Johanna Toftby om att se ung ut

”Ju mer smink man har – desto äldre ser man ut ?” – kommenterar Johanna Toftby på Magdalena Graafs bild. 
Jag vet inte om jag riktigt håller med henne där. Se ung ut genom att inte sminka sig? Nä, kan verkligen inte se det, i alla fall inte vad gäller mig själv.
När jag är osminkad – särskilt vintertid – så ser jag inte ung ut, jag ser snarare ut som ett 200 år gammalt lik som någon gömt undan i en krypta någonstans.
Ansiktsfärgen växlar mellan vit och lila och får huvudkaraktären i The Ring (ni vet, hon som kommer utkrypandes ur tvn) att se ut som ett under av rosighet, fräschör och liv.

I kommentarsfältet får Johanna mothugg av följare som inte tycker att hon ska uttala sig om saken eftersom hon både använder botox och fillers, men är det verkligen samma sak?
Att se ung ut och att se naturlig ut?
Går de hand i hand? Kan man inte se ung OCH naturlig ut?
Är det antingen det ena eller det andra?

82 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag ser fräschare och bättre ut med smink. Sedan går det inte att jämföra med dom som använder fillers m m. Sedan mår jag bättre när jag sminkar mej. Tycker det är kul. ?

   Precis, och när man mår bra = gladare, piggare ??

    Piggare kan man känna sig med lite smink.
    Men ålder är en annan sak.
    Man kan inte sminka bort sin ålder men man ser fräschare ut.
    Men Toftby tanten som gjort både det ena och det andra med sitt ansikte är inte direkt den rätta att kommentera överhuvudtaget.
    Hon om nån måste ha en ålderskris.
    Flickorna Graaf gör ju också det en och det andra med sina ansikten och ser mer och mer stereotypiskt lika ut
    Men att fylla ut och släta ut,,, tja, det spelar ingen roll för från halsen och ner syns åldern i alla fall. Det glömmer de dessa botoxstinna kvinnor. Ta ett exempel, Hollywoodfrun Gunilla Persson som opererat sig så hon ser ut som en 80 åring som vill va 60. Då är det bättre låta bli. Slippa de för tydliga ”puten” över läppen som ser ut att de har snus inne. Osv osv
    Men att man ser ÄLDRE ut med smink? Icke sa nicke!
    Johanna Toftby är som sagt ute och cyklar när det gäller just smink.

  Både fillers och botox används för att se yngre ut, man vill släta ut rynkor och fylla i ansiktet med fillers där huden tappat mer elasticitet och blivit ”hängig”
  Men att ha ansiktet full med botox och fillers och hävda att man ser yngre ut utan smink, fattar jag inte.
  Såklart man ser yngre ut men inte pga avsaknaden av smink. Och har man inte ansiktet fullt med fillers mm då ser de flesta yngre ut med concealer, foundation, rouge och målade ögonbryn.

   Man ser oftast äldre ut med fillers och botox etc. Det är lite paradoxalt men i stort sett alla som tar fillers ser äldre ut än vad de är, och de ser det verkligen inte själva utan tror att de ser så unga ut.

  Klart att man kan se ung OCH naturlig ut. Johanna skriver ju inte ”se ung ut genom att inte sminka sig” hon skriver ”ju mer smink man har desto äldre ser man ut” och då menar hon ju antagligen hårt sminkad typ med mycket smink inte att en behöver vara helt osminkad för att se ung ut. Men vissa ser yngre ut osminkade el med bara lite smink än med mycket smink håller med om det.

   Det stämmer ju t e.x att efter 45 ser heltäckande foundation inte så bra ut längre. Det man kaklade på tidigare fungerar inte längre då det bara framhäver rynkor och volymlöshet.

  ALLA blir äldre- ingen hemlighet
  alternativet är dessutom SÄMRE.

  Att se ”yngre ut” alternativt ”se ung ut” är så märkligt.

  Sköter man sig och undviker rökning, sena nätter och uttorkande sol kan man lyckas ”se ut så gammal som man är” och det är väl rätt rimligt att eftersträva.

  Enklast är att hävda att du är ca 20 år äldre vips så tycker alla att du ser ung ut för din ålder ?

  Jag tycker jag ser äldre ur med smink men eftersom som jag vid 45 års ålder fortfarande ser ur som en barnrumpa så sminkar jag mig för att få lite mer pondus i yrkesrollen. När jag går osminkad måste jag fortfarande visa leg på systemet. Men mitt mål har alltid varit att ha så pass fin hy att jag aldrig känner ett behov av täckande smink utan kan nöja mig med lite rouge när man är som blekast.

  Ja, låt oss ha fler debatter om kvinnors utseende… ?

   Särskilt om Toftby, herregud!!!!

  pick me ! choose me ! love me !!

  Usch blir så äcklad av sånna kommentarer

  Word! Vill kräkas på henne.. ?

  Jo men foundation och sådant har en förmåga att lägga sig i fina linjer, samma sak med ögonskugga. Därför kan många se äldre ut med smink.

   Ja, verkligen! Utan fina linjer slätar foundation bara ut och ger ett yngre utseende, men med fina linjer kan effekten bli den motsatta. Det är mer smickrande med ett lättare, mer genomskinligt underlag på en äldre hud som annars är väl fuktad och omskött. Tjocka ögonfransar är fint, men det kan bidra till att man ser trött och hängig ut på ögonen, något som överhuvudtaget är ett problem för många 40+, så det hjälper ju inte att tynga ned dem mer. Annars tycker jag väl att smink är kul och bra, det är väl bara det att man behöver göra det med större eftertanke när man blir lite äldre.

  Om det är viktigt att se yngre ut ska man nog låta bli botox och fillers. Många kändisar som ser äldre ut av sitt ”mixtrande”.

   Många vanlisar ser också äldre ut.
   Tex om man ser nån på stan som har filler och stora läppar och botox och hela kittet. Det gör ju per automatik att man tänker att där har vi en äldre som piffat till sig men sen när man tittar lite till så kan det lika gärna va en 20-åring som gått bananas med diverse ingrepp.

    Är ute bland folk väldigt lite. Låter sorgligt att det sprider ut sig så. De kan omöjligt haft ett värre utseende innan. Har en yngre släkting som redan som barn var vacker. En ljuskraft och glitter inifrån. Ett utseende som inte kan köpas på salong. Nu har hon en liten dotter som även hon strålar.

    Jag upplever att fixa med ansiktet för att se yngre ut,kan bli till det sämre halsen händerna avslöjar!!

   Ja, det visar också att de har åldersnoja…vad är det för fel med att åldras?

    Man kommer närmare döden

  Nja finns mycket smink som är ej så täckande och lägger sig fint på linjer m m. Roligt med stort urval men priset därefter. ?

  Jag slutade sminka mig till vardags för ett par år sedan och det var det bästa beslutet jag tagit. Var tidigare en sådan person som inte ens kunde gå till affären utan att ”sätta på mig ansiktet” vilket är sjukt nu när jag tänker tillbaka på det. Idag sminkar jag mig ytterst sällan, en handfull gånger per år kanske och då pratar vi lite puder och mascara, någon enstaka gång läppstift. Känner mig dock helt utspökad med smink nuförtiden så jag har verkligen gjort en helmvändning.
  Kan inte påstå att jag ser yngre ut utan smink, men jag sparar tid och pengar och det är det verkligen värt!

  Jag anar vad de menar i första kommentaren. Att man också ser äldre ut ju mer fillers m.m. man har. Det trampade på en öm tå.

  Och varför ska målet vara att man ska se yngre ut än vad man är? Är skittrött på den här åldersfascismen.

  Bobby den manliga motsvarigheten. Båda SÅ uppmärksamhetskåta.

   Bobby har ett hjärta.
   Johanna har aldrig visat att hon har något.

    Nyfiken på vad som får dig att tycka eller tro att Bobby har ett hjärta men inte Johanna? Vad har Bobby gjort som visar att han har hjärta som inte Johanna gjort? Tycker det är bra att Johanna har civilkurage och vågar säga ifrån till orättvisor, fel och elakheter. Tycker hon verkar ha ett hjärta verkligen, verkar både generös och trevlig, verkar vara en bra vän och mamma också.

     Vore kul med en uppdatering kring Johannas släktfejd som hon valde att lägga upp på sin blogg.

      Betyder det att hon inte har ett hjärta menar du?

     Så mycket elakheter som J har skrivit genom åren, har aldrig sett B skriva något elakt.

    Man kan väl vara uppmärksamhetskåt med hjärta?

   Tycker bobby är fin och ödmjuk kille. ?

   Men jag har aldrig hört Bobby otrevlig.

  De flesta tycker jag ser piggare och bra ut med smink om än inte yngre. För mycket av de goda kan ge motsatt effekt. Desamma gäller för botox och fillers. Toftby hör till dem som tidigare verkat ha används sig av mycket av de goda. Förhoppningsvis nu börjat hejda sig. Ivarjefall har hon vant sig av med lösfransar.

   Men när hon var med i ensam mamma såg hon 15 år äldre ut än nu. ( för typ 15 år sen dessutom) Hade inget botox och fillers. Vad snackar hon om?! Samma Magda är full av fillers och botox, vadå ser yngre ut utan smink?
   Smink är bra för vissa, andra inte. Beror ju också vad och hur man sminkar.

  Jag tål inte smink så ser både ung och naturlig ut. Är 34 men fick visa leg när jag skulle köpa lotter till min pappa på hans födelsedag haha.

  Fast de är så falska när de säger så. Ingrepp/sprutor/fillers och vad det är, fake fransar, tatuerad amorbåge, taguerade ögonbryn och tatuerad eyeliner, blekta tänder. Färgat hår med löshår. Oj vad naturligt.

   Och värst är det med dem som vill kränga på oss dyra krämer och jox fast det egentligen är operationer, fillers och botox som slätat ut och föryngrat.

   Håller med ! Gillar Maggan iofs o hennes blogg o insta ) men vad hände i Thailand vips mager köper inte att det är piller hon kränger ))

   Johanna T är fake hela hon & söker så mycket bekräftelse. Ja va hände med släkt fejden hon skrev så mycket om. Hmm hade hon fel?

  Och sen detta ”duckface” alla ska göra, och dessutom oftast inte kan göra det, ser ju inte klokt ut.. en putande stel läpp som blir bara konstig.. blärk!

   Helt otroligt att vilja visa sin profil med fixade läppar. Ser inte klokt ut. Bara ankor som passar i det. Aldrig fåglar jag förknippar med tolettrengöring. Däremot ser många tillfixade människor ut som det ska komma ut en blå vätska om man vänder på dem.

    Man får inte glömma att klämma på det opererade arslet efter att näbben placerats över toalettstolen.

   Ja det är faktiskt nåt som aldrig kan bli snyggt. Har skrattat åt såna där läppar i 20 år. Hur kom nån ens på nåt så dumt?

  Tycker jag ser fräschare ut med lagom smink. Lite enklare make-up. Ju mer jag har så tycker jag att jag ser äldre ut på ett negativt sätt.

  Smaken är som baken hur mycket eller lite man gillar!!
  Jag tycker dock att sommarljuset gör att lite fix på fransar och bryn är jättefint men att ”pannkakaunderlag”, fransar som markiser och glitter bör undvikas!!!

  Eftersom det i ett ansikte så tydligt framgår om man valt att använda fillers och botox kan ett sådant ansikte aldrig ses som ett naturligt sådant.

  Huruvida det är vackert eller ej är oviktigt.

  Lika lättkränkt som Läckberg!

  Vad är det Magdalena Graaf ska göra i Sydamerika?

   Undrar oxå

   Det undrar jag också…

   Verkar som Maggan ska till La isla Baru. Verkar nice. Palmer, turkost hav o värme.

    Troligtvis r o b i n s o n V i p då om det ska vara på en ö. Något vi kommer få se på tv så småningom.

     Reser hon om 14 dagar eller ska hon vara borta i 14 dagar?

     Och Robinson får man inte berätta om.

   Troligtvis ett tv4-program, tror det är Expeditionen tror jag att det hette det som bland andra Persbrant var med i då de besteg ett berg ihop ett litet gäng kändisar.

    Eller så är det Robinson VIP, mer troligt då om det ska vara på en ö. Det försvann när jag skrev det, blev moderation.

  Jag känner bara att det är supertrist att kvinnliga influencers som faktiskt är 45+ börjar skriva om hur fräsch Magdalena ser ut och UNG hon ser ut. Här har dom en plattform att kanske säga nåt av värde, typ att det är helt OK att vara osminkad oavsett ålder, du är fräsch oavsett ålder osv. Men det Johanna vill ta upp är att Maggan ser UNG ut – det är ju inte alls så hon själv har skrivt i sin IG. Johanna har fokus på att se UNG ut medan Maggan mer beskriver hur hennes mående får henne att fixa sig olika. Supertrist när medelålders vill få andra (både unga och äldre) tjejer att tro att det absolut bästa är att se UNG ut.

   De misstar sig när det gäller att se yngre ut. Alla ser de patetiska försöken.

    Du verkar ordentligt bitter. Testat att glädjas med andra kvinnor?

     Du menar glädja sig åt, inga problem 🙂

  Tröttsamt ämne, folk gör som dom vill!

   Ja, absolut. Men det hindrar inte att ämnet ska kunna diskuteras. Det gäller i högsta grad våra barn och deras syn på sig själva.

  Det jag har svårast att fatta är de som gör läppar eller kindben. Det blir ju aldrig snyggt! Ser ju bara ”gjort” ut. Skräckexempel är ju de som gör båda, hjälp!
  De som däremot opererar hängande ögonlock får ju bra resultat, ser naturligt ut.

   Jag blir lite störd av Maggans stirrande och uppspärrade blick efter operationen.

  Toftby och Läckberg är lika tjatiga och ska alltid ha rätt. Väldigt osympatiska båda två.

   100% håller med!

  Blir så less på influensers som hävdar att de går osminkade för jämnan. Och så har de tatuerade bryn, lösfransar eller lash lift mm. Då behöver man ju inte sminka sig! Då är det ingen sak att gå utan. Själv har man fått frågan om man är sjuk när man är osminkad.

   Lol det har hänt mig också. Good point faktiskt, har an tatuerat bryn och eyeliner är man ju alltid sminkad haha

  Varför ska man överhuvudtaget se yngre/äldre ut än man är? Kan man inte bara få se ut som i den ålder man är?!
  Som om man vore mer värd om man ser ut som 27 när man är 57, eller som 25 när man är 15.
  Kan inte folk bara chilla och se andra värden i livet som god hälsa, att ha någon att älska och bli älskad av (inte nödvändigtvis av en partner) och vara allmänt tillfreds med tillvaron så gott det går? Livet är tufft nog som det är ändå.

   Precis ?❤️

  Smink kan definitivt göra att man ser äldre ut, tänker på min lilla F-08 som börjat använda mascara och ser därmed mycket äldre/vuxnare ut O_o
  Dessutom, när hon rynkar pannan ser hon ut som en Shar pei-hundvalp …
  mvh/orolig mamma

   ??

  Kolla hur JTs egna bilder är retuschade runt ögon och i panna. När andra lägger ut bilder på henne, så finns inga filter eller retuscher på plats, då ser hon helt annorlunda ut…om hon inte tar på sig solglasögon. Alla riktigt nära närbilder, de är suddiga eller dåligt ljus på… Kolla på de klipp när hon varit med i TV4 nyhetsmorgon, där finns inte heller möjligheten att retuschera…så annorlunda hon ser ut där. Är trött på hennes pussmunnar som bara fjortisar ff håller på med. Bra att hon är ärlig med sina fillers o botox dock, men naturligt – nja…inte på henne. Det är så uppenbart att hon är fixad. Men men, var o en gör vad man själv vill. Dock borde hon vara smart nog, att förstå, att alla reagerar när man sedan ser henne IRL eller oretuschad. Det är ju inte samma tjej…
  Maggan däremot, håller inte på med retusch. Det tycker jag är bra !

  Min dotter (18) sminkade mig för ett tag sen med sitt smink och herre min gud alltså! Jag såg ut som mormodern i ”Den där Mary” ??? Så för mycket och framförallt fel typ av smink funkar inte när man är 40+
  Botox och fillers med måtta är superbra tycker jag!

   Problemet är att de flesta som tar fillers och botox inte vet själva vad ”med måtta” är. De tror att det ser diskret ut men i själva verket så syns det tydligt att de har gjort både de ena och andra. Man blir väldigt lätt fartblind när det gäller fillers och botx och andra ingrepp och ser inte själv hur onaturligt det ser ut. Därför är det bättre att aldrig börja, om man vill se ung längre.

  Lol. Hon ser inte ens ung ut…

  Jag ser äldre ut när jag sminkar mig mycket. Därför har jag slutat med kajal och ögonskugga. Använder bara mascara, fixar huden och fyller i ögonbrynen. Så var det inte förr. I dag är det för hårt ut på mig med mycket smink.

  Riktigt proffsiga injicerare kan fixa utseende så att det inte ser fejk ut.

  Maggan, Johanna och Mona och de andra flunsorna…uppdragna ögonbryn, rynka över ögonbrynet som ett blixlås, bollar till kinder och plufsighet.

  Vimmelmamman är tex ett skräckexempel på en snygg tjej som låtit förstöra sitt utseende och dessutom gör reklam för kliniken hon besöker.

  Jag använder en enda skönhetsprodukt och det är parfym, sådana har jag i stället desto mer gott om, det står en mindre förmögenhet i ett speciellt skåp i badrummet.

  Jag bestämde tidigt i livet att jag aldrig skulle lägga tid på att som kvinna ständigt trixa med mitt utseede. Varför skulle jag, män håller, de flesta i alla fall, inte på så och så gjorde jag ett överslag av hur mycket tid jag skulle behöva spendera framför en spegel om jag inte satte ner foten. Jag förstod att det skulle handla om år, om jag fick ett normalt långt liv – och det gjorde det också. Där och då bestämde jag mig för att aldrig använda smink. Däremot är jag noga med vad jag äter och dricker och med att sköta min hälsa.

  Jag tycker att det är så fruktansvärt skönt att se Lena Endre, denna fantastiska skådespelerska som vågar åldras naturligt (i alla fall hittills). Men varför är andra kvinnor så rädda att se gamla ut? Är det farligt att se gammal ut? Många kvinnor säger att de sminkar sig bara ”för sin egen skull” men om de bara tänkte ett steg till skulle de inse att det inte är sant, det är ju samhällets förväntningar och krav som speglas i den där önskningen. Inställningen att en kvinna aldrig duger bara som hon är, att det ALLTID är något ”fel” som måste åtgärdas.

  Lägg ned det tänket och lev livet i stället. Våga sluta sminka – inget kommer att förändras mer än att självkänslan åker upp ordentligt.

   Många kvinnor över 60 som är snygga just för de låter bli allt tok som yngre ägnar sig åt.

  Får alltid visa leg när jag handlar cigaretter osminkad, fast aldrig när jag har smink (är 30 år).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *