Finns det plats för två av dessa påverkare i de svenska skogarna?

Kommer det finnas plats för dessa två påverkare, så här pass nära varandra som det kommer bli när Yoga Girl och hennes familj flyttar in i huset i skogen – som jag skrev om här.
Kommer det bli hälsosam konkurrens? Är de ens konkurrenter eller kommer Jonna Jinton bjuda in Yoga Girl till sitt årliga luciatåg?

Oavsett vilket så finns det EN sak som Yoga Girl behöver få bättre koll på innan hon flyttar till Sverige, nämligen Naturvårdsverkets regler och lagar vad gäller hundar, och hur man som husse eller matte förväntas kunna kontrollera dem om man väljer att inte ha dem kopplade.
Det var nämligen inte allt för längesedan som Yoga Girls hund dödade en fågelunge som han tog när han var lös i skogen, så jag tänker att det kan vara bra att ha lite koll på om de nu ska bo (heltid eller halvtid) i den svenska skogen.

Yoga Girl har ju byggt mycket av sin framgång på härliga och soliga yogabilder, slup-brädor och turkosa hav.
Ett paradis, så långt bort ifrån det som majoriteten av oss kallar sin vardag – med regn, rusk och mörker – där man kan drömma sig bort till värme, sol och bad.
Om Yoga Girl nu flyttar till Sverige på hel eller halvtid, tror ni att hon kommer tappa många följare då, när paradisbilderna minskar eller försvinner helt och ersätts av regn, rusk och på tok för lite solljus?

Vad tror ni? 
Hur kommer det gå?

43 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det är väl tvärtom om på bildkollaget, skogarna ersätter stränderna? ?

  Alltså yogagirl MÅSTE använda sig av en new age bullshit generator. Ingen kan komma på så här många klyschor på egen hand.

   ??

  Det kommer nog gå alldeles utmärkt. Om man tittar på ca alla andra influencers ser de ju likadana ut, har samma kläder och opersonliga hem, samma poser och gör reklam för samma skit. Det verkar finnas plats för fler av samma sort, så att säga.

   Precis, ganska märkligt egentligen men så är det.

   Ja, är väl som med allt. Gillar jag en film/serie, så kommer jag att fortsätta titta på fler inom samma genre. Gillar jag en artist så vill jag ju lyssna på liknande artister. Gillar jag ett spel, så kommer jag ju att försöka hitta ett närbesläktat. Blev jätteglad över ex. Immortal Fenyx Rising som är svinlikt Zelda BoTW och Assassin’s Creed Odyssey som båda är spel jag älskat. Det är väl inget konstigt att en vill följa influencers med samma tema då?

  Nej ?

  Tror inte att yogagirl håller i svenska skogarna tyvärr, är inte hennes vibe..
  Men kanske får hon en helt ny följarskara, kanske 40 åriga småbarnsföräldrar som flyttat ut från stan under Corona? 🙂

   Haha! Jag började följa henne igen efter ett långt uppehåll när de kom tillbaka till Sverige och tycker det var mycket mer intressant att följa. Är 40 år om några men bor än så länge kvar i stan iofs…

  Jonna kommer nog inte att känna av någon konkurrens 🙂

  Alltså förlåt men namnet. Vem döper ens ett konto så, liksom utanför Lunarstorm.

   Eller en hotmailadress anno 1999

   Hon är väl mer känd än någon av er tänker jag? Trots sitt val av namn? Så rätt uppenbart funkar ju namnet…

    Man vet aldrig vilka som härjar här inne…

  Skulle säga noll konkurrens då Jonna och hennes content är en klass för sig. Hon tar så sjukt fina och bra bilder, lägger mycket tid på sitt innehåll osv. Tycker inte deras konton är ett dugg lika.

  Nope. Jag tror inte de har samma följare. Jonna känns genuin till skillnad från Yogagirl.
  Jonna har vuxit fram och ihop med naturen under en lång tid. Från att vara livrädd för björnar så sover hon ensam i skogen.
  Ur hennes kärlek till naturen har tavlor, fotografier och smycken vuxit fram och hon kan försörja sig på det.

  Yogagirl har en väldigt lång väg att gå om hon ska kännas lika genuin i våra svenska skogar.

  Slurp-brädan låter utsökt!

  Yogagirl har ju mest amerikanska följare så de tycker nog det är exotiskt med svensk skog också. Sen var det väl längesen typ flera år sen hon postade yogabilder på sup-brädor i turkost vatten…

   Ja senaste 4 åren har det väl mest varit barnbilder och gnäll typ.

    Gnäll är ordet! Jisus vad hon gnäller.

     Jag tänkte läsa hennes senaste bok som ska handla om sorg men tappade lusten när jag läst recensioner på good reads. Nästan alla var besvikna på boken för hon framställde sig som en enorm martyr och hade bara en massa i-landsproblem som radades upp…

     Vad gnäller hon på?

  New age så det förslår. 🙂 Finns säkert underlag för det.

  Hyllningskör för hur äkta och genuin och helt fantastiskt underbar Jonna är om.. 😛

  Skriver du alla jobbtitlar som är på engelska på svenska? Det ser väldigt tokigt ut måste jag säga!

   Varför det hetta det engelska ordet på svenska? Med påverkare är det ju IAF tydligt att det är det de gör. influenser tappar sin betydelse på svenska

    Lobbyist är ju per definition en professionell påverkare. Och där skulle det svenska namnet passa betydligt bättre då syftet tydligt är påverkan, förändring i viss riktning. Varför kalla influencers/influerare för påverkare när de sällan faktiskt vill påverka? (Och än mer sällan i en bestämd riktning.) De lever på reklam bara, som så många andra kommersiella aktörer. Snarare är de delvis självskapade modeller, ”innehållsskapare” och reklampelare/”ambassadörer”, som levande Veckorevyn och liknande tidningar (fast med sämre redaktionellt material). Influencer är inget jättebra ord men har kommit att bli synonymt med denna grupp. Hur ska vi hålla isär lobbyister och influencers om den med minst påverkansagenda kallas påverkare? Genuint intresserad av dina tankar Camilla.

  Förlåt för cynisism, men jag har en tanke jag måste dela. Jinton är säkert en toppenperson och jag har inget emot henne överhuvudtaget. Men jag tycker det känns så fake, hela hennes grej. Liksom hon köper en fin klänning att dra på sig, lockar håret och tar på sig massor med fina smycken, ber någon filma henne när hon smeker mossan och kisar ut över skogen. Jag bor också i Norrland ute i skogen så det kanske är därför det hela känns så lustigt. Nog fan är man ute och njuter i skogen, men i vita älvklänningar och lockat hår? Jag kanske bara inte kan låta bli att tycka att det ser fjantigt ut då jag tänker på själva produktionen och behind the scenes. Ler alltid lite plågat av hennes (dock fina) videor

   Tillägg: poängen är att jag tycker hon känns som vilken influencer som helst, samtidigt som jag ser att hon blir så oerhört dyrkad för att hon smeker mossa och tar djupa andetag utomhus

   Ja jag tror på många sätt att hennes image är lika väl uträknad som många andra influencers..

   Jag ser hennes bilder och filmer mer som konst än bilder ur hennes vardag. Som
   En hyllning till naturen. Tror att få tänker att hon går runt i vit älvklänning med lockat hår till vardags.

   Håller fullkomligt med dig. Hon känns superfejk. Sedan det hon gjorde mot sin hund klarar jag bara inte av den människan längre.

    Vad gjorde hon mot sin hund?

     Hon sa att hon inte kunde jobba med ”alla djur hemma” så hon tog helt enkelt den ena av deras två hundar och placerade den på ett pensionat dygnet runt alla vardagar och hämtade bara hem hunden på helgerna.
     Det verkade till och med som hon hade något samarbete med hundpensionatet för hon var nog med att länka och berätta hur fantastiskt det var.
     Många av oss som lever med många djur på landet reagerade och tyckte att det kanske varit bättre att omplacera hunden om hon inte klarade av två hundar hemma men nope, den skulle bo på pensionat måndag-fredag och bara få vara med sin familj på helgen.

   Hennes vita älvklänningar i skogen ser jag mest som en saga, inte verklighet. En vacker saga. Men själv hoppar jag gärna runt i skogen i klänningar, dock i Dalsland.

    Livets vackraste plats <3

   Såg inte din kommentar så skrev en liknande längre ner. Var inte meningen härma dig 🙂

   Jag instämmer. Bor också i Norrland och tycker verkligen hon spelar över otroligt mycket som den spröda älvan hon tycks vara.

   Sen vet man ju hur det ser ut häromkring, fejkade foton imponerar inte på mig. Jag vill ha ärliga bilder utan massa filter.

  Jadå finns säkert plats för båda. Kommer kanske att bli en våg av påverkare som skildrar sin nära relation med naturen nu! Iofs väldigt skönt som kontrast till alla som håller på med mode-/smink-/heminredningskonsumtion. Den nya vågen av husrenoverare verkar ju gå bra tex – och det verkar ju finnas plats för hur många som helst.

  Får ganska ofta skräckfilmskänslor i min kropp av Jintons filmer ? Det känns liksom suggestivt och övernaturligt.

  Vad händer med det dagliga sharenting, och att hennes dotter inte har rätten till egen identitet efter att hennes mamma lägger ut allt som hon gör.
  Kan ju be henne uppdatera sig genom unicef på hur hennes delande kan påverka barnet i framtiden.

  Är det några här som följer Jonna? Jag gjorde det tidigare, via bloggen. Tyckte det var kul att följa någon som bor i närheten (nåja inom 7 mils avstånd). Men jag blev så less efter några år, när allt är så magiskt och fint. Och det kändes som att det genuina hon stod för försvann. Att den söta bloggerskan gick stenhårt ut att verka som en skogsälva. Det blev för mycket.

  Sen har hon ju flera som apat efter henne. En av hennes vänner (tidigare vänner iallafall) började härma hennes inlägg om naturen. Himlen var plötsligt magisk var och varannan dag. Skogen helande. Allt kopierat av Jonna. Kanske inte finns så mycket eget att ta till som influencer, men härma inte vännerna iallafall. Känns så oäkta.

  Vad omodernt att alltid ställa två kvinnor mot varann. Vi skulle behöva en sociala media och influenserbevakare från gen Z tror jag. Jonna och Rachel är dessutom vänner privat så de tycker nog bara det är kul att komma närmare varann 🙂

   Två profiler snarare än två kvinnor, så såg i alla fall inte jag det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.