning, känslor med mera lättare än andra.

     Det är väl som en form av psykoanalys tänker jag. Du diskuterar och reflekterar över vägval i livet.

  Brukar inte tro på sånt här MEN det finns en cool person som ni borde kolla upp; Nostradamus.
  En fransk medicinare från 1500-talet som t.ex. förutspådde 9/11 och A.H.
  Man kan välja att tro på det eller ej men vissa av hans profetior är intressanta, som den med 9/11. Copy pastear den här:
  ”Two steel birds will fall from the sky on the Metropolis / The sky will burn at forty-five degrees latitude / Fire approaches the great new city / Immediately a huge, scattered flame leaps up / Within months, rivers will flow with blood / The undead will roam the earth for little time.”

   Floder kommer fyllas med blod och de odödliga (eller odöda?) kommer att gala?

   Känns inte riktigt igen.

   Det finns många personer på jorden, det har funnits desto fler som dött av efter hand. Chansen att någon prickar in en framtida händelse är INTE särskilt otrolig eller uppseendeväckande.

   Coolt! Kan samtidigt tipsa om en spännande kille som hette Crille Columbus, han upptäckte en hel kontinent! Finns också nån Galileo Galelei, han forskade om rymden tips tips!
   😉

    Chrille C ”upptäckte” inte Amerika. Den kontinenten var redan bebodd av dess urinvånare, det får vi inte glömma!

   M, det där är fullkomligt SKITSNACK och du borde ta mig fan skämmas för att du sprider sånt vidare utan minsta lilla faktabok. Han skrev INTE det du citerar, det är ett helt påhittat citat som uppstod EFTER 11:e september attacken för att driva med och lura naiva människor.

  Givetvis finns det personer få sådana med ett mer utvecklat sjätte sinne än genomsnittet.
  Viktigt att inte besöka vem som helst då det finns en flod av lurendrejare och även folk med dålig energi.

  Att bli uppsökt på gatan är givetvis inte att rekommendera men vad gör inte Ljugengripen för att skapa publicitet.
  Inte säkert detta är sant…kan vara en av hennes många skrönor.

  Jag hade samtal med mediumet Katarina som verkar vara många flunsors favorit, bla Systrarna Widell och Kenza vet jag i alla fall. Spelade in hela samtalet och såhär fyra år senare makes NOTHING sense. Skulle bl a ha två söner vid det här laget, har endast en tik

   🤣🤣
   Det var bara REKOMMENDATIONER

   En tik är inte så dumt ändå, barn i alla ära men en hund är lite enklare att hålla efter än två små pojkar.

  Kanske kunde hen berätta att pojkvännen knappt tar in 10 000 brutto i månaden på sin fantastiska konst? Vilket han gör enligt senaste bokslutet för 2020. Då har han ändå fotat för hennes blogg. Är han en förtäckt livvakt? Känns som en installation. En Art Performance.

  BER om ursäkt för mina kommentarer.

  Jag försöker förstå samtidigt som jag anser mig veta bättre.

  Det är ALDRIG en bra kombo.

  Som någon skrev ovan, det är väl bra att folk vill tro på något, och det är så sant.

  Sorry om jag gjort någon ledsen eller besviken

   Äsch, du har inte varit respektlös. Det är sunt att vara skeptisk.

   Jag tror många blandar ihop andlig tro med pengakåta kändis-medium, om jag får vara så krass… För mig är tarotkort, kristaller, viss meditation, ritualer en del av min tro såsom en kristen går till kyrkan på söndagar, ber till Jesus på kvällarna, och tar emot nattvard med andakt. Det är livsviktigt för mig och jag kan säga att utan tro på någonting större hade jag idag varit död p.g.a. ett flertal depressioner som ej kunde medicineras bort (utan mer rörde existentiell ångest). Jag tycker det är så ledsamt att folk blandar ihop oss som har en alternativ andlighet med typer som Benny Rosenqvist och andra slibbiga som vill synas i TV och hålla i gruppseanser (palla betala 500 kr och så säger ett medium max ”din mormor är här, hon hälsar hon är stolt”…). Med det sagt tycker jag man kan ta betalt för att vägleda människor andligt men tyvärr har nog gemene man svårt att skilja på de seriösa och de oseriösa. Men jag tycker i vilket fall som helst att du gör rätt i att fråga varför någon vill gå till medium och hur det fungerar o.s.v. Varför inte? Man kan ställa samma fråga till de som tillber Jesus och går i kyrkan ju. 🙂

    Vill bara säga att jag tycker att du har väldigt fin inställning till det här med din vs andras tro/icke tro. Och att det uppskattas att se detta diskuteras seriöst och utan pajkastning.

     Tack, vill så gärna visa vi alla inte är tolstollar haha <3

    Ja visst.. andlighet är långt mycket mer än ett medium som kan tala med döda.

   Men hur orkar du? Sluta lägg energi på att vara så bitter. Låt folk tro på vad de vill. Och din korkade fråga om varför folk går till någon för att höra saker de vet, det är ju inte det folk besöker medium för, utan det ses mer som en bekräftelse på att mediumet ”känner” något. Jag har själv aldrig besökt ett medium och är skeptisk men jag har min tro till gud/universal energi, att någon ens skulle börja håna det är liksom patetiskt. Åk till usa som ni svenskar brukar slicka röv på och försök håna de kristna fanatikerna eller de troende (de flesta alltså) där. Du hade fått på käften

    Oj Nina. Jag är absolut inte bitter, ibland lite uppgiven över samtiden, men inte bitter. Du däremot känns hyfsat känsloladdad.

  Om jag går till ett medium, helt anonym. Mediet vet inget om mig, inte ens mitt namn. Och jag bara sitter där tyst, men hon kan tala om allt om mig. DÅ ska jag tro på det.

   Och inga reaktioner heller, inte ens ögonrörelser (kanske tagit nåt lugnande). Då kan de inte utöva sin ”magi” nej.

    Ja, helst ska man sitta bakom ett draperi. No respons at all.

  Tror IL är desperat efter läsare. Skriker clickbait lång väg…

   Vore kul om man sen efter hennes sponsrade besök fick en rabattkod hos spådamen på 20% om man anger izabella21

    🤣

  Har en morsa som alltid varit svårt new-age religiös. Hon blir dock matad med konstiga saker för att fortsätta boka tid hos spågumman. Typ som att jag, hennes barn, ska ha dödat henne i ett tidigare liv.

   Har du bevis för att du inte gjorde det då?🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

  Äsch. Tror jag på sånt? För att citera Stephen Fry:
  “The short answer to that is ’no.’ The long answer is ’fuck no.”

  Jag visste när jag läste det i Isabellas blogg att bloggbevakning skulle skriva om det.Själv har jag erfarenhet av fjärrskådare när jag mått mycket dåligt och velat ha ett slags svar.Skulle aldrig gå till en nu när jag mår bra i mitt liv.Tror tyvärr många av dessa sk medium drar nytta av att folk mår dåligt och då suger i sig av det som sägs.Skulle de se framtiden kunde de ju varna för olika katastrofer i världen också tycker man.

  Kul! Så roligt när fler öppnar upp för den delen i sig själva. Som i alla andra branscher finns det både yrkesutbildade och lurendrejare så det är inte så speciellt med det här när man väl lär sig mer om det. Ofta behöver man vara med om sina egna upplevelser och har man ett motstånd till det så är man bara inte där än och redo att öppna upp så då är det bara att ta det när man är redo för det helt enkelt och är redo att kliva ur sin andliga garderob 🙂

  Vad är oddset för att ett medium kommer fram till IL på gatan och säger att hon har saker att berätta?
  Varför stannar IL,? Stalker? Var är livvakterna?☺️ Så klart att det är ett sätt för henne att göra sig intressant.

  Den finns äkta medium. Sedan finns det de som gärna vill tro att de är det och till sist finns det de som är rena bedragare. Sedan är det upp til dig att tro på vad du vill.

  Undrar om nån medium kunde ge mig rätt nummerrad när huvudvinsten är 900 miljoner på Eurojackpot 🤔

  Haha ja jag hade ju inte bestämt träff med en person som kom fram till mig på gatan och påstod sig vara ett medium 😂
  Hade för de första börja fundera och sen hade jag förmodligen tänkt att denna person kommer göra gryta på mig.

  Ja, vafan, man har väl sett Ghost!

  Skämt åsido – naturligtvis finns det inga ”medier”. Däremot finns det lycksökare som vet precis hur det mänskliga psyket fungerar och är duktiga på att utnyttja det och handlar det om en offentlig person som IL går det ju också att ta reda på mycket på nätet. Isabella är väl heller inte direkt känd för att ha örnkoll på vad hon själv skrivit och sagt, så hon kan säkert uppfatta det som att ”mediet” berättat saker ”ingen annan kan veta”.

  Att tro på medier eller ”spådomar” är ungefär samma sak som att tro på astrologi, det är samma, mänskliga psykologi som aktiveras – vi väljer att fokusera på det vi tycker stämmer och bortser från det som inte stämmer och på det sätter bekräftar vi vår egen själv- eller världsbild. Pröva med att läsa ditt ”horoskop” utan några förskönande glasögon så ska du se.

  Jag är fullständigt övertygad om att vi människor har förlorat förmågan att se utanför boxen, se andra dimensioner. Har själv mött flera medium och upplevt ”saker” som stärkt mig i min övertygelse att den fysiska världen bara är en dimension av många, kanske oändligt många, och att ”den som dör får se”.

  Jag känner ett sting av medlidande för dem som med all kraft stretar emot att öppna sitt sinne och börja se med hjärtat. Ni är så lost. Jag säger det inte med nedlåtande ton (svårt att förmedla i skrift) utan för att ni missar isberget av livet när ni med er ’rationella’ logik snävar in skygglapparna mot den för ögat synliga pyttelilla toppen på isberget. Jag önskar er att en dag upptäcka den del av livet som ni är rädda för. En awakening.

  Och en shout-out till Koala för många fina inlägg i denna tråd. I feel ya! 💫💖

   Och jag känner starkt medlidande med alla som blir lurade på sina pengar av alla så kallade medium.

   De som har förmågan, vilket jag TROR det finns personer som har, BETVIVLAR jag säljer ut sig för pengar. Det är nog snarare en belastning än en gåva.

   Men vad vet jag, jag är en av de kritiska och ingen vill ju bli ifrågasatt här…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *