Det händer på Instagram & story

En av anledningarna till att jag aldrig skulle våga ha en cykelhjälm som behöver laddas för att fungera. 
Det är SÅ mycket som kan gå fel, den ska ju även veckla ut sig själv innan huvudet når marken, och hur mycket hjälper det att man kan reklamera den hos Hövding, om man får permanenta skador av att den inte fungerat som den ska, vid en olycka?

Vad tycker ni om det här sättet som Marguax Dietz lockar tittare till sin Youtubevideo, med hjälp av lite traditionell skrämselpropaganda?

Åh, herregud!
Ännu en trend jag redan tuggat mig igenom, som är tillbaka. ?‍??‍?

”Vimmelmamman” aka Lotta Gray har sagt upp sig från jobbet på Cancerfonden för att kunna förverkliga sina drömmar och visioner.

Nu ska jag bli min egen för jag har drömmar, visioner, saker jag vill förverkliga kvar. Jag vill skriva en ny bok, se solen gå ner vid torget i Marrakech, uppfostra en ungdom utan stress, lära mig att vad gör EGENTLIGEN saker om hundra år, berätta andra människors historier i text, besöka min pappas grav i Senegal och skriva, skriva, skriva. Det bästa jag vet. Och vet ni? Vi har bara ett liv, bara en kort stund på jorden just här och nu.
Läskigt? Ja, nödvändigt? Ja men nu hoppar jag. I can. End of story. // Lotta Gray

 

85 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Saknar ”Tookens förskylningsskola” (ja hon stavade för(s)kylning) bland det mest händelserika på Insta just nu. Tooken har ju levererat ämnen som aldrig förr senaste tiden. Bara att välja och vraka!

   Och hon är ju definitivt shadowbannad.
   Jag har ett extra konto som jag varken följer henne med och har hennes konto i sökhistoriken. Jag behövde skriva in hela hennes handle för att ens få upp kontot.

   Särskilt det här med Let’s dance och Len Ring är ju värt att ta upp ?

    Jag får upp hennes konto som vanligt. Följer henne inte.

     Jag kan ej se hennes stories fast jag följer henne.

    Ja hennes fiskelina jobbar verkligen febrilt åt alla håll och kanter. *fiskelifisk* *tittavadjagkan* *tittaminabarnkanockså*

   ”Viktigt att snyta SIG ofta! ??????????️?️????”

    ???

    ?

  Alice ser ut som en snowboarder från ssx 3 🙂

   NEJ va sjukt att jag tänkte exakt samma sak ? Tänkte på hon i rosa med flätorna ??

  Rubriksättandet som Margaux sysslar med är orsaken till att jag inte gillar youtubers i stort och henne i synnerhet

   Tror hon är lite desperat nu när hon inte får exponera sitt barn. Vad annars har hon att komma med av intresse?

    Hon får väl skaffa ett barn med den nye ?

     Ja, det kan ju inte exet ha några invändningar om…tyvärr?

  Alices kläder är ju helt awesome!

  Alice ser ut som värsta action heroen på sin bild. Det var ju skitsnyggt.

   Yay. Rejvmodet är tillbaka..

  Du använder inte begreppet ’skrämselpropaganda’ helt rätt här…

   Clickbait passar bättre.

   Har inte sett videon men med tanke på att det är skrivet som ett citat tolkar jag det som att någon (antagningsvis en läkare) sagt till Margaux att hon kan ha fått en tumör i hypofysen?

    Google så det ? Sen efter några prover på vårdcentralen så stod det klart att hon inte har någon tumör i hypofysen. Men det kuuuuuunde ju ha varit det för det hittade hon på Internet.

  Nån som vet om hövding verkligen är bättre än andra hjälmar (när den väl funkar alltså). Eller vad är grejen?

   Största skillnaden mellan hövding och em vanlig hjälm är väl att den hjälper till att fixera nacken

   Jag tror inte den är bättre per se, det handlar väl egentligen om att folk tycker att det är fult med vanlig hjälm och inte vill paja frisyren.
   Som jag har förstått det.

    Det finns flera tester gjorda som säger att Hövding är bra. Man ska nog inte gå på vad man ”tror” utan vad undersökningar säger 🙂

     Jag tyckte att jag var tydlig med att det är vad jag tror. Tycker att det är helt okej att både tro och tycka utan att vara helt påläst, så länge man är tydlig och inte lägger fram det som fakta 🙂
     Jag cyklar inte, så jag har inte läst några undersökningar.

      Du cyklar inte och har inte läst några undersökningar, ändå tror du på det du beskriver ovan. Varför det?

       Bra svar A.

        Jag tror massa grejer, som jag hört och läst lite varstans. Om ni nu säger att hövding är bättre tror jag på det istället ?‍♀️
        Om folk tror på massa gudar kan väl jag tro på cykelhjälmar?
        Jag ser inte problemet med att uttala sig utan att ha forskning i ryggen, så länge man är tydlig med att det är tro och åsikter.

        Sluta vara butthurt över en hjälm.

         Sluta vara butthurt över att folk säger att du inte bör svara på en fråga med gissningar. Ts frågar ju om någon VET, inte om någon har en gissning dragen ur röven.

          Härligt med lite röv när frågan handlar om huvudet!

    Nej, hövding är säkrare än en vanlig cykelhjälm eftersom den även fixerar nacken. Det finns många undersökningar utförda senaste åren så man behöver inte tro och gissa.

    Om de tycker det är fult med vanlig cykelhjälm har de aldrig sett en aktiverad Hövding ?

     Ja för när ligger där på marken så är det ju det första man tänker på; fan min uppblåsta hövding ser ful ut ? folk är så otroligt dumma i huvudet?

   Ja, Hövding har visat sig vara den bästa hjälmen i alla tester som gjorts senaste åren. Den fixerar nacken på ett sätt som vanliga hjälmar inte gör. Sedan får man så klart ta ansvar för att sköta den (ladda och inte ha den i för många år o.s.v.).

   Hövding skyddar även vid flera slag. En cykelhjälm kan ju spricka vid ett första slag och får du sedan fler slag minskar hjälmens skydd. T.ex om du först slår huvudet i bil/stolpe/vägg och sedan igen vid nedslag i marken. Som flera säger fixerar den även nacken, skyddar sidan av huvudet samt ner över pannan. Tycker Hövding är smidig för att man kan ha en rejäl mössa på sig på vintern, den sabbar inte frisyren och framförallt tar den inte så stor plats i en väska (jämfört med att bära runt på en cykelhjälm).

    Men hur funkar det med att den ska veckla ut sig över en ”rejäl mössa”? Tänker att den väl ändå inte heller täcker, precis som en vanlig cykelhjälm inte gör? Eller är den så högteknologisk att den skannar av huvudets storlek varje gång den utlöses?

     Såhär säger deras FAQ: ”Många huvudbonader fungerar utmärkt tillsammans med Hövding. Stickade vintermössor, kepsar, mjuka hattar och solhattar är till exempel inga problem att använda tillsammans med din Hövding.
     Det som kan försvåra airbagens uppblåsning runt ditt huvud är stora tofsar på mössan eller stora och tunga huvudbonader.”

      Hahaha, sitter och fnissar när jag försöker se framför mig vad stora och tunga huvudbonader skulle kunna vara ?

   Ja den är bättre. Men kolla upp Folksams årliga hjälmtest för faktiskt information och inte bara massa åsikter/ gissningar :p

  Låga byxor. Been there done that. Kom ihåg då att jag förfasade mig över byxor som nästan gick över naveln och nu för tiden är det tvärt om ?

   Jag använder bara byxor, kjolar som sitter på höften. Sjukt obehagligt att ha högre som klämmer sig runt midjan.

  Någon som vet om man kan använda en sådan cykelhjälm med stor vinterjacka och luva? Tänker att den borde kunna bli blockerad? Och om det utlösts en gång kan man då använda den igen?

   Kolla Hövdings hemsida, där kan du få svar på dina frågor.

   Om den utlöses behöver du skaffa en ny.

    Men om du ramlar och slår i huvudet med en vanlig cykelhjälm bör du också köpa en ny, har jag hört. Så det är väl egentligen inte en jättestor skillnad just där.

     Förutom priset då.

      Vissa av oss har råd att köpa Hövding, vissa inte. Alla får göra som de vill och vill man inte ha en Hövding så behöver man inte!

      Hos många försäkringsbolag får man en ny hövding om den utlöses vid olycka. Eftersom den är säkrare än vanliga hjälmar så de vill väl uppmuntra att man använder dem.

      Utlöser den av misstag får man en ersättare från Hövding. Däremot om man själv orsakat det genom att t ex glömt stänga av den och råkar utlösa den pga rörelse så får man snällt punga ut själv….

       Får man en helt ny? När jag ramlade mord min cykel och hjälmen utlöstes (tackar med goda stjärna för det) så fick jag tillbaka pengar minus självrisken från mitt försäkringsbolag.

     Skillnaden är ju att den löser ut utan att du trillat. Min man hade en sån men den löste ut av sig själv utan att det var nån olycka, han tappade en sak och sträckte sig efter den. Nu går den inte att använda så rätt dyr meningslös pryl enligt mig.

      För att din man hanterade den fel? Man aktiverar sin hövding när man satt sig på cykeln och avaktiverar den när man går av cykeln. Har man aktiverat den medan man går runt hemma och den utlöses så är det handhavandefel och man får så klart skylla sig själv.

       Nja han satt på en cykel och tappade en grej

      ”dyr meningslös pryl”. Det är inte en pryl, det är en hjälm, ett skydd, som är dyr av en anledning.

       Jo men ändå en dyr pryl som är helt meningslös när den löst ut? En vanlig hjälm kan man ha länge, denna höll ett par månader.

      Då använde han Hövding fel och får skylla sig själv. Det är som att säga att en bil är en meningslös pryl för att man försökte använda den som båt… Läser man bruksanvisningen står det klart och tydligt att Hövding bara ska vara aktiverad när man sitter på cykeln. I Hövding finns en liten sensor /accelerator som är programmerad att känna av rörelsemönstret hos en cyklist. Så fort du avviker från det rörelsemönstret, kommer Hövding att utlösas. Om du tänker efter så är ju rörelsen att böja sig framåt för att plocka upp något från marken ganska lik rörelsemönstret när du faller till marken (dvs ditt huvud rör sig snabbt ner mot marken). Så din mans Hövding fungerade perfekt.

       Är det värt att investera i en om man är lite halvslarvig och disträ? Den ska alltså laddas och vara ”avstängd” utom när man sitter på cykeln? Finns det fler moment att komma ihåg eller är det just dem? Det här med att stänga av den innan man kliver av cykeln, upplevs det som komplicerat (jag föreställer mig det är sjukt enkelt glömma bort?)

       Han satt på en cykel, det är väl då man använder hjälm?

       Men om man sitter på cykeln och tappar något så kan man inte sträcka sig efter det utan att den löser ut. Inte helt enkelt att komma ihåg alltid? Hände min vän när hon tappade sin mobil.

   Nej, det kan man inte, det var dfö jag avstod hövding o köpte en vanlig cykelhjälm.

   Jag använder min på vintern och med lös huva som inte sitter åt kring hela ansiktet. När den utlösts så är den förverkad och man får skaffa en ny, obs att man kan få pengar på hemförsäkring och även köpa till försäkring som täcker självrisken.

  Jag tolkade nog att Margauxs rubrik på videon hörde till thumbnailen som hintade om att det är nu hon kommer bli gravid för att hon fick hokuspokus-tips från en kinesiolog (är det ett ord??). Alltså att hon inte skämtade om att bli gravid utan att det verkar som att de försöker

  Avis på Lotta som kan betala räkningar OCH säga upp sig från jobbet för att skriva, resa och sluta stressa.

   Jag håller med!

   Hon ska få ett större arv från sin pappa vad jag förstått plus att hon bör ha kunnat sparat en ordentlig buffert. Vad jag vet hon sagt så har hon låga boendekostnader, ingen bil eller dyra vanor och en schysst lön. Under pandemin så borde hennes sparande gått på högvarv, speciellt om man har ett mål i sikte att sluta lönearbeta! Fy farao vad härligt, vilken spännande tid hon har framför sig. Och bloggen och insta med samarbeten och hennes bok bör också gett en sidoinkomst för sparande.

   All lycka till henne med det nya.

    Har inte alla ”en årslön på banken”?
    Det var i alla fall vad förra finansministern Anne Wibble framförde som en självklarhet i början på 1990-talet 🙂
    Eller kanske minst tre årslöner så att det blir ett ”f*ck-off kapital” som åtminstone en influencer ofta propagerat för.

     Man kunde ju önska ?

    Lever hon så spartanskt alltså? När jag följde henne var det rätt mycket snittblommor och sånt.

   Ja men eller hur, alltid så märkligt med såna ”tips” om att ta vara på livet genom att säga upp sig från jobbet.

   Sen fattar jag att hon är.modig ändå osv.

    Hennes inlägg antyder liksom att hon inte var engagerad i jobbet på Cancerfonden på samma sätt som hennes kollegor var.

     Lotta Gray är en person utan utbildning inom journalistik. Hon passade bra som vimmelskribent eftersom det inte handlar om annat än att skriva meningslösa texter till likaledes meningslösa bilder. Hennes texter ”Lotta möter” var precis så banala som Hänts läsare ville ha dem.

     Så fick hon cancer – en sjukdom som man inte önska någon. Men hon kom att se sig själv som en universaltalesperson för cancersjuka. Hon har skrivit tårdrypande inlägg om andra som drabbats och hon har åkt runt och pratat om sin sjukdom; hållit föredrag. Hon kallar det dock att föreläsa, trots att det inte finns ett uns av vetenskap i det hon pratar om.

     Hon skriver en bok – ”Himlen kan vänta” – där hon stulit titeln från en TV-dokumentär men som hon beskriver ”kom till henne”. Hennes man är mycket upprörd över boken, eftersom han anser att han lämnas ut å det grövsta i den. Han har inte givits möjlighet att läsa i förväg eller att gå i svaromål. Texten som sådan håller inte ens en medioker nivå.

     Så börjar Lotta på Cancerfonden som projektledare. Ganska snart kan man mellan raderna läsa att detta är alldeles för svårt för henne. Det räcker inte med att själv ha överlevt cancer och att ha skrivit i Hänt för att kunna driva projekt. Att hon slutar, är en logisk följd av att hon inte fyller upp kostymen, inte klarar av jobbet. Hade hon inte sagt upp sig själv, hade hon blivit uppsagd eller omplacerad. Så enkelt är det.

   Det måste väl ändå kännas lite tråkigt att sluta jobba så tidigt och inte bidra till samhället.

    Fast bidrar till samhället tycker jag iof att man gör så länge man inte kostar, dvs tar bidrag. Hon måste ju fortfarande konsumera och har hon så mkt pengar hon inte behöver jobba betalar hon ju kapitalskatt lite då och då. Så inte kan man säga hon inte bidrar. (Sen kan man bidra till samhället på massa olika sätt även om man skulle ta bidrag men det är en annan diskussion)

     Jag tänkte mer i termer av att göra nåt som gagnar andra och inte bara ha det gött och visa upp det.

      Tycker det där är överskattat helt ärligt. De flesta människor är lyckliga nog med att ’bidra’ till att sin familj och sina närmaste mår bra. Varför måste varenda Svensson vara en saint liksom och ’bidra’ till ’det större’? Varför inte bara leva gott om man kan, och bidra till sin familjs bästa? Det hade jag gjort.

    Nej, jag siktar på att bli ”pensionär” vid 40 och dedikera mitt liv åt djur, natur, meditation, vandring, fridykning, lite volontärarbete etc, resor till udda ställen, foto m.m. Tycker det låter hur härligt som helst! Tröttnar jag kan jag börja jobba som vanligt igen, inte mer med det!

  Men snälla, läs på om Hövding istället för att sprida dina små egna teorier! ”Den ska ju även veckla ut sig själv innan huvudet når marken” – Ja, förstår du inte hur fort en Hövding vecklar ut sig? Det är superlätt att hitta videos, oberoende tester, och info på Hövdings hemsida om hur de fungerar, för ja fungerar gör de faktiskt. Klart det har funnits fall där hjälmen inte gjort sitt jobb, precis som att en helt vanlig cykelhjälm också kan vara defekt och inte skydda huvudet på det viset den var avsedd.

  Alice klär sig som en rejvare, ah brings me back till gymnasiet på tidigt 2000-tal ?

  Har inget att säga om hennes outfit men behövs det verkligen så många bilder i ett och samma inlägg på vad hon har på sig? Räcker med max två.

  Jäklar vilken 90-talsoutfit! Eller typ early 2000. Då hade man såna där brallor med låg midja och vida ben och sen liten partytopp som visade magen. Det var tider det 🙂

   Kom väldigt fort tillbaka…brukar inte trender ta längre tid?

    Man brukar säga att trender har en trendcykel på 20 år – och tidiga 2000-talet var ju 20 år sedan nu! Y2k är supertrendigt 🙂

  stop trying to make low rise pants happen! it’s not going to happen!

   Nix nope nej njet! Ingen kommer få mig att gå tillbaka till låg midja. Ingen!

  Haha jag har vida byxor nu bara för att de yngre tjejerna har det/det är trendigt. Deep inside kommer jag alltid älska stilen som var 96/97, tighta Filippa K-jeans, Carrhart-jacka och Timberlandkängor. Scooter-T-shirt och Scooter-armband från Biblioteksgatan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.