Alexandra Nilsson utslängd från fik efter att ha fotat för mycket

Enligt Alexandra Nilssons Instagraminlägg så ska personalen på det här fiket hon och sambon besökte sagt att ”Nu räcker det, ni har fotat tillräckligt och vi har varit snälla nog nu. Dessutom måste vi vattna blommorna”

Mycket märkligt på flera olika sätt. 
1. Kan man inte vattna blommor om någon i lokalen samtidigt tar kort?
Eller satt Alexandra I blomlådan?
2. Inser de hur många nya blommor de skulle kunna köpa för värdet av den marknadsföring det hade varit för fiket om Alexandra hade taggat det?
3. Är influencers ett nytt epitet för den här fikapersonalen?
Det är väl mer regel än undantag att folk fotar sin mat eller fika?
Så länge hon inte poserar med någon annans fika eller stör gästerna så är det väl ett väldigt litet problem att hon ta kort? Eller?

122 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag kan helt förstå att kaféägare/personal blev irriterad. Köp en kaffe för 42kr och sen fota i en timme. Ganska billig location

   Slänger de då ut folk som köper en kaffe och sen läser/pluggar/sitter och snackar i en timme också?

    Nej det tror jag inte. Problemet med fotande influencers är ju att de stör andra gäster och personal, den fattige studenten sitter ju still & besvärar ingen.

     Jaha men då är det ju inte ett problem att hon bara köper en kaffe för att sitta länge som ts skrev.

      Jo, jag håller faktiskt med TS om att det är snålt för ett photoshoot. Om syftet med ditt cafebesök enbart är att fotografera i reklamsyfte är det väl mer hederligt/rimligt om du hyr lokalen och inte stör gästerna?

       Rätt billigt med 42 kronor för att få ett kontor att jobba på också men okej.

       Jag förstår och tänker inte bråka. Tycker bara att ts argument inte bara gäller de som fotar.

        Diskret snyltare tolereras bättre än störande snyltare gissar jag. Det är väl dessutom påfallande obvious den störande snyltaren haft råd betala sin photo session, man känner kanske inte samma sak om studentens kontor.

    I Uppsala finns det många caféer där man inte får sitta å plugga, så är inte alls konstigt att slänga ut någon som pluggar. De tar ju upp plats för andra betalade kunder.

    Som någon sa nedan, i Uppsala har många ställen förbud mot att man sitter och pluggar, särskilt under lunchrusningen. Jag har även sett ställen (dock inte i Uppsala) som har som regel att man inte får sitta kvar hur länge som helst med typ en kopp kaffe och ett glas vatten om det är fullt i lokalen. Är det knökfullt så fikar man i lugn och ro och glider vidare efter ett litet tag. Man sitter inte kvar i skvallrar i två timmar efter att man druckit upp kaffet om folk står och köar för att få komma in. Det är inte schysst mot caféet som vill ha in nya kunder.

    Men tänk om personalen är som vem som helst? Då är det Alexandra som är en åsna.

    Om du ägde ceféet, hur mycket måste nån fota och apa sig med poser för att du Ens skulle tänka tanken att be personen att lämna lokalen?

    Precis. Det ger ett mått på hur pinsamt Alexandra betett sig.

    Istället för att be om ursäkt till personalen och de gäster hon stört i två timmar försöker hon spinna det till att det är personalen som är idioter.

    För övrigt vill jag tacka för det arbete Bloggbevakning gör, och alla ni som kommenterar. Det är en daglig källa till förvåning och skratt. Ecce homo.

   De hade väl ingen aning om vem hon var, och vi vet inte hur hon uppförde sig. Andra kunder kanske stördes, och jag blir själv rätt irriterad när nån influencer skall hålla på och fota när man sitter vid bordet jämte. Undviker en del ställen just därför.

   Och, ska dom veta per automatik att hon är en influenser som kan sprida reklam om deras fik till massor av folk?
   Snälla, jag hade inte vetat vem det är.

  4. De stör de andra gästerna (systemkamera som låter? gäster och personal som känner sig obekväma?)

  Eller

  5. Alexandra hittar på.

   Eller så var det efter de egentligen hade stängt som hon satt kvar, låter lite så. Kanske det hon utelämnar ur historian?

   Ja, med största sannolikhet så ger hon ju inte en objektiv bild av händelsen och utelämnar förmodligen detaljer

  Tänker inte döma fiket för att Alexandra skriver något ofördelaktigt.
  Skulle vara intressant att höra den andra, fikets, sida.

   Precis!
   Tro det eller ej…det finns företag som går alldeles strålande utan influencerreklam. De ville förmodligen bara sköta sitt jobb, serva gästerna och vattna blommorna utan paparazzis i hasorna :).

   ….men hade det varit ett fik som kritiserade Alexandra tror jag däremot erfarenhetsmässigt nte kommentarsfältet hade dragit sig för att döma henne, utan att höra hennes sida av saken?

   Dock sympatiskt att folk är lojala med servicepersonal, det ÄR ju sällan de som gör fel….
   Tror som någon skrev ovan är det finns någon typ av förklaring kanske att de stängt och vill börja vattna blommor/ städa osv ifred?

  Förstår HELT och hållet. Det är jättesvårt att hålla dagens restriktioner på caféer, skulle säga att det är betydligt svårare än på restaurang då folk verkar uppfatta ett café mer casual och tar därför inte reglerna på lika stort allvar. Har man dessutom några som flyttar omkring för att få bästa bilden, tar upp betydligt mycket mer tid än genomsnittskunden för att fota osv osv så blir man nog stressad. Det innebär ju att dom som står i kö och väntar får vänta ännu längre och jag tycker det är jättebra att dom inte bryr sig mer om Alexandras upplevelse än alla andras, som väntar i kön.

   Fast nu spekulerar du. Inget du skriver är mer sanning än vad Alexandra skrev.

    Såklart jag spekulerar. Jag var inte där. På samma vis som att vi inte kan veta om det gick till på det viset som Alexandra säger. ?‍♀️

    Alla i detta kommentarsfältet spekulerar ?

   Kanske borde de sätta upp en skylt med maxtid en kund får sitta och fika. Om det är problem med kunder som får stå i kö och vänta på bord.

    Det är väl inte tiden folk fikar dom upplevs som störande utan tiden någon inte fikar och går omkring och fotograferar…? Det är ju superstörigt för gäster och personal som inte vill vara med på kort.

     ”tar upp betydligt mycket mer tid än genomsnittskunden […]. Det innebär ju att dom som står i kö och väntar får vänta ännu längre..”

     från det jag svarade på. Är det ett problem med kunder som får stå och vänta så är det väl ett problem med alla som fikar länge.

      Beror väl på vad de väntar på? Att vänta på ätande gäster går ju inte att göra så mycket åt men vänta på fotograferande influencer upplevs troligtvis som onödigt och irriterande. Det är väl ganska självklart restaurangen vill prioritera de som är där för att äta?

    Så är det ju på restauranger. Ofta får du sitta 2 timmar.

  Men jag tycker nog att det får vara nog, detta kafé gjorde helt rätt och fler borde sätta ner foten. Bor i Sthlms innerstad och är rejält utled på alla influencers som fläker ut sig över Humlegården med kameraman och stylist, restauranger där de arrangerar maten, hoppar upp och ner för ”rätt” bild, står och spretar och leker yoga i diverse parker och det ska fotas, travar med bud från div företag i trappuppgången osv osv
  Allt det som var socialt liv och rolig interaktion i verkligheten störs nu av dessa töntiga människor som blir ”kränkta” likt Kissie här för de inte får göra precis vad de vill. Och vill inte hon göra reklamen så kan jag: hon sitter i Gamla Orangeriet i Bergianska trädgården strax utanför Stockholm. Har ni inte varit där – gå, supertrevligt och gott i skitfin omgivning.

   Ett supermysigt ställe som inte behöver influencisk reklam. Jag blir bara glad om jag slipper en massa hoppande och fotande människor som ändå inte är där för att fika och njuta.

  Jag vet vilket café det är och älskar att de sa åt en influencer ? (att säga åt att sluta fota är btw inte att slänga ut). Alla företag som säger nej till flunsor har mitt fulla stöd!

   Vad är det för ställe? Antar att det är i Hälsingland? Vill åka dit och stödfika haha!

    Detta är det http://gamlaorangeriet.se , väldigt trevligt ställe.

   Vilket är det? Det ser jättefint ut bara utifrån det lilla man ser:)

  Tillägg: gå som sagt men det är väldigt populärt så kan vara svårt att få bord/man får vänta. Det är det värt. De behöver liksom ingen reklam annan än den som sprids av alla nöjda som varit där, om man säger så.

  Kan mycket väl tänka mig att det kan vara störigt med folk som använder ens café till en photosession.
  Och ot, men alltså Paula. I senaste inlägget klagar hon på att det är tufft just nu, hon skulle vilja ligga i hängmattan och läsa hela dagen men istället måste hon packa och dona inför deras semesterresa till Cypern. Och igår var dom i parken och hon hann inte laga middag så dom fick äta HÄMTMAT. Finns verkligen inga som har så tuffa liv som influensers….

   Vet inte vem det är men vi vet inte allt i en influencers liv.

    Nä det gör man inte men nu syftade jag på att hon klagar specifikt på dom här sakerna, och då tycker jag man är bortskämd.

   Men har inte hon alltid varit sån (Paula alltså)? Tycker jag ser kommentarer lite hipp som happ om detta.

   Om jag är ok fikar så skulle jag tycka det var störande om ngn gick runt och höll på och fotade. Jag gissar att personalen sett hur andra kunder tittat och sett störda ut. Hyr fiket om ni vill ha en fotostudio. Fika annars.

   Ja, vissa har det verkligen tufft…Hon behöver få riktiga problem i livet för inse hur bra hon har det och sluta gnälla.

   Och Hugo kunde knappt hämta resväskorna, av bloggen att döma..

  Men jag förstår inte, de blev bara tillsagda och inte utslängda? Kanske irriterade för andra att sitta och höra klickljud i en halvtimme.

   Ja visst är det något mysko där… I första hand säger man väl åt någon som stör, inte slänger ut dem?

   Hon är väl lättkränkt kanske? Kunde inte ta en vänlig tillsägelse utan att trava ut därifrån, förolämpad. Många människor är såna – kan inte ta minsta kritik.

   OM det nu var så i det här fallet.

  Det kanske pågår något fuffens i lokalerna, en shady side business som de inte vill ska råka hamna på bild vid idogt fotande?

   Nej, det gör det inte. Tittar på för mycket tv?

   Exakt, brevid hallongrottorna ligger små påsar med kokain. Det vill man ju in skylta med.

    ???

  Ur ett affärsperspektiv så är det ju bara bra att folk tar bilder och lägger ut på sociala medier. Det är ju gratisreklam? Visst kan man väl bli irriterad om någon smäller upp strålkastare och drar igång vindmaskinen för foton, men tror inte så var fallet.

   Vissa ställen, bland annat det här, behöver inte gratisreklam från influencers. De är redan fullsatta varje helg och de flesta vardagar.

   Fast jag har hamnat bredvid influensers som på ett vanligt café mitt på dagen fotat samarbete och det var liksom inte bara en bild på vad de åt med mobilen. Det var ljus, stor kamera, flera som jobbade, togs om, gicks runt bordet med flera personer osv, rätt högljutt osv. Hur mkt ska ett ställe stå ut med för den eventuella reklam taggen ger? Och frågan om det blir så mkt tagg när samarbetet med det andra företaget ska synas till Max.

    Jaha?

  Fotografen kanske stod i vägen för personalen? Syns ju att den som fotar inte sitter vid bordet, utan står upp.

  Hur många varianter av samma bild måste man ta dock?

   42

    Svaret på allt

    42 ostar

  Kanske var det någon annan kund som klagat hos personalen? Själv känner jag mig väldigt obekväm när jag är på restaurang/fik och andra sällskap fotar och filmar. Vill inte vara med i bakgrunden på deras foton och filmer! Jag lägger själv aldrig upp bilder på mig själv på internet och vill inte heller att andra gör det. Tycker generellt att influencers borde bli bättre på att sudda personer i bakgrunden på deras bilder. Ibland är folk inte heller så diskreta med sitt fotande, de beter sig som att de är i en fotostudio, tar upp mycket plats, flyttar på inredning och blir sura när andra vill passera. Så beroende på hur Alexandra och hennes kille agerade vid fototillfället, kan jag helt förstå personalen.

   Exakt! Blir också obekväm av sånt. Var på en skönhetssalong där Jocke och Jonna samtidigt filmade ett samarbete en gång, men då hade företaget begärt att de inte skulle filma någon annan besökare i bakgrunden och blurra om någon hamnade med på bild, vilket personalen också informerade om men jag hade ändå svårt att slappna av när det var så mycket kameror och folk…

    Haha vad hemskt 🙂 jag hade gått och bett att få komma tillbaka en annan dag.

    Jag hade lämnat om J&J är några de samarbetar med.. ?

  Det är deras fik och de som bestämmer. Det stör de andra gästerna. Hade gjort likadant.

  Ja men om någon springer runt och fotar med en systemkamera i typ en timme så är det klart att det kan börja störa gästerna? Det är ju inte en fotostudio utan ett café. Sen tror jag inte att Alexandra är det trevligaste av gäster heller.
  Bra att dom sa till.

  Någon som varit på Ebbas fik i Helsingborg? 🙂 De har strikt fotoförbud vilket jag aldrig riktigt förstått varför…

   Troligen för att slippa influencers som fotar sig själva och maten i en timme…. en bild av en vacker bakelse är nog ok.

    Kanske, men vill minnas de redan för 12-13 år sedan hade fotoförbud när jag var där och då var ju inte hela influencer/selfie-grejen lika stor.

     Blev nyfiken och googlade, de svarar på sin hemsida såhär om varför man inte får fota:

     ”När vi öppnade vårt café 1997 var det väldigt ovanligt att folk fotograferade över huvud taget. Några år senare dök digitalkamerorna upp och strax därefter mobiltelefoner med inbyggda kameror. Plötsligt blev det väldigt enkelt och billigt att fotografera, och ganska snart blev fotograferandet ett störande inslag. Det var inte ovanligt att folk gick runt och fotograferade av hela inredningen in i minsta detalj – ibland var det personer som inte ens hade handlat något, utan bara kom in från gatan och började gå runt och ta bilder utan att fråga. Ganska ofta hände det att någon smällde av en blixt rakt i ansiktet på någon i personalen, eller riktade kameran mot övriga gäster som kanske inte var överdrivet roade av att hamna i någon okänd persons fotoalbum. Folk var t.o.m. ute och plåtade i köket, och vid ett tillfälle hände det att en man smög sig in bakom disk för att fotografera sin fru när hon beställde i kassan. Då kände vi att det nog var dags att styra upp det här med fotograferandet lite grann, så därför satte vi upp en skylt med följande text:

     ”Ni får väldigt gärna ta bilder av Ert eget sällskap när Ni sitter och äter. Däremot är det inte tillåtet att ta några andra bilder inne på caféet. Den som vill fotografera personalen måste givetvis fråga personen i fråga först. Tack för visad hänsyn.”

     Självklart tycker vi att det är både kul och hedrande att det finns personer som vill skriva om oss på bloggar och andra forum, och då även komplettera med bilder från vårt fik. Men vi vill gärna ha koll på vem som fotograferar och varför. Det är tyvärr inte ovanligt att personer som planerar inbrott förbereder sig genom att dokumentera den tilltänkta lokalen och dess larmanordningar med hjälp av en kamera. (Det lär f.ö. vara en av anledningarna till att det sedan några år tillbaka råder fotoförbud på Väla Centrum.) Det kan naturligtvis även finnas sammanhang som vi inte vill förekomma i. För många år sedan använde t.ex. tidningen Tjej-special en bild på en lättklädd dam, tagen utanför vårt fik, i ett reportage om ”Syndens Helsingborg”.

     Vill ni ta mer än någon enstaka bild eller har för avsikt att publicera bilder på internet eller någon annanstans, är vi mycket tacksamma om ni talar med någon av oss som äger fiket innan ni börjar fotografera. För det mesta är vi positivt inställda. Vi kan t.o.m. tänka oss att posera om vi är på det humöret, men då vill vi gärna ha lite tid att fixa till oss först.”

     Tycker det är en fullt rimlig förklaring 🙂

      Att man inte får fota andra än sitt eget sällskap utan att fråga först tycker jag inte är att räkna som fotoförbud.

      Men tack! Jag visste inte ens de hade en hemsida och kom inte på att jag borde söka efter det hehe 😛 Har verkligen tänkt på detta i många år! Men visst, de har väldigt speciell och vacker inredning så kan tänka mig fotograferandet ballade ur. 🙂 Verkligen rimligt av dem att sätta gränser.

     Troligtvis för att inte störa andra gäster eller personal. Åldersgruppen influencer glömmer nog att många andra blir obekväma av folk som fotograferar och vill gå därifrån.

     Svar fast i mod, fiket svarar på frågan på sin hemsida 🙂

     http://www.ebbasfik.se/faq.html

   Har för mig att det varit för att man ska njuta. Det är ju typ inspirerat av 50/60-talet (väl? Haha gissar bara på årtal ?), har för mig att nån sa det till mig o mina kompisar för några år sen att vi skulle vara i nuet typ. Plus jag gillar att det är lite mystiskt. Och GUD vad jag vill ha deras kakor nu. Blir nog en sväng till stan idag ?

    Läste din googling nu (du ovan haha) och det känns också bekant! Hon som sa åt oss sa det kanske på ett trevligt sätt bara, att njuta av fikan.

    Deras kakor är ju muuuuuuums!!

   Efter att ha läst kommentarerna här kanske du kan förstå varför…

  Rent krasst så har vi ju fortfarande restriktioner som innebär att en inte får stå upp/gå omkring i onödan utan varje rumpa ska sitta på en stol. Så det var kanske det som café-personalen syftade till?

  Sen Alexandra hotade den där journalisten har iaf inte jag haft jättehögt förtroende för henne. Det var tio år sen, visst, och hon kanske har förändrats – men det kan lika gärna vara så att hon är smart nog för att inse att skrika b*gjävel till journalister och säga att han ska få stryk för att han skrivit något om henne inte är ett bra sätt att generera sponsorer. Det jag menar är att det här inlägget låter konstigt, ungefär som att en stor bit av kakan saknas (pun intended) och man kanske inte ska peka ut caféet som boven här bara baserat på Alexandras version.

   Verkligen inte, jag skulle gärna vilja höra caféets version av historien. Kisse har jag inte särskilt högt förtroende för. Hon har en yta som passar för tillfället, men hennes mindre tilltalande sidor skiner igenom lite väl ofta.

  Med tanke på hur länge influencer fotar, se en halvtimme till en timme, för 2 outfits och hon säkert hade fler med förstår jag att de säger till.
  Jag undviker influencerställen för jag vill inte råka hamna på deras bilder eller IG-videos. Man vill ju slappna av och vara sig själv på fik.

  En del tycker ju bara inte om det- att bli fotade alltså. Även om nån inte tar kort på personalen eller gäster kommer folk som inte vill bli förevigade på nåns instagram uppfatta det som störande om nån går omkring och fotar så jag har förståelse för fikets agerande. Vill man ha mycket utrymme och tid att gå runt och fota och posera utan att störa andra gäster är det ju bara att hyra fiket.

  ”Det är väl mer regel än undantag att folk fotar sin mat eller fika?”.

  Nej.

   EXAKT

   Kan räkna på min högra hand antalet gånger jag fotograferat min mat, och vi de tillfällena har jag antagligen
   -inte varit så hungrig (kanske hänt en gång i livet)
   -suttit och väntat på att ngn mer skall få in mat

   Annars finns det inte på kartan att prioritera fotografering framför att ÄTA!!!!

    Min mat hinner aldrig någon fota. Hinner aldrig känna hur den smakar heller, så jag hade varit världens sämsta domare i ”Sveriges Mästerkock”. 😀

  Jag hade blivit väldigt obekväm om det kom in en influenser och fotade där jag satt och fikade/åt. Det händer ju att de sedan hånar någon stackare som blev konstig på bild i bakgrunden. Jag har själv inga sociala medier och vill inte vara med på bilder så jag hade nog faktiskt gått därifrån om det hände mig och ingen som arbetade där sa ifrån.

  Jag tycker de gjorde helt rätt!

  Det känns som 50% av händelsen är bortplockad.
  För vem tror på att de inte fick ta bilder för att blommor skulle vattnas?
  Kanske skulle de stänga och ville få dem att runda av och nämner att de skall göra det sista i stängningen och då bland annat vattna blommorna.
  Tycker jag låter troligare.
  Ja typ allt annat än vad hon påstår känns rimligare i och för sig.

  De är nog rätt trötta på influencers på det stället. Kenza brukar också hänga där. Restaurangen behöver troligtvis inte mer marknadsföring pga oerhört populärt ändå. Personligen skulle jag som gäst bli oerhört trött på ngn som fotar och håller på när jag bara vill ha en lugn fika/lunch.

  Helt rätt att hon blev utslängd!
  Är ett fik och ingen influenserfotostudio.

  Märkligt att du Camilla inte ifrågasätter orsaken dvs lyssnar till vad andra sidan har att säga om detta innan du går Alexandras ärenden.

   Hur tänker du att ska jag kunna göra det när hon inte berättar vilket fik det handlar om?

    Såg att någon har skrivit i kommentarsfältet vilket fik det gäller. Ser också att andra skrivit om andra influencers som har fotosessions där. Vore intressant att höra vad fiket har för tankar kring det överlag. Är det ett utbrett problem?

    Hur jag tänker………kan ju börja med att inte publicera inlägget överhuvutaget om du inte har bådas syn på vad som hänt.

     Men sluta!

  Fiket det gäller är ju supertrevligt, har fantastiska omgivningar och är ju ett besöksmål i sig för alla mellan 0-104.

  Nej men menar att de är väl knappast beroende av influencermarketing och kommer aldrig nånsin att bli, deras målgrupp är ju alla åldrar?

  Om just DE behöver vattna blommorna skulle jag dessutom ta dem på allvar och sluta störa- det är sjukt fint där.

  Minns när jag var där för ett par år sen och Angelica Blick helt skamlöst körde värsta fotosessionen bredvid oss, byte överdriven pose efter överdriven pose, slängde med håret osv. Sekundärskämdes och blev 100% obekväm ?

   Hade nog haft svårt för att inte stirra och skratta. Tyvärr, ingen bra egenskap jag vet, men vissa som är så självcentrerade blir jag så road av. Och irriterad. Och då håller jag liksom inte igen….

   Haha en gång på konsert stod jag i närheten av några yngre kvinnor som luktade Britney-parfym och pratade högt (detta var precis innan artisten kom ut på scen). Precis när jag tänkte att jag nog vill flytta lite på mig så skulle den ena tjejen fotograferas. Hon slängde bak sitt långa hår rakt i mitt fejs! Sedan sa hon inte ett ord trots att jag häpet sa ”Oj!”. Hoppas hon fick mitt saliv i håret, blä… Flyttade mig snabbt längre bak…

  Ni som gnäller på att influencers fotar på matställen/fik har ni aldrig fotat maten,er själva el ert sällskap i samma sammanhang? Tycker att det numera verkar vara mer en regel än ett undantag att folk beter sig så här. Innan pandemin satt jag och min man på ett fik och två ”tanter” 65+ drog upp varsin mobil och fnittrande körde värsta fotosessionen av sig själva och räksmörgåsarna . Det skulle minsann visas på Fb och skickas till diverse anhöriga.

   Bara för att det är vanligt gör det inte rätt. Det finns oskrivna ordningsregler på de flesta ställen och har man inte vett att hålla sig till dem så får man finna sig i att riskera bli tillsagd.

   Nej?

   Fast det är ju just att de stora flunsorna inte fotar bara sin mat med mobilen.

   Det kan absolut hända, men då tar man ju upp mobilen och knäpper en bild och sen är det klart, typ. Det är ju inte jämförbart med en influencers fotoshoot.

   Fota maten gör jag rätt ofta, om det är något speciellt. Men då tar jag upp mobilen, tar en bild och sen stoppar jag undan den. Tror knappast det var det Kissie gjorde…

  Jag hade förbjudit fotografering i en allmän lokal, jag vill inte bli uthängd på en influensers Instagram. Jag har inget att dölja men vill kunna slappna av när jag sitter och fikar eller äter.
  Vad skulle Alexandra säga om andra började fota henne när hon åt eller fikade?
  Jag hade begärt pengarna tillbaka om någon tog bilder i den lokal jag sitter.

  Tack café-personalen som sa ifrån och att nu räcker det med erat fotande i vårt café. Det verka vara så den här influnzern inte förstod att hon störde med sitt beteende. Jag skulle förstå det med en gång om jag störde. Och nu sitter hon är där och med attityd mot cafét.

  Med tanke på att fiket är på Bergianska i Stockholm så behöver de knappast mer reklam… De och trädgården är ju ett stående besöksställe och jag kan tänka mig att de är evinnerliga trötta på influencers som bara söker ”content”. Bara att kolla hur många influencers som taggat dem och Bergianska på Instagram…

  Men exakt! Nästan lite gulligt/löjligt skriva ”jag hade tänkt göra reklam, men…”. De står ju inte och faller med influenciska foton- alla åker ju dit ändå.

  Tänker att om man diskret fotar sig själv, sitt sällskap och sin mat finns det ingen anledning att slängas ut. Kan inte låta bli att tänka att de ”måste” gått över gränsen på något sätt.

  OT: Såg att kvällens match ännu en gång visas på TV4. För dem som inte har kanalen och inte vill betala för CMORE så kommer jag att, precis som förra veckan, lägga upp en HD gratis stream. Kommer att förklara hur ni tar er förbi alla popup fönster först ? kommer att lägga upp länken i det senaste inlägget som finns publicerat efter kl 20. Jag jobbar till 21 så ska försöka hinna slänga upp en länk ASAP.

   Man kan väl kolla via TV4 play?

    Nej ?

  Paow har lagt in implantat i rumpan.. varför operera sig hela tiden?? Fattar verkligen inte . Va inte hon lyckligare än någonsin nu, då borde man väl vara nöjd med sin kropp ?
  Och seriöst. Vad händer när man av olika skäl måste ta ut implantaten?

  Äh hon blev bara sur för att de ej vill sponsra hennes fika. Helt uppenbart!

  Alexandra känns rätt inaktuell. Jag följer henne inte på insta, men ser att visningarna på YT inte är jättehöga. Tror att vissa delar av historien utelämnas här, från Alexandras sida alltså. Allt för lite material att skriva om!

  Bra gjort av stället hur som!

  Är det gamla orangeriet Bergianska?

  På Hisingen finns ett instagramvänligt fik. De har en särskild vägg klädd i rosor där folk köar för att fota sig framför. Deras bakverk ska dock tydligen lämna övrigt att önska…

  Kan se det hela från perspektivet av en liknande sak som hände där jag bodde. Jättefint ställe som var väldigt omtyckt av alla som bodde där. Var rätt lång kö redan, men det var det värt för fikan. Sedan en dag var det en rätt stor influenser som taggade stället, lade ut likt Alexandra. Visst hade säkert folk tagit bilder innan, men nu började andra mindre influencers o vanligt fotofolk rulla in för att ta kort till höger o vänster. ”Vanliga” kunder kändes lite undanskuffade och köerna blev längre. Jag vet att många slutade gå dit för det hade blivit ett riktigt ”Instagramkafe”, och inte ett ställe man längre gick till för gott fik. Kanske bidrar med ett till perspektiv på det hela? 🙂

  Jag är nog alldeles för gammalmodig men ett fik för mej är avkoppling med ett gott bakverk i lugn och ro. Lågmält småprat.
  Bergianska är väldigt mycket så, kan även rekommendera växthuset för den som är utmattad. Läkande miljö om det inte är trams så som maniskt fotograferande.

  Haha, jag tror inte på denna historien för fem öre förrän jag hört (läst) caféets sida. Alexandra har ju varit duktig på att överdriva sina sanningar.

  Förlåt, brukar inte märka ord, men måste ändå fråga vad du menar med epitet i meningen: 3. Är influencers ett nytt epitet för den här fikapersonalen?

  Har försökt lista ut ifall det är autocorrect av något annat ord, men får det inte att stämma.

   Epitet = Benämning

   Hade det inte varit bättre Tess, att du hade Googlat ordet när du inte vet vad det betyder?

    Nja, jag vet inte ännu heller vad hon menar med sitt ordval. Jag vet vad epitet betyder (kan också googla vid behov). Byter man ut mot benämning, som Camilla föreslår, blir ju meningen ’är influencers en ny benämning för den här fikapersonalen?’ Och då blir det syftningsfel. Men jag har fått min förklaring, bra så ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.