Youtube-tips!

Jag hamnade på ett Youtubekonto som drivs av en kvinna vid namn Aurikatariina.
Hon verkar älska att städa och rengöra riktigt smutsiga saker på en skala av Monica Geller upphöjt till 9.
Hela hennes konto handlar om att städa och hon hjälper deprimerade människor att få ordning hemma, som en hjälpsam gest på vägen mot ett bättre mående.
Jag tycker att det är ett fantastiskt fint initiativ, som verkligen är en win-win-win för alla parter.
Win för personen som får hjälp.
Win för Aurikatariina som verka njuta av varje sekund av städning, ju smutsigare desto bättre.
Win för alla oss som gillar att städa eller som gillar att titta på videos där någon städar eller organiserar.
Majoriteten av hennes videos har över miljonen streams och kanalen har 351 000 prenumeranter.

Först tyckte jag att hon var lite raljerande i sitt sätt att prata om det hon hittar i lägenheterna, men jag tror att det enbart har med språket att göra då engelska inte är hennes förstaspråk.
Gillar du att titta på program som ”Rent hus” så är det här en Youtuber för dig!

30 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det finns säkert fler motsvarigheter på youtube, och en som jag har fastnat för är The Boring Channel. En kille som klipper gräsmattor och gör k ordning trädgårdar. Otroligt tillfredsställande att titta på!

  Ett knep är att vänta med att städa, sen väntar man liiiite till, och sen vips, så blir det JÄTTESTOR skillnad efter man städat. Och sen tänker man, ”nä nu ska jag städa oftare” och sen upprepar man samma procedur som ovan….
  Heja!!

  (Hade förövrigt betald städ här hemma men de städade sämre än jag… så tänkte att städa dåligt kan jag ju göra gratis själv liksom, och nej, det var inte underbetalda utan helt vitt och företaget tog I allafall bra betalt, men tydligen är det inte någon som vill ”knäskura ” hur mycket du än är villig att betala…. och då blir det inte riktigt rent om du har hund)

  Tycker hon är helt otrolig. Så positiv, glad och härligt skratt!

  Tänk om man kunde vara så glad när man städade liksom. Önskar verkligen att jag älskade att städa och att jag hade energin till det 😅

  The dirtier, the better – Aurikatariina

  Men ärligt, är det ingen som bott i lägenheten? Sjukaste jag sett.

   När man är inne i en depression så kan det bli så. Jag var deprimerad i många år och det såg hemskt ut hos mig, till den grad att någon anmälde till soc varpå jag fick städning därigenom. Städningen blev dock inte så bra men det såg bättre ut än innan dock. Fick sen hjälp av en närstående att möblera om, köpa ny soffa och få det finare och nu försöker jag hålla det mer städat även om det kan gå några veckor mellan.

   Städning kommer oftast långt ner på listan när man är inne i en depression alltså.

   Det får vara det sjukaste du sett, men tänk lite extra….

   Jag jobbade i hemtjänsten en period som yngre. Var riktigt lärorikt, man fick en annan syn på hur en del människor bor och hur det kommer sig att de har det så ”sjukt” hemma. Det är inte bara på teve som folk lever eländigt. Lite ödmjukhet skadar inte.

   Jag är en väldigt renlig människa och om man ser min lägenhet idag så kan man inte föreställa sig hur det såg ut när jag mådde som sämst. Jag la all min energi på jobb och studier fanns ingen energi över till städning.

  Hittade också aurikatariina för bara några veckor sedan, I LOVE it. Fast folk är sjukt sunkiga, usch. Fattar att många mår dåligt psykiskt men det gör ont i hjärtat när man ser att det bor barn med sina föräldrar i sådan smuts.

  Så uppfriskande med människor som gör skillnad på riktigt istället för alla j***a influencers som bara kränger en ohållbar livsstil, produkter och skeva ideal.

   Många dör nog om du inte kommer till jobbet en dag.

  Jag småstädar varje dag för att slippa storstäda så ofta

   Japp! Mitt bästa tips är, innan du sover då lägger man 15 minutters timer på telefonen och plockar undan allt man hinner på dessa 15 minutter. Denna övningen gör att det ofta ser ganska välstädat ut då jag hinner samla ihop kläder som ska tvättas, spraya ytor, tömma disken osv. 15 min låter som kort tid, men om man vet att man bara har 15 min då går allt extra snabbt 🙂 Dessutom kan man fokusera på olika områden under dessa 15 min, 7 dagar x 15 minutter gör verkligen susen!

   För tvätten (som jag verkligen ogillar inom städväg) då brukar jag sätta på en bra serie och kolla medan jag viker tvätt.

  Den kanalen ska jag kolla in! Älskar sådana program. Jag tittar ofta på Obsessive Compulsive Cleaners och tycker att det är så tillfredsställande att se när det blir rent.

  Jag älskar att städa när jag har ordentligt med tid för det. Att sätta igång en riktigt bra ljudbok eller podd, brygga en kopp kaffe och bara sortera lådor och städa i timmar.

  Tycker inte att det ger samma effekt hemma hos andra dock. Jag jobbade inom hemtjänsten när jag pluggade och även om jag gillade att städa även andras hem så blev det aldrig tillfredställande då jag hade velat möblera om saker för att få samma effekt. Och SÅ knäpp är jag faktiskt inte 😂

  Tycker det känns lite fel att göra underhållning på någons misär. För ja, många som är med i den här typen av stöd program lever i misär som grundar sig i någon typ av ohälsa.
  Kalla mig snöflinga bäst ni vill men det blir fel tycker jag. Ge dom hjälp så klart men att sitta med popcorn och se det som underhållning? Nej tack.

   Syftar alltså inte på youtubekanalen specifikt, den har jag inte sett. Men den typen av program som har gått där de åker ut till någon stackare och städar upp i deras dunderskitiga hem.

    Alltså jag tycker det är skillnad på de programmen där man ser personerna som mår dåligt men att endast se från smuts till rent och vissa program går dom igenom vad bakterierna kan orsaka och varför det kan vara farligt att leva så och det tycker jag inte är farligt. Förstår din poäng med att det kanske blir lite skämstv men om hon nu tjänar pengar på den här yt kanalen o h därför kan erbjuda människor som lever såhär gratis hjälp så tycker jag att alla gynnas av det.

     Ja det håller jag med om, beror helt på hur programmen vinklas. Vet att många av de som sändes förut på teve var ganska elakt vinklade. Lite så ”apan i bur”-underhållning när man skulle förfäras över någons hemska förfall.

      Ja och ofta så är det någonting psykiskt som är bakomliggande kring sådana hemförhållanden så absolut problematiskt att visa personer som mår dåligt i utbyte mot att hjälpa dom men när man gör det på ett diskret och lärande sätt så kan det ha en positiv effekt

   Just den här kanalen är lite annorlunda för jag avskyr också när det görs underhållning av folks psykiska problem eller när en hoarder måste på några dagar slänga allt den samlat på sig under många år. De kan inte mår så bra av det. Aurikatariina däremot är väldigt tyst om sånt. Hon berättar att det är en följare som kontaktat henne och bett om hjälp. Vi ser inte ens personen vars hem hon städar. Hon dömer inte utan tycker genuint att det är kul att städa. På sistone har hon börjat få sponspresenter som hon lämnar för innehavaren av bostaden. Och hon har nämnt i någon Q&A att hon bryr sig inte om de håller rent efter eller inte, vilket är skönt. Det blir liksom inte en kontroll efter fyra veckor hur personen skött sig.

   Hon gör det gratis och hon älskar att städa. Kanske inte säga något förrän du varit inne och tittat? Hon gör inte underhållning på så sätt att hon exploaterar de som bor i hemmet, utan visar bara städningen.

    Missade du tillägget att kommentaren inte handlade om den här youtube kanalen?

  Så låter finnar som talar engelska haha, men hon talar faktiskt bra om man jämför med de flesta finländare.

   Haha, det kallas för rallyengelska i Finland. Lite gulligt va?

   Jaa så låter finskspråkiga finnar, inte svenskspråkiga finnar längs kusten! Vi svenskspråkiga pratar engelska minst lika bra som ni svenskar på andra sidan potten. Så de så!

    Fast så bra engelska pratar inte svenskar som svenskar vill tro. Tycker jag som på jobbet får lyssna på svenskar prata engelska.

     Haha bra där ;D

  Hur dåligt jag än mått har jag alltid rent och fint, skulle må så mycket sämre om jag inte tog dom 15 min dag och dammsög, har dessutom många djur så är ett måste.

   Vad kul för dig.

   Jag med. När jag nått botten då kändes uppfriskande och gav mig ett ”peace of mind” att åtminstone ha det rent runt mig. Jag hade svårt att städa så min man, mamma, syster eller städfirma hjälpte ofta till, men det gjorde susen. Ni som känner att ni är deprimerade eller utmattade, prova att hör kring er om någon kan hjälpa till med städningen. Jag vet att man skäms för att ”blotta” sitt hem så, men det kanske också kan ge er ett lugn i kaoset. 🤍

  Ett tips är programmet ”obsessive compulsive cleaner ” där möts de bästa av två världar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *