Saker jag trodde influencers hade slutat med

Det här…
När två influencers – samtidigt – ”tipsar om” varandras konton för att få fler följare, för att sedan, synkroniserat radera tipset efter någon eller några timmar.
Förr i tiden kallades det för ”länkbyte” på bloggar, men jag trodde faktiskt inte att etablerade profiler gjorde sådant här längre.
Då är det väl bättre att hoppa på någon av alla dessa ”verified-grupper” som finns och där man kommenterar varandras bilder. Eftersom kommentarer från verifierade konton rankas högre enligt Instagrams algoritmer, än de som inte har en blå bock vid sitt namn, så boostar man varandras algoritmer på detta sätt.
Värt att tillägga är även att alla kommentarer som kommer från verifierade konton, alltid hamnar högt upp i kommentarsfältet vilket man hoppas ska leda till fler följare.

Om man inte arbetar med sociala medier utan enbart har det som underhållning….
Bryr man sig då det minsta om algoritmer eller allt annat trams som är på blodigt allvar för en influencer och andra som arbetar med detta?

Vad gäller mitt eget Instagramkonto så funderar jag inte särskilt mycket kring det, utan det är vad det är…
Däremot kan jag bli vansinnig på att Instagram bestämmer vilket innehåll jag får se, när jag vill se ALLT!
AAAALLT!!!
I KRONOLOGISK ORDNING!!
PLEASE!!!

57 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Sånna länkbyten får mig snarare att avfölja än att följa.

  Instagram stör mig inte så mycket men däremot Facebook… De fick kritik för att man inte såg sina vänners inlägg i flödet eftersom de puttade ner av reklam, inlägg från diverse grupper eller sidor man följer som postar mycket oftare. Så nu har de gjort om algoritmen så att samma inlägg från en vän kan ligga högst upp i en vecka medan nyheter från grupper inte ens visas. Kan de inte bara låta allt vara kronologiskt?!

   För mig är det tvärt om. Facebooks flöde är kronologiskt medan Instagram får man scrolla flera dagar tillbaks för att se nya inlägg. Samt ett inlägg från någon ligger kvar flera timmar.

    *ligger kvar först flera timmar.

    Har du kronologiskt flöde på Facebook? Det har jag inte haft på flera år. Är totalt omöjligt att hitta tillbaka till något man såg för en sekund sedan. Värst i köp och sälj grupper när inlägg snarare slumpas fram.

   Facebook är helt värdelöst nu. Vilka är ens kvar på Facebook och använder det för att göra statusuppdateringar? Någon yngre än 50?

    Jag använder det enbart för information från olika grupper, typ Rekoringen och de klubbar jag är med i. Det är ett rätt smidigt sätt att dela information till alla i ett lag eller en förening och samtidigt kunna diskutera. Men väldigt få använder det som en plattform för att connecta med vänner längre. Där har det ju helt spelat ut sin roll.

     Haha vi har en facebookgrupp för doktoranderna på mitt jobb, den är kvar sedan ett par år tillbaka och där postar vi mest om after work nu för tiden. Så någon postar att den vill dra ihop en aw, sen skickar den ett mail via maillistan på jobbet att det finns ett nytt inlägg på Facebookgruppen så att de andra kan gå in där och kolla och diskutera om de är intresserade av att vara med. Så smidigt 😅

  Tingelinn är mästare på det här.

   Ja Tingelinn delar alltid Pappapappadotter’s konto i story. Minst en gång i veckan ”följ det här härliga ärliga kontot” varje gång. Hahaha

  Men varför tar man bort länkningen?

  Frieri på Maggans instastories❣️

   Påverkad? Haha tyckte hon såg sååå borta ut 😅

    Ja, hon har tagit bort storys precis före då hon var rätt full på festen efter bion. Hade nog inte nyktrat till alltför mycket när de gick för att käka kebab efter festen och han passade på att fria.

    Känns sådär stabilt att gifta sig när man bara för en månad sedan hade problem som Maggan kryptiskt förmedlade via Insta, hon kommenterade inte heller hans inlägg som var riktade till henne under en period. Hon har uppenbarligen förlåtit honom för vad det nu var han gjorde när hon var borta i Sydamerika under flera veckor.

     Hörde typ inte ens vad hon sa? Bara massa mummel. Kändes ju jätte romantiskt 🥴

      Haha Ärligt så skulle jag hellre bli friad till medan vi fyllekäkar kebab än på något typiskt kräkromantiskt vis. Blääää

       Finns det inget mittemellan? 😂

        Vet inte 😂

        Tycker väl bara att man inte behöver utgå från att alla vill ha samma typ av frieri som en själv. Kan väl vara romantiskt för dom även om det sker på ett annat sätt än man själv vill ha det.

       Haha. Min sambo friade jätteromantiskt, klockan 7 på morgonen när jag precis vaknat genom att ta min hand och lägga den på sitt skrev där jag kände en fyrkantig upphöjning och bara ”WTF?!”. Så jag har en ring som han trollade fram ur sitt skrev, inte riktigt vad jag berättade för mamma senare….

     Hur vet du att de hade problem? Det är ju bara em massa tolkningar till största delen tagna ur luften här på BB.

   Det går undan, heja!

   Stackars Maggan! Varför så bråttom? Kommer sluta med ännu en krasch 😔

    Ja varför måste man gifta sig och så snabbt? Fortfarande nytt förhållande och som de verkar redan haft lite problem, ta det lugnt varför stressa 😅

     Varför måste man gifta sig alls om man inte tex har barn ihop?

   Verkar som att Maggan behöver åka på en ”cleaningresa” till Asien snart…

  Just pappapappadotter gör det ofta. Och repostar i story vad den andra har skrivit om dem.

   Typ så dom blev ”kända” 😅

    Utöver deras scambolag Real Time Media som hade massa tvivelaktiga sammarbeten med influencers.

     Berätta mer!

      De har gjort detta med just Camillas nära vän Johanna Bladh vilket blir roligt i sammanhanget.

      Har skrivits här i bloggen om bluffkampanjerna med fake-Black pods, den där wish-epilatorn m.m. Bara att googla. Killarna lajvar så framgångsrika men bolaget blöder och folk blir lurade. Så fejk!

  Fick en liten chock när jag såg Maggans frierivideo. Vad har hon gjort med ansiktet? Hon ser ju helt sönderopererad ut?

   Hon har så mycket injections i kinderna att hon börjar se ut som Piff och Puff! 🐿😟

    Full och svullen?

  Det stämmer ju inte att de har adopterat sin andra dotter… ingen av flickorna är adopterade. De skriver själva att de är familjehem.

   Fast dom skriver ju på första bilden att mamma kontaktade dem och att hon ville att dom skulle adoptera henne?

    Så sorgligt och inte alls genuint!
    Ytterligare ett barn att exponera för pengar

     Absolut men barn blir inte omplacerade utan anledning och noggrant övervägande. Dom får det nog mycket tryggare hos dem än sina biologiska föräldrar.

     Jag tycker det är konstigt att soc inte reagerar på exponering av barnen då papporna är ett familjehem och inte adopterat barnen.

    Ja men hon är inte adopterad. Det svarar de på här:
    https://www.pappapappadotter.se/2021/09/28/svarar-pa-era-fragor/

     Aha okej. Bevisar att även Gabjos inte läser deras blogg då. 😅

  Edit av Camilla:
  En sådan här kommentar till från dig och det blir det sista du någonsin skriver här inne.
  Helt upp till dig.

   trh?

    Nej

  1. Ja, varför kan man inte bara få se allt i ett kronologiskt flöde som förr i tiden? Nu vet man att man missar grejer, men man vet inte vad.
  2. Blir GALEN på såna där länkbyten, känns så oäkta, ger mig avsmak, jag avföljer nästan alltid folk som gör så.

  Molly Rustas är gravid🙂

   Jag också.

    Inte jag.

  Men din vän Johanna Bladh gör detta regelbundet och har gjort med just pappapappa-kontot? Var ju en influencer som gick ut med vilka pinsamma meddelanden hon fått från JB där influencern aldrig svarade och JB fortsatte terrorisera med meddelande efter meddelande om att de skulle göra FFF.

  Avskyr länkbyten, och när de repostar när andra hyllat dem i nån story. Ibland typ 10-15 st…snark…eller när de delar med hjärta och gråtemojin när nån följare skrivit dm till dem att de äääälskar deras konto och att personen har så fint flöde och verkar så himla härlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *