Therese Lindgren tar midsommarafton tillbaka…

På Instagram berättar Therese Lindgren att hon blev våldtagen på midsommarafton 2010, och hur hon allt sedan dess HATAR allt vad den högtiden heter.
Hon har vägrat dansa runt den dumma stången och i smyg varit arg på alla som firar, men planerar att ta tillbaka högtiden i år, även om det är jobbigt att bli påmind om vad som hände den där natten 2010.
Kommentarsfältet under inlägget är fyllt till bristningsgränsen med kärlek och det är fler kollegor än vanligt som skrivit kommentarer och skickat hjärtan till Therese.


Hur ska ni fira corona-midsommar?
Matjesill och munskydd?
”Helan går…” och handsprit?

Om man inte vill eller kan fira, så kommer det ju dyka upp ett Öppet Spår i vanlig ordning här – det är ju ändå fredag. 🙂

124 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Ska möta upp familj och vänner i en park och äta och dricka.

  Menar du inte 2010 i din text? Du skrev 2020😉

  Men korrläs dina inlägg Camilla! Du skrev att hon blev våldtagen midsommar 2020… Rätt stort misstag att göra.

   Inte alls. Det är lätt att slinta på tangenterna, finns värre misstag att göra här i världen.

    Ingen påstod att det inte är lätt att slinta på tangenterna/skriva fel, det är just därför man ska korrläsa 🤦🏻‍♀️

     ”Rätt stort misstag att göra”. Nej, det är inte ett ”stort misstag”.🤦‍♀️ på dig själv.

      Det är inte världens största misstag. Men att skriva att hon blev våldtagen förra sommaren när det inte stämmer är ett misstag som lätt hade kunnat undvikas. Men du behöver såklart inte hålla med 🙂 Man får tycka olika.

      Att hävda att Therese blev våldtagen när hon inte blev våldtagen är såklart ett stort misstag.

       Rätt information står ju i Therese inlägg så fattar inte varför man hänger upp sig på ett litet feltryck. Hade inte hennes inlägg funnits med hade det varit mer fel, men nu finns inlägget bara lite ovanför.

  Hur kommer det sig att alla influencers alltid skriver hundra hjärtan på alla bilder

   För att de vill att folk ska se att de ”bryr sig”, men de bryr sig inte tillräckligt mycket för att faktiskt skriva någonting stöttande istället. Så det är i själviskt syfte helt enkelt.

    Eller för att man inte vet vad man ska skriva men ändå vill visa att man bryr sig

     Ja precis, visa att man ”bryr sig”.

   För att de vill synas i flödet.

  Ska inte fira då jag inte är inbjuden till något och har väldigt få vänner och de verkar ha andra planer och jag vill inte behöva bjuda in mig själv 🙃🙃🙃 kul!

   Men är det inte så man brukar göra planer. Genom att fråga andra vad de ska göra. Tror aldrig jag fått något traditionellt ”välkommen på midsommar-fest” meddelande, utan man har gjort upp planer när man pratar om det.

    Jo men om någon redan har planer så är iallafall jag inte sån som säger ”kan jag hänga på” de är väl mitt problem tyvärr. Gillar inte bjuda in mig själv.

     Varför gör du inte det för? Jag har aldrig fått ett nej, och aldrig sagt nej heller, i sånna lägen. 🤷🏼‍♀️

     Nej, det förstår jag. Ett tips, lite försent nu dock, är ju att man är ute i god tid. Innan personen hunnit göra planer. Så kan man ju istället fråga ”vi kanske kan hitta på något” eller liknande. Så slipper man bjuda in sig själv, då är man ju istället delaktig i vad det blir för planer. Förstår att dock att det är svårt att göra så om man inte har nära vänner.

      Men tror absolut ingen hade tyckt det var konstigt om du frågade om du fick hänga på deras planer 🙂 Många bjuder in sig själva. tror knappast du kommer vara den enda som gör det, tvärtom

      Ja precis, jag har förstått man får va ute i god tid men jag är inte sån som planerar högtider flera veckor i förväg. Jag vet som sagt att detta är mitt problem och inte andras fel. Men de är svårt bara, jag vet inte 🙂

       Jag förstår dig!
       Usch vad det är lätt att känna sig exkluderad på högtider. Det där att inte vara nåns självklara val gör ont. Försök att tänka på att det bara är en vanlig dag egentligen, kolla på en mysig film och åt dina favoritsnacks och skippa att kolla på sociala medier på fredag! Kram. ❤️

        Tack ❤️
        Hoppas du får en fin dag! Kram

     Kan du inte skicka typ vad har ni tänkt göra på midsommaren, skulle vara kul att ses? Eller i den stilen

     Jag bjöd in mig själv senast idag. Frågade en vän vad hon ska göra ikväll och så frågade jag om jag kunde följa med. Hon blev glad och ser fram emot träffen

      I morgon kväll*

    Mja. En del känner man ju om man är välkommen att fira med eller inte. Just i år har jag inte jättemånga att fira med som inte är familj, men jag har aldrig varit någons prio 1 att fråga på flera år, trots att jag haft många kompisar under åren. De har dock haft sina gäng i sina hemorter som de firat med.

    Vet att jag frågat nån gång ”vad händer på midsommar” och fått svaret typ ”vi ska blablabla” och då har det inte ens känts som att jag varit välkommen att fråga om jag får vara med, det känns väldigt konstigt att fråga det dessutom. Och ingen har då frågat om jag vill följa med dem.

     Fast om du inte påpekar att du vill vara med tar man förgivet att du ska göra något annat. Och hur kan du veta om du är välkommen eller inte om du inte frågar?

      Man har ju en känsla. De kan ha frågat mig och jag har svarat att jag inte har några planer och frågat tillbaka och då fått det där ”vi ska…” och man känner om man är välkommen att räknas in i det där ”vi”. Tonläge gör mycket och sen har jag varit med om ett så löjligt ”nej” som satt sig på mitt självförtroende, gällande något annat dock, men det svider fortfarande.

     Men vad har du svarat att du själv ska göra efter att de berättat sina planer? jag brukar inte fråga varandra person som frågar mig om mina planer ifall de vill hänga på, skulle jag däremot få uppfattningen att de gärna vill eller inte har egna planer hade jag absolut gjort. Men enklast är ju såklart om de talar klarspråk och frågar 🙂

      Jag har svarat som det är, att jag inte har något planerat.

   ”Jag vill inte behöva bjuda…”. Hur ska du då bli inbjuden till något? Man frågar ju ”Vad ska du göra? Okej, jag har inget planerat kan jag hänga på?”. Är ju ge och ta som gäller, man kan ju inte vänta på att bli inbjuden till allt. Ju mer man själv visar intresse desto oftare blir man inbjuden till saker.

    Jag är inte en sån som planerar högtider flera veckor i förväg, de bara är inte min grej, jag är väldigt ”chill” med sånt. Men jag menar mer att de vore kul om någon typ inte hade något planerat när jag frågar för då hade man kunnat planera något tillsammans men när jag frågar så har alla redan planerat saker 😅 jag säger inte att de är deras fel eller att jag måste bli inbjuden till allt. Jag är sent ute bara och alla har redan bestämt och då tycker jag de är jobbigt bjuda in mig själv.

    Vetefan om det är så. Ibland har jag frågat vad nån ska göra, fått svaret typ ”vi ska åka till… vad tänkte du på?” Och så har man svarat typ ”tänkte om du ville…” och då har den andra sagt ”aha nej men just då kan jag inte, vi får ta det en annan gång🙂” (just midsommar är ju svårt att ta en annan gång, men det kan ha rört andra saker). Och i ett sånt läge känns det inte rätt heller att bara ”ah okej, kan jag hänga på?”…måste hitta nytt umgänge tror jag.😅🤔

    Tycker det är lite oförskämt att fråga om man kan hänga på. För det sätter den man frågar i en, eventuellt, obekväm sits. Bättre att bara
    – Hej vad ska du göra på midsommar?
    – Hej jag ska göra det här. Vad är dina planer?
    – Jaha vad kul. Nej jag har inget planerat.
    – Men följ med oss!

   Har inte heller några vänner… eller jo! När de behöver nåt, aldrig annars. Saknar så älta vänskap så jag går sönder

  Firar med en annan familj, utomhus. Klassiskt med sill-lunch, jordgubbstårta och lekar. Dammat av kubb-spelet, boulekloten och krocketspelet.

  Den som skriver flest hjärtan bryr sig mest!! Fellsis skrev bara 1, #cancelled.

  Hoppas den firas på förlossningen. Annars firas den hos mina föräldrar med jordgubbstårta!

   ❤❤❤

   ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

   Åh jag firade midsommar på förlossningen förra året, håller tummarna för dig!

  Går på en megalång semester, åtta veckor. Och därefter börjar jag ett nytt arbete. Det räcker för mig att ägna mig åt altanhäng, lite gravad lax och vitt vin. Med maken. Bryr mig inte mycket om olika högtider, faktiskt.

   Låter helt fantastiskt! 🌸

  Ska jobba, känner mig galet otaggad då midsommar är den högtid jag tycker mest om och som jag firar. Men men det lär nog bli en bra dag ändå tänker jag, beror på vad man gör av det hela.

  Ska fira hos mamma och pappa. Det är tur i oturen att det är pandemi, de är de enda jag känner som är fullvaccinerade så det känns säkrast att fira med dem. Annars känns det ”pinsamt” (ja jag vet, men det är 2021 och är man över 15 känns det inte som att man ”får” fira med familjen utan som att man ses som konstig…hjärnspöken, I know, tackar sociala medier för detta – ja jag ska logga ut i helgen).

   Ska också logga ut, orkar inte se allas perfekta midsommarfirande bilder 🙂 har lätt för att jämföra och vill inte va sån eller känna så.

   Nä inte alls. Tycker det är supermysigt att fira med familjen 😍

    Ja jag tycker faktiskt också att det är mysigt, men vi är fyra stycken och det blir som vilken familjemiddag som helst.

    Håller med! Är i sommarstugan med mina föräldrar, syskon, sambon och barnet. Känns alldeles perfekt 🥰🥰🥰🥰

   Är 31 och firar med familjen varje år. Vi brukar ha dagen för oss själva med mat osv sen framåt kvällen kommer alla vänner och ibland deras familjer så åker spel, alkohol osv fram. Brukar vara ålder 16 till 80 typ haha.

    Låter kul! Min familj består dock bara av min mamma och mina morföräldrar 😅 önskar ibland man hade stor familj/släkt 🙂

    Låter härligt! Vi hade så stora firanden förr med hela tjocka släkten, men släkten gled isär lite när folk blev äldre och skaffade egna barn.

   Jag har bjudit in mig själv till min mamma och hennes vänner flera gånger eftersom de är så skojiga! No shame!

   Jag firar alltid med familjen. Är 42. Aldrig tänkt tanken att det är något fel med det.

  Får fan ångest av midsommar (och nyårsafton) där man ska ses i stora gäng och ha kul. Med en blommig klänning och en krans i håret. Och allt ska vara så jäkla perfekt.

   Samma. Hemskt.

   Har aldrig fått den uppfattningen eller hetsen, men jag kanske är konstig/blind? 😄

    Det beror nog på hur man är som person 🙂

     Eller på vilka typ av människor man umgås med 😉

      Hur menar du? De är väl ändå upp till en själv om man känner så?

       Nej det behöver det inte vara. Förr i tiden hängde jag med ett kompisgäng som tyckte man var en tönt om man inte hängde med på den stora festen. ”Men ååååh ska du bara vara hemma med din mamma? Vad tråkigt!!”

   Jag vet att det kan vara svårt för jag kan också känna så ibland, men då hjälper det att tänka på att bilderna inte visar hela sanningen. Det där glada kompisgänget som står i sina fina kläder med krans i håret och barnen bredvid sig springer 80% av tiden och försöker trösta ledsna barn. Men sen får man till en lugn stund och kan ta ett fint kort och det är det som postas. Jag vet det, för så kan jag också göra ibland.

   Jag också. Brukade se fram emot midsommar förr i tiden när jag hade vänner men nu betyder midsommar enbart att jag blir påmind om att jag inte har några vänner längre och det gör ont

    Åh 😢 Vad har hänt? Önskar att du får nya vänner till nästa år (senast!) ❤️

     Fick barn med fel man och alla vänner drog sig undan. Det var 11 år sedan. Har varit deprimerad av och till och inte klarat av att skaffa nya.

      Vi kanske inte är i samma sits, du kanske är tillsammans m barnens pappa.

      Jag skilde mig fr barnens pappa och visst, att jag blev av med HANS gamla vänner, det är väl inte så konstigt. Men alla familjer vi brukat umgås med…de gick också upp i rök.

       Visst är det tråkigt, att man liksom inte får vara med längre, att man inte passar in? Kram till dig ❤

    Stor varm midsommar-KRAM till dig!

    Vill tipsa om appen Gofriendly om du är kvinna (en app där man kan lära känna nya tjejkompisar). Jag har vänner som jag haft länge, men då vi lärde känna varandra när vi var barn så har jag insett nu när jag är runt 25 att jag inte alltid har samma värderingar som dem.

    Via appen så har jag träffat nya vänner som jag har mer gemensamt med. Det finns massor av olika ”typer” av tjejer som har appen som är i samma sits som mig eller som är nyinflyttade, letar vänner med barn, utan barn osv, förlorat kontakten med gamla vänner av olika skäl osv ☺️

    Jag bor i Sthlm så ”utbudet” av tjejkompisar på appen är ju rätt stort här, men vet att folk i andra städer också har appen. Typ som tinder fast endast för att hitta tjejkompisar. 😃

  Lugnt hemma med maken och ena ungen med sambo. Vi har valpar och kan inte göra så mkt. Blir gosigt iaf!

  Med min man och mitt lilla barn, under altantaket i regnet typ. Spela kort, äta potatis och lax samt harva runt i någon blöt lekpark. Ska fixa jordgubbstårta också. Blir mys!

  Lär vara sängliggandes pga min jävla endometrios som fuckat till det (med första mensen efter behandling, som alltod blir fruktansvärt extra smärtsamma). Så jag vet hur jag spenderar närmsta 4-5 dagarna – huvudet i toan 🤮, sovandes på badrumsgolvet (svalt, nära toan) och med ett glas saft och smärtstillande nära. Tjofadderittan hej! 🙌🏽

  Om jag mot all förmodan blir lite ok på fredag (och svullnaden lagt sig så jag kan ha kläder på mig), så åker jag hem till stora familjen och firar där 🙏🏽 Det va planen från början 😔

   Fy så jobbigt! Hoppas det blir så lindrigt det bara kan 💗

    Åh tack snälla 🙏🏽🌸

   Åh, här är en annan med endometrios som i detta nu inväntar mensen. Ska åka iväg till en stuga under midsommarhelgen och har redan börjat bäva inför hur jag ska må. Hoppas ditt elände får över snart! 🙏🏼

    Tack snälla 🙏🏽🌸 Invigde skiten med att spy 😵‍💫😓 Usch alltså såna jävla kramper 😔 Messade mamma innan att jag inte fixar att köra dit. Kan inte ens sitta rakt upp, lär bli förstoppad och megaspänd över magen och vara så ”pillerbakis”. Jag får såklart åka dit ändå, men jag vill bara ha mitt hem när det är som värst 😔 Lär nog sova bort dagarna 😓

    Åh måste tipsa!!
    1. Värmefilten är 100ggr bättre än värmekudde. Och om värmekudde behövs – finns en blå på Apotea som man knäpper igång. Sååå bra!
    2. Tyngdfilt får min sprattlande onda kropp att lugna sig lite. Tar inte bort smärtor, men lugnar. Hittade en billigare på Siexa, 600kr och wow alltså! Sprattleriet minskar.

    Hoppas du kan njuta på midsommar och att mensjäveln kommer efteråt 🙌🏽

    Försöker se det positiva – ska ladda upp med skräckfilmer och slipper stressa nånstans 😅 / Mvh hon som i detta nu sitter lutad mot elementet på toaletten i väntan på nästa hulk 😓

    Åh, långt svar i modd 😓

   Usch stackars dig!! Låter verkligen HEMSKT! Hoppas det blir så lindrigt som möjligt, och att livet i övrigt ser till att kompensera dig rejält med kärlek för att väga upp för detta elände. ❤️

    Tack snälla 🙏🏽❤️ har haft ett helvete det senaste året, så är sjukskriven just nu. Men är så positiv det bara går, lite tufft just nu bara 😓🤮🙏🏽 men tusen tack fina du! 🥰

   🎗

  Jag gillar inte midsommar alls, kommer enbart ha litet firande för min dotters skull.

   varför gillar du inte midsommar?

  Anna Book skriver i sitt senaste instagraminlägg att det ”känns liiite i mitt Adamsäpple 😞” …..?!🤣

   Reagera också på de 😅

   Hahahaha jaa jag läste också!! Så går det när man inte ens går ut nian.

   😂😂😂

   Herre…🤣🤣🤣

   😂😂😂😂😂😂😂

  Ska jobba hela midsommar, yay🙃

  Ska ta på mig min folkdräkt och gå på Skansen 😊

  Midsommar är enligt mig den absolut tråkigaste högtiden, känns som att den bara går ut på att supa, så jag ska inte göra nåt speciellt.

   Vaaaa. Den går ju ut på att äta färskpotatis och fisk i alla möjliga sorter. Gravad, inlagd, kallrökt, varmrökt, stekt, kokt… 🐟

   Om man bara sitter rätt upp och ner och dricker så blir det förstås tråkigt. Tycker den är en av de roligaste, för det känns så avslappnat och somrigt. Vi brukar grilla, bada (bastu, sjö, pool, badtunna osv., beror på var vi är), spela kubb och liknande, ha 3/4/5-kamp, ha musikquiz eller något slags trivia och sådana saker. Bara god mat och dryck med roliga lekar och aktiviteter klädda i somriga kläder och blomsterkransar.

  Ska ta in på dyrt spa-hotell med min kille och bara slappa!!! Kanske min bästa idé 2021.

   Superskönt att ta in på spa. Annars är man ju beroende av vädret. Blir picknick Djurgården om det är sol annars inomhus. Men såklart vi vill ha kul utomhus. 😊

  Förstår inte vitsen med att visa upp alla andra influencers kommentarer under Thereses inlägg? Smygreklam för dom? 🙂

   ”…. och det är fler kollegor än vanligt som skrivit kommentarer och skickat hjärtan till Therese.”
   Hur kan du inte förstå vitsen? Hör ju till Camillas inlägg?

  Ska ligga i sängen med mensvärk och en spypåse.

   Skärp dig

    wtf

    Vad menar du med detta ytterst taskiga svar?

    Du kan få min endometrios om du vill. Gör inte narr av människor som lider.

    Men gå och dra något gammalt över dig, du som heter ”senap”

  Blir det inget öppet spår ikväll?

   Jag har också väntat!!

    Jag med!

   Jag meeeeed

  Och Anna B fullkomligt leker ur sig huuuuuuur fantastisk maken har jobbat med dottern som nu tagit körkort hos den fantastiska körskolan.
  Och Anna såg till att V gick en ordentlig frukost o torkade V nervöstårar.

  Vem försöker AB övertyga egentligen?
  Sig själv eller?

   Det är så det blir när man inte har ett piss att göra om dagarna. Att hon inte tar tag i sitt eget liv och söker andra jobb än inom nöjesindustrin. Barnen bor hemma, två är dömda brottslingar, är det så jävla bra liksom? Eller är det därför hon hurrar så när yngsta tar körkort (som typ ALLA gör).

  Ska påta hemma i trädgården med mina älskade rumpnissar 😻 och ta mig ett glas vin eller 5 om jag känner för det och grilla, alldeles själv. Ljuvligt. 🌿

  Kan förskolepersonalen begära arbetsintyg? Och måste man ge?

   Sådant har jag för mig ska begäras in. Varför vill du inte ge ut ditt arbetsintyg? Känns ju skumt..

    Har jag sagt att jag inte gett? 🤔

   Ja det kan de. Eller chefen iaf.

   Ja, både arbets- och/eller studieintyg kan begäras 🙂

   Arbetsintyg för att du söker jobb där, ja, men för att dina barn ska börja där – låter ytterst tveksamt…

   Ja!

   Eftersom du bara har rätt till vistelsetid för barnet under tiden du arbetar/studerar + restid (undantag föräldraledig med syskon eller aktivt arbetssökande via arbetsförmedlingen) kan de begära in arbetsgivarintyg för att försäkra sig om att du inte utnyttjar offentligt finansierad barnomsorg när du exempelvis är ledig (förskoleavgiften är mest en symbolisk summa, största delen av finansieringen sker genom skattemedel, det är alltså inte tänkt som en skattefinansierad barnvakt för att föräldrar ska kunna leva lajban).

  Jag ska jobba på akuten. Blir ett litet buffébord men med enbart kalla rätter pga saknar tillredningskök 😅 hoppas vi får en lugn stund att kunna sitta allihop tillsammans 😀

  Firar inte.

  jag ska på klubb!!!!! äntligen

  Älskar midsommar. Firar med min partner och barn, mina föräldrar, mina syskon med respektive och syskonbarnen.
  Iår är vi i mitt och makens nyinköpta torp, det blir buffé och midsommarstång. Ska bli jättemysigt 😍🌻
  Hoppas att ni alla får en fin dag!

  Min man och våra 2 små barn brukar fira med mina föräldrar men i år blir vi själva då dom kör flyttlass åt min bror och hans sambo som flyttar hem igen från stockholm 😊 Så lite grillat med olika tillbehör och jordgubbar på altanen får det bli.

   Jag är också med men skrev visst inte med det 🤪

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *