Magdalena Graaf verkar ha gått i Wish-fällan

Att handla på sidor som Wish och Aliexpress är sannerligen som att köpa grisen i säcken.
Det du köper för en billig peng KAN vara toppen och se ut exakt som på bilderna, eller så får du ett paket fyllt med någonting som ser ut som ett slöjdprojekt av en påkört mellanstadieklass.
Magdalena Graaf – eller möjligen personen hon länkar i sitt inlägg, verkar ha beställt en drömmig, blå tunika/klänning men fått hem en riktigt dålig kopia, som knappt ens förtjänar att kallas för en kopia av originalet. 🙂

Som en förlängning av morgonens första inlägg, så kan vi väl härmed slå fast att det inte är särskilt hållbart att handla från Wish och Aliexpress med tanke på att man inte vet om man kommer kunna använda det man köpt eller tvingas skicka tillbaka det, alternativt slänga det om returfrakten är orimlig för vad produkten kostade. (Ovanpå priset ska man även betala tull och Postnords avgifter på alla paket från Aliexpress. På Wish är dessa summa inkluderat i priset)

Har ni handlat från Wish eller Aliexpress med katastrofalt resultat? 
Eller har ni handlat och blivit glad överraskade av paketets innehåll?

Safiya Nygaard gjorde en video där hon testar bröllopsklänningar från Wish, med minst sagt blandat resultat.
Jag vet inte om jag skulle våga gambla med att handla från Kina för mitt bröllop och riskera att inte ha någon klänning alls, men kanske om man beställer 10 st olika klänningar från olika personer så är sannolikheten högre att en ska funka?
Hur hållbart DET nu är förstår ni nog utan att jag skriver ut det igen. 😉

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Köpte mina favoritväskor från Wish -100kr styck! Kopior på Stella Mccartneys med kedjor. Äääälskar! Och har hållit i många år nu, 5-6 år. Köpte i alla möjliga färger. Kopior utan att vara kopior, inga stämplar som är fejk eller så. Köpt sandaler också som varit superfina.

    Och beställde solglasögon nyligen från Shein för typ 30-40kr st och ser precis ut som Chimis, sååå snygga!

    Köper aldrig kläder pga vågar inte. Sist vi diskuterade detta så frågade jag Missguided, och TÄNK att en tjej härifrån beställde men jag fick köpa den av henne ❤️ Och på köpet blev vi kompisar med ?

      Rättelse: jag fick till och med skjortan ???

        Åh jag tror jag kommer ihåg det inlägget, öppet spår va?
        Så härligt?

        En skjorta och få en vän på köpet?

          Ja precis! ? Hon efterlyste mig där haha, och himlans tur att jag såg det ?

      Fräscht att köpa kopior…

    Miljön tackar och bockar!

      Miljön och barn som arbetar under slavliknande förhållanden!

        Ja, helt otroligt att det bara är barn som gör alla dessa kopior. Har aldrig hört talas om att nån över 18 år som gör kopior.

    Jag var vansinnig nog att göra det en gång. Den randiga skjortan var så vansinnigt snygg! På bild…Det jag fick hem var ett styvt randigt och stort tygstycke som inte på ngt vis stämde med fotot på Wish. Aldrig använt, aldrig mer köp därifrån.

    Jag beställde från Wish innan alla avgifter tillkom. Nån solcellsslinga och ett storpack med ögonfransborstar bland annat. Kläder vågade jag mig aldrig på förutom ett par strumpor med fågelfötter på. De var och är fortfarande fina.

    Handlar numer aldrig från sådana ställen.

      Jag köpt smink därifrån innan jag blev uppmärksammad på hur äckligt och till och med farligt det kan vara. EU:s regler finns till av en anledning! Jag kommer aldrig köpa något direkt från Kina igen.

      Ps. Sök på fake makeup wish om du vill läsa mer.

        Men komponenter i dina grejer går bra? ?

        Nej men, förstår vad du menar men förstår inte riktigt Kinaskräcken som råder bland många som kommenterar här. Av olika anledningar har jag besökt flera städer och områden i Kina och well… Det är inte ondskans land personifierat.

          Det är väl inte heller någon som säger att det skulle vara ondskans land, bara för att deras regler från regeringens sida inte stämmer överens med de vi har i EU? Jag har också rest i Kina, vill jättegärna resa runt där mer, ett fantastiskt stort land med god mat och så otroligt många olika typer folk. Utöver det så har deras regering på inget sätt tagit samma sociala ansvar som vi har i EU. Ingen som skyller ”landet” eller befolkningen på det, snarare regeringen.

          Tycker det snarare är bra att sådana här saker tas upp. Nyligen en tjej i holland som fick sitt företag avstängt för att hon producerade body lotions osv. utan att följa reglerna (hon visste tydligen inte att det fanns regler för hudkrämer osv.). Alltså att folk kan så långt som att producera och sälja produkter via sitt ”företag” (hon hade en butik via etsy), utan att ha en aning om att det finns EU regler för vad sakerna får innehålla/hur det ska produceras osv.

        Men tänk då på att vissa svenska sminkföretag tillverkar sina produkter i kina, och det är för att det är billigt och då går det att göra större pengar i vinst. Made in PRC betyder made in China. Vissa företag köper in det billigt från kina och säljer sedan produkterna dyrt och då tjänar de stora pengar.

          Sent svar, men om produkten ska säljas i EU så gäller EU:s regler. Då spelar produktionslandet ingen roll – samma regler för alla. Däremot gäller det inte för direktimport av privatpersoner, som det blir med Wish.

    Är det fler än jag som tycker att tunikan ser ut som på bilden? ? Den första bilden är ju stylad och ljuset är fixat, men själva klänningen ser likadan ut? Haha jag kanske är blind

      Ja jag tycker också den ser likadan ut, men annat ljus o så.

      Tycker det ser ut som helt olika material ? Nä tycker inte alls den va lik haha ?

      Ja, vill ju se den på för att kunna jämföra.

    Läste att det var overshoot day idag – idag har vi förbrukar alla jordens förnybara resurser för detta året, och nu lever vi på ”lånade” resurser.

    När man började undersöka overshoot day på 1970-talet var datumet för overshoot day 30 december, det har alltså tidigarelagts flera månader tills idag.

    Ett steg på vägen för att vända trenden vore kanske mindre slit-och-släng-shoppande från wish (samt andra klädföretag så klart, de är inte enda bovarna i dramat)

      Snittvärde, Sverige hade den dagen redan i april ?

        Vart är alla ”jag reser alllllldrig, handlar bara second hand och äter bara svenskt kött”. De utgör typ 0.1% så grattis, ni lyckades.

          Åh jag reser i Sverige visst men har en familj som inte äter kött och som konsumerar begränsat osv. Gör nog allt vi kan helt ärligt.

            Äter ni fisk och skaldjur? Om ja så gör ni långt ifrån allt ni kan.

              Nop det gör vi inte ?

              En till familj här som inte äter kött, knappast mejerier och heller inget från havet ?? Reser mycket lite. Shoppar nästan allt secondhand.

                Blir glad att höra! Tycker man ska göra vad man kan!
                Nu har vi blivit bonusfamilj med ett gäng köttätare sen en tid men har fått dem att börja uppskatta vegetarisk mat och de har börjat äta vegetariskt till stor del. Män är inte helt lätta, kött är manligt (?) men ”jävligt gott” killen och landlys kök har hjälpt mig långt med bra vego recept. I övrigt är dom bra på miljötänkande. ??

                  Låter jättebra ?

          Åh, här är jag!!! Delvis. Har ingen bil, reser inrikes med tåg på semestern, äter inte kött, fisk, skaldjur och undviker mejerier. Köper dock kläder men är noga med att sälja eller ge vidare och köper ofta begagnat.

            Exakt så. Försöker verkligen tänka och agera på ett sätt som är bra, för mina barns skull. Men man lär sig ju nya saker hela tiden, ibland gör man vad man lärt sig är bäst för miljön sen kommer ny fakta. Men så länge man ialf försöker cör man sitt bästa tänker jag ?‍♀️

              Tyvärr, det räcker inte med att ”försöka”

                Åh men berätta vad är skillnaden mellan att försöka och vad som enligt dig räcker? Förklara

                  Det är inte jag som avgör vad som räcker eller ej. Miljön skiter fullständigt i ifall någon ”försöker så gott vi kan”.

                    Så vad gör man fel när man försöker? Vad ska man göra som inte finns med i försöker enligt dig? Det var dumbom skrev det inte miljön.

          Helt ärligt, varför äter man utländskt kött? Trodde faktiskt det var en självklarhet att äta svenskt kött?

            Snålhet och ignorans. Dessutom är tex. Sydamerikanskt kött inte ovanligt på svenska restauranger (vet av erfarenhet) men kunden vet inte om det.

      Jag blir så förbannad över kapitalismen och dess järnhand. Vore det inte för kapitalismen kunde oljesektorn förbjudas, och därmed den miljöförstöring sektorn kommer ifrån, och istället driva bilar och flygplan på förnyelsebar energi.

      Tyvärr måste man istället bryta malm och andra råvaror för tillverkning av nya produkter och det förstör själva syftet med miljövänlighet…

        Och nu har man tutat i folk att elbilar är miljövänliga trots att tillverkningen av batteri+bil förstör miljön lika mycket som en dieselbil som gått i trafik 25 år.

          Ellerhuur! Alla som snackar om att mini scooters (vet inte ens vad de heter haha) ska vara bra för miljön ”för då kör man inte bil i stan” men det har varit flera studier som visar på att de har en extremt kort livslängd (slit och släng vara då man inte själv äger dem och de är billiga att använda) samt att det kräver massor barnarbetares liv när de jobbar i gruvor i Afrika och Asien för att bryta komponenter till batteriet…

          Samma sak med elbilar, rika personer som flyger x antal gånger per år ”Men jag äger faktiskt en elbil!!!!!” -.-

          Källa?

    tycker lite synd när man ska göra sånt exempel med människor. Alltså, jag vet att risken är väldigt liten att mannen till höger få se den här memen, men ändå. Där är liksom inget fel på hur han ser ut?
    Alltså jag fattar att det är ett skämt.. men man vet ju själv hur ledsen man hade blivit om folk skulle skratta åt en ?

      Jag reagerade också! Han till vänster är en vit ”europe” medan mannen till höger är ur australiens eller NZ:s urbefolkning. Ren rasism med andra ord.

        Eller, ja, kanske inte helt europeisk men ändå. Definitivt ”godkänd” ur rasistisk synvinkel.

        Maggan har gjort en ”indian” gate igen…

        Jason momoa heter han till vänster och han är från hawaii.. Inte vit och inte europe. Håller med i övrigt om att såna memes är äckliga. Tycker Jason är heeeet men inget fel på den andra killen och han förtjänar inte att jämföras med en billig wish-vara!

        Vit europe? Det är ju Jason Momoa från Hawaii.

          Ja, han är till hälften Hawaiian, hans mamma är tysk. Och därmed har han det ”rätta” utseendet för att accepteras. Lite som mörkhyade kvinnor som behöver ha europeiska dreag till sin mörka hy. Har de typiska afrikanska ansiktsdrag ”duger” de inte. Man ”får” inte se för extrem ut, men gärna ha lite exotiska drag, fast ändå inte för mycket.

            Vad yrar du om för rasistisk smörja? Jag fattar att du försöker berätta hur du tror att allmänheten tänker men istället spär du bara på stereotypa ideal… Skulle det vara som du beskriver hade det ju inte funnits mannekänger från Sudan t ex! Eller något annat Afrikanskt land.

      Det är ju okej att jämföra kroppar när det kommer till snubbs. Kvinns, not okej…

    Jag köper kläder från Ellos och är mycket nöjd med det mesta. Ämnar fortsätta med det tills jag gått ner i vikt.

    Det är tyvärr helt omöjligt att hitta kläder i fysisk butik om man är överviktig (i mitt fall strl 46). De nämnda klädföretagen skulle jag inte chansa att beställa från.

      46?? Finns ju på de flesta kedjor!

        Kappahl har en pytteliten kollektion. Finns det något enstaka fint plagg tar det slut direkt och det är endast jättestora storlekar kvar som ex 3 XXX L. Samma sak på Lindex.

        Sedan vill jag inte heller klä mig i oformliga tält, vilket de här kedjorna tydligen tycker passar oss tjockisar bäst.

          Jag har 46 eller Xl, hittar kläder på H&M, Lindex, Monki, Gina Tricot… Bor i storstad om det gör skillnad?

      Välkommen till Indiska! Vi har upp till 52.

        Sjukt fula kläder på Indiska. Förvånad över att de inte gått i KK än

        Älskar indiska:)

    Min brudklänning köpte jag via ebay från en säljare i Kina. Jag gav mina mått och behövde inte vänta särskilt länge. Den var faktiskt helt fantastisk! Jag köpte även en lång tyllkjol, även den fantastisk.
    Men sen har jag fått lite sämre varianter av småsaker jag köpt, men det får man liksom räkna med.

    Glöm inte att kina har heeeelt andra regler kring t.ex. elsäkerhet och gränsvärden för kemikalier i produkter.

    Älskar Safiya!
    Hoppas verkligen att hon och Taylor hittar peppen att komma igång med lite fler videos snart.

      Gillar henne också! Så skön och lättsam stämning i varje video, speciellt mellan dem två. Som att umgås med två vänner när man tittar. Spelar typ ingen roll vad de gör!

    Kan inte förstå att folk använder dessa online butiker fortfarande. Förstår att det var en ny och spännande grej för några år sen, att man kunde köpa grejer såå billigt. Men nu, har inte alla fattat hur illa det är? Och varför skulle personer som definitivt har råd med att köpa pålitliga produkter producerade i EU t.ex vilja shoppa från såna här ställen?

    Aliexpress har numera moms inräknat då det kom nya regler den 1 juli.

      Där ser man! Tack för info. ?

    Måste säga att Shein (inte riktigt samma som wish men ändå åt det hållet) verkligen är över förväntan. Ser man till att läsa lite recensioner och titta på bilder därifrån så har jag nästan aldrig tyckt att det skiljt sig särskilt mycket från bilder. Dessutom har de även ett smidigt system för att skicka tillbaka produkter som liknar ”vanliga” webbshoppar.

    Jag har inte handlat på Wish och kommer aldrig att göra, men på ett företag som utgav sig vara svenskt men var ett företag i Kina visade det sig. En skitprodukt som blev enormt dyr på grund av tull. Försökte häva köpet, men det gick inte då de redan ”skickat varan”. Nej, det gjorde de en vecka senare. Totalt tog det två månader att få en dyr slutprodukt som bara var att slängas direkt.

    Denna försäljning kunde de göra då Klarna samarbetar med blufföretag. Så det blev sista köpet med Klarna!!! DE borde veta bättre!

    OT men raderar Erica Lindberg kommentarer om sin sponsrade turkiet-resa? UD avråder resor till specifikt Turkiet, känns tveksamt med en sponsrad resa dit då. Hon har 63 tusen följare men bara 4 kommentarer där alla är positiva? Känns konstigt..

      Det gäller ju inte hela Turkiet. De avråder att resa till ställen som ligger nära den syriska gränsen bara.

    Beställt väskor från Wish och Aliexpress. Beställt kläder från Shein. Sen har jag beställt saker från Etsy också och där kan man absolut hitta människor som grundluras. Men två första har jag inte beställt ifrån på flera år.

    Tycker inte om jämförelsen på dom två männen. Usch att göra så. ?

    Etsy är ju inte samma som wish el ali dock! Folk på etsy är ofta småföretagare som säljer egna prylar, tycker det skiljer sig ganska mycket faktiskt. Älskar etsy och har alltid fått fina grejer därifrån.

      Egna? Ja det finns. Men mycket massproducerad skit också.

      Etsy är inte vad det var för några år sen.

    Just kläder har sällan funkat från Wish. Har handlat andra prylar, tex hårsnoddar i storpack osv. Men det var innan Amazon etablerade sig i Europa.

      Amazon är precis lika illa. Om man handlar från Amazon så stödjer man ett arbetsklimat som är helt vidrigt. Kan man själv inte tänka sig att hoppa över raster och därmed få kissa i en flaska vid sin andraplats, så ska man inte handla från Amazon. Och det är bara en del av allt de anställd får stå ut med.

    Jag köpte min bröllopsklänning från Wish! satt som ett smäck (körde 2 storlekar större) vårat äktenskap höll inte men ny karl och nya kläder! Så mycket gladare nu!

    Fast att köpa grisen i säcken är det ju att handla från svenska företag också som bara säljer t ex smink på nätet, utan att då först kunna se och testa, och likaså med att köpa parfym online. Så det gäller inte bara dem sajterna. Ofta är sminket som säljs av svenska influencers/företag tillverkat i kina och man kan inte lita på att det är bra bara för att en inluencer eller kändis säger det för de vill ju tjäna pengar och sälja. Mycket av det som säljs på ali är lika bra smink och typ samma, samma kvalitet och tillverkat i samma fabriker.

    Jag köpte ett par skor men fick 100st inbjudningskort.. ?‍♀️

      ??

    Någon annan som köpt från Chicladdy? Jag beställde 6 plagg och gav bort alla. Varken stl, färg, material var som på bilderna.

    När du skrev hållbarhet tänkte jag att nästa mening naturligt skulle handla om social hållbarhet eller miljö. Men så var fokus att det blir dyrt att skicka retur? Va bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.