Linda-Marie Nilsson modellar vidare

Den egna klädkollektionen som Linda-Marie Nilsson nämner i sitt första inlägg är alltså hennes egna, som hon tog fram tillsammans med Ellos. 
Den sålde tyvärr slut i ett nafs, men nu berättar hon att hon även anlitades för att plåta andra företags kollektioner, vilket är det vi ser här ovan, med plagg från både Ellos och Lindex.

Hon skriver att hon önskar att 12-åriga Linda-Marie hade vetat att tiderna förändras och att andra kroppar än modell-smala får plats i reklam, trots att hon samtidigt erkänner att det fortfarande känns overkligt att se sig själv där.
Hon skriver även att hennes bilder givetvis inte är retuscherade.

Minns ni förresten hur det hela startade för Linda-Marie?
Så här, med en bild från Mellbystrand 2012!


Och nej, att se representation och inkludering av olika typer av kroppar – även större – vad gäller reklam för exempelvis kläder handlar varken om att promota fetma eller att trivialisera eventuella problem kopplade till övervikt.
Det handlar om att alla människor ska kunna hitta och köpa kläder att ha på sig, som de både tycker är snygga och vill ha. Om alla människors och kroppars existensberättigande, och att de ska behandlas med samma respekt som alla andra, mindre kroppar gör.
En större kropp är på intet vis värd mindre respekt eller existensberättigande än en smal, och DÄRFÖR är det här så viktigt att framhäva, då det verkar ha gått ganska många människor förbi. // Camilla

 

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Camilla! Nu är jag innerligt trött på ditt sjukt inkonsekventa moddande!
  Jag svarade på denna kommentaren tidigare idag: ”Anonym / 05:50
  Skulle aldrig köpa hudvård eller smink. Tror inte att jag skulle använda alla 24 produkter. Varje år köper jag english tea shops kalender. Står på baksidan vad de innehåller men står ju inte i vilken ordning. Mest kul att smaka nya teer och bli ”tilldelad” en per dag. Någon gång öppnar jag hela och väljer en per dag.” med jag förra året, bl.a. köpte en kaffekalender. Det sattes i modd och har fortfarande inte släppt igenom. Jag vill veta varför! Det är inget roligt att hänga här längre och försöka kommentera när du gör på detta viset. Andra kommentarer jag la moddades inte.

   Herregud…

   Jag minns ditt svar, försvann det efter att ha publicerats? La tekalender på minnet tack vare ditt svar.

    Om du, 15.06 skrev en kommentar om en kalender med kaffekapslar som svar till kommentaren om tekalendern (som jag tolkar det som), så syns den för mig i alla fall.

   Du inser att kommentaren du hänvisar till är publicerad och har så varit sedan den godkändes?
   Anledningen till att den eventuellt behövde godkännas manuellt är för att den skrevs från ett annat ip-nummer och email som den jag nu svarar på.

   Någonting annat jag kan hjälpa dig med, denna vackra tisdag?

    Du godkände ju den EFTER att jag skrev denna kommentaren! Dessutom använder jag samma ip-nummer och email hela tiden, så det stämmer inte heller. Skulle jag vara i behov av hjälp med något är du den sista jag skulle be, men tackar som frågar.

     Nej, det är två olika ip-nummer och email-adresser, men alla kan ha fel ibland. 🙂
     Och nej, det var flera som sett din kommentar tidigare, men oavsett så kan du kommentera på nu, så mycket du orkar.
     Varför skulle jag INTE godkänna en kommentar om te?

      Det är omöjligt och inte heller sant. Har inte bytt något, varken ip eller email. Jag kollade dessutom flera gånger innan jag skrev min kommentar här och den sista gången kollade jag precis innan jag publicerade. Det är denna blogg som felar.

      Kommentaren var inte om te. Den var om kaffe, ost och Flashback Forever. Du kanske hyser agg mot något av dessa?

       Nu moddade du mig igen!

        Men nu får du väl lugna dig

         Jag är lugn och du M, kan scrolla.

       Ja, ordet ”flashback” sitter i modd.

        Men snälla nån!
        Gör en lista och lägg den högst upp med alla ord som moddas, så man vet och kan undvika.
        Förra vecka moddades jag när jag skrev P Ws namn och den kommentaren blev sen heller aldrig publicerad.

         Pernilla Wahlgrens namn är inte moddat. 🙂

       Du svarade PÅ kommentaren om te, inte MED. Då är jag med.
       Ordet Flashback är alltså det som fastnar, då jag inte vill ha länkar till trådar där inne utan att kontrollera dem först.
       Så länge du undviker att skriva Flashback så borde du kunna kommentera hur mycket du vill.

        Så det går att skriva Pernilla Wahlgren denna veckan då? Vad bra men hade velat ha med min kommentar om det förra veckan, då det var aktuellt.

         Det har aldrig varit modererat att skriva hennes namn, så du får kanske reflektera över vad för andra ord du eventuellt valde att använda i din kommentar?

          Därför bra med en lista på vilka ord som inte är godkända. Fl..ba.k vet jag ju nu, men vilka fler? Man skriver ju en kommentar för att kunna delta i någon slags kommunikation och vill ju såklart inte bli moddad titt som tätt. Vad gäller den gamla kommentaren där Pernillas namn förekom, kan jag för mitt liv inte komma på vad det skulle vara för ord som moddades om det inte var hennes namn. Vidare har jag läst om andra som upplevt samma problem när de skrivit hennes namn.

   Jag har varit moddad i en månad typ. För gud vet vad.. Skittåkigt att hänga här när ens kommentar kommer ut timmar efter man kommenterat.

   ”Det är inget roligt att hänga här längre och försöka kommentera när du gör på detta viset.”

   Nu var du mycket mycket roligare än du var i te-kommentaren!

    Vad var tråkigt med min kommentar i te-diskussionen?

     Har inte läst din te-kommentar men du är rätt underhållande nu iallafall 🙂

      Det glädjer mig att du är så lättroad.

       Den uppenbara upprördheten över något så trivialt får mig iallafall att dra lite lätt på smilbanden 😌😏

        Samma här! Dagens roligaste på bloggbevakning! *inväntar ytterligare ett aggressivt svar*

         Haha ja det här var jättekul!

         Jag är ytterst besviken att det inte kom ytterligare en replik..

   Kan vi inte diskutera istället varför kvinnors kroppar alltid ska vara i fokus. Att folk tar sig friheten att kommentera och tycka bäst de vill, ungefär som att kvinnors kroppar är allas egendom.

  Mellbystrand*

  Om man slipper ha utseendeångest och gömma sin överviktiga kropp av rädsla för att bli hånad, har man en större själslig frid att ta itu med sin situation. För den som vill gå ner i vikt av andra skäl (hälsa ffa). Övervikt är ofta kopplad till ångest och ibland rentav isolering eftersom man skäms över sitt utseende. Kan man slippa den bördan är man redan där friare att lösa problemet/problemen bakom en kraftig övervikt. Och då pratar jag inte om småmulliga personer utan personer i gruppen obesity (vad heter det på svenska??).

  Därför tycker jag detta är alldeles underbart, heja Linda-Marie!

   Men precis, oavsett vad som är hälsosamt eller ej så kommer det ju finnas personer med fetma. Accepterar och respekterar man sin kropp så är det en mycket bättre förutsättning för hälsa än självhat och ångest. Att enbart se pinnsmala modeller som på 90-talet lär ju knappast peppa någon att leva sunt.

  Jag tycker att det är positivt att det numera inte bara finns EN slags kropp i media. Jag var tonåring på 90-talet och enda gången man såg andra kroppar än fotomodellkroppar var en gång/år när Veckorevyn hade numret med mulliga modeller.

  Nu i och med samhällets utveckling och sociala medier så syns både smala, tjocka och alla därimellan allt mer. Skönt att dagens barn och ungdomar får se det.

   Och deras ”mulliga” modeller var typ strl 38…

    Ja fyfan så sjukt. Läste VR när jag var typ 11-13 😅

  Tycker hon är vacker och att modeller ska finnas i alla storlekar idag. Har dock svårt för henne, känns så fejk och påklistrat löjlig ofta.

   Vad tycker du är vackert med LM 15:47? Något speciellt drag eller del som du känner mer för? Ögon? Läppar? Rumpa? Ansikte?

  De må se det men det är fortfarande sällan acceptabelt med en kropp som inte är smal utan skavanker.

  Vad är grejen med dessa storblommiga klänningar. Ser ut som engelska gardiner.

  Läste en kommentar som fick mej att tänka till- det här när man svarar en annan människa ”nej du är inte tjock, du är fin”.

  Precis som om de två epiteten inte kan samexistera. Du är antingen tjock eller fin.

  I fattiga länder är det en komplimang att säga ”Oh, you look fat today ” , precis som vi i västvärlden berömmer personers viktnedgång som något bra som har skett. Vilket det säkert inte alltid är.

  Nä vet inte vad jag ville komma fram till, svamlar mest…

  Hur desperat är man om man blir förbannad över att inte få en kommentar godkänd direkt.

   Varning på den! 😅

   Förbannad får stå för dig.

   Svårt att föra en meningsfull diskussion dock om man måste vänta minst 3 timmar(om det är det du räknar som direkt) varje gång innan ens kommentarer godkänns och lika ofta godkänns de inte alls och i många fall först efter sådana här ”påtryckningar”(lägg märke till att det inte är fråga om några elaka eller hatiska kommentarer, utan helt vanliga sådana som för en diskussion framåt).
   Nä, då finns det roligare saker att syssla med…

    Oj då. Din stackare. Styrkekram!

     Men orka diskutera om det genom hela kommentarsfältet orkar ni trots att det är en så patetisk och desperat kommentar? Diskutera något mer givande ni då i stället.

     Mvh annan anonym

  Okunnighet i den här tråden är överväldigande. Är människor på riktigt så här, rent ut sagt, dumma i huvudet? Tror folk fortfarande att det är så enkelt som att ”bara gå ner i vikt” och att ”ingen föds överviktig”? Har ni överhuvudtaget följt med i forskningen de senaste 5-10 åren? Bara en sådan sak som att forskningen om vår tarmfloras betydelse för överviktig (forskningen som fortfarande är i sin linda) har kommit med flera nya rön senaste åren verkar ha gått er helt förbi.

   Både ja och nej. Att folk är mer överviktiga generellt (menar inte enstaka individ) idag kan knappast förklaras med tarmflora, sjukdomar eller liknande då vi ju är samma art som för några decennier eller århundraden sen och folk inte var överviktiga på samma sätt då.

   Men ja, det är ofta jättesvårt att gå ner i vikt, betydligt svårare än att hålla vikten och inte bli överviktig i första taget. Som samhället är idag måste individen kämpa i motvind konstant – stillasittande jobb, det mesta kan skötas från mobilen, mat och onyttigheter finns tillgängligt 24/7, det är gott och finns för alla smaker, sociala tillställningar med stort fokus på mat och dryck, vi kan ta oss från a till b utan att använda kroppen osv.

   Så nej det är uppenbarligen inte lätt men det är ju knappast som att typ hälften av befolkningen plötsligt drabbats av något slags sjukdomstillstånd som vi står helt hjälplösa inför.

    Okunnighet.
    Hela din kommentar är dravel inlindat i undermeningen ”feta har dålig karaktär”.

     Nej feta har nödvändigtvis inte sämre karaktär än smala eftersom vi har olika förutsättningar. Den smala kan ju ha jättedålig karaktär men går inte upp i vikt för det.

     Men jag fattar inte vad du menar egentligen, har så många i befolkningen bara plötsligt blivit överviktiga pga förändrad tarmflora? Eller sjukdom som plötsligt drabbar massorna. Klart det handlar on livsstil, bara det att vissa kan leva dagens normala livsstil utan att bli feta, andra blir lättare feta och måste antingen ta kampen eller acceptera att de är feta. Skulle vi plötsligt drabbas av brist på mat och tvingas jobba fysiskt tungt 12 timmar om dagen skulle fetman minska eller säger du emot det?

      Jag som har haft fel på min sköldkörtel i 15 år och medicinerats för det har typ omöjligt att gå ner i vikt. Inget hittepå utan min kropp går verkligen på halvfart och jag försöker få bättre hjälp i vården med någon annan medicin men det är lönlöst.
      Det är inte kul när sambon och jag tränar lika mycket och han ser bra resultat kroppsligt men inte jag.

      När jag blev deprimerad vägde jag mig inte men kläderna satt lite lösare. Det krävdes alltså nästintill svält för att det ska bli nån skillnad för mig. Jag åt några tuggor om dagen då, inte särskilt hållbart i längden.

  Och folk undrar fortfarande varför kroppsaktivism behövs. Linda-Marie får inte ens synas utan att hennes vikt ska avhandlas. Sinnes. Ge er för helvete.

  Den dagen en tjock kvinna för göra något, vad som helst, utan pekpinnar om vikten…

   Just Linda-Marie har väl visserligen byggt hela sitt brand kring det faktum att hon är överviktig? Inte så konstigt att vikten kommer lite i fokus då.

    Jo, det är förbannat konstigt.

   Varenda inlägg hon gör handlar ju om hennes kroppsaktivism. Varför kan inte tjejer som som är större än normen bara lägga upp bilder på sig själv utan en hel avhandling? Bara neutralisera det istället. Det känns som det ska verkligen tryckas på..

    Du kanske inte var här och såg alla kommentarer som raderades.

  Första kommentaren på detta inlägg 😂. Hänger folk så pass mycket här att de blir förbannade över att deras kommentarer ibland fastnar i modd? Verkligen normalt.

  Intressant att så många kommentarer verkar ha raderats…

   Ja, det verkar som många negativa kommentarer tagits bort?

   Nej, inte med tanke på vad som står längst ner i mitt inlägg.

  Toppen!

  Vi har ju Åsa Ingrosso som aldrig äter sig mätt. Det är hon ofta noga med att påpeka. Att hon är liten i maten, äter endast några tuggor och aldrig äter sig mätt.
  Låter som ett tråkigt liv i hetsen att se smal och ”perfekt” ut. Och vilka är läsarna som frågar hur de kan äta så mycket utan att gå upp i vikt? Hon fick lugna läsarna att de inte gått upp 10 kg under resan till Frankrike och Italien. Inte konstigt att hon verkar bitchig när hon är konstant hungrig 🤷🏼‍♀️

  Jag tycker att varenda plagg borde modellas av flera kroppsvarianter för att man ska få iaf ett litet hum om hur det kan tänkas sitta på en själv. Jag bläddrar bara förbi plagg som visas av en kroppstyp långt från min egna. Övrigt är det mkt bra att större storlekar visas upp mer och mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *