De där märkliga friheterna folk tar sig vad gäller gravida kvinnor

Veckans tanke Vad är grejen med folks besatthet över att få berätta för mig hur stoooor jag är? Jag förstår att jag ser gravid ut och tycker generellt det är trevligt när det uppmärksammas, men varför måste det av främlingar alltid göras i kontexten att jag ser “för” gravid ut? Så himla märkligt beteende. Jag tar generellt inte illa upp över “oj du ska föda när som helst”-kommentarer, men när folk inte bara kan släppa det där när jag säger att det är tre månader kvar gör mig faktiskt irriterad. De vill verkligen poängtera att jag är stor, för stor, – onormalt stor. Efter chockat ansiktsuttryck och ”ooooooj, vaaa? NÄÄ?? Är du säker?!” säger de saker som “min dotter ska föda i augusti och hennes mage är inte alls så stor”, “det måste vara en gigantisk bebis” och “jaha ja men då är det ju tvillingar”. Alltså jag tar inte illa upp över att folk säger att jag är stor, det kanske jag är, men är så trött på att det sägs på ett sätt som om det vore något fel och konstigt. Vad är poängen med det? Vad vill de uppnå när de fortsätter tjata om magens storhet (🥰)? Det är ju olika för alla och det är många faktorer som spelar in. Hur bebisen ligger, moderkakan, hur magen såg ut från början, fostervatten, livmodern osv osv. Trött på alla oförskämda jävlar. Låt min stora mage va ☺️
Bildkälla: Egoina blogg

Människor som håller på så här, är det samma liga som de som oombedda tar gravida kvinnor på magen eller tillhör de en annan kategori?
Och när vi ändå håller på att kategorisera människor, var stoppar vi in personer som ställer dumma frågor om helt uppenbara saker?
Som ”har du klippt dig?” till någon man känner och så uppenbart vet har kapat av en halvmeter hår?
Varför gör man det?
Det SYNS ju att personen klippt sig?
Är det att ta sig för stora friheter, att säga någonting positivt (förhoppningvis) om personens hår utan att först ställa kontrollfrågan OM?

Och sist..
Människor som äter någonting äckligt och som sedan propsar på att andra ska smaka.
Varför?
Jag tror dig, jag behöver inte smaka.
Litar man inte på sitt eget omdöme eller vill man bara inte vara vara ensam om att ha smakat det äckliga?

Människor alltså… 😉

174 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Märkligt beteende båda.

  Bloggtorka? Dags att ta upp random diskussionsämne istället för riktig bloggbevakning.

   Kom med lite ämnen att diskutera då.

   Hurpass miljövänliga är influencers? Finns det några miljöfluencers?

    Men det har väl diskuterats till leda… Aningslösa influencers tex?

     Exakt! Och det finns en anledning till att AI försvann snabbare än kvickt. Och ingen orkar ens bry sig om deras lilla döda korståg idag.

      Tycker att detta är jätte viktigt att ta upp, har själv 3 barn. Varje graviditet fått höra kommentarer som ”är du säker att det inte är två?” Och ”är det så långt kvar?”
      Osv. Som gravid och när kroppen ändras och alla hormoner som spökar kan det vara skit jobbigt att höra! Att ständigt få höra att man är ”tjockare” än normalt vid en viss gravid vecka. Min kropp har alltid samlat vätska under mina graviditeter och jag har svällt upp, gått upp 20-25 kg som jag sedan gått ner igen, men som sagt skit jobbigt att få dessa kommentarer när man egentligen bara ska få vara glad över att vara gravid och det framtida barnet!
      Alla kroppar är olika och reagerar olika vid graviditet!

    Som terese Lindgren som är vegan och hela tiden förespråkar miljömedvetenhet men släpper en kollektion med stranger. Fast fashion

     Håller med! Dock handlar veganism i grunden om djurrätt och inte miljö (per definition). En vegan hade inte ätit kött även om det var miljövänligt.

    Emma Sundh 😊

    Moa Murderess!

   Jag röstar för ett extrainsatt Öppet spår!

    Ett extrainsatt Öppet Spår med tema ”Hitta Min Grej!” Där alla synska kan hjälpa andra att hitta borttappade saker. Som ringen i badrummet i ett tidigare inlägg (minns inte influencern) 😁🤩

  Alltså Anna Book…två dagar i Spanien och plötsligt skriver hon allt på (dålig) spanska… Dessutom, lägenheten blir inte mer hennes för att hon skriver ”casa book toledano” och skriver ”vårt hem”, ”vår lägenhet” varje gång. Den ägs av hennes svärfar och de får låna den…

   Men i vissa kulturer så tycker man ju att det man själv äger också tillhör ens barn. Och hans son kanske kommer få ta över lägenheten? . Mycket kan man tycka om henne, men tycker inte det är konstigt att hon skriver ”vår lägenhet” 😅

    Fast hon hävdar ju å det bestämdaste att den tillhör henne själv och Roberto fast den står på farfar V.

    Sonen avslöjade dock i en video att farfar hyr ut lägenheter och de brukar få välja en. Detta avfärdade Anna med att sonen ljög. Han är uppfostrad att inte skryta och tog till en lögn, enligt Anna. Jo jag tackar jag!

    Sen ligger lägenheten i Torremolinos och inte i Benalmádena som hon envisas med att skriva. Men vi känner väl alla till debaklet Märsta/Sigtuna …

     Hela AB’s liv är som Falkenbergs revyn, missförstånd som avlöser varandra oavbrutet utan någon paus mellan akterna, allt pga oförstånd.

      Har du sett bilden på Roberto när han går på strandpromenad med två unga tjejer? Ett revyämne som heter duga.

       Lite Benny Hill-musik på den filmen…

        😂

     Det var lite kul att sonen avslöjade det och att mamma Anna sen påstår att han ljög för han får inte skryta hahaha alltså.

    I, du känner uppenbarligen inte till hela historien med lägenheten. Prova fråga henne på Instagram vem som äger lägenheten och se hur fort du blir blockad….

   När jag är på semester säger jag ”mitt hotellrum” fast jag inte äger hotellet. Här hemma säger jag också min lägenhet, fast vi är hyresgäster.

    Låtsas du att du äger hotellet? Annars är det inte samma sak.

    Men du sitter väl inte hemma och säger att huset du lånat av dina föräldrar är ”mitt hus i Spanien”?

   Trodde han hade sålt den? Var det vara ett rykte/teori här kanske?

    Mnja, FB gänget skvallrar hej vilt, de är underhållning i sig själva men sina vilda teorier.

   Google translate spanska. Skulle vilja hora henne prata istället 😅

    Que hora son?

  ”har du klippt dig?” är ju extremt harmlöst och ingenting att störa sig på. Att man vill att andra ska smaka är väl för att det är roligt att diskutera smaker osv? Förstår inte problemet.

   Ja, det är som en hälsningsfras.

   Tänk om man skaffat en ny frisyr och ingen nämner det.

    Kan däremot tycka att hälsningsfrasen ”Hej hur mår du?” är för invasiv. Det bara bjuder in till lögner. Dels för man inte har lust att berätta om man mår dåligt, och för att personen inte har någon rätt att få veta.

     Hur orkar man vara så lättkränkt? Det är en hälsningsfras som finns över hela världen, det är bara vanlig hyfs. Det är väl bara att svara något kort, ingen bryr sig.

      Britten: ”How do you do?”
      Svensken: VAR INTE SÅ INVASIV! JAG ÄR KRÄNKT!”

      Nä, ingen bryr sig om hur man mår, men varför fråga då?

       Socialt smörjmedel.

    Det vore en dröm om ingen kommenterade ny frisyr. Drar mig för att gå till frisören för jag vet att många på jobbet kommer kommentera det. Obekvämt 🙄

     Låter dock väldigt självupptaget av dig när du tror att dina kollegor bryr sig så mycket om din frisyr att du inte ens kan klippa dig.

      Jaha. Då får det väl låta så då. När jag klippt mig så kommenteras det i dagar (av olika personer) och jag blir jätteobekväm. Önskar att de kunde låta bli att kommentera men är artig och säger såklart ja och tack…

       Oj så märkligt.

     Haha hatar också det. FY. Inte för att man är självupptagen men för att
     1) gillar inte att vara i centrum
     2) vet att folk känner sig tvingade att säga något snällt när man fixat frisyren. Således är de också tvingade att säga det är snyggt även om de i själva verket tycker det är fult 😄

      Exakt det här!

      Fast om man inte tycker något är snyggt så säger man ju det passar dig. 👍😁

       Kan man inte bara låta bli att säga något??

      Min kompis brukar fråga ”blev du överkörd av gräsklipparn?”

     Är likadan! Värst var i högstadiet när jag inte ville ha nya kläder för att jag hatade när någon sa ”har du ny tröja?”, eller liknande.
     Vet inte vad det är egentligen, jag blir bara obekväm..

    – Har du klippt dig?
    – Nej! Jag lät min frisör göra det.

     – Min frisör klippte till mig 🙂

     Älskar detta det ska jag säga nästa gång 😂😂😂😂😂😂

      Haha har du aldrig tänkt på det förut?😂 den kör jag jämt på när någon frågar det😄

     Jag ska klippa mig själv nån dag 😱 Undviker fortfarande nära kontakter. Är i riskgrupp. -Har du klippt dig? – Det har jag då jävlar gjort!

   Tänker ungefär likadant, alla ser ju inte att någon klippt sig heller och kanske tvekar därav frågan om de klippt sig men kan ju också vara att man uppmärksammar att någon klippt sig liksom.

   ”Har du klippt dig” är ju bara något man säger innan man säger att det var fint. Och ibland kan man ju se fel.

   Inlägget handlar om Egoina. http://www.kränkt.se

   Ja, inte direkt samma sak som att påtala att någon är ” så stooor!” som gravid.

  Att man är stor verkar vara standard när man är gravid.
  Jag fick också höra hur stor min mage var, trots att den var mindre än genomsnittet och jag blev skickad på en massa tillväxtultraljud för att magen inte växte som den skulle.
  Folk har verkligen ingen som helst koll på gravidmagar.

  Det är så dumt att kommentera tex en gravidmage. Varför lägga sig i. Fråga hur någon mår istället eller säg något snällt. Ge en komplimang. ❤

  ”-Jobbar du här?
  -Nej.
  -Va?? Men du har ju uniform!
  -Ja precis, så varför frågar du?” 🤦‍♀️

   ”Jobbar du här?”
   ”Ja jag jobbar här”.

   Så, problemet löst. Nu behöver du inte fundera mer på hur du ska svara på den knepiga frågan. 😊

    Tack för omtanken, men jag är mycket väl medveten om hur jag kan svara😊

    Förstår bara inte varför man frågar när det tydligt syns vilka som är personal.

     Vad tycker du att man ska säga då?

      Vill man ha hjälp eller fråga något så kan man väl börja med att säga hej? Eller ursäkta? Skulle du kunna hjälpa mig?

       Fast säger man ”ursäkta, jobbar du här” så blir det direkt tydligt att man behöver hjälp med något relaterat till personens yrke. Säger man bara ”hej” eller ”ursäkta” så kan det vara allt från att man ska förbi eller att man har släppt en dödlig mök.

    Ja! Ofta personal i klädbutiker ser ut som vanliga kunder med lite kläder i händerna. Först när de vänder sig mot en som man kanske ser en liten skylt på bröstet, om inte håret hänger ivägen.

    Har hänt mig många gånger att folk frågat mig om plagg trots att jag också är kund. Ibland kan jag ju svara att jag inte jobbar där, men om jag känner till butiken kan jag ju hjälpa dem.

    Plötslig flashback till när jag var på IKEA i cargopants och röd piké. 😅 (detta var på 90-talet när det var deras uniform) Min kompis hetsade mig till att svara och hjälpa de intet ont anande kunderna. Aldrig haft så roligt på IKEA 😂

     Hahaha…Shit, vad min fantasi skenade nu….man skulle ju kunna ha en hel del skoj med rätt klädsel.

     Jag klädde mig också i röd skjorta och gick på Ikea, dröjde lång stund innan jag fattade varför alla kom till mig med massa frågor. Hade verkligen uppskattat ”jobbar du här?”

   …kilar du upp och hämtar mina röka

   Låter som en ganska uppenbar retorisk fråga.

   Mig stoppar dom i butiken och frågar trots att jag inte ett dugg är klädd likt de som jobbar 😅 kan ha klänning på mig och arbetarna har mörkblå.byxa och skjorta! Men brukar snällt förklara var ditt och datt ligger i butiken 🙊

   Jag hade praktik i ambulansen och var inte på Coop för att handla mellanmål. Är alltså grönklädd från topp till tå! När en äldre dam frågar mig ” vad kostar brödet?” Fick panik först och tänkte borde jag veta det som ambulanspersonal, men svarade att det vet jag inte. Varav damen blev väldigt sur och sa grinigt men jobbar du inte här? Varav jag svarade nej, vände mig om och gick. På ryggen står det ”ambulans” varav damen ropar efter mig ”förlåt, jag trodde du jobbade här”

    Och att ”en gammal dam” kan ta fel, på grön och grön, det tycker du är lite komiskt?

    Man kan ju annars vara trevlig och svara ”Jag jobbar inte här, men kan kolla om jag hittar skylten med priset” alt. ”… men där är någon du kan fråga!”. Eller har du den attityden mot patienter också?

     Men herregud. Ni måste bara hitta fel, va? Personens berättelse visar ju på intet sätt att denne var otrevlig?

      Hon gick helt sonika därifrån istället för att förklara missförståndet. Knappast trevligt i alla fall. Vårdpersonal borde bete sig bättre.

   Okej. And then..?

  Är väl för att det anses fint ha liten mage. Vara nätt. Tyvärr.

   Jag hade en liten mage, eller enligt MVC låg jag på normal mått, men fick dagligen kommentarer om att det knappt syntes att jag var gravid och mådde/växte verkligen barnet som den skulle? Och ofta avslutades det med”jaja jag önskar att jag också hade kunnat ha mina vanliga kläder”

    EXAKT så var det för mig med. Är smal från början och fick liten mage. Kommenterades ideligen och precis som du skriver, följdes det av suckande
    ’Jag var jääääättestor’ eller ’önskar att jag hade det som du’ eller kläd-grejen.

    Blev alltid så obekvämt, vad skulle jag svara på det?
    -Jag beklagar.
    -Jag bryr mig inte.
    -Gener är gener. Vissa får stora och andra får små.
    -Okej.
    -Jag har exakt alla andra gravidåkommor som går att få, inklusive sjukskriven och rullstolsburen från v.15. Men jag är glad för min ’lilla’ mage. Det är ändå det viktigaste.

    Låt
    Människors
    Kroppar
    Vara

    Hade också en liten mage. Kunde dölja den in i de sista med rätt kläder om jag skulle velat. Tyckte det var så jobbigt att höra allas oj så liten mage du har..

    Man vill inte höra att man avviker!!!!! Var bara tyst!!!

   När jag var gravid förra året fick jag hela tiden från vecka 25 höra hur stoooor magen var… ”Är du säker på att det inte är två där inne?” var en poppis fråga. Var både charmigt och ledsamt.

  Tycker kommentaren:
  ”men OJ vad fin du var idag” – är lite knepigt,

  Jag blir alltid fundersam över hur skabbig jag ser ut annars….

  Har nog lite med min vilja att inte sticka ut, tror inte den som säger kommentaren menar något illa alls. Men det kan bli så konstigt när betoningen är som starkast på ”idag”.. 😆

   Jag tolkar det mer som att personen menar att den inte är van att se en så. Inte att man har varit skabbig innan haha men att man är fin på ett ovanligt vis.

    Jo exakt, men faktum kvarstår att det bekräftar att man i vanliga fall är, ja, kanske inte skabbig direkt, men lite beige
    😏

     Jag vill inte vara beige 😭

     Mer att du är extrafin idag.

   Samma här. Tänker alltid att jag måste vara ful alla andra dagar och blir lite ledsen haha.

   Och jag tänker att jag är extrafin idag 😂 Haha!
   En kollega frågade om jag ”fixat något” i ansiktet för min hy va så slät och fin. Nää.. Gått upp i vikt bara 😂😂😂

  Förstår inte hur det är en förolämpning att påpeka hur stor någons mage är?! Det är ju inte som om människor kommenterar hur fet någon har blivit, att vara gravid är ju en annan sak.

   Varför ens kommentera från första början?

    Varför inte? Du är gravid, det syns. Ska folk inte låtsas om det? Folk blir glada av att se en gravidmage.
    Hur orkar ni bli besvärade/kränkta för precis allt?

     Men då kan ju folk säga ”vad glad jag är att du är gravid”, ”vad roligt att du är gravid!” Osv istället för att börja ifrågasätta ens egna kunskap om ens egna graviditet 🤷🏼‍♀️

   Det blir ju lite konstigt när någon frågar om det inte är dags snart och man svarar att det är flera månader kvar och personen frågar ”är du säker?”. Som om man inte har stenkoll på sin egen graviditet. Egoina skriver och att det inte är stora magen som är problemet utan ifrågasättandet om att det inte skulle vara normalt.

    Det är nog bara en väldigt känslig person som tar illa upp av dylika kommentarer. Visst, de är tjatiga och inte direkt originella, men så fungerar ju människor ofta socialt. Ett evigt rapande och tjöt. Bevisar egentligen bara att de ser dig som en av flocken.

     ”De ser dig som en del av flocken” låter som att du inte själv skulle tillhöra ”flocken” människor. Dessutom behöver det inte betyda att man tar illa upp eller är känslig för att man påpekar någonting. Någon påpekar att ens mage är stor och så påpekar man att den människan är socialt inkompetent. Två sidor av samma mynt.

      Men va? Självklart är jag del av flocken och ser det som något positivt. Det var ju det som var poängen. Man står ut med lite klyschor och tjöt just därför att det inte är så farligt och fördelarna med att vara social vida överväger detta.

       Haha är hellre osocial är står ut med såna tramskommentarer 😂

       Om du är en del av flocken så torde du också förstå att det finns olika åsikter? Jag gissar på att du aldrig har varit gravid och därför inte har någon erfarenhet överhuvudtaget.

      Tror det är dom söndercurlade årskullarna som nu blir chockade över massa saker ute i verkligheten.

       Mm.. tror du slog den berömda hammaren på spiken där.

   Fast det gör folk också 👌🏼
   En vanlig grej är ju att skoja om ifall det inte är två därinne (väldigt kreativt skönt btw). För min del var det två så det gick ju bort för omgivningen; kollegor, vänner & familj. Epitet som de kallade mig var tex: pingvinen (för att jag vaggade så mkt av vikt och mage), heffaklump eller bara rätt och slätt ”TJENA TJOCKIS, FAN NU ÄR DU JU VERKLIGEN SJUKT STOR!!”. Nästan uteslutande män.

   Jag gick upp nästan 40 kilo under min graviditet, så även om det är magen de kommenterar (i de flesta fall) så är en ju i en utsatt situation där en inte känner igen sin kropp. Det är bara så onödigt liksom. Vantrivdes i min kropp och till viss del fortfarande. Att då få lite mindre angenäma smeknamn var inte min favoritdel av graviditeten!

    Det är ju alltid oskönt beteende att kommentera andras kroppar så varför skulle det vara okej bara för att man är gravid?

    Problemet är ju inte att en person slänger såna här kommentarer utan att det är VANLIGT. Hade det inte varit det så kanske, kanske att man kunnat stå ut.

  Min pappa påpekade hur stor jag va när vi sågs senast(va i v.35). Jag bara ”ja jo det är ju inte så långt kvar”. ”Med du ser så väldigt stor ut”. Jaha, ja man brukar ju bli det när man är gravid, va ska jag göra med den kommentaren liksom? Svara nej? Instämma? Jag uppfattar det inte som att folk brukar mena nåt illa, men det öppnar inte direkt för vidare konversation så förstår verkligen inte heller syftet med kommentaren.

  Samma sak när folk ska påpeka formen på magen, ”en typisk pojkmage!!”. ”Vi vet att det är en flicka”, ”Sånt kan man inte va säker på, det är en riktig pojkmage”…. jaha, va ska man säga mer?

   Som jag raljerat över tidigare: så fort en kvinna blir gravid så blir magen per automatik ALLMÄN egendom.

   Fritt fram för kreti och pleti att klämma, smeka och tafsa.
   Och som grädde på moset komma med ej efterfrågade kommentarer och synpunkter.

   Gravid kvinna = livegen.

   ”Sånt kan man inte vara säker på” – säger en person som säger sig vara stensäker 😂👊🏻 Nä men verkligen så otroligt störande

   Det är just det.
   Vad ska jag göra med din kommentar?!

   Som att folk får tvångstankar när de ser gravida och bara måste häva ur sig massa grejer. Allt vett är bortblåst, puff iväg.

   Jag var gravid med min tredje för några månader sedan. Skulle träffa min pappa (som har världens ölmage) jag var då i 20 veckor någonting. Vi hade inte setts på ett tag. Direkt får man höra: ”meeen nu börjar du bli redigt tjock asså, din tjockis.” Svarade helt enkelt: Jajjemensan, snart är jag ikapp dig! Han kallade mig aldrig tjock igen! 😀

   Men de är ju väldigt fascinerande att alltid bli kallad tjockis. Min mage var för liten, den till och med krympte i slutet. Fick göra flera tillväxtultraljud och ut kom en liten tjej på 2700 gram. 5-6 kg gick jag upp totalt. Jag tappade till slut räkningen hur många gånger jag fick frågan: om det verkligen inte va två där inne.
   Vad är de som gör att folk bara måste öppna käften? Blir folk på något vis obekväma kring gravidmagar så att dom glömmer av hur man ska bete sig? Förstår verkligen inte.
   Detta får mig att tänka på en gång jag hälsade på min svärfar. Var osminkad den dagen. Han kommer fram och kramar! mig. Frågar om något har hänt eller om jag är sjuk?? Wtf liksom.

  Men gud vad lättkränkta folk är i Sverige. Är det någon USA-grej som har spridit sig som allt annat snöflingerelaterat?
  I Sydeuropa skriker folk ”vad fet du har blivit” till vänner efter semestern och de tilltalade skrattar glatt, trots att alla där vill vara smala och eleganta tål de höra sanningen liksom. Vad är det med folk här som är så känsliga.

   Oj så trevligt. Eller inte. Glad jag bor i Sverige

   Lilla Landet Lagom

   Aj aj! Nu har du satt sig i klistret. Svenskar blir extremt kränkta om man hävdar att allt inte är BÄST i sverige. FLYTTA DIT DÅ😂

   Nä, i USA är det väldigt likt det du beskriver i Sydeuropa.

   Men Fyfan vad vilket jävla skitsnack -.- Är så otroligt trött på ”Sverige är sämst/lättkränkta/inskränkta etc. I mitt hemland/valfri del av världen gör man minsann så här”. Bull. Shit. Det finns alla typer av människor i samtliga av världens hörn

    Vadå du menar att det inte finns kulturella skillnader i beteende, normer och relationer? Tror alla experter på området skulle säga emot dig. Det är konstaterat att Sverige är bland de mest individualistiska samhällena i världen. Klart det får konsekvenser i våra relationer och kommunikation till andra, både negativt och positivt.

     Du tror inte att det finns lättkränkta människor i alla länder? Oavsett kultur. Att vi har ett individualistiskt samhälle betyder inte att samtliga svenskar är lättkränkta vilket var det som TS påstod

      Jag skulle påstå att många länder har fler lättkränkta än Sverige. De som påstår att svenskar är lättkränkta är i själva verket kränkta av att någon säger ifrån.

   Haha. Får mig att tänka på när jag av en indier fick rådet att försöka mig på en Bollywood-karriär ”De älskar vita kvinnor och de vill inte att de ska vara smala, du skulle vara perfekt”. Fick ett skrattanfall av den absurt ärliga kommentaren, han fattade absolut ingenting – jättebra tips tyckte han!

   Låter ju inte alls så trevligt och vänskapligt. Föredrar att slippa sånt.

   Men ärligt talat, hur trevligt är det då? Har en kompis från Sydkorea som alltid får negativa kommentarer från sin släkt när han är där och hälsar på. Och så har han alltid haft stora komplex över sitt utseende också, trots att han är jättesnygg. Vad ska det vara bra för?

   Jag som har en historia med anorexia blir jävligt kränkt om någon talar om min kropp, ja.

   Vem har ens bett om den sanningen? Går du fram till folk på stan också och berättar ”sanningen” om deras utseende? Trevligt

  En klassiker är ju också när man går ut utan smink och direkt får frågan ”oj är du trött/hängig?” – ”Nej jag är FUL”😭

   Fast trött hängig är inte lika med ful. Det där tolkas ju som fan läser bibeln.

   😂

    Hej. Är du Stella Luna född 93 från Uppsala?

   En kollega frågade i början av sommaren ”har du problem med blodcirkulationen i benen eller nåt, dom är verkligen helt sjukt vita!”
   Jag är rödblond, blåögd och fräknig, så det är definitivt inte bara benen som är ”sjukt vita”, haha.

    Jag har börjat uppskatta den typen av kommentarer för då får jag anledning att berätta hur stolt jag är över min bleka hy och fräknar. 🙂 När jag var yngre gjorde det mig ledsen dock.

    Vilket as.
    Eller om hon var genuint orolig- fint av henne att våga fråga i så fall.
    Men ändå, vilken asig fråga.

    Mvh
    Sol-utan-brun

  Och ALLA med en lite putmage eller större mage ska ALLTID tryckas till:
  Är du gravid eller??
  Rumpa o tuttar är ok så länge magen är platt….. annars……
  SLUTA kommentera negativt om någons kropp!!!!
  Bara för att man inte är XS trots ingen tjocktarm och minimalt med näringsupptag. Vi är alla olika.

  ÄR gravida verkligen kränkta av detta, eller är det något man lär sig tycka från andra gravida?

   Känns som en ny trend.

    Ja 20.06 det har du verkligen rätt i. Jag blir helt matt av alla lättkränkta här.

     Personligen blir jag helt matt av alla människor som använder ordet ”lättkränkt” så fort de inte delar andras åsikter.

   Jag tycker inte att det är så konstigt? Jag vill generellt inte att folk ska bedöma min kropp (öppet, till mig) och skulle inte vilja det som gravid heller.

    Exakt! Jag tycker det är obekvämt när folk kommenterar min kropp även när jag är icke-gravid. Tycker generellt att folk ska tala mindre om kroppars utseenden och låta bli att kommentera andras.

   Nej gravida är inte det, lätt uttråkade av kommentaren kanske men inte kränkta. Egoina är det dock.

   Helt ärligt. Jag har alltid hmmm:at instämmande med alla runt omkring mig som pratat om det här förskräckliga med att få kommentarer om gravidmagen, men när jag själv var gravid kände jag verkligen noll negativt när folk kommenterade min mage.

   De som skriver som att de verkar bli stoppade av var och varannan människa tror jag överdriver, eller så har de haft extremt otur och hörs mest.

   Jag fick kommentarer från olika personer om min mage. Allt från ”åh vad fin du är gravid!” Till ”ooj vad stor magen blivit nu!” Till ”men du är ändå inte SÅ stor” ooosv. Vissa tyckte stor, andra liten, formen kommenterades, etc etc. Jag bara njöt av att jag var gravid, kände mig jättefin och ville gärna prata om min mage och bebisen där inne!

    Samma här.

    Jag fick mage tidigt vilket många påpekade, men och? Jag var gravid, de påpekade att jag fick mage och att den var stor. Brydde mig noll.

    Fattade inte då och inte heller nu varför man ska ta åt sig av såna kommentarer. Gravid är ju lika med större mage?

   Jag tror nog det är ganska mkt hormoner som spelar in i att man tar så illa upp av alla kommenterer, så var det iallafall för mig. Men om någon säger ”oooj vilken stor mage” är det ju bara svara ”ja men oooj din med!”

    Fast grejen är ju att du är gravid. Det är liksom inte du som är en tjockis, det är din bebis som växer i din mage.

   Jag brydde mig inte. Magen blev ju större, vissa har större, andra mindre. Allt beror ju på hur bebisen ligger, fostervatten etc.

  Fyfasen alltså. När jag var gravid fick jag höra under typ halva graviditeten ”är du säker på att det bara är en där inne?” Blev såååå irriterad varje gång..

   Jag blev irriterad på kommentarer om att jag var gravid vid varje försök till att bli gravid, vilket hände men resulterade i 7 missfall. Det räckte med att magen putade lite.

  Folk har stirrat på min mage i många år. Jag har fortfarande inte lyckats krysta ut de jävla chipsen.

  Måste höra till undantagen. Jag ÄLSKADE att folk klappade på min gravidmage. Några tv-snubbar på besök på mitt jobb utbrast ”det var den största mage vi sett”, och dom var alltså imponerade. Och jag blev jättestolt. Tyckte det var helt underbart att stå i centrum som gravid!🥰❤️

   Håller med! Älskade att visa upp magen och få kommentarer. Erbjöd även random kollegor etc dom såg sugna ut att känna 😂

   Var det du som frågade om de ville känna eller var det deras initiativ?
   För var det du och någon inte ville känna, min spontana tanke är att det nog skulle kunna vara lika kränkande som att de känner utan tillstånd? Bara något jag grundar på att jag vet många gravida som vill ha uppmärksamhet och pratar om sin graviditet som om de vore de enda i världen som är gravida, som att det är unikt och man ska vara imponerad.

   Jag tycker att gravidmagar är läskiga och hade inte känt nämligen, när folk jag känner varit gravida och man kramats har det inte varit en nära kram utan något halvkramande för jag vill verkligen inte känna, så obehagligt! Hade det varit kränkande? Säg att du känner mig och jag inte ville känna eller hade haft svårt att kramas ordentligt.

  Min pappa påpekade ”hur tjock jag är redan” (är i vecka 20) för några dagar sedan. Jag sa då lugnt till honom att ”jag är ju gravid, då är det normalt att man får mage. Men varför har du mage? Du är väll inte gravid?”… alla som kommenterar min mage och storleken på den är män med ölmage. Kan inte låta bli att skratta åt hur dålig självinsikt de har 😂 grannen sa något liknande om min storlek och mage och då svarade jag ”nej men min mage är borta i januari men din lär ju vara kvar”… känner att jag inte behöver le och svara artigt när de säger så osköna kommentarer till mig 😁

  Mig frågade dom hur två fick plats i magen. Hade gärna haft större och fått såna kommentarer. Ville maxa och hoppades på jättemage!

  Usch jag har gjort det där hemska att påpeka någons gravidmage.
  Aldrig skämts så mycket som då.
  Hon var helt normalviktig men magen växte och jag såg henne ungefär en gång i månaden, tillslut sa jag grattis. Hon såg verkligen gravid ut.
  Men nej, hon var inte gravid. Hon hade bara gått upp i vikt.

  (Två år senare vart hon väldigt överviktig, jämnt fördelat över hela kroppen. Plötsligt kom en bebis, då var hon såklart gravid. Man vet aldrig hur nån ser ut när de är gravida eller ”bara har gått upp i vikt”. Dumt att kommentera öht)

  Någon som lyssnat på senaste framgångspodden?

  Bara jag som fick ont i magen? Inte bara av det sorgliga i historien utan även inställningen mot föräldrarna å hur dem pratar om föräldrarna?

   Har inte lyssnat än men vet historien. Det var ju morföräldrarnas fel menar du att det inte är rätt att bryta kontakten med dem då?

   Jag hade hatat mina föräldrar om de orsakat min 1,5-årings död. Hur ska man kunna fortsätta umgås efter det?

   Kändes som om dem hade en komplicerad relation innan olyckan. Så fullt förståeligt att det blev värre av det som hände.

   Det är väl en sak om det var en ren olycka men här har dem ju verkligen brustit i tillsyn på barnet..

   Att orsaka någon annans död och sen skylla det på annat skriker narcissism. Hade det varit mina föräldrar hade jag nog av ren instinkt tagit lagen i egna händer..

   Jag lyssnar typ aldrig på poddar men nu fick jag för mig att gå in och lyssna på just det avsnittet. Fy vad dåligt jag mår nu! Stackars stackars människor som varit med om detta hemska ❤️💔. Jag mår så dåligt att jag inte kan somna trots att det är mitt i natten för att jag är så ledsen och fick ångest och sån oro över att mista sitt barn. Nu var ju det som hände så långsökt på något vis eftersom hennes föräldrar uppenbarligen var helt dumma i huvudet men ändå. Livet alltså…så skört det är ❤️

   Hur dom pratade om föräldrarna? Jag blev provocerad att mamman inte uttryckte mer hat och att Pärleros vid flera tillfällen försvarade föräldrarna och skulle se situationen från deras perspektiv? Detta efter att dom medvetet la en 1.5 åring ensam i en gässtuga i 12 timmar, aldrig kollade till värmeelementen som dödade henne och som efter dödsfallet skyllde det hela på mamman med ”om du inte hade sagt att hon sover så bra i egen säng hade detta aldrig hänt”. Situationen är helt jävla sjuk och jag tror att människor som har växt upp med ”goda” föräldrar aldrig kommer förstå konceptet med att vissa faktiskt är själviska, oansvariga och mer eller mindre onda.

   Helt galet att lämna en 1,5-åring utan tillsyn i 12 timmar.. PSD kan även drabba i den åldern och hur tänkte de att de skulle höra henne vakna/gråta från ett annat hus?? Så otroligt hemskt hela historien 😔 Tyvärr visar det också hur viktigt det är att vara noggrann vid val av barnvakt. Det är lätt att glömma hur sköra små barn är och hur mycket passning som krävs i den åldern.

  Men händer det verkligen att random människor stannar gravida kvinnor på stan för att känna på magen?? Hände aldrig mig faktiskt,
  Kan inte riktigt förstå att man blir ledsen över kommentarer om magen, kan man inte bara hmmm:a lite och sen gå vidare? Man vet förmodligen om att man har en stor/liten mage, så inte som att den som kommenterar kommer med någon nyhet som man ej kände till?

   Håller med. Visst, jag själv tycker såna kommentarer är jätte konstiga, men orka liksom bli så kränkt för allting och göra allt till en grej. Konstiga människor finns överallt, det är bara ta det med ett leende och så är det över.

  Det där var jag också ute för när jag var gravid med dottern. Minns en dag när jag kände mig extra fin och kom till jobbet. En av kollegorna sa då till mig ”oj vad stor du är. Är du säker på att det bara är en därinne. Det är ju jättelång tid kvar till november”. Resten av den dagen var jag så sur på den här kollegan. Det knäppa är att jag har bild från just den dagen och när jag ser mig själv i efterhand så var jag ju inte ett dugg stor. Inte för att det spelar någon roll. Man säger inte så.

  Men innebär att vara stor när man väntar barn något negativt?

   Exakt. Dom här människorna har missuppfattat hela grejen.

   Exakt. Kan inte hjälpa att jag känner av en vilja att bli kränkt och medvetna feltolkningar av situationer. Tror det stämmer vad någon skrev högre upp, att det är de curlade årskullarna som nu får barn.

   Haha, nej precis. Jag blev ju större. Vilket magen blir.
   Förstår inte heller grejen.

   Och visst, det är tröttsamt att män fortfarande tror att det är ett roligt skämt ” Höhöhö, är det två där inne”. Men inte så man dör av det. Man kan ju inte kräva att alla ska vara högintelligenta direkt.

  Jag blir kränkt av att ni blir kränkta över skit saker.

  När man läser här får man en bild av hur konversationer ska gå till för att ingen ska bli kränkt:

  -Hej! Fina du!
  Hej! Du är fin!

  Inga detaljer om vad som är fint får nämnas. Inget om ”idag”, för då kan någon bli kränkt och tro att den var ful igår.

   Hahahaha fjortisbeteende a la selfies på sociala medier irl version😂

   Å vad jag håller med dej, Ale. Det kommer att bli en generation av lättkränkta människor (förutom de som inte identifierar sig som människor förstås) som inte kan prata med varandra. Jisses, är det t.ex så hemskt om nån frågar om man har klippt sig? Det är en ingång till samtal. Var lite trevliga istället så ska ni se att ni mår bättre (nu hör jag nån skrika: du vet inte vad ångest är!). Jag upplyste en gång, under en bussfärd, en ung tjej typ 18 år att hon inte skulle sitta på platsen för gamla utan sätta sig längre bak i bussen. Hon sa på fullt allvar att hon blev kränkt och satt var hon ville för det hade hon rätt till. Jag undrar hur vårt samhälle kommer att utveckla sig.

   Ja, helt bisarrt. Glad över att min umgängeskrets verkligen är avslappnad och nästintill okränkbara.

  Det är jobbigt att höra hur stor man är som gravid, som att man inte vet det själv. Ja, Karin, jag kämpade hela förmiddagen med att få på mig mina kläder så jag VET att jag blivit stor. Inget jag vill höra när jag äntligen tagit mig ut ur huset i de sista plaggen som passar.

  Idag är min beräknade BF dag och jag fått så många meddelanden från (välmenande) idioter som undrar om jag fött än även fast jag varit noga med att påpeka att det antagligen inte kommer hända just idag statistiskt sett och bett folk inte hänga upp sig på datumet. Jag hade gärna att bebisen föddes idag men det är inte mycket jag kan göra åt saken. Lämna mig ifred!!!

   En annan grej som stört mig nu under graviditeten är hur folk pratar om ens kropp som om man inte är en person. Jag har slutat dela med mig om hur jag mår och säger alltid att jag mår bra för annars tycker folk det är helt okej att berätta för andra ”ah stackars henne, hon har det jobbigt just nu, svullna händer och fötter och förstoppad är hon också!”

   Eehmmm nej!

  Är gravid nu och får exakt likadana kommentarer som Egoina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *