Är det lika tjafsigt i alla Facebook-grupper?

Jag har lämnat, eller slagit av aviseringar på de flesta av de grupper på Facebook som jag tidigare följt eller gillat.
Dock har jag fortsatt vara aktiv i några köp/byt/sälj-grupper i Stockholm eftersom jag gärna köper begagnat till vårt nya boende, men det går snart inte längre att vara medlem där eftersom varenda kommentarsfält kapas av bråkstinna människor som beter sig som en grupp dagisbarn med lågt blodsocker och vatten i gummistövlarna.
Ta då även in i beräkningen att det kostar pengar att annonsera i den här gruppen, ovh även att vara med. (Vilket jag fick reda på nu, när jag skriver det här inlägget.) Kan inte minnas att jag någonsin betalat, men anyways…

Det går knappt att gå in på en enda annons, utan att det ska tjafsas, bråkas och kritiseras, och de som gör detta absolut mest är människor som varken verkar intresserade av annonsens innehåll eller att handla någonting i gruppen överhuvudtaget.
De vill bara gå in och dra igång tjafs med personen som lagt upp annonsen, och nu undrar jag…

Är det här ett resultat av den ofrivilliga pandemi-isoleringen?
Har folk helt tappat all form av social kompetens eller är de så svältfödda på mänsklig kontakt att de hellre drar igång tjafs med främmande människor på Facebook, än tillbringar ännu en ensam dag i tystnad?
Är det så här i alla grupper, eller har den här lyckats samla de absolut bästa, av de värsta?

Här kommer några exempel på hur det kan se ut under olika annonser.
Alla är inte sprillans nya, men alla representerar tonen som råder i den här gruppen.
Finns hur många exempel som helst, men jag tror ni fattar grejen efter dessa tre. 🙂


  


 

231 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  OT men har Anna Book blivit shadowbannad av Instagram på grund av alla borttagna inlägg hon gjort? Jag hittar inte hennes konto om jag skriver in hela namnet men hittar det om jag går in på Vanessas konto där hon skrivit en kommentar. Då kommer jag in och ser hela kontot som vanligt (så jag är uppenbarligen inte blockad).

   Samma här, måste gå via Vanessa för att komma dit. Kan man annat än roas rejält av storyn. Att det är viktigt snyta sig när man är förkyld.

    Det ÄR någonting med att Anna ALLTID – oavsett vad det gäller – ska lyfta sig själv. Alltså på ett orimligt sätt. Som nu senast med sitt sjuka ”barn”.

    JAG bäddade ned henne, JAG gjorde varm (ja vad annars?) buljong, JAG lägger fram febernedsättande, JAG vädrar..

    Vad är det om egentligen? Normalt hade man väl kanske skrivit att man tar hand om någon som är sjuk typ. Denna detaljerade nivå är så…. Märklig, minst sagt.

     ”Det blev min lördag – sjuksyster till lillhjärtat ❤🥰❤🥰❤”

      😄

     Extra märkligt när alla hennes barn är vuxna.

      Det är väl fint att bli omhändertagen men ja, känns lite väl. Dessutom att lägga upp en bild på henne där hon ligger i sängen och sover 🤣

       I föräldrarnas säng!?

       Narcissism kalkas det nog att alltid nämna ”jag”. Allt kretsar runt dem.

     Narcissism 🙄

      Jag är inte tillräckligt påläst för att kunna säga vad hon är och inte. Allt jag känner är att det inte är ett helt normalt beteende typ.
      Blir hon hembjuden till någon så är det ändå JAG slängde ihop en kaka, JAG vispade lite grädde jag såg i kylen hos *namn*, JAG gillar att skämma bort mina nära, JAG ger heller än får. Osv osv. Så skumt.

      Med det sagt, om det handlar om narcissism, är familjen medveten om det?
      Förstår man det eller man blundar för det? Är dom så vana att det inte är konstigt?

   Jag kan se hennes konto utan problem🙂

    Följer du henne? Jag följer henne inte.

     Jag får inte heller upp henne längre. Följer inte henne men brukar vara söka på ”Anna book” eller tillochmed enbart ”anna” har funkat förut, men nu kommer hon inte upp längre

      Då har du säkert blivit blockad. Hon blockar typ alla som vågar kritisera henne….

      Jag ställde en fråga till henne för något år sedan. Jag undrade varför alla bilder på henne själv var blurrade, men inga bilder på hennes växter och maträtter. (Det var i samma veva som hon hade en fight med Pernilla Wahlgren. Pernilla påstod att Anna använde filter på sina selfies medan Anna bestämt förnekade det.)
      Hursomhelst- efter min enkla lilla fråga kom jag plötsligt inte in på hennes Instagram längre och då förstod jag att jag måste ha blivit blockad? 🤪
      Jag lovar att detta var det enda jag skrev.
      Har du skrivit nåt till henne som hon inte tålde så har du säkert också blivit blockad.
      Snacka om att inte tåla kritik!

       Kommer ihåg din kommentar😅

     Nej, jag tittar bara in ibland.

    Jag kommer också in som vanligt, följer inte.

   Vill ha ett inlägg om allt roligt på Books story senaste dagarna så vi kan diskutera 😅

   – Uthängning, blev arg på instagram för dom tog bort för då skyddar dom trollen.
   – Taggar Ken Ring i 3 storys, han delar alla 3 storys från Anna som i sin tur delar att han delade alla hennes tre. ”Ta med mig på sång nån gång OM du vågar? Jag bjuder på en fika så kan jag berätta om ren smärta som och mycket hat….🥺🤗🔥💥💪🏼”.

   – Argt inlägg om någon som skrev något elakt till V (vilket såklart inte är okej men tror knappast A gör V en tjänst genom alla storys).
   – Sen 5 storys för att hylla V med massa bilder på henne och skriver hur vacker, godhjärtad osv hon är. Sen även försöker sälja in henne till Let’s dance.
   ”V (taggar henne) ska bli en FRÖJD att se DIG i @tv4letsdance i framtiden DEM ska bara får upp ögonen👀 för vilken STJÄRNA du är😂😂😂 en riktigt oslipad vacker diamant💎”

   Och ja, detta är mitt guilty pleasure och jag skäms över mig själv för det🙃

    En allvarligt fråga: tror ni hon konsekvent skriver DEM på fel ställen för att provocera oss eller kan hon på riktigt inte skriva?

     Nix, jag tror att Anna tror att DEM är finare att skriva helt enkelt 😂 Bättre koll har hon inte.

     Hon kan på riktigt inte skriva.

      JA alltså ge oss fler inlägg om Booken?!?!? Instagrams bästa underhållare för tusan! Ge oss mer!

       Någon som undgått att se Tookens senaste försök till att tigga TV-medverkan i TV4? Nu inte bara för Märstamorsan i egen hög person utan även för den (hittills förskonade) yngsta dottern som hon med all önskvärd tydlighet vill ha in i Let’s Dance (eh whaaat??!!). För egen del verkar hon sikta på Mästerkocken VIP. Lycka till säger jag bara. Såg programmet igår och deltagarna är i en heeeeelt annan klass än Tooken, med undantag för fotbollsspelaren då som verkar ha samma (o)begåvning i köket som fru Stolledano. Skulle dock inte förvåna mig om Tooken får vara med i säsong 2 om det blir någon. På något sätt lyckas hon ju hänga sig kvar i rampljuset, om än i den tunnaste tunnaste tråden just nu. Tramsmedverkandet i Hellenius hörna talar liksom sitt tydliga språk hur het hon är just nu på tv-himlen.

    Ja, hon är så orimligt rolig!

   Nej.

  Tycker det är bra att folk säger ifrån när vissa försöker ta ockerhyra eftersom det faktiskt är olagligt.

  OT är friendforce singel numera?

   Undrar också vad som hänt med Jakob !

    Hon säger ju i sista podden att de gjort slut. Vad som hänt mellan dem framgår dock inte men det är väl ganska naturligt att man inte vill berätta allt om ett uppbrott.

   Håller med. Känns kanske inte som ockerhyra i detta fall dock? Men man vet ju inte om det är hyres eller bostadsrätt. Och personen som kommenterar om biltvätten har rätt, det ska inte göras på uppfarten då bilen är full av ämnen som bör tas omhand om och inte spolas ut med dagvattnet.

    Dock att den typen av biltvätt som de gör reklam för här inte gör att vatten rinner ut på gatan, utan det är en sorts vattensnål biltvätt.

     Men det borde betyda mer koncentrerat? Smuts etc måste ta vägen nånstans?

      Men herregud, de skriver ju att det absorberas upp i trasorna de använder? Otroligt att man inte läser innan man kommenterar i ett inlägg som handlar om just att kritisera och tjafsa utan grund…

   Fast personen började ju anklaga och skriva hur fult det var innan hen ens visste om det rörde sig som ockerhyra. Självklart ska man kunna säga ifrån men i detta fall uttryckte hen sig otrevligt.

    Ja också den inte bara erkänna det och säga oups det kanske var lite överilat, jag visste inte att hyrorna för nyproduktion låg på så mycket. Utan istället börja yra om att man bor i en 5a i Solna. Ganska drygt.

   En trea kan ju vara ganska stor. Inte orimligt att man betalar typ 10-11 000 för en sådan i Sickla. Sedan lägger man såklart på några tusenlappar för typ slitage, det är ju t.o.m. rekommenderat att göra. Det behöver absolut inte handla om en ockerhyra.

    Min kompis betalar 12000kr för en nyproduktion (3a) i NORRTÄLJE. Så typ 13-14k i sickla känns ju inte omöjligt nånstans.

    Vi betalar 10k för en stor nyrenoverad tvåa i Malmö. Rimliga priser här med (beroende på område, såklart).

    Nej det känns inte orimligt. Betalar närmare 8k för en hyres 3:a på ca 80 kvm 10 mil från stockholm. ”på landet”.

   Fast vem har rätt att bestämma vad någon annan ska ta betalt?
   Om jag vill ha betalt 50.000 kr i månader för en 1:a i Södertälje får jag väl lägga ut det, sedan att ingen kommer betala det är väl en annan femma, men som privatperson har man rätt att ta vilket pris man vill.

    Nej, man får inte ta hur mycket som helst och hoppas på att en desperat person ska nappa.
    https://www.domstol.se/amnen/hyra-bostadsratt-och-arrende/hyra-av-bostad-och-lokal/hyra-i-andra-hand/skalig-hyra-vid-uthyrning-av-bostad/

     Vart i annonsen står det att lägenhet hyrs ut i andra hand?

      Hur skulle den hyras ut då menar du? (Även om den hyrs ut i 1a hand så gäller reglerna om att man inte får ta oskäligt hög hyra).

    😅🤦‍♀️

    Om du ska sälja dina gamla skor, ja. Men inte om du själv betalar en hyra som är satt efter bruksvärde isf marknadshyra och sen tjänar multum på mellanskillnaden.

    Det är olagligt och du kan bli återbetalningskyldig.

    Hoppas Skatten har bättre koll på hur skatt fungerar 😅

     Du kan vara helt lugn, jag har bättre koll på det än du har 😉

      Vad bra, då kan jag sannerligen pusta ut 😜

      Dessutom verkar det som att ”Skatten” är lite lättstött och använder härskarteknik när det ist hade varit på sin plats att kapitulera.

   Vet inget om friendforce… Har hon barn?

    Japp, en son från en tidigare relation

   Fast när det gäller bostadsrätter är det inte olagligt att lägga på en saftig bit, då man utgår ifrån bostadens värde bland annat.

  Har lämnat typ alla grupper utom lägenhetsgrupper just för att det var sådant tjafs i grupperna. I Curly Girl tyckte jag att det var värst, de ville tjafsa om allt mellan himmel och jord, och nåde den som ställde en fråga när svaret fanns i filerna – tyckte det var väldigt svårt att hitta och förstå vad som står i filerna.

  Varje nyhet har negativa och tjafsiga kommentarer, allt är en diskussion. Vet nog inte om det är pandemin dock, tror att det är mer rotat i internets anonymitet och avsaknad av fysisk person att säga saken till.

  Alla hittar alltid något att klaga på

  Jag kommer osökt att tänka på en viss person som brukade hänga här förut. Tack och lov verkar den tiden vara förbi.

   Säg det inte högt, vederbörande väntar bara runt hörnet på att få hugga på något.

   Japp! Den tiden försvann i exakt samma sekund som man här på BB blev tvungen att ange en mail och få sin första kommentar godkänd. Folk, läsa nick ”anonym”, blev då lite mer varse att de lättare kan bli blockade. Så skönt! 😊✌️

    Nnnnnnneeeeeeeeeeeejjjjjj … *gråter*

     Jag skrev här så sent som igår, så att. 😌

     Jag såg dig i vegnatråden dock. Inget att missta sig på när man ser ditt nick men dödfött att försöka nå dig med fakta. Tror fler har insett det nu. 😉

      Tur att vi har dig som kan dela med dig av dina Google Scholar-fakta, och presentera dem som egen kunskap. En så ödmjuk person som aldrig någonsin måste ha sista ordet oavsett vad det gäller.

       Vad är det som händer här

        Försök till mobbing och utfrysning. Det är lite mindre sånt numera men alltid är det någon riktigt otrevlig jävel som ska dra igång det. Den här gången Sascha.

         Det Sascha skriver stämmer ju. Och det är många som håller med.

          Fortfarande inte ok att utmärka en person och skriva nedlåtande om den så här, oavsett hur lite man håller med om varandras åsikter. Det är mobbing även om flera är med i mobbingen

           🥰

          @anony: önsketänkande är inte = sanningen. 😉

       Sacha: En så otur då, då jag inte uppfyller dina efterlängtade kvalifikationer.

       Du får söka vidare hos någon annan. Tex nu på morgonen i ditt badrum undertiden du borstar tänderna . ☺️

  Japp, jag är med i barnmatsgrupp och där älskar mammorna att kasta en liten känga mot varandra – gärna lite sådär förklätt som en ”välmenande” kommentar då admin i gruppen har nolltolerans emot pekpinnar egentligen. Och har en väl vågat sig på att bryta reglerna så är resten inte långt bort med att haka på så oftast måste kommentarsfältet stängas ner 🙃

   Är du Mickan i Solsidan? 😄😄

    ”Tyvärr” inte 😅

   Åh gode gud. Skulle aldrig våga mig in i en grupp där mammor diskuterar kring barnmat… Känns som ett minfält. Vilket är synd då det säkert finns de som vill komma med bra råd och tips och sen kommer det alltid några som ska förstöra och vara barnmatsnazister och skamma alla andra. (Gäller det mesta vad gäller föräldraskap iof, därför håller jag mig undan internet-grupper där mammor samlas, för man blir aldrig så dömd som mamma som man blir av andra mammor på internet)

    Oh ja! Jag gick endast med för lite inspiration under mammaledigheten men håller mig alltid utanför diskussionerna och postar själv inget. Nu följer jag mest för att se vem som gått bananas härnäst, som du säger när det kommer till barn blir somliga helt rabiata.

     Jag har också varit med i sådana grupper, men i princip alla grupper som har med barn att göra spårar ur.

  Det låter väl typ likadant här inne😂

   Exakt vad jag tänkte skriva! 😄
   Många (stora bloggare främst) påstår att det dåliga kommentarsklimatet vuxit fram med stor hjälp av denna blogg där det nästan uppmuntras att vara ”elak”

    Men snälla. Är Bloggbevakning då också orsaken till ovan Facebooktrådar eller samma sak på ex. Familjeliv? 😂 Skilj på hönan och ägget, det fanns forum för idioter långt innan denna blogg startade. Att sedan den typen av negativa människor dras till sådana platser är väl inte platsens fel? Jisses.

    Folk hittar alltid sina ventiler och det är väl inte Camillas fel. & så fort hon försöker begränsa skriker pöbeln CENSUR.

    Vad hände med att den enskilda människan fick ta ansvar för sina egna ord istället.

   HAHA tänkte eeexakt samma 😅😂

   Men vi är anonyma. 😀 Skulle aldrig skriva samma saker på fb.

    Så du står inte för vad och hur du skriver här?😏

   Ja det är ju onekligen inte vänligare stämning här, det kan ingen påstå.

  Folk kan inte bete sig på internet helt enkelt.
  Är med och modererar en lagom stor (ca 10K) köp och säljgrupp med endast kvinnliga medlemmar där medelåldern ligger på 50+ och HERREGUD vad folk håller på, blir verkligen mörkrädd ibland.

  Är med i pinkroom men kommer kliva ur den gruppen just för all tjafs.Det är alltid någon karen och negativa Arne i den gruppen.

   Vad är det kod för? 🙂

    Här hittar du en förklaring till Karen. Gissar att Arne är en manlig motsvarighet, aldrig hört det innan. Karen är ett uttryck från USA, men i och med att det finns många sketcher på tiktok där en
    Karen är inblandad har det börjat användas här i Sverige oxå. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Karen_(slang)

   Gick ur pinkroom och honey and the bees. Bästa beslutet hittills. Jösses vilken drama och bråk det var där varje dag.

   Så fort någon efterfrågade tips om present/överraskning till sin partner så skrev folk till den personen och avslöjade direkt. Andra tjejer skrev dm till andra medlemmars pojkvänner och flörtade. När det hittades hepatit A i iranska dadlar, ja då var alla rasister som hittade på sånt strunt. 😴

  Jag har börjat tröttna på sociala medier mycket pga detta.
  Vet inte vad det är som gör att folk tar sig friheten att vara så oförskämda och bråkstinna jämt. Det finns ingen förståelse eller respekt för varandra och att man kan tycka olika utan stämningen blir ofta hatisk.

  Byggnadsvårdmänniskor är jag nog mest rädd för. De är så nedvärderande och arga på folk som inte renoverar enligt ”rätt” metoder och sen bråkar de sinsemellan också.
  Dödssynden är att byta ut gamla fönster vilket jag också tycker är synd även om jag förstår varför vissa väljer att göra det.

  Feminister är också väldigt trångsynta. Jag är feminist men mår dåligt av den negativa stämningen som ofta uppviglar till hatisk stämning.

  Tänk om vi la mer tid på att njuta av stunden och i nuet såsom Elin i förra inlägget.

   Ja gud, byggnadsvårdarna är ju snudd på sektmänniskor! Jag är absolut för att bevara gamla hus, men det finns ju någon hejd på saker och ting.

   Och hundmänniskor!

    Ja gud som de bråkar.

  Är med i en grupp om en npf-diagnos och folk är helt ofiltrerade och utelämnade och skriver om saker som har 0 med diagnosen att göra. Ex ”kan någon hjälpa mig att räkna ut hur mycket jag kommer få i a-kassa?” Arrrghh

  Tror inte att det har ett dugg med Corona att göra med tanke på hur folk verkar umgåtts som vanligt mer eller mindre.

  Därför man inte är med i grupper alls! 😁

   Vad ska man då göra på Facebook?

   Är bara med för grupper numera, plockade bort alla förutom den närmaste kretsen på ca 15 personer från min vänlista för ett par år sedan och har inte lagt upp något eget inlägg på säkert 3 år. Gör folk det fortfarande?

    Innan messenger kom, så hade iaf jag FB pga kontakt med vänner/familj/släkt som inte bor i min närhet eller ens i Sverige.

    Då va det ju fb-chatten. Men sen Messenger kom så är det eg det enda jag behöver. Men kul att se vad folk lägger upp ibland. Är inte med i nån grupp alls

  Inne på mitt sjätte år utan Facebook. Måste säga att det är extremt sällan som jag ens funderar på att dra igång igen. Det var tillräckligt mkt tjafs på den tiden och det verkar inte ha blivit bättre.

   Samma. Vad behöver man Facebook till? Tröttsamt på alla sätt. Fick bara nog. T ex att få x antal födelsedagsgratulationer när det IRL är ca tio personer som minns när jag fyller år. Falskhet, skryt och energidränering…

    Jag är endast med pga

    1. En grupp jag är med i (en kul sådan med jobbet)
    2. Marketplace

    Facebook är skit smidigt, grupp chatter så man slipper sms:a till 5 olika när man ska planera något. Olika privata grupper för tex jobbet, för stallet, eller liknande, där man kan skriva information så det går ut till alla.

    Det är ju dock köp-och-sälj och diskussions grupper som gör facebook till pest, men man behöver ju inte vara med i dessa grupper 😛

     Fast allt det där har man ju via messenger eller whatsapp.

      Förr va det ju inte messenger, då gick det via facebook

      Det är svårt att lägga till folk i messenger grupper när de inte har facebook.
      Och man kan inte vara med i privata facebook grupper utan ett facebook konto.

  Nja. Skulle säga att det är ungefär samma klimat här. Inte alltid, men ofta någon ”men du då!”-typ som ska haka sig upp på något ord taget ur sitt sammanhang.
  Med det sagt vill jag önska er en fortsatt trevlig söndag, nu ska jag äta middag! 😊

  Alla vi i Bromma, typ.
  De grupperna tar bort ens lust att leva.
  Någon klagar på illegala rejv dygnet runt och frågar om någon vet var det är så att man kan ringa polisen.
  Då dyker genast upp:
  Den kränkta mamman vars vuxna barn är på rejvet: DET ÄR VÄL HÄRLIGT MED DANS OCH MUSIK FÖR VÅRA UNGDOMAR!
  Människohataren: FLYTTA TILL LAPPLAND OM DU INTE TÅL LJUD!
  Sjuksköterskan: JAG HAR JOBBAT I ARTON TIMMAR OCH BEHÖVER SOVA! MASSANMÄL!
  Djurvännen: ALLA DJUR HAR UNGAR JUST NU OCH DE KAN DÖ AV HÖG MUSIK!
  Sabotören: JAG ÅKER DIT OCH KLIPPER SLADDARNA PÅ DERAS ELAGGREGAT!
  Och sådär håller de på i 167 kommentarer.
  Sedan är det bortsprungna katter och övergivna elsparkcyklar och sedan börjar det om med rejv…

   Oj…

   Skrattade högt åt din kommentar! Känner igen det det du skriver allt för väl 😩😂

   Lustigt att folk är så engagerade online men i verkligheten agerar de noll!

   Alla dessa katter förstår inte hur folk ens orkar ha utekatt när det kommer upp tre inlägg om dagen att någon hittat den bortsprungen och ger den mat

   Haha – kunde vara vilken grupp för samarbete etc som helst på Facebook. Katter och cyklar för att inte tala om MOPEDBILARNA!!

    Ja, i vår lokala ”det här händer i ***” fb-grupp, klagas det på epa och mopedbilarna typ varannan dag. Sen är det också massa paranoida ”nu körde det förbi en vit bmw på vår gata, har aldrig sett den förut!! Får en olustig magkänsla!!! Håll koll på era saker!! ” Sen visade det sig att det var någons morbror som hade varit på besök.

     Haha vänner till mina föräldrar blev uthängda med bild på deras bil i den lokala fb-gruppen där det varnades för ”pundarbilen” som åkte förbi nyss. De är båda poliser 😂 skulle bara hämta sin dotter hos en kompis liksom

      Hahaha

      Ahhahahaha 😂🤦🏽‍♀️

  Du är en högdraget lustig figur! Hade Bloggbevaknings skribent och läsare bott på samma gata hade er medverkan i Grannfejden sträckt sig över flera säsonger.

  Älskar när folk säger ifrån vid ockerhyror. Camilla som lever gott i miljonvilla kanske har råd att störa sig på när folk säger ifrån:)

   Hm fast det är ju inte nån ockerhyra? Jag bor i en liten trea på 64 kvm, rel nyproducerad i söderförört i Sthlm, förstahandskontrakt för 12500. Det bara ÄR så i Sthlm att lgh kostar. Skulle jag hyra ut möblerat kan jag ju lägga på en tusenlapp i månaden för slitage på möbler.

  Förlåt men vilka störda människor

  Skulle säga att det är samma nivå här som det är på Facebook. Folk överlag verkar inte må så bra 😅.

  Folk älskar drama och tjafs så länge dom hålls utanför och endast kan titta på när bråken drar igång, annars hade folk inte dragit sig till varken Facebookgrupper eller detta kommentarsfält.

  Japp man tjafsar om precis ALLT.Politik, vaccinationer,höns,hästar,hundar,växter,inredning,möbelstilar,antikviteter för att inte tala om tjafset i de utländska grupperna om kinesiskt porslin. I säljgrupperna kryllar det av bedragare och tjyvar. Vuxna människor som inte har hyfs, god uppfostran,kan skriva läsbar svenska trots att de är pursvennar. Folk blir kränkta,vansinniga,fula i mun.Hotar via pm osv osv. Man undrar vart människosläktet är på väg.

   Hur tjafsar man om kinesiskt porslin? Vilken tidsperiod som är korrekt? Låter ju nästan lika galet som krukplantgruppen som spårade (det var en svårslagen story)

  När jag startade min utredning (endometrios) så blev jag tipsad om att vara med i grupper kring endo för att hitta ”gemenskap” typ. Att det kan vara skönt att prata med andra som gått igenom samma sak.

  Men HERREGUD. Aldrig mer. Folk är sååå sjuka, jämför sig, nästan pushar på för sjukskrivningar och är allmänt negativa. Fick kontakt med en tjej i min stad, men hon va så nere att jag fick bryta kontakten.

  Jag lever dag för dag. Jag ”lever” dagen utifrån hur jag känner mig. Men där tävlades det om vem som va sämst, vem som åt mest morfin, vem som hade värst smärtor osv.

  Därför tipsar jag alla som jag pratar med som tex har endo (eller annat) att INTE gå med i såna grupper. Alternativt gå med och hitta nån som ger en energi och pepp, stanna inte.

  Hittade en grupp nyligen som jag va med i för 3 år sen (opererades i London, finns såna grupper). Samma människor som va med 2018 va med nu. Och ältar EXAKT samma saker. Och istället för att ta tag i sina problem så ältar man i grupper och tillslut blir det nästan bråk.

  Jag va så pass dålig att jag höll på att dö under min operation. Folk skrev att jag MÅSTE vila och absolut inte ut på promenader och liknande. Och ”glöm inte ta morfin”. Och att på sjukhuset kunde man få en morfinpump, ”passa på” typ. Usch alltså sinnessjukt hur människor BLIR sin sjukdom och dessutom driver det vidare i grupper.

  Är även med i en grupp för ensamstående mammor med hjälp av donator. Jeeesus, de tävlar typ om vem som borde vara först. Och sen en massa otrevliga meddelanden. Nä, usch alltså.

  Äh slutsatsen = jag mår sååå mkt bättre av att inte vara delaktig i såna grupper helt enkelt 😅😂

   Samma.
   Var med i många olika grupper om psykisk ohälsa. Tycker det blev väldigt triggande, och inte öht en hjälp alls. Blir inte hjälpsamt, så lämnade.

   Är med i en bärsjalsgrupp å där är det typ alltid positivt.

    Jag har exakt samma erfarenhet av att ha varit med i en grupp för psykisk ohälsa. Så många som skrev när de t ex hade ångest och när jag frågade om de visste varför de eller om de hade sökt för det så svarade alla nej. Det förvånade mig och vissa inlägg var väldigt triggande så jag lämnade också till slut.

     Ja men exakt samma som i endo-grupperna jag (ts) va med i! När man försökte hjälpa med råd, så blev det bara irriterade svar tillbaka. Många som inte vill få nån hjälp och då bara ”gnällde” istället. Och då kände jag att det drog bara ner mig mer istället för att ge något.

    Haha ja det kan man hoppas att bärsjalar bara bringar positiv energi 😁

   Åh, samma sak i en grupp jag är med i för min reumatologiska åkomma. Folk är helt besatta och VILL vara mer sjuka än vad dom är.

   ”Vad är det här för prick? Har någon annan haft något liknande?” Och så är det bild på ett blåmärke eller en fräken (skojar inte). Så svarar folk:

   ”Haft samma i flera år! Har garanterat med sjukdomen att göra!”

   ”Har ej haft, men sök sjukvården på måndag, kanske ring reumatologen på en gång”

    Jaaa men exakt!! Min (ts) läkare ringde i fredags. Jag har haft ett helvete det senaste året, men fick så mkt beröm just för min positiva inställning, jag gräver inte ner mig även om jag tillåter mig må dåligt (och kan lova att jag mått så jävla dåligt) osv. Det är så jävla viktigt att inte förlora sig själv i vad man nu har, försöka tänka framåt och försöka göra framsteg.

    Och när jag va med i såna grupper så drog de bara ner en. Typ ”Det är okej att sjuka sig för minsta lilla, DU ÄR JU SJUK”. Och nej. Alltså jag har en sjukdom, men den ska fan inte ta över mitt liv.

    Därför klarar jag inte av såna grupper, för de lever verkligen som att allt är värdelöst. Oerhört negativt, även om det skrivs positivt så påverkar de negativt. Tex om att åka in på sjukhus eller ta smärtstillande osv. Farligt hur många beter sig i såna grupper.

   Gud vad jag känner igen mig! Gick också med i en grupp för att folk sa att jag behövde stöd från folk som varit med som samma trauma. Det var faktiskt enbart återtraumatiserande att läsa om vad folk skrev, det var inte så mycket stöd, utan mest folk som mådde väldigt dåligt och som (enligt mig) behövde riktig hjälp för att bearbeta och inte härja på nätet

    Såg inte ditt svar innan jag skrev mitt ovan men kände också att de borde ta hjälp…

    Jaaa men exakt! Jag vet inte hur många ggr jag tänkt att nåt måste vara ”extra” fel på mig. Men sen insåg jag att jag måste lyssna på mig själv. Så många som ”luras” av såna grupper, tex så kunde nån skriva att hen mår skit på en viss behandling. Jag svarade att hen skulle lyssna på SIN kropp, vad mår HEN bäst av, gör det som känns rätt för dig. ”Nä jag ska vänta två månader till”.. Okej så du mår skitdåligt och behöver bli sjukskriven, och fortsätter må så för att…? Äh sånt köper jag inte. Känner att i de grupper (för endo) jag va med i, där är så många som behöver psykologhjälp och hjälp mot beroendeproblematik. Känner igen den känslan du förklarar till 100%

   Alltså – PREACH!

   Har också endo och gått in (och ur) i dessa grupper två gånger. Ja, endo är skitjobbigt men man ÄR inte sin diagnos! Det blir ju inte bättre med allt icke-konstruktivt ”ont-ont-ont”-snack och klageri i dom grupperna.

   Och nej – jag är inte intresserad av någon ”jag har mer ont av endo än du”-tävling varken i Facebook-grupper eller här i kommentarerna.

   GAAAAAAH! Så, tack, då fick jag säga mina tio cents av endo-grupper.

    JAAA, jag får sån panik. Nästan sekt-aktigt. Jag va med i London-gruppen (svenskar som opererades i London). Folk blev så engagerade och ville veta allt. Jag fick till mig att min endo va ”bland det värsta” han sett från oss svenskar (pga operationsmetoden). När jag skrev det så började dom andra bygga på sina egna historier och vred och vände för att det skulle låta värre.

    Alltså klarade inte av det 😳 Och sen allt snack om att man ska hålla sig hemma tex. Många va heltidssjukskrivna, beroende av smärtstillande (dock ingen som erkände) och hade både offerkofta/byxor/mössor/vantar. Endo är ju så sjukt individuellt, men ändå diskuterades det på en nivå som va galen.

    Nä, jag mådde bara sämre. De peppade på att bli sjukskriven. Jag fick sååå mkt ”skit” på mig för att jag jobbade100% och inte va hemma tillräckligt länge efter operation 😂 Alltså det va helt sjukt.

    En jag pratade med va väldigt negativ, noll livsglädje, tappat hoppet om ca allt. Mitt tips va att gå ur gruppen, försöka hitta de positiva bitarna i livet, vad gör en glad och hur kan man få mer av det i livet. Tänka positivt ”Jag jobbar 25%! Bättre än 0%” osv. Men hon va så nere i att hon måste ta morfin varje dag, allt suger, livet är tråkigt osv. Så jag slutade prata med henne, för det drog ner mig. Hon vägrade ändra tankesätt, och då gav jag upp försöket att hjälpa henne.

    Det ansvaret får man faktiskt ta själv. Ibland har några skrivit att de ger upp, ingen lyssnar på dom osv. Jag köper inte det. Skittråkigt att höra – men då får man ta tag i det själv. Ingen läkare kommer plinga på dörren hemma. Jag vet exakt hur det är jag kämpade i flera år, och jag vägrade ge mig. Men många ger liksom bara upp och skyller på vården (sen att vården är kass gällande endo är en annan femma, men man kan inte bara ge upp och sitta och gnälla om det).

   Hahahahah samma med ”vi med celiaki”.
   Om någon säger något i stil med ”misstänker att sonen är glutenallergiker. Hur ska jag gå tillväga?” Vet man att någon kommer svara ”DET FINNS INGET SOM HETER GLUTENALLERGi”

   Och, ”hur kan inte alla i hela världen förstå allt om min sjukdom?!”

   Hade en kollega som högljutt brukade proklamera ”Jag har södra Sveriges absolut värsta endometrios! Jag föddes med det! Det går inte att göra NÅGONTING åt! Jag lider dagligen!”. Jag orkade inte säga emot så bara nickade och la huvudet på sned när hon körde igång. Men inombords undrade jag hur hon kunde ha blivit gravid, hade max 3 sjukdagar per år, arbetade heltid, och aldrig såg särskilt plågad ut när hon gick runt med södra Sveriges vääääärsta endometrios…

   Blev utsparkad ur en grupp för att jag inte redogjorde vilken läkare som satt diagnosen(har oftast noll koll på det då det är orelevant för mitt liv), inte redogjorde EXAKT vad som gjorde jag fick diagnosen, vilka mediciner jag åt & vem som skrev ut det. Allt det skulle redovisas till adm. & den adm var alltid sjukast, mest missförstånd av vården & alltid mest synd om…

   Omg samma, fast för en annan diagnos, och det är alltid typ tjafs om vem som är sjukast, vem som äter vad för medicine, och det värsta när folk lägger up selfies och behöver bekräftelse om hur dom ser ut. Stod inte ut, så lämnade ganska fort, och tänkte att den där skiten kommer bara dra ner mig mer i en depression

   Oj så tråkigt. Jag har själv ”endo”, men har undvikit såna grupper, eller ens tjejgrupper över lag. Är med i mat och baknings grupper bara. haha.

  Det är ett stort problem att folk blir kränkta för exakt ALLT och lite till.

  Är med i ett par kattgrupper. Herregud säger jag bara. Hur man kan bråka så mycket om kattmat är för mig en gåta. Väldigt underhållande hur vuxna människor håller på 😅

   Här för hundar; gud hur kan du ge din hund XX hundmat, hur kan du bara promenera din hund XX länge osv. Någon tjafsade om att deras hund bara får dricka evian. Alltså jösses

  Startade vad som idag är en av de största svenska grupperna på Facebook men klarade inte av att ha kvar den i min ägo längre då folk skrev på messenger och taggade mig i kommentarsfält HELA TIDEN! ”ADMIN!!”, ”DEN SKREV DET” ”BLOCKERA HEN” ”DEN HÄR BRYTER MOT GRUPPREGLERNA”.
  Min sambo blev tokig på att jag var klistrad vid mobilen varje kväll för att folk skrev, och man var tvungen att reda ut bråk/radera kommentarer/blockera medlemmar hela tiden.
  Folk är fan galna på internet..

   Folk är galna i verkligheten. Internet gav dem tyvärr möjlighet att synas och höras i hela världen.

  Var med i en grupp om krukväxter och den fick stängas ner för det var så mycket rasistiska påhopp och annat tjafs i den.

   Hur i hela friden lyckas en diskussion om krukväxter leda till rasism? Jag är genuint nyfiken. Det är för mig ett mysterium att folk ens orkar.

    Jag är tror det var nån som kommenterade en bild med en gif… och på den var det en svart kille som såg typ ”chockad ut”. Då blev det tjafs om att man inte fick använda gif:s med svarta personer om man inte var svart. Sen eskalerade det rätt kraftigt.

    Det var en tjej som tyckte en krukväxt var fin, valde att uttrycka detta med en gif där Eddie Murphy säger OMG. Då bröt helvetet loss, hon var rasist, det var digital blackface, hela gruppen ifrågasattes pga den hette krukväxtGÄRIS vilket i sig kommer från streetgäris. Admins hängde inte riktigt med i svängarna och förnekade i början att de hade samma synsätt som streetgäris, vilket blev en ännu större shitstorm. Sen gav admins upp och la ner gruppen.

     omg 🤣🤣🤣

     å herregud

     Wow..! Vilken förmåga vissa har. All forskning som bedrivs i världen och ändå lyckas människan fortfarande fascinera. 👏

     Det här är helgalet 😂
     Kommer aldrig att glömma det här. Tack för att du delade med dig! 😄

     Tack för förklaringen 🙏 jag hängde inte alls med o svängarna efter gifen. Det var rätt sjukt faktiskt.

     🤣

   Otippat ändå 😅

   KRUKVÄXTER!!! 😀 Mycket allvarligt.

   Var det inte den gruppen som Lady Dahmer tog över?

    Nej tror det var en inredningsgrupp!

   Det var också i denna grupp det skulle sättas TW(triggerwarning) om man undrade något om ohyra. Jag hittade ett litet kryp på en växt en gång och la upp bilden i gruppen för att få hjälp att identifiera… jäklar vilket liv det blev!!! ”Bilder på ohyra ska ligga i kommentarer med tydlig TW-märkning, det finns folk i gruppen som har fobi!!!!” 🙃🙂

    Även denna grupp man inte fick säga att man adopterat en krukväxt för då blev alla adopterade människor kränkta.

     🤣

     Alltså jag orkar inte!!😂😂😂😂

     Och det var även i denna grupp som det ville förbjudas att skriva saker i stil med ”fick krukväxt xxx av min kille idag, vet någon exakt vilken sort det är?” eftersom det var en grupp för kvinnor och personer som identifierade sig som kvinnor..mao det fick inte nämnas ”kille”, ”pojkvän”, ”man” osv utan det skulle skrivas som ”sambo” eller ”partner” för att inte råka trigga någon som inte klarar aaaaav att läsa om killar…..

  Är facebook market bra? Funderar på att sälja saker där (istället för Blocket som ej är gratis), men om det är sådan här skit som man får dras med vet jag nog inte om det är värt det… :/

   Jag tycker Marketplace är riktigt bra. Det blir inget kommentarsfält utan de som är intresserade PM:ar dig 🙂

   Ja för tusan, lägg.ut direkt på MP så.blir det inget tjafs.

  Tradera med omdömen = bästa plattformen. Enda nackdelen är de som bjuder men inte köper = tar en vecka extra att sälja.

  Vore trevligt om man kunde stänga av kommentarer på fb marketplace & bara ta pm, för kommentarerna är mest bs.

   Fast om du enbart gör en annons blir det inga kommentarer, enbart PM. Om du däremot delar din annons i massa grupper blir det kommentarer.

   Det bästa jag någonsin sett på marketplace var när någon sålde en mobil. En person, vi kallar honom Krille, kommenterade och ville köpa, men den var tyvärr redan såld. En annan person, Anton, skrev då ”jag har en sån” och krille blev glad och började ställa frågor. Typ ”vilket minneskort, hur gammal, vilken färg” etc. Anton svarade på alla frågor och la upp bilder och allt. När Krille till sist frågade vad Anton ville ha för den svarade han ”jaha, du ville köpa den? Nä, jag säljer inte, jag ville bara säga att jag har en sån.”

   Haha!

   Åh! Ja älskar tradera! Men är i den situationen just nu! Sålde ett klädpaket för några dagar sen. Inte fått betalt än, har skrivit till köparen både via tradera och privat men inge svar. Nackdelen är ju att man får betala en summa för varje såld vara. Så om köparen inte svarar eller betalar inom några dagar måste jag ju kontakta tradera och krångla så jag kan göra om och lägga ut annonsen igen 😪 (ja det var jobbigt. Var ett stoooort klädpaket med barnkläder och det tog sin lilla tid att lägga upp alla plagg, fotta och skriva)

    Fick en som inte betalade eller svarade på meddelande, skickade då en begäran på Swish för pris+frakt. Man kan ju vägra betala ändå, men jag fick mina pengar den här gången i alla fall. Kan ju vara värt ett försök.

    Anmäl till tradera så behöver du inte betala. Antar att du då kan anmäla annonsen.

     Återanvända annonsen menar jag

      Köparen betalade imorse, bättre sent än aldrig antar jag. Har inga problem och fulltförståelse med att köparen kanske måste vänta på bb/lön innan betalning. Men känner att man iaf kan höra av sig och meddela det isåfall och inte strunta i att svara eller höra av sig.

   Det värsta med Tradera är alla som ba KaN jAg kOMmA oCh HäMTa VAraN?? Även om man fyllt i att det är frakt som gäller. Så ska de åka över hela jävla stan och vill att man kommer och möter upp för att de ska slippa betala 39 spänn 🙃

    Åh den har jag sluppit! Men en gång mötte jag upp en tjej i Stockholm, hade vunnitnett klädpaket för 1 kr 😂 och vi båda kände att det var onödigt betala frakt för det…. ja jag fick klädpaketet gratis också

     Eftersom man betalar lägst 3 kr per såld annons till tradera gick hon alltså back på det haha

    Haha en gång slutade det med att jag bara ”vet du vad, du får skorna. Jag hinner inte lämna dem, är inte hemma när du kunde hämta dem, vi skiter i krångel så jag skickar dem och kan du inte ha dem, sälj dem vidare”. Oanvända skor som jag köpt för kanske 1000, la ut dem för 600. Det var ett väldigt krångel hit och dit och hon ville ha möjlighet att prova skorna innan hon köpte dem och jag sa att det kunde vi lösa, jag jobbade ändå i den stad hon bodde i och hon hade vägarna förbi min ibland. Men så körde saker ihop sig så jag kände att skit samma, hon får skorna. Jag betalade 149 i frakt, hon betalade ingenting.😂 hon ba ”vänta va, du ger mig skorna?!” Vill minnas att hon skrev på engelska också🤔😄
    När hon hade fått skorna skrev hon att de passade perfekt, hon älskade dem och blev superglad.
    Och ärligt talat så känner jag att det är skit samma om jag fick 600 för dem eller inte, de skulle ändå stå och skräpa här hemma och hade jag lagt dem i en uff (fast det heter väl inte uff nu men ah) så hade jag ändå inte fått något för dem. Kul att någon blev glad i alla fall😊

     Åh vad fint gjort! Jag och en tjej blev blåsta på av en annan tjej på en köp och sälj sida på facebook för någon vecka sedan. Jag fick tillbaka mina pengar då tjejen som blåste oss hade sagt till mig att swisha hennes syster, så hennes syster betalade tillbaka till mig. Men den andra tjejen fick aldrig tillbaka sina. (Hon polisanmälde såklart!) Grejen var den att det var hennes 4 åriga dotter som hade lagt sina egna pengar hon spart ihop och köpt kläder hon önskade sig, det var tex spindelmannen kläder. Så jag rensade ut bland mina barns urvuxna kläder och skickade ett paket till hennes dotter så hon skulle få någonting. Mamman tjatade till sig att betala fraken så jag sa ja men vi delar på den då. Fick en swish och då hade hon swishat en summa pengar som tack för att jag gjorde i ordning ett paket. Blev så rörd så skickade med lite bonus grejer till henne. ❤

  När PokemonGo kom var jag med som admin för en liten grupp för dom som spelade i min lilla stad. Jag var mest med för att en vän hade startat gruppen och behövde lite hjälp.
  På något konstigt vis gick det fort från typ ”någon som vill träffas på en pokemonpromenad!” till ”alla är idioter och admins ska dö”.
  Vi fick lägga ner gruppen efter typ en månad, det var helt sjukt.

  Jag var med i ett reseforum med mest manliga deltagare. Oj vad dom tjafsade och bråkade emellanåt.
  Mest om löjliga småsaker, och ingen gav med sig. Jag är inte medlem där längre

  I en Tips i förskolan-grupp ställde nån en fråga men skrev föris istället för förskola och sen var det igång. Allt mellan rena hån och språkpoliser om vartannat. Ren hönsgård. Det var så att man skämdes som anställd i förskolan.
  I kattgruppen frågade nån en oskyldig fråga om vaccination av kattunge vilket genast utmynnade i skrikande om oseriösa uppfödare osv osv.
  Har gått ut bägge. Min slutsats är att en del människor bara sitter och väntar på nåt att hugga på.
  Är kvar i en del garn och stickgrupper. Där är det också liv ibland eftersom vissa garner är bättre än andra #hjälp

   Jag skulle hellre vara med i en grupp för sadistiska kannibaler än i en grupp för förskolepedagoger. Det finns inget som försätter dig i lika stor livsfara som att råka benämna förskolepedagoger dagisfröknar.

    Enbart på grund av detta har jag sagt Föris hela veckan på jobbet 😉

    Jo, om du lägger upp en bild av en krukväxt i kattgruppen och skriver att ”min katt nosade på den här, är det farligt?” Typ nästan så jag skulle kalla det självskadebeteende att gör en sån sak.

  OT är Hannah Hellquist gravid? Visst skulle hon skaffa barn på egen hand? Hennes vän (deskpen på IG) la upp en film när Hannah trimmar hans skägg och hon såg väldigt gravid ut.

   Inte gravid. Och hur herre kan du ens lyckas inbilla dig en sådan sak i det korta klippet?

    jag tyckte hon såg uppenbart gravid ut, typ 5-6 mån.

   Hon sa häromdagen i Eftermiddag i p3 att hon inte är gravid. Kanske bara gått upp i vikt?

   Jag ser alltid gravid ut men är högst ogravid. Man ska inte spekulera i huruvida folk är gravida eller inte.

  De värsta är dock veganerna som aktivt letar upp butikers och restaurangers Facebooksidor för att sedan gå loss med sitt hat mot att de säljer och serverar kött.
  De är t.o.m. värre än vaccinförespråkarna som vill ha vaccinpass över-jävlar-allt…

   Lite som de som prompt måste fråga efter vegetarisk mat på tex en grillvagn, ”åh, kan du inte servera en halloumiburgare för oss som inte äter kött.. .. .. Man kanske skulle gå in på en salladsbar och fråga efter en saftig entrecote bara för att visa hur genialisk logiken är, visst? ^^

    Det har kliat i mina fingar att skriva till ett veganställe och efterfråga kött, men min självbevarelsedrift har lyckats hejda mig…

     Det är iofs absolut inte samma sak eftersom grill är en tillagningsmetod som inte är exklusiv för kött, medan en vegansk restaurang per definition exkluderar kött.

   Samma med anti-kreditkortsklanen som bombar alla butikers Facebooksidor som inte tar kontanter 😑

    Hahahaa jaa! Man jag tycker det är ganska roligt att sitta och läsa på kvällen..

    Jag är med i den gruppen. Letar dock inte upp kontantfria affärer på fb och skriver till dom. Är med pga tycker det är viktigt att kontanter absolut ska finnas kvar som ett alternativt betalningsmedel.

   Det är nästan som att vegankost inte skapar balanserade människor.. 🤷‍♀️

   nä värst är nog antivaxxers personerna…. avsade mig fb vänskapen med en sådan person. Tröttnade rejält.

  Är med i en trädgårdsgrupp, sjuukt rolig! 😅 Det bästa är när folk (helt uppenbart med vilja att väcka tjafs) lägger upp bilder på typ lupiner längst en väg *Så vackert* eller häromdagen när någon skrev att hen ville plantera parkslide i sin trädgård och frågade om tips 🤣🤣🤣🤣 Lär mig massor i gruppen men diskussionerna i den är också värda att stanna för 🤗😅

   Hahahhah

  Sådär är det i varenda grupp på FB, oavsett vad den handlar om. De där människorna har funnits överallt i alla tider men var mycket lättare att undvika innan internet fanns. Nu har de verkligen fått luft och kan ses och höras överallt.

  Jag är med i några pysselgrupper, ett par växtgrupp och en vandringsgrupp. Minimalt med tjafs… med då är det ju personer med liknande intressen 😉

  Är med i en officiell hundgrupp för en väldigt populär blandras, Cockerpoo…Det är riktigt taskig stämning

   Vaa?? Cockerpoo sverige? Jag är med i den och tycker folk är helt ok schyssta!

  Jo, många är oense i grupper.
  Men ibland tycker jag gränsen mellan diskussioner och ”näthat” är knivskarp. Olika åsikter, uttryckta i text, klart det kan missförstås. Skriven text är svår att tolka.
  Nä, jag tror att människor måste ha högre toleransnivå. Att tycka olika är inte näthat.

  OF men är det inte extremt fult av Isabella att göra reklam för Stronger utan att ens nämna att det är Therese Lindgrens kollektion? 🧐 Såg att Margaux gjorde samarbetet också men hon hyllade ju Therese iaf..

  Facebook-grupper är praktexempel på varför det inte är fred på jorden. Människor är fasen inte kloka. Har varit med i alla möjliga typer av grupper kopplade t mina intressen men det finns alltid, ALLTID, någon jäkla surmupp som ska dra igång bråk om helt oväsentliga saker. Exempel:
  – vad räknas egentligen som ogräs
  – ska man verkligen tycka om växter som sprider sig lätt i rabatten
  – hur kan du begära så mycket betalt för den där eftertraktade krukväxt-sticklingen
  – det är väldigt många proffsfotografer som publicerar bilder på fåglar här och då känner jag mig dålig… and so on… 💀

  Jag älskar att vara med i grupper bara för allt drama som uppstår. Folk är idioter och jag frodas av all drama och tycker att det är kul. Ibland så trollar jag också för att skapa mer drama. Vet att jag borde göra någonting vettigare med min tid men alla har vi olika intressen 🙂

  Är med (på kul) i fbgruppen Vad händer på Östermalm.
  Blir mörkrädd av deras kommentarer där. Folk som bor i förort kan benämnas som slödder och romer som ”Ziggisar osv. 😳
  Eller så hatad de hårt på Stockholms trafikborgarråd Daniel Hellden. Han får stå till svars för ALLT som de anser är fel i Stockholm.

   Här har jag börjat undra vilka ansvarsområden som han har givet hur mycket som är hans fel enligt gruppen. ..

   Tjuvkollar då och då efter tips om hur urspårade diskussionerna blir.

   Stackars kvinna som försökte få hjälp med namn på en billig frisör som hon gått till tidigare. Hon kände sig väl tvungen att förklara sin dåliga ekonomi till slut??

   Jag är med i gruppen ”Avgå, Stockholms trafikborgarråd Daniel Hellden” (typ) istället.
   Visste verkligen inte att han förstört Ö-malm, men Kungsholmen har blivit helt omöjligt på flera ställen.

  En Facebookgrupp utan extremt aktiva admin och mod blir därefter, utan detta sjunker kvalitén till att bestå av mobbning, personangrepp och tjafs.

  Det som fastnade för mig från det här inlägget är – hur kan man ha det så där äckligt och smutsigt i sin bil?! Spyr lite på den där ingrodda sörjan vid burkhållaren 😅😱

  Var med i en grupp med inspiration för vegansk mat. Råkade skriva ordet ”fetaost” i ett recept för vegobiffar (skrev att man kunde utesluta för att göra veganskt) och det blev ramaskri för jag skrev det.

  Gick ur direkt.

   😂 Helt galet!

  Är med i en grupp om bilstolar. Kan roa mig med att läsa kommentarer där. Vissa är så anala om hur ffa framåtvända stolar ska vara. Men samtidigt tycker jag det vore bra om fler gick med i gruppen och fick info om säkerheten kring ex bakåtvänt åkande. Blir lite förfärad över att ”alla” barn i min närhet som är i min sons ålder (snart fyra) åker framåtvända. Tror knappast att alla dom barnen klagat över sin bakåtvända stol.

  Va med i en grupp där vi utgick från samma träning/kostschema osv från hela Sverige. Bara tjejer. Så startade JAG en chattgrupp och de som ville vara med fick det. Lite som att vara i ett gruppass fast i chattform, kul attfå kontakt och lite sällskap typ.

  Eftersom jag startade den chattgruppen så skrev jag att ”reglerna” va att vi ska peppa varandra, och vill man berätta nåt som gör att man inte orkar så skriv. Alltså om man är irriterad över att sambon inte tar barnet så skriv. Alla som gick med godkände ju detta.

  Så skrev jag i min egen chattgrupp (😂) om en händelse so gjorde att jag mådde dåligt. Då skriven en tjej att vi BARA ska fokusera på träningen osv. Hon va så jävla elak. Och alla andra läste men ingen backade upp mer än tummen upp på mina inlägg. Blev så irriterad att jag tillslut lämnade min egen chattgrupp 😂 Och lovade mig själv att aldrig mer skapa sånt 😅

  I jakt på gemenskap under tiden som nybliven mamma under pandemin gick jag med i diverse mamma grupper. Herre jävlar vilket misstag. Vet inte hur det är i andra grupper men dessa ständiga ”vänliga påpekanden”. Shit, trodde liksom man skulle bonda tillsammans men vissa var rent av vicous.

   Mamma och tjej-grupper är ju de värsta (och bästa 😂) på fb. Gick med i mammisar (finns den kvar fortfarande?) för några år sedan, bara för dramats skull, men blev ju för mycket. Gick ur igen lika fort. Läskigt vilken mom-shaming mammor får, av andra mammor! 😳

    Friendcation är jag med i, där verkar alla vara snälla 🙂

  Är med i en grupp på fb i ”Händer på Kirseberg” (en stadsdel i Malmö). Ändå den mest oskyldiga grupp jag varit med i, en vanlig fråga är ”Funkar pantmaskinen på Coop”. ❤️ på den! Sen en och annan märklig kommentar men den fredligaste grupp jag varit med i!

  Var tidigare med i någon grupp som hette typ Girlsquad? På Facebook. Aldrig mer. Vid första anblick kändes det som en grupp där man peppar och tipsar varandra, som en enad tjejgrupp liksom men nej. Elaka admins som gav sig på medlemmar, hetsade varandra och medlemmar, och var sådär härligt vidriga såsom tjejer kunde vara när man gick högstadiet fastän de var 25-35. Även andra medlemmar som ville ”imponera” på admin började mobba och hänga ut folk i gruppen. Huvvaligen.

  Folk har fått en grundutbildning i skolan, i vår demokratiska del a världen, och de växer upp till att bli så oförstående och oense…

  Jag följer ett antal genetiska och antropologiska bloggar och kan bara konstatera att exakt samma tjafs startar efter varje nytt papper kommer ut. Nu pratar vi om Harvardstudenter som kallar varandra namn och blockerar.

  Jag är med i en kattgrupp! Samma där o in absurdum. Jag har funderat på om det inte är människor som är besvärliga o inte har så mkt umgänge (pga svåra, psykiskt sjuka, märkliga) som hittat en arena för att få ge uttryck för sina åsikter o förklara hur bra de är. Skulle de ge uttryck för sina åsikter o sin ilska på samma sätt i sociala sammanhang skulle de flesta vända dem ryggen ju!

  Blir chockad över hur många Karens som lägger ett antal timmar dagligen på att sprida skit på Fb. Har en före detta kollega på Fb som dagligen uppdaterar om sitt liv med minst 20 bilder. Det är alltså foton på typ morgonkaffet, promenadvägen till jobbet, tågsitsen, maken, hunden, soffan, TV-rutan… Varje dag. Men det värsta är att hon också aktivt kommenterar på olika sidor. Har en tidning t.ex. lagt upp en länk till en artikel om ”nu ökar inbrotten i Sthlm” så är hon direkt där och lägger Anna Book-kommentarer med massor av emojis och sedan ”Ja det är knappast Kalle och Olle som begår brott VA??!?”… Suck.

  Folk har inget att göra, sitta på Facebook och tycka hit och dit. Så tröttsamt. Man ser allt oftare att kommentarer stängs av just pga detta. Ska man behöva skrolla igenom sida efter sida för att läsa något vettigt.

  I gruppen Klimakteriekäringar är det alltid bra stämning- Så härligt.

  Bra fråga, angående pandemitjafset. Det verkar som folk är lite stingsliga, minst sagt, och det är mer tjafs på sociala media än det var före pandemin. Känns inte som det kommer att ta slut i första taget heller, för nu drar ju allt igång igen med nästa våg i höst. Alla är väl trötta på detta, antar jag. Inte för att jag tycker att det verkar som en sund lösning att bråka i kommentatorsfältet till Köp- och säljannonser direkt. Det är trist att det blir så.

  Hos mig (söderort i sthlms län) i köp och sälj så är det alltid tjafs kön mot kön. Om en man säljer något så får han påhopp av andra män som menar på att han stulit det. Kan vara allt från gamla barnkläder, gammal soffa eller en volvo v40.

  Om en kvinna säljer något så blir hon påhoppad av andra kvinnor om ”vem vill köpa dina gamla saker” blabla.

  Vissa vill skänka saker. Ex gamla barnkläder, ytterkläder mm. Då ska majoriteten alltid kommentera ”finns andra grupper där du kan skänka, här säljer man. Inget är gratis”

   Det där med att skänka saker är ju generellt också…. Känsligt. Någon kan skriva att de vill skänka typ kläder, säg till en ensamstående mamma. Då kommer 1826638281 kommentarer om att det faktiskt finns ensamstående pappor också som glöms bort, det finns hemlösa som behöver det bättre, det finns ensamkommande som borde få, det finns kyrkor där det är bäst att lämna kläderna, det bästa är att återvinna, någon känner någon som ska åka till Kambodja och kläderna borde skänkas dit, några skriver snyfthistorier och vill ha kläderna, OCH SÅ VIDARE

    Ja eller typ ”vill gärna skänka till en familj som har det lite tufft ekonomiskt” och ändå kommer det 38 stycken giriga personer som kommenterar

  Det tjafsas nått utöver det vanliga i de kristna tidningarna, ”Dagen” och ”Världen idag” facebookgrupper. Där kan man läsa vad (s.k.a.) ”kristna” (jag kan inte direkt se kärleksbudskapet i det som skrivs…)tycker om både HBTQ, könsnomer, klimat osv, det är horribelt och otroligt sorgligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *