Preggo-bilder?

Har gravida alltid tagit den här typen av bilder, eller är det en trend som kom med sociala medier?

Händer på mage, pussar på mage, avklädda föräldrar och annat märkligt som jag egentligen inte tror att någon annan än de blivande föräldrarna är intresserade av att se.

Av Nellies bilder så verkar det som att de avklädda föräldrarna med pappan bakom mamman, men med händerna på magen eller över brösten (😳) har ersatts av mamma i motljus och med en halv blomsterbutik på huvudet.

Gör alla – eller de flesta – blivande föräldrar sådant här eller är det någonting som influencers fått för sig att folk vill se? 

94 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Många barninspirerande inlägg idag.
  Men den här formen av bilder har väl alltid funnits. Inget unikt för influensers. Även om de tror att de är först med allt.

   Vad har hon på huvudet? Kan det ens kallas krans?

    Buske??

   Blomsterbutiken på huvudet var väl en trend som Beyonce drog igång?

  Tänker att folk nog alltid gjort? Men nu syns pga sociala medier. Och influencers syns extra mkt kanske 😬

  Finns inget som är så cringe som detta. Brukar gå in och kolla #gravidfotografering på instagram ibland när jag har tråkigt. Samma klänningar, samma blomsterkrans (antingen runt brösten eller i håret), samma miljö, samma pose. Visst, påklädd på en äng är ju alltid bättre än i svarta spetsunderkläder i en studio men helt ärligt är det ändå alltid katastrof.

   Håller med! Det värsta, enligt mig, var dock när alla gravida skulle fotograferas i någon fluffig långkjol som placerades under magen. Alltså det såg hemskt ut. Nu för tiden verkar dock den trenden lugnat sig lite haha.

  Finns knappt en bild på mig eftersom jag ser ut som ett vrak som gravid.

  Som så mycket annat skulle jag säga att vi blir mer och mer amerikaniserade. Gravidbilder. Boudoirbilder osv. Jättevanligt i usa och våra flunsor är först att haka på.

   Det finns knappt en bild på mig, för jag ser ut som ett vrak hela tiden. Har aldrig varit gravid.

    Forni var ju på babymoon. Det var nytt påhitt för mig

  Har reagerat på att när influensers blir gravida så ska det helt plötligt visas 150bilder om dagen på magen och den ska alltid vara i vädret 🤦🏼‍♀️
  Kolla bara på Kenza och ida Warg..
  (Ja, jag själv har barn och är gravid men har inte behov av att visa min mage konstant, kan tycka det är smaklöst beteende)

   Fast Nellie, Kenza och Ida tar ju nya bilder typ varje dag och delar med sig offentligt om deras liv. Och när man blir gravid är ju graviditet en stor del av ens vardag, så inte konstigt att det är bilder och pratas mycket om graviditeten.
   Antar att du inte var en influenser som delade ditt liv offentligt inte för tusentals följare när du var gravid.

  Är fotograf och ja, den här typen av bilder är väldigt vanligt, väldigt många privatpersoner som är inaktiva på sociala medier bokar. Det har blivit lite som bröllopsfoto. Sedan finns det massor av fotografer och många olika stilar både på klädsel, accessoarer och redigeringsstil.

  Ser så tramsigt ut. Har (tyvärr) själv fotat liknande bilder och jag skäms så mycket. Typ, vem tror jag att jag är? Beyonce? 😬

  Supervanligt.
  Jag såg ut som en flodhäst så jag gjorde det inte. Men majoriteten i min mammagrupp gjorde det.

  Tror det hände i samband med uppfinningen av kameran. Min mormor och morfar har liknande från när mormor var gravid. Svartvita gravidbilder i långklänning och några få i vitt lakan. Morfar klädd i kläder för lumpen tillsammans med mormor i gravidmage med ett lakan.

   Handen över tuttarna? Pussar på den bara magen?

  Tycker denna typ av bilder är så töntig. Hoppas inte att jag vill ta såna om jag skulle bli gravid nån gång. Känns inte troligt eftersom jag flyr kameran som det är redan nu, men man vet ju aldrig😬

   Är väl lika töntigt som bröllopsbilder i sådana fall. Många vill ju föreviga händelser i livet.

    Nä, det tycker jag inte. Ett bröllop är ofta en större tillställning och graviditet är ett tillstånd. Bara bilder på en kvinna med stor mage liksom…

    Bröllopet är 1 dag. Du är gravid 9 mån.

     Och? Fotandet är troligen också 1 dag.

    Eller så gör man som jag och kombinerar bröllopsbilden med gravidfotot med jättemage i 6:e månaden. Idag hade jag väntat med att gifta mig kan jag ju säga.

   Exakt min inställning, alltid.

   … men nu har jag ett 1åring och i inga fina bilder från graviditeten. Med facit i hand ångrar jag faktiskt att jag inte bevarade den perioden i livet bättre. Finns ju många sätt att göra en gravidfotografering; behöver inte vara den ”klassiska”.

   Med rätt fotograf och i rätt sammanhang är jag numera team gravidfoto 🤷🏼‍♀️

  Hade visserligen inte mycket till stor och elegant gravidmage att visa upp under någon av mina graviditeter då jag mest såg ut att vara lite laktossvullen, men kan inte tänka mig något värre. För vem gör man det? ”Titta, såhär såg mamma ut när du låg i magen”? ”Titta, såhär såg jag själv ut varje dag under graviditeten, fixat hår, böljande kläder och drömsk blick”?

  Det här har noll med influencers att göra, folk har tagit såna här bilder länge. Snäppet värre är de som gör gipsavgjutning på magen och sätter upp på väggen – lätt det fulaste som finns.

   Haha, spyr!

  Fast handlar väl inte om att man tar fotot för att följarna ska se. En sån här bild är oftast för att man vill ha minne från sin graviditet, och kanske ha hemma på väggen exempelvis. Sen att man lägger ut den är ju nummer två.

   EN sån här bild ja! En jättefin sensommarbild som skildrar nuläget.
   Men, det är ju nya (mag)bilder varje dag/vecka som är obegripligt.

  Jag märker bara att för en influenser…f’låt påverkare, är det väldigt lukrativt att bli gravid! Nellie hade tappat mer än 50 000 följare den senaste tiden, siffrorna rasade, men är på god väg att få tillbaka dem alla (eller hitta nya följare) bara genom att bli gravid! De nya följarna väller in i hundratal varje dag! Kul för henne naturligtvis men förvånande att det har sånt inflytande!! Är det så lockande bland ffa unga tjejer med graviditet? Är det GOALZ med stora bokstäver?

   Samtidigt tycker jag Nellies bild är jättejättefin!!!!!

    Svar från fotografen: Tack snälla! =) <3

   Oklart. Jag avföljer alltid så fort det börjar handla om gravidveckor, magbilder och vilken frukt fostret är. Sjukt tråkigt, meningslöst och hjärndött.

    Är så ointresserad av folks knullfrukter att jag avföljer folk som annonserar graviditet på sociala medier.

    Hjärndött är väl ändå att ta i…?

    Åh samma här. Det är ju så. sinnesjukt. tråkigt.

     Men då är det ju otroligt intressant hur just graviditeter får följartalen att rusa i höjden som världens raket!

  Åhh såna här bilder är så TÖNTIGA. Kan väl förstå att man vill ta fina bilder men varför har de en krans, eller står mitt på en äng, eller har prinsess-liknande klänningar?! Varför inte ta några normala bilder istället. Skulle skämmas ihjäl om jag tog såna här bilder och ännu mer om de postades online.

   Ungefär lika töntigt som en brudklänning. Vissa tycker det är fint, andra inte. Precis som med allt annat – klädstil, inredning osv.

   Tror det är för att understryka hur nära jorden och naturen de känner sig som gravida. Livets källa liksom. Jag fattar tror jag, även fast jag inte skulle valt det.

  Fattar grejen även om det inte är min grej. Sandrs Beijer tog ju också professionella gravidbilder.

   Så överdrivet. Vanliga bilder räcker väl?

    Mm jag tycker ju det, men för andra är det annorlunda.

  Tre inlägg om graviditet på raken. Hoppsan.

   Ja många såna här inlägg om graviditeter,förlossningar och barn den senaste tiden. Zzzzzzznark på dem enligt min mening.

    Håller med. Urtrist.

  Har inte en enda bild på mig gravid, är helt okej med det.
  Sen förstår jag väl kanske att man vill ha en fin bild i en fotobok eller någon barnbok till barnet men boka in professionella fotografer? Inte min grej 🙂
  Dock är ju detta kort finare än på gravida som ska envisas att ta kort i underkläder, känns så konstigt. Jag hade inte velat se min mamma i spetsiga underkläder i någon konstig hålla på magen pose i min barnbok 😅

  Jag undrar. De som gör gipsavgjutning av magen… vad gör de av den sen? Knyter blått eller rosa band och fotar till insta men sen då?

   Hänger dom på väggen i sitt shabby chic-hus.

    Precis, i nära anslutning till ”Carpe Diem”- och ”Live, laugh, love”-skyltarna.

     Är faktiskt tveksam om de ens hänger där!?
     Har du verkligen sett en mag-avgjutning i verkligheten?
     Jag vill tro bättre om folk. Det är INGEN som har en gipsmage upphängd!

      Jodå, har varit hos bekanta som har magarna på väggen.

       Omg, why?? 😄

      Såg senast igår på hemnet.

       Okej, I rest my case.
       Om gipsmagar t.o.m. finns med i mäklarprospekt nuförtiden…då kanske jag MÅSTE sluta tro bättre om folk.

   Så jobbigt att ha en sån, alltså jag skulle ha så svårt att plötsligt en dag göra mig av med den eftersom den förmodligen gjutits vid ett tillfälle där jag känt att det var väldigt viktigt och den går ju inte att få tillbaka. Men den skulle garanterat ligga i något förråd och aldrig tittas på. Så glad att jag inte gjorde en.

    Alltså, vi har en från min yngsta 🙈 jag är 154 cm lång och var 139 cm runt magen.
    Men jag kommer främst ihåg det som ett mysigt fint minne när min man geggade fast remsorna och hur vi skrattade så vi grät när skiten skulle loss men fastnat i småhåren på kroppen och det blev en ofrivillig vaxning. Nu ligger den sedan 6-7 år invirad i en filt i ett förråd men sista 2-3 åren när vi haft det tufft, nu snackar vi skilsmässopapper framför sig tufft, så har jag ett flera ggr gått till den här magavgjutningen och påmint mig själv om hur mycket vi faktiskt älskat varann. Den har gett iaf mig ork och kraft att kämpa lite lite till för mitt livs kärlek.
    Så visst, cheezy shit med både avgjutning och bilder, men nånstans skapar de minnen. Ibland ovärderliga. Även för influencers.

  Gravidbilder där personen har på sig en stor tyllkjol under magen är det fulaste enligt mig.

   Eller hur. Skrev också om det där uppe, som svar på en annan kommentar. Alltså de där tyllkjolarna är hemska! Skönt att någon annan också uppmärksammat det, får typ panik varje gång jag ser det. 😅

  Tycker bilden på Nellie är jättefin!

  Men som det diskuterades här ovan lite så är ju bröllopsbilder egentligen snäppet värre. Tillrättalagda, eller så ska det se ut som om de inte är tillrättalagda. Ibland i helt random miljöer. Folk sminkade, fixade och uppklädda så man knappt känner igen dem. Massor av bilder dessutom. Klart jag fattar att man vill ha foton från dagen med gäster osv men de här mängderna av konstiga bilder på brudparet där de dessutom kanske varit frånvarande från festen i ett par timmar för att massproducera bilder. Har faktiskt större förståelse för gravidbilderna isåfall. Men folk får ju göra som de vill.

  Tog lite bilder under graviditeten för egen del och som jag sedan gjorde en fotobok av. Kändes inte intressant att lägga ut på sociala medier

  Tycker detta är en jättefin bild. Herregud vad alla är bittra. De som följer denna tjej tycker förmodligen det är roligt att se..? Sen att bloggbevaknings kritiker inte tycker det är Clash är väl en helt annan sak. Men den är ju upplagd för att personen i fråga kände sig vacker, vilket hon är. Tycker verkligen det var fina bilder när jag kikade igenom fotografens sida.

  Har aldrig heller fattat vitsen med såna bilder. Tog däremot med min dotter till en fotograf när hon var runt sex månader och sen igen när hon var ett år. Dock inga uppstyrda bilder utan mer där hon lekte och donade och han fångade henne som hon var. De tycker jag är mysiga att ha och kolla på. Dock inget jag lagt upp på sociala medier

  Finns inte en bild på mig från senaste graviditeten. Finns en från min först graviditet men ett helt vanligt kort på mig och min sambo när vi var på ett bröllop. Kände mig så ful under graviditeten så ville allt annat än föreviga den.

  Frida Lund gör massa vinreklam som gravid, är det vettigt eller?

   Det är ju hennes jobb. Hon har precis släppt en vinbok, och lanserar då och då olika vinpaket i samarbete med en importör. Hon sväljer ju inte vinerna just nu under graviditeten.

  Gravida och nybliva föräldrar är dom absolut tråkigaste att följa tycker jag. -ja du har en bäbis. Ja den har kinder. Ja den har tår. Ja den äter. Ja den bajsar. Ja den har magknip. Ja den växer. Det är liksom ingenting som är speciellt med det. Miljoner bäbisar gör det hela tiden. Och dessa förlossningsberättelser?! 😴😴😴

   Och all de här urtråkiga jämförelserna med en frukt. Som om inte alla foster är ungefär samma storlek vid samma tid i graviditeten? vad spelar det för roll om ditt barn är en jäkla kokosnöt?!

    Det är kul för den som är gravid, jag längtade efter nya frukter 😂 men är ju för att graviditeten går framåt 😊 om jag skulle postat det på sociala medier? Nej sjutton för vem mer än mig är det intressant liksom. Samma när folk lägger upp ”nu har 75% av graviditeten genomförts” okey snaaaaark

  Alltså bilderna är fantastiskt fina. Vilket ljus de fick. Och Nellie blir ju alltid fin på bilder. Förstår att hon vill ha minne för framtiden, vilket det faktiskt är. Hon kommer väl att dra upp några på canvas och hänga i huset.

  Men. Ett stort MEN. What’s up with the bush? Den där kransen skulle hon struntat i. Eller förminskat den typ 10 ggr.

   Svar från fotografen angående kransen: Vi hade beställt en helt annan krans från floristen, men när jag skulle hämta upp så hade dem velat göra lite (läs mycket) extra 🙈 Vi har tagit bilder både med och utan krans, så ni kan vara lugna!

   Tack annars för den fina kommentaren!

    Jag tycker kransen är underbar! Verkligen!!

  Förstår att det verkar som att det bara är Influencers som gör denna typen av fotografering om man inte är insatt.
  Det kanske är just influensernas bilder som syns?

  Men faktum är att det är en otroligt vanlig fotografering att göra när man är gravid för att minnas graviditeten, en tid i livet, något väldigt efter längtat och som för min del; en tid då jag kände mig otroligt vacker.

  Tråkigt att det klankas ned på den här typen av bilder då det är bland det vackraste som finns. Varför trycka ner någon som vill minnas sin graviditet på detta sättet?

  För övrigt är bilden OTROLIGT VACKER och fotografen är väldigt duktig, det tar år innan man kan få till en sådan här bild. Magi rent ut sagt. Och Nellie är väldigt vacker och strålar på bilderna. Hade utan tvekan också delat med mig av dessa bilder.
  Såsom jag gjorde med mina gravidbilder, bara det att jag inte har hundra tusentals följare och därmed inte blev uppmärksammad på samma sätt.

  Hur man kan klanka ner på att nån annan visar upp magiska bilder från sin gravidfotografering är mig en gåta.

  Guldstjärna och tummen upp till både fotografen, Nellie och alla andra där ute som fotar och blir fotade som gravida.

   Håller helt med dig.

   Haha oj, känner du fotografen privat? Låter lite så. Checkar man hemsidan så finns det flera liknande bilder där det nästan ser ut som Nellie bara har ”klippts in”, så personligen känns det väldigt opersonligt och som allt redan är klappat och klart – samma filter, samma äng bara ”gravid kvinna” som ska bytas ut. Det är likadant med andra fotografer som ”specialiserar sig på gravidfotografering” – ett galleri fyllt av nästintill identiska bilder. Och jag tror det är just det som folk tycker är så tråkigt och tramsigt med dessa foton. Att det är så otroligt stelt och copy paste. Det är samma kläder, bakgrunder, poser. Det är som back in the day när folk kunde gå till en fotostudio och bli ”modell för en dag” och alla hade likadana profilbilder. Hade bilderna haft någon form av uttryck eller personlighet hade de också varit roligare att se.

    Fast det är stor skillnad på en sådan fotostudio, har jobbat på en sådan och det var väldigt opersonligt med likadana bilder.

    Men en fotograf säljer ju en UPPLEVELSE. Man köper fotograferingen och bilderna av en fotograf man gillar, och gravidbilder finns i alla möjliga utföranden.
    Just detta koncept har blivit populärt men skulle inte säga att alla bilder är likadana. Däremot ser man fotografens bildstil genom alla bilder, likadant som en artist kan ha likande låtar.
    Samma kläder och poser beror ju på vad fotografen köpt in och det är orimligt att ha nya kläder till varje modell. Poserna är något som fotografen vet fungerar.
    Oavsett om Nellie eller någon annan har liknande bilder så skulle ju fortfarande JAG ha unika bilder FÖR MIG eftersom man ju inte tar sådana bilder varje dag. Vad spelar det då för roll vad Nellie eller någon annan har för bilder?

    Fjantigt att sitta och gnälla på någon annans gravidbilder eller hur någon utför sitt yrke.

     Haha men what? Ska man inte kunna ge kritik på hur någon utför sitt yrke? Det tycker jag absolut man kan och jag håller inte med dig om att bilderna blir unika. Att använda samma färgsättning på princip varje bilder hållet jag inte med om är ”att ha en bildstil” utan känns mest som brist på att kunna göra annat.

     Nu handlade väl den här tråden om just gravid fotograferingar och vad folk tycker om dem? Klarar du inte att läsa lite åsikter kanske du inte ska öppna tråden?

      Men varför känner du att du måste kritisera en fotografering som inte rör dig? Det är inte bilder på dig eller bilder som du har tagit så varför måste du då uttrycka din negativa åsikt? Behåll den för dig själv och låt Nellie och fotografen vara glada och nöjda med bilderna. Man behöver inte ha en åsikt om exakt allt.

      Du verkar inte vara insatt i fotografering alls och då är det omöjligt att diskutera detta med dig. Det där är fotografens bildstil som finns genomgående i dennes bilder, det kan du se på flera andra fotografer också. Det handlar också om vad man vet funkar, som sagt.

      Förstår inte behovet av att behöva slänga ur sig skit över sådant andra gör.
      Vilken tur att du slipper ta den här typen av bilder, men låt Nellie och resterande gravida som tar den här typen av gravidbilder vara glada och nöjda med dem och få visa upp dem. Vem är du att kritisera?

       Vad söt du är som antar, men jag jobbar med bild och media och är både utbildad och verksam inom ämnet.

       Du undrar seriöst varför jag ger min åsikt här? Om du har missat det så är detta är ett kommentarsfält på en blogg där aktuella ämnen tas upp – alltså ett forum som endast finns till för att uttrycka sin åsikt, vare sig du håller med, den är negativ eller positiv.

       Jag hade ju inte kommenterat i Nellies kommentarsfält för hon öppnar ju inte precis upp för diskussion om vad folk tycker om hennes bild, det är dock precis det som görs här.

       Som sagt – om du blir upprörd över att läsa åsikter du inte håller med om kanske du ska undvika publika kommentarsfält gjorda för diskussion? Vore ju väldigt tråkigt om alla höll med varandra här eller bara skrev ”åh men wow gumman älskaaar!” är det vad du vill läsa rekommenderar jag dig att hålla till i flunsornas kommentarsfält istället 🙂

  Töntigt. Cringe. Nästan värre när folk som ej är flunsor håller på. Förstår ej varför man betalar en professionell fotograf för sånt. Vad har man den till sen? Hänger över soffan? Jag kan förstå om man vill ha någon bild att minnas, men måste det verkligen vara i klänning i motljus eller med båda föräldrarna i bar överkropp?
  Men, eventuellt drabbas folk av den häs vanföreställningen som är vanlig, dvs att man är den enda och första någon sin som varit gravid och fött ett barn. Typ 18 bilder om dagen på magen och sen liverapport från förlossningen. Snälla ingen bryr sig.

  Jag tycker iaf det är jättefint och mysigt! Va bittra ni alla ska vara jämt

  Är själv gravid i v 39, första gången för mig och förstår absolut de som vill ta gravidbilder. Jag personligen (och vet att många känner som jag) har aldrig känt mig så vacker som jag gör nu och ju större min mage blir, desto vackrare känner jag mig. Så därav nya bilder för varje vecka. Haft en ”riktig” fotografering för att föreviga graviditeten på ett fint sätt. Har inget stort sociala-medier-konto dock utan har bilderna för mig själv samt nära och kära. Det är en speciell känsla för många. Och på tal om händerna kring magen, den posen kommer automatiskt! Dels så är magen tung och då är det bekvämt att hålla den, plus att det är rent jävla magiskt att kunna känna sin bebis röra sig där inne<3

  Till fotografen: älskar verkligen hur du använder ljuset. Helt fantastiskt! Verkligen fina bilder, gick in och kikade på din hemsida 😄
  Ang gravidbilder så önskar jag faktiskt att jag tog en. För ärligt talat, usch så ful och klumpig jag kände mig under graviditeten. Har absolut inga bra bilder. Önskar iaf att jag hade haft nån fin bild på bulan för oavsett hur jobbigt det var och hur dåligt jag mådde var det ändå en sjukt cool händelse i livet som jag önskat jag dokumenterat bättre

  Vilken tur att vi alla är olika, för annat vore himla tråkigt. Jag personligen älskar sådant här.
  Så vackert fångat Sara! 😍 du har mig som följare🙋‍♀️

  DU börjar ju bli en klyscha av dig själv.

  Gravidbilder på ängar är ju bara en i mängden av alla andra klyschor som dagligen repeteras på sociala medier.
  Folk är lamm, och har inte själva så mycket kreativitet, inget nytt med det.

  Smaklöst av dig att systematiskt ha något negativt att säga om just gravida.
  Det är som att du driver en kampanj.
  ”…som jag egentligen inte tror att någon annan än de blivande föräldrarna är intresserade av att se”
  Kan du inte ens skriva så som det egentligen är och inte sprida fake news? Gravida själva och nyblivna mammor älskar att gotta i sig sådana där bilder, allt gravid- och bebisrelaterat.
  Samma hur du älskar att se på allt djurrelaterat. Se på en Hitler-dokument, han älskade sin hund över allt.

  Ända gången man får läsa om något positivt om graviditeter här inne är när en kvinna blir gravid själv utan en man med i bilden.
  Ja, just det, du var ju feminist. Makes sense.

  Du kan väl nu ändå sluta med att gratulera folk härinne när de blir gravida/föder barn, blir bara så tvetydigt alltihopa.

  Det här måste vara din guilty pleasure, att få ventilera ut gravidnegativitet här inne och bara poppa popcorn, sit back and relax och njutandes se hur gravidnegativa kommentarer väller in.
  Porn is usually being enjoyed in private.
  Det skulle du också kunna göra.

  Och ja, en duktig skribent, precis som en duktig komiker, skulle kunna skriva om vad som helst från vilken vinkel som helst och ta det på ett samtidigt ”kult och fult” som hjärtevärmande sätt.

   Sen när är en åsikt ”Fake news”?
   Hängt för mycket på pro-Trump forum?

  Jag tog några snabba bilder dagen innan födseln eftersom min mamma tyckte att jag skulle göra det. Jag mådde SKIT under hela graviditeten och såg ut därefter, skulle aldrig drömma om att lägga upp de bilderna online eller ens visa för släkten. Jag ser ut som en påse sopor i pyjamasbyxor (med hål i).

  Är gravid och riktigt ointresserad av att ta sånna här bilder – som många redan har sagt vad tusan ska man ha det till? Tar en bild i spegeln var 3-4 vecka för att få en bättre idé över hur den växter – svårt att se från dag till dag och sen tar vi ju ”vanliga” bilder lite då och då som man gör vid högtider och träffar.

  Blev förvånad över hur privata jag och mannen ville vara över vår graviditet, det är vår första och ganska direkt kände vi att detta är ju något privat och intimt för oss. Vi berättade för våra närmsta, men skulle aldrig annonsera ut det på Facebook eller köra en gender reveal på sociala medier. Fattar att folk är olika, men är ändå otroligt att något som kan kännas så intimt för oss kan kännas som något man vill dela med sig till tusentals för andra. De vill verkligen dela med sig av allt förutom namnet för det kan någon sno Hahah

  Lol här är folk lika sura som vanligt 😂 bittra över att det snart är måndag?

  Känns ju märkligt att just detta ska ifrågasättas. Alla bilder på mat, inredning, barn, bilar, ben/fötter, kläder osv är ju lika hjärndött för den som inte intresseras/fascineras av det. Hela grejen med influencers ligger rätt nära att vara hjärndött att följa. Så jag ser liksom inte vad som är så chockerande med just gravida kvinnor.

  Stör mig mest på att folk oftast inte ler på bilderna utan ska ”modella” så mycket med ”senuella” miner. Blir en konstig kontrast kan jag tycka

  Jag skrattar rått åt dessa bilder, tycker det ser ofattbart löjligt ut med en människa som står i långklänning med blomsterkrans i en skog. Det finns 4-5 varianter på samma tema. Tyllkjolar under magen, blöt klistrad klänning eller att pappan är med och pussar, massor med blommor på huvudet/brösten…? Ett förnedrande cirkusnummer. Jag har fött två barn under gravidbilds-eran. Varken jag eller mina vänner som fött barn har utsatt oss för detta. Och vi är jätteglada för barnen ändå, hör och häpna.

  Kan vi inte bara låta oss själva få fotografer och porträttera oss själva hur vi vill när vi är gravida? Varför är det töntigt?
  Börjar kännas töntigt att tycka att allt andra kvinnor gör är töntigt. Hur vi fotograferar människor går i trender och har gjort sen urminnes tider. Trender för avmålningar och porträtt har liksom alltid funnits. Inget nytt.

  Graviditet är även ofta något man vill dela med sig av med familj och vänner och då är väl bilder en jättebra grej?
  Vill man inte det så måste man ju inte, men låt oss inte klanka ner på kvinnor som gör detta.

  Jag har massa fina bilder på mamma när hon var gravid och jag är så sjukt glad att jag har dem för hon var så fin och lycklig på dem och det känns liksom häftigt att få se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *