Elsa Billgrens toalettborste för 2000 kr väcker en del reaktioner

Elsa Billgren är på konferens och smiter in i en butik och shoppar en toalettborste för 2000 kr.
Ja, exakt…den där borsten som man tar bort bajs med i toaletten. För 2000 kr!
Många av hennes läsare tycker att det här är bland det märkligaste som kommit från Elsa, rent konsumtionsmässigt, och undrar varför hon skrev ut priset på bajsborsten om hon inte ville ha diskussioner om saken.
Har hon blivit totalt världsfrånvänd?

Håller ni med om att det är en bisarr och en väldig märklig form av lyxkonsumtion eller ser ni det på samma sätt som Elsa gör?
Att det är en del av renoveringen bakas in i den kostnaden, lite som byggvård?

Tack för toalettigt tips!

152 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Äsch har man råd så varför inte? Är väl inte konstigare än att fixa håret var och varannan månad för flera tusen eller lägga en större summa på en tex designerljusstake. Känns missunnsamt att klaga på vad någon lägger sina pengar på.

   kan man kanske tycka,men med tanke på att en stor del av befolkningen inte ens har 2000kronor att lägga på mat ens för en månad,så kan det nog ses som rätt provocerande?
   Men,men,,,klart att vi med sämre inkomst inte ska vara missunsamma utan bara applådera,åh gud så fin toaborste,det är du värd.
   Ur led är tiden eller något.

    Alltså jag har sjukt dåligt med pengar, jag vet hur det är att äta havregrynsgröt osv i slutet av månaden för att det helt enkelt inte finns pengar. MEN jag har ju fortfarande inget med denna människas ekonomi att göra. Varför är det provocerande hur mycket hon lägger på bajsborstar? Du behöver inte applådera, bara scrolla.

     men kan du inte förstå att det är rätt skruvat att man måste berätta eller skriva om vad saker kostar?Varför har man ett behov av det?
     1:Jag vill att alla ska veta att jag har mycket pengar
     2:Jag är så där lite skönt småtokig som lägger 2000kronor på en toaborste.
     3:Hoppas alla som var dumma och såg ner på mig när jag växte upp ser detta,jag har lyckats här i livet!!!
     4:Något annat underliggande som jag eller andra inte förstår?

      Det verkar som om Elsa älskar att göra av med pengar. Som om det vore hennes hobby.
      Hur mycket saker kan man köpa egentligen?

       När en flunsa tydligt lägger ut var prylen är köpt (som bilden överst) så utgå från att det är köpt reklam, fastän de inte skriver det. Varför skulle hon annars göra sig besväret att fota kassen i butiken?
       Reklamen: – flunsan betalar inget för prylen utan betalar genom att fota och skriva om den, + dessutom får hen betalt för jobbet, ju fler följare desto mer betalt.
       Samma sak gäller ett av henne så lovordat hotell, Östermalm, som hon bor på en del.
       Jag kommenterade en väldigt lovordad pryl på hennes insta, frågade om det var ett s.k. samarbete. Blev blockad direkt!

       Det är jättemånga sådana inlägg utan reklammarkering hos vissa flunsor (Bingo Rimér är värst).

    Jag är själv ensamstående och går för nuvarande på a-kassa. Men jag höjer inte mer på ögonbrynen över detta än när jag ser att nån av mina vänner köpt något fint till sig själva. Såklart kan jag önska själv att jag hade haft råd med det, men tyvärr så får jag acceptera att det är som det är just nu och göra det bästa av det. Om det provocerar så mycket kanske man inte ska följa människor som lever lyxigare än en själv.

    Så hur tycker du att det borde fungera istället? Ska dom som tjänar mer pengar än vad du gör höra sig för med dig om vad sommar okej och inte att köpa?

    Jag har med haft det väldigt knapert förut, men jag skulle ALDRIG bry mig om vad någon annan människa köpte för sina egna pengar! Så konstigt och energikrävande.

     En bra början är kanske att inte basunera ut vad allt kostar som man köpt?
     Det här med att man visar upp sin ekonomi offentligt har ju kommit på senare år i takt med att ”påverkare”försöker vara något de inte är bara för att de har sjukt höga inkomster .
     De är ju bara reklampelare ,varken mer eller mindre,knappast att de skriver så mycket vettigt mellan sina reklaminlägg.

      Det här! Självklart får hon lägga 2000 kr på toaborste eller piprensare eller vad hon nu önskar. Men att alla inköp ska dokumenteras och visas upp. Det är ju ingen slump. Hon köper denna toaborste, skriver om den i sin blogg, vet det kommer komma reaktioner ->kan leda till någon form av samarbete för henne eller att hon kanske får en gåva av butiken hon sen kan visa upp i ytterligare inlägg för att spinna vidare på detta. Det är enbart till för att vi som läsare ska vilja konsumera. Det är länge sedan hennes blogg eller liv genuint hade ett hållbarhetstänk som hon nischat sig inom. Jag läser hennes blogg kanske en gång i månaden och mer ofta än inte är det nya möbler, inlägg om nya kläder, inlägg om deras dubbla boende etc. Är innerligt trött på att hon hyllas av många när hon är en av de värsta på att baka in konsumtion i alla sina inlägg. Jag känner mig ofta missnöjd efter jag läst hennes blogg för att jag också vill köpa något jag sett. Då har hon ju lyckats. Jag ska vilja gå till Lindex och köpa den där klänningen för 399 kr som inte rimligtvis kan kosta så lite och ha framställts på ett vettigt sätt. Hon är otroligt skicklig på det hon gör och jag är otroligt trött på det.

    Väldigt konstig kommentar tycker du inte det? Du låter väldigt bitter om du stör dig på andra som kan göra något som du ite kan.

   Håller med! Flera kändisar lägger 1000-tals kronornpå fransar, bryn och löshår.

   Denna kan hon ha för alltid med Refillers.

   Jag har själv en ”dyr” tisborste från NK, Vip. Älskar den serien. Sedan köper man refillers.

   Hennes misstag var att börja argumentera med folk. Hon skriver ju själv i inlägget att det var en konstig lyxgrej, bara stå fast vid det istället för att dra in byggnadsvård osv. ”Jag köpte den för att jag kan och kände för det”, klart.

    Hennes problem är att hon inte fattar att det kommer att väcka diskussion i kommentarsfältet. Nog borde hon vara medveten om att det kommer kommenteras. Men nej, hon är jäääätteförvånad! Det om något är verklighetsfrånvänt.

     Är inte influencers ganska nöjda med så många kommentarer möjligt ?

      Hennes kommentarsfält har länge modererats med järnhand av hennes man, men jag tror att hon kanske har släppt igenom några kritiska kommentarer i detta fall (kanske var prisinfon till och med kommentarsbait?🤨) för att kunna göra content av dem i några blogginlägg framåt…….

      Men då kan hon väl erkänna det då. Hon framstår som ganska korkad i allt detta.

    Jamen exakt. Problemet är att lyxkonsumtionen paketeras som ”byggnadsvård” eller ”investering” eller ”ett hållbart val”. I podden har Sofia och Elsa pratat om att när man köper nya designklassiker är det hållbart återbruk, för då är man första personen i en potentiellt lång rad personer som kommer äga den där lampan eller fåtöljen eller gjutjärnskrukan. ??? Det är ju helt bisarrt.

    Stå för att ni gillar att köpa dyra lyxgrejer istället för att försöka intellektualisera inredning och låtsas att det ni håller på med är något som kommer världen till gagn i det långa loppet.

  Kan ju ha en som står framme och ser snygg ut och en billig som står undangömd och används.

   Ha ha så har jag gjort! Köpte en vacker vägghängd med porslinskopp. Kan självklart inte doppa den i bajsvatten. Har billiga ikea bakom toastolen. Så jag förstår Elsa 😀

    Värt!

     Speciellt eftersom gästerna säkert använder den. Eller står det ”använd ej” på den?

      Kanske inte så ofta man har bajsande gäster?

    Men, alltså du köpte en toalettborste som en vacker inredning??

    INTE till för att användas??
    Alltså, sååå snygg är inte en toaborste så jag skulle köpa en enkom som skådebröd.

    Kan du inte byta själva huvudet så du kan använda den också? 🧐

   🙂 🙂 🙂

  Köpte också lite dyrare toalettborstar till vårt nybyggda hus. Mattsvarta som man hänger på väggen. Helt klart värt 2000kr! När man ändå bygger och renoverar är det en sån liten summa. Och det kändes fel för mig att ställa in en i plast, när jag la så mycket pengar på alla andra detaljer i badrummen.

   Det finns ju snygga designade borstar i metall eller keramik på bland annat Åhléns för mer humana priser runt 200-lappen… Sjukt att tänka att det är Icas 10-kronorsborste eller en för 2000 som är enda alternativen 😂😂

    Om man inte gillar de halvdana på typ Åhlens så är det ju det som alternativen. Jag tänker ju inte spendera halvmycket på något jag bara gillar halvmycket. Då köper jag antingen det jag vill eller håller mig till något riktigt billigt tills jag har råd med det jag vill.

     Håller med. Jag skulle aldrig borsta bort min skit med något som kostar mindre än 2000. Stil är A och O när man harvar runt i toalettstolen.

      😂😂😂

      Fast det handlar ju inte om vad man använder den till. Det är ett nödvändigt ont i ett badrum – den krävs och den behöver stå framme – varför då välja att ha en ful detalj bara för att den används för just att ta bort bajs? Ovan nämns borstar rån Åhlens. Jag kollade nu och de har en del för 200 kr där man inte ens kan byta ut själva borsten. Så efter typ 13 borstar har Elsa i slutändan sparat på att köpa sin dyra.

       Jag har en från just Åhléns med utbytbart huvud så det där argumentet håller inte. Det finns sånna där också. Man kan ju faktiskt välja att köpa en sån med just utbytbart skaft. Lol

       Dessutom kostar ju utbytbara huvuden till Elsas dyra också pengar. Det var ju inte 2000 kr inklusive oändligt med huvuden.

        Min poäng är att det är lika dyrt som den som köper icke utbytningsbara för 200 kr/st, i längden. Det är väl självklart att du inte betalar 2000 kr för utbytningsfuktionen.

        En ny borste kostar typ 50kr, därav att det dröjer 13 byten innan det jämnar ut sig (annars hade det såklart räckt med 10).

       Exakt. Varför tänker man inte så med allt när man renoverar ett badrum då?

       Äsch, hållaren för toarullen ska ju ändå bara användas till toapapper, köper en ful bara den är billig. Äsch, krokarna ska det ju bara hänga handdukar på, köper billigast. Äsch, handfatet ska jag bara spotta tandkräm i, köper billigast möjliga. Osv osv.

     Hur kan man ens vilja något specifikt när det kommer till toaborstar???

    2000 kan ju va humant för Elsa eller någon annan. En tredje tycker att 20 är det

   Lyxfällan nästa?

   2000 kronor är ju inte en liten summa, det som händer är att man tappar perspektivet och känslan för pengars värde, eftersom renoveringen är dyr i förhållande till den lyxiga toaborsten.

  Alltså, det är ju en jättekonstig grej och absolut inget jag skulle köpa…
  Men uppenbarligen finns det många som gör det, annars skulle de ju inte säljas.
  Så Elsa måste vara en av många i Sverige med en toalettborste för 2000 kr 😉

  Det roligaste är att hon kallar en toaborste för en investering 😂

  Tror tyvärr att Elsa inte reflekterar så mkt över vilket privilegierat liv hon och alla hon umgås med lever.

   Toaborsten ska väl hjälpa till att höja värdet på vååååningen nu när badrummet är nyrenoverat 😁
   Och sen kunna dra av toaborsten när det är dags att sälja 😉

    bor inte hennes son i typ en skrubb? 😂

     Fattar inte varför inte sonen får det stora sovrummet. Så ego och skumt.

      Va? Skulle ni ge det det största sovrummet till ett litet barn menar ni? 😄

       Ja, det har jag gjort. Min dotter har större behov av stort rum än jag (vi bytte rum när hon var 4 år), då hon har leksaker, skrivbord, kan ta hem kompisar och leka på rummet etc. Jag behöver bara plats med min säng och klädförvaring, hänger ju inte i sovrummet annat än när jag ska sova i princip. Så har min kille också gjort, gett sin dotter stora rummet alltså.

       Ja självklart eftersom barnet har större behov av det.

       Ja lätt. Vuxna har ju typ en säng å en bok i ett rum.. barn massa saker

    Men snälla nån,fint folk bajsar väl inte och har väl inte behov av något så snuskit som en toaborste?

  Den var ju snygg så varför inte 🤷🏼‍♀️.

  Det var dyrt men den var ju fin och har hon råd så.. Var och en lägger sina pengar på det man vill och köper man en toalettborste för tvåtusen kr så har man gott om pengar kan vi nog konstatera.

  Tycker inte 2000 kr är jättedyrt om den är snygg tbh, är ju inte direkt en förmögenhet!

  Dom rika dom kan osv osv 🙂 (när jag läser min kommentar hör jag min mormors röst i huvudet😅)

  Köpte upp ett lager med röda när ikea sålde ut för 1kr, kändes som en smart grej för det är en tråkig sak att lägga pengar på. Rött syntes dock väldigt mycket men nu är sista använd och slängd.
  Så jag slog till och köpte en grå i plast nu i veckan, för er som vill veta.
  Tror jag är orimligt nöjd med tanke på att det handlar om en toaborste. Billigt och bra att bli nöjd över en sån sak dock 😅

  Blir så äcklad av folk som har toaborstar i metall och liknande? Det betyder ju att de aldrig byts ut 🤮

   What? Du vet att man kan byta själva borsthuvudet på de flesta, va?

    Tror du verkligen att alla brukar byta borsthuvud samt rengöra behållaren med jämna mellanrum?

     Men va? Det är väl klart man gör!

     Lika ofta som man slänger och köper en ny antagligen.

     Tror du att alla byter ut de från Ikea så ofta som man borde? Svar: nej

    Hur äckligt. Min från IKEA byter jag varannan månad typ. Har ren klorin i själva ”skålen” så att den alltid är ”fräsch”.
    När den ska bytas så tar jag hela och slänger den i en påse.

    Hur byter man huvudet? Ewwww!

     Exakt! Tanken på att behöva ta i borsten, även om man har några sorts handskar, får mig att vilja spy!! Byter hellre ut en billig ofta och slänger hela skiten utan att behöva röra bajs-borsten.

      Precis.

      Men du, vissa erkände att de kör toaborsten i diskmaskinen ibland.

      K-R-Ä-K-S

       🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤢🤢🤢🤢🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

       Herregud! Säg inte att det är vanligt förekommande. Vill aldrig mer äta hemma hos någon i så fall 😱

      Eller hur?! Alltså vill man och har råd så visst – köp era 2000-kronorsborstar för all del. Men jag hade då inte velat byta borsthuvud på den (urk!). Hellre en enkel i plast som byts ofta. Jag har aldrig sett toaborsten som en inredningspryl att lägga stora pengar på, den syns ju knappt där den står intill toastolen. Jag kan minska ner på min plastanvändning på många sätt, men inte på min toaborstkonsumtion.

      Minns att en barndomskompis till mig hade på tidigt 90-tal en toaborste i vitt porslin som var i form av en svan. Den där toaborsten byttes aldrig ut under alla år jag besökte den toan.

       Spyr seriöst.

       Helst ska den inte synas alls.

       Så ni kastar en massa plast hela tiden istället?? Byta borste är inte så äckligt, man har handskar och behöver ju inte ta i självs borsten. Har gjort värre saker med handskar på, därför de finns, för att skydda…

      Trodde inte folk hade såna borstar längre nu när det finns med utbytbara borstar…

   Vad drabbar de som inte byter ut sina då? 🙂

   Hur ofta tycker du de borde bytas? En gång per vecka, per månad, per år? 🙂

    Det drabbar genom att äckla, precis som jag skrev! De bör bytas ut några gånger per år, 3-6 kanske.

  Hon ligger i lä, Putin köpte en toalettborste för 8000 kronor. Hoppas han också planerat att använda sin livet ut och skippa plastvarianter 😉

  https://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/darfor-kan-toalettborsten-bli-en-farlig-symbol-for-putin/

  En kombo av ”final days of Rome” och Marie Antionettes bakverk. Men det är ju hennes pengar …

  Tänker att hon skrev ut priset dels för att få ett levande kommentarsflöde förstås, men även för att hon själv tyckte det var lite spektakulärt med en så dyr toaborste.

  Fast ska vi tänka lite på miljön så känns det här kanske lite bra ändå? Behöver ju inte slänga lika mkt plast som de man köper på IKEA o får slänga…

  Men 2000 kr?! Jo kanske… 😆

   Men det är ju inte mer miljövänligt om inte den där toalettborsten ersätter 50 till 500 toalettborstar i plast! (Det stora intervallet beror på osäkerheten i att uppskatta borstens livscykelutsläpp, vilket påverkas av typ av metall, hur effektivt metallen utvunnits, energimix vid framställning, vikt, återvinningsbarhet etc).

   Metallprodukter är betydligt mer energikrävande att framställa, värt att tänka på nästa gång man köper en ”miljövänlig” flaska i metall – den blir ett bättre alternativ först när den ersatt plastflaskor vid 50 eller kanske 500 tillfällen.

  Detta är ju bara en av massvis med saker som Elsa lyxkonsumerat de senaste åren. Tror inte själva inköpen (och publicerandet av dessa) sticker i ögonen på folk utan att hon inte står för att hon lever asprivligerat och jättelyxig. Istället censurerar hon kommentarsfältet så de bara dryper av komplimanger och hejarop.
  Hon verkar fortfarande vilja framstå som jordnära och relaterbar och leva hållbart och ”vintageälskare” och konstnärsbarn. Och det blir väldigt motsägelsefullt. Och det sticker i ögonen på en trogen läsarskara.

  Om den ska vara livet ut – tänker hon byta borste vart tionde år då, eller? Låter lite snuskigt …

  Bajsarrt 💩

   Du menar bajs- art 😊 eller kanske bajs art på swenglish.

    Bisarrt tror jag ☺️

  Alltså Elsa Billgrens livsstil… Hon måste ju lida av nån slags shoppingberoende, få påverkare/flunsor som konsumerar i den takten hon gör, eller i alla fall få som måste visa allt så som hon gör. Och nej, det är INTE mest vintage, den tiden är sedan länge över. Nu är det bara svindyra ”investeringar” som hon sen byter ut mot nya ”investeringar”. Blir så tydligt hur otroligt mycket pengar hon tjänar i ett sånt här inlägg där hon dels bor på lyxhotell (för typ tredje gången i år), shoppar exklusiv borste att torka bajs med och pratar om att man kan ha hur många vigselringar som helst. Ungefär som när hon för ett tag sedan skulle visa en vanlig dag i sitt liv. Snacka om hennes ”vanliga” dagar inte är samma som för gemene man: vakna, hinna gå ut och springa och duscha, äta frukost i lugn och ro, Jobba lite, lunch, sen ta en lång promenad genom stan för att hämta ut äkta pärlor, tillbaka till jobb på eftermiddagen och sen sluta jobba 15.35. Fatta drömmen att ha den tillvaron och ändå ha råd att konsumera som hon gör! Livspusslet 🙂

   Vem är hon? Vad jobbar hon med eller hur har hon så mycket pengar? Vad är hon känd för?

   Orkar inte googla 😅

    Hon har så mycket pengar för att folk läser hennes blogg, hon e influencer och får typ 500 000 minst för samarbeten. SÅ man kan säga att hon tjänar mer pengar ju lyxigare hon lever för då vill ännu fler vara som hon och ha sakerna hon har. Cirkle of life för en influencer.

     Fast nu tar vi väl ändå i lite. Kolla hennes företag på Allabolag.se för att få en lite nyktrare syn på vad hon omsätter eller rimligen fakturerar per inlägg. Säkert får hon en hel del pressprover och rabatter på inköpen men ni får det att låta som att hon fakturerar i nivå med Bianca Ingrosso.

    Först, hennes föräldrar är två av Sveriges mest kända konstnärer. Hon har jobbat som programledare på TV och är författare, bloggare och hyr ut vintage-bröllopsklänningar.

     Konstigt att hon är så ängslig och oskön när hennes föräldrar är stencoola!

      Tycker hennes pappa verkar vara lite kall.

       Det finns absolut ett pappaformat hål i hennes själ som hon försöker fylla med toaborstar och mattor och puffärmar.

    Elsa hade ett starkt kulturellt kapital redan innan hon blev influencer i.o.m. att hennes föräldrar båda är relativt kända konstnärer, något som hon verkligen utnyttjat till max i sitt egen branding och i sin karriär. Hon jobbade först inom tv främst som självlärd vintage-expert, sen har hon länge hyrt ut vintagebrudklänningar nån dag i veckan vid sidan om och är sen några år tillbaka heltidsinfluencer (i bemärkelsen Elle.se-influencer snarare än PH-influencer) 🙂.

    Här är en artikel som redogör bra för hennes bakgrund och influencerskap, i samband med att deras SVT-reality sändes för nåt år sen.
    kvartal.se/artiklar/portratt-av-champagnevanstern-pa-mosebacke/

    Sen undrar jag hur Elsa kan få bedriva sin brudklänningsuthyrning i Konstakademien, är inte deras lokaler förbehållna aktiva konstnärer? Förvisso har väl hennes mamma ett finger med i spelet då hon huserar i ateljén bredvid, men Elsa borde ju ha både rätt kontakter och ekonomi för att kunna hyra en ateljé på privata marknaden.

     Jamen det här undrar jag med! Varför är hennes bröllopsklänningsuthyrning belägen i Konstakademien? Vad är ”konst” med det?

      Hela Elsa kanske är ett konstprojekt?🤔 Börjar onekligen att kännas så i alla fall…

      Det är nästan lite rörande att hon tycker att hennes kläduthyrning är en kreativ verksamhet som hon bedriver i en ateljé

   Lägg till att hon också tydligen var ”helt slut” efter den där s.k. ”jobbdagen”😂

   https://elsa.elle.se/en-vanlig-vardagstisdag-fran-7-20/
   Haha detta är ju nästan komiskt. Herregud vad hon sliter 😆 Och nu har hon visst tagit in på ett dyrt hotell och leker ”konferens” med sin bästis 😳 Vet hon ens vad en konferens är??

    Är den där konferensen ens avdragsgill eller var drar man gränsen för 75% effektivt arbete eller 6 h jobb per dag för att det inte ska belastas med förmånsbeskattning? 60 kr per dag i avdrag för mat lär knappast räcka på Ett Hem.,..

    https://home.kpmg/se/sv/home/tjanster/skatteradgivning-och-legal-services/arbetsgivare/formaner/regler-studieresa-konferens.html

     Fast hon har inte sagt något om att se ska dra av konferensen. Det söt sitter du ju egentligen bara och gissar kring.

      Vet du vad sviten på Ett hem kostar per natt? 9575 kr ex mat och dryck. Du tror de plockade notan privat och ändå kallar det ”konferens”?

      Ja, jag spekulerar. Förlåt. Men hoppas funkar rätt, för deras skull. Dvs att de inte gör avdrag för vistelsen i firman när de skriver så tydligt att det är en härligt kompisnatt. Sociala aktiviteter som att äta middag, spa:a och köra ”teambuilding” räknas inte in som effektiv arbetstid om man vill undvika förmånsbeskattning. Inte ens för en influencer.

       Å det ska VI skattebetalare betala??!! Jag har knappt råd med mat fy…Hoppas nån granskar detta lyxliv om svenska folket ska betala deras ”låtsas konferens ” hon vet inte vad det är?!

  Alltså angående ”folk får göra vad de vill med sina pengar yada yada”-argumentet: PROBLEMET är väl att folk har så mycket pengar så att de kan köpa en toaborste för 2000kr?? Det är ju vansinne hur ekonomiskt ojämlikt samhället är

  Ok, jag hade LÄTT kunnat lägga 2000kr på ett snyggt gediget skaft med kopp OCH utbytbart borsthuvud (som man garanterat kan få tag i.)

  Men faktum är att en snirklig sån där grej skall ju också hållas rent, inte bara att byta själva huvudet utan skaft och kopp ska skuras av.

  Nä, bättre med billig variant att byta ofta…

   Har ingen lust att skura toaborstskaftet och koppen eller byta själva borsten, vilken troligtvis inte är gratis. Man undrar om de har städhjälp.

  Bara sjukt.

  Skulle personligen aldrig lägga den summan på en toalettborste, även om jag hade haft råd. Men fattar inte hur det kan vara något ”problematiskt” för ngn annan.
  Det finns ju en marknad för allt och uppenbarligen även en kund för allt.
  Tycker inte det är märkligare än att folk lägger typ 299:- för typ en fin scrunchie medan jag köper ”3 för 2” á 29:-/st på Glitter.

   Men det är bra vad att det diskuteras. Man måste få en tankeställare.

  För skojs skull surfade jag runt och hittade en nästintill exakt liknande skitborste för 69.90 spänn.
  Bara för man är rik behöver man ju inte vara lättlurad 🙂

   Tyckte den var snygg, men inte 2000 kr-snygg… Kan du dela med dig av länken?
   70 kr låter som rimlig lyxnivå på en toaborste

  När folk påpekar priset på något jag köpt, säger jag att har arbetat ihop varenda krona själv och därför spenderar jag dem på vad jag vill. Bryr mig inte det minsta om vad andra gör med sina pengar,

   Lackberg,är du här och gästspelar i kommentarsfältet?

    Haha, hennes pengar hade jag gärna haft.

   Den satte verkligen ord på vad som är så obehagligt med henne; den genuina aningslösheten.

    Tycker inte hon är aningslös. Hon förstår nog att hon något sätt är privilegierad, men hon har inte legat på latsidan använt sin kreativitet och sitt intresse för kläder och inredning.

   Elsas lägenhet är dock ingen våning. Det är en 2.5:a.

   Nej det de var ingen vidare analys. Hur ska en priviligerad person veta hur en flykting har det? Varför fyller skribenten i att det skulle vara klasskillnader som gör att deras resa till gran Vanadis sög? Det är mycket analys och mycket egna fil in the blanka och väldigt lite hänsyn till produktionen och allt som utelämnas.

   Undrar genuint över hur man ska vara för att visa att man vet att man är priviligerad. Jag är ex superpriviligerad bara genom att ha fötts i Sverige. Är jag tacksam för det? Ja. Informerar jag alla att jag vet om det varje gång jag ”tar del av” privilegiet? Nej.

   Om man säger ”jag vet att inte alla kan ta sig den här lyxen”, ”jag förstår att alla inte har det så här bra” etc hade det väl stuckit nå enormt i ögonen? ”Vem tror du att du att du är?”

  Förr användes något som kallades rövspade istället för toapapper. Den kunde gå i arv 🥰

  Trodde den skulle lite fancy men det är ju bara en….toaborste?

  🤣🤣🤣

  Har hon visat nåt från sitt nya badrum än?

   Nej, tror inte det. Men jag skulle hellre se hennes sons rum. Tror han sover i en ombyggd garderob eller nåt (iaf utan fönster, vilket inte är tillåtet om ett rum ska användas som sovrum. Är nog MYCKET medvetet att inte visa det rummet på bloggen).

    https://elsa.elle.se/vlogg-svar-pa-era-fragor-%F0%9F%8E%A5/
    Hon visar lite i slutet på filmen här

     Exakt, minimalt och med pyttelitet fönster vid taket som vetter mot köket…

      Ja, fattar att det inte syns mer på bloggen :)) De köper säkert en ny våning snart för att sonen ska få mer plats, Hunden kanske med behöver en egen vrå 😉

    Det är väl en liten del av köket + den gamla serveringsgången de gjort om till sonens sovrum?
    Men jo, visst är det därför det rummet inte visats på bloggen och inte för att hon vill värna om sonens ”privata sfär”

    Underbara Claras yngste sover också i en fd garderob utan fönster, vilket ingående visades upp på bloggen. Men hon fick bara glada tillrop om hur smart och påhittig hon är som ”trollat fram” ett extra rum. Obs! Detta är inget försvar av Elsa, ville bara påpeka att vissa kommer undan med nästan allt.

  Att det ens finns toaborstar för 2000 kr? I’m mind blown.

  Jag har slutat läsa Elsas blogg eftersom jag verkligen ogillar all lyxkonsumtion hon visar upp utan att ens reflektera över det. Allt förpackat i något slags ”hållbarhetstänk” med ord som ”investering” etc men faktum är att hennes sätt att maniskt konsumera är allt annat än hållbart. Hon har tex bytt gardiner säkert 3 gånger sedan hon flyttade in och då snackar vi Svenskt Tenn och dyra tyger från Astrid. Jag stör mig även på att hon och Sofia Wood (samt några andra) har exakt likadana prylar, mattor etc etc. Ok att man inspireras av dom man umgås med, men det känns så otroligt ocoolt att våra svenska inredningsinfluensers är copy paste på varandra samtidigt som dom själva verkar tycka att dom är så i framkant…

   Känns som att många har tröttnat, med tanke på hur få likes de får nuförtiden.

   Jag har väldigt svårt att hålla isär Elsa, Sofia och Johanna Bradfords bloggar nuförtiden.

   Jag har också slutat läsa och följa Elsa Billgren. Tittar in nån gång numera. Vid ett tillfälle kommenterade jag med en fråga om viss lyxgrej var ett samarbete eller ej, pga att jag sett exakt samma just då i andra bloggar. Den frågan gick inte igenom modereringen, granskningen eller vad det kallas.
   Det är så man sållar i kommentarerna så att det ser ut som att influencern enbart är älskad och hyllad – och att alla prylar som visas upp är så intressanta för läsarna. För då kan inluencern ju ta mer betalt för sina samarbeten.
   Dessa influencers är reklamarbetare och deras insta och bloggar är som postorderkataloger.
   Nej tacka vet jag helt reklamfria bloggar och insta – de finns faktiskt!

  Funderar på refill-borstarna, de lär ju inte kosta småpengar de heller.
  Men stor chans att Elsa blev erbjuden en livstids förbrukning, mot att hon skrev ett inlägg.

  Skulle ändå inte våga ”investera” i en bajsborste, stor risk att varumärket försvinner från marknaden pga olönsam business och lagret av refills utförsäljs…

   Jag kolla upp det, pga nyfiken, och de kostar 45 kr styck, så inga större pengar. Speciellt inte för någon som köper doftljus för 750 kr 🙂

    Nä det var inga stora pengar, och det är väl s

    Nej det var inte dyrt för refillirserna.
    Men denna gång kanske, så kan …tja YOU

  Hur TOM är man inombords när en toaborste för 2 papp är något självförverkligande?

  Tycker mest att det är konstigt att shoppa så mycket precis hela tiden. Men shopping kan ju också vara en slags hobby. Skrattade gott åt inlägget med toaborsten, hoppas att hon njuter av den riktigt ofta.🥳

  Elsa Billgren gjorde en total personlighetsförändring till det sämre när hon började hänga med Sofia Wood. Hon var mycket mer inspirerande innan allting började handla om Svenskt Tenn prylar, klänningar för tiotsentals kronor och svindyra nyproducerade mattor och möbler.
  Det är tråkigt, oinspirerande och ängsligt.

   Är det någon mer än jag som tycker att svenskt tenn känns dammigt?

    Tycker personligen svenskt tenn har väldigt fina saker. Men vad som lite förstör varumärket är att en del bara måste visa upp något från svenskt tenn- inte för att de nödvändigtvis köpt något fint utan för att man MÅSTE ha. Det är vad som gjort det ängsligt. Tillsammans med något från Klong osv osv. Sammantaget ser det hos de flesta ängsliga bara sjukt likriktat ut.

   Kan bara instämma i detta. Jag bestämde mig för några veckor sedan att sluta gå in på hennes, Sofia Woods och Johanna Bradfords bloggar för de inspirerar inte alls längre. De ser likadana ut och har exakt samma inredning (åtminstone de två första). Följer numera bara Sandra Beijer av de stora ”livsstilsbloggarna”, tycker ändå hon har något eget och tack och lov inte så mycket fokus på svindyr beige inredning.

    Nä Beijer fokuserar på diverse gucciattiraljer istället 🙂

  Ser det inte som konstigare än att lägga mycket pengar på en toalettstol. Man kan ju annars säga att det är onödigt och knäppt att lägga mycket pengar på en lyxig porslinsstol när det finns betydligt billigare toalettstolar. Man ska ju ändå bara spola ner sin avföring där. Alla har olika mycket pengar att spendera och jag störs inte av att hon köpte den där med sina egna pengar. Med det sagt är jag alldeles för snål för att köpa en toaborste för 2000kr trots att jag kan, och jag hade välkomnat mindre av flunsattityden ”det ska va så fiiiiiiiiint”.

  Har tänkt att köpa mig ett par skor som kostar 2000 kr men får inte riktigt in det i min budget. Så olika det kan vara.

   Jaha

  Nu råkar ju ett av Elsas stora intressen vara inredning, och då är det väl helt rimligt att ens pengar går på just ens hobby? Karlar som köper hundra olika dyra grejer till sina båtar eller cyklar tycks det inte vara någon som höjer på ögonbrynen åt.

  Att den skulle ingå i renoveringen är förvånade dumt. Den lämnas knappast kvar vid flytt.

  Vadå byggnadsvård? Det fanns ju knappast toaborstar vid sekelskiftet 😆

  ”Så fick bli den här endaste gången gången så kanske jag har den för evigt”
  Känns ju…fräscht. Ska den ligga bland badrumsprodukter i flyttkartongerna då eller vid en eventuell framtida flytt?

  Finns ju den här toaborsten hos IKEA om man vill ha en som liknar Elsas: https://www.ikea.com/se/sv/p/baren-toalettborste-rostfritt-stal-94528885/

  Herregud, låt människan torka sig i häcken med tusenlappar om hon tycker det är rimligt. Hon kan ju knappast hållas ansvarig för att inte alla har råd med det.

  Säljer sådana hela tiden som jobbar med badrum. Rekordet är 8000:- för en toalettborste, då ingår tyvärr endast ett huvud! :’D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *