Times change

Året var 1991 och tidningen Vanity Fair beslut sig för att ha en naken och gravid Demi Moore på omslaget.
Hon var i sjunde månaden och i magen låg mellandottern Scout.
Den här typen av banbrytande omslag hade aldrig gjorts tidigare, och det är intressant att ha i åtanke, med tanke på de mängder av kända gravida kvinnor poserat nakna på omslag sedan dess.
Det som då räknades som en ”nakenchock” i halvkonservativa USA är nu för tiden standardmaterial att lägga ut på sociala medier för den som önskar.

Ta det här fotot på Ida Warg, där hon poserar på ungefär samma sätt som Demi Moore gjorde på sitt omslag. 
Det var det första jag tänkte på när jag  såg Idas inlägg – att det påminde om det här 30 år gamla omslaget.
Det är liksom ingen som ens höjer på ögonbrynet länge av den här typen av bilder, utan man kan ta dem själv i spegeln med mobilen.

Tiderna ändras och sensation blir standard.
Det händer hela tiden, även nu. Margaux Dietz var först ut med att filma sin förlossning och publicera på Youtube, och efter henne så är det nästan lite konstigt om en influencer inte gör det.
Sensation blir standard.

Anledningen till att jag tycker att bilder som den Ida publicerade är så vackra, samtidigt som jag ställde mig frågande till stagade gravidbilder i stora klänningar som fladdrar i vinden likt Carola i Melodifestivalen, ute på ett fält med ett gigantiskt blomsterarrangemang på huvudet, samtidigt som gärna den blivande pappan tår på knä och kysser den gravida kvinnans mage eller formar ett hjärta med händerna över den, är för att hennes bild är naturlig. Avslappnad. Utan krusiduller. Den bara ”är”.

Förlåt på förhand till alla er som ilsknade till av mitt förra inlägg om saken. 
Vill man ta sådana här stageade bilder så ska man ju självklart göra det, och vad jag har för åsikt om saken är ju irrelevant och ingenting annat än en ”moo point”.
Folk har åsikter om allt mellan himmel och jord mest hela tiden, och det får man ju ha, men det betyder inte att man måste bry sig, eller hur?

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker att gravidbilder oavsett stageat eller inte kan vara fint. Men förlossningsvideos har väl funnits länge? Liberos ”Gravid vecka för vecka” har väl haft ett gäng förlossningar under flera år? Däremot blev väl Margaux känd genom sin? Eller? 😅

   Gjorde inte Gudrun Schyman en video på sin förlossning i utbildningssyfte?

    Jo just det! Den såg vi i skolan påååå… hmm början av 2000-talet? 😅

     Hade barnet navelsträngen runt halsen :O

      Rätt vanligt.

      Ja, det hade det. Inte helt ovanligt och det behöver inte innebära någon risk för barnet 🙂

    Jo! Gudrun Schyman är absolut den första jag tänker på när det handlar om att filma förlossningar. Känns som att ge Margaux lite för mycket cred att påstå att hon var ”först” med det haha.

   Absolut! Gravidbilder kan vars fina. Men denna blogg blir mer och mer ”barn bevakning”. Tråkig utveckling att det handlar så mycket om graviditeter och ungar.

    Fast det är väl inte så konstigt när det är baby boom i influenser världen

  Kolla bästa Fridas vegobak som på insta förklarar reklam från bloggare.

  Fattar inte hur man kan lägga ut nakenbilder på sig själv helt casual sådär.

   Kan inte riktigt se hur den här typen av bilder kvalificerar som nakenbilder. De döljer ju allt väsentligt, tycker i princip detta är lite som estetiska porträttfoton. Sen kan jag personligen tycka att gravidbilder lämnar mig fullständigt oberörd (efter demi var det liksom ”gjort”) men har full förståelse man vill föreviga en sån period i sitt liv och en del gillar det ju.

    Det är väl klart att det är nakenbilder. Hon är ju naken?

     Nog är väl definitionen av nakenbilder betydligt mer komplex än så. Det finns inget sexualiserat i dessa bilder, alltså tycker jag inte de kvalar in. Kroppen är naken bakom händerna som döljer den men händer och armar eller vinklar i dessa bilder hade lika gärna kunnat vara kläder.

      Sexualiserad sa ingen nåt om, men helt klart nakenbild. Man ser precis hur människan ser ut utan kläder. Tycker det känns lite väl exponerat och integritetslöst för mig, men vissa kanske är fine med det.

       Jag håller som sagt var inte med. Estetiken i bilderna ovan är så långt ifrån nakenbilder man kan komma.

        Menar du att det är en påklädd bild?

        Så enligt dig är det bara nakenbilder om det sexuliseras?

        Va? Vilken estetik? Hon är naken och visar upp sin kropp – nakenbild. Ingen sa ”porrbild”.

   Man ser ju ungefär samma som om de hade haft bikini på sig, så jag ser inte problemet…

  Väntar på den första influencern som visar hur barnet blir till.

   Lundell har redan gjort det

    Ew

     Han påstod ju att han råkat ladda upp den men nu har folk sparat den och den fortsätter att publiceras av andra

      Förstår fortfarande inte hur man ”råkar” ladda upp den. Är ju ett par steg att ta sig igenom 🙄

       Ja det är ingenting man råkar göra men dom har väl löst det mellan sig, jag hade nog inte kunnat förlåta min partner om han gjort det utan min vetskap men alla är vi olika

        Dom laddade upp den troligen för att bli kända. Kim Kardashian blev ju känd från hennes video med ex pojkvännen 😅

  Hade klarat med fint utan att se gravida nakna! Eller någon naken för den delen på sociala medier! Låt mig nu få moffa chips med gott samvete tack. 😉😄

   Är väl egentligen inte mer naket det här än bilder med bikini på. Om man tänker till andel hud som syns.

    Skippar gärna det med. Förstår inte behovet att visa upp sin kropp, börjar kanske bli gammal så jäkla skönt och kravlöst! 😁

     Vore väl en annan femma om du inte moffade i dig chips.. 😏

   Slipper gärna se nakna gravidmagar, lite läskigt och obehagligt. Navlarna! 😱

    Det är väl en naturlig ändring i kroppen. Däremot sånadär örhängen som töjer gigantiska hål i öronen är självvalt och riiiktigt disguz. Samt tatueringar i ansiktet, halsen etc. Och babianrumpor som läppar förstås.

     Då tycker vi olika. Naturlig betyder inte almtid vacker eller icke obehaglig… 😄

  Ääääälskar Annie Leibovitz, otrolig fotograf

  Ida Vargs bild ser bara konstig ut, bakåtlutad och spänd. Och sminkningen är verkligen märklig, som att hon har gråtit hela dagen.
  Dessa bilder passar bäst i ett familjeabum.

   Nöjd där?

    Hurså?

     Hurså?

      Trampade jag på en öm tå😂

   Tycker det var en väldigt fin bild! Och om jag inte ser fel har Ida inget smink på bilden.

   Hon ser ju inte ens ut att ha smink? och hon har kanske gråtit? gravid hormoner kan göra en väldigt känslosam för ingenting xD

    Hon var väl inte tvungen att lägga upp en bild.

  Influensers är verkligen en sort för sig..

  Nu för tiden så höjer ju inte många på ögonbrynen för nakenhet, porrsnack osv. Naket överallt och sexscener på tv, ganska sjukt enligt mig. Därmot så är ju människor nuförtiden väldigt aktiva med att leta fel, döma och rasa för minsta lilla och det är ett ganska skrämmande klimat idag tycker jag med hur människor ska avskedas, uteslutas, skällas ut, hängas ut och hånas offentligt osv.

  På tal om uteslutas, har Alexandra Nilsson och Daniel Paris typ uteslutits från influencer-innegänget alltså den där klicken som skriver goals, queen och sånt till varandra och ska va coola. Tänker på att ingen av dem två verkar ha varit på det influencer-eventet idag där Bianca framställs som superstar och supertalang etc. Var de inte bjudna eller vill de inte gå på sånt längre kanske?

   Alexandra Nilsson var det länge sen hon var med i ’’innegänget’’. Daniel Paris hänger väl typ bara med Katrin Zytiomerska nu för tiden? Hur var det nu, var inte de två + Rosanna Charles en trio back in the day (runt 2009)?

   Alexandra va ju med gänget i Kroatien och seglade tex.

    Nej inte med det gänget, det är ett annat gäng, som inte är självklara i influencerinnegänget i Stockholm, som var i Kroatien ihop med AN i samarbete med Moresailing. Bianca uttalde sig ju om D Paris i mindre postitiva ordalag i en podd, onödigt av henne särskilt då de benämt varandra som vänner tidigare. Och AN uttalade sig ju mindre positivt om BIs brorsa O. Men AN är väl polare men Biancas nya bästis Rosanna. Både Daniel och Alexandra känns mer äkta, schysstare och ärligare än Bianca som känns falsk och beräknande. Minsta lilla anser hon är h a t när det gäller henne men själv kan hon uttala sig om andra, och detta att hon filmar sig när hon gråter är ju också med en baktanke, det har ett syfte liksom.

     Ja Bianca är beräknande och håller på med sina gråtbilder och bortförklaringar när hon fått kritik eller gjort bort sig och sagt något dumt – då ska det gråtas och hon mår dåligt och det är synd om henne, hade dålig dag, ångest osv osv och så glöms det bort och hon hyllas istället. Allt kallar hon hat. Hon är strategisk, hon och teamet. Hennes mamma är likadan och markerar sällan reklam rätt. De är mästare på att göra snygreklam, de är illmariga ochde kommer undan med det.

      Ja Bianca och sminkföretaget slipper undan mycket, de granskas inte och bortförklarar så allt slätas över som tex det där att de nyttjade sina smink-kunder för att markandsföra snabblån det var ju självklart ett samarbete mellan låneföretaget och sminkföretaget så att Biancas unga beundrare/kunder skulle ta lån för att köpa mer sminkprodukter så att de skulle sälja mer och tjäna mer. Men de förklarade bort det. Men hur fick låneföretaget deras kundregister? Att produkterna produceras i Kina och är överprisade uppmärksammas inte heller. De säljer med väldigt manipulativa metoder och mycket fejk men de kommer undan, det är lite märkligt, somliga har tur.

     Jag tror förresten inte att Daniel P och Alexandra N är särskilt imponerade eller intreserade av vissa influencerevent nu för tiden då de har varit med i branschen så länge och säkert tröttnat lite på sånt. De verkar definitivt mer mogna och mer äkta än Bianca och co tycker jag. Det är nog mycket falskhet och vända kappan efter vinden i dem där kretsarna.

  Var det någon som fick klarhet i om det verkligen var LDs man på Tinder?

   Vem bryr sig. Om man nu inte velat ha en dejt. Isf hade du ju varit på Tinder själv. Så skit i det du 😃

    Vilket märkligt svar på en simpel fråga.

     Ett Anna Book-svar😂

  Naken kvinna är naken kvinna- med barn i kroppen eller ej. Men det är mer ok bland publiken att visa sig naken med en annan varelse i sig.

  För min del får jag i så fall invänta någon form av mask eller annan parasit för att helt legit kunna ta nakenbilder

  Om jag nu hade känt för det det vill säga.

  (Vad mig anbelangar så får folk gärna ta bilder nakna med eller utan gravidmage)

   Går att ha en man i sig när man tar nakenbilden också. Kanske räknas.

    Bra där, tänkte inte så långt…

  Tycker bilder på par som väntar barn är så fina. Det är ju verkligen kul att ha som minne. Romantiskt och lyckligt. ❤

   Det är en illusion som varar i nio månader.

    😄

    Nej att vara föräldrar är man sen resten av livet!

    Eh? Skum kommentar…
    Du verkar leva i illusioner

  Åh gud, är så less på att läsa om gravidgrejer här. Och då är jag ändå gravid själv 😬.

   Ja, fan det tråkigaste som finns…

  OT men Pernilla Wahlgren är dålig på att reklammarkera rätt, hon fuskar ofta och gör mycket smygreklam precis som sin dotter men de kommer undan med det och det gör ju inte alla. Pernilla och Bianca är illmariga. Bianca som sa i en vlogg att hon alltid använder trosskydd för att Deodoc, som hon samarbetar med och får betalt av, ska sälja mer trosskydd. Slugt, hon gör mycket smygreklam i vloggar både för Caia och annat. Hon kommer undan med mycket, och tjänar hutlöst med pengar. Galet.

   Haha älskar uttrycket ”illmariga” 😂😂

  Nu är jag tokless på alla de här gravidinläggen. Camilla jag tror att du har baby issues. Den biologiska klockan tickar på och du försöker intala dig att du inte vill ha egna barn men ditt intresse för graviditeter är sjukligt stort just nu. Jag är frivilligt barnlös och har aldrig någonsin känt mig intresserad av folks graviditeter och deras diskussioner om foglossning,cravings osv osv

   😀

   Tips är att skrolla förbi det du inte är intresserad av isåfall? Många verkar då tycka detta är intressant

   Ja, fruktansvärt mycket sånt. Jättetrist.

   Jag tycker att inläggen om barn/graviditet är det roligaste men är HELT ointresserad av exempelvis allt som berör djur! Alla är vi olika! Gissar att camilla delvis utgår från vilket engagemang det blir när hon väljer ämnen?

  😀

  Tycker bilder på ängar med blommor i håret är härliga, en rolig upplevelse och ett fint minne för familjen. Trist att få människor att känna att det är pinsamt att göra så, tror det ger många mycket nöje, att få leva ut någon liksom snudd på cosplayig prinsessdröm eller vad man ju gillar för estetik, och graviditeten är väl ett sådant tillfälle där det liksom är iaf någorlunda socialt accepterat att göra det, utan att det ska behöva skrattas åt. Det är ju liksom något harmlöst och roligt.

  Sådana här nakenbilder online ger mig dock endast cringe-känslor och tycker generellt det känns opassande, och tror helt ärligt att det i 99 fall av 100 bara är mamman som ser en chans att få visa upp sin kropp naken på internet men med bebiskulan i vädret för att det ska bli harmlöst. Typ har man en bebiskula är nakenhet plötsligt inte nakenhet längre, och en naken kvinna är plötsligt inte en naken kvinna utan bara en ”mamma”, och det vet vi ju alla inte är sant.

  Vill man fotografera bebiskulan i naket format tycker jag bilden lämpligen bör sparas i den privata bildsamlingen.

  Så obehagligt om folk man känner skulle börja nakenfota sig själva och lägga ut på sociala medier? Gravida eller inte. Vi är så distanserade till influensers att vi inte reflekterar över att de också är vanliga människor som också, utöver sin kanal med ofta rätt gränslöst innehåll, befinner sig i ett socialt sammanhang.

  Möjligt att detta räknas som språkpolisande men… ”moo point”? 😂 (det heter ”moot point”). Roligast idag faktiskt.

   Det kommer från Vänner. 😂
   https://www.youtube.com/watch?v=fLwYpSCrlHU

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *