Mer influencisk sommarångest

 

Bildkälla: Petra Tungården Instastory

 

Även jag kan drabbas av sommarångest när jag ser hur härligt alla andra har det, när familjer är ute på mysig picknick med hemmalagat ALLT. Själv fick jag inte ens till en middag igår. Vi fastnade i parken så det fick bli hämtmat påvägen hem vilket visserligen bara var mysigt men ni fattar poängen.Ville egentligen med den här morgonuppdateringen komma med en friendy påminnelse om att det är okej att sänka ribban. Det är okej att man inte har det lika härligt som alla andra. Och så det som jag alltid peppar mig själv med när jag känner som jag gör just nu – En dålig dag/period betyder inte ett dåligt liv. // Paula Rosas

Både Petra Tungården och Paula Rosas har postat på sociala medier som den där sommarångesten så jag skrivit om här på bloggen tidigare – här hittar du inlägget om Bianca Ingrosso. 
På något vis känns det befriande att även influencers – som tenderar att bara visa upp det positiva och perfekta på sociala medier – också kan känna så här.
Kanske borde vi kollektivt sänka den där ribban, eller varför inte bara kasta den åt helvete, istället för att gå och smygblänga på den och känna sig otillräcklig?

Jag borde sikta på att ha samma inställning till livet som mina svansbarn här hemma har.
Sova, kanske sola lite, äta, sova och kanske ta ett kvällsdopp om andan faller på. (Mest Selma då)

Själv ska jag kolla fotbollen idag och göra en halloumisallad till middag. 
Klart!

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Svansbarn? Haha, Camilla, det låter ju skitäckligt. Kan man inte bara säga husdjur? Eller djur? Trodde du menade dina bonusbarn (som svansar efter sig) men fattade efter att ha läst ”Selma”.

   ”Pälskling” ?

    Kräks.

     ?

    Eeeuuuwww

   Tycker svansbarn låter jättegulligt. I dag blir det kvällsdopp. Älskar sommarkvällarna. ??

  Visst kan man relatera till att få ihop allt men paulas exempel var för dåligt för att det ska gå relatera.

  Jag tror jag fattar vad hon menar men det är på gränsen det låter mer som skryt ”jag är en sån bullmamma det är oerhört jobbigt för mig köpa hämtmat en kväll.” Så enklare sympatisera med Petras text.

   Ja alltså… Det är väl lyxigare att inte behöva laga mat än att göra det?

    Vet inte vilken typ av hämtmat hon menar, kan ju vara typ McDonalds eller nåt annat skit – inte speciellt lyxigt!

     Fast dom äter väl aldrig donken när det är hämtmat, alltid brödernas eller något annat finare ?

   Håller med, hon fick inte riktigt till det där

  Håller inte riktigt med att de bara delar med sig av det perfekta. Tycker de flesta skriver och pratar om stress, press, dåligt mående, utmattningar, kroppsångest osv. Kanske att man kan få det till att de bara lägger upp positivt om man bara kollar på bilder och inte lyssnar på vad de säger.

   Fast alla ”tillkortakommanden” som delas känns inte så äkta? Som Paola ovan som aldrig köpt halvfabrikat sedan 2006 och alltid lagar mat till barnen helt själv? Men nu med företaget och allting så har hon blivit imperfekt men tack och lov är det okej att sänka ribban och sänka sig till att köpa hämtmat nån gång ibland? Vi är alla människor 🙂 (förlåt Paola men det går inte att låta bli :))

  Hahah men Paula, vad i hela friden. Ny sänkt ribba för att ”sänka ribban” när man är i en park länge och äter från restaurang.

  Ser Petra som en typiskt uppstressad person som tar på sig att göra en miljon saker och sedan blir det såhär (återkommande inslag genom åren). Om hon tar mer kontroll över sitt liv och vågar säga nej till saker så blir allt mycket enklare.

  Låter som att Petra har en bra plan för framtiden.

  Är det bara jag som inte kommer in på Paulas blogg? Eller ja, jag kommer in men ser bara inlägg som är gamla. Kan till exempel inte läsa det här inlägget som är länkat av C?

   Hon kanske insåg de flesta kommer uppfatta det som udda skriva om sin dåliga dag när hon köpte restaurangmat efter parken och tog bort det?

    Sant, men jag kan inte se något inlägg som är skrivet senaste dagarna. Bara från i onsdags och bakåt

   Hon har bytt plattform, så du kanske måste rensa cachen eller vad det heter.

    Har provat det redan men det hjälpte inte

  Det går nog extremt bra för Petras adoore. Hela Sverige springer runt i de överprisade med snygga klänningarna!

   I Stockholm kanske…

    Såg tre stycken i mitt område i Malmö bara idag.

   Men jag har två klänningar från Adoore , köpte för tre år. sedan och jag har dem varje sommar. De är fan som nya fortfarande. Älskar dem. Min cost per usage är verkligen låg.

   de passar till alla sommarsituationer och är grymt figursmickrande.

  Herregud Paula ?

  Maja NL skrev också ett väldigt uppriktigt inlägg om det för ett tag sedan, som jag tycker kändes lite mer uppriktigt än dessa. Hur kommer det sig att hon typ aldrig nämns på den här bloggen?

   Det är redan delat här i några inlägg tillbaka. Om du kollar i arkivet.

   Inte så speciellt snygga ?

  Sänka ribban efter en dag i parken, tillåt mig småle. Vilken känga till alla som kämpar sig hem efter arbete, hämtning av barn mm. Kan göra listan lång av måsten och inte har råd att köpa hämtmat. Jag vet alla har rätt till sina egna känslor men enkel kan man hålla för sig själv.

   Men eller hur. Vi tycker nog alla att i-landsproblem är jobbiga ibland, men då kan man stanna upp och inse hur sjukt priviligerad man är och hålla tankarna för sig själv. Har svårt för Paula pga att hon verkar ha noll självinsikt kring hur priviligerad hon och hennes familj är. Det är inte synd om en om man missar en dag i hängmattan för att man ska förbereda för en resa. Det är inte synd om barnen om dom inte får åka till fjällen i en pandemi. Det är inte synd om en för att livet inte är extra allt varje dag.

    Håller med dig i princip, just det där med fjällen är jag dock av en annan mening. Mina föräldrar växte upp på gårdar i fjällen, under och efter andra världskriget så tog deras familjer emot många stadsbarn som bodde hos dem under några veckor. Fjälluften och naturen ansågs minska influensan, vitamin D brister och mentalt stärkande i en tid som var svår. Man satsade på barnens hälsa i en extremt svår tid.

     Lite skillnad mot liftköer och Åreskutan väl? Tror du förstår vad 16:37 menar.

      Det var många barnfamiljer som ville ta ut och lufta sina barn i fjällen som fick skit trots att ingen smittspridning skett och barnen beviserligen mådde bättre av fjällresan.

       Det var många av oss som ville göra väldigt mycket det senaste 1,5 åren, som avstod pga situationen. Jag hade garanterat mått bra av att få ha mitt vanliga sociala liv, att få resa, att få träffa kollegor på dagarna. Att inte resa handlade inte bara om att resandet i sig ökade smittspridning, utan om hur sjukvåden belastas vid skador osv.

  Konstigt inlägg av Petra, det är ju hon själv som sätter denna press att hon skall synas/finnas etc, vad är det för konstigt med det? Måste man vara en flunsa för att förstå det? De är så pinsamma för de lever med mobilen i handen KONSTANT vems fel är det? Tycker mest syns om barnen som inte har ngt att säga till om.

   Då kan väl pappan ta sitt ansvar om nu mamman jobbar för mycket? Så som det alltid sett ut fast tvärtom? Var det synd om barnen när papporna jobbade ”för mycket”?

  Paula lever verkligen i en låtsasvärld. Får ångest för att hon var ”tvungen” att köpa hämtmat efter att ha lekt runt i en park?! Hon försöker visa att hon är mänsklig och också har ”problem” som alla andra. Men det blir bara otroligt provocerande.

  Paula behöver kommer ner på jorden och inse hur privilegierad hon är. Usch vad jag har svårt för henne

  Så att köpa hämtmat nån gång är inte tillräckligt härligt för henne? Känner hon sig dålig av det? Haha, är det extrem prestationsångest eller vad..

   Bara outbildade mammor utan riktigt jobb som känner så.

    Är det inte nån grej för att verka överklass? Typ att man är så rik och konservativ mamman är hemmafru eller liknande? Hur skulle en heltidsarbetande mamma ha tid laga all mat från grunden jämt helt själv?

  Paula kunde sänkt antal samarbeten så hon inte får gör mkt. Hon tjänar nog gott ändå. Att resa hit och dit å flänga som de gör kan också orsaka stress och hennes känsla.

  Paula alltså… ett unikum. Jag tror på riktigt inte hon fattar hur hon framställer sig själv, det är ju skrämmande.

  En annan som hetsar igenom sommaren och skriver om hur stressad hon ständigt är, är Ebba von Sydow. Såååå jobbigt med allt jobb, barn och hur hinna med tennisen på helgen etc…

   Värst när hon pratar om sig själv i tredje person: ”Kom igen Ebba Mary (eller vad hon nu har för mellannamn) Kleberg von Sydow! Nu köööör vi!!!

    Hahahahahahaha snälla säg att detta inte har hänt jag dör

    Ebba Mary MATILDA om jag får be.

   De må vara rika men de är inte lyckliga,det syns på långa vägar. Ibland är det bättre med det enkla livet man må inte ha mycket pengar på kontot men man sover ändå gott om nätterna utan den ständiga hets stressen.

  Paula ja alltså jag vet inte. Hon känns så totalt…bortkopplad. Jobbar veckan efter midsommar liksom säkert 50 procent av Sveriges befolkning. Eller typ jobbar halvtid då beror på hur man räknar träningen ?. Får ångest över att hon inte kan ligga i en hängmatta. Tillbringade midsommar i ett tält som inte alls var ett tält och måste nu packa till hela familjen som ska till Cypern . OCH fylla i flygkorten eftersom pandemi . Folk överallt de verkar livrädda för att vara ensamma. Klart hon får ångest . Jävla skitliv liksom. Tror att om hennes käre make deltog lite mer i de jobbiga delarna av projektet familj och de skulle våga vara hemma lite mer skulle mycket av hennes ångest reduceras. Men verkar inte riktigt gå i sådan utveckling

  Känns tyvärr inte genuint utan bara som självömkan

  Carolinejansson85 skriver på instagram om influencers jobbar 24/7 att deras sk jobb är ett riktigt och viktig jobb yeah right ta 1000 bilder på din face och i alla konstiga vrår hemma och låtsas som om du och dina likasinnade är mer jobbmänniskor än alla andra. Gå en högskoleutbildning så kan du sen snacka om viktigt riktigt jobb.

   Agree!!! Sånt jävla trams. Att det är ”jobb” att gå på ett event. Nädu, det köper jag inte.

   Hahaha testa att stänga av Instagram / Facebook så ser vi vem som överlever…

   Vänninan victorias stil har tom tagit och delat hennes bild där hon så gärna vill ge sken av att arbeta hårt. Men sköteringer kring det praktiska hemma(sambon lagar mat, homemaid städar huset, sleppo sponsrar huset) och vad gör hon själv tar 1000 bilder på sitt hus sin spinsrade marmorbord, sina sposrade möbler, de tyger märksekläder allt för att ge sken av att vara ett välbeställt familj men egentligen tiger hon Gratis saker av företag hit och dit.

  Jo, jag fattar att Petra och andra är stressade. Men tyvärr är det ju även influencers som driver på stressen och ”inspirerar” sina följare att känna sig otillräckliga och konsumera mer för att bli lika snygga, rika, glamourösa och ha härliga liv som influencers.

  Jag tycker fan det är irriterande när de klagar på saker som de är med och skapar och tjänar pengar på. Typ utseende-hets, utbrändhet och stress och sånt. De är ju de som driver på detta tempo. Jag känner alltid mig så dålig när jag läser alla deras grejer, deras företag som går skitbra, deras kläder som är skitsnygga, deras lägenheter som är dyra och stora, och deras härliga kvällar med vänner osv. Klart jag fattar att det är en fasad och att mycket av det bara är skådespel för följare men när influensers gråter ut om hur dåligt de mår tänker jag mest på att alla deras följare mår lika dåligt pga denna hets men skillnaden är ju att influencers tjänar pengar på oss.

   Amen to that. Kunde inte ha formulerat det bättre själv 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.