Triss i Instastory + 2

Jag skriver det här inlägget fredagkväll och klockan är 21.50. Både jag och min sambo vaccinerade oss för andra gånger idag och just nu känns det som att någon hugger mig i armen med en gaffel när jag rör den. 
Jag brukat reagera kraftigt på vaccineringar så jag förväntar mig att må som en överkörd grävling i morgon. Så det här är ett heads up på det.


Anna Book måste har gått i Isabella Löwengrips hjälpklass för vilsna matematiker.

Dasha och lilla Cosmos har fått komma hem efter en minst sagt turbulent tid med graviditet och på sjukhus. 

Nellie Berntsson tappade bort sin förlovningsring och fick tips av en läsare att leta i badrummet, där ringen mycket riktigt fanns. Kanske kan samma läsare tipsa Nellie om lediga nageltider också? 😉

Jag tror aldrig att jag kommer köpa en Chanelväska, hur mycket pengar jag än tjänar, men OM jag skulle göra det så kommer det bli en röd, vit, blå en.
Älskar den färgkombinationen. 😍

Ni är många som spekulerat kring huruvida Bianca Ingrosso betalat en dryg kvarts miljon för att hyra det här huset på Mallis eller om det är spons.
Här skriver hon att det inte är en annons/reklam alls utan att hon bara är en mycket nöjd kund.

159 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Trodde Felicia va 30 redan.
  Väldigt lite stories ändå för att vara Anna som brukar lägga typ hundra bilder när Vanessa tagit körkort, studenten, födelsedag, när hon ska köras till jobbet eller när hennes rum städas.

   Jag undrar om Felicia bett mamma Anna att inte lägga upp femtioelva bilder på henne? Felicia har ju ett privat instakonto såg jag.

   Tror inte ens Felicia var där?? Det var ju inte en enda bild på henne eller någon gäst

    Ha ha!

    Helt klart reklam för partyland och inte första gången. Solariet också.

    Funderade också på det… Inga bilder på människor alls, förutom en på Anna och Felicia, men man såg ingen bakgrund så den kan ha tagits när som helst.
    *konspiratorisk* 😄

    Nej tror inte heller hon va där men känns otroligt konstigt med framdukad frukost för en person och massa ballonger men inte en enda människa syns till på någon bild.

    Tror inte jag heller. Tror att det var liten ny kopia från My. Felicias team (mamma) låtsas att hon är hemma. Fast hon är nån annanstans som inte angår oss. Fast det blir ju lite fånigt låtsas, men Anna behövde väl göra reklamen och kom inte på annat.

   Men fokus på sig själv lyckas hon ändå alltid få till 👍🏽

  Va less jag blir när jag ser Jocke och Jonna överallt på röstningen om kristallen, 3 program efter varann dessutom SNAAAAARK. Snälla kan alla rösta på allt annat förutom dom? Sitter ju ungar och röstar om och om igen de är därför dom alltid vinner för ingen vuxen som röstar på annat orkar sitta så. Orkar inte se dom vinna igen endast pga deras barn fans som gör allt dom ber om.

   Tänkte detsamma. Sist Jocke var och tog emot nåt pris så såg man hur folk runt omkring tittade på honom som om han vore ett spektakel som inte alls hade där å göra.
   Och nog för att han pumpar ut produktioner och jobbar hårt, men det betyder inte att programmen är bra eller att han är nån bra programledare. Han blir inte framröstad pga det utan, som du skriver, för att kidsen gör som han säger.

    Undrar om dom tror att dom vinner för att deras program är bra eller om dom är medvetna om att dom vinner bara för att deras unga fans sitter i flera timmar om dagen och röstar på dom 🙃

     Men det är ju likadant med omröstningar i Mellon och annat. Kidsen röstar ihjäl sig på sina idoler.

   Tycker det är trevligt att någon utanför den lilla ankdammen vinner priser. Kultureliten och de fina folket stör sig säkert enormt på det! Hihihi

    Är väl kul istället om något program vinner som faktiskt är bra? Och tv profiler som är bra/roliga/duktiga på det dom gör? Tappar ju hela konceptet om ena anledningen till att Jocke och Jonna vinner är för att dom låter sina unga fans sitta och rösta om och om och om igen.

     Jag röstar på Jocke och Jonna och jag är 37. Vet många andra i min ålder som oxå gillar dem.

      Kan bara beklaga

  Fast i youtube videon säger hon att familjen som hyr ut kontaktade henne. Är ju inte direkt ett vanligt förfarande. ”Hej vill du hyra mitt hus för en halv mille? Varsågod.” Tror säkert hon kanske betalar för att det inte ska bli beskattningsbart men mycket reducerat.

  Angående vaccin, tog första dosen moderna igår och jag typ kräks av smärta i armen. Ringde sjukvårdsupplysningen men tydligen är det vanligt. HUR ska jag klara ta andra dosen?

   Vissa reagerar mer på första och vissa på andra. Så skulle tro att du inte märker av nästa lika mycket 🙂

   Jag tog Pfizer och hade ont i armen i 2 dagar, de va det enda. Smärtan i armen för mig va mer som molande värk, höll jag armen still kändes det inte men skulle jag typ klä på mig och lyfta upp armen kändes det.

    Moderna verkar vara värre? Googlade mig till att det finns något som heter ”moderna-arm” men det var en låst artikel för gp så kommer inte så långt. Detta är mycket mer än molande värk. Kan knappt lyfta armen och vill typ kräkas när jag står upp ☹️

     Men bit ihop bara. Du kommer ju inte ha det för resten av livet.
     En del får ont av första. En del av andra. En del av båda och en del inte alls. Av alla vaccin.

      Bra tips, sluta ha ont bara. Mkt effektiv åtgärd.

       Sluta ha ont sa hen inte. Bit ihop betyder inte det.

        Ja jag kan läsa det, kom bara med ett eget bra tips.

         Nej, eftersom du svarade och sa bra tips?

          … ja?

     Va jobbigt du känner av det så starkt. Inte hört om någon med sån smärta som du beskriver men alla reagerar ju olika och tar smärta olika också. Du får försöka tänka att det går över om några dagar och förhoppningsvis går dos 2 bättre 🙂

     Jasså? Jag kände ingenting av den, min man bara normal smärta. Tror inte det är specifikt för Moderna.

      Fast jo det har stått i flera tidningar att moderna kan ge mycket värre smärta i armen än Pfizer. Orka med det här ”har inte hört det så tror inte på det” tänket. Jag har så jävla ont att jag inte kan använda min vänstra arm. Min pokvän får flytta runt på mig i sängen

       Behöver du 2 armar för att flytta runt dig i sängen? xD
       Du låter ganska dramatiskt, väldigt många verkar få så ont att det är svårt att använda armen under allt från 2-7 dagar. Men det är ju ungefär som att leva som en person som brutit i armen, livet är svårt med 1 arm men det funkar.

       Men chilla.. Det hände dig, betyder inte att det är vanligt. Jag behöver mer fakta än att nån random läst det i en tidning 😄

     En till här, också moderna. Alla mina vänner och familj som tagit pfizer hade inte sån här smärta, verkligen ingen molande smärta utan det går helt enkelt inte att använda armen. Har också feber. Det gör så jävla ont och då har jag hög smärttröskel, fött barn utan någon smärtlindring, opererat brösten två gånger osv. Och du som försöker förminska personen där uppe, vad får du egentligen ut av det? Då kan vi börja köra samma logik på endometrios och tusen andra lite förstådda sjukdomar eller tillstånd

      Nina, Endometrios har du väl inte bara i ett par dagar? Din smärta kommer snart vara över.
      Eller åk in akut och hör vad dom säger. Vad tror du själv att det är?

       Fast sa personen ovan att hen skulle åka in? Varför skulle vi åka in när vi vet vad det är? Får man inte säga att man har ont bara för att man vet att det är av vaccinet? Idiot

     Ta Alvedon. Och tänk på att det snart går över.

     Jag fick Pfizer och hade rejält ont i armen i två dagar. Kom nästan direkt, märkte det när jag körde hem och knappt kunde svänga, inte lyfta armen mer än nån dm från kroppen. Sen gick det inte sova på den sidan på några dagar. Men SÅ värt det. Men vet ju att det inte är farligt och att det går över. Fick feber samma kväll och yrsel i några dagar.

     Med andra fick jag bara lite ont i armen och rejäl svullnad över sticket men inte värre än så. Så du kommer våga ta andra, man ska ha otur om man får rejäla biverkningar efter båda.

      Ja det är ju som det är, man måste inte va dramatiskt över det (som ts, inte du).

     Ta alvedon!

   Jag hade jätteont i armen efter första moderna och efter andra låg jag i feberfrossa ett dygn. Men det är helt klart värt det! 😊

   Fick pfizers och jävlarrr – kändes som nån satt och grävde i ett och samma köttigt sår typ 😰 Sen två dagar senare – poff borta 😂

   Killen jag dejtar blev sååå sjuk. Vaccin i måndags, 40 graders feber från tisdag till igår.

   Moderna verkar de flesta få biverkningar av första sprutan men inte några av andra. Pfizer tvärtom. Men jag vet inte, inget vetenskapligt jag läst om det utan mest hört med folk runt omkring mig 🙂

    Jag är inne på moderna dos två och jag kommer inte upp ur sängen. Smärtan i armen är heeeemsk, fast har feber också. Det går väl över om några dagar

    För mig tvärtom. Så det är nog väldigt individuellt. De flesta jag känner har varit lite öm i armen (inte konstigt då de sticker i muskeln). Inte värre än så.

    Jag tror inte det finns något ”såhär är det” utan det är väldigt väldigt individuellt.

    Jag har fått en dos, Pfizer. Hade inte ont i armen eller nånting efteråt. Hela min familj har fått Pfizer, pappa hade lite ont i armen efter andra, min bror har fått en dos och han sa att det var sol en lårkaka i armen. Mamma febersvettades av dos ett men mådde bra, kände inget efter dos två.

    Känner två som hann få Astra, de blev sjuka, varav den ena jättedålig.

    Moderna känner jag några stycken som fick. På en domnade benen bort efter andra dosen, på en annan gjorde det bara lite ont i armen. Nån hade ont, var lite trött, inte mer än så. En fjärde fick ont i armen och feber men sa att han hade hört att biverkningarna var värst efter andra dosen, att det då skulle bli illamående och kräkningar typ.
    En jag vet som fick Pfizer har haft feber i över en vecka nu.

    Så det är verkligen jätteindividuellt.

    Sen säger nåt rykte att reagerar man på första sprutan har man inte haft corona, men reagerar man på andra, då har man haft det. Men det är förmodligen bara ett rykte, det låter väldigt konstigt iaf😂

     Ja det är nog rykte för jag har haft Corona och reagerade på första 😛 men blev inte speciellt dålig med Corona. Halsont och ryggont men hanterbart.

      Ja det finns ju tusen teorier om hela corona så det klart att det är ett rykte.🤪

      Alltså det är så sjukt att folk som haft covid vaccinerar sig. Det är som att hjärnorna slutat funka.
      Men men, är rätt säker på att man om några år tänker ”vad fan hände?” kring alla idiotiska saker man sa ja till utan att tänka och reflektera själv.

       Fast man vet ju inte ens alltid om man har haft det, fortfarande lika sjukt?

   Jag kände ingenting efter första dosen. Gick till gymmet samma dag, var inte öm eller nåt. Hoppas det blir så för dig efter din andra dos 🙂

   Ja det är nog ett typ samarbete och hon har fått huset billigare eller inte behöver betala alls, dessutom har de varit där och filmat WV. Dessutom lite annan reklam i videon där huset visas upp så tro inte att hon gör vloggen utan att tjäna pengar på den. Hon stänger av kommentarsfunktionen för att det inte ska kunna skrivas synlig kritik om Caia eller var det tillverkas, slugt.

   Jo, helt klart ett typ av samarbete så hon fick det billigare eller inte behövt betala huset alls, dessutom var ju W V där och filmade. Hon gör annan reklam i videon också så tro inte hon gör vloggen där hon visar huset utan att tjäna pengar på det. Flera flugor i en smäll så att säga. Hon stänger av kommentarsfältet också så inte synlig kritk om Caia kan skrivas eller var det tillverkas osv.

   Försök röra mycket på armen regelbundet så fort du får din nästa dos. Fick helt sjukt ont när jag vaccinerades mot lunginflammation förra året men när jag fick Pfizers covidvaccin så testade jag att flaxa med armen konstant och smärtan blev väldigt mild och kortvarig båda doserna 👍🏻

   Fick samma och blev jättedålig på dos två!
   40 graders feber och kräkningar i två dygn, sedan poff… så var det över.

  Biancas engelska är verkligen helt bedrövlig.

   Det är min också. Ändå har Bianca lyckats bli ekonomiskt oberoende och jag klarar iaf att försörja mig.
   Släpp det, gå vidare och acceptera att många inte pratar/skriver perfekt på engelska. Många här som alltid ska komme andras ”dåliga” engelska. Vi pratar ändå bättre engelska än majoriten som inte har engelska som modersmål.

    👆🏼👌🏼 Bra svar!

    Jisses vad du la mycket tankekraft på en mening. Jag uttryckte min åsikt om en offentlig person som gjort ett offentligt uttalande. Du läser in lite väl mycket i min åsikt om hennes engelskakunskaper.

     Men måste man va expert på allt då, jisses.

     Men sådana här kommentarer kommer ju typ varenda gång någon influencer har skrivit på engelska. Det är standard här i fältet. Så drygt. Jag och förmodligen du också förstås vad Bianca skrev.

      Knappt….

       Då får du nog öva upp DIN engelska och läsförståelse.

     Jisses vad dålig din svenska är. Du tror väl inte på allvar att det heter engelskakunskaper? Är du en av de som hade engelskalärare och engelskaprov också?

      Ja som sagt att visa att man har koll och har kunskap om språket ger såklart något slags status och kulturellt kapital.

    Ja det är ju tur för henne att hon är kändisbarn och kunnat göra det… Annars hade det blivit svårt med de lågs kunskaper hon har i mycket…

     Ja så är det ju. Varken Bianca eller Benjamin hade varit där de är idag utan mamma och mormor/morfar.

     De flesta kändisbarn som blivit nåt har blivit just nåt för deras föräldrar.

   Men sluta! Hur sjutton kan man skriva så, du förminskar en person. Jag har själv enorma komplex för min engelska och vågar knappt prata inför folk. Lek med tanken på att du skulle vara min resekompis och lägga denna kommentar till mig, usch! Vill tillägga att jag, liksom Bianca inte har engelska som modersmål. Det kan vara en orsak till min brist i språket.

    Är du en influencer som kommunicerar i din affärsdrivande kanal gentemot 1,2 miljoner potentiella kunder? Jag gör skillnad på privatpersoner och offentliga personer som tjänar pengar på sina kanaler. Nej, jag skulle inte kritisera din engelska när du gör ett inlägg på ditt privata lilla konto. Däremot skulle jag gärna rätta din engelska om du ber mig.

     Så… man får inte ha en affärsdrivande kanal om man inte pratar perfekt engelska alltså, eller vad vill du egentligen?

      Jag vill bara konstatera att hennes engelska är bedrövlig.

       Jag håller med anonym.

     Nej jag är inte influencer, och jag och ev Bianca är ännu inte fullärd. Jag har många år framöver att utveckla min engelska. Man kan inte kunna allt inom alla olika områden. Vi tillåter väl felstavningar/grammatiska fel när vi skriver på vårt modersmål? Så länge man förstår budskapet så tycker iallafall jag att det är ok.

      Jag tycker att hon kunde bett någon korrläsa hennes text.

      Fast det värsta tänkbara måste väl ändå vara att inte kunna skilja på de och dem, eller att särskriva?!

       Ja det är också illa.

        Ja att visa att man har koll och har kunskap om språket ger såklart något slags status och kulturellt kapital.

         Det är bara allmänbildning egentligen och behövs i många jobb.

          Man ska väl behärska sitt modersmål liksom?

           Svar till 10:58
           Vem menar du skyller ifrån sig?

           Alla har vi olika bakgrund. Ta Biancas föräkdrar som exempel. Verkar de speciellt allmänbildade? Det är ingen direkt slump att inte barnen (som det verkar) inte är det heller.

           Man skyller ifrån sig om man säger att det är skolans fel etc om man som vuxen inte kan skilja på de och dem. Man kan lära sig och har ansvar att göra det.

           19:39

           Återigen, vem skyller ifrån sig?

          Ja absolut, men då får man hoppas på bra och engagerade lärare ute i skolorna.

          Jag menar ingen kommer lära sig ett språk korrekt genom andras dryghet.

           Ja och det finns det. Sen är det även upp till föräldrar och en själv. Man ska inte skylla ifrån sig.

       Jag såg det i en DN artikel häromdagen…det måste varit någon sommarvikarie som skrivit och jag tyckte det så riktigt illa ut. Sen såg jag det i en reklamtext också och då stiger ju inte direkt förtroendet för det företaget.

     Stackars dig, vilken idiot du är. Så om hon är en SVENSK influencer måste hon tala perfekt engelska? Herregud

   Hennes svenska är ju också bedrövlig.

    😄

   Det var min med i uttal när jag åkte utomlands och då hade jag ändå en förmåga att tala flytande. Efter 2-3 dagar av att bara ha pratat engelska hade jag träningsvärk i både kinder och tunga, just för att engelska uttal kräver andra munrörelser än ex svenskan. Efter någon månad utomlands kunde jag höra mitt eget uttal som mer likt lokalbefolkningens och jag kunde därför prata mer avslappnat utan den där jobbiga självmedvetenheten om min egen brytning och kassa uttal.
   Vad jag vill ha sagt är att ja, de flesta som TROR att deras engelska låter bra har även de ett helt fucked up uttal av vissa, om inte alla ord just för att deras orala muskler inte är tränade för engelskans diftonger och uttal.
   Och visst är det en sak att kunna uttala en punchline korrekt men att stå och dra en spontan berättelse är en helt annan sak.

   Folk som klagar på andras språkförmåga har ofta inte satt sin egen på prov och har därför inte förmågan att se hur andras kan utvecklas under rätt omständigheter. Där kan vi snacka om pinsamt.

    Folk som klagar på andras engelska pratar 99% av gångerna med en extrem svensk brytning.

    Uttalar färgen gul som Jello (hårt J) och gelé som jällow. Stör mig alltid på det.

    Eller ”just” som jast och inte med hårt J.

    Eller eller ”talk” som tåk. Osv.

    Jag pratar inte perfekt men jag klagar inte på alla hela tiden. Bodde i USA 5 år men vet med mig att jag inte är bäst på att prata utan accent, låter bara fejk när jag ska prata amerikanska felfritt.

     Amerikanska. De pratar engelska i USA. Och en person från Chicago och Los Angeles pratar inte likadant. Vilken amerikansk dialekt är ”amerikanska”?

      Florida.
      Trodde inte folk brydde sig så mycket om vilken dialekt utan kunde förstå att jag syftade på generell amerikanska som är väldigr olik UK-engelska, tex.

     Jag har engelska som hemspråk, dvs det är mitt modersmål. Betyder det att jag får klaga på andras engelska?

      Nej.
      Om du hör en grek (eller ser en text skriven av en grek eller vad som helst) som inte kan korrekt engelska, skulle du klaga på det då?

      Var glad istället att det finns ett språk som mer eller mindre hela världen kan göra sig förstådda på.

    Ja upplevde detta med mitt ex. Han är amerikan så vi pratade bara engelska. Känner verkligen igen den där träningsvärken, haha, men man lärde ju sig med tiden. Gäller att våga och inte vara rädd för att göra fel.

    Stör mig för övrigt fruktansvärt mycket på de som ska klaga på andras engelska, med den logiken ska man alltså hålla käften om man inte behärskar språket på modersmålsnivå låter det som, och det gör garanterat inte de som klagar heller.

     Ingen har pratat om att hålla käften, men att skriva på engelska, på en blogg, när man inte är bra på det, blir lätt larvigt.

      Med den logiken, står det. Inte att någon har sagt att det ska vara så.
      Blir inte alls larvigt. Nu vet jag inte om hon har utländska följare? Men om hon har det, inte alls fel att skriva på engelska för hon gör sig förstådd.
      Hade du/ni reagerat lika negativt om hon vore en invandrare, som inte har svenska som förstaspråk, och skriver på svenska?

   Min man är engelsman och han bryr sig inte det minsta lilla om ifall folk uttalar ord fel, säger fel, har konstig brytning, whatever, så länge man försöker. Det är ju det som det handlar om, kommunikation. Ledsammast är när svenskar inte vågar prata engelska med honom eftersom de är så rädda att göra bort sig, säga fel, låta fel osv osv. Så – babbla på, hur det än låter. Det är ju, inte ens för Bianca, frågan om nåt extremt seriöst där perfekt språk är en nödvändighet.

    Det är min erfarenhet också. Engelsktalande bryr sig inte, det är svenskar som hoppar på andra svenskar.

    Försöker han prata svenska då?

  Bara jag som får lite ”häntExtra” vibes av nedlåtande kommentar om andras utseende?

   Ja nagelkommentaren var dryg.

    Fast Nellie borde själv förstå att det ser slarvigt ut att visa upp så fula naglar på bild, hon lever trots allt till största del på sitt utseende. Det ser lite äckligt ut.

     Det är din åsikt ja, att det ser äckligt ut.

      Lägger man ut bilder så får man åsikter.

      Vem tycker INTE det ser äckligt och ofräscht ut??

       Inget jag reagerade på alls, men sen är jag rätt ointresserad av naglar.

       Hade hon jobbat inom vård/omsorg eller med mat hade jag dock reagerat som patient eller kund.
       Rent hygienmässigt.

        Oj. Är inte jätteintresserad själv men man ser ju att lösnageln sitter på halva den naturliga utväxta nageln. Jättekonstigt.

        Är ju rätt jäkla äckligt att ha långa naglar när man pysslar med hästar annars. Hade Nellie erbjudit att göra en smörgås till mig hade jag tackat nej 😅

     Hon kommenterar Nellies naglar men inte Tungårdens som ser än värre ut…

    Tyckte även Isabellas känga va onödig.

   Ja jag tror hon är medveten om att de inte ser nice ut, andra behöver ju inte kommentera de

   Förväntade mig en liknande kommentar under bilden på Petras avskavda nagellack, men de fick tydligen dispens.

    Väldigt skillnad på folk och folk av den som driver denna blogg.

     Tror det är mer fingertoppskänslan som svajar lite hos C.

     Är nog svårt ibland att veta var gränsen går, kan man häckla någon för en kosmetisk miss eller är det lika illa som att häckla någons längd t ex.

     Jag tycker det är värre att ge sig på någons utseende som hen inte kan påverka, men även dylika påhopp lämnar lite dålig smak i munnen för mig.

     Men kanske är lite känslig, vad vet jag.

      Camilla saknar verkligen fingertoppslänsla när hon skriver om folk. Inte svårare än att bestämma att är det inte positivt skriv det inte!

      Behåll dina elaka tankar för dig själv!

   Ja, sånt hyckleri. Så brukar Camilla tipsa om exempelvis Henrik Wahlström på insta som visar upp hur ruttet mobbarbeteende de fanns (och finns) i tjejtidningar, sen beter Camilla sig än en gång på samma vis. Hennes mobbarbeteende lyser än en gång igenom. Suck.

   Ja vad var det där för dryg kommentar? 🙁

  Petras naglar förvånade mig mer måste jag säga.

   Verkligen? Inget ont om Petra men hon är ju en ökänd ”slarver” som ofta visar det.

  Camilla, har du några tankar om alla influensers som tar med sina barn på lunch, middag, aw, osv där det dricks massvis med alkohol? Tänker bla på Dani som har med Vienna på allt.

   Har du varit i Italien? Frankrike? Mfl mfl länder.
   Där går hela familjen ut på restaurang, alla från bebisar till mor/farföräldrar! Jäkligt uppfriskande att se faktiskt. Men så har dom också betydligt bättre familjesammanhållning än vad vi söndercurlade svenskar har.. Restaurangbesök o dyl betyder inte pr automatik drängfylla.

    Det är ju fyllan snarare än själva restaurangbesöket eller umgänge över generationsgränserna som är frågeställningen. Hej läsförståelse!

     Och du förstod inte Jeanettes svar. Hej på dig själv läsförståelse.

   Vi går ut på restaurang och äter hemma tillsammans med familjen ofta. Alla dricker valfri mängd alkohol, inget av mina barn tar skada av. Herregud, jag kan till och med bli salongsberusad efter några glas vin! Ojojoj.

    SLUTA!! Bara sluta upp med att säga att inget av dina barn tar skada av det. Så skulle mina föräldrar också sagt om någon frågade. Men deras drickande har förstört så otroligt mycket för mig och mitt syskon.

    ”Barn tycker att det är obehagligt när vuxna dricker, även om det inte är stora mängder. Men endast varannan vuxen, 52 procent, tycker att det är helt fel att dricka sig berusad när barn är med. Andelen som anser det har minskat med nio procent sedan 2010. Det visar färska siffror från IQ:s alkoholindex.
    2010 ansåg 61 procent att det var helt fel. Året efter var siffran ännu högre, hela 67 procent. De senaste åren har andelen legat på cirka 50 procent av de svarande.
    Mona Örjes, ordförande i Junis, barnorganisationen i IOGT-NTO-rörelsen, tycker att det är illa.
    – Jag tänker på Vit jul-filmen där barn i sjuårsåldern intervjuades om hur vuxna blir när de dricker. Redan efter två glas känner sig barnen otrygga, illa berörda och skäms för sina föräldrar. Ibland vill de gå därifrån, säger hon.
    Föräldrarna märker dock ingenting.
    – Redan efter två glas är det svårare att läsa av andra människor. Om man inte kan läsa av barnens reaktioner så fattar man ju inte att barnen tycker att det är obehagligt.
    Mona Örjes tycker inte att barn ska vara med på tillställningar där det förekommer alkohol.”

    Läs på och ta till er, ni som dricker där det finns barn. Det finns otroligt mycket att läsa om vad gäller hur barn uppfattar vuxnas drickande. Man märker, vi märkte när mamma druckit två klunkar öl. Jag förstår öht inte varför man ska dricka alkohol i barns närvaro, rent idiotiskt. Den som inte kan låta bli kanske bör ta en funderar över sitt behov av alkohol. Det bör rimligtvis gå precis lika bra att dricka ett glas vatten eller en cola, eller varför inte en alkoholfri drink?

  Under naglarna och vid nagelbandskanterna finns en stor mängd bakterier. Detta gäller särskilt om naglarna är långa, målade eller konstgjorda.

  Punkt slut.

   Precis som på korta omålade.

    Det är mycket snuskigare med långa naglar och betydligt svårare att få/hålla rena. Sedan kan man ju tycka att det är fint, men hygieniskt är det inte.

     Bevis på det???

      Hygienregler kring naglar på alla svenska vårdinrättningar.

       Även inom t.ex. Hemtjänsten. Inga långa naglar.

       Och hos t.ex. Espresso House är (var?) det regel att man måste ha OMÅLADE naglar, då småflisor från flagnande nagellack annars kan hamna i kundernas mat.

   Förstår inte folk som lägger pengar och tid på att få naglar målade på salong. Tar 5 min att göra själv.

    Konstigt tankesätt du har. Det kan ju appliceras på alla tjänster folk köper.

    Förstår inte varför folk köper färdig pizza. Tar ju 15 minuter att göra själv.
    Förstår inte varför folk klipper håret hos frisören. Tar ju 5 minuter att göra själv.
    Förstår inte varför folk inte byter däck själva. Tar ju bara 15 minuter att göra själv.
    OCHSÅVIDARE

    Men för att förklara för dig som inte förstår så kan man gå på salong för att få sina naglar målade av flera anledningar. Några av dessa kan vara:
    *Det blir finare än om man skulle måla själv.
    *man kan få gellack vilket håller längre.
    *Det är ett sätt att pyssla om sig själv.

    🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻🌻

     Konstigt tankesätt du har
     Slösa tid på något så meningslöst som att måla naglarna… 🤦🏼‍♀️

      Haha men va? Vad får man ”slösa” tid på då för dig? Eller gör du bara jättenödvändoga saker?

    Nu är det ju dock inte vanligt nagellack det handlar om.
    Många gör akryl- eller gelénaglar, vilket inte tar 5 minuter att göra hemma. Kan även vara gellack, vilket inte heller tar 5 minuter att göra.

     Hur vet du det? Synd ingen skillnad.

      Jo, det syns. Bilden på Nellies hand är gelé eller akryl.

      Vanligt nagellack sitter inte så bra att det hinner bli en sådan utväxt utan att det skavs bort.

    Jag målar alltid mina naglar själv, en gång i veckan och har så gjort i 20 år. Några fem minuter tar det dock inte, trots lång erfarenhet.

     Det säger mer om dig än hur långvtid nagellacksmålande tar.

      … Från en bitterkärring till en annan; jag brukar aldrig skriva den här typen av kommentarer, för jag är ofta själv väldigt kritisk och negativ i det här kommentarsfältet. Men du behöver verkligen, verkligen stänga ner webläsaren nu och göra nåt annat en stund. Som att måla naglarna. Eller ringa en vän. Eller ta en promenad. Kära medmänniska, ta dig samman och sluta vara så jäkla obefogat taskig.

    För det första målas de inte bara, de byggs och sen lackas de med ett lack som håller i en månad minst. Det gör inte ditt hemmalack, kan jag lova.

   Jag fick mitt vaccin av en sjuksköterska som hade svarta naglar. Alltså hon hade så mycket svart under naglarna att hon såg ut som en bilmekaniker. Hon hade handskar men helt ärligt så hade jag panik och ville bara springa därifrån

    Varför sa du inte ifrån då?

     För att man är i underlägesposition på en annan människas arbetsplats som patient kanske? Och det krävs mycket för att våga säga till om en sådan sak.

     Däremot är det sjukvårdspersonalens ansvar att inte ha sådana naglar, det ingår i deras hygienregler. Så lägg ansvaret där det hör hemma.

      Naturligtvis skulle hon inte ha haft skitiga naglar, men om hon nu är så dum att hon ändå har det så får man väl säga ifrån.

      Jag har sagt till flera gånger när vårdpersonal har slavat med hygienen, och jag är ingen person med skinn på näsan. Tycker inte att det är något pinsamt eller fel att göra det.

  Margaux inlägg från semestern på insta. Hon äter middag med pojkvän, Daniel Redgert och Robinsson Robban!?! 🤪😬🤢

  Just Petras bild på sina naglar var befriande iallafall för mig som nagelbitare.
  Måste allting vara så jädra perfekt?

  Säkert är det också många som biter på naglarna men kör med gellack pga inte få dryga kommentarer som förminskande.
  Bättre med fula naglar än fula tankar……..

   Förlåt men vad svamlar du om?

  Bara jag som får panik av att ringen sitter för tight på fingret? Kryper i kroppen

   gissar att hon är svullen pga graviditeten

   Svårt att få av den och ”tappa bort den”….

  Nu får ni fan sluta gnälla över era vaccinbiverkningar!
  Ni har helt frivillgt tryckt i er skiten.

   ”Skiten”. Livräddande grejer men ok…
   Håller med om att sluta klaga dock.

  Fy vad onödigt att kommentera hennes naglar. Vad elakt! Har du snappat upp det från Veckorevyn -95?
  Förstår inte hur du kan skriva så?

   Att naglarna som hon troligtvis har gjort för att se snygg ut, inte ser snygga ut? Det ser ju slabbit ut.

  Haha när någon klagar på en hästtjejs naglar. En person som dessutom driver eget med flertalet hästar på gården. Herregud mina naglar såg ännu värre ut och jag hade 2 st hästar att sköta. Märks att du har noll koll på hur lite tid till annat man har om man äger/jobbar med hästar… 🙂

   Men hon har ju lagt tid på att gå och göra naglarna?

   Haha äskar när hästfolk säger att de inte har tid till något. Då är det dålig planering eller att man faktiskt inte vill ha tid till nåt annat. Haft hand om 4 hästar och aldrig haft problem att hinna göra annat

    Och vem vill ha tid att fixa sina naglar? Plus att en sådan grej skulle tyda på lathet..ha ha ha.

    Ur led är tiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *