Vad händer när trender goes out of style?

Just nu är det på tapeten med stora ögonbryn, gärna kammade rakt upp som man blivit lite skrämd eller förvånad. 
Många av de som nu tatuerar sina bryn, är samma människor som noppade bort sina ögonbryn på 90-talet till de bara var tunna streck.

Man kompenserar alltså resultatet av en trend, med en ny trend, men vad händer när den trenden försvinner och ersätts av någonting annat?

Allting verkar ju gå i cykler, och många av 90-talets trender är antingen redan här, eller på väg tilöbaka så det vore ju inte helt orimligt om de tunna brynen kom tillbaka igen, eller hur?
Värre saker har ju kommit tillbaka än smala ögonbryn menar jag. Adidasbyxorna med tryckknappar i sidorna, magväskan, jazzbyxorna, cykelbyxorna, tubtoppen, de stentvättade, vida jeansen och over size-lavajen eller hela kostymen.

Kläder går ju lättare att byta ut än ett par tatuerade ögonbryn eller exempelvis fyllda läppar.
Läppfillers försvinner med tiden, men kan snabbas på om man betalar för det, och tatuerade ögonbryn bleks säkerligen också med tiden men det kan nog ta ett tag.

Tror ni att vi kommer se samarbeten via influencers där de ger ut rabattkoder på laserborttagning av tatuerade bryn?


Happy första augusti by the way!
Jag kommer med största sannolikhet må sämre idag än igår eftersom vaccinet kan trigga min fibromyalgi, så jag kommer få ta dagen som den kommer.

Glöm inte att det är sista chansen att bli ägare till mitt influencerpaket.
Det gör du HÄR!

96 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tatuerade ögonbryn bleks bort inom 1-3 år. Ingen större skada skedd, med andra ord. Klippa av långt hår och ångra sig kan alltså vara ett värre misstag 😆

   Håret växer ju ut på 1-2 år 😄

    Det är lång tid…

     Men 1-3 år är kort tid?

      Håret växer ca 1dm/år.
      Har man klippt av 5dm så tar det ca 5 år alltså, mer eller mindre 😅

       Tar ca 8 år för mig😅

        Älskar ditt nick 😂😍

       Sant. Men det kommer ju inte se kort ut eller upplevas som kort under fem år.

       Och ja, jag har klippt av mig håret mer än en gång.

       Blev så sur när jag gick till en frisör jag inte brukar gå till tidigare i somras som sket i vad jag sa utan klippte som hon ville. 10cm bara försvann, jag skulle toppa. Kommer aldrig gå dit igen. Det var inte ens så att 10cm behövde kapas utan bara fräscha upp topparna lite. Jag som verkligen var så glad över att äntligen kunna sätta upp håret utan att en massa smått hänger löst. Så nu måste jag spara ut håret igen…gahhh.

   Beror på vad man tycker om ”skadan” då – Mina microbladade bryn har bleknat till en svinful grådassig färg (som majoriteten gör) som lyser igenom ögonbrynet och jag har inte samma form som jag hade för ett par år sen när jag gjorde tatueringen. Har tyvärr inte råd att lägga 1000+ /per gång på att lasra dom just nu så jag får gå runt med dubbla ögonbryn 🙂

   Mina är exakt tre år nu. Har inte bleknat mer än till normal styrka… så att de inte ser så tatuerade ut…. Har puder.

  Man kan ju hoppas att en ihållande trend blir ”naturlig” så folk slipper spruta in grejer i ansiktet mm för att kunna känna sig fina

   Eller så skiter man i ”trend”, så slipper man spruta in grejer i ansiktet.
   Sket i att noppa på 90-talet, behöver inte tatuera bryn nu.

    Jag sket inte i att noppa brynen 😔
    Jävla skit mode det var alltså. Helst skulle man noppa bort HELA brynen för att sedan måla dit ett svart kajalstreck.
    Så här- många år senare- bjuder 90tals korten på goda skratt och små tunna bryn…

     När jag var liten var det en tant i affären som hade ditmålade bryn över sina bortplockade. Dessa hamnade kontinuerligt högre och högre upp i pannan. Fascinerande syn!
     Man undrade var det skulle sluta.

      Åh minns en guide på ett museum som målat sina ögonbryn lila. Hon var rätt cool iofs, silvergrått hår klippt i någon Victoria Beckham-page (detta var nån gång på 00-talet), nån lila slinga i håret och glasögon med lila bågar. Skinnjacka, jeans, nitar och någon typ av klackar. Egentligen inte snyggt men kommer ihåg att vi tyckte hon bar upp det bra.

     Jag noppade bort mina 2001, så det var i efterdyningarna av 90-talet. Mina bryn har fortfarande inte vuxit ut och jag har inte tatuerat dem större enligt moderna trender utan jag ”äger” dem för vad de är. Brukar tänka på 20-talets bruttor (som var den första generationen att noppa tunt och måla i) och tycker att det är att hedra historien på nåt sätt ☺ Men även att hedra 90-talets historia och val också såklart! Jag skäms inte över mina tunna bryn! Kommer aldrig skämmas över att en gång valt att följa en trend 👌🏼

     Förstår du hur det kommer skrattas åt bilder på dagens hysteriska bryn?

    Nej vad skönt för dig . Jag följer inte heller trender speciellt ofta men många gör det tyvärr pga dålig självkänsla och för att passa in.

     Eller kanske för att man helt enkelt tycker att vissa saker är snyggt?

  Ögonbrynstrender har jag aldrig förstått mig på. Tycker att ögonbryn är något man har, mer eller mindre av. Vill/behöver man kan man fylla i dem lite, men att tatuera dem eller plocka sönder dem för att en viss typ är trendig, jag tycker det är jättekonstigt. Men man gör som man vill och jag kommenterar inte folks ögonbryn.

   Men tänk på oss som inte har några brun!

    *bryn givetvis

    Då gäller detta, I guess: ”Vill/behöver man kan man fylla i dem lite”.

     Gäller, haha. Det är ju ingen regel, folk får göra vad de vill, det jag tycker är lite konstigt är att det finns trender för ögonbryn.😁

     Fast för alla är det inte bara att ”fylla i”, jag är till exempel USEL på smink så alla ögonbryn jag försökt fylla i/sminka fram under åren har sett förfärliga ut haha.. Gjorde microblading för ca fyra år sedan, fyllt på 2 gånger sedan dess (1 gång lite, 1 gång över hela brynen så att det blev som nya). Har som latinbrows ovan.

     Aldrig ångrat mig en sekund, har inget behov av att följa någon trend med ögonbryn, var aldrig den som noppade eller försökte få buskiga – vill bara ha ett par mörka som passar min ansiktsform och min hårfärg (har svart hår men naturligt blonda ögonbryn).

     Tycker det är Nice att vakna upp på morgonen och liksom ha lite struktur och liv i ansiktet tack vare att mina ögonbryn nu markerar ansiktet till skillnad mot innan när jag såg ögonbrynslös ut.. 🙂

    Gör vad ni vill.

    Då kan man rocka det med 🙂

  Får höst känslor av vädret igår och idag, länge sen jag frös och kunde sova med mitt tjocka täcke 😂 gör mig inget om de fortsätter såhär 😬

   Lite så..! Två veckor kvar på semestern men jag har redan börjat höstförbereda…i huvudet visserligen, men ändå, det är jobbigt för det skapar en inre stress😭

    Försök släppa!! Njut av dina 2 sista veckor 😊

     Försöker verkligen men fasen vad svårt jag haft att slappna av denna semestern! I alla fall så länge jag är hemma😭

      Förstår dig, kände samma. Har du något roligt planerat du kan se fram emot och försöka tänka på? 🙂

       Inte längre, har redan gjort det jag hade planerat och vet inte vad mer jag ska hitta på🙈

    Känner samma sak! På det hela börjar jag jobba imorgon och har världens ångest…vet inte vad jag ska göra idag för att få bort den 😔

     Trivs du inte på ditt jobb? :/

      Jobbet i sig är bra. Kollegan som jag arbetar med varje dag är inte trevlig och förminskande. Vet att jag kommer att öppna en full mejlkorg med hens tillrättavisande mejl. En person som man inte kan tänka högt med utan att bli dumförklarad. 😔

       Nä men de låter inte okej 😨 går de inte att prata med nån chef eller liknande? Sådär ska man inte behöva ha det på jobbet :/

        Jag tror att det blir svårt. Fått dåligt självförtroende av att ha det såhär att jag nu inte vet om jag vågar söka nytt jobb…Har du tips på roliga saker som man kan göra för att hålla de här tankarna stången?

         Förstår men låter inte sunt ha det såhär, försök ändå prata med någon eller hitta orken att leta andra jobb. Jobbet är ändå en stor del av ens liv, man spenderar mycket tid där och trivs man inte/känner sig dåligt behandlad så blir de ju fruktansvärt 🙁

         Låter inte så kul kanske men när jag har en dag med ångest känslor så brukar en promenad hjälpa, lyssna på musik/podd eller inte lyssna på något alls, men bara att jag rör på mig. Annars försöker jag boka med en vän att ses, hjälper mig mycket att umgås med någon jag gillar och man kan prata osv 😊

          Tack för tips och stöd! ❤
          Har ingen vän som jag kan träffa bara sådär såhär på sommaren :/
          Ska ta en promenad och äta lunch ute. Kanske planera att se någon feelgood ikväll. Hoppas att ångesten släpper lite då.

           Håller tummarna de hjälper, och hoppas du hittar orken att förändra din arbetsmiljö! Kram ❤️

     Känner samma här… Ska jobba två veckor innan min tjänstledighet börjar och jag VILL VERKLIGEN INTE gå dit.

   Nä sluta! Jag går på semester i eftermiddag… Vill ha sommarväder! 😭🙈

    Augusti brukar vara fin månad, blir säkert varmt igen! De är jag som är lite trött på den här super värmen bara som varit och att jag sovit så dåligt 😬

    Augusti är en sommarmånad. Bor du i södra Sverige kan det ju vara sommarvärme hela september och en bit in i oktober också.
    Ingen stress.

   Jag är så nöjd över att inte svettas konstant

    Då är vi 2 haha

  Det här är ju inte en tatuering tatuering, utan betydligt mindre permanent och försvinner inom några år. Jag gjorde lite lätt microblading för 2 år sedan pga mina glesa ögonbryn och det mesta av det har försvunnit nu.

  Tyckte att 90-talets ögonbrynsrend var det fulaste jag skådat redan på 90-talet så jag plockade aldrig mina. Skulle inte göra det om det kom tillbaka heller! Den trenden stred väl ändå mot det ”gyllene snittet”? Många hade ju bara som en smal smal båge över ögat.

   Tycker du att det är snyggt med buskarna nu då?

  Jag har nån typ av trichotillomani har jag insett, och drar framförallt bort hår från ögonbrynen utan att ens tänka på det. Mina ögonbryn existerar i princip inte just nu, och jag får fylla i osv. Är det någon som testat nåt för att få hår att växa snabbare som faktiskt funkat? Eller är det kört efter en viss punkt, att det inte växer ut längre?

   Ricinolja

   Åh jag tror jag har detta med, aldrig hört det ordet förut men nu när jag googla så stämmer det, drar/pillar i mitt hår hela tiden så det lossnar massa hårstrån, kan inte låta bli fingrarna vill bara dit hela tiden men mår dåligt över alla hårstrån jag drar bort och jag har redan ganska tunt hår 🙁

    Jaa men precis samma! Jag rycker dock bara från ansiktet, inte liksom på huvudet. Men är verkligen helt utan ögonbryn just nu 😶 går inte att sluta

     Såg på youtube att folk som tycker från huvudet testar att raka det för att bryta vanan. Kanske kan du göra det med dina bryn? Raka och måna under en period?

  Har gjort microblading, är 35. Har med största sannolikhet ”hittat mig själv” i hur jag vill se ut och sminka mina bryn, kändes därför safe att göra detta. 😀

  Min kompis gjorde microblading för 2,5 år sen. De ser grönblåa ut nu 😳 Även andra som gjort (på andra ställen) va jättefina i början och nu är de grönblå 😬 Så de måste ändå fylla i för färgen. Så glad att jag aldrig gjorde det 😅

  Däremot är mina totalt genomskinliga 😂 Så vore fantastiskt om mina megablonda bryn kunde bli lite mörkare (slippa färga och fylla i osv).

   Är också superblond. Jag färgar ögonbryn och fransar hemma typ varannan månad. Går på fem minuter, så det känns helt okej. Har färgat på salong innan, men tycker alltid att dom gör för mörkt.

    Samma här. Blev kolsvarta på salong 😅 då är jag rödblond och fräknig 😅 såg ut som Bert i svenska sesam. Färgar själv. Tycker de stora tatuerade el målade brynen är hemska! Susan gör dock väldigt snygga bryn, men för mig är det för dyrt. Tycker någonstans mitt emellan är fint.

     Helt sjukt dyrt 😳 Min kompis grönblå kostade typ 2000kr. Sen måste man fylla i efter nåt år. Heeelt onödigt. Har iof inte dom pengarna, så kan ju vara därför haha

      160 kr i månaden? Känns ganska överkomligt.

       ett år av färgning blir ju dock samma pris som en omgång microblading tillslut så lite kul att det ens ses som överkomligt och ett bra pris och det andra helt sjukt dyrt 😅

    Jag gör också det, färgar. Men är ju sämst på det så kommer färg hit och dit 😂 Fyller i med en ögonskugga, det får räcka 😂

   Helt ljusblonda/genomskinliga bryn är ju supersnyggt!

  Jag har mörka och rikligt med ögonbryn, ser totalt tokig ut då jag testat de upp dom såsom det är ”mode”. Tycker inte heller det är snyggt på andra! Men tur väljer var och en själv 😅

   Tycker det är snyggt när de är lite ”vilda”, men när det bli spikrakt upp?? Fattar inte trenden 😅

  Jag hade en Microblading-tid bokad hos den mest populära bryntjejen i Stockholm. Sen såg jag en tjej på stan som hade grönblå ögonbryn efter att ha gjort microblading (alltså kanske 1 år efter de var gjorda, de hade bleknat) och bokade av min egen tid direkt. Sminkar mig hellre lite mer varje morgon än att behöva se ut så… eller lägga tid på att fylla på färgen så regelbundet.

  För de som färgar brynen hemma kan jag rekommendera Refectofil, finns på bland annat Lyko!

  Ok, ni som har microblading här – vilken färg valde ni och hur ser färgen ut nu efter, säg 1-3 år? Jag är sugen på fylliga bryn men ej på gröngrå skugga på ögonbrynet. Låter som en mardröm.

   Jag gjorde mina för nästan tre år sedan, de har med andra ord blekts bort nu, men dom var inte alls gröngrå eller blå under tiden dom höll på att försvinna. Jag har brunt hår och mörka bryn, hade en färg med lite mer röda toner i.

    Det höll sig alltså bara åt det bruna hållet när dom försvann, gick såklart inte med röda bryn.

    Tack för svar! Verkar mest va kallblonda som får gröngråa toner om jag har förstått det rätt och såklart är jag själv gråblond. Inte någon blond med kalla toner här som kan berätta hur det blev för er?

     Jag gjorde microblading för ca 3 år sedan. Bland det bästa jag gjort! Har mörkbrunt hår och tog med den ögonbrynspenna jag normalt använde(r) Grayish brown från Sensai tror jag den heter och fick brynen i samma färg. Jag var och är mycket nöjd!

      Kan lägga till att jag inte fyllt på med nya strån över tid och inte noterar ngn färgskiftning på det som är kvar

   Jag har gjort mina bryn hos Susan från inlägget här uppe och är fortfarande så nöjd fast det gått nästan 2 år 😊 de har inte fått någon ful skugga utan är bara lite blekare bruna än vad de var som nygjorda. Tror jag valde en mellanbrun färg men minns inte riktigt. Susan lägger ofta upp bilder på bryn som ska fyllas på och då kan man se hur de ser ut när de bleks 😊

   Jag gjorde mina 2018 och de har varken bleknat bort eller blivit grön/blåa. De kanske är lite ljusare nu men det ser fortfarande naturligt ut. Gissar på att man får det man betalar för – går man till ngt tveksamt ställe får man tveksamma resultat. Min väninna hade gjort sina bryn där ett år år tidigare så gick på hennes rekommendation. Hon har fyllt på sina och de ser fortf bra ut.

   Tror stället jag gick till hette G Nails Eyes (på Kungsholmen) om ngn vill ha tips på bryn som ser naturliga ut och inte blir blå.

    En till här som gjorde mina 2018 och har inte upplevt någon färgskillnad. Gick till en duktig tjej i Gbg, ej översprisat men hon visste vad hon kunde och tog betalt för det. Resultatet blir oftast efter vad man betalar för och för något som sitter mitt i ansiktet kan det va värt att inte chansa

     Håller verkligen med. Ser priset för bra ut för att vara sant jämfört med andras pris så är det det. Bra pigmentering kostar mer och en som utbildat sig i rätt teknik kommer ta mer betalt än någon som övat hemma.

   Jag valde mörkbrunt/svart pga älskar mörka, markerade ögonbryn. Mina bleknade bort innan jag fyllde i: blev lite mer mörkgrå-mörkbruna. Verkligen inte blå eller gröna någonstans. Behöll sin kalla nyans hela tiden.

   Jag har gjort microblading (eller en typ av det iallfall) och är helnöjd. ag, som många andra, noppade bort mina ögonbryn rätt rejält under 00-talet som tonåring. De har förvisso växt tillbaka helt okej för det mesta, men på vissa delar växer det helt enkelt inget längre så de får en väldigt konstig form. Med mircoblading har jag fått fylligare bryn och en fin form som varken är superbuskig eller väldigt smal.

   Kan inte svara på hur färgen ser ut efter 1-3 år för egen del då jag går och fyller var 6:e månad (många kan gå mer sällan, men jag har väldigt oljig hy som gör att pigmenten bleknar snabbare) och hinner väl aldrig riktigt se den blekna helt på det sättet. Lite har ju färgen bleknat precis innan jag fyller på, men man kan fortfarande se stråna och de är fortfarande bruna, bara lite ljusare.

   För mig är det asvärt det då jag känner att min ansikte ramas in mycket bättre och snyggare, det gör också att jag känner mindre behov att använde smink överhuvudtaget för jag är mycket nöjdare med mitt utseende överlag nu.

   Det viktigaste är valet av ”artist” i mitt tycke. Man behöver ingen speciell utbildning för att utföra microblading. Går att beställa hem ett eget kit på typ Amazon om man så vill, likaså pigment, och öva sig fram. Vilket kan ge blandade resultat. I synnerhet vad gäller på lång sikt – även om någon kan få det att se bra ut några månader så kommer det inte se snyggt ut framöver om de använder fel teknik (går för djupt eller yttligt till exempel) eller använder billig pigmentiering (större risk för ful blågrå bleknad).

   Skulle rekommendera att gå till någon som gör s.k. ”PhiBrows”. Dels för att de har de iallfall gått en rätt bra utbildning i det för att få in rätt teknik. Men de använder också ett pigment som är bra och köpts in direkt från märket (vs. om man beställer från random ställe online där det finns mycket falska kopior och skit överlag). Den pigemnteringen är bättre än många andra och som minskar risken för den bleknande blågrå skuggan ifall du vill sluta med det någon gång. Kanske Latin Brows som nämns i inlägget är något liknande, vet inte, kan vara något att kolla upp också.

    Ah, googlade LatinBrows och det är en del av PhiBrows, så samma sak alltså. Bara just att det är en viss typ av stil på ögonbrynet i princip. Inte använt den stilen själv, så var inte bekant med det. Men ja, understryker igen då att gå till någon som utbildat sig geonm PhiBrows för att känna dig mer säker på bra reslutat!

    De kan också råda dig bättre vilken typ av microblading som skulle passa dig bäst baserat på vilken still du vill ha och din hudtyp.

    Tack alla för svar! Hmmm… kanske dags att boka in en tid då! 😀

  Problemet med läppfillers är ju att när folk slutar fylla på se ser deras läppar klumpiga och ojämna ut. Efter många fillers har personen förstört sina naturliga läppar.

   Hyalase finns ju alltid men det gör ONT 😭 Tog bort mina läppfillers förra sommaren och höll på att dö där på behandlingsbänken haha

  Ögonbrynstatuering beror mycket på vem som utför.
  Själv är det något av det bästa jag gjort….fyllt på en gång och folk tror det är mina egna bryn.

  Värre är det att ta bort en bladdig tatuering

   Samma här! Så nöjd med att ha tatuerat mina bryn som var mörka men väldigt glesa innan. Så länge man har sin naturliga form så är det skitsamma vilken trend som kommer och går.

  Plockade aldrig mina på 90-talet för att jag tyckte de gjorde så jäkla ont!
  Mina vänner sa alltid ”du blir van”, mer än 20 år senare och jag är fortfarande inte van smärtan. 😅
  Tack och lov finns det små rakhyvlar nu!

   Fanns rakhyvlar då med 🤪 jag rakade bort hela skiten (ögonbrynen alltså) och tror det räddade mig från att förstöra brynen totalt

    Kan inte minnas att det fanns små rakhyvlar då? Bara vanliga? Testade med dem men var inte lätt att forma.

     Man formade inte. Man rakade bort allt, sen målade man bryn med penna.

  Har gjort mina ögonbryn, bland de bästa beslut jag tagit. Lägger botox också som lyfter brynen något.

  Jag ser alltid sminkad och pigg ut över ögonen, helt fantastiskt. Före detta hade jag rätt raka och ljusa bryn. Kändes så jäkla blek och tråkig. Nu är jag mycket mer bekväm.

   Vart lägger du i botox i ansiktet för att lyfta brynen? Är också sugen på det nämligen 🙂

    Över brynen 🙂

    Tillägg till vad personen skriver nedan – lägger du enbart i argrynkan kommer dina hörn lyftas. Lägger du botox över brynen kan du få som resultat att de sjunker, eller sjunker ojämnt. Gå alltid till någon som värdesätter estetik och har koll på vilka muskler i pannan som åstadkommer vad, på just dig.

  Hur har det gått med fibron?
  Jag trodde att jag skulle må skitdåligt efter vaccinationen men märkte inget alls av den och i de fibro-grupper jag är med i på fb verkar de flesta inte känna av den alls!☺

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *