Linda-Marie Nilsson modellar vidare

Den egna klädkollektionen som Linda-Marie Nilsson nämner i sitt första inlägg är alltså hennes egna, som hon tog fram tillsammans med Ellos. 
Den sålde tyvärr slut i ett nafs, men nu berättar hon att hon även anlitades för att plåta andra företags kollektioner, vilket är det vi ser här ovan, med plagg från både Ellos och Lindex.

Hon skriver att hon önskar att 12-åriga Linda-Marie hade vetat att tiderna förändras och att andra kroppar än modell-smala får plats i reklam, trots att hon samtidigt erkänner att det fortfarande känns overkligt att se sig själv där.
Hon skriver även att hennes bilder givetvis inte är retuscherade.

Minns ni förresten hur det hela startade för Linda-Marie?
Så här, med en bild från Mellbystrand 2012!


Och nej, att se representation och inkludering av olika typer av kroppar – även större – vad gäller reklam för exempelvis kläder handlar varken om att promota fetma eller att trivialisera eventuella problem kopplade till övervikt.
Det handlar om att alla människor ska kunna hitta och köpa kläder att ha på sig, som de både tycker är snygga och vill ha. Om alla människors och kroppars existensberättigande, och att de ska behandlas med samma respekt som alla andra, mindre kroppar gör.
En större kropp är på intet vis värd mindre respekt eller existensberättigande än en smal, och DÄRFÖR är det här så viktigt att framhäva, då det verkar ha gått ganska många människor förbi. // Camilla

 

89 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Camilla! Nu är jag innerligt trött på ditt sjukt inkonsekventa moddande!
  Jag svarade på denna kommentaren tidigare idag: ”Anonym / 05:50
  Skulle aldrig köpa hudvård eller smink. Tror inte att jag skulle använda alla 24 produkter. Varje år köper jag english tea shops kalender. Står på baksidan vad de innehåller men står ju inte i vilken ordning. Mest kul att smaka nya teer och bli ”tilldelad” en per dag. Någon gång öppnar jag hela och väljer en per dag.” med jag förra året, bl.a. köpte en kaffekalender. Det sattes i modd och har fortfarande inte släppt igenom. Jag vill veta varför! Det är inget roligt att hänga här längre och försöka kommentera när du gör på detta viset. Andra kommentarer jag la moddades inte.

   Herregud…

   Om du, 15.06 skrev en kommentar om en kalender med kaffekapslar som svar till kommentaren om tekalendern (som jag tolkar det som), så syns den för mig i alla fall.

   Du inser att kommentaren du hänvisar till är publicerad och har så varit sedan den godkändes?
   Anledningen till att den eventuellt behövde godkännas manuellt är för att den skrevs från ett annat ip-nummer och email som den jag nu svarar på.

   Någonting annat jag kan hjälpa dig med, denna vackra tisdag?

    Du godkände ju den EFTER att jag skrev denna kommentaren! Dessutom använder jag samma ip-nummer och email hela tiden, så det stämmer inte heller. Skulle jag vara i behov av hjälp med något är du den sista jag skulle be, men tackar som frågar.

     Nej, det är två olika ip-nummer och email-adresser, men alla kan ha fel ibland. 🙂
     Och nej, det var flera som sett din kommentar tidigare, men oavsett så kan du kommentera på nu, så mycket du orkar.
     Varför skulle jag INTE godkänna en kommentar om te?

      Det är omöjligt och inte heller sant. Har inte bytt något, varken ip eller email. Jag kollade dessutom flera gånger innan jag skrev min kommentar här och den sista gången kollade jag precis innan jag publicerade. Det är denna blogg som felar.

      Kommentaren var inte om te. Den var om kaffe, ost och Flashback Forever. Du kanske hyser agg mot något av dessa?

       Nu moddade du mig igen!

        Men nu får du väl lugna dig

         Jag är lugn och du M, kan scrolla.

       Ja, ordet ”flashback” sitter i modd.

        Men snälla nån!
        Gör en lista och lägg den högst upp med alla ord som moddas, så man vet och kan undvika.
        Förra vecka moddades jag när jag skrev P Ws namn och den kommentaren blev sen heller aldrig publicerad.

         Pernilla Wahlgrens namn är inte moddat. 🙂

       Du svarade PÅ kommentaren om te, inte MED. Då är jag med.
       Ordet Flashback är alltså det som fastnar, då jag inte vill ha länkar till trådar där inne utan att kontrollera dem först.
       Så länge du undviker att skriva Flashback så borde du kunna kommentera hur mycket du vill.

        Så det går att skriva Pernilla Wahlgren denna veckan då? Vad bra men hade velat ha med min kommentar om det förra veckan, då det var aktuellt.

         Det har aldrig varit modererat att skriva hennes namn, så du får kanske reflektera över vad för andra ord du eventuellt valde att använda i din kommentar?

          Därför bra med en lista på vilka ord som inte är godkända. Fl..ba.k vet jag ju nu, men vilka fler? Man skriver ju en kommentar för att kunna delta i någon slags kommunikation och vill ju såklart inte bli moddad titt som tätt. Vad gäller den gamla kommentaren där Pernillas namn förekom, kan jag för mitt liv inte komma på vad det skulle vara för ord som moddades om det inte var hennes namn. Vidare har jag läst om andra som upplevt samma problem när de skrivit hennes namn.

   Jag har varit moddad i en månad typ. För gud vet vad.. Skittåkigt att hänga här när ens kommentar kommer ut timmar efter man kommenterat.

   ”Det är inget roligt att hänga här längre och försöka kommentera när du gör på detta viset.”

   Nu var du mycket mycket roligare än du var i te-kommentaren!

    Vad var tråkigt med min kommentar i te-diskussionen?

     Har inte läst din te-kommentar men du är rätt underhållande nu iallafall 🙂

      Det glädjer mig att du är så lättroad.

       Den uppenbara upprördheten över något så trivialt får mig iallafall att dra lite lätt på smilbanden ??

        Samma här! Dagens roligaste på bloggbevakning! *inväntar ytterligare ett aggressivt svar*

         Haha ja det här var jättekul!

         Jag är ytterst besviken att det inte kom ytterligare en replik..

   Kan vi inte diskutera istället varför kvinnors kroppar alltid ska vara i fokus. Att folk tar sig friheten att kommentera och tycka bäst de vill, ungefär som att kvinnors kroppar är allas egendom.

  Du kanske ska fråga henne själv om du nu är så nyfiken?

   Förutom att det är en dum fråga, så är det ju heeeeelt omöjligt att nån här skulle veta det. Och om nån (vän, kollega) nu vet – varför skulle hen avslöja det till nån random som kommenterar på en blogg? ?

    Varför är det en dum fråga? Jag har själv undrat samma sak. Inte bara om LM utan generellt om stora människor. Vissa trivs kanske med det, LM profiterar på det men de flesta jag känner hade velat gå ner en del i vikt för min hälsas skull. Det är inte hälsosamt för kropp och organ eller skonsamt för leder, speciellt knäna, att väga så pass mycket.
    Mentaliteten och synen kring övervikt har blivit rätt skev i många sammanhang. Man ska så klart inte vara elak mot överviktiga men det uppmuntras alldeles för mycket att det inte är något fel med övervikt. Betyder inte att man säger att det är fel på personen eller att personen är värd mindre. Det är bara varken hälsosamt eller skonsamt att väga så mycket som LM gör. Är det elakt att tycka som jag gör?

     Tror du inte överviktiga är högst medvetna om att det inte är hälsosamt? Tror snarare att de är jävligt less på folks kommentarer.

      Vad är det man ska göra ngt åt? Tvångssvält?

       Tvångssvält? Haha skämtar du eller? Tror du på riktigt man måste svälta sig för att gå ner i vikt ? herregud. Jag var länge överviktig men gjorde en livsstilsförändring och insåg hur många jäkla kalorier jag egentligen åt och drog ner på dem och har gått ner all övervikt och hållt vikten de senaste 15 åren. Ursäkter kommer man ingenstans med.

      Med det resonemanget borde det inte heller göras kläder i storlek 32 eftersom det uppmuntrar till självsvält.

       Så det finns naturligt smala och de som svälter sig? Haha vilket skämt fortsätt du intala dig det om du mår bättre av det. De flesta av oss som är relativt smala äter nyttigare. En vuxen kvinna bör äta runt 2000 -2300 kcal för att behålla vikten, vet du hur mycket mat som får plats där? En massa!

  Mellbystrand*

  Spelar det någon roll?

   Varför spelar det roll för dig?

    Vad ska du göra med informationen? Gör du någon samhällsundersökning, eftersom detta är så viktigt för samhället, känns detta som fel forum.
    Varför är det viktigt att skilja på dessa två? Varför är ursprunget till övervikten såpass viktig för dig? Är det mer okej med övervikt orsakat av en ”viktig medicin” enligt dig än någon som kanske har ett matmissbruk som ev är grundat i psykisk ohälsa som också är en sjukdom? Är det okej att äta tårta till frukost om man är smal? Din kommentar ger mig många frågetecken.

  Känner en person som utrycker vilja att gå ned i vikt och varit i kontakt med vården och fått medicin för höga blodfetter och pga fått strikta dietråd att följa. exempelvis skulle hon undvika fett i matlagningen, inte äta frusna grönsaker eller snabbmat osv osv. Hob hade öven fått ordinerat blodförtunnande pga en blodpropp tidigare i år… sist jag var där kommer hennes son springande med 2 Pigall i näven och berättat att han hittade dom gömda i soffan och var så glad för sitt fynd. Då reagerar min väninna som Gollum och sliter åt sig Pigallen och fräser att det är hennes, dom har hon köpt till SIG!
  Jag frågar lite försynt att ska hon verkligen äta den typen av choklad istället för typ en bit mörk choklad? Minns inte vad hon svarade men senare den kvällen nöter jag hennes man på Max, han ska då plocka upp kvällens middag och undrar om lyxshaken är god på Max för det hade min väninna beställt till sig.
  Men mellan varven skyller hon allt på sin sjukdomsbild. Hon kan inte göra ditten och datten för att hon är såååå sjuk. Men ja, hon verkar inte så intresserad av att bli bättre heller…
  Känns så jäkla hopplöst, hon kan lixom dö i förtid och lämna sina barn moderlösa men snacks och snabbmat är tydligen livet för henne?

   Låter som ett beroende, typ som alkoholism. Kan inte vara lätt. 🙁

    Hon skriver om EN dags bakslag? Vad vet vi om hennes andra dagar? Hon kan ju ha följt dieten strikt fram till den dagen och så blir hon helt utdömd för ett bakslag? Man kan inte sätta en beroende-diagnos på så fattig information.

     Hahah.. ja verkligen alltid dessa jäkla ursäkter.

   Varför inte äta frysta grönsaker?

   Att snacks och snabbmat är livet för henne och hon väljer det trots att det kan förkorta hennes liv är ju precis som alla andra missbruk.
   Många barn som ger sina föräldrar ultimatum att välja mellan dom och spriten, drogerna eller vad deras beroende är, där föräldrarna väljer sitt beroende och barnen säger upp kontakten.

   Självklart sorgligt, men vill hon verkligen inte själv lär det inte ändras. Men synd om barnen och mannen som är dom som blir kvar i sorgen om hon dör.

   Men vad är du för hemsk vän? Shit hon är väl fortfarande en människa som behöver pepp och stöd? Får man aldrig lov att ha en dålig dag om man är tjock? Tror du på riktigt att enstaka bakslag sabbar allting? Och så sitter du på din höga häst och dömer. Hoppas hon slipper ha dig i sitt liv framöver.

   Vad är det för fel på frysta grönsaker? Hälften av alla grönsaker jag köper och äter är frusna. Är de på något sätt förtjockande?

   Ja det låter ju tyvärr som något slags beroende. Även om det här bara är en dag i deras liv så låter det ju inte sunt alls. Första steget om man söker hjälp bör ju förstås vara olika livsstilsråd men om det inte hjälper så kan ju inte nästa steg vara att ”försöka mer” utan måste man ju reda ut problemet ordentligt.

   Man blir lika fet av fett(naturligt sådant) som man blir söt av socker…

   Men så är det för många. En del röker en del dricker och en del äter för mycket. Vuxna människor gör sina egna val. Sedan hoppas jag och tror hon trivs med sig själv. Och det är bra. ❤

    Men dessa val påverkar oss alla. Människor kan bli tvingade till att åka på behandlingshem av arbetsgivare eller läkare om de dricker för mycket och det är en fara för deras liv.
    Fetma kostar svenska samhället drygt 70 miljarder om året och drygt en miljon människor har en vikt som klassas som fetma enligt FHM och globalt är fetma lika dyrt som världens krig enligt ett reportage på Sveriges radio för ett par år sedan.
    Jag tycker iaf att detta är rätt oroväckande och att vi samtidigt nästintill uppmuntrar unga kvinnor att inte göra något åt saken när fetman har mer än fördubblats bland unga kvinnor bara sedan 80-talet.. Gör dem endast en björntjänst ju.

  Om man slipper ha utseendeångest och gömma sin överviktiga kropp av rädsla för att bli hånad, har man en större själslig frid att ta itu med sin situation. För den som vill gå ner i vikt av andra skäl (hälsa ffa). Övervikt är ofta kopplad till ångest och ibland rentav isolering eftersom man skäms över sitt utseende. Kan man slippa den bördan är man redan där friare att lösa problemet/problemen bakom en kraftig övervikt. Och då pratar jag inte om småmulliga personer utan personer i gruppen obesity (vad heter det på svenska??).

  Därför tycker jag detta är alldeles underbart, heja Linda-Marie!

   Men precis, oavsett vad som är hälsosamt eller ej så kommer det ju finnas personer med fetma. Accepterar och respekterar man sin kropp så är det en mycket bättre förutsättning för hälsa än självhat och ångest. Att enbart se pinnsmala modeller som på 90-talet lär ju knappast peppa någon att leva sunt.

  Vad har det med dig eller något överhuvudtaget att göra?

  Jag tycker att det är positivt att det numera inte bara finns EN slags kropp i media. Jag var tonåring på 90-talet och enda gången man såg andra kroppar än fotomodellkroppar var en gång/år när Veckorevyn hade numret med mulliga modeller.

  Nu i och med samhällets utveckling och sociala medier så syns både smala, tjocka och alla därimellan allt mer. Skönt att dagens barn och ungdomar får se det.

   Och deras ”mulliga” modeller var typ strl 38…

    Ja fyfan så sjukt. Läste VR när jag var typ 11-13 ?

  Hur är det relevant?

  Tycker hon är vacker och att modeller ska finnas i alla storlekar idag. Har dock svårt för henne, känns så fejk och påklistrat löjlig ofta.

   Vad tycker du är vackert med LM 15:47? Något speciellt drag eller del som du känner mer för? Ögon? Läppar? Rumpa? Ansikte?

  De må se det men det är fortfarande sällan acceptabelt med en kropp som inte är smal utan skavanker.

  Vad är grejen med dessa storblommiga klänningar. Ser ut som engelska gardiner.

  Läste en kommentar som fick mej att tänka till- det här när man svarar en annan människa ”nej du är inte tjock, du är fin”.

  Precis som om de två epiteten inte kan samexistera. Du är antingen tjock eller fin.

  I fattiga länder är det en komplimang att säga ”Oh, you look fat today ” , precis som vi i västvärlden berömmer personers viktnedgång som något bra som har skett. Vilket det säkert inte alltid är.

  Nä vet inte vad jag ville komma fram till, svamlar mest…

  Hur desperat är man om man blir förbannad över att inte få en kommentar godkänd direkt.

   Varning på den! ?

   Förbannad får stå för dig.

   Svårt att föra en meningsfull diskussion dock om man måste vänta minst 3 timmar(om det är det du räknar som direkt) varje gång innan ens kommentarer godkänns och lika ofta godkänns de inte alls och i många fall först efter sådana här ”påtryckningar”(lägg märke till att det inte är fråga om några elaka eller hatiska kommentarer, utan helt vanliga sådana som för en diskussion framåt).
   Nä, då finns det roligare saker att syssla med…

    Oj då. Din stackare. Styrkekram!

     Men orka diskutera om det genom hela kommentarsfältet orkar ni trots att det är en så patetisk och desperat kommentar? Diskutera något mer givande ni då i stället.

     Mvh annan anonym

  Vi vet ingenting om Linda-Maries hälsotillstånd och vad hennes värden ser ut så tycker inte man ska säga att hon är sjukligt överviktig.

  Däremot dags att modeföretagen som pushar att de har storlek i XXL och XXXL även tar fram storlek XXS. Alternativt om de har en Plus- avdelning även har en petite – avdelning till oss som tillhör småfolket.

  Instämmer. Denna fråga har ställts så otroligt många gånger, men jag väntar fortfarande på att någon ska ge ett vettigt svar.

  Finns bara de två alternativen?

  Okunnighet i den här tråden är överväldigande. Är människor på riktigt så här, rent ut sagt, dumma i huvudet? Tror folk fortfarande att det är så enkelt som att ”bara gå ner i vikt” och att ”ingen föds överviktig”? Har ni överhuvudtaget följt med i forskningen de senaste 5-10 åren? Bara en sådan sak som att forskningen om vår tarmfloras betydelse för överviktig (forskningen som fortfarande är i sin linda) har kommit med flera nya rön senaste åren verkar ha gått er helt förbi.

   Både ja och nej. Att folk är mer överviktiga generellt (menar inte enstaka individ) idag kan knappast förklaras med tarmflora, sjukdomar eller liknande då vi ju är samma art som för några decennier eller århundraden sen och folk inte var överviktiga på samma sätt då.

   Men ja, det är ofta jättesvårt att gå ner i vikt, betydligt svårare än att hålla vikten och inte bli överviktig i första taget. Som samhället är idag måste individen kämpa i motvind konstant – stillasittande jobb, det mesta kan skötas från mobilen, mat och onyttigheter finns tillgängligt 24/7, det är gott och finns för alla smaker, sociala tillställningar med stort fokus på mat och dryck, vi kan ta oss från a till b utan att använda kroppen osv.

   Så nej det är uppenbarligen inte lätt men det är ju knappast som att typ hälften av befolkningen plötsligt drabbats av något slags sjukdomstillstånd som vi står helt hjälplösa inför.

    Okunnighet.
    Hela din kommentar är dravel inlindat i undermeningen ”feta har dålig karaktär”.

     Nej feta har nödvändigtvis inte sämre karaktär än smala eftersom vi har olika förutsättningar. Den smala kan ju ha jättedålig karaktär men går inte upp i vikt för det.

     Men jag fattar inte vad du menar egentligen, har så många i befolkningen bara plötsligt blivit överviktiga pga förändrad tarmflora? Eller sjukdom som plötsligt drabbar massorna. Klart det handlar on livsstil, bara det att vissa kan leva dagens normala livsstil utan att bli feta, andra blir lättare feta och måste antingen ta kampen eller acceptera att de är feta. Skulle vi plötsligt drabbas av brist på mat och tvingas jobba fysiskt tungt 12 timmar om dagen skulle fetman minska eller säger du emot det?

      Jag som har haft fel på min sköldkörtel i 15 år och medicinerats för det har typ omöjligt att gå ner i vikt. Inget hittepå utan min kropp går verkligen på halvfart och jag försöker få bättre hjälp i vården med någon annan medicin men det är lönlöst.
      Det är inte kul när sambon och jag tränar lika mycket och han ser bra resultat kroppsligt men inte jag.

      När jag blev deprimerad vägde jag mig inte men kläderna satt lite lösare. Det krävdes alltså nästintill svält för att det ska bli nån skillnad för mig. Jag åt några tuggor om dagen då, inte särskilt hållbart i längden.

  Och folk undrar fortfarande varför kroppsaktivism behövs. Linda-Marie får inte ens synas utan att hennes vikt ska avhandlas. Sinnes. Ge er för helvete.

  Den dagen en tjock kvinna för göra något, vad som helst, utan pekpinnar om vikten…

   Just Linda-Marie har väl visserligen byggt hela sitt brand kring det faktum att hon är överviktig? Inte så konstigt att vikten kommer lite i fokus då.

    Jo, det är förbannat konstigt.

   Varenda inlägg hon gör handlar ju om hennes kroppsaktivism. Varför kan inte tjejer som som är större än normen bara lägga upp bilder på sig själv utan en hel avhandling? Bara neutralisera det istället. Det känns som det ska verkligen tryckas på..

    Du kanske inte var här och såg alla kommentarer som raderades.

  Första kommentaren på detta inlägg ?. Hänger folk så pass mycket här att de blir förbannade över att deras kommentarer ibland fastnar i modd? Verkligen normalt.

  Intressant att så många kommentarer verkar ha raderats…

   Ja, det verkar som många negativa kommentarer tagits bort?

   Nej, inte med tanke på vad som står längst ner i mitt inlägg.

  Tyckte inte att det var så många negativa kommentarer. Däremot kommentarer kring vikt och kroppsaktivism vilket är ganska naturligt när människan har byggt sitt varumärke kring det precis som att något annat ämne kommit på tal om människan byggt sitt varumärke kring det.
  Blir mer konstigt om man inte får diskutera ämnet. Som att det vore något fel att prata om vikt och kroppsform vilket jag tycker är helt ok så länge man inte är elak eller kommer med påhopp. Negativa personliga åsikter som ”jag tycker inte att det är fint att vara stor” kan man ju hålla för sig själv med men är man saklig ser jag inte problemet.

  Toppen!

  Vi har ju Åsa Ingrosso som aldrig äter sig mätt. Det är hon ofta noga med att påpeka. Att hon är liten i maten, äter endast några tuggor och aldrig äter sig mätt.
  Låter som ett tråkigt liv i hetsen att se smal och ”perfekt” ut. Och vilka är läsarna som frågar hur de kan äta så mycket utan att gå upp i vikt? Hon fick lugna läsarna att de inte gått upp 10 kg under resan till Frankrike och Italien. Inte konstigt att hon verkar bitchig när hon är konstant hungrig ??‍♀️

  Jag tycker att varenda plagg borde modellas av flera kroppsvarianter för att man ska få iaf ett litet hum om hur det kan tänkas sitta på en själv. Jag bläddrar bara förbi plagg som visas av en kroppstyp långt från min egna. Övrigt är det mkt bra att större storlekar visas upp mer och mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.