43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Fast va? Var det verkligen svar på frågan? Eller missuppfattar jag?

   Ja det var det väl 🙂 Hon behöver inte reklammarkera, men det skulle han behöva ha gjort om han la ut det. Eftersom det är en gåva till honom behöver han ”bara” förmånsbeskatta det. Eller jag kanske också missförstår ?

    Hon behöver också markera det som reklam.

  C, du borde extraknäcka som reklammarkeringskonsult.
  Så kan jag extraknäcka som spion. Tillsammans kan vi ta tillbaka skatten från bedragarna och göra Sverige rött igen.

   På tal om reklam: Sandra Beijer har gjort tidernas sämsta reklaminlägg idag. Så oerhört amatörmässigt och..kladdigt? Om Ballerinainlägget kändes krystat är det en fis i rymden mot detta! Nu ska cashen in 😉

   Fast reklammarkeringen har inget med skatten att göra. Det är för konsumentvägledningen.

   Att skatten betalas är något annat och influencerns ansvar och deras förhoppningsvis skarpa revisorer. Men det är alltså inte kopplat till hur de betalar skatt.

  Inte så stor skillnad från ett husdjur, på flera sätt, och göra reklam för Whiskas.

  Ja, värdet av behandlingen ska förmånsbeskattas hos den som fått behandlingen – i normalfallet till värdet enligt prislista/sedvanligt pris.
  Ett vanligt sätt att försöka komma undan är att hävda att man betalat något ”själv” utan att närmare ange om man betalat fullt pris eller kanske fått ordentlig rabatt.
  Har man betalat sedvanligt pris är det ingen förmån men har man betalat ett mer symboliskt värde så är förmånsvärdet mellanskillnaden mellan vad ”vem som helst” skulle få betala och det rabatterade priset.
  Influencers använder sig ofta av sk barter vilket innebär att de fakturerar ett samarbete och kvittar mot en lika stor faktura för den vara/tjänst man fått. Min gissning är att influencers sällan anmäler förmåner till beskattning och de företag man samarbetar med har inte heller något intresse av att själva anmäla utgivna förmåner eftersom de drabbas av arbetsgivaravgifter på sådana förmåner.

  Jag tycker det är lite för många inlägg om reklammarkering och skatt och samarbeten. Intressant ibland men kommer lite för ofta och känns tråkigt. Hellre en cocktail av lite instagraminläggihopplock om bloggen går på sparlåga! 🙂

  OBS: nej detta är inget gnäll det är helt trevligt framförd kritik och mina funderingar utifrån vad jag som läsare tycker om/inte tycker om och nej jag kommer inte scrolla vidare eller sluta läsa bloggen 🙂

   Håller med, bra spanat men vill ha mer skvaller. Booken, Blondinbella, Molimenti, Systrarna Graaf.
   Hur gick det t.ex med rättegången mot Åsa Ingrossos föräldrar?
   Mer skvaller åt folket!!

    I värsta fall: minns ni inlägg. De är roliga även om de inte är så altiella som reklaminlägg.

    Håller med – mer skvaller åt folket! 😀

    Apropå Graaf (detta kanske redan diskuterats) men har Magdalena förlovat sig med Louie? Såg så ut i hennes stories.

    Bokens ”reklam” som inte är reklam eller är det det? Vannessas student spammad med lovord om Partyland och restaurang Heat men ingen reklammarkering. Hade hellre bara betalat fullpris för ballonger och mat och inte nämnt företag under studentfieandet. Får hon det billigare eller vill hon bara verka sponsrad?

     Tror hon bara vill verka sponsrad…

      Tror säkert hon var sponsrad av Partyland (troligtvis restaurangen också), att hon fått rabatterade priser iaf, ganska solklart i det fallet.

  OT – har Felicia Bergströms senaste video (”Storhandlar på superbillig ’mataffär’ ”) på. Hon och hennes kompis är och handlar samt volontärarbetar – då är kompisens hundar (typ 3-4 st) i bilens bagage.

  Har ingen hund själv. Men jag får en klump i magen. Hon backade in och ställde bilen i skugga, men det blir ju svinvarmt i bilen ändå. Och de pratade om att det va varmt, tänker helgen som va så va det ca 28-32 grader. Får hundar vara i bilar ensamma en längre stund då? Känns inte helt bra.. ? Kanske är bättre att lämna dom hemma.

   Vad har hon för bil?

   I vår bil finns det möjlighet att ha på ACn även om bilen är avstängd, vi hade det ex idag när vi var tvungna att snabbt springa in i affären medans hunden var i buren i bagageluckan. Ställde den på 19 grader och det var svalt och skönt i bilen när vi kom tillbaka. 🙂

    Såg ut som en Volvo, äldre. Vid ett annat tillfälle la hon nån foliefilt över

  Solklart att hela Bookens studentfest var reklam/spons men inte en markering så långt ögat kan nå. Nu idag kom ännu ett inlägg om cateringfirman.

  Nej just det… hon gör bara reklam från hjärtat..

   Fast mycket av det Anna Book lägger ut är inte reklam, tvärtom så har hon alltid velat framstå som att hon är en influncer med samarbeten ? och hon skulle mycket väl kunna börja fjäska för cateringfirman och lägga tusen inlägg om det utan att få betalt eller få något gratis (kan ju dock vara ett riktigt samarbete, men ser bara till hennes historik, hon är rätt rolig)

    Men snälla I, hon gör mycket smygreklam punkt.

   Haha, du skulle kunna byta jobb till kronofogde! Sånt engagemang kring detta.

   Eller, börja granska det enorma bidragsfuskets. Bloggarnas ovilja att reklammarkera är ju liksom en fis i rymden

  Free Britney!!

   Make Britney great again

    Britney is now more popular than Jesus.

     Praises the Spears ??

   Så jä*la hemskt att hon vill skaffa barn men inte får för sin pappa och i och med att han är hennes förmyndare så bestämmer han. Det är så fu**ed up!

    Kanske för att hon inte är frisk? Kanske för att hon inte kunde ta hand om de 2 hon har?

  OT (igen haha) har igång Alice Stenlöfs nyaste video (efter Felicia B’s). Alice visar upp massa pressutskick. Tycker Therese gjorde en bra grej ang det. Hon la upp en video för flera år sen ang pressutskick, men valde att ta ner. Både för att det triggar till överkonsumtion, men även att det kan tolkas väldigt..girigt?

  Där sitter hon på golvet omringad av Sonos-högtalare, glass, skor, padel-racket, Maroccan oil, MAC, kläder osv osv osv. Tycker Therese hade kloka tankar om just detta.

  Felicia aveklew ordnade ett samarbete åt sin sambo. Han fick tandfasader genom samarbetet men tror inte han gjorde reklam för det, bara hon

   Varför fastnar mina kommenterar i modd hela tiden? Har kunnat kommentera fritt alldeles nyss men sen igår så fastnar allt och jag skriver inget olämpligt? 🙁

  Ja faktiskt…. klart som korvspad.

  OT: Vad menar Bianca med ”song written by Benjamin Ingrosso”? Det är ju en psalm?

   Hon kanske menar melodin?

    Jaha, musik dvs. då förstår jag 🙂

    Men då skriver man att musiken är av benji, det är en jäkla skillnad.

  Vad kan det kosta att spendera c:a 3-4 veckor på det där träningslägret som My M är på nu? Det verkar ju även vara nån form av all-inclusive? Jag får anta att hon är betalande kund precis som alla oss vanliga dödliga då det inte finns ens en tillstymmelse till reklammarkering. Säkert väl investerade pengar men borde kosta multum för en privatperson. Men vilken reklam hon gör för det stället utan att få något i utbyte. Fantastiskt för företaget….

  Toftby får väl hjälpa Janne Fors att få in lite stålar……..han har ju varit arbetslös snart ett år….hans 300 dagar är väl snart förbrukade.

   Han sa väl upp sig för att bli influenser?

  Jag har en fråga. Måste de influensers som fått (tiggt) pengar av deras följare under pandemin skatta på dessa?
  Ett exempel: Julia Frej (kanske inte den kändaste på Instagram) tiggde pengar för att kunna producera en ny skiva men även pengar så att hon kunde äta under pandemin. Jag var en av de som swishade och hon fick ihop över 100.000 sek. Nu när jag gick in på hennes insta ser jag hur hon glassar runt i Paris och äter ostron. Gucci-glasögon har hon också införskaffat sig. Skäms inte folk?…..

   Nä dom verkar ju inte skämmas för dom tigger pengar, precis så gör hon hannah östebo också på sin instagram. Tycker synd om hennes följare för hon verkar väldigt manipulativ och skriver typ annars kan jag inte ha live med er på fredag och den liven betyder nog mkt för folk som sitter hemma ensamma en fredag

  Johanna OCH Janne lever tydligen på reklam. Båda två.
  Kan nån berätta för mig vad exakt man ska börja skriva om för att tjäna så mycket så man kan leva lyxliv
  Men jag vill inte reklama för klänningar med puffärm ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *