Bit inte den hand som föder dig

Följaren: VART har han köpt jackan!!!!??????
Anitha: Fråga honom 🙂
Följaren: Vet ej vem det är…vad heter han på Instagram?
Anitha: Sorry är varken din personal shopper eller IG-Guide. Vill man något så får man leta. Borde inte vara dösvårt…
Följaren: Oj då, förlåt. Det var ett simpelt svar till en simpel fråga som jag tänkte att jag kunde få ett snabbt svar på. Herregud, hur svårt ska det vara? Lite vänlig kan man ju ändå vara. Borde inte vara dö-svårt.
Anitha: Tycker jag svarade rätt rimligt från början 🙂 Borde inte vara dösvårt att acceptera. Ha en fortsatt fin kväll.
Följaren: Men det är lite svårt att fråga honom när jag ej vet vem det är, därför frågade jag vad han hette men då fick du för dig att jag trodde att du var min Instagramguide för jag frågade om en persons namn.

När jag ser en influencer besvara frågor som den här, på det sätt som Anitha Clemence gör – med att hon varken är följarens ”personal shopper” eller IG-guide – så undrar jag om de helt glömt bort att den enda anledningen till att de kan tjäna pengar på sina sociala medier är pga följarnas engagemang och intresse i deras uppdateringar.
Ingenting annat.
Så kanske bör man vara lite försiktig med att snäsa av följarna på det här viset i privata DM, när man i nästa stund vill att de ska interagera med reklaminläggen man nyss publicerat, så att kunden blir så nöjd att de vill fortsätta betala för reklaminlägg i ens flöde?

Bit inte den hand som föder dig, helt enkelt, och Anitha verkar ha glufsat i sig upp till armbågen på den här följaren.
Jag är helt med på att man, om man har många följaren, inte har tillräckligt mycket tid på sin dag att besvara varenda dm man får, vilket är helt okej för mig.
Här sätter sig Anitha dock och läxar upp sin följare med passivt aggressiva repliker som måste ha tagit betydligt längre tid än knappar ner, än att bara svara att personen med jackan heter Joel Åhlen Nyström.

Vad tycker ni om den här situationen?
Gör Anitha fel som snäser av sin följare eller har hon en poäng i det hon skriver?
Framstår det som att följaren vill att Anitha ska vara hens ”personal shopper” och IG-Guide eller är det en både enkelt och okomplicerad fråga som borde ha kunnat få ett enkelt svar?

Tack för tips!

216 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hon hade kunnat svara: ”Tyvärr vet jag faktiskt inte”. Eller inte svarat alls.

   Anita lever i sin egen lilla värld. Maken till falsk och uppblåst människa får man leta efter. Så otroligt ocharmigt svar som säger en hel del om henne som person. Så himla tokigt att den sanna sidan av henne kom fram i ljuset. Not.

    Usch :/ lika jävla otrevlig är hon i verkligheten också. Jobbade i butik och hade henne som kund några gånger. Osympatisk som bara den.

    Hon är så fruktansvärt nedlåtande och otrevlig mot alla. Svar på insta till ”hennes” följare är otrevliga och spydiga. Avfölj snabbt alla som följer denna människa

    Vilken See you next Tuesday. Vem är ens så dryg och otrevlig?

    Varför läser man hennes inlägg överhuvudtaget? En nolla som inte tillför något alls.

   Är det hennes snubbe på bilden?
   I så fall svarar hon drygt för att hon är sur över att folk inte känner igen honom, hon menar de är A-listekändisar som alla borde känna till.

    Nej tror inte det är hennes snubbe. Då hade hon såklart svarat. Inte svårt att kolla lappen i hans jacka liksom.

     Swosh

      Swoosh.

     Jo det där är Anithas kille. Hon är bara svindryg.

      Haha men så sjukt! Det var jag som sa att det inte var det. Herregud, vad är det för fel på Anita som måste dryga sig.

     Det är hennes kille!

    Joel är ju Anithas kille vilket gör det ännu märkligare med det dryga svaret

     Haha, nej, inte märkligt från henne.
     Hon är ju superputt över att personen inte vet vem killen är!
     Hennes första svar ”Fråga honom” har ju till och med en lite smiley = tror hon tänker hon är lite gullig här – ”du får ta det med min kille, varsågod!” liksom.

     Det är när personen skriver ”vet ej vem det är” som det tar hus i helvete. AC klarar ju bara inte att svara ”det är min kille, Joel heter han” – den som inte redan vet det förtjänar förakt och säkert en block också!

      Bekräftad teori när AC i sin kommentar här under kallar sig själv ”offentlig person” – känd (?) för att kränga balkongmöbeldynor på insta..?

  Hade gått snabbare för Anitha att svara på frågan än att vara dryg och elak mot en av sina (tidigare?) följare.

   Hade gått betydligt mycket snabbare att inte svara öht 🙂

  Jävla diva.

  Drygare människa än henne får man leta efter, det tillsammans med hennes generella mobbingsinfluenser gör henne till urtypen av en ärkeskitstövel. Jag hade det tveksamma”nöjet” att serva henne när hon var ute en gång, hon var konstant spydig, otrevlig, högljudd och allmänt respektlös.

   Hur kan man bli så? Skulle aldrig bete mig så mot någon ?

  Eller när det redan är taggat i bilden?

  Förstår inte vad Anitha är känd för?! Varför följer man henne?
  Förstår att hon har pod, är den bra?

   Hon var gift med en av Schulmanns. Jobbar väl inom media. Ganska rik, verkar det som iallafall. Då behöver man kanske inte vara trevlig.

   Anitha Cleménce är mest känd för att ha varit gift med Calle Schulman 2011-17.
   Verkar som Calle S ska vara tacksam över att ha skilt sig från henne 🙂
   (clemence betyder nåd, mildhet av latinets clementia. Ni minns väl ”give it to Clementia?)

    För att förekomma ev specialister på Gudfadern vill jag rätta mig själv.
    Citatet ska vara ”Give it to Clemenza”
    men namnets innebörd är ändå den jag angav.

   Hon utnämner väl sig för att vara ”social medier-expert” där hon får dyka upp i olika sammanhang för att uttala sig om typ ”digitala trender”. Inga revolutionerande analyser, men för samma folk som vill klä sig som programledarna för Nymo, så kanske analyserna känns on point, medan det för övriga känns som passé redan innan anitha hinner öppna munnen. Annars har bedrivit olika poddar genom åren. Den podd som hon har nu verkar vara utgå från någon slags innerstadsfeministisk approach. Samtida ämnen eller andras spaningar som tillskrivs som deras egna tas upp, vilka ofta slutar med samma argument om att typ ”kvinnor gör allt – hur kan det va så 2021” ”kvinnor behandlas illa-hur kan det va så 2021”. Det blir aldrig nyanserade diskussioner eller någon djupdykning. Därutöver kommer även lite skryt om ”kändisar” som de träffar. Kort och gott. Det går att lyssna på podden som tidsfördriv, men inget jag rekommenderar. Vet ej vem som är poddens målgrupp, men jag under 30 år, blir mest ängslig inför ytligheten och förbryllad att dessa personer är framgångsrika?

  På vilket sätt är hon vidrig?

   Det finns personer som vill varna Pernilla för hennes kille bland kommentarerna i bloggen. Pernilla antar att de kommer från fb där det diskuteras rätt bra om honom. Hon kallar vidare dessa personer för psykopater/psykfall.

    Är väl ändå inte helt otippat om man ger sig in i att varna någon för dennes nya partner. Gissningsvis också baserat på rätt lösa grunder typ skvaller.

    På riktigt – hade okända och för mig främmande personer börjat försöka varna mig för en snubbe som jag precis träffar och är upp över öronen förälskad i så hade jag också klassat de som psykfall. ??‍♀️

    Hur väl man än menar med sin varning så är det ett fruktansvärt obehagligt beteende och jag förstår att man reagerar och tar illa vid sig.

     Pernilla och de flesta andra influencers skriver på ett sätt som gör att läsarna känner att de är hennes vänner. Att varna sin vän om man tror att hennes nya kille är olämplig för henne, är något som vänner bör och ska göra.
     Jag har personligen ingen åsikt om honom, då jag varken känner honom eller någon som gör det, men Pernillas beteende på blogg, podd och instagram när någon inte slickar hennes röv är klandervärd.

      Jag står dock fast vid att personer som inte kan skilja på verklighet och internet (och därmed tror sig vara Pernillas riktiga vänner) är obehagliga.

    Det är visserligen så hon brukar kalla dem som inte sätter henne på en piedestal, men denna gången har en organisation för dem med psykisk ohälsa kommenterat hennes inlägg med att hur olämpligt det är att uttrycka sig så. Den kommentaren raderade hon.
    Dessutom har hon hotat följare med att hon minsann vet var de bor. Hon har även tidigare lämnat ut adressen till en kvinna som hon tyckte var en psykopat iom vad hon skrev på PWs blogg.

     Fast jag tycker fan att jag förstår henne. Folk har ju inga gränser för vad de håller på med och hur de kommenterar. Tycker inte heller någon organisation känns helt professionell om de sköter sina kommentarer på det där viset. De kan gott skriva det i ett DM om det nu är så de vill påverka.

     Alltså vilka lögner du sprider! Läser Pernilla blogg och har aldrig någonsin sett henne skriva det du påstår! Du är väl en av dom som startat lögnerna och skvallret på fb! Kallar er också för psykon som hittar på saker för att få andra att se dåliga ut.

      Då läser du med färgade glasögon och för upplysning har jag aldrig kommenterat på någon annan blogg än den här, någonsin!

      Ett axplock: ”en SKVALLERTRÅD med Krösamajor som är inne och hittar på , ljuger…”

      ”Det finns vissa psykopater som jag känner till”

      ”Vet du kära ”Nonne” , såna som dig vill jag inte ha i min publik , så TACK för att du avbokade! Och angående psykfall, så verkar du vara ett. Sköt du ditt, så sköter jag mitt. Hej då. ?”

     Fy fan för dessa psykopat lögnare! Har du bevis för allt det du skriver?

    Fullt förståeligt om Pernilla lackar ur, om hennes kille får kritik. Och obefogad också.

     Hur vet du att den är obefogad?

      Jag har inte läst vad det är för skitsnack hennes läsare skriver om hennes kärlek, Om det nu skulle vara befogad kritik är det deras problem, Pernilla har valt honom och lyssnar nog inte på vad hennes läsare tycker, hennes riktiga vänner och familj verkar gilla honom skarpt.

    Vad anklagas Pernillas kille för?

  I en populär stilgrupp på Facebook handlar ungefär vartannat inlägg om var olika kändisar köpt sina kläder. Alla verkar vilja klä sig exakt likadant som programledarna i Nyhetsmorgon eller som Tilde de Paula. Det spelar ingen roll om det bara är en basic vit t-shirt, man måste tydligen ändå ha just den. Vad hände med att låta sig inspireras och sedan söka lite själv för att hitta det man söker eller något liknande?

   Haha är det ingen som har tipsat dem om att det finns ett instagramkonto med stylisten på tv4. Siroun.stylisttv4

    Haha jodå, ungefär under varje inlägg. Tyvärr har det ingen effekt för det dyker ständigt upp nya inlägg ändå.

   Apropå TV4 hoppas jag de bytt stylisten från förra säsongens Idol så de slipper kläs ut till clowner i år ?

    Du vet nog vem hon är och ville bara ta chansen att trycka till henne lite?

    Håller dock med om att Tusse-säsongen inte var någon höjdare rent klädmässigt. Förra vet jag inte då jag inte tittade. Klarar inte av Idol och dylika program längre pga alla snyfthistorier som tar deltagarna vidare.

     Jag vet inte ens om det är en hon eller han? All kritik handlar inte om att man vill ”trycka till nån” herregud.

   Steffo är en… influenser?

   Hahaha att de inspireras av modet i Nyhetsmorgon gjorde min dag! Programledarna klär sig ju precis som programmets målgrupp gör överlag, 50+-tanter ute i stugorna som skickar in ”härliga väderbilder” i hopp om att de lyfts i programmet hahahaha…

    Ja vuxenkläder? Eller ska de klä sig som man gör för en utgång på Riche? Eller vad då tänker du?

   Är det LWL snackis-gruppen?

    Jag tror hon menar Säker stil-gruppen.

  Vissa saker är väl bara för att de vill ha svar från en ”kändis”. Men en del saker kan jag fatta att man frågar om, allt är inte jättelätt att hitta. T.ex har jag sett att Johanna Jonsson har ett par jättefina örhängen, hur googlar man på det? ”Fina örhängen i konstig form med stenar på”? Har inte ställt frågan dock, men vill typ göra det.

   Lily and Rose tror jag om det är de silvriga du menar 🙂 googlade själv för några månader sen.

     Åh jaha, nej, det var inte dessa. De jag tänker på är de här https://youtu.be/Q015bXGufhY men de kanske är Lily & Rose också??

      Tips är att ta en screen shot och bildgoogla

       Visste inte ens att man kan göra det, bildgoogla alltså.?

       Va??? Kan man göra det? Haha jag har tydligen levt under en sten

      Åh den var såpass ny ja ? kanske dessa, men svårt att säga egentligen..
      https://lilyandrose.se/product/capella-hoops-earrings-crystal/
      Lycka till iaf! ☺️?

       Men tack hörrni, jag visste inte ens att jag letade örhängen men båda de här var ju superfina! ?

       Men gud, TACK!❤??

       Blev köpsugen ? Får du provision ?

      De örhängen i videon heter capella hoops också från Lily & rose. Johanna hade svarat på en kommentar på hennes instagram ? Älskar när influensers tar sig tid till att svara på vart kläder/smycken är ifrån, det är ju trots allt en del av deras jobb

       Åh jaha, jag följer henne inte där så hade missat det?

    Nej tror dessa är guldfärgade? menar du de som har ett hänge, typ? För de är Lily & Rose. Det är möjligt att de jag tänker på (och kanske du) är därifrån också, för jag vet att jag har sett dem någonstans. Får nog gå in och kika efter jobbet.

   alltså google nu för tiden är så sjukt stort att i princip allt finns där. man kan hitta låtar genom att bara söka på några ord man känner igen i låten. en gång försökte jag hitta en låt som började med typ hmm hm du-bi-daba hm eller nått liknande och jag bara sökte på det och så hittade jag den direkt ? samma sak med kläder och inredning osv, det mesta går bara att skriva in som random ord i sökmotorn och så dyker allt upp. häromdagen försökte jag hitta låten i biancas story men hörde typ ingenting förutom ”going koko in my photo cataleya” så jag sökte på det och boom där var låten jag letade efter haha! fransk låt så det hade ju ingenting med going koko in my photo att göra ?

  vad tycker ni om underbara claras inlägg om sina slaktade får vars fällar hon har hemma och fortfarande benämnder med namn? tycks vara lite upprörd stämning i kommentarsfältet.

   Så sa Lisen i hennes sommarprat också. Att när hon va liten hade hennes mamma lappar med namnet på djuret som låg i frysen. Antar att det är bra att veta varifrån vår mat och annat kommer ifrån.
   Inget att bli upprörd över .

    vem fan e lisen

     Lisen Bratt Fredricsson

    Men gud vad sjukt. Fällarna också.

   Vad är det att bli upprörd över? Är väl fint på nåt sätt.

   Stockholmsveganerna har hittat dit när Sandra Beijer raderar deras löjliga ”Äter du barn också?” kommentarer….

    Haha vänta va? När kommenterades detta?

     Det var ganska länge sedan, om jag inte minns fel hade Sandra lagt upp ett vanligt inlägg med typ ”detta åt jag i veckan” och någon kommenterade i stil med om hon äter barnkött också. Hon hade en del sura veganer efter sig ett tag. Var rätt komiskt.

   Helt sjukt att man kan vara mer upprörd över detta än att UC köper kött i mataffären. Eller en korv på stan utan att ha minsta susning om köttets ursprung. Sånt himla skitsnack.

    tror folk som är upprörda över detta är rätt upprörda över kött öht. men det är väl extra känsligt med ett djur man känner och älskar. skulle nån göra så med te x en katt eller hund? liksom var går gränsen?

    Lite OT, men i en facebookgrupp var det en restaurangägare som la upp en bild för någon vecka sen. Bilden föreställde rådjurskött som hängde i taket (som hos slaktaren) och ett barn som intresserat stod med och tittade.

    Det var ramaskri i kommentarerna att det inte var passande för barn att se sånt.
    Se vad? Var sakerna vi lägger på tallriken kommer ifrån? Det är väl jättebra att lära sig det?

     Det räcker att en restaurang eller butik nämner att de säljer kött så är veganmupparna där och spyr galla.

  Haha klart hon gör fel. Hon hade lika gärna kunnat låta bli att svara istället. Eller det bästa, att svara trevligt.

  Varför inte bara låta bli att svara? Det måste ha tagit mycket mer energi att svara dessa dryga svar än att svara på vart jackan är ifrån.

  Anledning #78938682828 till att jag inte kan ta influencers seriöst när de hävdar att detta är deras jobb. Vem annars hade kunnat bete sig så här på sitt arbete?

   Foodoras kundtjänst

    HAHAHAHAHAHAHA JAG DÖR

  Vad är det mer specifikt som du syftar på?

   Hon kallar sina följare för krösamajor, psykfall och psykopater när de av omtanke varnar henne för att hennes nya kille kanske inte är den han utger sig för att vara. Hon hotar också med att lämna ut deras adresser(det har hon gjort förr) iom att hon har deras ip.nr.

    Hon har INTE hotat med att lämna ut någon adress! Däremot har hon sagt att hon ser att folk skriver från samma ip adress med flera olika alias. Så sluta ljug ditt psyko!

     Hon lämnade ut en kvinnas adress härom året!

      BS! Someone1!

     Är det PW själv som skriver här? Samma ”retorik” iaf.

    Kanske dags för henne att sluta blogga. Verkar nog bäst.

     Ja, det verkar ändå som Instagram är hennes favoritkanal och att hon inte riktigt hinner eller orkar med bloggen, så med tanke på det så varför fortsätta när hon inte verkar tycka det är kul?

  Älskar när folk (läs flunsor) skriver:
  ”Ha en fortsatt fin kväll”.
  Hahaha…yeah right du önskar mig det verkligen!

  Så otrevligt! Varför är det så svårt med lite vänlighet nu förtiden? Eller som många skriver varför svara alls?

  Avföljer varenda en av dem som säljer sin och nästa generations själ för konsumtion

  Tycker detta blir mer och mer återkommande på de större flunsornas plattformarna. Förstör liksom inte. De flesta av deras kläder är reklam eller gåvor- varför inte bjuda på den informationen liksom! Ofta är det i klassen ’vanligt’ folk inte har ekonomi till ändå men är inte hela grejen med deras jobb att influera andra på ett eller annat sätt? Jisses!

  hur svårt ska d va att fråga sin kille var hans jacka är ifrån

  Linnea Wikblad har samma vibb. Fick ett skitdrygt svar av henne på DM när jag tipsade om en maträtt. Men hon är superpopulär och P3 älskling så hon får ingen kritik.

   Aldrig hört talas om henne, fast jag känner mest till de som nämns här. Vad är hennes inriktning?

    gifta sig känd

     Oj. Med vem?

      sorry trodde jag svarade på frågan om vem Anita är 🙂

      Haha va Linnéa Wikblad är inte gift, hon är tillsammans med en blind man som spelar typ cello.

     Tänker du på rätt Linnea? Hon har en pojkvän som heter Kalle.

     Hon är inte gift nej, hon har dock pojkvän och han är inte känd.

    Hon är programledare på P3 och har gett ut en kokbok. Kompis med Hanna Hellquist och ofta med i Morgonpasset.

   Fast nu är ju Linnea Wikblad ingen influencer? Populär radiopratare som tipsar om mat i sitt flöde och är väldigt öppen med att hon inte vill ha varken tips eller ideér på ”hur man kan göra” för att hon skiter fullständigt i det. Har man följt henne ett tag så vet man bättre än att försöka skicka nått recept till henne, speciellt om hon inte har bett om det.

    Tips på maträtt, inte recept. Och varför svara drygt? Det måste ju vara enklare att inte svara alls. Och hur ska en ny följare veta att ett enkelt tips om en maträtt till en matintresserad person inte uppskattas?

    Hon är definitivt en influencer, hon har 25k följare och har publicerat en bok som sålts via hennes plattform.

     Nä håller inte med! En influencer tjänar väl ändå mycket av sina pengar genom att få folk att köpa diverse grejer som de gör reklam för? Då Linnéa jobbar på SR får hon inte göra reklam. Hon har knappt gjort reklam för sin egen bok i flödet ??‍♀️

      Hon är programledare i radio, inte kock. Tror du verkligen hon hade fått ge ut en kokbok på Rabèn & Sjögren om hon inte redan var en influencer?

       Offentlig person är väl inte lika med influenser?

        Du svarade inte på frågan. Tror du hon hade fått ge ut boken om hon inte redan var en influencer? Hon får ju inte sälja boken genom SR så var tror Rabèn & Sjögren att de kommer få försäljning från? Hon har ju inflytande genom sin kanal.

         Ja det tror jag, som den offentliga person hon är. Du svarade inte heller på frågan om vi ska vara petiga, är en offentlig person automatiskt en influenser? ?

          När de börjar använda sin platform till att sälja saker. George Clooney är skådespelare och influencer.

       Alla kändisar är inte influencers

    Men varför måste man vara dryg som svar på vänlighet? Förstår verkligen inte. Svara hellre inte alls!

    Varför blir hon så rabiat över tips? Som om det vore världens största grej och jätteförolämpning.

  Tips. Trendenser ”Därför vill jag inte längre kalla mig influencer”.

  Och så det där genomfalska nedlåtande ”Ha en fortsatt fin kväll”….. Där finns andra influensers (och den enas mamma) som avslutar syrliga och otrevliga svar på det viset.

   Vem är hon ens? Visste folk vem hon var innan ho gifte sig känd?

   sorry råkade skriva på fel rad, skulle inte vara ett svar till dig sorry 🙂

  Önskar folk slutade följa i större utsträckning. Slutade följa Bingo Rimer sen han inlägg om tänka på våra egna först när han blivit tillfrågad om att dela inlägg om insamling till Afghanistan. Han behöver absolut inte skänka pengar till allt men att skriva ett inlägg om hur han inte skulle bry sig om Afghanistan hade han tid med. Utöva konsumentskydd och avfall idioter!!!

   Konsumentmakt inte skydd…

  Jag har ett instagramkonto som är större än Anithas inom en viss speciell genre och jag lever delvis på samarbeten via mitt konto. Mina följare är otroligt viktiga och värdefulla för mig och jag lägger väldigt mycket tid på att svara på kommentarer och DM:s, ibland får jag sjukt mycket frågor om samma sak eller önskemål på personliga tips osv som tar lång tid för mig att kolla upp och skriva ner. Jag svarar alltid trevligt men försöker hålla det relativt kort, annars skulle jag bli uppslukad av allt. Hade jag fått den där frågan som Anitha fick hade jag bara kollat med min man och/eller skickat en länk. Ser på mina följare som kunder och man vet aldrig vem som är på andra sidan!

   Anitha är en bitter och olycklig människa. Man beter sig inte som henne annars. Orkar man inte svara så fine men att ha ett behov att vara otrevlig i tid och otid.
   Fint att du verkar vara en sundare människa!

  Kan tycka att det finns en trend att fråga människor saker man lätt kunde ta reda på själv. Hellre ta upp någon annans tid än att själv googla och läsa…

  Sedan var väl Anithas svar onödigt trist här.

  Vem är hon ens? Visste folk vem hon var innan ho gifte sig känd?

  Lycka till på jobbet och fortsatta samarbeten Anitha! Du är ju verkligen ett trevligt varumärke som man vill anlita. Hjälpsam och vänlig. Att vara snorkig och jävlig är ju en jättebra strategi när man som du faller i influencer-rankingen och fölk börjar glömma att du en gång var svägerska med Hanna och Amanda.

   Bodde granne med henne (flyttade för några månader sen) och varje jävla dag stod det presenter från diverse företag utanför hennes dörr. Förstår inte varför man vill samarbeta med en så liten människa.

    Du skulle snott dem! ?

     ?

  Alltså Anitha. Fy fan vilken otrevlig och patetisk människa. Hur mår man om man är som henne?! Kan inte ha många genuina vänner i alla fall.

  Jag håller inte med resonemanget i inlägget. Influerade har ingen särskilt skyldighet att vara gulliga eller tjänstvilliga mot läsare bara för att se tjäna pengar på läsare. Tröttnar läsarna på produkten kan de avfölja. Ingen har heller någon skyldighet att följa någons konto bara för att den personen är snäll, utan både läsare och följare upplever ju att de får ut något av att följa. Ingen har varken rättigheter eller skyldigheter mot den andre.

  MEN däremot är Anitha skitotrevlig, och det är fel. Detta gäller dock helt oavsett om hon tjänar pengar på följaren i fråga eller inte. Herrjösses, så dryg. Hade bara kunnat låta bli att svara.

  Hej Anitha här,

  Det här är ett så intresserat generationsdilemma.

  För mig och min generation att kontakta en offentlig person och fråga var hens SÄLLSKAP har för kläder på sig och sen får ett svar som uppmanar till att ta reda på det själv. Där hade min generation stannat.

  Det är en rätt orimlig önskan att fråga en ”random person” vad hens sällskap har för kläder och att förutsätta att he ska svara, ta reda på plagget och återkomma, dvs serva alla i allt jämt. Annars ska man shameas som otrevlig. (I det här fallet var det en rätt radom campuflagejacka -dvs en googling bort).

  OM hon verkligen ville köpa jackan, så hade hon kunna göra den minimala ansträngningen att besöka mitt Instagram. Se att personen på storien är min sambo och dm:a honom.
  Det hade nämligen min generation gjort.

  När följaren hur som helst, förstår att jag inte har lust eller intresse att bistå henne som någon form av shoppingguide (får nämligen frågor flera ggr i veckan trots att plagg är taggade eller inte). Då ska jag digitalt dö.

  Det är hennes gensvar för att egentligen ”hantera ett NEJ”.
  Hon lägga upp vår dialog på hennes TikTok och skicka ett busslast med ”haters” på mig. Vad var mitt brott? Att jag sa nej, jag vill inte vara din personliga shoppingguide när du inte orkar göra din egen research för en jacka du förmodligen inte kommer att köpa även om jag till och med skulle skicka länken till den?

  Hennes generation tycker att det här är heeeelt rimligt. Kan det vara så att hela den generationen av millenials aldrig fått nej?

  Detta får mig verkligen att fundera.
  Att nej är som ett brott mot mänskligheten för millenials.
  Kan det ha att göra med att de rent statistiskt blev curlade av sina föräldrar och när föräldrarna försökte ställa krav och säga nej. Då möttes det med ett sånt ursinne så föräldern kapitulerade direkt. De är självsäkra, vet bäst och har skapat sig ett feltänk kring artighet. Artighet är en rätt passivt aggressiv handling. Dvs gör du inte som jag säger, shamear du mig och ska straffas.

  De kan också vara en produkt av en generation bakom en skärm som inte förstår gränssättning bakom skärm. Får man inte sin ”rätt” oavsett vad så kan man cancellera en annan person utan att egentligen djupare i resonemang eller evidence. Tycker det är helt ok med maktmissbruk eller sexförbrytare. Men när detta tillämpas för att någon blir kränkt för en småsak. Är det ens rättighet då? Försöker reda ut begreppen här i generationsskarv.

  Mitt brott var att jag ”försökte uppmana till att lösa problemet själv” -fostrande. Det var dumt. Jag skulle helt enkelt bara skitit i att svara. Det hade förmodligen varit trevligare för milleniumgenerationen.

  Har lärt mig en läxa. Peace.

  Nu kan ni fortsätta att skiva om hur vidrig jag är. Hoppas det gör er lyckliga. <3

   LOL!

   Det var nog snarare det otrevliga sättet du svarade på.

   Känns som du missat poängen till varför folk blir upprörda över detta. Att lägga ner tid på att vara otrevlig mot en yngre tjej som du inte känner, det är bara illa.

   Förlåt men vilket drygt svar. Du är en influencer. Du INFLUENCAR. Med andra ord, när någon ser ett fint plagg på ditt instagram, så påverkar du följaren att vilja köpa jackan. Och när följaren snällt frågar dig vart men köper plagget så svarar du kaxigt att de kan kolla upp det själv och att du är inte deras shopping guide? Varför har du ett öppet instagram konto då? Och snälla, försök inte skylla ditt dryga beteende på ”generationsskillnad”

    Du menar influerar? Influencerar är inget riktigt ord.

   Alltså, det handlade bara om att svara på ett trevligt sätt på Instagram (eller inte svara alls om du inte ville, vilket är helt fine). Men hade du verkligen skrivit sådär om du tex arbetade för h&ms kundtjänst? Det tillhör ju ändå ditt jobb att interagera med dina följare och nån seriositet vill ni väl ändå ha i branschen?

   Jag håller med dig om att den generationen inte kan söka information själva. Jag arbetar som lärare på ett universitet, och är fascinerad över hur dåliga dagens ”vuxna” studenter är på att själva söka upp information.

    Det var en simpel fråga om en jacka… Är det verkligen så djupt?

    De flesta studenter du träffar hör till en yngre generation. Ni verkar tro att alla generationer yngre än er själva är ”millenials”.

    Man kan ju hoppas att du svarar dina elever som en normal människa åtminstone.

    Det gäller faktiskt alla andra generationer också. Se t.ex. på hur alla köper att covidvaccinet kommer att frälsa världen, så de får gå tillbaka till att trängas på krogen, gå på konserter och åka på resor igen. Ingen söker efter information, utan litar på vad som står i Aftonbladet.

     Eller så är det PRECIS det majoriteten gör och därför väljer att vaccinera sig.

   Fint sätt att be om ursäkt på när du i samma mening trycker ner en hel generation genom att kalla dom för ”milleniumgenerationen”. När du precis kastat en himla massa åsikter om samma generation.

   Jag tror dom flesta reagerar på ditt svar och hur otrevlig du låter.
   Enklast hade väl kanske varit att svara ”Jag vet tyvärr inte, fråga min sambo, det är hans jacka.”
   Så hade du slagit två flugor i en smäll, du slapp serva och personen lärde sig kanske att leta efter svaret själv.

   Jämförelsen håller ej då din generation som unga varken hade möjlighet till direktkontakt med offentliga människor samt att influenceryrket inte fanns. Jag skulle dessutom aldrig skriva och förvänta mig ett svar ang. klädesplagg av t.ex Annie Lööf eller Veronica Maggio. Av människor som är offentliga pga. – och försörjer sig genom influencer marketing där emot, skulle absolut slänga iväg ett DM och höja på ögonbrynet om jag fick svar så som de du skrivit ovan.

   Alltså bara en fotnot, generationen millennials är födda ca 1980-1994. Vi är alltså ofta 30+ med bolån och barn. Tänker att du själv tillhör millennials, i alla fall på gränsen?
   Tror det är Gen Z du försöker beskylla att vara dåliga på att ta ett nej ?

    Varför är jag den enda som gillat din kommentar? Blev mest irriterad över det i hennes svammel ?

     Haha! Jag vet! Otrevlig och okunnig ?

   Det hade ju räckt med svaret ”Jag vet tyvärr inte”.

   Men vad är detta för svammel? ? Ditt ”brott” var att du gav ett j-ligt drygt svar på en fråga. Varför inte bara svara ”jag vet inte faktiskt men fråga min sambo” eller INTE SVARA ALLS?

   ”Uppmana till att lösa problemet”? Så behjärtansvärt. ”Problemet” var bara att det fanns inget ”problem” att lösa. Det var en enkel fråga från en av dina följare som du hade kunnat ge ett lika enkelt svar på, t ex ett av nedan alternativ:
   Alternativ 1: Vet inte
   Alternativ 2: Namnet på varumärket
   Punkt.

   Du låter kränkt

   Men sluta ta upp generations grej, blir bara löjligt! Är jag 18år eller 70år vad spelar det för roll, frågar om en jacka och vet du det gör Alla åldrar. Jag vet ? Sen att du är otrevlig och väldigt spydig ta det till dig och försök jobba med det, eller hur?

    Exakt! Att fråga vart någon har köpt något har ju inget med åldern att göra ? Min chef som är 20 år äldre undrade vart jag köpt mina skor igår, skulle jag snäsa av henne på samma onödiga sätt? Dramatiskt

   Men hjälp! Vilken märklig analys. Jag är i samma ålder som du Anitha och jag tyckte ditt svar var riktigt dåligt. Så att det handlar om någon slags generationsgrej tror jag icke på. Jag tror bara att du är en oförskämd person, för sådär skulle jag aldrig svarat.

   Själv jobbar jag på ett bibliotek och får ofta samma fråga många gånger under ett pass, som ”var ligger toaletten?” och ”jag fattar inte var min bok står på reservationshyllan” Nu under pandemin har vi ändrade öppettider (sedan numera ganska lång tid tillbaka) och detta står på en stor lapp på ytterdörren samt på vår hemsida. Ändå får vi skäll ofta från folk som missat att det varit stängt och därför försökt komma in och misslyckats. Det är tydligen mitt fel…

   ibland blir jag helt trött, men aldrig skulle jag svara otrevligt och skulle jag gjort det så lovar jag att jag hade fått ha ett allvarligt samtal med min chef… Jag skulle på riktigt skämmas ordentligt om jag betedde mig så i kommunikationen med andra. Speciellt i en arbetssituation. Att du svarar som du gör här visar dock att du inte förstår problemet…

   Vilket pinsamt dåligt formulerat svar.

   Svara inte alls eller svara trevligt. Det borde alla generationer lärt sig. Hela insta är ju uppbyggt på ”vilket märke?/ var finns den att köpa?” Hoppas på minskade samarbeten.

   Du blev sur när personen inte visste vem din kille är. Så var det.

    PS: det finns massa 45-åringar som inte heller vet vem din kille – eller du! – är, för att inte tala om 65-åringarna och 82-åringarna…

   Skoj att du ser dig själv som ”en offentlig person” – är alla som har en (öppen) instagramprofil ”offentliga personer”?

    Detta blir egentligen bara bättre och bättre.

    Om vi då går för ”offentlig person” så ja, då är det kanske märkligt att kontakta någon som är känd för att fått till ett fredsavtal, uppfunnit hjulet, forskat fram covid-vaccin eller fått Nobels litteraturpris – om en jacka.

    Om du är ”känd” för att kränga stolsdynor och försäkringar på insta, så njaaaa…

   Generationsdilemma? ? Snarare fråga om personlighet. Du hade inte behövt, och jag anser att det hade varit i din fulla rätt, att inte svara alls. Nu gav du dig in en konversation och var väldigt otrevlig. Du och jag är i samma generation. Där slutar likheterna. ?‍♀️

   Jag förstår inte hur Anitha inte kan förstå varför folk tycker hon var otrevlig? Folk upplever inte Anitha som otrevlig pga att hon inte säger vart jackan är ifrån, hon upplevs som otrevlig för att hon svarar otrevlig och vägrar nämna vem personen på bilden är så att tjejen kan fråga honom? Tjejen tyckte endast att personen på bilden hade en jäkligt snygg jacka, om Anitha inte orkar svara på frågan så svara inget alls då? Svårt? 🙂

   Gillar också att hon tar upp generationssnacket, är det inte typ endast äldre människor på facebook som ALLTID kommenterar Aftonblandets artiklar om typ Bianca med ”Vem är ens det? Jag vet inte vem det är!”, det om något är väl enkelt att googla fram?

   Har inget med generationer att göra. Du var otrevlig, hon var det inte.

   Nå var du bare tåpelig. Maser på med ”generasjon” ”generasjonskløft” blablabla. Jeg er like gammel som deg Anitha, samme generasjon, men du er bare jævlig otervlig og dryg. Det har ingenting med generasjon å gjøre (hvor mange ganger klarte du å klemme inn ”generasjon” i svaret ditt egentlig?), det har med folkeskikk å gjøre. Allment hyfs. Noe du åpenbart mangler.
   Det ser man jo på kommentarene her også; ingen av de som har møtt deg har noe fint å si ?

    Tåpelig! ♥️ Älskar norska! ?

   MiN gEnErAtIoN

   (”millenials” är typ 30)

    Som 41årig millennial känner jag mig ung nu. 40 är det nya ”typ 30”.

   ”Kan det ha att göra med att de rent statistiskt blev curlade”

   Rent statistiskt blev curlade? Statistiskt? Varför använda ord när man inte kan använda dem rätt och i rätt kontext?

   Generationsfråga? Du hade bara kunnat låta bli att svara om det handlade om att ta reda på saker själv. Måste ha varit jobbigt att låta bli för en ur din generation?

   Om du Anita tycker att det är fel på en hel generation och tycker att man inte ska fråga vart någons kläder är ifrån kanske du ska satsa på ett helt annat yrke. Kanske ett yrke som passar bättre för din generation? ?

   Sluta utge dig för att vara en hel generations förespråkare och representant. Tack.

   Dessutom har du massuppfittat vad som gjorde andra upprörda – hur man nu lyckas med det.

   Jag är född samma år som dig och tillhör din generation. Jag tycker ofta att du svarar på ett otrevligt sätt när man frågar dig om något.

   Var snäll. Alltid.

   Du: Åh vad snygga, var har din kille köpt sina skor?
   Alla i min generation: Skit i det du din lilla skitunge eller googla själv.

   Eller inte.

   Hadde det dock varit så svårt att bara säga vem det är? Vilken generation är du?

   HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!

  Förutom att personen som skrev hade den dåliga smaken att skriva ”????!!!!” som på riktigt inte ser klokt ut så tycker jag hon har rätt att fråga och få ett trevligare svar. Anithas svar är rent ut sagt för jäkla snäsigt.

  Jag har följt House of Philia i många år nu (mest av ohejdad vana) och hon är ju känd för att aldrig svara på frågor. Däremot läser hon kommentarer, det märks om någon skriver något som inte uppskattas. Senaste tiden har hon dock bättrat sig och svarar ibland på frågor om kläder/inredning, jag har funderat på om det är för att konkurrensen ökat och till och med hon känner att hon behöver vårda relationen med följarna lite? Ovant är det att se..

   Samma gör väl Löwengrip när engagemanget sjunker på hennes blogg.. Lätt när man är stor bli fartblind. Men det går fort i influenservärlden, here today gone tomorrow.

  Exakt! Kommer ihåg när någon frågade Jennie Hammar om en produkt hon tipsade om fanns i Sverige?! Blev så provocerad det är väl för tusen bara att googla själv, tar 2 min.

  Men jag tycker att om man nu tar sig tid att svara sina följare så är man trevlig punkt. Annars låt bli.

  Va ere med folk o grammatik idag?

  ”Vart är jackan ifrån” – nej, alla som skriver så kan omöjligt hävda att det är dialektalt.

  ”Vad fin klänning” – nej, men vilken fin klänning.

  ”Äjänklien”

  Osv osv osv.

  Sen är Anitha dryg oavsett.

   ”Va ere” – vad är det

   ”o”

   Talspråk.

  Anitha Mens låter bra. Hon verkar ha ständig pms.

  Omg vilken bitch ?

  Det verkar mest ovänligt tycker jag, riktigt dåligt.

  Men gud så otrevlig hon verkar vara

  Så jävla trött på ordet influenser. Är man en influenser bara för att man är en kändis på instagram? Anitha är väl ingen som influerar, eller ?

   Influerar att vara en översittare.

  Men lättkränkta jävla Sverige. Heja Anitha!

   Ja oj så lättkränkta för att man blir irriterad på att någon är dryg och inte kan uppföra sig ?

   Tja… Nog så irriterande att inte få ett vettigt svar oavsett om du är i Paris eller Tokyo

  Men oj! Trodde det handlade om en fjortonåring.

  Konstigt att vara en följare till Anitha och inte veta vem hennes sambo är?
  Otroliga överreaktioner på hennes svar, tycker jag. Skaffa ett liv. Testa på att googla militärjacka för män etc.

   Hur vet du att det är en följare? Jag kollar på massa Stories som dyker upp i utforska eller som man råkar ramla över men följer typ 70 pers.

   Den enda som överreagerade var Anitha.

  Hej! Jag är tjejen i videon och fyi så googlade jag innan och föröskte hitta jackan själv? Tyvvär hittade jag inte exakta modellen så jag tänkte att jag kunde fråga så jag fick reda på det!?

  Många influencers förstår ju inte att dom är sina egna bolag och därmed sin egen kundtjänst, om de inte anlitat sådana. Hon blir uppenbart triggad vilket är jättebra, det är en bra drivkraft att vara kaxig men den behöver riktas någon annanstans, och inte mot följarna. Så mer personlig utveckling för dig Anitha!

  jag säger kle + mens, sen om det är rätt vet jag inte ? kle med e:et som i slutet på desirée

  Bränd jävla människa det där ?

  ???
  Helt rätt svarat av anitha! Barnrumpa som inte kunde ta att en länk serverades på ett guldfat! Bara rättigheter rättigheter rättigheter verkar finnas i dagens ungdoms tankar!
  Vem BRYR sig om man tycker någon svarar otrevligt? Gissar att hon som startade hela skiten här inte kunde ta att anitha var lite syrlig.. välkommen till världen!

  Get your shit together annars blir vuxenlivet svårt ?

   Uppenbart kan inte ”äldre” stava eller bygga upp grammatiskt korrekta meningar. Såatt…. där ser man!

   Hon frågade vart en jacka kom ifrån ? Det handlar inte om att vara vuxen eller inte. Det är fullt normalt att ställa såna frågor. Om man känner behovet av att vara otrevlig över en sådan sak så har man ju problem. Finns ingen anledning alls.

  Hej Anitha, en käring här. Jag är 65 år snart, uppkopplad mot internet så tidigt på 90-talet att du inte ens hade en dator och din pojkvän gick på dagis. Recap: på den tiden fanns ingen mejl i Sverige och det lilla man kunde surfa försiggick i USA. Folk som var otrevliga på alt.grupper(chattar, kan man säga) blev omedelbart tillsagda eftersom vi alla tänkte att kill them with kindness var bättre. Fast forward:nu sitter vi här med en massa gafflande människor på internet, många idioter, faktiskt, som inte verkar förstå att artighet är det kitt som binder samman världen (ref Seinfeldt). Du ägnade 2756 nedslag åt att i detta kommentarsfält återigen snubba en av de följare som betalar din lön (lite oklart hur stor den är, du kör enskild firma på omsättning 1mkr-1499’, skaffa en annan revisor, är mitt råd). Du hade bara kunnat fråga din pojkvän och svarat vänligt eller inte replikerat alls.
  Det handlar inte om generationer utan om helt vanligt hyfs och rudimentär artighet. Läs en bok i ämnet, Magdalena Ribbing kan lära dig mycket – ja, hon var urgammal när hon dog, generation A, och kunde verkligen därförsina saker. Saknad i dessa tider av sedernas upplösning och förfall.

  Jag tycker att Anithas sätt att reflektera över det som har hänt påminner EXTREMT mycket om hur det är att resonera med min 4åring när hen har gjort eller sagt något taskigt. Det är svårt att erkänna att, fasiken där gjorde jag kanske inte helt rätt. Men det känns väl lite väl omoget att resonera som så att det är orättvist att jag får så här mycket skäll för att jag gjorde DET DÄR LILLA? För övrigt inte helt klädsamt att fortsätta ranta över att hon inte kan ta folk som är klädda i underkläder (trosor och kort topp utryckte hon sig på sin ig-storie) på Instagram seriöst. Med tanke på hon själv har en handfull liknande bilder och tom samarbeten på sin insta? Med bl.a. ellos 27 okt och victus medical 19 januari.

  Slutade följa henne för längesen precis pga det här, hennes jävla attityd. Förlåt,, men subba.

  Har varit på middag med den där Anitha, visste inte vem hon var men noterade att av alla som var där (bara kvinnor) var hon den som märkte ut sig mest. Hon såg så gruktansvärt sur och uttråkad ut att det var märkligt att hon ens var där…Influenceras har det svårt. De måste mingla med andra, influencers och dödliga…..Otroligt hur man kan bemöta en följare så där. Hon hade kunnat skriva två saker, för- och efternamn.

  Anitas föräldrar har verkligen misslyckats i sin uppfostran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *