Johanna Toftbys något ambivalenta inställning till näthat

Det här tycker jag är lite intressant…
Johanna Toftby, som i normala fall gapar om ”näthat” så fort någon inte riktigt håller med henne, och/eller ifrågasätter någonting hon gjort, skriver så här på Facebook.
Bilden är lite dålig så jag skriver ut konversationen här nedan.

En följare skriver:
Vad händer här i kommentarerna? Hon kallas sjuk i huvudet? Idiot?
Det är ingenting annat än näthat.
Ingen av oss vet vad som hänt mellan dem och därför borde vi vara lite försiktiga med att uttala oss, tycker jag. Om vi vill att ungdomar inte ska mobba varandra på nätet så borde vi som vuxna föregå med gott exempel.

Johanna Toftby svarar:
Nej, håller inte med alls.
Man får ha åsikter.
Inget näthat alls.

När någon skriver att den här kvinnan måste vara sjuk i huvudet så är det, enligt Johanna Toftby, en åsikt och inget näthat. 
Jag undrar om Johanna Toftby använder samma mätsticka vad gäller sig själv?
Hur tror ni det skulle låta om det ramlade in 100 kommentarer under det här inlägget, om att Johanna Toftby är sjuk i huvudet?
Jag hade förmodligen haft Trolljägarna på min uppfart snabbare än jag kan skriva ”hycklare” 100 ggr i ett excel-dokument.

Johanna har rensat bort den här delen av sitt kommentarsfält nu, men det ligger fortfarande kvar kommentarer om att kvinnan är sjuk i huvudet.
Hon har bara tagit bort sin del där HON försvarar det.
Så praktiskt.

Tack för tips!

61 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Allt så typiskt Toftby.

  Det är bara taskigt när det är riktat mot meeeej, som är en sån fin härlig, spontan, tokig och älskvärd människa.

  Typ något sådant.

  Och ja, visst är det tråkigare när man själv är i strålkastarljuset, men lite självinsikt hade många människor mått bra av.

  Inte den skarpaste kniven i lådan

  Mmh hur orkar folk kriga om allt? Smått som stort 24/7, det kan inte vara hälsosamt.

  Hat är ett mycket starkt ord som tyvärr urvattnas när det räcker med att säga idiot till någon för att klassas som hat/nänäthat.

  Speciellt om man beter sig som en idiot, så är det på sin plats för att få höra det oxå.

  Johanna är en väldigt känslig själ. Minsta kommentar som inte är jättegullig tar hon väldigt fel. Har häpnat över hennes reaktioner där den som skrivit verkligen inte skrivit ngt kritiskt eller elakt och det känns som att hon blir jättearg? Lätt för att missförstå det mesta.
  Sen är det mycket, åååh det är så synd om mig och allt som händer henne är sååå fruktansvärt. Men hennes kille finns alltiiiid vid hennes sida. När hon slutade med fransförlängning, då var det typ det värsta hon kunnat ägna sig åt. Där andra säger att det är fab för dom så skulle hon aaaaaaldrig utsätta sig för det osv. Ju mer folk inte håller med, ju mer extrem blir hon i sina svar.

  Vad det gäller Joel har jag ingen någon aning om vad som hänt. Det kan vara en galen kvinna och han kan också vara en sjuk man. Bara för att man är vacker innebär det inte att man inte har rävar bakom örat, eller hur. Tyvärr klarar sig vackra människor oftast bättre i det mesta i livet. Det finns studier på det och jag vet att jag såg ngt inslag på tv, där en oerhört vacker kvinna sökte ett jobb, utan rätt kvalifikationer och en mer alldaglig vacker kvinna, med finnar och kraftig övervikt sökte jobbet och hade alla kvalifikationer. Gissa vem som fick jobbet 😉

  Så, låt en rättegång avgöra vem som talar sanning i det här istället för att rejva om det på nätet, tänker jag.

   O hennes kompis Mona är likadan

  [Borttagen kommentar]

  Johanna Toftby är kändiskåt och skriver kommentarer på alla kändisars instagram hela tiden, överallt.

  I detta fallet är det solklart:
  Johanna är avis på Bella som legat med Kinnaman och hade önskat att det var hon.
  Så beteer sig svartsjuka kvinnor
  Pinsamt

   Och ingen svarar henne

  Johanna Toftby är mer än lovligt knasig.

  [Borttagen kommentar]

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

     [Borttagen kommentar]

    [Borttagen kommentar]

     [Borttagen kommentar]

      Sök på Lexbase. Det är där alla domar finns.

       på vem? ang vad?

  [Borttagen kommentar]

   Fast det är väl inte så konstigt att vilja försvara sig, det gör ju husguden härinne också, hon hugger på kommentarer som ifrågasätter henne.

    Inte visste jag att jag är din husgud, vad glad jag blir! *handhjärta*

  Var skrevs detta?

  Verkar gå bra för henne nu. Senaste inköpet en Chanelväska i 50 000-kronors klassen à la Bianca Ingrosso. Skulle aldrig lägga pengar på en Chanelväska just nu. Alla svenska influencers/wannabees har verkligen dragit ner varumärket.

   Väskan är dessutom skitful

  Kan ni hjälpa en förvirrad själ? Joel Kinnaman är väl ingen känd ”sociala medier”-person? Tänker bara hur han blev ett återkommande ämne på bloggen här? Det finns säkert någon bra anledning, kanske bara jag som inte kopplar ihop det. Har inte koll på alla turer kring hela den här storyn med honom 😊

   Hela denna historien blev offentlig i och med att Kinnaman utade henne i ett inlägg på Instagram så det rör väl sociala medier.

  Säger du inte emot dig själv väldigt mycket nu för i så fall så flödar ju näthat här dagligen. Är Johanna hycklare så är ju du det också. Du är inte konsekvent. Det där med praktiskt att radera känner ju du till och utövar. Johanna skriker ju inte näthat så fort hon får kritik el att någon inte håller med henne utan hon brukar skriva att åsikter får man ha och att man behöver inte tycka lika.

   Men jag tycker verkligen inte att någon HATAR här. Okej att det är starka åsikter om olika saker men HAT är verkligen på en helt annan nivå.
   Jag tycker det har varit god ton här länge nu. ❤

   Nytt ip-nummer idag igen, ”Nina”? 😉

    Vad är poängen med dessa svar? Radera kommentarerna eller låt de vara? Eller ska det hetsas igång kring den här som kommenterar?

   Hon är riktigt riktigt elak Johanna.. glömmer aldrig när hon skrev ”ÄT MIN SKIT” till alla följare på IG för att någon tyckte kepsen inte var fin? Tror jag skärmdump på det. Hon har skrivit mycket nedlåtande om många. Har sagt det förr och säger det igen något stämmer inte med henne.

  Men nu blev jag lite irriterad. Varför togs kommentarer om någons domar bort? Det är offentliga handlingar.
  Men det har alltid varit så här så fort det gäller JT här inne att då är det helt plötsligt superkänsligt att skriva saker som i alla andra fall aldrig plockas bort.

   Ja varför togs kommentarerna bort ? Media hade skrivit om det och hon hade ju ställt upp på att intervjuas och hennes namn och bild var med där ! Inte så att vi skriver om något som är hemligt bara söka

   Huruvida någonting är sant eller offentliga handlingar är ovidkommande när det gäller förtal mm.

  Hon har tagit bort inlägget på insta.

   Vilken fegis! 👎🏼 Hon ska fan stå för det hon publicerar!

    Tror hon tog bort när hon fick kännedom om att det skrivs här . Hon vill inte att saker kommer fram som hon tror folk glömt bort som hennes dom och att det skrivs negativt om henne här . Inget hon kan radera eller blockera

   Fast det var väl inte på insta?

  Joel kan va en incel . Populärt nu verkar det som

   Känner mig sååå korkad. Men vad är en incel? Har sett flera kolla på dokumentären, jag har inte gjort det än. Men fattar inte vad det betyder 😂

    Googla? 🙄

     Nä jag frågade ju, om nån vet kan hen ju vara gullig o svara 😉 Och nu fick jag svar 😁

    En man – oftast – som är i ofrivillig celibat.
    Incel kommer från engelskans ”involuntary celibates”.

     Ahhh då är jag med! Tack 😃

   Att han lever i ofrivilligt celibat? Nä nu får du lugna dig.

  Haha snacka om att du är paradoxal och helt saknar självinsikt. Du är ju minst lika ambivalent i så fall liksom. Så komiskt hur du ofta anklagar andra och gör samma själv och är likadan själv. Och när du får kritik eller blir ställd av sanningen så raderar du fort eller svarar tyket och pinsamt som ovan – nytt ipnr idag igen? Standardfrasen då. Du är verkligen motsägelsefull och genomskinlig.

   Dock inte mindre sant, eller hur? 🙂

  Bra att du tar upp detta!

  [Borttagen kommentar]

   Och nån ovan tyckte kommentarsfältet va snällt här 😅 Jag vet inte huuuur många kommentarer jag anmäler ofta. Många iaf 😂

    Hur anmäler man en kommentar? Mvh lite efter

     Man skriver ordet Gervide som svar till den kommentaren man vill anmäla.

  Johanna är en mästare på att vända kappan efter vinden till egen favör. Hela tiden. Hon älskade Bloggbevakning på den tiden när My var utsatt för mycket granskning. Då skulle tåla sånt. Men när hon själv blir omtalad i mindre smickrande former då är det alltid ett annat ljud i skällan. Då är det mobbing, näthat och troll.

  Hon var länge mitt guilty pleasure. Men tack o lov blev jag blockad av henne så nu slipper jag lägga mer min tid på hennes tragiska göromål.

  Hoppas hon slutar med botox och fillers nån gång innan det gått alldeles ur styr. Hon lyckades ju faktiskt att sluta med sina groteska fransförlängningar.

  Äldre lågutbildade kvinmor är överrepresenterade i fråga om näthat och klättrar inte på den sociala stegen med omdömen om andra kvinnors mentala hälsa. Alla förstår att det är en person ur underklasen som är bitter och avundsjuk.

  Johanna drog i gång ett drev mot en som kommenterade i ett av hennes inlägg i bloggen. Beskyllde henne för att lägga hatiska kommentarer på Monas U och och andra bloggar. Mona hängde på och fortsatte….
  Anklagade henne för att skriva hatkommentarer på Maggan Graafs blogg. Hon som kommenterat sa att hon har inte hållit på med detta. Mona talade om för henne att hon var psykiskt sjuk. Hon ville att Mona skulle skicka kommentarerna men både Johanna och Mona blockerade henne.
  Härskartekniker av medelålders tanter som är otrevliga, spydiga och inte lärt sig folkvett

  Jag blev drabbad av denna kvinna (trolljägarna). Varför gick hon inte ut med att jag enbart blev dömd för saker som hände efter att hon hängde ut mig i media. Kolla domen så ser ni i datumen och det är inte så konstigt att jag blev förbannad att bli oskyldigt anklagad. Enligt domen står det även att hon hade bara några meddelanden (ett par stycken normala meddelanden) visades upp under rättegången. Enligt henne skulle jag ha hållit på i över 10 år. Men inget hon kunde bevisa och det finns bevis om det i domen.

   Ljuger du härinne med? Du vet mycket väl vad du har gjort både mot Johanna, mig och flera andra. Har tusentals skärmdumpar på dina hot och förtal. Trodde att du hade lagt ner detta , Linda .

    Hahahahahahaha

  Konstigt att dom tusentals inte visades upp under rättegången. Ungefär som att jag skulle ha hållit på i över 10 år. Varför visades inget upp under rättegången för?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *