Öppet Spår

 


Det här är alltså ett inlägg där det är fritt fram att kommentera om vad du vill, när du vill, hur du vill, på vilket sätt du vill.

Dock undanber jag mig politiska diskussioner, tack!
OT är mer än välkommet och det finns inga rätt eller fel.
Är du ensam hemma? Sjuk? Uttråkad? Vad som helst, du är VÄLKOMMEN hit för att snicksnacka om vad som helst!

Givetvis gäller samma regler som vanligt och om man inte sköter sig kan man bli satt på moderering – men det är sen gammalt och ni sköter ju er så go nuts… ?

Ps! Tjafsa mindre!

590 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Era unpopular opinions?

      Fick inte med min egen haha. Jag bryr mig mer om djur än om människor.

        Samma här speciellt mina ?

        Jag har visst hittat mitt folk

      Tycker alla som röker är trash.

        Tycker att alla som röker och normaliserar cannabis är trash. Sen sitter de där med psykos och kallar det gått in i väggen.

          Lol, du vet inte mycket du. Men fina fördomar!

          Alltså…absolut att man inte behöver hålla med om cannabisbruk. Men jösses…att så många är så hjärntvättade med antidrogpropaganda. Som sagt, helt okej att ha olika åsikter – men svårt att ta någon på allvar som tror att det tillhör _vanligheten_ att folk får psykos av att konsumera cannabis.

            Men verkligen. Pinsamt att veta så lite.

            Räcker med de jag har träffat på psyk ( tillräckligt många) för att bli avskräckt. Bara att det finns en risk att få sådana hemska psykoser borde få de flesta av avstå.

              Du blir ju dock, förståeligt, lite arbetsskadad iom ditt yrke. Du träffar ju oproportioneligt många för de är ju där pga psykiska problem. Användande av cannabis är ju extremt stort, men relativt få får någonsin en psykos och ännu färre hamnar på psyk. Du träffar ju liksom de det gick absolut sämst för. Lägg därtill att många som faktiskt får psykoser inte enbart använt cannabis, vilket gör det väldigt svårt att förstå interaktionen och vad som var betydande.

              Studier visar en ökad risk för psykos, men det är inte som att det är en stor risk fortfarande. Hade det vart det hade vi sett enormt fler fall av psykos iom att cannabisanvänding är väldigt utbrett och den mest använda drogen efter de typiska lagliga drogerna (kaffe, nikotin, alkohol). Det är också mer komplicerat än bara använt cannabis vs. inte använt cannabis. Handlar också om familjehistorik, ålder när man börjar använda, hur ofta och mycket och hur potent man använder det osv.

              Men förstår och respekter helt och hållet att du känner som du gör. Alla måste göra sin egen riskbedömning och känner man att bara det faktum att det kan öka risken och det är tillräckligt, så absolut. Kan inte hålla med dig om att det borde få de flesta att avstå, det är inte så människor fungerar. Det finns otroligt mycket vi ”borde” undvika om man följde det resonemanget: ingen borde röka, dricka alkohol, kaffe, köra bil, utöva extremsporter m.m. Det finns risker med allt, som vuxen människa får man lov att utvärdera vad varje risk innebär för en själv.

                Bara risken för psykos borde vara anledningen till att inte testa

                  Det kan du absolut få tycka. Men min poäng var att man får lov att acceptera att olika människor ser på det olika. Jag kan personligen tycka extremsporter är urdumt för risken, även om statistiskt liten, att skada sig enormt eller t.o.m. dö väger inte för mig upp det man får ut av aktiviteten. Men uppenbarligen finns det många som trots risken att dö eller skadas svårt ändå tycker aktiviteten är värd det. Samma sak med cannabis i mitt tycke. Människor är olika, vill ha ut olika saker av livet och prioriterar saker olika.

                  Vill också tillägga, att detta fortfarande inte är helt klarlagt. De studier som gjorts kan tyvärr inte dra några definitiva slutsatser då det ofta saknas viktig data som verkar vara betydande för huruvida cannabis kan trigga en psykos. Det man lutar mot idag, baserat till stor del på andelen som faktiskt får psykos av cannabiskonsumenter vs. de som ej brukat cannabis, är att cannabis inte _orsakar_ psykos, men kan trigga en hos de som redan har benägenheten att få en psykos. Detta gäller även sådant som schizofreni.

                  Anledningen till att man tror att det är detta det snarare handlar om än att cannabis orsakar psykos randomly, är för att annars borde vi se en mycket större ökning av psykoser allt eftersom cannabisanvändadet ökar. Men det gör man inte, trendlinjen för psykoser ökar inte samma takt som det ”borde” ifall det enbart handlade om att bruka cannabis ökar risken för alla individer oavsett bakgrund och förutsättningar.

                  Så har man t.ex. en familjehistorik av psykoser eller psykiska sjukdomar som schizofreni, då kan man anta att man tillhör riskgruppen och därmed löper större risk att utveckla dessa om man brukar cannabis. I individer utan någon familjehistorik av psykos, schizofreni etc. och där man inte börjar bruka förrän som vuxen, så är risken för psykos försvinnande liten.

                  Håll också i tanke att på många platser så används inte cannabis enbart för att uppnå ett rus, utan som en form av medicinering. Har hjälpt många människor som lider av smärta, illamående, anfall m.m. pga kroniska sjukdomar (som epilipsi) eller svåra behandlingar (som cancerpatienter). Med fördelen att cannabis är väldigt snällt mot kroppen och i synnerhet levern, och mindre sidoeffekter jämfört med många tyngre mediciner. Tycker det är en viktig aspekt att ha i åtanke innan man dömer ut att alla borde avstå cannabis pga ”risken för psykos.”

                  Igen, du känner som du vill och gör de val du vill, som alla andra vuxna individer. Men önskar bara att fler i Sverige kunde försöka ha en mer nyanserad syn på det hela och inte ha ett så otroligt svartvitt tänkande kring det.

                Går nog inte riktigt att jämföra med risken att dricka kaffe…

                  Poängen var inte att jämföra riskerna, men att det trots allt finns risker med otroligt mycket. Och vad för risker det finns beror på många faktorer som varje individ måste ta hänsyn till eftersom vi ät olila och har olila förutsättningar och därmed löper större/mindre risk för saker. Därtill, är det ju upp till vuxna människor att själva avgöra vilka risker de är villiga att utsätta sig för och väga det mot vad de får ut av den riskfyllda aktiviteten.

                  Men om du hakat upp dig på kaffe just så nämndes ju även rökning, alkohol, köra bil, utöva extremsporter – alla med rätt signifikanta risker trots allt.

                Riskerna innefattar ju inte bara dig själv. Pga att vanligt folk köper droger så upprätthålls gängkriminaliteten med dödligt våld som resultat. Det är extremt destruktivt med andra ord för samhället att folk väljer köpa knark inklusive cannabis!

                  Legalisera då

                    Har inte fungerat i något land som prövat den vägen. Tvärtom så har det blivit värre.

                    Att legalisera har enbart varit publikfrieri på bekostnad av befolkningen.

                      Kan du vara mer specifik vad som ”blivit värre” och vilka exempel du tänker på?

                      Nej jag orkar faktiskt inte skriva in hela rapporter här i kommentarsfältet. Ligger dock säkert ute på nätet för alla att se.

            I think I hit a nerve, hehe. Jag ville egentligen inte gå in i en diskussion utan bara uttrycka min unpopular opinion. Men okej, låt gå.

            Cannabis har olika skaderisker för olika människor, absolut jag är helt med dig där, däremot är det vetenskapligt bevisat att THC det psykoaktiva ämnet inverkar på delar av hjärnan som kognition, ångest, rädsla, minne och belöning. Samsjuklighet med psykiska sjukdomar/störningar är vanligt. Intag av cannabis är förenat med många skaderisker oavsett sårbarhet då det är ett av de mest psykopatogena nakotiska preparaten och har ett unikt skadepanorama som kan utvecklas över veckor, månader eller decennier. Något som också går att påvisa förutom de härligheter som cannabisbrukare gillar är en försämring av vissa mentala funktioner, framför allt korttidsminne, splittring av tankeverksamhet, kraftigt störd tidsuppfattning samt uppmärksamhet och förvrängning av sensoriska intryck. Detta inträder redan vid en mycket måttlig enstaka dos (Karolinska Institutet). Inte nog med det, en tidig debut och regelbundet bruk kan störa den normala utvecklingen av en hjärna och är kopplat till mer varaktiga allvarliga risker för hälsan (Folkhälsomyndigheten 2016).

            Kanske är det så att brukaren som utvecklar exempelvis schizofreni har en större benägenhet kopplat till genetik, att individen är psykiskt skör eller har annan missbruksproblematik, men är det en anledning till att säga att det minsann är bra att normalisera cannabis? Jag är helt med dig att det säkert kan fungera som medicinering i korrekta doseringar, som ex ADHD-medicin där en form av amfetamin framställs, men nu pratar jag om normalisering där individer faktiskt köper av langare och brukar för sitt eget nöje.

            Jag vill tillägga att jag har denna typ av bruk i min närhet och även i min familj. Dessvärre har det inte slutat så bra, så min personliga åsikt är så här utifrån mina erfarenheter och den forskningsbakgrund som jag nämner.

        Det här är väl ändå definitionen av Popular opinion?

      Djur är mer värdefulla än människor
      Sverige är nya Mellanöstern

        Ja vi får hoppas en ny regering kan få ordning.

          Om de väljer Magdalena Andersson så glöm det.

            Men de är ju val nästa år.

              Jävlar vad fort tiden går. Känns som vi bara haft vår regering under 2 år.

                Om det ändå var så väl.

        Haha what? Det är de ju INTE i samhället i stort, vara för att personerna ovan känner så. Och så är det verkligen inte i Mellanöstern! Ologisk kommentar.

          Haha trodde du svarade på nåns kommentar, men det där var dina åsikter?

        Djurmänniskor är shitty medmänniskor exibit A ovan

          Nej det är vi inte. Jag är en medmänniska som är mån om andra men anser att det som händer i Sverige bör stoppas omedelbart innan det är försent. Hänvisar dig till BRÅ.

      Tjejer dom säger att de är och beter sig som Harley Quinn ( Jokerns tjej ) behöver läsa på mer.
      Harley är ett psyko som kidnappar barn och hjärntvättar dem. Det är mycket som om är fel med henne och en kvinna man inte ska se upp till. Det är mycket i Batman loren som unte tas upp i filmerna.

      Harley blir slagen, förnedrad, övergiven m.m av en man som bara älskar sig själv. Och hon går tillbaka varje gång det händer för att han ber om ursäkt.

        Aldrig hört någon säga att de är det ? vart hittade du såna människor

          Anonym 20:29
          Springer över kommentarerna på nätet då och då.

      Att jobba är inte hela livet.

      Att sjukskriva sig 1-2 dagar per halvår utan att vara sjuk är ett bra sätt att förlänga helgen 🙂

        Trash. Så jävla äckligt beteende.

          Oj vilken överdriven reaktion. Jag tycker det låter sunt att ta lite extra ledigt då och då. Som friskvård. I slutänden gynnar det arbetsgivaren att ha arbetstagare som mår bra.

            Så här resonerar bara människor som aldrig varit arbetsgivare, aldrig haft ansvar för att verksamheten ska rulla eller investerat sina egna pengar i något. Sjukskrivning är en ynnest som inte alla i världen har. Att få vara hemma med nästan bibehållen lön. Det finansieras av oss alla. Men visst, dra dig i sängen en extra dag, det är du värd!

            Då tar man tjänstledigt utan lön/semesterdagar. Det är ju på grund av er att man får ett karensavdrag. Tänk någon som inte har råd att sjukskriva sig för att man inte har råd med karensavdraget. Det är på grund av sånna som dig. Hade inte folk fuskat hade man kunnat ta bort karensavdraget. Så tack.

            Ledigt är vettigt och ok att ta. Att sjukskriva sig när man inte behöver är att snylta, utnyttja andra och förstör för andra (som är sjukskrivna på riktigt men blir misstänkliggjorda). Det är fel, omoget och ja ganska stört som vuxen människa. Känner ingen som gör så.

          Beror på vem man jobbar för och hur verksamheten ser ut 🙂 Skolkade en massa dagar genom sjukanmälan och jag tog studenten ändå.

            Jobb och skola är ju inte riktigt samma sak när det gäller detta…

          Är du mellanchef?

        Har alltid undrat hur vanligt detta är? Själv är jag väldigt plikttrogen och skulle känna skuld om jag sjukskrev mig utan att vara sjuk.. under åren har man ju sett en och annan som satt detta i system. Inte för att jag bryr mig speciellt egentligen, så länge man gör ett bra jobb överlag.

          Ens arbetsgivare kommer aldrig vara en trogen, därför tycker jaga inte man själv ska anstränga sig överdrivet för att vara lojal mot sin arbetsgivare.

            Så här tänker folk som känner sig maktlösa och inte värderar sitt arbete. Som inte tror att deras frånvaro gör någon skillnad. Och de har troligen rätt.

              Ja de är väl för värdelösa. Har en sån kollega. Ingen märker när han är borta så han borde ju få sparken.

              Japp. Arbetar kommunalt och går verksamheten inte runt utan mig så sätts vikarie in. Mina arbetsuppgifter samlas inte på hög i väntan på att jag ska komma tillbaka. Dessutom är mitt jobb väldigt slitsamt att jag tänker att det gör att jag håller bättre i längden. Att jag tar extra sjuk och vab-dagar ibland. Jag arbetar ofta för 2 pga besparingar och att vi därför går kort om folk. Och kom inte och säg att jag skulle valt ett annat jobb för mitt jobb behövs och jag vågar påstå att jag gör ett väldigt bra jobb när jag är på plats. Det är svårt att få sparken från kommunen så ja, jag tar mitt arbete för givet. Och är inte ute efter att göra karriär eller klättra. Mindre arbetsmoral åt folket!!

                Ännu värre att du arbetar kommunalt, det betyder att det är skattepengar som går åt när du fejkar sjukdom. Pengar som faktiskt kunde använts för att förbättra situationen. Inte bara att du kostar genom att du är hemma så kostar det även att sätta in någon annan. Gör skillnad, gå med i fack, var politiskt aktivt. Men rättfärdiga ett myglande med skattepengar för du tycker du har rätt till lite extra ledigt ? Så dåligt.

                Du snyltar på skattepengar alltså. Vider.

            Men man kan va normal och sköta sitt jobb, inte stjäla lediga dagar.

          Samma här. Var tvungen att ta två sjukdagar förra veckan och flexa ut lite tidigare bara för att jag var helt väck av andra vaccindosen. Hade så dåligt samvete.

            Men då var du sjuk. Inget att ha dåligt samvete för.

          Tycker folk är crazy som riskerar sin hälsa för ett basic jobb och ofta dålig lön. Blir man sedan utmattad så blir man bara en börda för arbetsgivaren. INGEN kommer att tacka en för att man körde slut på sig själv! Har med gott samvete fuskat och förlängt helgen många gånger. Jag jobnar för att leva, inte tvärtom.

            Detta är så sjukt? Hur kan ni tycka detta är okej? Att ni ska få lön utan att göra någonting? Sen hitta på annat? Vilket är grund för uppsägning. Så oärligt. Det finns länder som kämpar för att ha våra kollektivavtal. Sen tycker ni att ni jobbar hårt? Och ska ha extra ledigt förutom de semesterdagar ni redan har? Sen undra alla varför företag flyttar utomlands? Hitta ett sätt att arbeta på som är hållbart istället för att vara oärliga och utnyttja systemet.
            Ni som även har kollegor som påverkas av erat svek, de som är ärliga ska då arbeta dubbelt så hårt medan ni ligger hemma och sover? Nej fy usch

              Jo för det där med att hitta ett sätt att jobba på som är hållbart i längden prioriterat ju verkligen politiker……hahaha har du satt din fot på ett sjukhus, förskola, skola, äldreboende nån gång??

                Men om alla förlänger helgen många gånger blir ju jobbet mer slitigt när ni är på plats.

            Det är därför du har semesterdagar?? Jävla myglare. Hoppas du får sparken och sen inga bidrag.

            Om man lär sig att prata med sin chef och kollegor om man känner att arbetet pressar och är för tungt minskar belastningen. Man kan då minska sin stress om man delegerar uppgifter mellan varandra och inte tar på sig allt själv. Försöka varva ner över helgen och inte tänka på jobbet. Att säga att man är sjuk fast man inte är det är fruktansvärt vidrigt och den som gör det borde få sparken.

              Öh nej. Så funkar det verkligen inte inom vård och omsorg, barn och utbildning i alla fall. Sen är ju ”sjuk” en definitionsfråga. Vart går gränsen? Jag känner tex min migrän och vet när den kommer om jag inte lugnar ner mig. Finns ingen chans att jag kan ta det lite lugnare på jobbet. Så en förebyggande dag hemma, eller minst 3-4 dagar hemma pga fick migrän och det är vad min migrän kräver i sjukdagar. Har sjuka migränanfall.

                Men då är du ju sjuk. Det är skillnad mot att ta några dagar då och då ”because I’m worth it”.

              Men ni som tror att det är såhär lätt, förstår ni inte vilka pissiga arbetsgivare det finns här ute??? Har ni aldrig haft ett dåligt jobb? Har ni läst nyheterna senaste tiden? Ni kallar arbetare för äckliga myglare men ifrågasätter inte strukturen bakom varför man ens behöver ta en sjukdag för mental återhämtning. Det är ni som är osolidariska och äckliga. Men visst säg till en utbränd USK att hon är en myglare för att hon inte lyckats övertyga hennes chef att följa arbetsvillkoren.

                Tror intr det är sjuksköterskor som gör såhär…

                  Står ju usk… det är undersköterska. Eller menar du att uskorna myglar medan sjuksyrrorna jobbar på?

              Anonym 21:24, googla utbrändhet. Du har en fucked up syn på dina medmänniskor. Tror du att företaget kommer kyssa dina fötter för att du springer deras ärenden här? Hahahahah

        Jag tycker det beror på vilket jobb man har hur okej det är. Har man ett jobb där det då kräver att någon annan måste gå in och ta över är det inte okej.

          Nä, jag som hederlig skattebetalare känner inte för att bidra till att någon annan ska få ersättning för att man vill dryga ut sin helg. Oavsett jobb.

            De flesta jobbar väl ändå inom privat sektor, där betalar väl inte du?

              Är du medveten om hur många som jobbar statligt, kommunalt och regionalt?

        Håller helt med dig! Är dock aldrig sjuk eller frånvarande av andra orsaker. Och har jag inte varit sjuk på ett år så har jag vid ett par tillfällen unnat mig att ta några sjukdagar för att vila upp mig då jag har ett slitit jobb.

        Nice att det finns folk som blir inringda till jobbet under sin semester medan såna som du är ”sjuka”. Bravo! ?

        Förut sjuktskrev jag mig pga ångest (till arbetsgivaren sa jag att jag hade ont i magen eller huvudet). Och de gjorde att jag fick ännu mer ångest.

        Tycker ni det är okej att sjukskriva sig pga ångest?

          Ja självklart. Sjuk fysiskt som psykiskt. Men inte att ta sjukdag för att förlänga helgen ? det är du som ska ha den sjukdagen inte såna människor. Bra att du har ett samvete iallafall men självklart ska du få sjukskriva dig ❤️

        Sorgligt att det finns såna människor när vi andra är ärliga och kämpar på varenda dag på jobbet. Skäms. Och ja din unpopular opinion träffade mitt i prick hos mig – FY F*N vad provocerande ?

        Blev chockad att så många reagerade, jag sjukskriver mig också några dagar 1 eller 2 gånger per år. Trodde det var vanligt men jag hade fel. Jag jobbar dock på ett enormt företag och ingen behöver täcka upp för mig. Vdn och cheferna tjänar miljoner varje år så jag har knappast dåligt samvete mot dom.

          Men det drabbar de som är sjuka på riktigt genom att de misstänkliggörs på grund av sådana som er. Och ni tror dessutom att ni kommer undan med det…? Vi chefer märker ofta sånt och även om vi inte kan bevisa det, så ligger det er i fatet när vi sätter löner, fördelar uppgifter, uppdrag mm.

      plastikoperationer börjar bli alldeles för normaliserat och ursäkten ”jag gör det för mig och ingen annan” är bs

        Den är väl knappast unpopular?

        Alltså ni som inte fattar konceptet med ”unpopular opinions”…

      Har många men tycker t.ex att den där trenden(? Eller har det alltid varit så bara att jag inte tänkt på det?) med GLOW. Att folk ska vara så glansiga i ansiktet. Jag tycker inte det ser fint ut, eller naturligt ut, eller vad det nu är folk vill uppnå med glow. Föredrar en lite mer matt sminkning.

      Öl är äckligt, smakar bara bittert och beskt ?

        Av alla kommentarer hittills så är det denna jag blir meter kränkt av tror jag

          Meter = mest

      Att umgås med föräldrar och deras småbarn är så fruktansvärt tråkigt och jobbigt. Barn är så jobbiga när de är tillsammans med sina föräldrar.

        Håller med! Mina barn är inte kul just nu om vi som föräldrar är med. Och jag suuuger på att hålla fokus på det som händer runt om

          Varför är barn så jobbiga när deras föräldrar är med?? Samma barn kan vara helt underbara när man är själv med dem.. Och varför är föräldrar så jobbiga och gränslösa?

            Barn är alltid jobbigast mot deras föräldrar och/eller när deras föräldrar är med, det är för att barn är tryggast (oftast) med sina föräldrar och därför blir barnen mest utagerande med föräldrarna i närheten. Helt naturligt. Precis som vi vuxna människor beter oss, bara det att vi har filter och sociala koder med i vårt beteende.

              Hur menar du att vuxna också beter sig som skrikiga jobbiga barn?

                Men beter du dig likadant mot dina kollegor och din sambo tex???

                  Mer nyfiken på om personen beter sig likadant mot sina kollegor som sina föräldrar.

                Menade att vi vuxna (oftast) oxå har någon i vår närhet som vi är tryggast med tex partner, och den personen får ta del av alla våra dåliga sidor som andra kanske inte får se, bara det att vi har lite mera inlärt vett och etikett än vad små barn har så det ter sig annorlunda. Men endå samma princip..

        Haha det tycker ju alla, det är ingen unpopular opinion

      Cis-män bör ej få jobba på förskola

        Anonym 20:25
        Skulle bögarna få jobba?

          Nej inte om de är cis-män

            Anonym 20:35
            Så det gäller även de som är transkvinor? ( män går till att vara kvinna)

              Nej, då är de ju kvinnor och har inte så mycket testosteron i kroppen

                Anonym 20:48
                Är det bara testoronet som är farligt eller är det att de har en snabel? Även om en man går till att vara kvinna så betyder det inte att de operar om sig där nere.

                  Personer med mycket testosteron i kroppen är farliga. Har de dessutom en donge tenderar de att använda den som vapen.

            Homofobi but make it woke

      Förskola=förvaring
      Förskolelärare=hittepåyrke

        Hur kan de va hittepå? Finns de inte? ?
        Tråkigt att du har så dålig erfarenhet av förskolor, hoppas ni kan byta till en bättre.

          Jag har inte barn. Men förskolan är till för att förvara barn medan deras föräldrar jobbar. Allt snack om pedagogik och läroplan osv är bullshit mtp att barnen är på förskolan de tider som passar föräldrarna, inte de tider som passar den ”pedagogiska” verksamheten.

            Det finns väl ingen motsättning i att förskolan är ”förvaring” och att barnen lär sig något? Läroplanen finns för att kompensera det barnen missar när de inte är med sina föräldrar. Innan läroplanen infördes såg man en tydlig skillnad i kunskap mellan de barn som varit hemma och de som varit på dagis, som det hette då. På den tiden var det verkligen barnförvaring, med fri lek och pärlplattor. Då missade ju barnen allt man lär sig i en normal vardag hemma.
            Läroplanen är inget magiskt, det är basala grejer. Den finns att läsa på nätet, om man är nyfiken.

            Det finns dock jättestora brister i förskolan idag, vilket så klart påverkar barnen negativt. Som verksamheten ser ut idag tror jag att den gör mer skada än nytta. Tyvärr.

              Ok intressant information, det hade jag ingen aning om. Men då är det ju helt skevt att föräldrar sätter sina barn på förskolan pga att de tänker att barnen kan få något på förskolan som föräldrarna tror att de inte kan få hemma. Helt bakvänt.

                Det håller jag med om. I jakten på att höja statusen på yrket bidrog man till att lura i föräldrarna att barnen har det bättre på förskolan.
                Har man ett normalt hem, utan missbruk, våld etc har barnen det nästan alltid bättre hemma. (inte sagt att föräldrar alltid automatiskt har rätt, eller att de inte bör läsa på om anknytning, utveckling etc)

                Förskolan är idag undermålig och går stick i stäv mot vad all forskning visar.

                  Men hur har du tänkt att barnen ska kunna va hemma? I de flesta hushåll jobbar båda föräldrarna!! Så förskola är liksom inget val! Jag har väl turen att ha haft mina barn på en underbar förskola och dessutom jobba på en bra förskola där barnen inte vill gå hem ifrån! Alla förskolor är inte hemska!

                    Utgångspunkten för diskussionen var att förskolan är förvaring. Just för att föräldrarna jobbar.

                    Jag säger inte att förskolorna är hemska. Jag säger att de är undermåliga och i vissa fall skadliga. Precis som hela skolsystemet.
                    Jag är medveten att att få familjer har möjlighet att ha barnen hemma, det är därför jag arbetar med att förändra verksamheten till det bättre.

                      Har du studier som backar upp det du säger ang att förskolor är skadliga? För jag har nämligen bevis på tvärtom. Man har sett att hos barn som har gått i förskola i USA har fått positiva följder av detta under hela livet (upp till 40 års ålder). Denna studie jämför barn i från samma socioekonomiska bakgrund: de som gått på förskola, och de som inte gått på förskola.

              Nu är du verkligen ute och cyklar, Kortis. Förskolorna har bedrivit pedagogiskt verksamhet under många årtionden. De var(och förhoppningsvis fortfarande är) ett komplement till hemmet.

            Det märks att du inte har barn på förskola, de lär sig mycket av pedagogerna där.

              vaddå tex?

                Interaktion med barn och andra vuxna, turordning, utveckling av språket, räkna och bokstäver, naturvetenskap, de gör även olika experiment som de kommer hem och förklarar, mer än jag själv kan. Jag är också för att barnen är hemma hos föräldrarna ( har haft båda mina barn hemma längre än vad som vanligtvis är normen, drygt två år vardera) men att kalla förskolan för endast förvaring tycker jag inte stämmer.

              Har våra 3 barn på en förskola som vi är nöjda med. Tycker dock inte att barnen har lärt sig nåt särskilt där. Tycker faktiskt att dom lärt sig mer saker hemma…

            Fast där har du väldigt fel!! Förskolan bedriver dagligen undervisning för barnen, medan deras föräldrar jobbar! Vi planerar noga verksamheten, utvärderar och granskar regelbundet oss själva för att göra ett ännu bättre jobb! Att har ett syfte med det vi planerar och gör! Alla barn med föräldralediga föräldrar eller arbetssökande föräldrar lämnar sina barn oftast mellan 9-14 när den pedagogiska PLANERADE verksamheten äger rum, utanför denna tiden sker mängder med lärandesitustioner! Vi dokumenterar även varje enskilt barns lärande, för att se vad just det barnet behöver mer stöttning i.. sen är det under vissa perioder mer förvaring och barnpassning, exempelvis om en kollega är sjuk och ingen vikarie kommer och vi jobbar underbemannade, men då kan nog t.o.m. du förstå att den pedagogiska undervisningen uteblir för att vi ska klara ta hand om 22 barn på två vuxna och detta utan raster…gör om det om du kan… synd att du har en sån skev bild av förskolan! Som både förälder till barn och som förskollärare har jag en positiv syn på förskolan!

              Så annars är ni 3 vuxna på 22 barn och det känns rimligt tycker du?

                Nej det är inte rimligt men hanterbart! Vi delar in barnen i gruppen under vissa tider på dagen så vi är ibland 5-7 barn på en vuxen, resten är med de andra två och det är rimligt! Detta är stora barn ska tilläggas.. optimalt är 3 vuxna på 15-18 barn, men det kommer aldrig att ske.. sen tror inte jag att en förälder som är hemma med sitt barn spenderar all tid med sitt barn, hemma ska maten lagas, tvätten tvättas och huset städas, så att säga att barn som är hemma med någon förälder lär sig mer är rent skitsnack.. på förskolan lär sig barn också mycket av den sociala biten, det är svårt att få ihop hemma med mamma eller pappa..

                  Men snälla… självklart har barnen det bättre hemma med sin förälder förutsatt att föräldern mår bra (inget missbruk, våld, psykisk ohälsa). Vi hade båda våra barn hemma de första åren och sedan började de förskola. Inte så vi bara satt hemma med barnen? Vi var på öppna förskolan, 4h-gårdar, musikgrupper på biblioteket, hade regelbundna träffar med andra hemmaföräldrar/barn, gick på museum, kulturhus, parker etc. Du kan ju inte mena att barn generellt har det bättre på en förskola där en stressad pedagog ska räcka till 5-7 barn?
                  Nu går ena vårt barn i skolan och andra i förskolan. En jättebra förskola med fina pedagoger. Barnet trivs jättebra! Men självklart blir han mer sedd hemma (och lär sig mer skulle jag vilja påstå).

                Och kan tillägga att ännu värre är att en lärare i skolan ska va själv på 25 elever, deras läroplan har dessutom uppnåendemål där våra barn måste lära sig! Där behövs ske en förändring! Men politikerna i detta land är ju helt fucked up, istället för att betala mer till utbildning och äldre ger dem mer än gärna pengar till äckliga våldtäcksmän, det är för mig helt totalt jävla orimligt!

                  Du är inte så införstådd i hur samhället fungerar va? Bortsett från vad du anser vara rätt/fel.

                    Är ganska så bra införstådd, tackar som frågar! ?

              Åtta utropstecken är troligen ungefär sju för många.

              Det ser ut som om du skriker!
              Hela tiden!
              Kanske varje dag?
              Är det för att du jobbar på en förskola?!
              Hur är din arbetsmiljö? EGENTLIGEN?

            Tror inte du har varit på en bra förskola då. Pågår mkt lärande och fint där även om de är där för att föräldrarna ska jobba.

            Haha euw. Hade varit kul att se dig bedriva undervisning för 1-6 åringar utifrån Lpfö och andra styrdokument + barnens intresse och inom ramen för aktuellt projekt samt det tema ens partnerområde gemensamt arbetar med! Det kräver sin kompetens, minst sagt.

              Neeeej la kommentaren fel.

      Kattmänniskor är mer djurmänniska än hundmänniskor . Hundmänniskor älskar hundar , medan kattmänniskor gillar både katt,hund,häst osv osv .

        Är hundmänniska men gillar katter också.

        När jag har rest runt och via jobbet gått in i misärer till bostäder har det ta mig fan alltid varit katter närvarande. Alltså bostäder man inte kan bo i längre där det är urin och avföring från just katter överallt så delar verkligen inte den bilden…

          Fast då är man ju inte en kattmänniska . Visar bara att det är hemskt att vilken k*kskalle som helst kan skaffa katt. Behöver bli mera ”kontrollerat” som att skaffa hund.

        Är kattmänniska just för att jag kan ta hand om sig själva, växte upp på landet där vi hade några bondkatter.

        Hatar alla djur annars då de kräver uppmärksamhet eller utfodring, så skulle inte säga att jag är en djurmänniska.

        #inteallakattmänniskor

      Att hemmafruar är bra och något som borde premieras!

        Hemmaföräldrar, då skulle vi ju behöva ändra hela lönesystemet så man ska kunna leva på en lön… men kan se charmen med att alltid ha en förälder hemma men hade personligen inte klarat av det älskar att jobba

      Frozen 2 är bättre än första filmen.

        Agreed!?

      Att tjäna bra med pengar är viktigt .

        Det tycker väl de flesta?

          Nej, tvärt om är det fult i Sverige att vilja tjäna mycket pengar – och framförallt att prioritera att tjäna pengar framför andra saker

            Äsch. Tror inte det är så längre.
            Prioriterar man det framför att bete sig bra eller framför kärlek är det underligg ja.

      Du kunde inte bara skrivit impopulära åsikter på svenska?

      Att skriva C-uppsats är fullkomligt meningslöst. En termins fullkomligt slöseri med tid.

        Bara för den som inte är tillräckligt intresserad av sin utbildning utan bara vill ha en examen. Är man allvarligt intresserad av att fördjupa sig i sitt ämne är det fantastiskt roligt.

        Oj, om det tar en termin att skriva en uppsats som bara är 15hp/halv termin, ja då är det nog slöseri med tid ?

      Att italiensk mat i Italien är äckligt.

        Det här var det mest kontroversiella hittills.

        Nej, där går gränsen. Nu gick du för långt!

        Hahaha omg. Gillar du fryspizza eller?

        Nu trollar du bara.

          Haha nej.. Jag har rest mycket i Italien med familjen då min pappa älskar det och har aldrig tyckt om maten. Däremot lagar jag gärna pasta hemma med krämiga såser och hänger ofta på pizzerian (vars bagare kommer från Turkiet)..

            Du kan ju inte jämföra en sån pizza med en napolitansk pizza, det är ju två helt olika typer av mat

              Jo det vet jag såklart. Vad jag menar är att jag alltså inte ogillar pizza och pasta – jag tycker bara inte om hur de serveras I Italien 😛

      Att argumentera emot unpopular opinions är efterblivet, de är unpopular av en anledning liksom så självklart kommer det finnas många som inte håller med.

        Vad fan menar du? Tycker det är kränkande du berättar för mig vad jag får kritisera.

          Men sluta. Hela poängen går förlorad om man ska hålla på argumentera emot. Alla har negativa och ibland taskiga åsikter men de flesta skulle aldrig utrycka dem

          Haha vet inte om du var ironisk men du bevisade min poäng iallafall!

            Haha det är väl klart som fan jag var ironisk:) men insåg på första svaret det kanske inte gick fram alt så var hen dubbelironisk…

              Hahaha mycket bra, inte alltid lätt att avgöra i det här kommentarsfältet…

      Den främsta anledningen att folk skaffat barn är för att de har tråkigt och kan inte hitta på något annat i livet än att följa strömmen.

      Hon kulturministern är pinsam med sina dreads och det är pinsamt att hon representerar Sverige i kulturfrågor. Sen att jag tycker dreads ser ohygieniska ut

      Jag tycker inte att kejsarsnitt är en riktig förlossning

        Det är ju fortfarande en förlossning. Barnet förlöses från mamma.

        Men kan man säga att man fött barn? Nja, det var ju operationsteamet som gjorde allt..

          Nej eller hur? Jag har själv gjort kejsarsnitt, inget fel med det men man FÖDER ju inte barn ??‍♀️

          Tur att du inte bestämmer definitionen för att föda barn då. Tror dom flesta förbereder sig mentalt i ca 9 månader på att föda. Värkarbete innan det ev. blir akut/planerat kejsarsnitt eller så. Är ju inte så att man kommer in till förlossning och dom plockar ut barnet på studs.. Jag hade iaf inte en hollywood upplevelse av kejsarsnittet 😉

            Har två vaginala och ett akut snitt. Var absolut ingen dans på rosor med snitt och hade hellre fött vaginalt. Som jag skrev tidigare, klart det var en förlossning men det var ju inte jag som föddes barnet.

            En del börjar föda barn ja, men planerade snitt är ju inte så som du beskriver.

        Plus, mammor som kan amma men inte gör det eller dricker alkohol medans de ammar är trash.

      Man kan inte kalla sig djurvän eller djurälskare och samtidigt äta kött.
      Choklad är sjukt överskattat

      Vill leva i ett matriarkat där kvinnorna styr allt & männen inte har några rättigheter.

      Vet inte om det räknas som unpopular opinion, men jag hatar lekar på fester. Jag förstår inte varför man måste ha barnkalas som vuxen och leka ”pinnen i flaskan” etc. Tydligen måste man älska lekar , i don’t

        Same!!!! Hatar även dryckeslekar, fattar verkligen inte poängen.

    Ju ofta äter ni sötsaker och hur mycket?

      En gång i veckan. Ganska mycket.

      Verkligen olika. Vissa veckor nästan varje dag och lite för mycket medan andra veckor ingenting

      Jag slutade med godis för en månad sedan, för att jag åt lite för ofta och det påverkade min ångest. Men just nu är jag sjuk med massa halsont och glass är det enda som hjälper, såatte…

      I princip varje dag ? typ en rulle marabou eller liknande mängd. Ibland mer ibland mindre. Är normalviktig innan någon undrar. Skulle dock behöva gå sockerdetox. Gillar dock inte fika så sällan kakor och bullar.

      Aldrig, slutade med godis och sötsaker för snart 4 år sen 🙂

      Två dagar varannan till var tredje månad ”äkta sött”, alltså vanliga sötsaker, förutom det aldrig. Äter dock fejk sött, en protein bar utan socker eller frukt varje dag. Har gått Ne r20 kg för många år sedan och har hållt vikten bäst på det här sättet. Men som sagt aldrig mer än varannan månad.. och jag får också hjärtklappning av socker och min läkare har sagt att jag bör undvika det.

      Varje dag (jag vet inte bra), typ en hel Maraboukaka, fika, glass eller smågodis. Småäter söta saker konstant för att lindra min ångest. Är helt normalviktig så kan på ett sätt ”dölja” mitt problem som jag haft i många år.

        Jag känner med dig. Det finns hjälp att få.

          Behöver man verkligen ”hjälp” för att man äter sötsaker varje dag?

            Om man äter sötsaker för att ”lindra sin ångest” känns det ju inte som att man mår 100% bra?

      Typ ofta.. ?

      6 kaviarmackor om dagen & 100g kaviar är typ 16g socker.

      Inte så ofta. Äter fika när det bjuda typ. Ibland blir jag sugen på choklad men då räcker det med typ två rutor. Min man är världens sockerråtta dock, så inte ofta det finns choklad kvar till mig ?

      Men älskar däremot mat. Kan trycka i mig så stora portioner bara för att det är så gott. Så finns väl inget över till i sötsaksväg haha

    Blondinbellas bok har tydligen blivit en biografi då hon ändrade sig.
    Plus att hon ska bygga ut och flytta om ett till två år… säger bara stackars barn.

      Kan ju hoppas att barnen har det bättre hos pappan.

      Tur Odd finns som trygghet.

        Finns det någon studie på att barn mår dåligt att flytta?

          Det finns nog flera studier på det. De jag sett handlar dock om barn som flyttar runt på osäkra boenden, saknar förstahandskontrakt osv och den negativa effekt det har på barn.
          Alla som har barn och som har flyttat med barn vet ju dock om att det kan vara en svår omställning för barn. Men det är ju också olika från barn till barn och gissningsvis känner ingen här just dessa barn och vet hur de hanterar flyttar.

            Klart det skapar otrygghet att flytta ofta. Är väl ganska självklart?

              Måste det påverka tryggheten då? Jag flyttade runt en del med min mamma som liten. Ca 10 ggr om inte mer och jag är väldigt trygg som person..

              Däremot kan jag tycka att hon som bor så fint borde vilja bo kvar.

              Nej självklart är det såklart inte. Barn är individer. En del kan ju dessutom uppleva flytten till det bättre beroende på vilken kontext de flyttar från.

                Nu pratade jag dessutom om att helt byta stad och miljö ? Det är ju direkt löjligt att tro att barn tar skada av att byta hus eller lägenhet i sin gamla miljö, är ni helt från vettet…?

          Av att*

          Annie
          Det kan jag inte svara på men de har fått flytta väldigt mycket. Sedan är det för mig logiskt att barn inte mår bra av att flytta runt.

            Det logiska är väl att det inte är tryggt för barn eller vuxna för den delen att flytta ofta. Men vore bra och intressant om det finns studier på påståendet.

              Varför skulle det vara logiskt…? Ni tänker utifrån er själva.

              Annie
              Det vore intressant att läsa hur barn mår om ena föräldern flyttar flrra gånger medan den andra inte flyttar alls.

              Hur kommer barn i den sitsen må när de blir äldre? Kommer de känna sig rotlösa och kommer de att vilja stanna hos den som inte flyttar alls? Kommer barnen att jänna att de mpste flytts runt då de känner sug rastlöa efter en tid?

              Det finns de som byter jobb i tid och otid då de känner sig rastlösa och färdiga och vill hoppa på något nytt. Undrar hur deras relationer till andra ser ut.

              Jag som person skulle inte stå ut med en person som byter jobb och bostad titt dom tätt för att den känner sig rastlös.
              Givetvis är det en annan sak om de lever på andrahand och kanske måste flytta få kontraktet går ut. Samma med jobb om de måste gå för att det ska skäras ner personal m.m

                Ojj. Jag hade inte stått ut med vare sig partners eller föräldrar som var så oflexibla som er. Alltså människor som dramatiserar och gör enkla grejer svåra istället för att vara konstruktiva och liksom göra det bästa av olika situationer skapar stress och otrygghet i mitt liv. (Undrar om det finns studier på det föresten…)

                  Anonym 21:15
                  För mig som person så beror det mycket på omständigheterna i varje situation. Att saker händer i livet förstår jag. Att flytta pga jobb, relation, anhöriga m.m säger jag inte emot. Men när folk flyttar bara för att efter att ha flyttat inom 1-2 år bara för att man känner för det är en annan sak.

                  I slutändan vill man inte hjälpa en person med flytten då man vet att det snart går en ny flytt. Är man ung och singel utan barn så är det en sak. Men är det barn med i bilden där en förälder flyttar flera gånger så är det annan sak.

                    Det håller jag verkligen inte med om. All respekt för att du personligen upplever det som något jobbigt. Men du måste ju ha fantasi nog att inse att det finns andra, inklusive barn, som upplever det som något spännande och kul.

      Ja, barnen får bara hänga på…hur skulle det vara att sätta barnens behov först för en gångs skull?

        Men vad är problemet? Flyttade ni aldrig som barn? Tror jag vågar garantera att vi som gjorde det inte har men idag.

          Anonym 21:26
          Jo visst har man flyttat , men inte flera gånger på kort tid.
          Jag som person förstår inte vitsen med att köpa lägenhet/ hus för XXX miljoner och sedan flytta eter ett tag och sedan upprepa proceduren likt grevinnan och betjänten.

          Influencers som gör samma sak förstår jag mig inte på. Samma sak med dem som byter ut hela inredningen varje år.

            Absolut men det handlar ju om dig och din personlighet? Här kommenterar du ju i början som om influencerns barn var du? Inget fel med att känna som du känner men du kan ju inte applicera din egen känsla på resten av världen.

              Well said! Barn gillar trygghet och rutiner.

              Anonym 21:47
              Jag är medveten om att bara för attjag inteförst varför folk gör XXX så betyder det inte att jag blundar för folk som gör det.
              Folk som älskar att flytta och byta hus/ lögenhet varje åt och som har barn som klarar av det kommer inte sluta att flytta.

              Jag fötstår inte fenomenet med att köpa en bostad och sedan flytta efter några år men förstår och accepterar att många gör det.

                Fast hur kan du inte förstå anledningen? Alltså, tar vi bort skilsmässa, jobbflytt och liknande anledningar så tjänar ju många faktiskt bra med pengar på att renovera och sedan sälja? I Isabellas fall så skulle detta kunna innebära både en otroligt ekonomisk vinst samt att hon nu får köpa en villa med Paul. Det är ju faktiskt inte säkert att det hus de har nu faller honom i smaken..

          Det är inte optimalt att flytta runt barn ofta+ en skilsmässa på det. Dessa saker räknas som socioekonomiska bördor när det handlar om underklass men i Löwengrips fall så är det nog ett dysfunktionellt drag att ofta upprota barnen i jakten på pengar.

            Människan har ju varit nomad stora delar av mänsklighetshistorien. Om alla tänkte som Anna o Pelle så skulle världen inte gå runt alls.

    Jag läser till förskollärare och känner mig nervös över att skriva c-uppsats! Har ni några tips? Hur kommer man fram till ett ämne? Finns många ämnen jag tycker är intressanta men sedan känns det som att man bör hitta en intressant vinkel på det hela och där känner jag mig lost. Blir tacksam för alla tankar och tips!

      Skriv om att cis-män inte borde få jobba på förskola

        Blir svårt då de ska ha vetenskapligt fokus, är ingen debattartikel…

          det går väl att forska lite i hur vanligt det är att cis-män begår övergrepp på barn tänker jag…

            Ja men det är nåt annat.

              Nja

                Jo, det är en annan frågeställning än den du skrev först. Men inte så bra heller, bara statistik. Tror inte du förstår riktigt hur akademiskt skrivande fungerar.

        För att?

          För stor risk att de är pedofiler

            Finns det inte ganska många kvinnliga pedofiler också? Är det någon som har länkar på det där? För när det kommer till hebefili och liksom utnyttjandet av unga kvinnor alltså inte barn så känns det som män är överrepresenterade men är osäker på just pedofili vet inte varför ??‍♀️

              ja men visst låt oss byta ämne och istället prata om de kvinnliga pedofilerna #inteallamän

              Du kommer ju med informationen så då borde du ha länkarna. Men nej, det är ovanligt med kvinnliga pedofiler och särskilt kvinnliga pedofiler som inte har påtryckningar från en manlig pedofil.

                Däremot är det vanligaste att kvinnor hjälper män att komma åt barnen de ämnar utnyttja. Den rollen är minst lika avgörande i brottsstudier och i förebyggande syften. Kvinnor är ofta brottslingar i bakgrunden där.

                  Spännande, finns säkert källor men jag orkade inte sitta och googla fram det så sorry K att jag inte hade mer underlag till diskussionen

                  Av de som hjälper pedofiler att komma åt barn kan vara majoritet kvinnor men hur många pedofiler får hjälp med det? Oftast hjälper pedofiler varandra eller så jobbar de ensamma.

        Du behöver nog arbeta med dig själv. Däremot kan vuxna försöka förstå hur de som begår övergrepp ska avslöjas o stoppas. It takes a Village to raise a child. Inte bara kvinnor i medelåldern. O schysst mot alla att tänka som du gör. Människosynen är ju också viktig.

      Utgå från ett ämnesområde du tycker är intressant. Spendera sedan 1-2 dagar i skolans bibliotek och ströläs i böcker som rör ämnet och se om du hittar en frågeställning du skulle vilja gräva djupare i. Då letar du efter lite mer material som berör den och läser lite till tills man mejslat fram en frågeställning. Frågeställningen avgör sedan vilket material du behöver. Behöver du göra intervjuer tex eller behöver du läsa in dig på en eller ett par teorier som du vill ställa mot varandra eller något annat.

      Ett tips är att du läser 2-3 C-uppsatser också så att du får en känsla för lämplig struktur och angreppssätt.

      Skriv att förskolan är förvaring.

        Haha, är du samma Anonym som 20:25 som bara vill få igång folk?

          Det är ett skämt baserat på ”impopulära åsikter” som dryftades lite längre upp.
          Man behöver inte gå igång på skämt, man kan gå vidare.

          Nej

      Mitt tips är att du bestämmer dig snabbt för ett ämne som du tycker är intressant. Läs på och börja kartlägg vad som finns utifrån det. Formulera några frågeställningar men framför allt börja skriva! Frågorna kan komma att ändras men vad jag menar är att det är viktigt att börja skriva. Det är bästa sättet för att inte fastna. Texten kommer att växa fram allteftersom ska du se. Själv fick jag de allra bästa idéerna någonstans mellan vakenhet och sömn så då klottrade jag ner dem för att inte glömma.
      Lycka till, tro på dig själv!

      Jag vet inte mycket om att skriva C-uppsatts eller har några tips på hur du ska välja ämne.

      Men tycker det är intressant med miljömedvetenhet i förskolan. Exempelvis när det kommer till kemikalier etc. Jag tycker alla förskolor borde servera mat på porslinstallrikar och inte på tallrikar av plast pga av de farliga kemikalierna de avger etc. Kanske man kan skriva om det ämnet på något vis? ??‍♀️

      Eller hur man ska arbeta för att motverka stereotyper? Så som tjejiga och pojkiga leksaker. Att alla kan leka med allt. Varför det är bra och hur man ska arbeta för att nå det målet. En förskola här där jag bor har valt att ta bort typiska pojkiga och flickiga leksaker (etc bilar vs dockor) är det verkligen rätt sätt?

      Ta avstamp i en gammal uppsats på Diva och gör en ny variant av den alt. komparativ undersökning av densamme. Vässa till metoddelen och om du gör komparativ variant lägger du till det. Smidigt och många intressanta reflektioner kommer du få gratis så att säga. (Menar så klart att du inte ska mörka att du utgår från annan uppsats utan det är den som är själva grejen).

      Du låter inte särskilt dedikerad för yrket om du inte hat ett enda uppslag? Hur kom det sig att du valde den utbildningen? (genuint nyfiken)

      Något det finns väldigt lite skrivet om är tjejer med npf i förskolan. Pojkar med npf tenderar att vara mer utåtagerande och märkas mer, därav utredning snabbare. Tjejer utreds ofta senare pga inte samma problematik ( problem med relationer eller agerar inåt) men den finns ju där. Intressant att kanske intervjua äldre tjejer eller vuxna med npf om hur deras förskoletid var ?

        Skulle precis tipsa om samma ämne! ?

    Hur gör man slut med någon man delat nästan 13 år tillsammans med. Jag har insett att jag inte längre är kär och den senaste tiden känt irritation så fort han pratat med mig eller tittat på mig. Han är min bästa vän och jag kommer vilja honom i mitt liv på det sättet.

      Utmana dig själv istället för att kasta bort en relation för att du inte känner dig kär. Jobba för att bli kär i honom igen.

        Detta är något som byggts upp under några år, främst den sista tiden. Känner mig som ett hembiträde, får ingen uppskattning, ingen kärlek. Vi har pratat om detta och han säger att det är mitt eget fel. Jag vill bli särbo, men det är inget han vill. Då är det slut säger han.

          Trött på att bara ge och ge utan att få något tillbaka. Är så dränerad på energi. Att bli tagen för given.

            Gör slut bara. Men var uppmärksam på att det lika gärna kan bli samma gamla hjulspår I en ny relation och att du har en roll i hur du blir behandlad.

          ok men då förstår jag. Dock tycker jag inte han låter som en bästa vän heller.

      Är.det omöjligt att jobba på att känna kärlek och attraktion?

      Ta tid för dig själv mer ofta och umgås inte ständigt med din partner. Försök finna svar. Kan faktiskt vara så att du är i en period nu, men som kommer gå över.

      Gör slut. Stanna inte i det där. Just nu känner du sådär ang bästa vän etc, men efter ett tag försvinner även den känslan. Du kommer hitta någon som uppskattar dig och som får dig att känna dig levande igen. Man ska lita på sin magkänsla och med risk för att låta klyshig – du lever bara en gång. Vad vill du har ut av din kärleksrelation?

    När det gäller jobb, vilken/vilka anledningar tycker ni är okej att stanna hemma från jobbet eller börja jobba 1-2 timmar senare än man egentligen börjar? (Förutom sjukdom då alltså som förkyld, feber, maginfluensa osv)

    Har en kollega som flera dagar i veckan börjar 1 eller 2 timmar senare för han såg på fotboll sent, inte kunde lägga ifrån sig mobilen, vaknar och är för trött så vill sova lite till. Eller bara sovit 6 timmar och stannar hemma helt några gånger i månaden.

    Jag kan sköta mitt jobb utan han för det mesta, men ibland är det något vi måste göra tillsammans och när han skjuter på dagen får jag planera om min dag och sen stressa för att hinna det vi måste göra tillsammans dom 2-3 timmarna vi jobbar samtidigt då jag bara jobbar 50% (+ så tar det 30min innan han ens kommer igång och så är det viktigt att få in frukost/rast på 20-30min typ när han varit där max 1.5h. Ibland efter bara 30min ? så vi har oftast bara max 2 timmar tillsammans där han verkligen jobbar )

    Det gör mig så irriterad i perioder. Hur slutar man bry sig? Hur hanterar man det?
    Jag vill inte bry mig, vill inte lägga energi på det men det är så irriterad att mitt jobb blir lidande. Är kanske bara jag som är problemet också liksom, borde ju vara skit samma sålänge jag sköter mitt jobb.
    Jag är aldrig otrevlig men känner själv att jag är tystare vissa dagar, kortare i mina svar osv vilket ger mig själv dålig energi. Försöker alltid vara glad och sådär, men det går inte.
    Sen kanske störigt för jag ofta själv ”bara” får 5-6 timmars sömn men ändå är på jobbet, fast jag bara ville stanna hemma, får huvudvärk och har mer ångest när jag sovit dåligt.

      Har ni nån slags flextid eller? Annars är det verkligen inte ok att komma en timme för sent för att man av egen vilja stannat uppe för sent kvällen innan! Herregud, vuxna människor! Det är sen ankomst och det borde chefen ta upp. Att sjukskriva sig och va hemma för att man ”bara” sovit 6 timmar är också fel och konstigt (kom igen, det klarar man). En gång var jag hemma från jobbet fast jag inte var direkt sjuk. Då hade jag hostat så jag spydde och inte sovit alls på natten…
      Tycker han verkar omogen och en slacker.

        Vi har att man måste vara på jobbet senast 9 (han är alltid där efter 9:15 tidigast typ, alla andra är på jobbet 07:30-08:30 senast iaf 4 av 5 dagar i veckan) men helst ska man vara där kl 8 för det är då telefoner öppnar osv så det är det alla typ strävar efter. Men han kommer ofta även vid 10 tiden.

        Tycker det är så konstigt verkligen ? går man i skolan och är 16år kan jag förstå att man stannar uppe för länge utan att tänka på att man kommer vara trött dagen efter, men han är 30+.

        Håller med dig. Man får bita ihop, man klarar av att sova mindre än 8-9 timmar någon gång ibland.

        Hosta tills man spyr är så hemskt! Speciellt på morgonen om man börjar hosta eller klökas.. ?

          Då tycker jag du ska anmäla det till chefen. Han gör ju detta på bekostnad av dig. Han behöver en uppsträckning.

          Jag sover typ aldrig 8 timmar på vardagar, haha! Men alla är ju olika. 6 timmar är ju inget sjukt man inte klarar av nån gång ibland iallafall, oavsett.

          Wow, har inte sovit nio timmar i sträck på säkert tio år! Trodde standard för vuxna var att sova sex, max sju timmar per natt på vardagar?

            Tror 7-8 timmar är var vuxna ”ska” sova för att må bra typ, alltså enligt läkare eller något? har för mig jag läst det men orkar inte dubbelkolla nu haha.

            Har långa perioder där jag somnar vid 23:30 typ och vaknar vid 04:00-04:30, det är inga roliga perioder men bara att ta sig igenom dagen ??‍♀️

          Mansbebis

            Håller med

      Störigt! Jag är också en sån som i stort sett låter ingenting ( förutom sjukdom ) hindra mig från att jobba. Jag förväntar mig att alla ska ha lika hög arbetsmoral och har svårt för när folk kommer med dåliga ursäkter, speciellt när det innebär mer jobb för oss som är där. Ofta är vi redan kort om folk också ( vården). Vi hade en gång en timvikarie som var helt ok, men så fort hon hade fått ett längre vikariat så sjukskrev hon sig. Då fick vi ändå göra hennes jobb…

        Men ja! Visst förväntar man sig det? Blir så förvånad när folk kan sitta av mycket tid, skita i att göra saker osv och inte bry sig.
        Jag får så dåligt samvete och känner att jag inte är värd min lön om jag känner att jag kunde ha jobbat hårdare och hunnit mer en dag än jag gjorde.

        Förstår att man blir väldigt lidande inom vården när ni redan är för få.
        Skön arbetsattityd att sjukskriva sig när man fått längre vikariat ?

          Ja, verkligen?

        får man inte bli sjukskriven?

      Tycker du borde ta upp det med chefen. Han påverkar din arbetssituation negativt och det behöver ändras, införas mer struktur.

        Jag hade sagt till chefen, att är detta rätt och har chefen tänkt tankar på att ifall ni alla andra börjar med samma tankesätt så är ingen där innan 9.30, then what? Om inte han får straff eller måste jobba mycket senare så kan ni börja med samma och se hur länge det håller!

          Borde försöka göra det.
          Hade såklart inte funkat om alla gjorde så, men hade varit intressant att göra så och se ?

          En konstig sak är även att han stämplar inte som alla andra. Han har ett rullande schema där det står att han börjar kl 8 och jobbar till 14:30 tror jag. Han skriver bara in om han är sjuk. Annars ”håller han det i huvudet” när han ej kommer kl 8 som det står, säger han.
          Säger även ofta ”jag börjar kl 10 idag ist så jobbar jag till 16:30” men sen även ofta ”jag går nog hem vid 14 idag så jobbar jag in den 1.5h imorgon genom att komma kl 8 ist för 9 och jobbar till 15”. Tror aldrig det händer.

          Han tycker det är lyxigt att jag har flex för jag kommer alltid senast 07:30 och jobbar till 12 så kan jag vara ledig någon fredag om jag vill. Så sa att han borde ju också stämpla så kan han spara in flex och vara ledig en fredag, men han sa att han inte orkade fixa det. Antar att det är för att han vet att han inte kommer upp i sina timmar och skulle få minus och avdrag på lönen eller hur det funkar ?
          Är väl skönt att få betalt för mer tid än man är på jobbet..

            Fy fan vilken idiot, blir irriterad åt dig. .. Tycker han ska tvingas stämpla som er andra.

              Skönt att höra ändå, då är det kanske inte mig det är fel på som stör mig på detta?

              Håller med. Det är ju en sak man absolut inte kan lägga sig i dock utan att låta som en röv. ”Du chefen. Borde inte *namn* börja stämpla också? Han kommer ju alltid senare och nämner ofta att han ska sluta tidigare så jag tror inte att han jobbar alla timmar han får betalt för” ?
              Men alla borde ju stämpla såklart. Eller att ingen stämplar. Borde vara lika.

                Det är absolut inget fel på dig! Du borde definitivt ta upp det med din chef ?

                Nej, helt normalt att störa sig på en sån!

        Vet inte hur jag ska ta upp det.
        Känns konstigt på något sätt att klaga, lägga mig i och påpeka något ?

          Gud nej, det är inget konstigt att göra. Chefen borde ju bli tacksam och hen har faktiskt ansvar för din arbetssituation.

            Säg ungefär som
            du skrivit här. Vad han gör och hur det påverkar dig negativt.

          Lägg inte fram det som klag på kollegan men en redogörelse över orsaker till att dina arbetsuppgifter ibland är svåra att genomföra enligt planen. Det är i chefens intresse, och vore det för att det saknas redskap eller annat som gör det svårt att utföra arbetet hade du ju sagt ifrån (typ trasig printer, trög dator etc).

            Åh, smart! Tack för tipset?
            Är rädd att låta bitter, som att man vill sätta dit någon, lägger sig i osv. Vill inte att min chef börjar tycka illa om mig ?

              Du SKA lägga dig i när det rör ditt arbete. Det är nåt bra.

      Tycker enbart det är ok om man har flextid och inte har bokade möten eller andra arbetsuppgifter där man jobbar ihop. Undantag när man sagt till på förhand, t ex vid läkarbesök osv. Har också en jag jobbar med som försovit sig ofta (trots att han har familj haha hur lyckas man). Det är inte 30 minuter eller så utan ibland 2-3 timmar. Jag tänker att chefen får ta tag idet om det blir ett stort problem. Jag är inte heller rädd att säga till när kollegan inte dykt upp på morgonmöte etc

        Sånt är såklart okej och då vet man ju om det dagen innan minst. Men att vakna samma morgon, känna att man är trött och smsa 30min innan jobbet börjar för att säga att man skjuter på dagen en timme (då är den ju redan skjuten på från 8 till 9 så blir en extra) som han gör är så konstigt tycker jag.

        Undrar verkligen också hur man lyckas försova sig om man har familj, alltså vafan?
        Och 2-3 timmar?! Hur är det möjligt?

        Brukar också försöka få in om kollegan ej är där om det är möte eller något. För någon vecka sen var chefen inne på kontoret en dag (man ska jobba hemifrån så mycket som möjligt nu ju men jag och min kollega måste vara där, dom andra jobbar hemifrån för det mesta) frågade hon var kollegan var och sa då att han var trött så han stannade hemma den dagen. Tog förgivet att han sjukanmält sig till chefen, men icke ?

          Bra ändå att det kom fram?

      Jag har en liknande erfarenhet och mitt tips är att fundera på om huvudproblemet är att han verkligen saboterar för dig i jobbet, eller om huvudproblemet är att du STÖR DIG för att han inte kan sköta sig som du och alla andra kan. Om det är att du stör dig så försök släppa det. Han kanske inte värdesätter att vara en duktig anställd och att visa framfötterna eller ställa upp för laget, så därför beter han sig så. Men du värdesätter de grejerna och därför sköter du dig (om inte du egentligen också vill slappa, då kan du göra det tycker jag). Ni har olika prioriteringar helt enkelt. Fokusera på dig själv och gör det som känns rätt för dig.

        Håller inte med. På en arbetsplats ska alla bidra. Varför ska en få utnyttja andra och ha det soft? Nu skriver ts att det påverkar henne men även om det inte gjorde det så behöver chefen få veta så han kan få konsekvenser. Har man ett jobb ska man jobba, annars kan det gå till nån annan. Jävla snyltare liksom.

    Ett standard kök från Ikea, vet ni ett ungefär pris? Inklusive ugn/spis, kyl och frys. Vet att det är svårt att säga men vad kostar det minst?

      Är det kök till en liten etta med kokvrå eller ett hus med stort kök, köksö osv?
      Blir ju väldigt stor skillnad om det är 3 underskåp + över eller 15 underskåp + över tex.

        Köket är ca 20 kvm om det säger något ?

        Jag tror att du kan ”rita upp” ett kök i ett verktyg på ikeas hemsida med mått och allt, och sedan klicka på att lägga allt i varukorgen. Även om det inte blir exakt rätt så får du ju ett hum om priset. Man kan i alla fall göra så med garderober.

      Rita upp det du vill ha i verktyget online, priset beror mycket på vilka val du gör av luckor, lådor, vitvaror etc. När du gjort en snabb skiss så har du ett cirka svar 🙂

      Själva köket eller att göra renoveringen? Köket får du ju snabbt cirka-prisuppgift på i köksplaneraren.

      Vårt L-formade kök, modell större, gick på ca 100 000kr, men då har vi bänkskiva i massiv ek och det kostade mer än en med laminat. Ikeas ritprogram är inte det lättaste att jobba med? men bra för att få lite koll på ungefär hur man vill ha det och ungefärligt pris.
      Sen kostar det ju att få det monterat också om man inte ska göra det själv☺️.

      Gjorde nyligen ett ikea-kök för ett mellanstort/lite mindre kök. Själva stommarna, luckorna o allt som hör därtill (vi hade integrerad diskmaskin, kyl etc) gick på typ 35-40 tkr. Dvs inte jättemycket tycker jag. MEN sen när man adderar kyl (vi tog Ikeas bästa för 10 tkr) diskmaskin (4 tkr för mellanstor och 6 tkr för stor typ). Sen ugn, spis, fläkt köpte vi separat men det gick på kanske 20 tkr tillsammans. Bänkskiva betalade vi 15 tkr för. Så vi landade på runt 100 tkr 🙂

      Man kan välja billigare vitvaror, bänkskiva o kanske komma ner en del men under 50-60 blir nog väldigt svårt skulle jag tro.

      PS vi gjorde allt själva förutom installera bänkskivan. Vi t.o.m. kaklade själva (gick på 2 tkr med grejer från Bauhaus)

    hej jag är en rätt ensam tjej. nu har jag blivit dissad av min enda kompis. hon undviker mig och har bara en massa bortförklaringar via sms. nu har jag inte hört något på två veckor. visst är det fegt? kan hon inte bara säga att hon inte vill träffas mer??

      Vad tråkigt! Känns tyvärr som ett vanligt beteende att man börjar undvika personen istället för att säga som det är

      Skriv inte mer till din kompis.

        nä jag ska inte skriva mer. man kan ju inte tvinga någon att träffa en

      jag har känt henne i tio år vill jag tillägga

        Då borde du kunna fråga om det är något du gjort då du upplever att hon tagit avstånd?

      Jag tycker också att en kompis (särskilt om man vart/är nära vänner, tycker inte det är samma med bekanta) borde säga om man av någon anledning inte vill ses mer. Jag var med om exakt samma sak för drygt 2 år sedan av min då bästa kompis sen 12 år. Jag skrev faktiskt också frågade henne om jag hade gjort något eller om det fanns en anledning till att hon inte ville ses. Hon svarade att jag inte hade gjort något men att det var så hon ville ha det för tillfället. Har nu 2 år senare fortfarande inte hört ett ord från henne. Och jag har bland annat fått barn sedan dess. Jag vet fortfarande inte varför det blev som det blev och det gör fortfarande ont, efter två år.

      Tycker det minsta man kan göra efter så lång vänskap är att avsluta det korrekt. Ge en förklaring. Det kan jag man förtjänar om man stått varandra nära. Precis som om man hade gjort slut med en partner, då tycker jag man förtjänar öppenhet 🙂

        Men ibland vill man bara inte. Jag har varit på andra sidan detta. Hade en kompis som jag känt från högstadietiden. När vi närmade oss 25/26 kände jag att jag absolut inte får ut något ut relationen. Vi hade inget gemensamt längre, och vi låg liksom inte på samma nivå. Nu kommer jag låta som ett elitistiskt svin men hon är inte så smart. Det gick liksom inte att ha en konversation om någonting med henne för hon fattade inte, hängde inte med, läste aldrig några nyheter och hade inga egna åsikter. Jag gled ur hennes liv, svarade på sms men hade alltid ursäkter på att inte vilja ses. För vad skulle jag säga? ”Jag tycker inte du är så smart så jag orkar inte träffas”. Snällt

          Man säger att man vuxit ifrån varandra men att man hoppas den andra personen får ett fortsatt bra liv

          Samma här. Jag undviker för att det dränerar mig på energi att jag är ett stöd för henne men hon finns inte där för mig. Hon är medveten om att när vi pratar så avhandlar vi hennes problem varje gång sen har hon inte tid att prata mer så vi kommer aldrig till hur jag har det. Jag har barn och man som jag får be vänta när jag slösar timmar på hennes problem. Vi är 40+ och har varit kompisar sedan lågstadiet.

      Två veckor är ändå en kort tid. Din vän kanske bara har fullt upp? I perioder är jag svårnådd och skulle då kunna upplevas som undvikande, fast det inte är menat så. Det bästa är alltid att fråga rakt ut.

    Bör man tagga ner lite med bloggläsandet när man känner sig orolig över sin favorit-bloggare (gabjoss) då hon inte uppdaterat på länge…. frågar givetvis åt en vän… ??

      Hon är aktiv på instagram. Senast idag lade hon ut ett samarbete, hon gör nog inget mer än reklam nuförtiden.

      Har sett henne med och utan barn på flera olika ställen i Umeå sedan Hon slutade blogga så Hon lever iaf ?

    Vad tror ni om rekommendationen om hemarbete? Jobbar på myndighet så vi är hemma till 15:e september, det råder delade uppfattningar bland kollegorna om vi kan börja gå tillbaka då eller inte. Jag tror att rekommendationen om hemarbete kommer att förlängas. Vad tror ni?

      Tror och hoppas. Det verkar inte va slut än på allt, önskar man hade hållt i andra restriktioner också lite längre…

      Jobbar också på myndighet och har nuvarande till 15:onde. Fk? Är fl som snart är tillbaka på jobbet. Jag ber till högre makter att vi får jobba hemma tills året är slut. Skulle underlätta enormt när lillen nu ska börja förskolan och gå kortare dagar för att jag slipper pendlingen.

        Nä jobbar inte på FK. Både vill och inte vill gå tillbaka. Det vore så skönt att fortsätta hemma eftersom det funkar, och det är så skönt att slippa pendla. Men saknar kollegorna så, att prata i korridoren, höra folks stories om vad de gjort och likande.

        Jag jobbar också på fk, på Pulsmötet förra fredagen sa min EC att de är förlängt till oktober men inga exakta datum utan att det följer samhällsutvecklingen samt att hr håller på att titta på nya lösningar inför framtiden.

      Jag tror tyvärr att rekommendationen kommer förlängas att gälla året ut.

        Det är väl bra?

      Är jag ute och cyklar nu eller sa inte FHM redan i våras man trodde på hemarbete minst till årets slut…? Eller har jag hittat på det?

        Trodde, ja. Rekommendationen just nu är 15:e september för myndigheter och 30:e för allmänheten.

      Oavsett vad, fyfan va KONSTIGT det kommer kännas att sitta bredvid kollegorna hela dagarna!

        Arbetar på förskola. Märker typ ingen skillnad pga jobbar nära hela tiden. Enda skillnaden är frånvaro/inga vårdnadshavare inomhus osv. Men annars är vi på plats som vanligt… Kan säga att det har känts konstigt när chefer och andra yrkeskategorier pratar om hemarbete haha ?

    Förlåt för en lite ”familjelivsfråga”…

    Jag undrar om någon använt ägglossningstest från clearblue (de lila, advanced..)? Jag fick en fast smiley förra fredagen och hade förmodligen ägglossning någon gång under den helgen. Idag har det alltså gått ca 7 dagar sedan äl och jag testade med en överbliven ägglossningssticka (fråga inte varför haha). Jag blev rätt förvånad för testet visade en blinkande smiley, alltså sju dagar efter min ägglossning. Har någon varit med om liknande??

      Man kan ha flera ägglossningar på en månad. Inget konstigt ?

        Elle är tja dubbelt i alla fall. Finns tvillingar med olika pappor som blivit befruktade vid olika tidpunkter.

          Tack för svar, bra att veta!
          Har dock inga andra symptom på äl, som det typiska fertila sekretet..

          VA?! Aldrig hört talas om att man kan ? vad sjukt

        Varför vill kroppen slösa bort våra ägg? Gjorde misstaget att räkna ett ungefär hur många jag bör ha kvar, förutsatt att jag hade 400 till en början, är fullt normal och frisk, ochhar släppt ett ägg de flesta månader men la på ungefär 20 för eventuell tvilling och fler släpp. Paniken det skapade haha

          Är det så? Att man har typ 400 från början? Är det positivt för mig att ha en menscykel på typ 36 dagar då?

            Snarare 400 000 ägg från början…

              Haha menar de ägg som faktiskt frisläpps, inte äggceller, sorry för extremt otydligt ?

            Nej, det är inte så det fungerar. Man har flera hundra tusen ägganlag som tonåring, sen minskar de.

        Nja, du kan släppa flera ägg per månad men det sker alltid väldigt nära varandra i tiden.. De som har olika pappor till tvillingar har haft sex med olika personer inom bara några dagar. Spermierna lever ju kvar ett par dagar så om du har haft sex med två personer innan ägglossning så kan bådas spermier befrukta ägget/äggen som släpps ?

      Det troligaste är att du inte haft ägglossning än ? man kan få positivt ägglossningstest men att kroppen inte släpper ägget sen ändå. Bästa sättet att veta om ägglossningen verkligen skett är att ta tempen och se om den ökar. Måste göras regelbundet dock så att man kan lära sig mönstret. Att ha flera ägglossningar med flera dagars mellanrum är i princip omöjligt, för efter ägglossning börjar en ny process i kroppen som förhindrar att kroppen släpper fler ägg..

        Dubbel ägglossning sker alltså alltid inom ca 24 timmar!

        Okej, hmm vi får se då! Som sagt har jag inte haft samma typiska ”fertila flytningar” som jag hade för en vecka sen. Men kanske lika bra att jobba på lite till hehe och se vart det leder ?

          Haha ja det är nog inte fel ?

          Tänker att du kanske är gravid…

            Det är det jag hoppas på (men också rätt pessimistisk efter 11 månader, vet att det kan ta tid..) ?

      De lila testen är skit. Använd de rosa istället! PLUS inget ägglossningstest kan visa att ägglossning faktiskt skett, bara att Lh-hormonet peakat. Det betyder inte att ett ägg alltid släpper (även om det oftast gör det!)z

        Kanske får testa de rosa nästa gång då (eller ja, hoppas att det inte behövs ju..). Jag hade dock exakt samma kroppsliga symptom som när jag brukar ha ägglossning. Men men, jag får ju vänta och se helt enkelt.

          Om jag minns rätt tyder blinkade smiley på ökat östrogen, vilket också kan bli efter ägglossningen. Så behöver inte vara fel på testet (tror det står att man inte ska testa mer efter man fått fast smiley?) och du hade säkert ÄL förra helgen om du också hade sekretet 🙂

            Nej så dumt infall att ta ett test egentligen, tyckte bara det var lite spännande haha ?

          Precis. Oh alla symptom trots ”fejkad” ägglossning. Dvs tomma ägg men som kroppen tror är obefruktade ägg. Fast det är ingenting, men ger samma symptom

      Jag testade ÄL inom samma intervall och var positiv båda gångerna, det visade sig att jag istället var gravid!
      Håller tummarna att så är fallet även för dig, lycka till ♥️

        Åh, tack!! ❤️

    Har hon fått missfall kanske?

    Vet ej. Men kikade in hennes Instagram. Är ju endast reklam hon har på sin insta. Varför följer man henne?

    Jag har otroligt nära till skam, skäms verkligen för ALLT hela tiden och det kan sitta i länge. Hade t ex ett möte innan semestern (alltså typ i slutet av juni) där jag missuppfattade en fråga, svarade och blev rättad och skämdes så in i helvete – och jag får fortfarande skamsköjningar direkt när jag tänker på det. Har svårt att slappna av i närheten av de människorna nu för att jag är rädd att göra bort mig igen.

    Skäms även å andras vägnar, typ om någon annan missuppfattar något eller gör något fel/pinsamt så skäms JAG.

    Hur kommer jag över detta? Går hos psykolog för att bearbeta en psykisk misshandel som jag tror ligger till grund för detta (eftersom han hela tiden shameade mig för saker), men finns det någonting jag kan göra så att säga på egen hand? Någon som kan relatera?

    Vågar ju inte prata om det heller pga SKÄMS :—)

      Åh. Inga tips men jag är exakt likadan. Sjukt jobbigt!!

      Hahah känner så igen mig ? min metod är att bara ignorera skiten tills det långsamt försvunnit ur mitt närminne

        Jag kan ju inte pga FÖR mycket att trycka undan:((((

        Nu började jag tänka på en grej som hände för tre år sedan och börjar skämmas igen aaaaaahhhhh fakkkk

          Jag brukar tänka att det bara är att släppa för du kan ändå inte gå tillbaka och få det ogjort. Då är det ingen ide att ödsla tid och energi. Dessutom är alla så fokuserade på sitt så de går inte runt och tänker på vad du gjorde.

            Fast det spelar ingen roll att jag tänker så. Skammen överröstar förnuftet.

              Ok, funkar för mig iaf.

      Jag skulle rekommendera att jobba med självmedkänsla! Det fungerar ganska bra för att få bort självkritik, skam och skuld. Kanske något du kan prata om med din psykolog som kanske har några verktyg? Tips är annars boken Mindful Self-Compassion : Så bygger du inre styrka och hållbarhet med själv!

        *med självmedkänsla (skulle det stå i boktiteln

        Jag ska kolla upp den, tack! Har pratat en del om självkritik och nämnt skammen, men vi har inte riktigt gått in på djupet på det. Får se om vi kommer dit.

      Oj vad jag känner igen mig, har jättestora problem med just skamkänslor. Tyvärr har jag inga bra tips men det är ju jättemodigt av dig att gå till en psykolog.

      Jag har något liknande men skäms om jag haft en ”ful” dag. Jag är seriös. Var på min mans kompis bröllop och valde en ny frisör som satte upp mitt hår på ett sätt så det såg helt sjukt ut, jag såg ut som ett fågelbo. Eftersom jag är van vid att få massa komplimanger och är extremt fåfäng och vet att jag (oftatst) ser bra ut, och det första min snälla syster sa var vaaad faaaaan har hon gjort med ditt hår?! Du som är så vacker ANNARS. Mitt hjärta sjönk men eftersom jag var sen till bröllopet gick jag dit och tänkte att äsch vem bryr sig. Det värsta är att jag såg ut som en annan människa och jag skäms seriöst så mycket att jag inte kan tänka på bröllopet utan att må dåligt. Bara tanken på att bröllopsparet har bilder där jag ser ut som något ur Kunskapskanalen är fan förfärligt. Har mått dåligt över det i flera år och har lärt mig att jag hellre är sen men nöjd med mitt utseende än stressad och med ett fågelbo på huvudet. Men iaf jag skäms ihjäl för det, och visst låter det irrationellt, ja! Precis lika irrationell är din känsla, för ingen annan bryr sig som dig men det sitter i huvudet och inget annat. Jag lovar att ingen bryr sig, precis som ingen säkert brydde sig om mitt hår.

        Herregud fattar inte att mitt inlägg blev så långt, ursäkta för svammel och icke hjälpsam kommentar… och brist på styckesibdelning

          Kändes bara skönt å dina vägnar att du fick lufta lite. Kändes som det behövdes:)

      Läs på om komplex ptsd, skam är ett typiskt symptom som genomsyrar hela tillvaron när man har den diagnosen. Det låter som att du varit med om något traumatiskt tidigare som fortfarande orsakar emotionella flashbacks (alltså att översköljas av skam). Tyvärr ligger traumavården väldigt mycket efter så man måste ha lite tur och tålamod för att få diagnosen och behandling som fungerar. Relaterar mycket till det du skriver.

        Min psykolog nämnde det sist. Eller hen sa snarare ”Jag vet inte om jag skulle diagnostisera dig med PTSD men du har varit med om ett trauma som påverkar dig starkt”. Det var dock i relation till att jag har massa automatiska tankar om hur värdelös etc jag är. Så hen verkar ju ändå ha lite ”koll” på just PSTD-biten. Ska försöka ta upp det här med skammen någon gång. Det är bara så jävla mycket som jag behöver hjälp med för jag är en trasig individ, så svårt att hinna med allt fast jag är där en gång i veckan.

      Min psykolog visade mig en modell där skam/skuld/ångest ofta kan vara en ”distraktion” för någon av de tyngre grundkänslorna (ilska/rädsla/sorg)

      Tex om jag ofta känner skam för något kan det grunda sig i att jag är rädd för att någon ska förlöjliga mig eller bli arg.

    Berätta om eran pinsammaste/konstigaste dejt någonsin !!
    Älskar sånna stories haha

      Jag var hemma hos en kille på middag på en första date (träffades via jobbet), när han började prata om att våra barn skulle bli rödhåriga då både jag och han var det. Jag fick väldigt bråttom därifrån, det blev varken gemensamma barn med rött hår eller en andra date!

        Synd tycker det är synd att gingers dör ut

          Gör de? ?

          Jag har fastnat för en ginger! Men han vill nog inte ha mig längre?

          Mitt DNA-test sa att jag hade anlag för rött hår och kan få ginger-barn. Blir fan peppad.

      Jag bjöd hem en kille jag skrivit med ett tag på Tinder. När han kom så hade han en ryggsäck med sig och min första tanke var ”hoppas han inte tror att han ska sova här”. Vi satte oss i soffan och jag bjöd på vin och snacks, jag frågar om han vill ha påfyllning och sen reser mig för att gå till köket och hämta vinflaskan och han börjar gå efter mig och jag säger att han kan sitta kvar.. När han plötsligt säger ”jag ska bara ta lite lustgas, vill du ha?” Jag stirrar på honom och säger ”nej” samtidigt som han sätter sig på golvet i min hall, drar fram en stor tub ur ryggsäcken och drar i sig lustgas.. Jag var i chock, sa att jag skulle upp tidigt och tyckte att han skulle gå ?

        Lät han som piff och puff?

          Haha nej, det gjorde han inte! ?

          Helium och lustgas är inte samma sak…

      Vi hade skrivit ett tag men när vi sågs så vågade han typ inte prata och var jättestel. Vi såg på bio sen skulle jag gå hem och han tänkte gå med mig men ville att vi skulle ta en annan väg…. Så en väldigt tyst och stel promenad genom en kyrkogård för att sen göra en stel kram och aldrig höras igen.

      Jag och en kille skulle ut och äta på restaurang. Då började min mage knorra och leva djävul, det hördes verkligen på mils avstånd och jag kan tänka mig att han funderade på om det var min mage som lät eller om jag satt och sket på mig.
      Det blev ingen mer date ???

      Träffade en kille en gång, vi hade några gemensamma bekanta och skrev ett tag först. När vi sågs så kände jag att nej, detta var inte så intressant. Så jag ljög ihop nåt som gjorde att jag var tvungen att gå. Han fortsatte skriva och jag svarade nåt i stil med att ja vi kanske ses nån gång framöver, ha det bra. Han exploderade, hängde ut mig på Facebook inför alla hans kontakter innan han blockerade mig. Sen höll han på i flera månader fram och tillbaka mellan att vara arg och att böna om att få träffa mig. Blev skiträdd och blockade överallt. Det var…konstigt. Gjorde också att jag blev rädd för att dissa någon igen för man vet aldrig hur arg han blir…

        Men gud vad obehagligt! Vissa snubbar alltså..

      Kanske värst för honom iofs.
      Men jag och en tinderdejt skulle ses en helt vanlig måndag och klockan var inte mer än 17. Vi skulle ut och äta och det var bara vi där, haha.
      Vi satt och pratade lite, han ursäktade sig med att han behövde gå på toaletten. Och det behöver man ju ibland!
      Men han var borta i typ en kvart, tjugo minuter.
      Sen kom han tillbaka och då hade vi fått maten. Han ursäktade sig för att det tog sån tid.
      Det gick kanske fem minuter innan han bara ”jag måste gå på toa igen”. Såg på honom att jäklar, han mår inte helt hundra.
      Han var borta typ lika länge igen och sen kom han tillbaka, petade lite i sin mat men åt väl litegrann. Såg hur svetten trängde fram i pannan på honom och han bara ”du alltså ursäkta, men jag måste…” Och så gick han på toa. Igen.
      Jag började själv må lite illa, bara inbillning såklart men jag gjorde mig redo att gå, inte utan att säga något utan jag väntade.
      Han kom tillbaka och jag sa ”det är nog bäst att du åker hem, du ska inte tvinga dig igenom något när du inte mår bra”. Han var kritvit i ansiktet och hade blanka ögon.
      Han försökte med ”du har ju åkt så långt” (1h) men jag sa att det var helt lugnt. Han gav sig till slut och insåg att jag hade rätt och att han behövde hem och ta hand om sig själv.
      Dagen efter mådde han fortfarande dåligt och hade feber så han var ju sjuk på något vis. Stackarn. Och smittat mig hade han gjort också, haha.
      Men vi hördes inte mer, lite dagen efter bara men inte mer än så.

      Har varit på en massa tinderdejter, den kortaste varade i hela 36 minuter. Skulle möta upp en kille för att gå på promenad, jag tog bilen till ett ställe och så möttes vi upp för att gå på en plats han hade valt. Det var bara ett par km så när vi var tillbaka där vi började fanns det inte så mycket att göra än att sätta sig i bilen och rulla hem igen, han bodde hos sina föräldrar så kunde inte direkt gå hem dit.

      På en annan promenaddejt så öppnade sig himlen verkligen precis när vi möttes upp. Jag föreslog att vi skulle göra nåt inomhus istället men han försäkrade mig om att det skulle komma ”ett tak”, visade sig att han syftade på träden i en park. Ja det var en stockholmare uppvuxen i innerstaden. Jag var blöt rätt igenom alla kläder, och inget på ett sexigt vis.

      Jag skrev länge (veckor) med en tjej på Tinder som var så jäkla härlig. Men märkte att hon tvekade. Hon var otroligt mycket snyggare än mig och över min liga på alla sätt. Men konstigt nog så ville hon ses på middag hos sig helt plötsligt?
      Så jag tog tunnelbanan dit och var skitnervös. Hjälpte inte att jag skulle på jobbresa tidigt dagen efter heller… Jag kom dit, ringde på dörren och var förstås en smällsnygg donna som öppnade. Alldeles för snygg…
      Jag räckte över flaskan champagne som blev över från kompisens bröllop i veckan och ett knippe tulpaner jag hittade på vägen. (Första dejten! Awkward…).

      Vi hade en stel ganska lång middag och jag kände på nåt sätt hur hon tyckte jag var konstig men inte ville göra mig ledsen och skicka ut mig. Hon råkade till exempel säga att hon tyckte rutigt tyg är skitfult, för att snabbt ändra sig när hon insåg att jag hade rutig skjorta…
      När middagen äntligen var slut tänkte jag tacka för mig men hon ville ta en cider och prata i soffan i vardagsrummet. Suck… Nu skulle jag få en ”snäll” avhandling om varför jag inte duger…
      Väl på soffan frågade hon:
      -Är du bra på att hångla?
      -Njaa, inte speciellt tror jag.
      -Okej…
      -Nä alltså, jag ska med ett flyg tidigt imorgon. Nu behöver jag gå…

      Reste mig och tog jackan. Gav henne en kram och gick. Satte mig på tunnelbanan och var nöjd med att ääääntligen ha kommit ur den pinsamma dejten.
      Sen började jag tänka och insåg mitt misstag…
      Hon ville inte ses igen. 🙁

        Ett ligg är inte hela världen och ni var ju ändå inte på samma våglängd. Tänk inte på det som ett misstag 🙂

        Varför ville du ses igen när du tyckte middagen var skitstel och det var du som avslutade dejten? Fattar inte.

          Han ville få chansen att ligga

            Vem vill inte?

      Jag var på en dejt en gång som jag inte fattade var en dejt. Haha. Det var en kollega till mig som frågade om jag ville gå på en utställning som handlade om ett intresse vi båda delade och som var relevant till jobbet. Så jag tänkte att vi skulle gå på den som kompisar. Har gjort det förr – inget konstigt tyckte jag..

      Men när vi väl kom dit så ville han betala för mitt inträde och jag ba ”ehh va? Nej?” Och jag förstod med en stigande panikkänsla att han trodde att det är en riktig dejt. Jag var inte alls intresserad. Hade aldrig sett honom på det sättet.

      Genomled hela utställningen i alla fall. För att vara schysst och inte skapa dålig känsla på jobbet sen för att jag vart ”otrevlig”. Men det var sjukt stelt dock. Alltså verkligen SJUKT stelt. Stelaste hänget jag varit på i mitt liv. Vi hade ingenting att prata om, ingen vibe överhuvudtaget utanför jobbet och jag tänkte att den känslan var ömsesidig. Det var så otroligt tydligt bara. Tänkte att han säkert ångrade att han bjudit med mig.

      När vi äntligen skulle lämna lokalen så sa jag hejdå och tänkte att vi båda var lättade över att skiljas åt, men han envisades med att vilja ta samma tunnelbana som mig, trots att jag sa att vi inte skulle åt samma håll och tyckte jag var rätt tydlig med att jag inte var så sugen på att hänga mer. Men han verkade inte kunna ta en vink. På väg till tunnelbanan så försökte han trycka upp mig mot en vägg och hångla och jag knuffade undan honom och ba ”wtf??” ?

      Kunde inte för mitt liv förstå hur han överhuvudtaget kunde vara fortsatt intresserad efter den katastrofala ”dejt” vi haft ihop precis där vi haft exakt noll att prata om. Hur kunde han tycka att vi vibe’ade när jag kände helt motsatsen?

      Inte ens att knuffa undan honom när han försökte hångla kunde få poletten att trilla ned för han satt den korta tunnelbaneturen (innan jag flydde till ett nytt tåg) tillbakalutad med ett ”flirtigt” flin och frågade mig typ 26 gånger om jag inte skulle följa med honom hem. Sa nej alla gånger.

      Vet inte vad det är med snubbar som 1. Har 0 känsla för stämning. 2. Tror att nej är ett ja i förklädnad..

        Storyn är verkligen helt sjuk…

        Har dock läst lite om beteendet på olika forum, som reddit/r/seduction.

        En del killar har en term de kallar för ”shit test”. Om en tjej säger nej eller ”i got a boyfriend”, så är det för att kolla om killen är ett passivt mähä eller om killen faktiskt kan ta för sig. Om killen tar tjejen på allvar så förlorar de testet & tjejen letar istället upp en annan.

        & tyvärr så tror vissa killar att allt som står på nätet är sant… kolla på på första sidan på google om du söker ”shit test”.

          Så otroligt obehagligt ?

    Lovisa Wallin hade frågestund på insta idag. Där hade hon fått frågan om vart en klänning var ifrån. Lovisa svarade att den var ”suuuuper gammal” typ 3 år gammal. Är det verkligen definition av ett gammalt plagg? Om jag skulle prata om mina gamla plagg så skulle jag tänka på plagg över 5 år. Och skulle jag säga SUPERgamla plagg så tänker jag på en jeansjacka som jag fått från min mamma och är över 20 år, eller en kjol från min mormor som är minst 30 år.

    Tycker verkligen detta speglar vilken slit och släng värld vi lever i och speciellt hur många influensers tänker när det kommer till konsumtion.

    Håller ni med Lovisa eller mig. Anser ni att ett 3-år gammalt plagg är ”suuuuper gammal”?

      Inte supergammalt nej.

    Jag & min familj planerar att flytta då vi behöver större boende. Dock är vi öppna för att ev. Hitta en tomt och bygga ett nyckelfärdigt hus, då det känns som att vi får mer ”valuta” för pengarna sett till den budget vi har. MEN, det som skrämmer mig är att göra ett byggprojekt mitt bland småbarnsåren. Någon här med att egen erfarenhet? Klarar man det rent psykiskt eller kommer relationen knäckas på vägen? Jag menar, tålamodet är redan begränsat…

      Men ni gör väl ingenting själva om ni köper ett nyckelfärdigt hus, så vad är det som är jobbigt?

        Har köpt nyckelfärdigt, mycket arbete ändå, pappersarbete, måla hus, fixa trädgård, möten, passa upp på leveranser och arbetare, oså tar det tid, från start till inflytt typ 1,5år

        Nej vi står inte och snickrar ihop husväggarna själva såklart. Men,det är ju Fortfarande mycket val/beslut och jobb runt omkring som kan generera mer stök och bök som gör processen mer krävande än att flytta till ett redan befintligt hus tänker jag…

      Har ni tänkt att göra något själva? Måla fasad, trädgård/gräsmatta, altan, carport/garage? Det är ganska mycket runt om som man kanske inte tänker på. Själva processen med avtal, val av material, bankkontoret etc är lätt som en plätt men som sagt kan bli mycket jobb att få utsidan färdig.

      Vad är det för nyckelfärdigt hus ni tittar på som ger mer valuta för pengarna? Vill hemskt gärna köpa nyckelfärdigt just för att slippa allt meck men det mesta jag sett är så jäkla dyrt mot att köpa ett som redan finns? Eller har ni väldigt dyr tomt?

        Detta gäller inom sthlms län så allt är dyrt oavsett tyvärr. Vi har tittat på hjältevadshus och bedömer att vi kan ”spara” minst 2MSEK på detta jämfört med redan befintliga hus i områdena vi helst vill bo.

          Tack för tips! Letar också i Stockholmsområdet men gjorde helt motsatt bedömning ?

    Någon som ser på love island UK? Som vill diskutera hur sjukt faye betett sig i senaste avsnitten??

      Kollade samtidigt som det gick i UK (det är över där nu) så ligger före dig, men ja, tappade all respekt för Faye nånstans mitt i. Tycker inte att det är okej att ta ut sitt dåliga mående på alla andra människor runtomkring, särskilt de som verkligen bara vill henne väl.

      Satt bara och gapade. Hur kan man ens bete sig på det sättet och ingen reagerar? Hur kan Teddy ens fortfarande vara intresserad av henne? Man märker ju att hon är sjukt osäker och att det är därför hon reagerar, men alltså… hon behöver hjälp.

        Verkligen! Teddy verkar vara en toppenkille och förtjänar så mycket bättre.

    Lönesamtal. Förutom att jag skött arbetet väl under året osv osv, undrar jag om man kan ha som huvudargument för en större löneökning, att man upptäckt att man vid jämförelse av andra verkar ha kommit in på en för låg ingångslön (för tre år sedan). Helt enkelt att man vill ha ganska mycket mer i lön för att matcha den marknadsmässiga lönen för det man gör. Eller är det generellt kört om man kommit in på för låg lön tror ni?

      Nej jag tycker det är bra att du visar att du vet om det så de inte tror att de bara kan slänga ur sig vad som helst

    Jag behöver verkligen någon professionell att prata med. Jag är inte deprimerad på något sätt men jag har lite problem som jag behöver prata med någon om, bla familjeproblem, ångest pga stalker, sorg efter förälders död osv. Jag har tidigare varit deprimerad och det höll i sig i två år, jag sökte dock aldrig hjälp. Eftersom mitt liv ser helt annorlunda ut idag känns depression som något som är ljusår ifrån mig, så det känns lite som att det är onödigt att jag söker professionell hjälp när det finns folk som är självmordsbenägna och behöver den hjälpen mer, och här kommer jag med något icke-livshotande. Är mina problem något jag kan söka hjälp för och kan inte någon tipsa om någon app där man kan få kontinuerlig hjälp med samma behandlare?

      Bara för att andra har värre/mer akuta problem är inte dina mindre. Klart du ska söka hjälp om du känner det behovet.

      Jag snackade med Mindler en gång i veckan och det var okej. Matchade inte skitbra med psykologen men vågade inte byta, men om du hittar rätt tror jag det kan vara bra.

      Du ska absolut söka hjälp. Det är bra att inse det i tid för att förebygga 🙂
      Dina saker är absolut inte småsaker, förminska inte dig själv eller dina känslor <3
      Jag har hört gott om appen mindler. En i min närhet använder den appen och som jag förstått det så pratar hon med samma person varje gång. G

      Ja herregud man kan söka hjälp utan att ens ha problem. Sen känner jag igen mig i mycket av vad du skriver, undrar om du kan vara lite deprimerad utan att riktigt ha insett det själv? Tror det blir en coping mechanism för många som varit med om mycket att ”klara av” saker och inte be om hjälp. ”Inte ska jag för det här lilla.” Så sök!

    Hur många bilder och videos har ni på mobilen? Jag har 4372 bilder och 655 videos.

      Ungefär 3000 bilder och 160 filmsnuttar. Jag hade inte alls så mycket tidigare, men sen skaffade vi hund. En tid efteråt fick vi veta att han tyvärr inte skulle leva så länge, så jag började filma honom en del. Som minne.
      Han har en egen mapp, men jag har inte orka titta i den…

      Bilder och videos ligger i samma album för mig, men är mest bilder. 17283 stycken.. borde rensa.

      19 944 bilder!

      21000 bilder och 3000 filmer ?

      40 383 varav 6559 videos ???

    En av mina få vänner grattade mig inte på min födelsedag. Ska jag göra en grej grej det? Känner mig såklart jättebesviken. Man förväntar ju lite att en av ens få vänner ska komma ihåg det. Hon har dock fler, egna vänner men knappast speciellt många heller. Känner mig pga om om möjligt ännu mer ensam.

      *på grund av detta

      Spelar ingen roll hur många vänner hon har, man hör av sig till de som verkligen betyder något. Försök fokusera på de som bryr sig om dig och märker du bristen av engagemang från hennes sida är det bättre att bara skita i henne 🙂

      Jag personligen skulle inte ta illa upp. Men det är för att jag själv är väldigt dålig på att komma ihåg sådant när det kommer till kompisar 🙂

        Det är jag också, lyckas alltid glömma min bästa väns födelsedag trots att jag bryr mig jättemycket om henne. Ska sätta något alarm nästa år tror jag?

        Är likadan. Värdelös på att minnas saker (har alltid varit). Har andra egenskaper som väger upp till det bättre hoppas jag haha

      Åh vad trist! Visst kan du ta upp det men gör ingen stor grej av det- berätta bara att du blev lite ledsen och kände dig bortglömd. Kan du inte gå nån kurs eller liknande så du träffar fler folk?

      Är födelsedagar så viktiga verkligen? Min egen morsa glömmer bort min födelsedag, det betyder inte att hon inte gillar mig eller är engagerad. Värdera andra saker som din vän gör och säger.

        Hur kan din mamma glömma din födelsedag? Herregud

          Om jag inte blir upprörd eller ledsen kanske även du kan gå vidare i livet.

            Haha en till här:) hela min familj har glömt vid nåt tillfälle, jag har även glömt deras. Inte varje födelsedag men det har hänt.

        Haha, min mamma glömde bort min 18 års dag. Enda födelsedagen hon glömt än så länge.

      Jag är en sån som lätt glömmer folks födelsedagar (eller grattar för sent). Jag älskar mina vänner men jag är så jäkla dålig på att komma ihåg.

      Hon kanske helt enkelt glömde, hon är ju bara människa. Nu kanske hon skäms och vågar inte ta upp det. Fattar att du är besviken men hur viktig är en födelsedag egentligen? Finns annat som är tusen gånger viktigare i vänskap

      Alltså, jag glömde min pappas födelsedag ett år. Inte för att jag inte har koll på när han fyller år, utan för att jag inte hade koll på vilket datum det var. Skulle typ inte kunna säga vilket datum det var idag om jag inte fuskade. Ta det inte personligt!

      Har en ”vän” som inte sagt grattis på typ 5 år. Men andra kan hon nog gratta. Satte speciellt upp i år på instagram story att det är min födelsedag idag för att se om hon bara har missat och glömt det i 5 år, hon såg min story. Men grattade mig ändå inte ?

    Har ni börjat återgår till ett ”normalt” liv efter ni fått båda doserna med covid-vaccin?

    Jag saknar så att träna på gymmet, har inte varit där på 1,5 år och får dåligt samvete över att jag vill dit och träna trots att jag fått båda doserna. Överdriver jag situationen med att inte gå till gymmet?

      Ja gymen har öppet, och de gym jag varit på uppmanar att hålla avstånd, har ’sprit-stationer’ utspridda, och uppmanar att sprita på de maskiner man använt. Och sina händer naturligtvis.

      Gå till gymmet udda tider när få är där, undvik gruppträning och sprita av maskiner och redskap så är risken extremt liten att du skulle bli smittad. Själv går jag sedan några månader igen och försöker träna runt 7 på morgonen, då är det i stort sätt bara jag där ?

      Ja du överdriver, inga problem att gå innan 09. Eller efter 21, det är typ ingen där. Har tränat under hela pandemin vid 22 och det har varit nästan tomt. Har inte gått in de gånger det varit folk där

      Ja, du överdriver extremt mycket.

    Fler här som försöker ta längre promenader per dag? Om ja, hon gör ni det till en rolig grej? Är poddar lösningen till allt? Jag har som mål att promenera nån timme per dag men till slut saknar jag bra poddar och/eller tröttnar på samma gamla vanliga områden att gå i.

      Vet inte var du bor, men promenera till och från saker. Alltså inte bara rundor? Till exempel kan jag promenera till min kompis (5 km), jobbet (6 km), till och från stan (2,5 km) osv…för just rundorna vet mig blir så jävla trist även om jag gör så ifall jag inte ska någon annanstans

      Poddar och att ringa en vän/familjemedlem är lösningen.

      Poddar, ljudböcker eller snacka i telefon (om jag inte går med någon). Sen hjälper det mig att jag har två färdig slingor (en på sju km ock en på nio) så jag behöver inte tänka efter jag bara går.

      Jag brukar lyssna på poddar tex rättegågnspodden, dokumentärer på SR, en mörk historia, någons sommarprat. Kanske du kan lyssna på någon ljudbok?
      Ibland går jag samma sträcka för är då mer fokuserad på det jag lyssnar på. Ibland går jag en annan sträcka och brukar då kolla in folks hus/trädgårdar för inspiration (alltså lite diskret, inte stå och vrålstirra liksom). Tex ska vi köpa häck snart så brukar kolla vad folk har för häckar!

      Jag lyssnar gärna på poddar när jag promenerar och joggar. Om du gått alla sträckor runt din bostad kanske du kan åka någonstans för promenad?

      Tvärtom, jag lämnar alltid mobilen hemma. Känner mig så fruktansvärt härligt fri när jag tar en långpromenad utan den. Hur ser det ut där du bor? Antagligen kan du variera dina rundor mer än du tror och troligen på det viset också variera tiden du går dvs ”glöm” orden ”en timme om dagen” och tänk bara att du ofta tar långpromenader, ibland kortare för att livet ville så, ibland mycket längre.

      Jag bor i en närförort i Stockholm och jag älskar att promenera in till stan, ta olika rundor längs med vattnet och på broarna och så hem igen. Detta tar mer än en timme och särskilt om jag också stannar och tar en kaffe eller glass på vägen. Om jag då gått två, tre timmar en söndag kanske det bara blir en halvtimme en tisdag kväll och då bryr jag mig inte om just det där med en timme om dan.

      Andra tips:
      1. Cykla ca 20/30 min bort från där för bor. Promenera en lång runda där och cykla hem igen!
      2. Gå långt bort till en affär för att göra ett ärende. Gör det och gå hem.
      3. Prova att gå åt alla väderstreck utifrån din ytterdörr, spela roll om det blir lite krånglig väg, ibland får man gå runt hus eller vägar, bara tänk att nu går jag rakt österut i en halvtimme och sen vänder du om på steget efter 30 minuter 🙂
      4. Bestäm träff med en vän som inte bor i din direkta närhet. Gå till en särskild punkt, den som är halva vägen till varandra för er båda, häng, snacka, fika och gå hem var för sig igen.
      4. Om du åker kommunaltrafik till jobb/skola på morgonen, gå upp tidigare och gå hemifrån en halvtimme innan du behöver och gå tre, fyra stationer bort och hoppa på.
      5. Gör en helgutflykt med cykel/bil/buss och promenera järnet i skogen eller i en annan stad/samhälle 😀

      Ok, over and out!

      Gick i ungefär 1h/dag varje dag i ett halvår och då var det bara poddar som gällde. Brukade lyssna på poddar jag redan hade hört för jag behövde bara ha något i öronen. Och så samma runda varje gång, då blev det en tävling varje gång, att se hur snabbt det gick just den promenaden.

      En familjemedlem hade för många år sedan en tävling på jobbet där man var ett lag och tävlade mot andra lag i världen som jobbade på ikea.
      Man skulle gå från en punkt till en annan (alla hade lika långt från där dom jobbade till ett ställe) så typ kommunen hon jobbade här i Sverige till Italien. Så stegräknare och någon hemsida eller något där man registrerade. Det verkade sjukt roligt!

      Hade velat göra det själv, tror det hade fått mig peppad iaf. Någon som vet om det finns någon app eller något där man kan göra detta?
      Man kan såklart skriva upp att man gick 7km en dag, 5km nästa osv men hade varit kul med en karta där man såg att man faktiskt närmade sig målet ?

        Vi har kört en app som heter Tappa på jobbet. De har en massa olika sånna events.

          Ska kolla in den appen då, tack!

      Jag gillar verkligen inte poddar. Måste nog skriva det på det traditionsenliga inlägget om unpopular opinions. Men jobbar hemma och har en del möten på jobbet som jag bara behöver lyssna på och går alltid under dessa.

      Gör ett mål/syfte med promenaden, typ promenera till återvinningscentralen och passa på att slänga något special-avfall (dit du annars hade behövt bil), promenera för att fixa något ärende etc, promenera för att du hittat ett roligt café du vill testa i en annan stadsdel osv.

    Erfarenheter av concerta? Mår man skit i början?

      Inte ätit själv , men ja många mår dåligt de första veckorna

      Nu var det många år sedan jag började så kanske förträngt det?
      Men minns bara att jag hade lite huvudvärk, lite mer ångest än vanligt när den började gå ur kroppen.
      Men absolut inget som var så jobbigt att jag aldrig skulle börja med en medicin igen som gav mig just dom biverkningarna.

      Hej! Jag började med concerta i fredags (alltså för 3 dagar sen), 18mg, så jag kanske inte kan uttala mig riktigt än men det jag har märkt än så länge är att jag inte är speciellt hungrig längre, muntorrhet och lite ångest. Får huvudvärk vid slutet av dagen när medicinen börjar lämna kroppen. Annars mår jag bra, huvudet känns lite lugnare och mer.. tyst? Inte 100 tankar som susar runt hela tiden.

    God kväll. Vad har ni för erfarenheter kring att sälja kläder på sellpy? Allt ni kan komma på.

      Ska du inte sälja typ designermärken är det inte lönt besväret, du får typ inget för det. Men plus är väl att de hämtar upp påsarna hos dig

        Dom hämtar ju knappast i hela Sverige..

          Okej det viste jag inte. Ber om ursäkt

      Smidigt. Funkar bra för allt som inte är värt så mycket (H&M/Zara/osv). Om jag hade saker som var mer värda skulle jag sälja dom själv pga du får mer för besväret.

      Jag har inte själv sålt via Sellpy men jag skulle nog googla runt lite innan jag tog det beslutet med tanke på ryktet de har. Är ju generellt ansedda att inte sköta sina affärer särskilt väl och det finns ju ställen där kunder/tidigare kunder lämnar omdömen.

      Otroligt dålig erfarenhet. De tar så fruktansvärt dåliga bilder. De påstod att mina saker var smutsiga/trasiga vilket de inte var. De tog så stor del av pengarna att jag i slutändan fick ut typ… Ingenting?

      Det är bara unga som jobbar där så gissar att det är en ständig ungdomsgård. Kollar man igenom annonserna märker man att de har noll koll på värdering av prylarna, och ja att ens kunna lista ut ifall det är dam- eller herrkläder.

        Samma här! Hade skickat in ett par byxor som var helt nya, sen stod de att de var utrensade pga dåligt skick eller nått.

          Haha hänt mig med flera ggr. Eller så har de markerat helt oanvända grejer som ”acceptabelt skick- tecken på slitage” och skitgamla slitna grejer som ”helt ny.” Verkar mest gå på lottodragning vad de skriver.

      De har varit så dåliga det nästan är lite kul ? De blandar ihop folks grejer, sätter superkonstiga priser osv. Men är det billiga grejer du inte bryr dig om de säljs eller om du skänker bort dem är de helt okej.

      Jag hade aldrig pallat sälja något själv på typ tradera så jag tycker det är toppen, skönt att de kommer och hämtar.

    Vilken bloggare har snyggast pojkvän? Jag tycker Kenzas eller Floras

    Katastrof. Betalar underpriser och man får väldigt lite av kakan.

    Min sambo är på släktfest ikväll, jag är hemma med vår lilla dotter. Hon har kaskadkräkts flera ggr och är allmänt sjuk liksom. Sådär som små barn kan bli. Jag har läget under kontroll men jag sitter ändå här och är förbannad över att han inte ens kan skicka ett sms och fråga hur hon mår ens en gång… jag kanske överreagerar men hade det varit ombytta roller så hade jag gått hem från festen för att vara med mitt sjuka barn…

    Behövde bara skriva av mig.. det är så ofta jag kan känna att han inte tänker på oss här hemma…

      Håller med dig helt. Jätte dåligt av honom

      Låter överdrivet att båda föräldrarna ska missa en släktfest för att vara med ett sjukt barn (om ungen inte är jättesjuk!)? Han räknar väl med att du ringer om läget försämras.

        Det är hans släktfest, inte min så jag skulle inte ha varit med ändå eftersom det är olämpligt att ta med en tvååring där det är en massa fylla. Festen är några kvarter bort så han hade kunnat kolla läget iaf tycker jag. Men han skiter alltid i oss när han är iväg. Aldrig några samtal eller nåt. Vi blir som luft för honom.

          Du låter iof skitsur på nivån man inte hade velat ringa? På det lilla du skriver låter det som att ni har större problem än hans släktfester, dags för parterapi?

            Enligt honom har vi inga problem. Han lever nöjt med sitt tv-spel och sin sport här hemma. Jag har en liten större önskan om att vi ska vara enad som en familj och se till varandras bästa. Att se varann och våra behöv. Men jag tror att det är lönlöst. Det är som att bo ihop med ytterligare ett barn.

              Mmm men då låter det ju verkligen som om ni behöver hjälp med att kommunicera? Går han inte med på terapi (DU är ju inte nöjd med relationen) får du kanske överväga att avsluta den? Men kan ju vara värt testa en terapeut iaf?

          Ursäkta men när jag går ut med mina tjejkompisar ringer jag inte hem under kvällen?
          Det låter ju som ett sjukt kontrollbehov att vilja att sambon ringer hem flera gånger när han/hon går på fest?
          Det är inte som att man är borta flera dagar.
          Blir barnet värre sjukt och man vill söka vård är det en annan sak.

            Hade hon varit frisk så hade han inte behövt höra av sig alls, men nu visste han ju hur dåligt hon mår..

              Äh du är ju hemma med henne? Slappna av, låt hnm ha roligt eller ring hem hnm. Tycker faktiskt du är orättvis mot hnm med det tankesättet

                Nödvändigt att förkorta honom? ?

              Det är ju dig du vill han ska ”kolla” – inte barnet – eller hur?
              Lite martyr, sådär?

      Han borde inte ens gå på festen med tanke på att han själv kan bli sjuk vilken sekund som helst och då smittar redan nu, jävla pucko!

      Du funderar på varför du inte får ett sms…Meningen fundering på att hela släkten kan få maginfluensa? Ingen fundering på hur illa det kan gå med en äldre människa som kaskadspyr? Jag blir så förvånad på hur kort människor tänker.

        Jag visste inte att hon var dålig när han gick dit. Allt hände drygt en timme efteråt. Annars hade jag bett honom stanna hemma också ifall att.

          Fast med småbarn är det ju många sjukdagar. Om han är på en släktfest och barnet blir sjukt under kvällen, varför ska han rusa hem om du redan är hemma?
          Förstår inte riktigt resonemanget.

          Fattar inget: han visste inte att barnet var sjukt när han gick, men han borde höra av sig eftersom barnet är sjukt?

      Varför messar du inte själv och skriver hur dottern mår och om hon är bättre eller sämre? Måste han verkligen fråga om han är borta med släkten ett par timmar? Jag gissar festen inte varar ett dygn?

        Han har varit bort i snart 8 h så han kunde väl bara messa och fråga hur det går och om jag behöver nån hjälp. Jag messade ju när
        Hon kräktes både första och andra gången.

        Jag förstår att jag överreagerar men vi hamnar alltid i skymundan. Allt som är roligt går före oss. Jämt.

          Jo men det här (det är jag som tjafsar om parterapi däruppe :)) verkar ju inte alls handla om den här släktträffen eller att ditt barn blev sjukt idag. Det ligger nåt annat och gror hos dig som du applicerar den här festen på- försök ta tag i det. Och kram!

            Jag vill väl bara få bli prioriterad nån gång. Att dotterns magsjuka ska gå före ev fyllefest. Att jag ska slippa rodda allt själv jämt. Kram!

      Tycker också det är dåligt. Han borde höra av sig och höra hur det är. Erbjuda sig komma hem.

      Jag hade inte heller varit iväg om mitt barn är sjukt. Men min sambo är likadan.

        Han trillade in tvärfull vid 3-snåret. Jag sa till honom att det här är ohållbart och att vi bör göra slut. Men han däckade. ? får se när han ens vaknar till liv så diskussion kan fortsätta.

          En ärlig kommentar till dig:
          Ingen läser tankar. Det går inte att sitta hemma och bli argare och argare över att sambon är på fest och så explodera när han kommer hem och vilja göra slut.
          Är du missnöjd över er relation måste du kommunicera med honom vid ett lugnt tillfälle. Inte ösa ur dig allt du suttit och tänkt när han kommer hem på natten och har druckit. Vad löser det?
          Du vill bli prioriterad, skriver du. Det kan du väl bli i andra situationer? Inte när han är på en fest med sin släkt? Barnet fick magsjuka medan han var borta, det är jättevanligt hos småbarn och inte farligt förrän efter flera dygn utan att behålla vätska. Det kan du inte använda som argument för att separera för det är helt enkelt inte en stor grej. Vill du separera så tänk igenom vad som EGENTLIGEN är era problem, och prata med honom om det. Inte om skitsaker.
          Hade jag varit ute och min man hade velat ha hem mig av ingen vettig orsak alls hade jag blivit sååå irriterad och frustrerad och känt mig ofri och kontrollerad.

            Som jag skriver. Jag vill bara nån gång få bli prioriterad. Men det är alltid sport, fiske eller måla warhammergubbar som går först. Är trött på att hålla igång hela hushållet medans han gör ingenting. Men han lyssnar inte på mig. Så jag är desperat… 🙁

              Men vad menar du med att bli prioriterad?
              Är det hemmet du menar? Att han ska prioritera hushållssysslor innan han gör sina hobbies? Städa varannan gång istället för dig, tömma diskmaskinen varannan gång istället för dig?
              Säg det till honom isåfall. Jag skulle inte heller förstå vaga antydningar om att ”bli prioriterad”.
              Jag och min man tar båda ansvar för hemmet, men han ”prioriterar” inte mig och jag ”prioriterar” inte honom. Jag har frihet att göra vad jag vill, han kräver inte uppmärksamhet om jag är med vänner, jobbar, shoppar eller ser på Netflix. Man måste vara tydlig med vad man vill ha i ett förhållande, ”bli prioriterad” är väldigt svårt att förstå vad det kan tänkas betyda.

                Jag vill ha hjälp med alla hushållssysslor. Det håller inte att jag gör allt själv. Han har inget körkort heller så jag måste sköta all inköp också. Det är som att jag är hans mamma. Inte hans tjej. Fin s liksom inget romantiskt eller nån känsla kvar. För mig går livet just nu ut på att städa, tvätta, ta hand om barnen och se till att han är nöjd. Känns som att jag själv försvinner. Han ser inte problemen som jag tagit upp med honom. Han tycker att vi har det bra.

                  Berätta då att du hellre lever ensam om du ändå ska göra alla hushållssysslor. Berätta att du inte har det bra eftersom du blir trött av att ta allt ansvar. Säg att han kan betala städhjälp om han tycker att det är för tråkigt att sköta halva delen av hushållssysslorna. Titta tillsammans på olika städföretag och vad de kostar. Han kan välja själv vilka som verkar bra och prisvärda.

                    Har förslagit städhjälp men det ville han inte slösa pengar på. Jag överväger att anlita det iaf eftersom jag nu börjar ett mer krävande jobb än innan men det innebär också bättre lön så jag kan ta den utgiften. Sen funderar jag på att börja testa olika matkassar så jag alltid vet vilken mat jag skall laga. 🙂

                      Men trilla inte i den fällan. Varför ska du betala städhjälp när det är han som behöver städhjälp?
                      Förklara att antingen tar han halva ansvaret hemma eller betalar någon för att göra halva delen.
                      Förklara att du har jobb, körkort och klarar dig utmärkt själv och du kan börja söka ny lägenhet imorgon om du ändå ska sköta hemmet till 100%.
                      Han har inte ens körkort så allt blir ju jobbigare för honom om du flyttar ifrån honom.
                      Var inte rädd för att ställa ultimatum och var inte rädd för att separera, du är ju den starkare parten i förhållandet dessutom så du har ju alla fördelarna på din sida.

                      Han låter som skräp, vad ska du med honom till? Bye boy!

    Hur många timmar sover ni per natt? På vardagar?

    Jag sover ca 8 timmar.
    Jag är 29 år och har inga barn

      6 h, 25 år inga barn

    HJÄLP!!!
    Letar som en tok efter en låt… Tror artisten heter Michael men inte säker alls.
    Han sjunger till sitt ex nya och berättar om hur hon var… Ungefär att han ska vara rädd om henne… I slutet sjunger han tror jag:
    Don’t ask me how I know

    Några rader ur låten:
    She loves to watch the rain

    Dont you ever push her away

    She’ll remember and it won’t go away

    She’ll write you but you’ll never see them/get them

    Kommer inte ihåg exakt om meningarna är rätt men ungefär…

      Googlade lite och hittade en Mickael med låten How she is – kanske den?

      men du har ju skitmånga ord från låten som du verkar ha snappat upp, varför i hela friden googlar du inte själv? skriv in orden bara, du hade ju flera meningar och tom ett ev artistnamn!!

        Men så dum kommentar… Tror du inte jag har gjort det? Är det väl det första man gör innan man hoppas på NÅGON KANSKE kan svaret?
        Jag har googlat i flera timmar, flera dagar!

    Om man är med någon som är typ helt perfekt, älskar en, behandlar en som en prinsessa, är lojal, ärlig och yada yada, men man har inte velat säga ja när han friat till en, betyder det då att man inte riktigt älskar personen?

      Varför vill man säga nej? Kanske man ska fundera på 🙂

      Nä det behöver det inte.

      Nej, alla drömmer inte om giftemål.

      Man behöver inte vilja gifta sig, men så som du skriver verkar du inte direkt älska honom. Texten handlar om vad han gör och känner – vad känner och gör du för honom?

    Nån som testat k18 som har lockigt lite mer tunt hår? När jag läser recensioner på Lyko från folk med den sortens hår verkar det inte som att de var så nöjda. Iaf de med lockigt.

      Märkte ingen skillnad alls av K18. Glad att jag bara köpt ett prova på paket med två små tuber!

      Jag har lockigt och tunt hår och älskar K18. 🙂 Men jag tycker inte om att ha lockigt hår, utan använder stor locktång eller plattång för att fixa till mina ”fula” små lockar. Vissa kanske inte gillar att K18 gör håret en aning rakare men jag gillar det.

    Hoppas att inluenseryrket snart dör ut. Vad bidrar de ( de flesta) med egentligen förutom klimatförstörelse ( resor, uppmuntran till konsumtion osv) samt kroppshets, ouppnåeliga skönhetsideal? Vilket jävla skityrke!

      Underhållning medans man sitter på toa

      Ja, Bingo Rimér är ute och flyger igen. Han är makalös. Antar att han inte blir borta så länge heller då dottern är med och jag tar för givet att hon inte kan vara ledig från skolan alltför många länge. Alla dessa flygresor för en helg här eller där. Fattar inte hur man står ut med sig själv. Vad är det att lära sina barn, att skita totalt i jordens resurser?

      Och ändå sitter du här på en skvallerblogg om influencers kl 21.30 en lördagkväll. Grattis!

        Nej, det är inte de inläggen jag är intresserad av på öppet spår.

        Det är väl extremt lite här som handlar om influencers?

    Vi håller på med IVF, och har lyckats få tre embryon. De frystes ner i väntan på att jag skulle få en operation för att ta bort en polyp i livmodern. Och nu är polypen bortopererad, och vi ska snart sätta in ett embryo.
    Har någon här varit med om detta? Finns det något som jag borde tänka på för att göra förutsättningarna så bra som möjligt för embryot att fästa? Eller har ni några andra tips? Läkarna på kliniken m jag går till är jätteduktiga, men lite stressade och ibland lite vimsiga så jag känner att jag måste ha lite koll själv också ?

      Har en bekant som hade exakt samma. Hon adopterade till slut för det gick aldrig med IVF.

        Bra inlägg till diskussionen, tillförde mycket positivt!

        ???

      Ska också sätta in ett embryo, förhoppningsvis i veckan! Det finns inte så mycket man kan göra, ta hand om dig själv, undvik alkohol/rökning/snus, försök låta bli att stressa.

        Åh vad spännande lycka till!

        Tack för tipset!
        Just stressen är så svår. Men du har rätt att man måste nog bara släppa oron och ta hand om sig själv och hoppas att det går bra.
        Vad roligt att du också ska sätta in ett embryo. Jag håller tummarna för dig ❤️

          Ja, haha. När jag väntade på att de skulle ringa om befruktningen började jag må jättedåligt på jobbet. Tog ett blodtryck och hade 175/85 för jag var så himla stressad ? kommer få hjärtinfarkt av den här processen alltså..

      Gruppen IVF Sverige på Facebook är bra! Jag har gjort tre färska återföring och två frysta. Blev gravid på tredje färska men fick missfall och sen gravid på andra frysta, fick en son i maj. Jag försökte leva hälsosamt men gjorde inte så mycket mer än så.

        Plus om de är virriga, dubbelkolla hur de vill att du ska testa ägglossningen. Vet att vissa kliniker vill ha minst ett blankt test innan positivt för att göra återföring.

        Vad kul att det lyckades till slut! Då finns det hopp.
        När jag googlar så hamnar jag lätt på Familjeliv, och det är lite deppigt att läsa om hur svårt det är för många att bli gravida. Jag har dock aldrig haft ett Facebook-konto, men har börjat inse att jag kanske borde gå med då det finns många bra grupper där.

          Ja, det går för de allra flesta till slut även om det tar tid. Men jag har också läst om sååååå många där det gått på första insättningen, hoppas du ska vara en av dem!

    Min kompis, hennes man och jag var och fikade. Hennes man tar mig från ingenstans på låret och säger att han alltid drömt om att ha sex med en rödhårig och en blond tjej (jag är rödhårig, kompisen blond) och så skrattade han medan han blinkade åt mig och henne. Jag pratar aldrig sex med någon och såklart inte framför hennes man. Jag blev helt ställd, min haka åkte i golvet och jag bara stirrade på honom. När jag sen kom hem och pratade med min kompis och sa att jag blev illa till mods så viftade hon bara bort det med att han inte sagt något fel. Jag fattade ingenting. Jag har alltså träffat hennes man tre gånger i mitt liv. Är det jag som är helt sjuk som tycker det här var över gränsen eller är det han som är helt jävla störd?

      Han är störd. Din upplevelse och dina känslor, du tyckte att han var obehaglig och han kränkte dig genom att ta på dig. Din kompis kanske viftar bort det för att må bättre över hans äckliga beteende själv. Skulle inte träffa honom eller henne igen ärligt talat.

        Tack!!! Har inte träffat henne mer sedan dess då liknande hänt flera gånger och jag känner mig så uttittad av honom och hon bara bryr sig inte. Så jag behövde bara lite bekräftelse på att jag är normal

      Nej det där var för över gränsen och äckligt. Din kompis kanske blivit van och hjärntvättad av att han är knäpp, sorgligt.

      De kanske brukar ha trekanter och testade läget med dig? Alltså att din kompis var med på det. Bara säga nej om du inte gillar sånt.

        Nej, det här är min bästa kompis som jag känt i 20’år. Hon är väldigt religiös och ”mot” sånt, allmänt väldigt pryd.

          Swingers är vanligast i religiösa samhälle n.

          Hur kommer det sig att du bara träffat mannen tre gånger om det är din bästa kompis som du känner sedan 20 år tillbaka? Genuint nyfiken.

        Finns mkt lämpligare sätt att göra det på…

      Precis detta har du skrivit tidigare i ÖS.
      Du är bara en äcklig fan som tänder på perversa saker.
      Runka till en p-rulle ist.?

        Du är fan sjuk i huvudet, jag har aldrig skrivit det här tidigare. Vad i helvete finns det att tända på? Förstörd vänskap? Herregud

      Exakt det här inlägget skrevs i öppet spår för typ ett halvår sen?

    Kan vi prata om Kenza och hennes samarbete för aco hudvård. Det är så uppenbart att hon använder dyra produkter och säkert går på ansiktsbehandling några gånger i månaden. Tror även hon gjort botox. Hur mycket tror ni hon tar för ett samarbete?

      Hon lyfter inte ett finger för mindre än 100k.

      Årets minst trovärdiga samarbete. Trodde inte det var sant när Kenza dök upp i flödet på Facebook och promotade ACO ?

      500 k

    Varför är svenska galor alltid så B? Allt från kläderna, hur mikrofonerna låter, hur kändisarna ser ut och deras kläder är så himla B i jämförelse med internationella produktioner. Varför?

      Undrar jag med! Svenska galor är så skämmiga.

      Vet inte varför. Haha.. Modet på kläderna nuförtiden är som om de hänger med vänner en fredagskväll istället för på en gala. Språket är oftast ett ungdomsspråk med ghetto-brytning och inte korrekt svenska. Det är som att tonåringar leker vuxna i Sverige.

      Kan inte titta på sådana spektakel längre.

      Vadå för galor? Allsång på skansken??

      ”Sweden is hell on earth” är en överdriven men träffsäker video på youtube. Känner att den träffar på detta ämnet

        Ja den var överdriven. Haha, ”gatrunka”, ett sånt kultursabotage.

        Men att svenska galor kan ramas in inom jantelagen – javisst.

    NI SOM HAR/HAFT HUND! Någon som har erfarenhet av Cushings sjukdom hos hund? Har mediciner hjälpt & har de kunnat leva ett bra liv trots diagnos? Har fått reda på att min hund högst troligt har det, ska till veterinären i veckan för undersökning..

      Din hund kommer med stor sannolikhet att kunna leva rätt normalt med medicinering efter utredning och rätt medicin doser. Lycka till!

    Tog andra dosen coronavaccin i torsdags morse. Vaknade igår med superont i halsen och fick feber på kvällen. Haft feber hela dagen idag, men börjar släppa nu tror jag och halsen gör inte fullt lika ont men känns fortfarande lite tungt att svälja osv + fått lite snuva.

    Bör jag stanna hemma imorgon även om jag inte skulle må dåligt? Har hört att biverkning av vaccinet ska släppa inom ett dygn och mitt har ju hållit längre än så, så tänker att jag kanske faktiskt blivit sjuk och kan smitta?

      Ja det tycker jag du borde. Och halsont av vaccin, kan man få det? Nog för att det verkar vara individuellt, men det har jag inte hört någon som fått.?

        Nej, min tanke också. Men tänkt att det kanske räknas in under ”allmän sjukdomskänsla”? Sa till en kompis som påstod att hen kände flera som fått ont i halsen.

          Jag fick ont i halsen som biverkning. Tog covidtest men det var inget. Biverkning smittar inte

            Nej men man kan ju inte vara helt säker på att det är biverkning även om det är mest troligt att det är så. Men man KAN ha blivit smittad före sprutan, risken finns.

      Låter inte riktigt som biverkningar med ont i halsen och snuva? Ta ett covidtest för säkerhets skull. Krya!

        Min tanke också! Men tycker ”allmän sjukdomskänsla” är ett luddig begrepp och att det kanske potentiellt går under det. Men ja, får se om jag kan lyckas få någon att hämta ett självtest åt mig. Tack! ?

      Jag har hade covid i våras och fick vid första sprutan (moderna) precis samma sjukdomskänsla och symptom med den stora skillnaden att feber, frossa, halsont, huvudvärk, illamående och värk i kroppen var borta på 12 timmar denna gång istället för på en vecka vilket var läget när jag hade corona. Rådgjorde med min arbetsgivare och jobbade som vanligt dagen efter. Nu har jag även hunnit få spruta 2 och fick inga biverkningar av den.

    Undrar hur det gått med Gabriella Joss graviditet? Hon har inte skrivit om det på ett bra tag och lagt upp mycket mindre än vanligt. Är själv tidigt gravid och nojig över missfall så kanske bara läser av för mycket ?

      Tänker att det sunt att hon inte skrivit någonting mer om det!

      Hon har skrivit att hon mår extremt dåligt nu pga graviditeten och fokuserar endast på att få upp sammarbetena.

      Hon la upp en bild på storys på instagram med en tatuering på armen. Är den nygjord? Jag har inte följt henne så länge så jag vet inte. Har varit mycket reklam för energidrycker också, som inte rekommenderas för gravida, hon kanske inte dricker dom men säger inte det motsatta heller. Tänker man hade sagt något om att dom är perfekta o bjuda på nu när man inte kan dricka dom själv, men det gör man ju som man vill. Tänker hon säkert får massa tråkiga dms som hon kunde sluppit då bara. Hon har ju absolut noll skyldighet att säga varken bu eller bä men man har ju undrat lite. Hoppas allt är fint med henne bara.

        Nej, den är från den 10 juni, antagligen har de något typ av samarbete

    Dilemma.
    Jag har en vän, och min sambo har en vän. Dessa två vänner har varit ett par i många år vilket har gjort att vi umgåtts allihop tillsammans väldigt mycket. Nu har vännerna gjort slut och flyttat ifrån varandra. Det var tjejen i förhållandet som gjorde slut då hennes partner behandlat henne otroligt illa, varit farligt svartsjuk och manipulerat henne i flera år. Jag är fortfarande vän med henne såklart och min sambo är fortfarande vän med honom. Detta får mig att gå itu då jag inte vet hur jag ska hantera att min sambo fortsätter umgås med honom trots att han fått reda på hur han behandlat sin flickvän i flera års tid bakom stängda dörrar. Jag blir så ledsen av att höra hur min vän haft det med honom.. Jag har vetat om att han behandlat henne illa och hjälpt henne att komma ifrån honom men ändå så ska jag behöva stå ut med honom då min sambo och han fortsätter att umgås. Vill typ spy samtidigt som jag vill skrika på idioten att han inte är välkommen hemma hos oss men det går ju inte. Herregud.. Någon som har råd? Vad ska jag ta mig till? Vill inte såra min sambo heller.

      Har du pratat med din sambo om det här? Tänker att killen säkert har sin version, oavsett sanningen brukar särskilt såna män ha en helt annan version av saken. Din man kanske tror på honom? Om han nu vet exakt hur allt är kan du ju fråga honom hur han ställer sig till det? Det kan ju liksom bara han svara på.

      Men sen måste jag säga att det är en stor skillnad på vem man är i ett förhållande vs vad man är för vän. Din sambo har ju en vänskapsrelation med honom och han umgås ju inte med ”relationssidan” av killen och han kanske är en bra vän? Det blir svårt att döma folk för allt de gör som vi själva är emot (dock väljer man själv vart gränsen går) men som sagt din sambo umgås inte med samma sida av den här killen som tjejen fick uppleva. Hade du sagt upp kontakten med tjejen om det var hon som betett sig svinigt? Försök prata med din sambo öppet och hör hur han tänker och vart hans gräns går. Jätte viktigt att kunna prata om sånt

    Kan man bli yr av socker? ?

    Ätit frukost och lunch, druckit vatten och te under dagen.
    Jag åt tacos vid 18 tiden, åt lite för mycket så blev sådär äckligt mätt men det försvann efter någon timme.
    Sen vid 21:30 började jag äta polly och åt 10-15 på 10 minuter typ, och vid 22 blev jag yr.

    Försöker förstå varför jag blev yr från ingenstans och började bara tänka på godiset, haha

      Haha ja om du äter för mycket. Så kallad sugar rush

      Du är insulinresistent. Sluta med sötsaker och annan skit så blir du bra igen.

      10-15 polly äter man ju i en tugga… ?

    En sån här väska (https://m.boozt.com/se/sv/valentino-by-mario-valentino/ocarina_26838244/212212108?position=1000000&navId=68177&group=listing (och inte just den utan bara modellen)), har man den på axeln eller över armen?

    Och en till väskfråga: min ena höstkappa är ljusgrå, är det snyggt med en brun väska till då? Mina andra jackor/kappor är svarta och då funkar ju brunt men är osäker på hur bra det passar till ljusgrått.?

      Eftersom banden är ganska långa skulle jag säga på axeln.

      Brunt är jättesnyggt till grått!

    Önskar så gärna att jag kunde finna ett socialt umgängeskrets runt min ålder i Stockholm att ta goda drinkar med och hitta på roliga ”äventyr” som man skapar minnen med.
    Vart hittar man nya människor att lära känna, bli vänner och börja umgås med?
    Med vänlig hälsning,
    Förvirrad 26 årig

      Om jag utgår från mig själv så har jag fått nya vänner så här de senaste drygt tio åren sen jag var 26: utbildning, jobb, kör, sport, vänners vänner, fått två barn så då barnens kompisar föräldrar och nu börjat skolan så än fler kompisar med föräldrar, våra grannar och kompisar på gatan, barn till vänner till mina föräldrar. Det där var kanske inget tips men andemeningen blir att jag träffat nya vänner genom att vara i olika sammanhang i livet.

      Så här da, någon kanske kan göra en app liknande de vänförfrågningsinlägg Elsa B/Sandra B haft. Man swipear att ja jag har läst Aprilhäxan, älskar Radiohead, tycker om takbaren Le Hibou, kan sjunga hela Fria Proteatern/Vyssotskijs Ingenmansland utantill, vill pröva på att spela amerikansk fotboll och så matchar man med nån som också är i appen och som kanske har 50% liknande svar, för man behöver ju inte vara exakt likadan som sina vänner… utan kanske då att man matchar med någon som är i samma tio-år upp&ner-åldersspann och typ i samma stad och vill ses 🙂

      (Min förra kommentar med tips på hur man får till 1 timme om dagen-promenader kom inte med, kan någon förklara varför? Jag har aldrig skrivit något olämpligt, trodde att det där att fastna i mod bara var om man skrev sjukt otrevliga/olämpliga saker?)

      Åh vad jag önskar att du bodde på västkusten! Letar efter precis samma umgänge som du gör /Förvirrad 25 åring

        Om du någonsin kommer till Stockholm så skriv till mig ???

      Testa gofrendly-appen!

      Flora Wiström hade nyss ett ”hitta kompisar” inlägg på sin blogg, kanske kolla där!

    Funderar på att skaffa en plattborste istället för plattång är det något ni kan rekommendera?

      Ja jag tycker att det är toppen att kunna snabbt kamma ner håret när det är lite ostyrigt men att för den delen inte behöva platta igenom hela och få den ”superplatta” looken.

      Jag hade en plattborste och den slet otroligt mycket på håret, det gick av på flera ställen. Rekommenderar ej.

    Någon annan som fått förstorade körtlar efter vaccin? (Moderna)

      Ja, mina körtlar svällde upp som fan och gjorde jävligt ont efter första, och lite mindre av andra (Pfizer). Får lite ont i körtlarna fortfarande då och då trots att jag tog andra sprutan för flera månader sen (bor utomlands så fick sprutorna mycket tidigare än man får i Sverige).

        Jaså? Tydligen är de vanligt att de ömmar men mina gör inte det och gör mig såå orolig.. fick sprutan för 11 dagar sedan och kan ju va så att de ömmat då men att det lagt sig nu. Dock är de frf förstorade. Har svårt att tänka på något annat just nu. 🙁

      Ja jag fick svullna lyftkörtlar i armhålan i den arm jag fått sprutan en vecka efter vaccineringen. Detta skedde efter båda doserna. När jag skulle ta andra dosen frågade ssk som vaccinerade om jag upplevde några biverkningarna efter första dosen, berättade om svullna lyftkörtlar i armhålan men han hade aldrig hört talats om den biverkningen. Fick inga andra biverkningarna förutom detta.

        Fick Pfizer båda gångerna

        Jag fick inte heller andra biverkningar än just svullna lymfkörtlar.

    Japp fick som en golfboll i armhålan.

      Pfizer

    Nej läser att Lotti och Anders Timell ska skiljas efter 3 år!!!!

    Följer honom på insta och hans gulliga barn.

    Tyckte det var så tråkigt trots att jag ej känner dem.

      Var läste du det?

        Aftonbladet, bland annat.

      Eller lever du ditt eget liv och rycker på axlarna till andras beslut som inte påverkar dig ett dugg.

        Det är cheferna och ledningen som måste sköta detta professionellt!

        De måste också se till så övriga inte behöver extraarbeta osv.

        Mmm känner du så om alltnog alla är du verkligen på fel bloggning läser!

    Jag är så nere. Har inte trivts på min arbetsplats på ett bra tag pga dåligt ledarskap samt orättvisor. I våras hände en grej på jobbet som gjorde att jag kände att nej nu får det vara nog och jag bestämde mig för att inom en kort framtid säga upp mig. Blev strax efter det sjukskriven i ca 3 månader pga en skada så var borta från jobbet hela sommaren. Kom nu tillbaka och har fått så mkt elaka kommentarer och skuldbeläggning pga att jag varit sjukskriven. Tog upp detta med min chef men det visade sig att hon hade varit en stor del av skitsnacket. Kände att nej här vill jag verkligen inte vara kvar så sa upp mig. Efter 2 veckor tillbaka på kontoret så har min skada försämrats så jag är nu sjukskriven 75% så är inne 2 timmar om dagen och jobbar r*Ven av mig för att hinna göra 8 timmars arbete. Och nu till det jobbigaste, jag har blivit utfryst. Min chef pratar inte med mig, de andra cheferna/ledningsgruppen behandlar mig som luft. Jag är högkänslig så denna dåliga stämningen tar knäcken på mig. Jag orkar inte söka nytt jobb eller rehaba min skada för jag är bara helt slut. Vet inte ens vart jag vill komma med detta. Blir bara så besviken att vuxna människor kan bete sig på detta sätt. Vi är ett litet privatägt företag så det finns inga fackliga representanter att prata med. Blir bara så ledsen och vet inte hur jag ska orka 🙁

      Har de haft vikarie för dig under din frånvaro eller har de fått jobba extra för att täcka dina uppgifter?

      Det kan bli surt om de är slutkörda.

      Men ledning och chefer ska ju vara professionella i såna här lägen.

      Men i allmänhet suras det ju alltid över de som vabbar och är sjuka ofta på de flesta arbetsplatser.

      Vi har en som varannan frånvaro själv är förkyld en vecka sedan vet vi att veckan efter är det vabb för barnen och så rullar det på. Nu har vi vant oss men det som skapar irritationen är att det blir merjobb för oss andra tyvärr.

        Men snälla du, det är väl ingen anledning att de ska bete sig dåligt mot henne även om de är slutkörda.

        Jag hoppas att du får svar av någon som vet vad du kan göra. Jag har tyvärr ingen aning men det är då fan inte okey att bli behandlad sådär!

          Det är cheferna och ledningen som måste sköta detta professionellt!

          De måste också se till så övriga inte behöver extraarbeta osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.