Köpta följare?

Ja, jag tror att påverkare – eller wannabees – fortfarande köper följare pga att företag och kunder fortfarande har så dålig koll på engagemang och konvertering mm att man fortfarande kan komma undan med att ta betalt för att publicera reklaminlägg för spök-konton.

Så det fungerar fortfarande, samtidigt som alla andra inom branschen ser och förstår precis vad vederbörande gör och sekundärskäms å deras vägnar då de inte verkar ha vett att göra det själva. ??‍♀️??‍♀️??‍♀️

Det är min teori. 
Håller ni med mig eller har ni en egen att bjuda på?

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Nu är det igång igen mellan Oliver och Denise på story…

   Fast barnet ser ju verkligen ut att trivas med Antonija så varför antar du att barnet inte behöver henne och längtar hem till mamma? Bonusmammor behöver inte vara något negativt

    Fast du kan ju inte anta det ?

     Ett barn vet inte ”hur det ska vara”, hur det nu ska vara enligt dig. Du ser nån bild/story – du kan inte anta vad barnet tycker/känner utifrån det. Och ska du det, så borde du ju anta att barnet har det väldigt bra och trivs i umgänget.

     Att Denise antar, ja hon har ju för sjutton fött barnet. Men du är nån som tittar på utifrån, då kan du inte anta att barnet har varit mammugt, ledset eller oroligt. Och är du så orolig att barnet inte är tryggt osv, då får du göra en orosanmälan. Om inte – så lägg dig inte i. Och jo, orosanmälan ska göras vid genuin seriös oro för att barnet inte har det bra (inte bara misshandel/övergrepp). Och utifrån vad vi kan se på sociala medier så har barnet det hur bra som helst. Mår du så dåligt av att se så borde du avfölja dom båda.

      ??

      Moget att gå på MIG när du vill få fram din poäng. Bete dig för helvete.

      Sluta ANTA saker om andras liv.
      Du har ingen aning

     18.33 du har inga barn va?

    Om det inte är antonija det är fel på så bör du kanske inte uttrycka det så.

   Han skrev ju att de har delad (50%) vårdnad men han har varannan helg.

   Bara för att dina erfarenheter va dåliga, så är inte allas det. Jag har också varit i samma situation, och aldrig upplevt det jobbigt. Jo, när föräldrarna bodde ihop. DET va det jobbiga. Hon verkar ju ha det hur bra som helst.

   Hade varit värre om han aldrig någonsin träffade henne.

   Min pappa är en Oliver. Hans nya tjej (och nu fru) är enda anledningen till att jag alls åkte dit som barn. Hade inte hon funnits hade jag nog slutat åka till pappa så snart jag fått något att säga till om själv.

   Om man nu bor och lever med en man med barn.. hur tycker du att man ska göra? Aldrig ta barnet i ens famn?

    Men vadå. På min tid (00-tal) var alla ungar varannan helg hos sina pappor. Ja, det åktes på semester även med papporna. Säger inte att det är okej av Oliver att inte träffa barnet mer än så men det är ju inte en random bekant för barnet. Det är ju dens pappa.

     Menar du att det bara beror på att vi hade varannanveckapappor?

      Förlåt. Helg menar jag.

       Men jag förstår det. Jag hade också bara min pappa varannan helg från 3 års ålder. Jag säger inte att Oliver gör rätt. Jag säger bara att det inte är en random bekant för barnet. Thats all.

       Och ÄR man orolig för barnet så SKA man agera. Det hoppas jag att du gör om du tror att barnet har det dåligt.

     Om denice av nån anledning läser härinne- för din egen skull men framförallt för dina barns skull- sluta posta offentligt. Du kan inte som ansvarstagande mamma dra dina konflikter med barnets pappa på instagram? Bara sluta.

     Jag är uppväxt så, varannan helg hos pappa. Ibland färre om han hade andra planer. Jag kände mig aldrig riktigt trygg hos honom då jag upplevde att vi inte hade möjlighet att utveckla den relationen på fyra dagar i månaden. Idag har vi ingen kontakt. Min situation verkar ej vara något unikt för oss födda under 90-tal. Att det ofta skedde förr är inte synonymt med fungerande.

    Du fick ju ont i hjärtat när du såg barnet i hennes famn. Varför fick du det om det nu inte var det du klagade på?

    Är du uppriktigt orolig för barnet?

     Men snälla, alla i den här tråden. Vilken utläggning om andras liv. Låt de lösa sin konflikt själva och själva ta ställning till vad som är bäst för barnet. Jaaa, ”de har själva lagt ut allt på sociala medier” men det ger er inget frikort att baserat era egna erfarenheter diskutera huruvida barnet mår bra eller inte. Tror ingen av er hade velat vara barnet som det diskuteras om här – hon har inte valt att stå i rampljusrt. Med det sagt så säger jag vänligt men bestämt – tyst och god kväll!

     Galning. Klart det inte är skumt barn är med sin pappa ett par dagar.

     Jag tycker Denice gått alldeles för långt i vad hon lägger ut offentligt om sitt eget barn. Det är Denice som har problem med relationen till pappan, inte dottern och det är faktiskt rätt hemskt hon låter det gå ut över sin dotter på detta vis.

      Tur att ungen inte är gammal nog att läsa allt elände som skrivs här och på andra sociala medier ??‍♀️

      JAPP. Håller tyvärr med. Tyckte synd om henne i början, men får mer och mer uppfattningen att det faktiskt är hon som försöker sabotera pappans försök på att stabilisera relationen med deras dotter. Tidigare var hans anledning att han jobbar för mycket för att ha barnet, men det är i mitt tycke ganska rimligt att jobbandet upphör när man kan livnära sig mer och mer på sina sociala medier och därav vara mer närvarande? Istället för att ställa sig helt emot kan hon väl föreslå att man hittar en bra lösning där han börjar ha henne några vardagar, typ fredag till onsdag varannan vecka och sen försätter man öka tiden ihop om det går bra.

      Hon är inte lika oskyldig som hon vill få det att framstå när hon själv fläker ut på sociala medier att barnet alltid blir sjuk efter pappa-dagarna och att han inte åtar sig pappa-rollen på rätt sätt etc. Nej tack.

      Ps. Trodde aldrig jag skulle skriva något emot henne, men har tröttnat ?

   Varför måste de lägga ut detta? Snälla, ta era vårdnadstvister offline.

   Såg det på influnytts Instagram, patetiskt

   Är det någon som vet ifall Kenza fortfarande har kvar hennes hund hon hade? Eller vad som hänt med den?

    Också undrat, han syns aldrig

    Mani var med på en story på instagram för inte så längesen så han lever iaf

    Tanbyklara delade precis en video (story) på honom. Så ja, det är han.

   Vilken oerhört märklig kommentar. Ska pappas nya tjej inte vara bussig med barnen? Knäppskalle.

   Tbh så tror jag att Antonija är en bättre förälder till barnet än vad Oliver någonsin varit

   Kan inte förstå hur man kan vilja träffa en kille som leker pappa varannan helg. Finns absolut inget osexigare än en vuxen människa som inte tar sitt ansvar.

   Ingen annan utom de själva vet sanningen. Så ingen mening för oss att spekulera. Myntet har alltid 2 sidor. Själv lever jag med en man som utåt sett säkert verkar som att han inte vill ha sina barn, medan verkligheten är att han kämpar för att få ha barnen lika mycket tid som de är hos mamman, MEN att hon gör allt för att det inte ska funka utifrån själviska skäl och att hon har byggt hela sin ekonomi på underhållet hon får. Med det sagt vill jag bara säga att ingen annan än de inblandade vet hela sanningen, vi andra kan sluta spekulera.

   Åh vad jag mår dåligt över din kommentar.
   Jag har sörjt mitt bonusbarn och gör det än idag. Jag träffade hen som väldigt liten men mamman har gjort allt i sin makt för att barnet inte ska träffa oss, och hon har lyckats. Men hon vänder på det och säger precis samma sak som Denise. När jag läser hennes texter får jag rysningar. Döm inte efter vad ni ser på sociala medier. En bonusmamma kan älska barnet, det är fakta. Jag skulle gjort allt för att få träffa mitt bonusbarn och tårarna rinner bara jag skriver detta.

  Dum fråga kanske, men för en icke upplyst, hur vet man att följarna är köpta?

   Jag vet inte, men själv blir jag lite misstänksam om någon har många följare, säg 100 000 följare, men får 10 000 likes eller färre. Då undrar man ju vad alla de andra följer för.

    Du menar som Blondinbella, som har 400 tusen följande och typ 1500-5000 likes/bild. Skolboksexempel.

     Fast Isabella har ibland 15 000 likes eller mer också, kollar man på hennes filmklipp i flödet så har de ofta över 100 000 visningar, tror inte hon har köpt däremot jossan forsberg som har 1 miljon följare men inte fler likes än tex Isabella som nämns ovan.

     Fast hon ligger väl oftast på mellan 4000-7000 likes och det verkar ganska normalt sett till antal följare. 10.000 likes ligger ofta tex Bianca på som har 1.2 miljoner följare, dock så hade Bianca enligt aftonbladet för några år sedan en hel del köpta följare. Bianca ligger oftast på 10.000-50.000 likes.

    Fast 10 000 likes är ganska mycket, tror det skrevs för ett tag sedan någonstans att mellan 1-3 procent är det vanliga och normala. Sedan handlar det ju också om vilka konton man får upp i sitt flöde, vissas bilder ser man inte lika ofta som andras osv.

    Men 10 000 likes på 100 000 följare är ändå ganska mycket för det är vad många som har en miljon följare brukar ha. Ta till exempel Bianca Ingrosso som har över en miljon följare och hennes likes är mestadels runt 10 000 – 60 000 per bild.
    Men det kanske är fler som köpt följare än vad man tror.

   Kontona har ofta konstiga namn, inte sällan bara en massa siffror. Annars kan man enkelt se det genom att gå in på profilen; ofta följer de jättemånga men har typ inga följare tillbaka. Ofta ett fåtal suspekta inlägg, eller inga alls. Man märker liksom.

    Fast såna konton får jag följarförfrågningar ifrån flera gånger i veckan. Hade inte mitt (pyttelilla) konto varit låst så hade ju de varit följare till mig nu utan att jag köpt en enda…

     Det är botar

      Ja men de hade ju fortfarande följt mig trots att jag inte betalat för det?

       De lever ett eget liv

     Precis. Jag får 2-3 sånna följare i veckan, men ingen aning varför ??‍♀️

     Instämmer. Har ett litet skojkonto med runt 200 följare. Får sedan en tid tillbaka ett par sex-botar i veckan som följer mig. Skulle någon ta sig en titt hade den kunnat tro att jag köpt lite följare. Varför man nu skulle göra det med ett minikonto.

  Pinsamt.

  Mona fick tokspel i helgen och ägnade ett helt inlägg till någon som tyckte att det är fel att påstå att man själv är snäll. Mona går verkligen igång på allt. Pinsamma människa ?

   Tjafs är ju lite contentskapande också. Man får ta allt, precis allt, flunsorna gör med en liten nypa salt.

   Haha, antar att hon anser att det är ok att kalla sig själv ärlig också? Varför måste man hela tiden själv upprepa att man är snäll? Är det inte något rätt normalt att vara snäll?

  Det är väl lika mkt skitsnack och manipulerande på alla försäljningsföretag? Varför skulle ”påverkare” vara annorlunda och unika? Dom hade lika gärna kunnat jobba för vilket företag som helst. Diskussionen är larvig. Granska kriminella nätverk och gör skillnad som kan rädda liv ist. Vad jag tycker.

  Wanna?s?

  ?

  Anna Book. 56 000 följare, genomsnitt 20 likes per inlägg. 20 stycken. Hon är en mycket ensam människa.

   Usch det där var väldigt elakt skrivet 🙁 man behöver inte vara ensam för att man har få likes på instagram.

    Men man vågar ju inte visa sig som följare till Anna med likes och kommentarer. Rätt vad det är blir du blockad

   Men snälla, Anna Book brukar oftast ha mellan 500 och 2000 likes, 20 likes har jag aldrig sett men det kanske hon har just när en bild precis lagts upp då och du kanske alltid kollar hennes konto. MM däremot har nog köpt en del.

   Men det är väl tryggare för henne med köpta följare. Jag försökte följa henne förra veckan för jag tyckte så synd om henne efter alla hårda kommentarer om att hon inte ville skaffa ett jobb, så jag tänkte jag skulle visa henne mitt stöd. Jag blev blockad!! Alltså jag tror inte Anna klarar av att ha riktiga följare pga sin paranoia

   NEee nu ljuger du. Hon har i snitt 600-1000 likes per inlägg.

   Märket dsaint har typ 23 tusen följare och ca 10-30 likes.

  Finns ett annat sätt också som jag precis tackade nej till. Alla i en grupp gör 4 fejkkonton var så när man går med i gruppen börjar fejkontona följa alla i gruppen.
  Du behöver inte börja följa dessa men får alltid 4 nya följare så fort någon går med.

  Va, gör Mona så! Så otroligt oärligt. Inte riktigt så hon vill framställa sig.

   A missförstår du kanske inlägget, det är inte Mona som köpt följare.

  Mona är väl knappast rätt person när det kommer till att prata om andras tvivelaktiga beteenden, med tanke på hennes egen historia?

   Tänkte exakt samma! Jag har fortfarande inte hämtat mig från storyn om Fitterbittan…

   Är det inte så att de som inte bör kasta sten i glashus ofta gör det? Tycker att det hela blir lite trovärdigt och lätt att genomskåda. Det är pengarna som styr och vissa gör precis vad som helst för att trampa på andra för att skina bättre själv. Snacka om självinsikt?

  Tråkigt att man inte kan anmäla spamkonton längre..

   Mogi gick ju ändå från 41000 till typ 21000 när det begav sig.

  Kan du inte kolla upp det närmare CamCam?
  Vore super om du kunde grotta ner i detta. Tycker tom att det är konstigt att Bianca som har 1,2 MILJONER följare har så lite likes och kommentarer.
  Har alltid undrat hur det kommer sig.

   Är alla följare så aktiva då? Även om de inte är köpta alltså. Jag gillar typ bara saker från vänner och familj. Större konton följer jag utan att gilla inlägg.

   Följarna växer också upp.. och intresset kanske minskar att gilla exakt varenda bild. Tror att mängden aktiva följare har förändrats. Vet också att två tjejer i 20 års åldern som omkom igår följer Bianca bland annat men tror inte deras Instagram konton kommer raderas.

  Mitt Instagram-konto (inte det som jag länkar till) har börjat få massor av följare senaste tiden. Började undra vad det var som plötsligt fick randoms att följa mig. Svar: porrkonton och fejkprofiler ?

  Det måste vara Jeanette Svedberg som avses. Har haft koll på hennes konto de senaste två åren och det växer med 10.000 följare i ett sjok lite då och då. Hon gick från 72,4 till 82,6 från en dag till en annan. Och sedan över en annan natt hoppade det upp till 95,7. Har även roat mig med att titta vilka de är, och ALLA är uppenbart fejk. Dessutom är merparten av hennes svenska kommentarer i stil med ”wow du är så duktig” eller ”var kan man köpa bla bla bla” skrivna av konton som nu är raderade, haha. Tror det är hon själv som skriver dessa kommentarer från fejkade konton för att det ska se ut som att hon har engagemang. Nu är hon på 95,1 vilket innebär att hon enbart förlorar följare när hon slutar köpa. Men detta skulle hon ju aaaldrig erkänna, utan istället publicera ett snusförnuftigt floskelinlägg om ”hatet mot framgångsrika kvinnor”?

  Och så heter hennes podd ”Den OFRIVILLIGA influencern”. Humor!

   Det finns väldigt tydliga toppar och dalar i hennes statistik.

   2020:
   april 2020 +9362 följare <—-
   maj +473 följare
   juni -397 följare
   juli -281 följare
   augusti +5694 <—–
   sep -717
   okt -113
   nov – 342
   dec +9604 <—

   2021:
   jan -7
   feb +321
   mars +10 042 <—–
   april -296
   maj 233
   juni 918
   juli +2188
   aug -194

   Men det är ju inte de siffrorna Mona nämner, eller är det jag som missförstår på något sätt?

    Nej det är sant. Fastnade bara på att Mona också verkar beskriva någon med klienter/patienter, såsom Jeanette. Blir extra obehagligt när man är skönhetsbehandlare och där trovärdighet och seriositet är a och o.

     Okej.
     Köpta följare är jävligt oseriöst. Speciellt i sådana verksamheter. Man vill ju inte stödja sånt. Det är ju en typ av bedrägeri.

  M.M, J.F för att nämna några och enligt en kvällstidning så har Kenza och Bianca köpt många följare. En viss M.M gick i en rasande fart från 36k till 52k sedan tog det stopp och hon stod länge på 36 innan det snabbt ökade, märkligt, och nu är det få likes så misstänkt verkligen.

   Vilka är M.M och J.F?

   Men vilka fan är mm och jf??

    Gissar Moa Mattsson och Joanna Fingal

     Nej men en My och en Josefine.

     Huh? Vem?? ?

  Jag är inte aktiv på Instagram men har ett konto för att följa andra. Har 0 inlägg men har ändå fått 15 följare ? Jag använder inte mitt riktiga namn och inget av kontona som börjat följa mig är någon jag känner. Svaret är AI-konton som följer en mängd riktiga konton för att lära sig mönster och beteenden. Några är säkert också fejk-konton som följer lite olika för att verka mindre fejk. Jag tror inte att alla influencers köper följare utan får en drös av dessa AI-konton för att de är aktiva.

   Samma här, jag får mängder av följarförfrågningar av fejkkonton / botar på mitt lilla konto

  Hej! Jag studerar mode och skriver en uppsats om relationen mellan modemärken och sociala medier. Svara gärna på vår enkät på ämnet. Det är 8 frågor och den är på engelska, du är anonym.

  https://sv.surveymonkey.com/r/RZV3TFN

  Tack!

  Maggan Graaf kör ett nytt smart grepp för att göra reklam utan att reklammarkera inlägget på sin blogg. Hon lägger in en bild på produkterna och skriver ”idag har vi fotat samarbeten med…”
  Det måste väl vara tillåtet, eller?

   Har hon lärt sig av Isabella Löwengrips ”behind the scenes”? Var resultatet kunde ses var alltid högst oklart.

   Maggan gör ju bara reklam nu för tiden.

  Vilka likes är det som sjunker om du inte postar något?

  Är det någon som vet om Kenza har Armani kvar hennes hund eller vad som hänt med den? Verkligen undrat så länge.
  Råkade skicka min fråga fel så kom som svar på någon annans kommentar..

   Den måste väl vara långt över 10 år om den fortfarande lever? Eller typ 17? Så länge lever väl inte hundar?

   Syntes senast ikväll på tanbyklaras story.

  Thereses Lindgrens djur har det bättre ställt än mig, och det mina vänner är dagens sanning.

  Ben och Diana reser runt i världen. Han pratar mycket om AMX och Clean drink men nämner inte att det är reklam. De spenderar mycket på hotell, men kanske är AMX som sponsrat boende för resan då ett annat bolag sponsrar flyg (om jag tolkade det rätt). Är inte detta solklart att han ska lägga in reklam för Clean drink och AMX?

   AMEX* ?

  En sak jag funderat på, är inte appar som instagram, tiktok och snapchat gjorda för att användaren ska ha kul? Om någon köper följare för att få känna sig speciell så ska man väl få göra det. Precis som man kan köpa andra grejer som gör en glad.

  Varför ska människor ”shamea” eller få detta fenomen att låta som blodigt allvar? (Har inte instagram så kanske bara inte fattar grejen).

   Det blir ju ett problem då dessa konton ofta vill få samarbeten och då blir ju statistiken väldigt missvisande. Väldigt omoraliskt enligt min mening, företagen blir ju lurade på att personen når ut till fler än vad hen egentligen gör.

   Det här är en miljardindustri, inte bara ”lite kul” och när det görs på så oseriösa grunder tappar man tilliten till hela influencer-branschen.

  Amandalinneas måste ju ha en del köpta följare? Verkar helskumt alltihop med hennes konto…

  Jag får ”köpta följare”-vibbar av MyMolimenti också. De har ~14.000 följare men endast 30-40 gillamarkeringar per bild, ibland så lite som 9 gillamarkeringar. Det luktar….märkligt.

  ”Den ofrivilliga influencern” är ett ypperligt exempel på att köpa följare till sin instagram.
  Jag har följt henne sedan några år tillbaka när hon bara hade ca 4000 följare.
  Över en natt (eller rättare sagt bara på ett par timmar) har hennes konto plötsligt ”växt” onaturligt i flera omgångar.
  Allt från 2000 – 20 000 följare. Sista tiden köps det tydligen bara följare när hennes konto understiger 95 000 följare (när de köpta följarna successivt försvinner efter tag).
  Det är bara att gå in på ex Social Blade för att ta del av siffrorna.

  Shoppingandfashion har 135 000 st följare på Instagram. Jag har alltid tyckt att det är lite märkligt hur hon kan ha så många följare…

  Så pinsamt av the Queen of fake det vill säga Mona
  Hon kan ju börja med att göra rätt själv tx
  Betala sin hyresskuld, betala fitterbittan och redovisa insamlade pengar
  Fult att försöka smutsa ner andra när man är den smutsigaste

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *