Post pandemin-personligheten

Elaine Eksvärd har släppt en liten filmsnutt om sin ”post pandemi-personlighet” som egentligen handlar om att locka följarna till sin podd, men som tar upp en sak som jag tror att många människor funderar över just nu. 
Har man under pandemin insett saker om sig själv, som man vill fortsätta med och således då även introducera för människor i ens nya eller gamla närhet.

Jag kommer fortsätta vara betydligt mindre kramig, mot människor jag egentligen aldrig velat krama från första början. 
Slentrian-kramandet.
DET kommer vara fortsatt förändrat hos mig.

Är din ”post pandemi-personlighet” densamma som tidigare eller kommer även du vilja ändra på hur du gör eller säger saker?
Och hur enkelt eller svårt är det egentligen att ändra ett beteende bland människor som redan har en hyfsat cementerad bild av en, sedan tidigare?

166 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag kommer definitivt att tvätta händerna oftare…. Alltid efter besök i affärer etc där man rör i allt möjligt som kundvagnar osv. Jag kommer nog också att fortsätta ha desinfektionsspray/gel i bilen och lite här och där.

   Kommer sakna att kunna ta handsprit i affärer faktiskt. Speciellt loppisar.

    Ta med en liten flaska i väskan.

    Handsprit är verkningslöst mot covid som är en luftburen smitta. Kan vara bra att använda vid resor till länder där det finns magsjukebakterie (som dör av handsprit) i Sverige helt onödigt (undantag inom vården)

     Fast nä, här har du fel.

     Välj handsprit med H2O2 så hjälper det mot vinterkräksjukan, influensa och vanliga förkylningar vilka alla väldigt ofta också smittar genom kontaktytor.

      Hjälper det verkligen mot calici? Det har ju inget hölje —> handsprit blir verkningslöst?

       Ja. Om du har ett med H2O2.

       Men har du ett utan så stämmer det att det inte hjälper. Då är klorin det som bäst fungerar.

    Men jag tror att butiker kommer att fortsätta med handspritsbehållare!

   Ja och hoppas att hela konceptet med flexibla arbetsplatser på kontor försvinner. Det är så äckligt att inte få ha ett eget skrivbord och ett eget tangentbord på jobbet. Speciellt på vintern när kollegor vabbar var och varannan dag och sedan sitter vid olika skrivbord och i nya konstellationer och sprider smitta de dagar de faktiskt är på arbetsplatsen…

   Pandemin är inte över!!! Smittspridningen ökar, antalet pat på IVA ökar…
   Känner två fullvaccinerade som fått covid nu, den ena ligger på sjukhus och är rätt illa däran.
   Så sätt på munskydd, jobba hemifrån och fortsätt hålla avstånd!

    Nej tack

  Jag kommer snarare vilja ta igen för förlorat nöje, dvs ännu större fokus på sociala tillställningar, AW:s, resande etc. än innan pandemin!

   Jaaaa!!! Vill resa!!! Gå på konsert (två stycken blir förhoppningsvis av nästa år! Äntligen!!). Vill gå på after work med kollegorna jag inte träffat på ett år nu. Vill resa lite mer efter det.

   Samma här! Kommer ta varje chans jag får att umgås med folk och resa

   Samma här och har verkligen känslan att jag vill passa på så mycket jag kan just nu. Alltså dels medan jag är frisk rent allmänt och dela innan eventuell ny lockdown. Jag kan absolut tycka det var skönt på ett sätt med pausen från allt fläng men hemmasittande har verkligen inte blivit en del av min personlighet. Kändes dock lite konstigt första gångerna man faktiskt kunde träffa någon.

   Jag med! Gud vad jag kommer träffa folk och festa

  Slemtrian?

   En felskrivning av ordet ”slentrian”, för er som inte förstod det 😌

  Kommer sakna att göra allt via zoom, att slippa vara i skolan, kommer sakna att ha pandemin som ursäkt för att slippa träffas fysiskt med någon. Har ångest över att inte längre kunna avstå att t ex. gå in i samma hiss som någon annan utan att verka otrevlig. Kommer också sakna att ha mask i affären, så skönt att slippa ha sitt utseende on display hela tiden.

   Samma här..

   Är ju dock helt okej att fortsätta bära mask om man vill 🙂 Jag kommer definitivt göra det om jag ska till affären och t.ex är lite snuvig, det är bara schysst om omvärlden att sprida mindre virus! Även om de är ”ofarliga”.

  Kramande har aldrig varit ett problem tycker jag. Umgås inte direkt i kretsar där det ska kramas till höger och vänster. Skönt tycker jag.

  Tror inte att jag kommer att spara något beteende från pandemin. Levde ganska pandemisäkert även innan. Litet umgänge, lugna hemmakvällar osv. Saknar att resa jättemycket. Kommer resa så fort det blir möjligt igen.

   Vadå, kan man inte resa under pandemin?! Alla influencers har ju rest som vanligt! (Obs, spår av sarkasm kan finnas….).

  Känner inte att jag förändrats särskilt mycket. Just nu känner jag mig dock väldigt sugen på socialt umgänge! Pepp på fester och AW och fikaträffar m.m. Klart jag uppskattar sådant i vanliga fall med, men är väldigt introvert av mig så har nog gjort mig gott att få sakna det lite. 🙂

  Det vore helt otroligt om folks hela personligheter förändras av 1,5 års pandemi i ett Sverige där vi rört oss hyggligt fritt i jämförelse med länder som stängde ner.

   Nyheterna om 20 år: ”Stor studie visar nu att den 25%-iga ökningen av veganism, könsdysfori och fent*nylmissbruk år 2020-2021 kan spåras till covidpandemin. Forskarna oroliga över vad som kan hända om nya tillywillyviruset sprids på samma vis. Hur många veganer orkar vi hantera? Nu över till vädret där vi förväntar oss 45 grader samt hagel i Borås i veckan ojoj!”

    Förstår humorn men hur är veganer en belastning? De om några är mer klimatsmarta och empatiska. Vi behöver fler veganer, inte färre.

    Mvh, icke-vegan

     Tycker inte man behöver överanalysera ett skämt… 🙂

      Håller med, man kan bara låta bli att skratta när de är tråkiga.

       Japp. 🙂

     🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Tror inte min personlighet har förändrats, men jag har nog mer ”fått reda” på när jag fungerar som bäst och inte. Att inte behöva känna ångest på samma sätt, arbetet fungerar bättre hemifrån och jag vill inte pendla utan vara närmare hem etc. Trivs bäst på hemmaplan helt enkelt.

   Man kan ju undra vad det gör med den psykiska hälsan i länder som haft hårda lockdowns. Läste att självmorden i England ökade från ca 20 per dag till runt 40 per dag under perioder av lockdowns.

    Verkar tyvärr som att många tappat fotfästet helt och många som mår allmänt dåligt. Just det där att inte ens kunna mötas upp med någon ens utomhus eller kunna sätta sig på en restaurang/pub och känna att man är en del i något, att vara begränsad i hur mycket man får vara ute. Även om en lockdown kanske behövdes då det är mer tätbefolkat så säger det ju sig självt att den typen av restriktioner under så pass lång tid kommer få folk att må dåligt.

    😪

   Fast har man jobbat hemifrån i 1.5 år har man levt rätt isolerat om man dessutom är ensamstående.

  Jag hoppas många fortsätter att vara försiktiga så länge inte alla är vaccinerade. Avstånd och handhygien är A och O. Min personlighet har nog inte förändrats pga. pandemin. Kramas gör jag mest med mina barn och barnbarn, just när pandemin var som värst, och innan vaccin så kramades vi inte alls. Tog igen det med råge när båda sprutorna var tagna.

  Jag är mest fascinerad över hur upp och ner världen tycks ha blivit det här året och hur skönt det att slippa det påtvingade sociala+närgångna kramar. Sen hade folk gärna fått stanna hem mer, använda munskydd och hålla sig borta från shopping och affärer, men det kanske varit nya sättet att komma ut och vara ”social” på, vad vet jag?

  Jag kommer främst söka jobb där jag får jobba hemifrån då det passar mig mycket bättre. Social fobi och stress har minskat så oerhört mycket i mitt liv och gjort att jag nu har ork och lust att göra roliga saker på helgerna eller efter jobbet istället!

  Jag har blivit en skogsmulle under pandemin. Tidigare hängde jag på gallerior, caféer och bio. Sedan blev jag ”tvungen” att ge mig ut i naturen för nöje och det har gjort mitt liv många gånger bättre. Längtar inte tillbaka till köpcentra utan ser alltid fram emot att komma ut i skogen oavsett väder. Har grillat korv i en disig höstskymning och sett korpar flyga över en uppländsk insjö, värmt mig vid en brasa i ett snöigt Dalarna och umgåtts med en jättepadda i en sagoskog i Hälsingland. Älskar det!

   Läste jättepanda och undrade vad jag missat i Sveriges flora och fauna… 🙂

  Behöver folk alltså en pandemi för att tacka nej till att träffa folk/gå på event de inte vill?

  Våga säga nej gott folk!!!

   Och ännu värre – TVÄTTA HÄNDERNA tydligen 😬

  Jag är uppvuxen med att man tvättar händerna efter man varit ute, efter man varit på affären, i stan, i skolan osv

  Tycker det känns rätt äckligt att så många har struntat i det. Behövdes det en pandemi för att ni skulle börja tvätta händerna?

  Och kom inte dragandes med att det är bra med lite bakterier, sånt råkar man ut för ändå utan att ge sjutton i att tvätta händerna efter man varit ute. Fatta vad äckligt med hissknappar, när man knappar in koden på affären, rullbandet osv usch

   Är med uppvuxen med att tvätta händerna när man kommer hem osv.

   Minns i början av pandemin när någon man (minns inte vem) på en radiokanal sa Att det var bra männen nu måste börja tvätta händerna efter vi varit och kissat …

   Jag kände bara att vi kvinnor i alla fall inte rör vårt kön när vi kissar, så om det är några som borde tvätta händerna efter ett toalettbesök så är det väl framförallt män!

    På universitetet är det bås med toaletter, och handfaten är utanför. Innan pandemin såg jag dagligen söta fräscha tjejer gå rakt ut från toalettbåsen ut i korridoren, utan att tvätta händerna. Så himla konstigt! Killar visste man ju är slarviga, men jag trodde alla tjejer var lika renliga som jag själv.

    Torbjörn Averås-Skorup gjorde en ”dokumentär” om hur killar inte tvättar händerna 🤮🤮🤮 Finns på hans instagram! Sök i händelser, rätt långt bak har jag för mig. Han filmar från nåt uteställes toalett (inga ansikten syns och det är vid vasken så inget äckligt. Jo, alla killar som skiter i att tvätta händerna. Så vidrigt!

     Enligt en killkompis, när pissoarer kom på tal, så är det ca noll män som ens torkar snasen när de pissat. Än mindre tvättar händerna efter att de skakat av den lite slappt.

      Snuskigt som fan. Varför är män så jävla vidriiiiiga.

       Tacksam över att min man blev uppfostrad av sina föräldrar och faktiskt undviker pissoarer så långt det är möjligt, sitter ner och kissar och ALLTID tvättar händerna när han kommer hem, lagar mat och har varit på toaletten.

       Glömmer aldrig när vi hade middag hemma hos oss och min kompis man gick in på toaletten och det lät så att man skämdes när han stod och kissade. Han fick knappt upp byxorna innan han kom tillbaka så någon tvätt av händer blev det inte heller. Dagen efter luktade det urin där inne! Pinsamt beteende och jag fattar inte hur vissa kan tycka att det är attraktivt med män som beter sig så. Typ som att det ska pinkas revir! Djur!

    Ja fy vad äckligt de som skakar av snoppen och inte ens tvättar händerna. Och alla bakterier på spolknappen osv 🤮

   Noterat hur många män som knäpper gylf och byxknappar när de går ut från toaletten? Troligtvis inte tvättat händerna för varför skulle de stå med uppknäppta byxor vid vasken…? Mhmmm. :-/

    Haha pratade exakt om detta med en kollega idag. Har ni någonsin sett en kvinna knäppa byxorna när hon kommer ut från en offentlig toalett? Vill hävda att det här är en manlig sak att göra.

     Ja det är sjukt märkligt… Vissa fläker ut gylfen så mycket så man ser mönstret på kallingarna. Alltså varför… 🙁

      Ja verkligen. Väntar bara på att de ska bli så slöa att de inte ens ids dra upp kalsongerna innan de travar ut.

    Borde det inte betyda att de faktiskt har tvättat händerna innan de knäpper gylfen? Det är ju snarare mer hygieniskt än att knäppa gylfen innan man tvättar händerna som ni menar att kvinnor gör 😅

     Varför skulle det vara mer hygieniskt?

      Inga bakterier hamnar på gylfen då.

       Vad gör det om bakterier är på gylfen?

       Oavsett om man tvättar före eller efter man stänger byxan så kan man väl stänga byxan innan man går ut bland folk?😅

     Fast då borde man inte ens dra upp brallorna innan man tvättat händerna?

      Det kanske de gör med tänderna?

   Haha men eller hur!!

   Ja, helt sjukt? Jag hinner knappt ta av mig jackan innan jag tvättar händerna när jag kommer, har alltid varit så. Även om jag bara varit nere och hämtat posten typ. Har inte haft en sjukdag på 6,5 år, kanske har med mer än handtvättningen att göra men det känns inte som att det är något negativt iaf 🤠

    Har aldrig haft en sjukdag heller på ungefär lika länge och tvättar nästan aldrig händerna…

  Så skönt att slippa kramas med folk man inte velat kramas med tidigare heller. Nu kan man iaf backa utan att verka knäpp. Vilket är helt sjukt att man alltid fick en konstig reaktion för att man inte ville ingå en kram med en ytterst ytlig bekant.

   Så konstigt är det kanske inte. Bodde ett tag i ett land där man kindpussas. För mig var det väldigt obehagligt i början och jag kände mig stel och ryggade tillbaka. Det var ju jag som var den konstiga då det är socialt accepterat sätt att hälsa där. I Sverige är väl inte en kram så udda om man är bekanta. Lite som att någon drar undan handen om man ska skaka hand.

   Äh, jag är ingen kramälskare men kan ändå se att det är ett hyfsat vedertaget sätt att hälsa på i Sverige.

    Inser att jag kanske är ”skadad” av pussandet och därför tycker att kramandet är ganska milt. Så jag är inte den som är den om ni inte håller med mig 😊

    Jag tycker till och med det varit skönt att slippa handskakandet under pandemin och det tar jag gärna med mig framåt! Har varit på både visningar och jobbintervju osv och då har man bara hälsat trevligt sen hållt avstånd, så skönt. Man BEHÖVER inte ta i hand eller kramas, hoppas det blir socialt accepterat att skippa det.

     Jag tycker att det har känts jättekonstigt att inte skaka hand. Speciellt inom jobbet. Känns fortfarande så otrevligt att ta emot någon utan att skaka hand, trots att jag vet att alla är med på det.

  Mitt liv har tuffat på precis som vanligt under pandemin. Enda skillnaden är användandet av visir och munskydd. Hoppas vi slipper det snart!

   Samma för mej, absolut inget ändrades i mitt liv när pandemin började förutom att jag jobbade hemma i tre månader men sen var jag tillbaka på jobbet och allt är som vanligt. Tvättar händerna har jag alltid gjort ofta för jag tycker dom känns äckliga efter ett tag när man har tagit på en massa. Mäker ju knappt ens av att det är nån pandemi.

  Älskar att spendera tid hemma med sig själv och djuren och kommer fortsätta göra det! 😄

  Jag bor i London och det var sa skont med lockdown och mindre stress ute pa gatorna. Nu far jag angest bara att ga utanfor dorren.

  Mammor med barnvagnar som tror de ager gatorna och vagrar flytta pa sig (bara blanger surt).

  Manniskor i ovrigt som man moter, som bara ser sura och otrevliga ut.

  Bilar som kor 100km/h pa 30 vagar och bara tutar. Sa fort man ska ga over en gata later det ”tuttuttut” – sa stressande.

  Vet inte riktigt hur jag ska hantera den okade stressen jag kanner att bara ga utanfor dorren. Har aldrig kant sa innan.

   Bodde i London första 8 månaderna av pandemin och det jag tänker på så här i efterhand är hur sårbara vi var. Allting stängdes ju ned förutom matbutiker och där var det svårt att få tag i något. Jag kände mig så utsatt och min första tanke var att jag måste skaffa bil så att jag inte blir så låst.

   Nu är jag ingen veteran men som känslig för sensoriska intryck var det enda som fick mig att fungera i London att konstant ha hörlurar med musik i öronen.

   Flytta från London kanske?

  Blir så förvånad över hur många som verkar må bra av att sitta isolerade hemma. Eller är det mest de som hörs? Känns ju som att det går emot allt.

  Något måste ju vara fel med samhället om folk får ångest av att vara med kollegor, vara bland andra människor osv.

  Eller finns det folk som också saknar det normala livet innan pandemin??

   (Syftar inte bara på detta inlägg utan generellt när det pratas om pandemin. Känner mig som ett ufo som blev deprimerad förra hösten när jag jobbade hemma i min lilla lägenhet)

    Folk här är inte representativa för hela svenska befolkningen. Hur många kommentarer är det i genomsnitt? Typ 80, fatta hur lite det är. Och många som sitter här inne är ensamma, deprimerade, dumpade osv.

     O bittra o avundsjuka, glöm inte det

   Det är väl naturligt att man tycker det är skönt att slippa trängas med främlingar varje dag. Jag tror vår hjärna är programmerad mer för att träffa våra nära och kära varje dag, inte en massa okända/avlägsna bekanta/folk man inte gillar.

    Hmm.. ja, men hur mycket trängs man med främlingar varje dag. Bor man i en stor stad så visst men jag som bor i en mellanstor stad tycker inte att trängsel är ett problem direkt.

     Nä ok men jag bor i Stockholm och jobbar (jobbade) i city, superträngsel med främlingar morgon och kväll i t-banan, trängsel på lunchhaket, en massa kollegor på kontoret varav jag är tajt med kanske 10% resten ”bekanta”, handla mat i superträngsel på ICA… pust! Enbart jobbigt allting!

      Kom till Norrbotten. Här finns det gott om plats för dig också 😊

       Haha ja jag tror jag drar faktiskt!

    Trängas med främlingar är väl inte samma sak som att träffa kollegor tex.

     De flesta på mitt jobb skulle jag aldrig vilja umgås med frivilligt utanför jobbet eller ens har något utbyte av på jobbet på något vis 😂

      Haha, samma här! De är helt ok att jobba med, men har inget som helst behov att ha en social relation med dem utanför jobbet.

       Det var väl inte det som påstods att man skulle heller?

    Jag gillar verkligen att ha massa främlingar/avlägset bekanta omkring mig, superspännande ju! Ok kanske inte trängas i en tunnelbanevagn men annars. Behöver olika intryck och inte bara träffa samma människor/se samma platser/ha samma rutiner hela tiden.

     Oj vad främmande detta lät! Samma sak gör mig superstressad.

    Det var bra skrivet. Så har jag aldrig tänkt på det. Men det låter rimligt.

   Håller med dig, känner likadant!

   Tror också att träffar man inte så mycket folk så vänjer man sig vid det också och blir lat/bekväm/mindre social? Ungefär som när man ligger i soffan hela dagen så blir man tröttare än om man gör massa saker (jag fungerar iallafall så).

   På något sätt tror jag att många intalar sig själva att de inte behöver/vill träffa andra människor, att de mår bäst själva, kanske ännu mer under pandemin där många inte haft något val? Har svårt att tro att detta är naturligt, människan är ett flockdjur och alla undersökningar visar på att nära relationer är det viktigaste för att må bra.

    Ja ibland tycker jag att det är jobbigt att träffa vänner eller gå på en aw men egentligen är det själva vetskapen om att gå dit som är jobbig. Att det är bekvämare att stanna hemma för det kräver mindre jobb. Trots att det alltid blir kul när man väl tar sig dit.

     Nu kommer jag och lägger mig här! Det är väl fantastiskt att ni mår bra av det! Men sedan finns det även andra människor som aldrig aldrig aldrig uppskattar allt det där. Som grämer sig inför att gå på aw i veckor och som bara väntar på att få till ett tillfälle att lämna Awn så fort det är socialt accepterat. Det finns människor som faktiskt inte vill eller mår bra av ytliga sociala tillställningar. men som kanske har ett par vänner de mår bra av att umgås med då och då. Att vara introvert är inte att vara missanpassad och lat. Varför känner så många extroverta människor att de ska tycka och tänka om hur introverta människor lever sina liv. Man ser sällan en introvert som gormar om hur fel extroverta lever och hur de ska leva för att må bra.

     Människor är olika och bara för att en tycker att alla borde vara som en själv, betyder faktiskt inte att alla andra fungerar på samma sätt.

      Fy vilken dålig text det blev! Ber om ursäkt.

      Exakt, tack!

      Nej jag (ts) har aldrig sagt att alla ska vara som mig. Är bara förvånad över hur många som verkar tycka att den isolering vi ändå levt under har varit något typ av drömläge. Jag är själv introvert och har inte något större socialt liv, men att så många verkar trivas med att slippa gå till arbetsplatsen och träffa vänner osv förvånar ändå mig. Speciellt hur många som verkar få ångest av dessa saker, säger väl ändå något om samhället vi lever i. Människor är ju trots allt flockdjur, dvs total isolering från andra bör inte vara det vi föredrar. Thats all.

       Jag har mått generellt bättre under pandemin då jag fått jobba hemma pga jag älskar tystnad. Jobbade på kontor innan där man hade minst 3 nära bordsgrannar och jag visste knappt hur mentalt utmattad jag blir av ljud, småprat och musik. Hemma får jag ha helt tyst medan jag jobbar och då är jag inte alls lika trött när jobbdagen är slut! Förstår att många trivs i myllret men tror vi är kanske 50/50 när det kommer till trivas/inte trivas hemma på dagtid.

       Min bild av det är nog mer att många har uppskattat att just få ha möjligheten att jobba hemifrån och gärna skulle fortsätta göra det en del även efter pandemin. Jag har inte hört så många som tyckt det varit skönt att inte få umgås med nära och kära, men många som tyckt att det varit skönt att slippa middagar med vänner som kanske är lite mer utanför den närmsta sfären.

       Min personliga upplevelse är att jag gärna hade fortsatt jobba hemifrån 2-3 dagar i veckan och sedan varit på plats på kontoret 2-3 dagar i veckan. Det hade jag mått bäst av. Jag har saknat min absolut närmsta bubbla i pandemin men njutit i smyg av att inte behöva träffa mer avlägsna vänner, kollegor och bekanta. Det har varit skönt att inte behöva gå på sociala event eller att behöva tacka nej och känna sig otrevlig😊

      Jag är introvert, men det betyder inte att jag inte gillar att träffa folk, ”bara” att det tar mycket energi. Ju större tillställning och ytliga kontakter desto mer.
      Vill bara förtydliga att det inte bara är en introvert/extrovert-motsättning. Jag saknar verkligen AWs med kollegor som jag i vissa fall inte träffat på ett drygt år, sammanhållningen blir sämre när man aldrig ses imo.

     Jag brukar också känna mig trött och osugen på att gå på fester och aws ibland, men märker alltid att när jag har haft en väldigt social vecka så mår jag så mycket bättre. Och den veckan Jag har tackat nej märker jag att jag blir nedstämd och orkeslös.

    Eller acceptera att människor är olika? Jag har aldrig gillat det sociala och blir bara stressad av nya människor, det ligger i min person. Det handlar verkligen inte om ”lathet” 😆 Utan att jag och många andra helt enkelt faktiskt mår mycket bättre av en socialt lugn tillvaro.

     Men en socialt lugn tillvaro kan man väl ha trots att man går till jobbet och handlar sin mat i en fysisk butik? Livet i en lockdown krävs väl inte för att ha det lugnt socialt? Detta sägs från en extremt introvert person så ta det inte som ett påhopp.

      Som sagt, vi är olika. Jag kan bli jättestressad av folk i butiker, eller ett trångt fikarum också. Att slippa det har varit oerhört befriande.

   Jag är också förvånad över detta. Särskilt de som säger att deras sociala fobi nu är bättre då de aldrig måste lämna hemmet. Eh tja eller så har man bara börjat undvika att ta tag i ett stort problem som riskerar att bara bli värre med åren…

    Tror det har att göra med att de slipper ångesten som social förbi för med sig. Då är det klart att det känns bättre.

    Min sociala fobi har blivit bättre i butiker pga att jag fått gå med mask ”så ingen känner igen mig” och för att människor inte stått fast i en o flåsat en i nacken i tex köerna, har inte känt mig instängd/omringad.
    Men visst stämmer det att en viss del undvikit problemet o stannat hemma och därför mår bättre.

   Samtidigt går den psykiska ohälsan upp i länder som har strikta lockdowns.

    Det är väl inte så konstigt, om många blir av med sina jobb? Behöver ha att göra med att ALLA i dessa länder saknar att vara sociala, utan att de saknar sin ekonomiska trygghet, Einstein.

     inte*

     Men gud ta det lugnt. Jag är kapabel att göra en djupare analys än så. Tyckte bara att det var lämpligt att nämna att pandemin inte bara har bra effekter på folkets psyke.

     Vill du ha en längre utläggning om social hälsa för att vara nöjd?

     Vad är vitsen med att vara så väldigt otrevlig här inne? Du hade kunnat säga det där betydligt trevligare och din poäng hade gått fram ändå. Är det en tävling i vem som kan vara syrligast här inne?

    Speciellt hos barn.

   Har jobbat hemifrån i mer än 1,5 år och saknar INTE kontoret och kollegorna. Vissa träffar jag ändå på luncher och AW’s utomhus. Bor ensam men är inte ett dugg isolerad, det bästa med pandemin är ju att man kan välja vilka man träffar 😇

  Det är otroligt att hon är så extremt osympatisk med tanke på att hon är ”retorikexpert”.

   Klarar inte av henne, hon verkar så inåtvänd och självcentrerad. Och ja osympatisk 😒

    Hon är så konstlad. 🙈

  Kommer resa extra mycket nu, flera långa resor varje år ✈✈

  OT
  Nu har Paows kille lagt upp en bild på sig i storys. Obs bedömer inte hans utseende nu. Fascinerad sedan det tidigare inlägget här på BB om just den eventuella operationen… Visst har han ”lyft ” ögonbrynen och i så fall mindre än det verkade enligt skärmdumparna i inlägget eller inbillar jag mig? Är det förresten trendigt att göra sånt nu?

  Kan man inte få ont i huvudet av att göra sådana lyft? Och av att göra typ de där kattögonen som Paow gjorde?

   Tror faktiskt bara det är trådlyft a la Hadid.

  Jag hoppas att folk har lärt sig att inte gå till jobbet sjuka. Eller ta med sina sjuka ungar på jobbet.

  🙏🙏🙏

  Jag har nog blivit mer ängslig över hur sårbar min bransch är (förlorade jobbet) och hur beroende jag är av andra. Jag vill inte vara det. Inte så att jag vill vara självförsörjande men jag ser alltid till att ha några extra saker hemma, typ mini prepper. Och har börjat fundera på att köpa bil så att jag inte är fast när kollektivtrafiken slutar gå som var fallet när jag bodde utomlands.

  Blir äcklad när folk skriver ”jag kommer tvätta händerna oftare. Exempelvis när man varit i affären”. Förlåt men är inte det en självklarhet och någonting alla vuxna människor bör ha gjort tidigare. Eller tar går ni till matbutiken och sen direkt hem och bakar bullar utan att tvätta händerna? 🤮

   Det cirkulerade här i Finland reklam på tv hur du sku tvätta händerna i början av pandemin… Kom ihåg 30 sekunder, ha int vattnet på och rinna, över hela händerna och kom ihåg tummarna, ta int i kranen med händerna utan använd engångs papper.
   Såna saker man lärde sig i förskolan och skolan. Och den kom nästan i varje reklampaus…

    Eller hur! Om man har möjlighet att hålla så god hygien som vi har i Sverige, varför då envisas med att inte tvätta händerna efter toalettbesöket? Vidriga j*vlar, får panik bara av tanken på alla tarmbakterier som finns på t ex kortmaskinen i affären 😖

   Umm.. I många länder så använder man fortfarande handen vid toalettbesök. Är rätt säker på att med mångkulturella samhällen så kommer nödvändigheten att informera om grundläggande hygien.

    Svenska män är så bra på att tvätta händerna.

  Jag har nog mest bara fått vatten på min kvarn. Innan tyckte jag att folk var dumma i huvudet och äckliga, hatade mitt jobb och att behöva träffa människor varje dag.
  Nu är det inte något jag tycker, nu är det fakta. Människor ÄR äckliga och tröga och mitt jobb ÄR piss.
  Så… 👍

  Är det för mycket ot så får Camilla ta bort.

  Men en tråd för oss som längtar tills restriktionerna försvinner. Kom med lite solsken inför framtiden. Vad ska ni göra?

  Själv ska jag gå på green days konsert i Stockholm i sommar och sen boka en resa utomlands med min sambo. Fira att vi båda tagit examen. Längtaar!!!

   Ska gå på GES i år och nästa år blir det The Ark och Jesus Christ Superstar. Fy fasen vad gött!

   Jag ska äntligen få gå på Harry Potter in consert med Fången från Azcaban på Scandinavium!!!

  Kan inte säga att min personlighet har ändrats, det är mer att resten av världen har antagit min personlighet, haha. Jag har verkligen fått leva ut alla mina drag. Jobba hemifrån, inte kramas, utrymme runt en i affären, tomt på sätet sidan om på bussen och framför allt så har det varit helt socialt accepterat att tack nej till att träffa folk. Jag tycker att vi behåller de här restriktionerna. Fina grejor!

  När man läser här inne kan man inte förstå att folk fortfarande hävdar att extrovert är normen i Sverige.

  Skulle vilja höra hennes post-pandemistiska reaktion på detta, även CW´s skulle vara kul att se. Fast nu har de ju iofs gjort avbön så allt är ju såklart sopat under mattan och glömt och borta. Ingen av de har någonsin betett sig så förjävligt så att det blev skickat dödshot och drogs upp en mördad person bara att för egen vinnings skull vinna likes. Eller just det, det var ju CW´s följare som TVINGADE henne ….. Hoppas att det kräktes upp havredrycken i morse när de läste detta https://www.dn.se/kultur/det-ar-galet-absurt-lite-smaklost-och-valdigt-roligt/

   Men är det så svårt att tygla ditt förakt att du bara lyckas printa ihop rent svammel? Är själv ”team specialisterna” men samla dig för guds skull så kanske du kan föra fram någon form av enklare budskap.

  Läste att 20% av alla de som skaffat hund under pandemin planerar att ta med hunden till jobbet. Spännande för alla allergiker…

   Men buhu ta medicin som normala människor.

    Jag ska ta med mina fem höns, ett gäng får och grannens två hästar på kontoret. Myzigt.

     Gärna 😍

    Fy fan vilken dålig kommentar. Du vet många av oss får stora problem trots medicinering. All allergi och astma går inte att medicinera bort. Helvetet vad jag är less på såna som dig.

    Men dummer 🤣

   Haha min kollega blev rasande när vår chef inte lät honom ha hunden med på jobbet nu under pandemin. Well… det är en arbetsplats, inte ett hunddagis.

    Kan förstå att man inte kan ta med hunden om man jobbar i matbutik men om det är ett kontor? Och ingen är allvarligt allergisk? Då finns egentligen ingen anledning att förbjuda det. Man ska väl som arbetsgivare vara flexibel och ge sina anställda de bästa förutsättningarna att jobba. Vi har bara ETT LIV, orka förbud!

     Vi är en offentlig myndighet där även allmänheten ska kunna komma in. Det fungerar alltså inte bara om de anställda är okej med att hunden är där då det kan hindra besökare från att komma. Allergier, hundrädda osv. Vår arbetsplats är öppen för allmänheten så då blir det svårt. Och vår chef har då dragit gränsen vid noll djur öht för att slippa alla ”men min get då!!?”. Men ja, på vissa arbetsplatser kan man ha med djuren. Toppen där det fungerar.

      Men hundar är liksom tillåtna på kollektivtrafik och tåg etc. Tror nog att även din myndighet kan rymma en hund utan att den kommer i närkontakt med allmänheten på besök. Har själv inga planer på att ta med hunden till jobb eftersom jag vill jobba ostört om jag råkar vara på kontoret.

       Tja, du får ta det med min chef om du vill förändra min arbetsplats. Jag trivs bra utan både djur och barn på jobbet så jag tänker inte bråka om beslutet.

        Jag har redan skickat ett mail till din GD… jag bryr mig egentligen inte om hundar inte är välkomna men resonemanget håller inte och det stör mig.

       Är väl kanske inte bara en anställd som vill ha djuret på jobbet om det tillåts.

       Ja och det är idiotiskt att det är tillåtet. /en som aldrig kan åka buss

     Jag var på en sån arbetsplats där alla tillfrågades om lilla hunden var okej. Alla sa ja. Inte så lätt att som nyanställd då resa sig och säga att nej, jag är hundrädd så kan den vara hemma. Blev att jag jobbade mest hemifrån i stället.

      Eller så lär du dig hantera din hundrädsla. Seriöst den kommer inte äta upp dig. Dina kollegor runt omkring dig är mer farliga än hunden.

       Ingen pallar väl ta med sig en antisociala hund till jobbet för guds skull.

        Jag pallar inte umgås med mina introverta och sjukt tråkiga kollegor så hänger gärna med en hund!

         Ta jobb på ett hunddagis.

       Kommer den inte äta upp mig? Men dåså, jag är botad 🙏

    Nä fy inte hundar på kontor, kommer ju lukta skitäckligt! Och en massa hår överallt. Nej, djur får fan stanna hemma, de har inget på en arbetsplats att göra.

   Det har man väl förhoppningsvis kollat med arbetsplatsen om det är okej, ser inget problem med det. Känner många som har arbetsplats där man kan ha med hunden.

   Tror det är många som kommer att lämna in hundarna på hundstallet eftersom de inte får vardagen att fungera. Många har nog inte fattat vad det innebär att ha ansvar för ett djur

  Kommer fortsätta använda handsprit och känna glädjen över att äntligen – men inom rimliga gränser – kunna umgås med människor igen.

  Om jag jämför mig själv nu och innan pandemin så är jag mycket mer öppen med mina tankar kring saker och ting. Jag har också blivit jobbigt medveten om hur lätt det är att påverka människor genom det som står i media och hur solidaritet enligt vissa ska gå åt bara ett håll. För att göra en väldigt lång historia väldigt kort…. Annars är jag samma glada Hanna som alltid har nära till skratt och ett leende på läpparna.

  Elaine… hon har bett om ursäkt till Mr Cool två gånger nu men kan fortfarande inte ta reda på vad han heter. Först riktade hon ursäkten till Jonatan Unge, och svarade att hon trodde hon nämnt ”en i gänget”. Nu har hon riktat en lång ursäkt till Simon Gärdenfors på sin blogg. Ingen av dem är Mr Cool, för han heter Anton Magnusson. Antingen är det en medveten härskarteknik eller så är hon otroligt nonchalant.

  Skulle älska att få arbeta hemifrån, istället har jag jobbat över för att täcka för sjuka eller vabbande kollegor varje vecka sedan pandemin startade. Har inte ens haft en förkylning själv så har verkligen slitit. Har typ fått PTSD av att se Messenger-ikonen lysa rött för då vet jag att någon av mina kollegor inte kommer till jobbet och jag måste täcka upp – igen. Så har tyvärr gått från att gilla mitt jobb till att bli bitter och leta efter annat.

  Insett att jag inte har tålamod med människor, blir lätt arg, drar mig inte för konflikter samt vill typ slå slå folk som står nära mig i affären och så,,,,måste verkligen försöka jobba på det…🤦🏼‍♀️
  Känner knappt igen mig själv länge

  Mina katastroftankar har tagit sig till en helt ny nivå. Är så extremt rädd att smitta någon (mest mina föräldrar som är äldre och min syster med cancer) att jag har fått en sån extrem ångest. Är självklart dubbelvaccinerad men inte mina barn som är i skolåldern. Hur kommer man över detta? När kan man umgås igen utan att få extrem ångest?

  är glad att folk ÄNTLIGEN fattat hur äckligt det är att blåsa ut ljus på tårta, som sen alla ska äta av. ”här, ta en slice täckt av mina baciller, varsågod!” nä usch.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *