Reaktioner på Gabriella Joss Xlash-reklam


Ni är många som reagerat på Gabriella Joss reklam för Xlash, där många av er inte ens tror att det är Gabriellas öga på den första bilden. Många av er tror att bilden föreställer är ett av hennes barns öga.
Med tanke på att Reklamombudsmannen precis fällt Paula Rosas för att ha haft mascara på sin ”efterbild”, vilket de såg som vilseledande, så tänkte jag att jag skulle gå till botten med även den här Xlash-reklamen.
Jag ställde helt krasst frågan till Gabriella, och här är konversationen i sin helhet:

Bilden föreställer alltså Gabriella, men är från 2014 och efter att hon gjort en misslyckad fransförlängning.
Här kan ni se det inlägget.
En smula missvisande, om ni frågar mig.

Huruvida hon kommer ta ner inlägget och göra om alltsammans, vet jag inte.
Hade det varit jag så hade jag definitivt gjort det, och med en förklaring och även en ursäkt till följarna.
I Paulas fall så hade Xlash godkänt hennes reklam innan hon publicerade den , men om så är fallet med Gabriellas reklam vet jag inte.
Uppdatering: Xlash hade godkänt även Gabriellas inlägg så i slutänden är det företaget som verkar släppa igenom vad skit som helst.

Det inger ju inga större tankar om seriösa företag, som släpper igenom den här typen av reklam. 
Kanske kan var dags att sätta sig ner och ta sig en funderare på vilken typ av företag man vill profilera sig som?
Vi man vara ett, där potentiella kunder redan vet att det inte går att lita på före och efterbilderna, eller ett som tar sin marknadsföring seriöst och som aldrig skulle släppa igenom den här typen av reklaminlägg av påverkare?
Eller är Xlash helt enkelt ett företag där kvantitet är viktigare än kvalité?

Vad tror ni? 

 

126 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Men herregud. Bilden är över 10 år gammal och hon använder den som ett exempel?

  Mailade faktisk XLASH och fick svar att de värdesätter genuina samarbeten, så ingen skugga på dom. Har en vän som testat X-LASH och är supernöjd.

   Som om hon inte hade tagit en enda bild av ögonen på 7 år, influencers gör ju inte annat än att fota sig. Men Bianca tar priset för falsk marknadsföring och vilseledande reklam när hon i senaste videon påstår att något träningsmärke ger henne så snygga bröst. Det upprepar hon flera gånger. Det är en plastikkirurg som sett till att hennes bröst är snygga, inte någon sportbh! 🤦🏼‍♀️

    Haha reagerade också på det från Bianca. Så skenheligt!!!

    Det är faktiskt det enda jag går på när jag köper träningskläder. Ser jagsnygg ut i dem, och framförallt-ger de mig snygga bröst?

     Toppen! Men du missar poängen, Bianca har fyllt på sina bröst med fett från låren och påstår att det är en sponsrad BH som har gjort skillnaden

  Jag upplever att xlash faktiskt fungerar. Så länge du fortsätter använda det dvs.. slutade en period och då kändes fransarna superkorta istället. Dock så tar det tid och man måste ha tålamod. Säkert därför flunsorna fuskar med före/efter bilder..

   Att det endast funkar vid användning är dock inte xlash ”fel”, ögonfransarna har kort livslängd och behöver därför att man fyller på med xlash regelbundet för att hålla i effekten

  Behövde nog inte fler anledningar att inte handla på NAKD men här är ytterligare en. https://www.hd.se/2021-09-14/anstallda-tillbaka-efter-dodsolyckan–nu-vantar-flera-utredningar

   Kan du klistra in vad det står i artikeln, den är låst. Jag har inte hört talas om olyckan.

    En man blev ihjälklämd på lagret.

   Det har ju ingenting med NA-KD att göra…. Sådant kan ju hända överallt, på alla lager?

    Precis! Jag har jobbat på lager och blev påkörd av truck så illa att jag hade tur som inte blev av med foten. En annan kollega var centimeter ifrån att få flera ton över sig när någon staplat lastpallar fel. Nej det ska inte kunna hända, men precis som inom alla yrken så är olyckan framme ibland.

  Intressant också varje gång hon använder tandblekning, hon visar liksom aldrig före och efter så man kan inte vara säker på att det verkligen fungerar. Inga bilder på sina tänder ens. Litar inte ett dugg på bloggare eller påverkare…

  Jag reagerade mest på att det känns som ett konstigt samarbete då hon ofta skriver att hon använder lösfransar varje dag…

   Exakt. Gabbi säger ju alltid att hon använder lösfransar VARJE dag.

   Och vilka flunsor fixar inte sina ögonbryn? Så att påstå att man fått fylliga ögonbryn tack vara xlash är bara bullahit

    Haha bullshit ska det står

     Jag gillade bullahit😂

  Detta är ju ytterligare ett exempel på hur lata influencers kan vara. Att använda en 7 år gammal (och missvisande) bild är ju tecken på en enorm lathet och slapphet. Jag hade skämts.

   Handlar ju om att luras oxå, få fler köp

    Ja det är ju sant, ännu värre.

    Nja fast xlash funkar sjukt bra, mina före och efter bilder är mer imponerande än hennes fusk! Tkr inte att hon ska få arvode för detta jobb 😂 det är en bra produkt men hon får folk nästan att tro att den inte funkar när hon gör på detta viset..

   Och det här ska föreställa deras väldigt ansträngande heltidsarbete?

   Exakt. Om en annan hade skött ens jobb så, så hade det nog gått utför… men visst, flunsa är ett RIKTIGT JOBB! Förutom att lathet och lögner inte tycks ha några konsekvenser.

  Influensers alltså. Man tål dem knappt å tycker samtidigt nästan synd om dem..
  Vilket värdelöst ”jobb” , när det är så svårt att vara ärlig

   Fast dom tjänar mycket pengar. Har hört xlash bytt ingredienser också eller vad man säger. Innehåll låter väll bättre.

    Ändå värdelöst.

  haha då erkänner jag att jag hade fel! men fel av henne att använda 7 (!!) år gamla bilder 😂

  Hahahaha det här är så jävla bra, fin lugg hennes son, nej menar hon, har! Hur tusan kan man göra så oerhört slapp och dåliga samarbeten? Fatta vad mkt pröjs de får för detta! det är för tragiskt alltså

   Fast det är väl ögonbrynet man ser? Tycker det ser ut som ögonbrynet och liten hårslinga

    Ja exakt. Det är ju ett ögonbryn. Vet inte varför Camilla tror att det är en lugg, som att barnet har 0 ögonbryn men lugg nere vid ögonen?

  Ska använda någon bild från när jag var 10 år som ”efterbild” om jag någonsin gör reklam för en ansiktskräm. Len som en babyrumpa 😊

  Hoppas att personen som skrev överst aldrig satte sitt liv på att det var Jason. Hade blivit tråkigt 😉

   haha får använda bättre ordval nästa gång 😌

   Haha! De där powerkvinnorna är så fåniga.

    Mer power att bara låta det bero. Hennes ärkefiende GW skulle aldrig låta sig bli så upprörd. Två meningar så har han fått ur sig en åsikt.

     Jomen faktiskt. Jag tycker Camilla framställer sig som martyr genom det där inlägget. Du kan ju inte kräva att alla ska älska din self promotion- alltid. Om Wallström vill ha mer substans i en powerkvinna än garderoben så måste ju Wallström få tycka det.

      Exakt. Margot kan väl inte som kvinna och politiker vara skyldig att beundra Läckbergs förehavanden.

       Det är ju inte ens Läckberg som person Margot ironiserar över. Hon ironiserar över att en powerkvinnas främsta attribut enligt powerkvinnan själv då är klädkammaren. Om Läckberg vill påtala det finns mkt mer substans än så i hennes powerkvinneri så kanske hon bara får sluta hävda att det viktigaste hon har i livet är hennes garderob. Den kritiken drar hon ju liksom på sig själv.

    Alla verkar ju störa sig mest på titeln Powerkvinnor och enligt kvinnorna själva har de inte bestämt namnet. Kanal 5 (eller vilka som sänder?) hade kunnat kalla programmet något annat, typ Kvinnliga företagare, Entreprenörer eller annat så hade det säkert varit lugnare. De borde nästan kunnat förutspå dessa reaktioner då tex tidningen Mamas priser alltid får samma typ av kritik.

     Exakt – sådan miss att kalla programmet Powerkvinnor. Bäddar både för missförstånd, hån och löje.

     Vad kallar mama sina priser?

    Som TramsFrans skrev:

    ”Hittills i programmet har vi fått lära oss att svenska powerkvinnor jobbar hela tiden, men det verkar alltid finnas tid till att bemöta kritik och bråka med främlingar på internet.”

    Bam!

     Frans!!!😅✊

     Läckberg skrev i en kommentar att sånt här ger henne energi då någon menade på att det kanske är bättre att ignorera.

      Hon menar att hon hakar upp sig och kan inte släppa taget om allt från nonsens-kommentarer till oliktänkande runt hennes förehavanden.

       Lackberg är alltid väldigt snarstucken som typ Laila och Anna Book.
       I Bohuslän kallar vi den sorten för näbbgäddor och en näbbgädda kan vara både hona och hane. 😉

        Ja vad har hänt med henne hon börjar bli som Anna Book, sjukt pisanmt av Läckberg. Förstår inte alla som tokhyllar henne men andra kändisar vågar väl inte annat.

      Ja jag läste det. Tror det är hennes dåliga självförtroende som spökar.

   Camilla L kör nån strategi enligt vilken anfall är bästa försvar? Hon svarar ju inte på Margot som ironiserar över att en ”powerkvinnas” viktigaste rum är garderoben utan låtsas som att Margot missunnar henne hennes pengar. Maggans kritik handlar ju inte öht om det.

    Nästan lite Book-varning på aggressiviteten.

    Läckberg verkar mena på att hon ska stå höjd över all sorts kritik, annars kommer hon tolka det som missunnsamhet och avundsjuka och att det är hemsk att kvinnor inte backar varandra och ställs mot varandra. Hon har FAKTISKT jobbat hårt för sina pengar och då ska man inte få någon som helst kritik för något! Det är hennes mantra och svar på allt – att hon jobbat hårt och offrat mycket.

     Divalater tror jag det kallas.

   Nästan fånigast är hur många dokukändisar som lajkar och kommenterar på inlägget…kan man på riktigt bli så kränkt över att någon tycker man är lite fånig i sin framställning av sig själv? Det händer väl att folk tycker det?

    Och alla som påstår att det är en svenska avundsjukan som är i farten igen.

    Det där med konstruktiva åsikter verkar inte ligga för henne. Inte riktat mot sin person iallafall. Märkligt med tanke på hur hon hela tiden väljer att sticka ut sitt huvud i det offentliga rummet. Men inte kan hantera klimatet.

   Blev illa till mods när man läste hennes kommentarsfält. Dessutom så tycker jag att Läckberg har förändrats senaste åren. Inte lika ödmjuk. Hela tiden snackar om jobba hårt och visar upp mycket lyxigheter.
   Så folk som lever i förorten och får inte så bra inkomst per månad, jobbar inte de hårt eller? Undrar vad hon tycker om folk som inte kan jobba pga kroniska smärtor, depressioner osv. De kan ju inte jobba sig uppåt. Ser hon ner på sånt.

    Verkligen ett gäng grupptänkare.

    Till hennes försvar (och i övrigt försvarar jag henne inte direkt här) så ställer hon ju inte sitt hårda jobb mot någon annans. Att hon jobbat hårt för att ta sig dit hon är innebär ju inte per automatik att hon inte tycker att någon annan jobbar hårt.

     Håller med. Försvarar henne inte heller i allt detta men just det här med hårt arbete handlar nog bara om att markera för andra att hennes lyx och flärd kommer från hårt arbete och är inget som hon bara snubblat över. Har ingenting att göra med att andra, som lever utan lyx och flärd, INTE jobbar hårt.

    Frågan är ju hur hon motiverar sitt epitet, powerwoman, som hon antagit. Vad är det som sätter henne i denna särställning gentemot alla kvinnor? Känns en smula oigenomtänkt och självgott.

   Kolla på alla mot alla säsong 1 på kanal 5, Camilla Läckberg är inte den smartaste deltagaren

   Rikitgt pinsamt av Läckberg, är hon så lättkränkt eller är det för att hon vill få uppmärksamhet och flytta fokus och bli till ett stackars offer efter att hon gjorde bort sig igår. Skulle tro det. Förstår inte hur hon orkar med att försvara sig och skriva alla dessa utläggningar om vad hon åstadkommit med två tomma händer osv osv. Och så alla kändisar som hyllar henne, pinsamt. Ingen vågar kritisera Läckberg då tar det hus i h….te och hon hänger ut och ger igen dubbelt. Det var väl inget hemskt påhopp heller som Wallström skrivit, inte ska hon få massa hat och skäll för det. Herregud alltså.

  Hon har väl aldrig haft lugg 😂

   Speciellt inte spretig och blond lugg😂

  Ska du inte skriva om Camilla Läckberg vs Margot Wallström på twitter 😃

   Kanske kommer. Är ju inte direkt TT det här.

  Du är som en hyena Camilla. Hade bara blockerat dig om jag vore influencer. Giftiga människa

   Det är väl bra att Camilla finns. Så folk får veta hur influenserna luras och beter sig mot sina följare.

   Camilla bevakade ju Gabbjoss flitigt förr men det avtog nästan helt efter att de träffades för en fika i sthlm. Så upplever jag det i alla fall…

    Exakt! Det går bra att snacka om andra influensers men sedan fikan är hon väldigt noga med stackars Gabjossan

    Hon är nog riktigt bra på att manipulera, hon har framställt sig som ”en liten skör tjej” som har gjort så mycket trots att hon baaara är 26 år. Men nu på senare dar finns det inlägg där hon skrev att får hon inte höra det hon vill höra blir hon skitsur, och att killar aldrig vet vilken Gabriella de får, hihi såå spännande 🤢

   Har man inget att dölja tycker man inte så! 😂

    Och vad FAN har jag att dölja? 😂 vet inte ens vem den här bruden är men Camillas framtoning är som vanligt inget att hurra för

     Och vem FAN är du då?? Någon butthurt influenser som inte får någon bloggtid?

      Du är ju dum i huvudet. Är det bara influencers som kritiserar Camillas sätt eller? Korkade fån

   På vilket sätt är hon som en hyena?
   Och hur är hon giftig?

   Vore kul med en förklaring hör känner jag 😃

    Hennes meddelanden är så passivt aggressiva att det blir obehagligt. Och det handlar inte bara om det här meddelandet till denna tjej utan det är ett återkommande beteende som syns oavsett vem hon tar kontakt med.

   Om det är att vara en giftig hyena att ifrågasätta saker på sociala medier, så får jag tacka för komplimangen! 🤩

    Nej det är din ton som är giftig. Du är så himla på och passivt aggressiv. Du har fått kritik för det flera gånger förr men såklart bryr du dig inte.

     Okej, då förstår jag mer av bakgrunden till din kommentar. 🙂

   Oj! Jag tänkte, BRA JOBBAT Camilla!
   (Fast det menar ju iofs du också…)

  Har tänkt på att Gabjoss ALLTID sitter i badrummet eller på golvet (!) när hon gör sina samarbeten på stories. Förut var det alltid i trappan. Ljudet är superdålig då det filmas för långt ifrån liksom.

   Brist på fantasi.

   Eller hennes kissnödiga poser framför spegeln 🙈

   Ja alltså varför sitter man på en toastol när man ska filma ett samarbete? 😂 Trodde det ingick i flunsjobbet att vara lite kreativ

   Att det filmas långt ifrån beror nog på hennes dåliga självförtroende, har för mig att hon nämnt det för några år sedan på bloggen att hon inte tycker om att foto ansiktet osv. Hon är däremot jättefin 🙂

    En som verkligen hatar kameror i ansiktet väljer inte ett sånt yrke, I smell bullshit..

     Kan mycket väl vara bs men finner ingen annan logisk anledning till att ta bilder som hon gör eller lägger på ett filter när hon väl lägger upp en bild på ansiktet 🙈

   Ja och kläder visar hon upp snett långt ifrån 😂

   Ja jag har också tänkt på det! Och den som filmar smyger närmre efter ett tag men undviker att filma henne i närbild utan går rakt ner till produkterna i hennes händer. Samma varje gång! Dålig bild och dålig kvalitet på hennes samarbeten! Trist med samma upplägg på alla samarbeten!

  Syns tydligt det är en pojkes öga! 😂

  Asså fy vad pinsamt! Och sen att de kommer med argument om hur hårt de sliter för sina pengar och hur jobbigt yrke de har.
  Inte nog med att förebilden är gammal, den är också i en helt annan vinkel än ”efterbilden” vilket gör det ännu mer missvisande

  En fråga som har med instagram att göra. Om man har låt oss säga 300 st följare, och inga köpta såklart. Sen plötsligt har man 150 st följare kan man ha dubbelt mindre om man själv tar bort folk som man följer eller tom blockerar? Frågan gäckar mig har en undran hur någon kan ha tappat dubbelt av sina följare men har inte själv avföljt någon. Om ni nu förstår min fråga. 😊😁

   Fattade inte riktigt frågan men om du avföljer många samtidigt avföljer nog de flesta av dem även dig.

    Förstår att det var lite svårttolkad ber om ursäkt för det. Nä den människan har inte avföljt någon däremot har hälften av hennes följare försvunnit, har inte haft köpta följare så vitt jag vet men däremot att just hälften försvann över en natt. Kan de hända att hon blockat de och alla försvann? Undrar mer över funktioner på instagram hur vissa saker funkar. 😊

   Dubbelt mindre? Wtf hälften heter det.

    Så what du fattade men hakar ändå upp dig. 😔

  Jag hade kunnat göra ett bättre samarbete med xlash och fått hälften av lönen som gabjoss fått! Harr massa trovärdiga bilder på mina då naturligt korta fransar som blivit flawless med xlash!!

  Funkar verkligen xlash? Låter för bra för att vara sant. Ganska dyrt också för en produkt som en produkt som inte ger åt resultat.Vill ha en ärlig recension från en vanlig person. Inte flunsor som fuskar med före-/efterbilder

   På mig har det funkat. X-lash gör så att fransarna stannar längre i växtperioden och därför blir längre.

   För mig har det verkligen fungerat! Men det tar tid. Man ska använda det varje dag i en månad och sen 2-3 ggr per vecka för att underhålla det.

   Det funkar men mina ögon tål inte den. Blir jätteröda och irriterade.

  Har hört flera säga att det funkar. Också hört att man fått mörkare hud runt ögonen eller ändrad ögonfärg. Kanske myt. Vet inte, vågar inte chansa 😸

   Var svar till Anna ovan.

   Jag har inte upplevt att huden har blivit mörkare alls. Har använt x-lash i 16 månader.

   Huden närmast mina fransar har blivit lite mörkare. Jag såg heller inga resultat förräns efter 5-6veckor. Men ja, det fungerar.

  Vet någon vad som är ”standard” vid samarbeten? Får influenserna fria händer, ett manus, vill företaget kolla inläggen innan de publiceras? Hur brukar det fungera?

   Vi får fris händer men oftast några punkter som företaget vill ha med.

   Fria* och ofta direktiv typ gärna dig med produkten mot ljus bakgrund osv

    Okej, tack 😊

  Jag fick x-lash i julklapp förra året och använde det i ca en vecka innan jag fick sluta pga väldiga ryck i ögonlocket. Rycken satt kvar i ca 2 månader. Men fungerade gjorde det! Till priset av att se ut som att jag flirtade med alla jag kollade i ögonen. Kommer inte att testa igen!

  Om inte annat är den ena bilden tagen underifrån och den andra med ögat så högt upp det går. Dvs, illusioner av kortare och längre för att förhöja känslan.

  Tycker Gabriella Joss börjar lika Michael Jackson, kan inte sätta fingret på vad det är men likt är det… 🙈😅😂

  Och jag klarar inte av att läsa hennes blogg längre när hon alltid ska försöka se så sexig ut som det bara går på bilder med BARNEN! WTF?!?! Rumpisen måste alltid framhävas, viktigt!

   *likna

   Inte jag heller, ”leker” med barnen i tröjor som inte täcker brösten. Samma uttryck/meningar hela tiden. Använder gamla bilder, skriver likadant om hennes nya kille som hon gjorde med F. Creepy att hon skrev ut bilder på honom från en annan persons story när de inte ens kände varandra, manifestation style typ 🙈😂

    Hon skrev inte ut bilder, hon tog screenshots

     Hon använder ordet ”print” eller ja, sin försvenskande version ”printat” vilket betyder skriva ut, kan lätt tolkas som det då.

   Inskolning på nya förskolan i en liten tajt, urringad croppad top..

   The typisk ung mamma.

  Men alltså hon har ju precis som Uribe mascara på efter-bilden?

  Verkar som hon tog ner samarbetet på storyn 😅🤭

  Men alltså va det är inte hon på förebilden vem gör så 🙈😂

  Tråkigt att de inte gör mer genomtänkta reklamer när produkten för en gångs skull faktiskt funkar. Mins fransar slutade växa. De syntes inte på bild, och var som jag inte hade några. Efter 5 veckor med xlash kom de tillbaka, och de är superlånga och fina. Har använt xlash i 3 år nu. Stryker 2 gånger i veckan och en tub räcker väldigt länge för mig. Säkert 3-4 månader.

  Jag har Xlash mascara, och det är den bästa jag haft. MEN, fakturan kom direkt, mascaran dröjde nästan 2 månader trots flera påtryckningar. Jag fick samma standardsvar varje gång om hur ledsna de var och att de ska skicka ut varan.
  Till slut blev jag ilsken på riktigt, då kom mascaran och ny faktura med rabatt som plåster på såren. Jag kommer tyvärr inte beställda därifrån någon mer gång, tar för mycket energi att behöva strida om fakturor och leveranser. Riktigt illa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *