Nästan 3 500 000 kr insamlat via sociala medier

Nästan 3 500 000 kr har samlats in till familjen – hans sambo och deras ofödda barn – till den polis som sköts i Göteborg för lite mer än en vecka sedan.
Det är tre olika insamlingar som gemensamt samlat in den här summan, varav 400 000 kr kommer från Joakim Lamottes insamlingsinitiativ.

Inga pengar i världen kan sudda ut sorgen av förlusten av en älskad människa, men de här pengarna gör det kanske lite lättare för familjen att göra det som krävs för att orka leva vidare.
Ett väldigt fint initiativ, mitt i den tunga sorgen.
Förhoppningsvis kan detta hjälpa de drabbade, om än bara lite…


Många känner kanske igen Hasse Bronten som en av Sveriges mest kända komiker, men han är även utbildad polis. Innan han lämnade yrket bakom sig för att satsa på komikeryrket så arbetade han annat på Norrmalmspolisen och Säpo.

Tack för tips!

 

150 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är rörande att se denna uppslutning och hur stora delar av svenska folket uttryckt sitt stöd och deltagande genom att skänka en slant. ?

  ♥️

  Men va? Är det en familj i ekonomisk kris eller? Varför samlar man in 3 och en halv miljon till en familj som troligtvis har försäkring för något sånt här? Han var ju ändå polis, då måste man ju ha bra livsförsäkring?

  Alltså förstå mig rätt… precis som alla andra dödsfall tycker jag synd om familjen till offret. Men det dör ju folk hela tiden som vi inte samlar in miljoner till… för att vi bor i sverige. Där vi är rätt så täckta vad gäller begravningskostnader. Ibland känns det som att folk tror att vi bor i USA. I sverige behöver man sällan hjälp med begravningskostnader.

  Blir bara sjukt förvirrad… och känner lite att alla dess insamlingar snarare har med politik att göra (nu sätter vi ner foten mot våld bla bla) än att det ska hjälpa offrets familj (som är i sorg oavsett om de plötsligt får 3 miljoner av ingen anledning).

  Eller, är det bara jag?

   Nej, det är förmodligen inte bara du.
   Jag tror att människor kände lite extra med denna händelse eftersom det var en Polis som blev mördad. Den allmänna synen är ju att de bara gör sitt jobb, ett jobb som de vet innebär fara, men ändock gör att upprätthålla trygghet för oss andra.
   Jag förstår hur du tänker, men jag känner att det inte är någon mening med att ifrågasätta det. Insamlingen är gjord, och uppenbart var det många människor som ville bidra.

    Dessutom blev han mördad, kanske rent av avrättad, helt utan anledning. Det var inget som skedde på grund av en insats. Ingen pågående insats där det finns risk för att dö. Polismannen stod och pratade, iklädd sin uniform. Det är riktat gentemot poliskåren och rättssystemet. Därför blir nog fler människor engagerade och berörda. Vad familjen väljer att göra med pengarna är upp till dem.

     Till ”Ja” om du nu ska basunera ut hur det ligger till så bör du ha kollat upp fakta först! Polisen har själva gått ut och sagt att ingenting tyder på att detta var riktat varken mot kåren eller denna enskilda polisman. Tvärtom! Man tror att det var riktat emot annan gängkriminell och att man har tagit fel på person. Det är också därför målet nu har flera målsäganden! Den person som man tror att detta var riktat emot är en utav målsägandena och han och hela hans familj har blivit flyttade ifrån Biskopsgården till annan ort p ga hotbilden som kvarstår. Så inte mycket av det du säger stämmer! Utöver det så nej visst de var inte ute på en instats MEN som poliserna själva säger så vet de mycket väl vilken risk de tar varenda gång de åker in i dessa områden. Det är en risk de väljer att ta och leva med i sitt yrke. Detta enligt en undersökning och live- intervjuer som SR P1 gjorde efter den här händelsen. Så sluta kasta ur dig massa lögner. Det är precis lika tragiskt varenda gång en oskyldig kommer vägen. Den här polismannen är varken den första eller sista och det är inte MER tragiskt för att han var polis och detta var återigen inte riktat emot varken honom eller poliskåren eller rättsväsendet över huvud taget.

      Hur tror du det skulle bli i Sverige om dom gick ut med att det var en ren avrättning? Politisk kaos och en vrede hos vanligt folk utan dess like! Polischeferna är tyvärr hårt hållna från regeringen! Och nej, poliser är inte mer försäkrade än övriga yrkesgrupper….Stor skam är det som det blivit i detta land!!

       Anonym 16:39. Poliser har risktillägg mm. Sedan kan vem som helst över 18 år skaffa en egen livförsäkring via vilket bolag som helst och du behöver absolut inte vara polis för det. Om man inte gör det så är det ditt eget val! Sen kan du bara lägga ner dina konspirationsteorier. Det är bara ?? Hade du varit minsta intresserad utav det här på riktigt så hade du haft fakta. Men uppenbart är du inte ens bryr dig om det här utan bara är intresserad utav att hetsa och sprida lögner. Som de flesta andra foliehattar. Vi har redan haft 2 poliser som har dödats i vad polisen bekräftade var just rena avrättningar. Polismorden i Malexander. Det tillhör för övrigt allmänbildning att veta det. Så nej detta är ingen ”cover up”. Men gissar att du ”gick livets hårda skola” och nu är bitter.

        Risktillägg? Vad har du fått det ifrån? Det stämmer verkligen inte!

        Jag är polis, har en livförsäkring som jag hade innan jag blev polis. Sedan har jag en via polisförbundet med.

      Ta reda på fakta själv. Den familj de flyttat från biskop är mördarens familj.

       Anonym 17:47. Det har man säkert OCKSÅ gjort, men den misstänkte sitter i häkte! Han är knappast med sin familj på någon hemlig destination. Sjukt att du ens tror det. Däremot har man flyttat den killen som de tror att gänget var ute efter OCH hela hans familj till hemlig ort. Man vet också att det finns en historia mellan dem.

        Herregud! Läs vad jag skriver innan du kommenterar!

      Camilla, jag svarade på denna kommentaren och en till längre ner för en bra stund sedan, men den har av någon anledning moddats. Varför? Jag bytte bara mitt namn till ”Anonym” och det borde gått igenom nu.

       Haha, nu kom den fram. ?

   Detta mord var ungefär som när dödsätarna skickade upp The Dark Mark ovanför Hogwarts. Och insamlingen ser jag som när McGonagall och alla elever sträckte upp sina trollstavar och fick märket att försvinna. Ett tyst men synligt tecken på att vi inte ger upp, att vi håller ihop och fortsätter kämpa mot de mörka krafterna.

    Hahaha va? Vilken verklighetsfrånvänd jämförelse.

    men asså va

    Du har en Harry Potter tatuering någonstans på kroppen va?

    Fast i Harry potter symboliserar Voldemort och hans gäng nazister, vilket snarare är Kent Ekerot och alla andra ”sverigevänner” som donerar till detta för att fortsätt med sina narrativ om att de, poliser och svenskar nu är offer i krig mot förorten. 😉

   En ung gravid änka i sorg kanske inte direkt kommer ha jättemycket pengar plötsligt att leva av så att hon slipper lägga tankarna på hyra, mat osv är såklart en enorm lättnad! Poliser är bland den viktigaste yrkesgruppen vi har och de ska alla veta att vi har deras rygg om något händer dem i tjänst. Ekonomisk kris eller ej.

    Den ofödda bebisen kommer ju alltid vara drabbad ekonomiskt (och känslomässigt givetvis) av att inte ha en pappa. Ekonomin för en ensamstående är såklart sämre än för någon med en partner. Så insamlingen är bra för barnets skull.

     Ja förutsatt att hon inte träffar någon ny som kan agera fadersfigur och pengapåse menar du?

    Då kan ju sambon isf i sin tur skänka pengarna vidare till något projekt.

   Kan hålla med lite… Det är en väldigt stor summa till någon som vi inte ens vet har en dålig ekonomi. Hon kanske har det gott ställt? Att mannen hade en låg polislön säger ju ingenting om hennes lön/kommande föräldrapenning. Men jag tror mer detta handlar om att folk så gärna vill hjälpa till. Detta är en så hemsk situation som inte ska kunna hända (att man dör i sitt jobb) och så blir det extra sorgligt av att hans fru bar på deras barn och måste gå igenom denna sorg samtidigt.

   Kan tänka på de som dött i sitt yrke p.g.a. covid nu under pandemin. Eller de som avlidit p.g.a. vaccinet. Känns inte som om någon bryr sig nämnvärt över att ge bort en peng till deras anhöriga… 🙁

    Du är helt fri att starta en insamling till det du finner behövligt.

     skulle skriva detsamma, alla är fria att starta en insamling till vad man känner att man brinner för. I detta fallet valde massor av människor att helt frivilligt skänka pengar. Jag skänkte en större summa eftersom jag jobbar inom kåren. Dretta berörde mig djupt.
     Jag berörs inte lika djupt av andras död, tex smågangsters ute i orten och hade förmodligen inte skänkt pengar till en insamling för någon mamma där som lämnats kvar efter sin son eller nån flickvän.

     Man kan inte tvinga folk till medlidande.

     Jag förstår inte hur man kan vara kritisk till den här insamlingen speciellt inte när man inte påvisat att man startat något eget.

      Tack Hawaii för de orden! Håller fullständigt med!
      //också kollega

     Självklart. Tror inte det hade genererat mycket uppmärksamhet dock.

      Jaha men för det kan ju inte de som har stora plattformar springa dina ärenden och skapa insamlingar som du tycker är viktigare. Var och en får dra sitt strå till sin hjärtefråga.

      Nej men mer är ingenting förmodligen. Men något säger mig att du inte skänkt oavsett om det gick till de som drabbats av covid i tjänsten. Har du ens provat leta upp en insamling? Du vill bara klaga på de som gör något.

    Håller med. Alla som vårdat covidpatienter och själv dött och blivit smittade. Dom kanske har flera barn och vem bryr sig om dem.

     Dra du igång en insamling. Du har ju redan flera här som kommer att skänka och dela låter det som. Genom att gnälla på andra insamlingar samlar du inte in en krona i alla fall.

    Hon är också polis och har med största sannolikhet även hon en skrattretande låg lön.

   Det handlar om medmänsklighet. Att visa stöd när en polis blir mördad i tjänsten.

   Hon har plötsligt blivit ensamstående, kanske står med lån på hus/lägenhet och bil. Dessutom får hon föräldrapenning vilket inte heller är så himla fett. Klart det underlättar om hon inte behöver bli stressad av den ekonomiska biten också. Det är ju inte bara begravningskostnader som ska täckas.

   Att det var en polis som blev skjuten i tjänsten, ett angrepp på samhällsbärande funktion, klart det berör!

    Men hur ser livförsäkringen ut för poliser i yttre tjänst?

     Det finns ingen om hen inte tecknat en själv 🙂 är gift med en polis sedan 7 år tillbaka utan någon livförsäkring.

     Den tecknar var och en för sig själv.
     INTE ALLS säkert att han hade någon helt enkelt. Inte mer vanligt än att Tessan i kassan på Ica har en. Tyvärr.

      Fast dom måste väl vara försäkrade via jobbet med? Båda mina päron har dött, och för respektive har vi fått ut försäkringspengar via deras arbetsplatser trots att deras dödsfall inte alls var kopplade till jobbet.

       De allra flesta är väl försäkrade i jobbet? Jag har ett tråkigt kontorsjobb och är försäkrad om det händer något där och till/från jobbet. Precis som när jag jobbade i hemtjänsten.

        Och obs. Med detta menar jag INTE att jag är emot insamlingen.

        Det var precis min tanke med. Sedan kan man ju ha en privat med iofs.

     Man är som statlig tjänsteman försäkrad via kammarkollegiet. Det är ingen direkt fet ersättning som utfaller. Titta på tex de som blivit skadade/avlidit vid utlandstjänst.

   Tycker mer att det är så dubbelt att folk inte vill betala mer för att poliser ska få högre lön eller att man har råd att anställa fler (via skatten asså) alt mer stöd till dessa områden för att minska risken för sånt här, men nu när det händer en polis ngt (vilket är sjukt tragiskt och oacceptabelt), då kan man minsann öppna plånboken. Förstår det fina och symboliska i det, men kan samtidigt känna att det man borde känna att man vill göra är att tänka över vilka frågor man tycker är viktiga inför nästa val eller något (sedan är ju inte nödvändigtvis höjd skatt eller liknande den bästa lösningen på grundproblemet, antar alla partier har en egen idé när det kommer till bra åtgärder)

    För det första kan det ju vara så att de som har skänkt även röstar för att poliser ska få högre lön och mer stöd till dessa områdena.

    Men jag tror också att det är lite ”USA-tänket” med Go Fund Me. Invånare litar allt mindre på sina regeringar och hur regeringarna spenderar skattepengarna. Därför föredrar de att skänka till ändamål där de ser vad pengarna används till.

     Exakt, det är detta jag försöker säga.., Är själv Amerikan, och vill verkligen inte ha det så här. Att vi blir beroende av varandras donationer när saker händer istället för att vi har ett system som hjälper oss, vilket vi delvis har.

     Tror folk ser för mycket amerikanska insamlingar och blir förvirrade till att tro att det är applicerbart även här, vilket det oftast inte är…

    Exakt. Luktar USA över det hela… Man ger gärna 1000 dollar till grannen med cancersjuk fru för att hjälpa med sjukvårdskostnader men man protesterar hejvilt av höjda skatter för att finansiera allmän sjukvård…

     Det är väl inte så konstigt att man föredrar att betala till en riktat insats där man vet vart pengarna hamnar en till ett stort slukhål där mycket av pengarna betalas ut till bidragsfuskare och kriminella?

      Och där dog välfärden.

   Försökte skriva ett svar till någon annan men jag verkar vara i modd? Hans änka är polis och barnet är på väg. Kan jag hjälpa till för dem som dagligen står upp för vårt samhälle så gör jag det mer än gärna!

   Tror inte man använder 3,5 miljoner till att göra en pampig begravning utan snarare för att kompensera för den ekonomiska skillnaden att vara uppväxt med en ensamstående mamma och att ha två levande föräldrar.

   Du blir förvirrad av att folk vill stötta och hjälpa en nybliven änka tillika gravid kvinna när hennes sambo blivit mördad för att han är polis? Testa att googla empati och medmänsklighet så kanske du förstår bättre. Tycker att det är riktigt konstigt att ens ifrågasätta ett sånt fint initiativ!

    Ja det blir jag. Du får tycka att jag är hur oempatisk som helst, men jag betalar gärna mer i skatt för att vi i så fall ska höja lönerna för poliser, sjuksköterskor, lärare etc. Men sen får ju människor såklart ge pengar vart de vill. Men tycker överlag att vi ska sluta samla in pengar till privatpersoner och istället skapa ett bättre samhälle med mindre klassklyftor där vi inte selektivt hjälper folk då och då men ett litet bidrag när vi har lust för att vi har pengar över.

    Jag menar bara att han var polis, troligtvis hade livsförsäkring (det måste man väll ha? Jag har liksom det och jag jobbar på kontor, skaffar man inte det som Polis är man ju vårdslös). Troligtvis med i svenska kyrkan (det är de flesta automatiskt) varpå de täcker en del begravningskostnader. Ingenstans har jag läst att detta var en familj i ekonomisk kris. Hade fattat om man internt (familj och vänner) samlade ihop till något fint för familjen, men att göra en så publik insamling känns som att utnyttja människor sympati samt rida på en ny politisk våg av hat mot gäng och förort.

   Det är bara du, wtf. En polis blir skjuten när han står och pratar med några personer. Du behöver inte skänka ett öre men vi som
   Valt att göra får väl göra det för att visa någon form av empati i denna fruktansvärda
   Händelse. Vi är flera inom blåljus som tycker det visar på en solidaritet att visa att hon inte är
   Ensam. Om hon får 3,5 miljon så ger de mig hopp om vårt samhälle.

    Precis?

    Folk är så förbannat missunnsamma här inne alltså. Helt jävla otroligt.

    Jag unnar änkan varenda öre som folk har skänkt. Utgår från att de som har skänkt gör detsamma.

    Fan vad trött jag blir alltså.

     (Håller alltså med dig Rebecka. Menade inte dig om det var otydligt)

    Tydligen inte då det är många som like-at.

    Handlar inte om att jag misunnar just exakt henne några pengar. Tycker bara det är ett skevt samhälle där vi selektivt donerar till vissa om vi känner för det. I detta fal en polisfru, så jäkla heligt och glorifierat. Utan att ens veta om hon behöver pengar, är en bra person etc. Fattar om man gör en intern insamling med släkt och vänner, men att blanda in alla andra? Hur mycket pengar bör jag få om min sambo dör? Är det alla andras ansvar? Hur mycket pengar är en död sjuksköterska värd? Eller donerar man nu för att man politiskt vill markera mot vad man tror att gärningsmannen symboliserar?

    Finns ju massor som dör i jobb, bla folk som jobbar inom bygg och lastbilschaufförer. Det är tragiskt, och något som inte bör hända. Men vi kan ju inte donera massa pengar privatpersoner varje gång det händer, utan bör väl snarare rösta för partier som jobbar med att jämna ut klassklyftor och skapa bra stöd åt folk som har det svårt? Det betalar jag gärna mer skatt för iaf.

    Men vad vet jag, kanske donerar polisfrugan pengarna till något vettigt.

   Håller med. Såklart jättehemskt det som hänt. Men så många som blir drabbade av att någon familjemedlem blir dödad. Hur går det för dem då? det är lika hemskt fastän offret inte är polis. ?

    Skänk dina pengar till dom då.

     Men vilken elak attityd.Du vet fan inte vem jag hjälper. Jävla sneseglare.

      Så varför klaga på de som samlar in och skänker till annat? Du vet ju lika lite vad mer alla dom skänker till.

      Det är ingen elak attityd. Jag håller med. Klaga inte på folk som skänker pengar till polisens familj. Du vet fan inte vart vi annars skänker pengar heller.
      Det här gör mig rasande!!

      Folk ställer upp i en skitsvår tid och en del har ändå mage att gnälla!! Sitt ner i din sneseglade jävla jolle och var tyst istället.

   Vilken vidrig kommentar. Det enda min mamma fick när pappa gick bort var skulder. Hon fick till och med betala tillbaka allt det han fått felaktigt utbetalt av försäkringskassan. Eftersom hennes ekonomi var så dålig hade hon aldrig möjlighet att skola om sig. Vi hade ingen familj som kunde hjälpa oss heller. Så din kommentar är bra vidrig, han var polis, inte vd på klarna, även om han hade någon försäkring är det småpengar, något som kanske bara täcker begravningen. Folk här är seriöst störda., att till och med hitta fel när man samlat in pengar till en änka vars 33 årige man dött är bara så bittert så det finns inte. Men såklart, ni ska ju hitta fel i allt. Och om du inte skänkt pengar, varför bryr du dig då så mycket? Uppenbarligen tyckte många att det var viktigt.

    Jag beklagar verkligen. Det måste har varit jättejobbigt och jag missunnar varken dig eller någon annan familj hjälp i en sån situation MEN I ditt fall hade jag önskat att vi hade en regering som hjälpte familjer som din snarare än att ni fick klara er själva. Jag tycker inte att ert öde skulle ligga i händerna på att ni var tillräckligt intressanta för främlingar med pengar att väja om de ville hjälpa er eller inte, utan jag tycker att alla, framförallt rika, ska betala skatt för att det ska finnas system för hur man hjälper människor i situationer som din. De flesta av oss är inte VDar på Klarna, så därför förundras jag över att så många röstar på politiker som bara gynnar VDar på klarna och inte hårt arbetande människor som din pappa.

    Hoppas ni har det bättre idag. <3

   Fast det samlas ju in pengar till allt möjligt hela tiden. Vad är problemet, att det är en polisfamilj och inte en socialt utsatt den här gången?

  Jag är kluven. Många människor har dött i vårt land pga den organiserade kriminaliteten. Alltså oskyldiga människor. Människor som varit på fel plats vid fel tidpunkt. Familjer som krossas och aldrig kan bli detsamma igen med sjukskrivningar och inkomstbortfall osv, var är deras insamlingar? Det blir så tydligt att liv värderas olika. Är du en samhällsnytta eller inte vid tidpunkten av din död?

  Självklart ska folk få skänka pengar som de vill. Men 4 insamlingar för en person? Kunde de inte samlat lite till flera?
  Det känns även på en rasistisk nivå att de som hatar på invandrare velat bidra till detta? Iaf om man läser kommentarer till vissa insamlingar…
  Tycker det är bra att folket sluter upp och gör gemensam sak, men det är bara i vissa fall, om de delar specifika värderingar..

   Att en polis dör i tjänst är inte samma sak. Det är en tragedi på så många sätt för samhället och hans familj. Det är också en bra markering att ett polis mord tas på allvar, iallafall från folket. Säger som några andra här, tycker du denna insamling är fel eller att någon annan förtjänar det också så starta en då? Varför ifrågasätta denna. De är fritt fram att starta egna insamlingar men de gör ni ju inte heller.

    Det är lika stor tragedi vilket yrke man änn har om någon blir mördad!!!

     Läs på om vad det betyder för samhället när en polis blir mördad.
     Att folk inte fattar skillnaden är otroligt. Varför tror du det blev sån stor grej för? Varför tror du det är så sällan en polis blir dödad? Vad tror du ska hända om de börjar bli fritt fram att döda poliser?

     Det är alltid en tragedi för anhöriga när någon blir mördad men för ett samhälle är det skillnad. Som samhälle är det ett grövre brott om en polis blir mördad. Det är även ett brott mot dig och mig som medborgare. Det är ett brott mot rättssamhället och vår demokrati. Det betyder dock inte att det inte är en tragedi när andra mördas. Men det är ju just polisen som åker till mordplatsen för att gripa den misstänkte. Oavsett hur farlig den är.

   Svensson, kan du ta ner rasistkortet är du snäll! Du får gärna istället starta en insamling till de näringsidkare som bor i området! Eller till de som stöttar och ideellt bedriver verksamhet i området? Eller alla kommunalt anställda som jobbar i området? En människa som arbetar för att vi i vårat samhället skall vara trygga där vi bor blir i tjänsten mördad är ett angrepp på samhället. Punkt.

    Jaha jag trodde det var fritt fram att dela sina tankar om det här oavsett om man valt att bidra eller inte? Tror inte att en insamling startad av mig personligen till någon annan cause skulle resultera i samma summa eller ens en bråkdel, jag har varken det sociala nätverket eller möjligheten att nå ut till folket men visst tanken är god, som du säger är det fritt för vemsom att starta insamlingar efter tycke. Jag menade på att det är fascinerande hur många som slutit upp för detta och att jag är kluven. Det är alltså folkets inställning jag ifrågasatte och människors värderingar men jag kanske uttryckte mig otydligt i mitt försök att delge och ”tänka högt”.
    Och såklart en observation av folks kommentarer i anslutning till insamlingen

    Hoppas du låter bli att ringa 112 om du skulle bli rånad eller våldtagen….

     Varför hoppas du det? Den här insamlingen går ju inte till poliskåren?

   Svar till Svensson 15.30

   Polisen finns där för att upprätthålla samhället och för att du och jag ska kunna vara trygga. Jag tror att du också förstår vilket brott mot samhället det är att skjuta en polis. Och det är inte på grund av att hans liv var mer värt än en vanlig medborgares utan för att det är en markering mot att avrätta poliser. Precis som att ett ministermord är ett brott mot hela demokratin. Det innebär inte att andra mord är okej.

   Jag vill i alla fall gärna ha kvar polisen i samhället.

    Mitt svar har hamnat i modd verkar det som

    Jag visste inte att min kommentar kunde få folk att tro att jag hatar eller vill bli av med poliser i samhället? Dessutom kommer ju inte de här pengarna gå till polisen eller hur?

   på fel plats vid fel tidpunkt?! Bor vi inte i Sverige? Det land som brukade vara ett av dom fredligaste och säkraste i världen.

   Likadant sa media om offfren i Vetlanda…. om jag inte missminner mig, ett av attentaten var vid Willys klockan 16.00. ’På fel plats vid fel tidpunkt? När tycker du att man ska handla?

   Skärp dig. Det är inte rasistiskt att handla efter jobbet, på Willys. Det är inte rasistiskt att hylla en mördad polis med en slant.

   Många har velat att mer skattepengar ska gå till polisen, POLISER. Men det betalas redan ca 70% skatt till denna stat. Dom pengar ska förvaltas bättre. Håll inte på med brunsmetningssmörja när vi som har velat ha förändring skänker pengar till människor som blivit drabbade av den politik och samhällsutveckling som finns i Sverige, och som man har varit emot LÄNGE.

   Det luktar inte gott om dina ord. Åter igen, skärp dig.

   Gå och snyt dig.

    ”skärp dig” ”gå och snyt dig” Bara för att någon annan har en annan synvinkel betyder inte att den är fel och din synvinkel rätt. Känns bara pinsamt och omoget.

    Men dumma du. Hur hjälps polisen av den här insamlingen?

   Håller helt med dig!!! Jag känner samma sak, kluven.

   Verkligen, håller med till 100%.
   Just att det dryper av främlingsfientlighet kring dessa insamlingar gör att det känns skevt.
   Vi värderar definitvt liv olika i sverige.

  Ni som ifrågasätter detta, vet ni hur dåligt betalt poliser och räddningstjänst har? För att ha ett jobb dit man går varje dag utan att veta om man ens kommer komma hem igen, så är lönen inte alls i samklang med vad dessa människor bidrar med.

  Och sen ska ni inte tro att det betalas ut någon fet livförsäkring till efterlevande av staten eller något sånt när det väl händer att man avlider i tjänsten.

  Eftersom staten Sverige är helt urusel på att ta tag i såna här saker med skälig lön/ersättning osv, så har vi fina svenska medborgare istället som var och en tyckte att dom hade råd att bidra med en slant…
  Under tiden som våra politiker ägnade sig åt sandlådelekar.

   Exakt.
   Mycket märkligt att merparten verkar vara 100% säkra att alla poliser har någon form av medfödd livförsäkring ?.

   NEJ – du får inte per automatik en livförsäkring när du anställs som polis.

   Men JA, du uppmuntras och tipsas om att fylla i det vita arkivet, kontaktperson, val av begravningsplats osv. Samt fylla i om du vill donera dina organ…

   Japp!!

    Fast du är ju visst försäkrad som polis? Sen om du inte tycker att den försäkringen är så det kan du teckna en privat.

     Om du inte tycker att den försäkringen är så *fet
     Ska det stå

  Fast nu var insamlingen frivillig och det var ingenting som hans sambo hade bett om. Har ni någonsin förlorat en anhörig i mord? För det har jag och det går inte att beskriva hur fruktansvärt det är att behöva leva med det resten av sitt liv. Denna kvinnan är kanske inte i behov av pengarna men att vara ensamstående är svårt nog. Förstå hur fruktansvärt hemskt det är för henne att behöva göra denna resan utan den mannen som hon älskar och pappan till deras barn. Dessa pengarna kan hjälpa till att trygga både hennes och barnets framtid. Varje person som har donerat pengar har gjort det för att de vill göra det, ingenting annat. Vill man starta en egen insamling för något annat ändamål så kan man göra det utan att ifrågasätta detta.

   Så himla fint gjort ?

   Håller med dig! Varför ifrågasätta denna fina gest som folk helt frivilligt gett pengar till. Detta är en stor tragedi på många sätt men främst såklart för sambon som plötsligt blev ensam och ett barn som aldrig får träffa/lära känna sin pappa. Han dog i tjänst. Och han är polis. Det går inte ens att jämföra med något annat. Som du skriver vill man samla in pengar till andra så är det fritt fram att göra det.

   Fast många insamlingar hade inte alls fått samma uppmärksamhet och uppslutning. NU var det liksom 4 insamligar just pga att detta är så politiskt drivet.

  Skäms på er som klagar på insamlingen och skäms ännu mer ni som gör den till någon rasistiskt!!

  Ska vi inte passa på att göra den till någon antifeministiskt också?

  Hur fan är man funtad när man gör det här till en negativ grej? Folk visar omtanke och skänker pengar, men det ska kritiseras….. fy

   Bra skrivet! ?

   Ja, snart kommer virrpannorna på att vi måste samla in pengar till kräket som avlossade vapnet!

    Alla är faktiskt offer. Samhället idag är sjukt! 17 år och bara ett barn! Det här kommer att påverka hela dens liv och likaså vår!

     Nej, är man 17 år så borde man ha såpass mycket konsekvenstänk att avfyrar man ett vapen mot någon, är det stor risk att personen avlider! Offer är det sista han är!!

     Alla är INTE offer. 17-åringen är helt galen och har knivhuggit någon tidigare. Hans mamma har bett om hjälp för att sonen är farlig. Han är INTE ett offer. Däremot är han en farlig mördare.

     Fatta skillnaden din psykopat.

   Fast vi lever väl i en demokrati där man får ifrågasätta grejer? Handlar inte om att klaga, utan att diskutera. Många undrar nog varför denna insamling fått så mycket mer uppmärksamhet jämfört med hur man hanterat andra dödsfall. Det blir en fråga om vilka människor som är värda stöd och inte. Att insamling förknippas med politik och främlingsfientlighet är ju för att det stöttas av otroligt många främlingsfientliga som vill stötta narrativet om att de alla är offer för gängkriminalitet, vilket i sin tur de tycker är ett importerat problem (och inte ett resultat av klassklyftor som jag tycker).

   Ibland tycker inte folk som du, inte för att de är ematilösa, utan för att de kanske har ett annat perspektiv. Det får man 🙂
   Så är jag iaf ”funtad”.

  Är det inte ALLTID fel låt som vann, alldeles för mycket turister, för lite mat på buffén och så klart helt FÖR MYCKET pengar insamlade till FEL person.

  Hade det varit rätt person om summan varit mindre? Eller är det bara fel generellt att samla in pengar till något som inte är vad just DU (som klagar) vill samla till?

  Varför är jag i modd?

   För det du är en liten gullegris

   Du skriver dumma kommentarer.

  Ni som klagar Fyfan skäms ta mig fan. Ge fan i att skriv då om det sticker så i ögonen att en polis blir skjuten i tjänst för att skydda oss i samhället i en ren avrättning helt oprovocerat.

   Ja det är lika bra att bara de som tycker likadant som du får höras. Nu tog jag åt mig av din kommentar för att det verkar som att de flesta tog min kommentar som att jag klagade på änkan som fått en insamling vilket inte var fallet alls men det är ett känsligt ämne det förstår jag.
   Jag hade velat att fler i vårt avlånga land skulle vara villiga att öppna plånboken för fler händelser än just brott mot demokratin, hur skulle man kunna få folk att förstå var våra höga skatter bör gå till och få en förändring på samhällsnivå utan att ställa olika värderingar om liv mot varandra?

  Jag tycker den här diskussionen är konstig. Jag tror att många som skänkt pengar inte har gjort det för att hjälpa en ”fattig änka med begravningskostnaden” utan för att visa avsky för brottet och deltagande i hennes sorg. Och 3,5 mille, det räcker faktiskt inte så långt som många här tycks tro men det kan ge hennes barn en grundplåt senare i livet att t ex köpa bostad för. Ni får ju tänka på att det barnet nu får växa upp med en förälder och en inkomst istället för två. Och som andra tidigare skrivit, blöder ditt hjärta för morsor i orten vars söner dött i gängkriminalitet, starta en insamling för dem. Förstår inte hur det ska kunna hjälpa dem att gnälla över den här insamlingen.

   Det handlar om att vissa insamlingar inte hade fått samma stöd, pga att denna insamling blev politiskt laddad och bl.a. stöttades av otroligt många främlingsfientliga. Handlar inte om att ”gnälla över en insamling” utan att reflektera kring varför folk är så villiga att donerar till en person som kanske inte behöver få stöd av privatpersoner utan av staten. Troligtvis för att de gör det som en politisk gest.

   Personligen vill jag inte ha det som i USA, där man måste GOfunda varje operation och missöde. Utan jag tycker att staten har ett ansvar, både vad gäller polis-änkan och de sörjande mammorna.

  Helt jäkla OT I know men om en person avslutat en kur för klamydia och den då har sex både vaginalt och oralt (oskyddat) samma dag som sista tabletten hur stor är risken att man smittas? ??‍♀️??‍♀️ Ja jag var så jävla kåt igår så kunde inte låta bli när tillfälle gavs. Och nej ingen som inte viste om att den ena haft en kur

   Säkrast är väl att ta ett klamydiatest om några veckor för att se så allt läkt ut + ej blivit smittad igen?
   Köpa kondomer är också en bra idé.

    Svar till Jasmin, tack hade de men ja glömde bort de i stundens hetta ??‍♀️?

    Dunder, då dök det iaf inte upp en bild på dig ??‍♀️

     Så trots att du har klamydia så fortsätter du att köra på utan kondom. Smart tjej.

      Drutten har du ens läst?! Han tog sista tabletten igår på dagen/em på kvällen/natten hade vi sex ??‍♀️

   Pröva googla ”social kompetens ”.

   Kommer ett öppet spår snart. Håll ut håll ut.

  Rebecka? precis det är verkligen dags för vissa att plocka ner rasistkortet och istället engagera sig samhället. Skäms på er!!!

  Nu har jag inte så mycket erfarenhet av att göra insamlingar, men min högstadieklass gjorde en till Tobiasregistret när en klasskompis fick leukemi. Detta var ca 25 år sen och vi fick ihop runt 30 000 kr. När vi startade insamlingen hade vi ju ingen aning hur mycket det skulle bli, och vi blev såklart glada att det blev så mycket.
  Tänker att det är samma sak här, man kan ju inte veta innan hur mycket en insamling kommer generera, kanske hoppades de på ett par hundra tusen, kanske väljer de tillsammans med familjen att göra nått ytterligare för pengarna nu när summan blev mycket större än någon säkert vågat hoppats. Hur som helst, försök se det positiva i människors vilja att hjälpa och bidra ❤

  Min enda reaktion var ”Men så fint att så många visar att de bryr sig!”.
  Hur fan kan man klaga på en sån här sak!? Jag blir fan mållös!

  Om man tycker det samlas in för lite till andra är det ju bara att hugga tag i det problemet och jobba för att samla ihop mer pengar till vilken sak man nu brinner för.

  Jag tycker det är fantastiskt att folk FRIVILLIGT nu hjälper den här änkan att i allt det här fruktansvärda iaf inte behöver oroa sig för att betala räkningarna medans hon försöker överleva mentalt den här sorgen och ta hand om deras barn, som hon så orättvist och plötsligt blivit själv med.
  Gud så skönt att hon slipper iaf det nu när livet rasat!
  Jag har själv donerat en slant helt frivilligt. Och det innebär inte att jag inte donerar till annat. Precis som nog många andra också gör.

  Försvarsmakten har också en insamling och sist jag hörde var där liknande summa på det kontot

  Minns ni polisskjutningen för några år sedan på en person som hade down syndrom? Fick dens familj någon summa pengar? Blev himla sugen på att veta om någon skänkte pengar till dem.

   Startade du en insamling till familjen?

    Men jag genuint undrar!

     Prova googla så hittar du. Fanns insamlingar då. Startades även minnesfonder. Något du vetat om du genuint brydde dig då. Fult att använda andra som någon typ av argument till att förminska detta.

      Dramatisk du blev då. Om du läste min första kommentar kan du ju då svara på min fråga. Skänkte någon av er pengar dem? Jag förminskar inte alls detta, det var inte alls meningen att låta så. Jag tycker att det är ganska intressant om man får veta.

       Jag skänkte. Men vad spelar det för roll?

     Ja- vi undrar genuint också? Skänkte DU några pengar till de insamlingar som existerade? Startade du någon själv? Kan du inte berätta vad du bidrog med till killens familj?

   Hur mycket gav du själv till hans familj? Sökte du efter en insamling att skänka till då (eller startade en egen) eller använder du honom bara för att smutskasta den här insamlingen?

    Nej jag drog pararellen att personen med down syndrom och polisen, de två dödades, avrättades nästan på samma sätt. Jag frågar bara om fanns det någon insamling som var likaså genuin som insamlingen till polisens familj?

     Så vad vill du ha sagt genom att dra den parallellen? Löjligt… Folk är fan inte kloka.

     Avrättades på samma sätt?!? Skillnaden på dessa skjutningarna är väl att han med downs syndrom hotade med vapenliknande föremål, då är det polisens jobb, att utifrån den trängda situationen agera… I polisens fall blev han avrättad av kriminell person, som redan innan varit straffad för mordförsök!!!

      Plus att polisen blev larmad till området pga en känd våldsam person med vapen. Omständigheterna gjorde ju tyvärr då så att polisen trodde att Eric var denna man. När han inte lyssnade och la ner vapnet så sköt de. Oerhört olyckligt men inte på något vis jämförbart.

     Om du tycker det borde ha funnits en insamling till Erics familj kunde du kanske ha startat en?

     Det finns väl ungefär noll paralleller? Den ena killen dog i en oerhört tragisk olyckshändelse då poliserna misstog sig och trodde han var beväpnad och farlig. Det är väl inte riktigt så det gick till nu?

  Jättesorgligt allt ihop. Men varför en insamling?

  Barnet kommer få barnpension, dvs en utbetalning varje månad tills hon är myndig, sambon får försäkring från både UGL och säkert privata försäkringar plus jobbet med utbetalningar över miljonbelopp. Barnet likaså.

  De pengarna skulle kanske de barnen i de utsatta områdena behöva bättre?
  Är det ngn som startade insamling till hon kvinnan på hisingen som förlorade sin man när han gick ut med soporna? De hade också en liten bebis.

   Typ precis detta skrev jag förut men Camilla raderade min kommentar!

    Ni är ju inte kloka på en fläck. För att citera (nästan- för jag har glömt vad han sa exakt), fimpa din gula blend, lämna köksfläkten och starta en insamling själv för kvinnan på Hisingen.

     Din kommentar dryper av klassförakt.

   Är det någon som startade en insamling? Jag antar att denna någon inte är du då? Du är väl fullt medveten om att du kan vara denna någon själv?

  Det strösslas tillräckligt med pengar över familjerna i de ”utsatta” områdena! Tillräckligt så dom kan fortsätta sin organiserade brottslighet!

   Du har inte koll på läget märker jag. Just fattigdom är den drivande faktorn till att så många unga i utsatta områden väljer just kriminaliteten och dom snabba pengarna.

    Fe: tja, nu lever vi i ett land där vem som helst kan gå i skolan gratis, fortsätta till universitetet gratis och då få studiebidrag. De är inte fattiga i utsatta områden (Danmark kallar det ghetto) många försörjs av skattebetalare, även av sina fullkomligt skötsamma grannar som inte vågar gå ut om kvällarna eller släppa sina barn på gården. Vidrigt för dem som bor där och som jobbar som vilken svenne som helst att toppridas av tonåringar vars pannlob (=omdöme) inte är fullvuxet förrän om fem-tio år. De väljer kriminalitet därför att de vill ha cred, känna sig coola medan de trycker i sig fentanyl för de är nervösa. Du har så fel Fe, läskigt att se din kommentar så full av naivitet och okunskap.

     Tycker du ja. Det du skriver är liksom inte fakta utan din personliga (ganska rasistiska) åsikt.
     Klart att fattigdom existerar även här i Sverige? Klart att Mehmet från biskopsgården som bor med ensamstående mamma och 4 syskon i en tvåa inte har samma förutsättningar som Isabella från Långedrag.
     Och förresten så tror jag att du vet att fattigdom existerar i Sverige – ”Dom fattiga pensionärerna” brukar ju vara er rassars favoritkort att dra fram när det pratas statsbudget. Var ärlig med att du inte bryr dig lika mycket om bruna barn i förorten som om dina pensionärer istället för att förneka att fattigdom finns även här i Sverige.

      Hmm. Det är dina egna fördomar som återspeglas.

      Så jäkla dåliga argument. Sluta offerstämpla bruna barn i orten. Erkänn att du inte har en susning om vad du pratar om och inte känner ett enda brunt barn i orten där du aldrig varit. Som brunt ortenbarn skulle jag också vilja att du mer utförligt förklarar vad exakt i personens resonemang du uppfattar som ”ganska rasistiskt.”

       Offerstämpla? Jag talar av egen erfarenhet din imbecill. Men snygga härskartekniker ?? /mvh uppväxt i Bergsjön

      Dra inte det där korkade rasistkortet utan läs vad den du svarar skriver i stället – det är nämligen fakta, alltså helt neutrala data som går att kontrollera om du av oklar anledning inte tror på dem. Det finns massor av statistik att titta på och annars kan du sätta dig att läsa igenom domar. Och för att ta bara ett exempel: fattig är inte ett relativt begrepp, om det vore så skulle till exempel jag vara fattig eftersom det finns många människor i världen som har mycket mer pengar än jag. Att kalla mig fattig skulle dock bli absurt eftersom jag som läkare tjänar runt 100.000 i månaden. Dessutom finns det gott om material som visar att det inte är en lägre inkomst i sig som genererar kriminalitet, många som har kommit till vårt land har börjat med två tomma fickor och först fått försörjningsstöd för att sedan utbilda sig akademiskt, det har jag många kollegor som bevisar. Bristen hos de som blir kriminella sitter alltså inte i plånboken utan i huvudet.

      Svara nu inte något ännu dummare på det jag skriver så slipper du framstå som löjlig.

       Fe: att du öht uppfattar min kommentar som rasistisk säger allt om dig. Med skötsamma grannar menar jag just det, de kan faktiskt komma varifrån som helst, svenskar eller varit här länge eller kort tid. Nej, Mehmet har inte samma förutsättningar men exakt samma möjligheter. Jag bor i Stockholm och när det blev möjligt att välja skola här valde många föräldrar i Rinkeby skolor på Kungsholmen – t-banelinjen går nämligen direkt därifrån till Rådhuset. Det kanske kommer som en överraskning för dig men de flesta ute i utsatta förorter är okay folk som tänker det bästa för sina barn. Re fattigdom: nej, det finns väldigt få fattiga människor i Sverige, 0,8 procent räknar SCB med (80-90000 pers) och där är invandrare inte överrepresenterade (SCB M FL). Precis som läkaren 01:52 däruppe säger är fattigdom relativt, dessutom. I vårt land är t ex en av definitionerna på trångboddhet att alla barn ska ha eget rum, partners delar och så kök och vardagsrum på det. Låter ganska generöst, tycker jag, som har kompisar som växte upp i bäddsoffa i vardagsrummet. Nå, jag slutar här eftersom jag troligen inte kan få dig att förstå att mordet på denna polis är en attack på vårt samhälle. Och ju längre vänstern tjatar om att all invandring är bra, desto fler röster får SD. Invandring är bra, det är mer en fråga om att kolla upp vilka vi släpper in. Och när vi släppt in, få dem att förstå våra värderingar och ta seden dit de kommer. Att det sitter kvinnor som inte ens får gå ut i våra förorter är helt groteskt. För att ta ett exempel på vad som är extremt skevt uppförande som ändå belönas med underhållsbidrag, soc etc.

  Har så ohyggligt svårt för (och svårt att fatta) att så många svenskar i denna stund bryr sig om ”den stora summan med pengar” & filosoferar över om offrets familj på nåt sätt har tillräckligt dålig ekonomi för att ha ”förtjänat den.” Vad är det för fel med er…? Ge inte om ni inte vill men vad är grejen?

  Sitt inte och snyfta och tyck synd om – gör något konstruktivt i stället. Som att rösta bort den regering som är anledningen till att Andreas Danman är död och att hans ofödda barn aldrig får träffa sin pappa.

  Fråga:

  Vet ni över huvud taget i vilka termer Sverige diskuteras utomlands? Vet ni att att det finns sidor som avråder från att resa till Sverige, inte på grund av pandemin utan på grund av att det skjuts mer i Sverige än i Mogadishu, som ändå anses vara världens farligaste plats att vistas på?

  Den mänsklga psykologin fungerar så att när ett problem känns övermäktigt flyr många in i annat, man går in i en förnekelseprocess. Känslorna som finns där kan man dock inte gömma för hjärnan, de tar ut sin rätt men på andra sätt och det är förklaringen till den här insamligen och till att människor som aldrig över huvud taget hade träffat de tre personer som dödades av ett tåg i närheten av Hässleholm springer och lägger nallar och blommor på platsen. Det kollektiva sörjandet blir ett sätt att gråta över det man egentligen är ledsen över – att det Sverige som en gång fanns är mördat av naiva politiker som släppt in människor från andra länder som sedan beter sig som svin här. Innan någon mindre smart läsare nu skriker ”Rasist!” så låt mig påpeka att de som mördar, bränner bilar, gruppvåldtar….och allt vad det nu handlar om, kommer från några få länder och områden i världen. Det är alltså de som är problemet, inte invandring i sig.

  Den intresserade kan för sin upplysning ta del av statistik eller lyssna på Leif GW Persson.

  Jag tycker som de flesta andra att detta dåd är en skam för Sverige . Vad händer med vårt samhälle? Att man sen har åsikter om insamlingen till den mördade polisens familj är upp till var och en, är ju frivilligt att skänka. Tycker det är en fin gest att så många visar solidaritet och medlidande och vi är nog många som vill markera att det räcker nu! Poliser behövs verkligen och ska inte bli avrättade på ett sånt här tragiskt sätt. All respekt till er kvinnor och män som arbetar som poliser!
  Styrka till den drabbades familj.

   Vad som händer är väl uppenbart, det är bara att titta på brottstatistik för att ta reda på det. Det handlar om att invandrare från särskilt vissa länder beter sig som svin – svårare är det inte. Detta drabbar hela samhället, alltså även (och främst, faktiskt) alla invandrare som jobbar och sliter för ett bättre liv men har svårt att skaffa bostad utanför de utsatta områdena. Varför ställer du retoriska frågor om en så allvarlig sak? Ville du ha svar? Här finns ju ingen tvekan kring ”vad som händer”.

   Och om du också tycker att det räcker så är det väl jättebra och det ”markerar” du ju bäst via din röst i nästa riksdagsval.

  Camilla, ska du inte rensa lite i detta kommentarsfält? Så sjukt många rasistiska inlägg…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *