Yogagirls Instagramkonto hotas av nedstängning

Jag tidsinställde inlägget fel. ?

Efter att Rachel ”Yogagirl” Bråthen Schoneveld postat ett inlägg på Instagram där hon svär åt alla de män som utnyttjat Britney Spears genom åren, efter att ha sett den nya dokumentären.

Instagram raderade hennes inlägg med motiveringen att det innehöll ”hate speech or symbols” och meddelade henne att hon riskerade att få hela sitt konto nedstängt om det händer igen.
Hon skriver vidare att hon känner sig färdig med den här plattformen och att hon behöver skaffa sig ett back up-konto eller plattform om hennes nuvarande skulle försvinna.

Var det någon av er som såg hennes inlägg innan det raderades? 

45 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Såg också den igår och man blir kräkfärdig över hur folk har utnyttjat henne, tom hennes egen pappa! ?

   Fick ont i magen när jag såg om hur utnyttjad hon va under Europa-turnén. Jag såg henne i Stockholm 2011 tror jag det va? När man såg dokumentären, och har varit på den konserten. Usch allt, fy fan vilket liv.

    Såg den i förrgår och hjälp alltså. Hur de hävdar att Britney kunnat bryta sig fri om hon velat det men hon hade ju ingen chans att anlita en advokat ens. Fick inte ens köra golfbil runt tomten utan tillåtelse eller köpa böcker till sina barn. Alltså det är helt sjukt hur hon ansågs vara för sjuk för att leva sitt eget liv men frisk nog att turnera globalt?! Och så hemskt att hennes pappa bara såg henne som ett företag för att fortsätta tjäna pengar. Och om Britney vägrade så skulle hon bli stämd av sitt eget management

     Ja det gör ont i en att se dokumentären. Att det finns människor som går att köpa för pengar som geriatriken som kryssade för att en ung kvinna under 30 var dement utan utredning är en sak. Men det rättsövergrepp som skett mot Britney är helt ofattbart. Jag förstår att orsaken är luckor i lagen men att inte adressera det på 10 år är vansinnigt.

   Föräldralienation heter det och pågår överallt i Sverige för det är lagligt med psykisk misshandel av barn. Se saknade barn föreningen som arbetar med just detta.

   Var hittar man dokumentären?

    Netflix har en dokumentär som heter Britney VS Spears. Tyckte dock inte att den var lika bra som de två som finns på tv4 play. Framing Britney Spears och Controlling Britney Spears.

     Tack!

  Uhu buhu. Hon blev påkommen med posta något som är emot reglerna och på något jävla sätt är det patriarkatets fel? Den kvinnan är fan en vandrande klyscha.

   I stories igår hade hon en lång utläggning om hur hon vill att följarna går in och gillar och sparar alla hennes inlägg. Alltså orka vara så egocentrisk, ”buhuu tänk om jag förlorar mitt konto! In och spendera en timme på att höja mig till skyarna thx!!”. Hon har massvis av följare och bölar om att inte få nog med likes. Jag fick hennes senaste bok i present men drar mig för att läsa den. På Good Reads är de flesta recensioner negativa då hon framstår som en vidrig bortskämd snorunge i boken….

   Vilken trist kommentar uhu buhu.

   Hon är så så så såå uppmärksamhetssökande . Alltid en trauma, alltid drama och alltid är det så jäkla synd om henne. Men heal the world with yoga va ?

   Tror du missade poängen här..! Du såg inte ens bollen som faktiskt nuddade ditt huvud.

   Haha – jag visste inte ens att det fanns en ”yogagirl” förrän nu när jag läste det här inlägget. 🙂

   Det jag undrar är om yogagirl verkligen har rätt när hon skriver om hur många män som skriver hemska saker om kvinnor på instagram?

   Sen kan man ju också fundera över hur mycket o vad som är sant i dokumentären om Britney Spears. Det har ju kommit en hel del dokumentärer om henne o jag undrar om hon själv är insatt i o aktivt delaktig i dokumentärerna?

    Hon har avböjt att vara med i flertalet dokumentärer om henne. Inte direkt konstigt tycker jag. Vad menar du om att man kan fundera på vad som är sant. Hennes far fick henne omyndigförklarad vilket inte är möjligt i de flesta demokratier förutom i usa då. Bara det är ett övergrepp.

    Det är även domstolsdokument med i den här dokumentären vet inte om det funnits sådant underlag i tidigare dokumentärer, har inte sett dom…

  Jag vet inte HUR många konton jag anmält, som börjat ”följa” mig på instagram, med extremt sexuellt innehåll och erbjudande om sexuella tjänster. INGET av dem har ansetts bryta mot instagram regler och inget har tagits ner. Nånsin. Jag får samma svar hela tiden, att innehållet är helt ok. Jag har slutat anmäla, det är meningslöst. Jag bara blockar. Konto efter konto med i stort sett nakna poserande kvinnor med jättebröst som erbjuder diverse tjänster. Obegripligt. Nåt sammanhang måntro…?

   Det kan vara så att Instagram prioriterar att få bort hate speech mer än sexuellt innehåll? Det kan också vara en patriarkal konspiration. Vi har inte bevis för någon av teorierna. Men att tvärsäkert gapa om kvinnohat för att man riskerar kränga färre böcker till sina medsystrar är bara töntigt.

   Majoriteten av de som använder sociala medier är robotar. Och andra AI robotar tolkar deras beteende. Du kontaktar ju aldrig någonsin något mänskligt.

    Det är ju detta som är så intressant, vilka programmerar mjukvaran och lär AI vad den ska prioritera? KAN det vara så att mjukvaran blir biased..? (Svaret är ja, och är något vi bör uppmärksamma mer…)

     Ja eftersom det är AI så är det programmerade för att lära sig själv. Och ta egna beslut. Därför tas inte social media botars konton bort då de är programmerade att ligga på gränsen.
     De står nu för merparten av innehållet och granskas av program som tolkar det som en robot i bästa fall. Men uppenbarligen inte så ofta som man vill.

     Jag är inte en robot, förresten.

   Gör detsamma och fått samma svar av Instagram som du, att innehållet inte bryter mot deras regler. Det här är så sjukt på så många plan.

   Tips till alla som inte redan läser hennes inlägg – Amanda Ålenius för ett bra resonemang kring detta på Instagram.

   Har även anmält konton, helt utan inlägg osv men som i bion skriver att man kan kontakta dom för köp av alkohol och droger, att de även langar till minderåriga. Bryter inte mot några regler.

   Kontona är bara trafik medan storyn om britney innefattar riktiga personer, & de kanske inte drar sig för att stämma massmedia om de tycker att plattformarna inte har plockat ned kritiska inlägg av de som personer.

  Se mitt svar nedan, skulle legat som svar till ditt inlägg Anonym 11:33.

  Varför ska hon ha ett back up-konto om hon känner sig klar med insta? Ta bort appen bara.

   Exakt, hej då Yogatanten.

  Hur uttalas yogagirls namn? Är det som Rachel Green i vänner eller som Rakel Wärmländer?

  Ber om ursäkt för OT Camilla, radera gärna kommentaren om den inte passar in här 🙂

   På engelska uttalar uttalar hon sitt namn som Rachel Green, och efternamnet som typ Bray-ten. Men på svenska Raaakel Bråt-ééén. Jag blev så förvånad när jag först hörde hennes namn uttalas på svenska för hade bara lyssnat på den engelska podden ganska länge och där uttalar hon det på engelska.

    Tack! 🙂

   Men gud nu fick du mig att fundera bra länge. Hade inte läst hela inlägget när jag började scrolla igenom kommentarerna. Jag fattade iiiingenting, vadå att yogagirl uttalas som Rachel eller Rakel..?!

   Sen läste jag hela inlägget och plötsligt fattar jag din kommentar. Är nyvaken så blev väldigt förvirrad?

  Var 12-inlägget också felinställt?

   Eftersom det här kom upp så sent så är nästa inlägg tidsiställt till kl 15.

    Men bloggbevakning, aka Camilla. Kommer bloggen gå tillbaka till minst 5 inlägg per dag? Visst, det är din blogg osv, men det här börjar bli tråkigt

     Bloggen har haft 5 inlägg per dag i veckorna ett tag nu, och fyra på helgerna som det alltid varit.
     Att morgoninlägget idag inte kom upp var ett rent misstag från min sida och ingenting jag planerar att fortsätta med. 🙂

      Det har varit SÅ uppskattat ?

    Tråkigt

  Lika bra hon börjar vänja sig för censuren är här för att stanna och kommer märkas av mer och mer..

   Kvinnor ska tystas. Kvinnor ska ägas. Kvinnor är hysteriska. Kvinnor är galna. Kvinnor äger makten. Kvinnor äger livet. Utan kvinnor skulle männen dö.

  Vem är det?

   Har svårt för Yoga Girl nu för tiden då allt bara är så dramatiskt och svart och kvinnan seriöst behöver ta flertalet ångestdämpande mediciner och gå i terapi (gör själv detta, anser inte att jag är elak mot henne när jag säger detta). Men i detta fall håller jag helt med henne. I händelser på hennes insta berättar hon vilka inlägg/händelser som ligger till grund för hotet av nedläggning och de är skrattretande. Hon ska få kontot borttaget för att hon bland annat postade en händelse om att hon och Lea var på sjukhuset för att dottern hade trillat? Och för att hon i en annan händelse sagt ”fuck the patriarchy”. Men det får finnas hur mycket rasistiska konton som helst på insta, och ett konto där en tjej poserar skrevandes i sängen iklädd i endast string får finnas kvar. Men ammande kvinnor får inte finnas på insta. Så skevt (och ingen nyhet tyvärr)

    Skulle vara ett eget inlägg!

  Vad var hennes mamma? Gjorde hon inget för i hjälpa henne?

   Nej hon hjälpte till att spikea hennes mat.. hon har hjälpt till på senare år, IAF med att försöka få bort pappan. Men i slutändan var det bara Britneys ny advokat samt dokumentärerna som gjorde verklig skillnad.

  Läskigt att Instagram är j*vligt snabba på att ta bort inlägg och dela ut varningar till alla som skriver negativt om män, speciellt mäns hat mot kvinnor. Du behöver inte ens skriva att du själv hatar män, det räcker med att enbart presentera fakta på hur många män som dödar kvinnor, män som våldtar kvinnor eller män som misshandlar och hotar kvinnor för att det ska klassas som ett ”hate-speech”. Helt J*VLA galet!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *