Två undringar från Isabella Löwengrips blogginlägg

Vi åt en snabb lunch innan jag lämnade tillbaka dom till skolan. Det är alltid lika jobbigt att säga hejdå. Men det är de som är så bra med egna mobiltelefoner, vi ringer, skickar bilder och messar mycket. Det blir också många ljudfiler mellan varandra. Det är något som jag aldrig skickar till någon annan, vuxna verkar inte göra så?
[…]

Förra året hade jag en ENORM åldersnoja. Herregud vad hemskt det var. I år känns det betydligt lättare att fylla 31 år. // Isabella Löwengrip

Ljudfiler?
Är det någonting ni brukar spela in och skicka till folk?
Jag har fått det några gånger i dm:s på Instagram och det är lika märkligt varje gång.
Kanske är det annorlunda om man spelar in och skickar till folk man känner?

När jag är ute och går med Selma så får det bli en video som jag pratar i, om min sambo exempelvis skickar mig ett meddelande, men aldrig annars.

Åldersnoja?
Har ni nu?
Har ni haft?
Tror ni att ni kommer få?

Jag tycker bara det är skönt att bli äldre och mer obrydd om petitesser och andra skitsaker, så nej, ingen åldersnoja för mig.
Jag har mer åldersnoja när det kommer till THK (Tjocka Hetsätarkatten) och Lilla Snöboll, då missekatterna börjar bli till åren.
Dock har vi en känsla av att THK kommer överleva oss alla. Plus armageddon.

114 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Min man skickar alltid ljudfiler om jag typ skriver och undrar något när han är ute med hunden eller med barnet och leker, antagligen för att det går fortare 😂 väldigt smart egentligen, men var lite paff första gångerna han gjorde det.

  Har bott perioder utomlands (Frankfurt och Madrid) och alla körde ljud på WhatsApp. Kändes så udda att få ett inspelat ljud från en kollega, intimt på något sätt.

   Också bara stött på denna företeelse bland utländska vänner som bor i Argentina, Spanien och Tyskland.. Också då främst i WhatsApp. SÅ obekväm med detta som introvert svensk!!

   +1 Då i Spanien och Italien. Man vänjer sig!

   Ja mina kompisar i Italien skickar ljud hela tiden. Ingen i Sverige har någonsin skickat ljud till mig.

    Bor i Tyskland och kände i början ”VA FAAAN” när folk skickade ljudfiler till mig!! SJuuukt konstig grej att göra?!

    Men nu gör jag det själv. Har blivit tysk med andra ord :/

     min tyska kompis skickar bara ljudmeddelanden. Konstigt i början men nu är jag van 😊

   Också bott utomlands och älskar voicenotes! Hinner inte alltid ringas med mina vänner och då kan vi ha en pågående konversation, tycker bara det är mysigt när jag hör någons röst. Mer personligt och mycket smidigare!

   Liknande erfarenhet, gjorde det själv när jag bodde utomlands och får det nu från vänner i andra länder.

   Vi bor i Tyskland och jag blir tokig på de här 1,5 minuters inspelade snippetsarna jag får hela tiden den vänner på whatsapp och co.

   Istället för att snabbt kolla över meddelandet lite snabbt måste man alltså ta fram hörlurar och lyssna på något svammel. Gaaaah!

  Rätt kul att prata in en snutt (i iMessage) och sedan messa över till folk (iPhone). Orkar inte alltid skriva text.

   Förr i tiden ringde man till varandra.

  Undrar mest hur jobbigt det var att fylla 31 dom andra gångerna… 😂😂😂

   😂😂😂

   😂😂

   😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  Det enda jag undrar här är hur skolan godkände att hon hämta upp barnen för en lunch ??

   Barnen hade fått förmiddagen ledigt för att pass skulle ordnas i Södertälje.
   Så lunchen verkar ha rymts inom den beviljade ledigheten.
   Allt enligt bloggen så jag vet inte om allt är sant.

    Ledighet för pass är inte giltigt skäl för att vara ledig, detta får göras efter skoltid(som frisören/o dyl) å andra sidan är ju barnen små så det spelar kanske ingen roll.

     Men lägg av, har de fått ledigt så har de fått ledigt. Tycker seriöst synd om er som inte hade sånna dagar när ni gick i skolan. Var så mysigt att få den extra tiden med mamma på en vardag.

     Om Sally har fått ledigt för att göra pass så var det väl en giltig anledning i hennes fall?

      Eller ja, bägge barnen..

     Klart det är giltigt skäl- vad yrar du om…?

    Fast what? Pass är väl ändå ett giltigt skäl för en vuxen att lämna på arbetstid så då måste det ju vara ok för ett barn också i några timmar. Det är ju sanslöst svårt att få en tid i Stockholm dessutom så får man en tid så tar man den.

     Nej det är det inte.

      Ni får väl skicka ett meddelande till barnens skola och klaga på att barn ni inte ens är anhöriga till får ledigt för att göra pass.

       Jag bryr mig inte om barnens passtid 🙂 Men som chef försöker jag såklart hjälpa till om nån behöver ledigt för att fixa ett pass, men det är ingen rättighet att få ledigt för det.

        Nej men de kanske var en snäll lärare som ville hjälpa till, trotts att de inte ör giltig ledighet

        ”Bryr mig inte om barnens passtid..”

        Visst.

   De hade andra ärenden de fått ledigt för. Gjorde dina föräldrar aldrig liknande? Om du hade läkartid tex, fick du aldrig fika eller mc Donalds eller liknande innan du åkte tillbaka till skolan?

    Haha älskade de tillfällena när jag va liten när man antingen blev hämtade tidigare eller kom senare pga typ läkartid eller något sådant och man fikade/åt typ mc Donalds, det var sååååå mysigt 😊

     Ja, håller med. Super mysigt.

     Åh ja!! Jag och mamma brukade köpa glass eller äta lunch på stan innan hon skjutsade tillbaka mig till skolan. Var alltid så avundsjuk när det var syrrans tur att gå till tandläkaren eller läkaren eller något. Jag ville också hänga med mamma på stan😅

   Varför bryr du dig ens om det? Jag undrar påriktigt? Känns som att så många här inne har så extremt mycket tid över för annars går man väl inte och undrar om en okänds människas barn har fått beviljad ledighet hahahaha så skevt

    Haha men verkligen!!

  Nä jag skickar aldrig röstmeddelanden, men har också fått det några ggr på instagram DM. Antar det går fortare än att skriva, men blir lite bökigt för ibland orkar man inte spela upp ljud eller så passar det inte för man sitter dumt till…

  Jag har nyligen fyllt 34. Har ibland åldersnoja, men lite oklart varför…? Har inga särskilda mål jag tänkte jag skulle ha uppnått i denna ålder som jag misslyckats med. Men kan få en lite allmän känsla av att tiden springer iväg, att snart måste jag begrava mina föräldrar och mina husdjur… Utseendemässigt är jag inte så sugen på att få rynkor men försöker ta det med ro och inte bli för sugen på botox och annat giftigt. Men man borde väl överlag bara vara glad att man åldras. Alternativet är att dö ung ju…

  Åldersnojan verkar skjutas fram allt längre ju äldre man blir
  Vid 20 kändes 25 som slutet på livet.
  Vid 30 var 40 den nya slutpunkten.
  Nu runt 40 så känns det som 65 är när åldersnojan kommer kicka in.

   Nejdå vid 65 inser du att du har 10 år kvar att jobba minst innan du får gå i pension.

    Vadå ”innan du får gå i pension”? Man får väl gå i pension när man vill, det kan jag i alla fall göra.

     Mareena: Nej, ska du ha en hyfsad pension får du inte gå i pension när du vill…

      Får får man visst!

      Fast nu var ju frågan om man FICK gå i pension när man vill. Inte om man vill eller bör.

  Paow fyller 28 år. Unnar sig nya skor. Jisses säger jag bara om dom. Jisses. 😆

   Vad var det för konstigt med det?

    Skulle slå ihjäl mej med så höga klackar. Aldrig använt ordet konstigt!

   What! Är hon bara 28??

    Ursnygga ju! 😍 Låt mig gissa du handlat på din sko? 😉😄

     Snusmumrik låt mej gissa du är 15 år 😂 och ja man får ha olika smak!

      Fel fel åter fel! 😂 Har man inget snällt att säga var då tyst, sandlådennivån här, nåja tack för alla garv!

   Paow tycker danskar är rasistiska. Är svensk en ras nu?

    Eh va? Du menar att definitionen av rasism skulle vara att man gör skillnad på raser? Den är betydligt större än så, nationalitet, etniskt ursprung, religion osv funkar också för att falla inom definitionen för rasism.

     Äh, ta inte allt så bokstavligt!
     Idag är definitionen komplex och betyder olika för olika människor.

     Jag tror nog inte danskar i allmänhet är rasistiska mot svenskar. De hon träffat gillar väl inte henne och är frispråkiga med det.

  Jag försöker att inte ha åldersnoja utan vara tacksam för varje år jag får. Det är helt ärligt få förunnat att få bli äldre, och varför ska jag ha ångest över att bli 35 när det finns barn som dör i cancer som inte hade velat något annat än att få bli 35?? Det finns betydligt viktigare saker att bry sig om än sin ålder.

   Det är väl inte FÅ förunnat att bli äldre 😅 det vanligaste är väl att man överlever ungdomen?

    Vet inte vad medelåldern är i övriga världen? I Sverige är den ju högre än i många andra länder. Det är ju trots allt många som där tidigt pga krig svält och annat elände.
    Men håller med Cecilia! Har själv överlevt cancer så är väldigt tacksam varje födelsedag!

     Läste nyss att medelåldern i Sverige sjunkit rejält i jämförelse med övriga nordiska länder pga covid.

  Konstant åldersnoja sen jag fyllde 18

   Alternativet till att bli äldre är ju inte direkt bättre…

    Nej men tycker det känns som tiden går för fort och att jag inte använder tiden effektivt samtidigt som jag känner att jag gör för mycket och inte hinner njuta av livet 🤷🏼‍♀️

     Känner exakt samma! Så nu försvinner tiden med att ha åldersnoja. Hur gammal är du nu?

      Är 25 och är medveten om att jag är ung men åldersnoja för mig handlar inte nödvändigtvis om att jag känner mig gammal utan mer om att tiden springer iväg och att det är mycket som jag vill hinna med, hur ska man lyckas skaffa familj, ha utbildning, träna 4 ggr i veckan, heltidsjobb och hålla liv i en relation? Och laga all mat från grunden?? Och alla dessa rapporter om att fler och fler behöver IVF och att man inte ska vänta med att skaffa barn samtidigt som man absolut inte får skaffa barn med vem som helst för det kan också bli katastrofalt och jag vet inte ens om jag vill ha biologiska barn men varje år som går så blir det tydligen enligt läkare svårare om jag nu skulle vilja ha biologiska barn…. Men men ska ta en kopp kaffe och en lång promenad och meditera lite så blir nog livet bra ändå 🌸

       Ja, åldersnoja är verkligen mer än bara känna sig gammal! Jag är 23 och känner att jag missat allt kul man ska göra när man är ung. Får panik att jag inte levt som man ”ska” eller som jag trodde när jag var yngre och nu känns det ”för sent” för nu ska man ha börjat studera, veta vad man vill i livet, ha mål etc. Och jag har ingen aning vad jag vill, utan är ”fast” i en situation jag inte trivs i. Synd att flera känner sig stressade, men lite skönt att inte vara ensam.

        Kan relatera så mycket till din kommentar, men vill skicka lite pepp. Är 2-3 år äldre än dig men när jag var 22 kände jag mig så himla fast i livet också. Hade pluggat klart en YH-utbildning men trivdes inte i det jag hade utbildat mig till, kändes som att jag inte utvecklades på jobbet, var supersingel och såg hur vänner runt omkring sig började rota sig mer och mer. Hittade mannen i mitt liv på tinder helt plötsligt. Kom på att jag ville plugga vidare igen och hittade utbildningen som passar mig som handen i handsken och har nu bara två terminer kvar. Känner mig absolut inte gammal bland mina klasskompisar, utan de flesta är i samma ålder plus minus några år.

        Ibland kommer den där känslan av att jag ”borde” ha hunnit mer nu när jag snart är 26 år (dvs vara färdigpluggad och karriärsklättra, skaffa barn, köpa en bostadsrätt osv), men då gäller det att andas och sänka kraven på sig själv. För man är trots allt bara människa. Min mening med svaret är inte att skryta, bara visa på att det går att ändra bana även om det inte känns så. För det är inte för sent. Jag är säker på att du gör ditt bästa utifrån det du kan just här och nu, och att du kommer lyckas med det du vill när du kommer på vad du vill göra 🙂

         Men åh tack!😭😭 behövde verkligen höra det där, försöker påminna mig själv om det men att höra det från andra hjälper så mycket!

          Kanske för sent för att du ska hinna se den här kommentaren nu – Men jag bytte karriärsbana när jag var 27 och träffade min man när jag var 28 – Är 33 idag och vi har precis fått vårt första barn. Jag var också stressad i din ålder, men du har SÅ gott om tid. Börja ta de små steg du kan för att förändra din situation, du har tid att tänka långsiktigt. Det kommer bli kanon!

  Ljud när jag behöver händerna till annat, annars text.
  Hade större åldersnoja när jag fyllde 20 än 30. 30 var en befrielse, träffat på allt för många i arbetslivet som behandlar 20åringar som barn så var bara skönt att komma förbi det.

  Ja, det sker väl. Men framförallt använder jag Snap (ibland insta som Snap) där jag/vi spelar in både röst och med video 🤷🏻‍♀️

  Ingen åldersnoja men har lite svårt att förhålla mig till min ålder. Är 36 men känner mig som lite allt möjligt, 22 och 50 på samma gång. Har mer gemensamt med mina yngre barnfria kollegor än jämnåriga med barn. Tror jag hade en föreställning om hur det skulle vara att vara en viss ålder men när det sedan visade sig att ålder verkligen bara är en siffra så blev jag lite paff! Det som är skönt med att bli äldre är dock att jag inte bryr mig om vad andra tycker om mig, skiter i att jag måste ”vara snygg” hela tiden (vem orkar vara piffad varje dag?!) och att jag landat i vem jag är. Ekonomin är bättre och jag kan resa och unna mig en massor. Sen har vi inga barn och kommer aldrig att ha och det tror jag påverkar mkt. Bättre ekonomi och mer fritid, man kan bestämma själv vad man vill göra.
  Ja det var ett lagom svamlande från min sida om ålder och icke-åldersnoja!

  Hoppas de inte skickar till varandra dagtid. Barnen är för små för att sitta med telefonen på rasterna… Har sexåriga Sally mobiltelefon?

   Bella är inte som andra föräldrar direkt..

    Vet flera 6åringar som har iPads eller smartphones, jag hade en kasettspelare i den åldern antar att de är deras kasettspelare haha

    Bor i Dubai och här kör ”alla” vm på WhatsApp.

   Haha men gud…

  Är 43 och känner mig inte vuxen än så ingen åldersnoja här.
  Kanske det är något jag bör börja bekymra mig över 🤔

  Tidigare iår dog en bekant till mig som var några år yngre än jag. Efter det så har jag ändrat mitt mindset kring åldern… det är fan ett privilegie att få bli äldre, det är inte alla som får den chansen!

   Är snart lika gammal som min mamma var när hon dog, alldeles för ung. Tänker leva så mycket som möjligt och noja så lite som möjligt.

    ❤️

  Har skickat ijudfiler mest för att fåna mig., typ till syrran.
  En gång fick jag tillbaka en ljudfil. Min 6 – åriga systerdotter, som berättade öppenhjärtligt hur mycket hon tyckte om mig o saknade mig💕💕. Helt mållös var jag.

  Jag har ingen åldernoja om jag inte börjar tänka på att om mindre än 30 år är jag som mina skraltiga föräldrar. Eller att jag kommer att uppleva ca 30 somrar till i livet…

  Noll åldersnoja är en tillfredsställd 37 åring!

  Min sambo kommer från Argentina och han, hans bror och typ hela släkten och deras vänner skickar ljudfiler till varandra på Whatsapp. Blev jätteförvånad första gången det hände och har fortfarande inte vant mig. Jag brukar lyssna på deras inspelningar och svara med vanligt mess.
  Men jo; det är vanligt. Bara inte bland ”oss svenskar”, sas

  Jag har åldersnoja då jag är 38 och inte lyckats bli gravid. Inget ”fel” på varken mig eller min partner enligt utredningen. Överallt hör man om ägg som blir sämre och om hur fertiliteten sjunker som en ubåt efter 35… Plus alla vänner som får både 1, 2 och 3 barn runt oss. Det är stressande som fan. Samtidigt är jag tacksam över livet då jag mist två vänner i cancer som bara fick bli 27 respektive 35 😒

   Har du rätt till ivf? Hoppas du får en liten snart <3

   Ja fertilitet får en verkligen att tänka på ålder och åldrande… Tänkte alltid ”äsch barn, det får bli långt senare!” Men så slog det mig för bara något år sedan att nä, man vet ju aldrig hur lång tid det tar och klockan tickar… :-/ Kram på dig, jag hoppas det snart går vägen för er!

   Har du testat Letrozol? Jättebra hjälp för äggen när man är lite på äldre sidan. Lycka till!

    Letrozol gör ju att fler äggblåsor mognar, men kvaliteten på äggen kan du inte göra något åt, tyvärr 😕

   Fick första vid 36 och andra vid 43. Båda planerade.

   Samma här! Sedan vi började försöka (2,5 år sedan) har jag sådan grov åldersångest. Jag fattar ju att det egentligen är fertilitetsångest, men mår skit när jag tänker på hur ”gammal” jag kommer vara när (om?) det blir vår tur 💔

  Är 29 och har helt sjukt mycket åldersnoja.😢

   Trodde jag var 30 när jag var 29. Vet inte hur men när jag fyllde 30 på riktigt så fattade jag att jag tänkt fel i ett helt år.
   Så jag missade mitt sista år som 20-års ålder och var 30 i 2 år.
   Lite ångest över min klantighet men vad gör det, jag fyllde ju 30 ändå. Tiden tar inga mutor, den är rättvis.

    Fast nää- även tiden är relativ…

  Jag är 50+ och har inte åldersnoja, men tänker på att den ålder närmar sig snabbt som min ena förälder var i när hen dog.
  Jag ser också väldigt mycket ut som 50+ och märker att folk börjar klassa mig som gammal. Det är ok.

   Vad jobbigt för dig.

   Jag är 50 och har åldersnoja p ga att kroppen inte fungerar likadant längre, jag orkar mindre, har lättare för att skada mig, har reumatiska besvär, och skinnet har blivit slappare. Annars tycker jag det är skönt att vara äldre, känner mig mer bekväm i vem jag är. Anonym 16.38 säger: ”Jag ser också väldigt mycket ut som 50+ och märker att folk börjar klassa mig som gammal. Det är ok.” vilket är ett ypperligt exempel på hur man faktsikt slutar bry sig om vad folk tycker när man uppnått vår ärovördiga ålder 🙂

  1. Aldrig skickat ljudfil.

  2. Har börjat få åldersnoja nu när jag i år fyllde 40. Egentligen mest pga att mina barn börjar bli så stora. Jag och min man är i planeringsstadiet att köpa tomt och bygga ett hus, och när vi planerar storlek på hus så skrämmer mig faktumet att våra barn, som är 13 och 17 år, inte kommer bo där så länge. 17 åringen kanske inte ens flyttar med oss när huset väl är byggt. Att bygga vårt drömhus och sedan inte bo där med våra barn känns som en sorg.

  1. Min mans affärspartner som är en oerhört upptagen man använder sig av ljudfiler, men jag vågar inte svara på om det är av den anledningen😂 annars är jag aldrig med om det!
  2. Jag har fan ingen noja alls, jag tycker också det är skönt att bli äldre, jag blir 30 snart! Jag känner mig bara klokare😂🙈

  I Kina är det ett vanligt sätt ätt kommunicera på via WeChat. Tycker själv att det känns ovant men är samtidigt lite mysigt, blir ju som en konversation utan samma press att hålla igång.

  Skickar inga vm, känner ingen som gör det. Har en kompis som använder speech to text, allt blir helt åt skogen varje gång och ingen fattar nånting.
  Har ingen åldersnoja direkt, fyller 35 snart. Min man gnäller hela tiden hur gammal han är och hur ont i ryggen han har pga åldern. Han har skadat ryggen i en bilolycka, det är därför han har ont i ryggen inte för han är 34….

  Underbara Clara skriver så bra angående babyshowers och barnkalas: https://underbaraclaras.se/2021/10/14/kan-vi-bromsa-den-hysteriska-babybusinessen-tack/

  Jag älskar att bli äldre för att jag känner mig klokare, mer erfaren och tryggare i mig själv för varje år. Däremot kan jag känna stress över att vilja hinna med mycket. Fyller snart 31 och börjar till exempel känna att jag vill – men framför allt borde – skaffa barn snart. Jag har också alltid tänk att jag ska skola om mig någon gång, och även det kan jag börja känna klockan ticka kring. Samtidigt försöker jag slå undan de känslorna och i stället fokusera på nuet och vara tacksam över det liv jag har och ATT jag lever.

  Ljudfiler/videon – ALDRIG i livet! Har aldrig ens haft videosamtal med någon och kommer aldrig göra det heller. Hatar tom vanliga telefonsamtal.
  Åldersnoja – har aldrig haft det och tror inte att jag någonsin kommer ha det heller. För mig är ålder bara en siffra och jag lägger inget värde i det.

  Bara jag som reagerat på att barnen får ha mobil i förskolan/skolan? Eller missuppfattade jag inlägget?

  Brukar skicka röstmeddelanden till en kompis ibland när vi har mycket att säga eller ska berätta något speciellt och det är en lång historia. Gör inte så med någon annan dock. Men det underlättar jättemycket. Vi bor inte på samma ort.

  Jag bor i Dubai och här är ALLT ljudfiler från vänner till din städerska till försäljaren du köper en bil av. Såååå jobbigt när personer jag inte känner skickar

  Är 33 och lever verkligen mitt drömliv, Svensson deluxe!

  Har två fantastiska barn med en fantastisk man, ett mysigt hus vi kan snickra på när vi vill, cykelavstånd till mitt superroliga chefsjobb med jättebra lön, och dessutom en aktieportfölj som gått som tåget i det senaste och snart är uppe i två årslöner.
  Trodde aldrig någonsin att jag skulle vara här vid 33, hoppades väl att saker skulle vara ordnade vid 40-45 🙈

  Vid 25 hade jag världens kris, fick veta att jag inte kunde få barn (men det kunde jag visst), skilde mig från min ”ungdomskärlek” (japp, vi hade hunnit gifta oss), hade ledsnat på mitt (dåligt betalda) jobb och såg verkligen ingen framtida karriär eftersom jag h a t a r att plugga.

  Tänker på det ofta och uppskattar det verkligen, särskilt nu som vår ekonomi är så bra att min man kunde ta tio veckor sommarlov (f-ledigt) och vara hemma med barnen som är tre och fyra år, och nu dessutom valt att börja plugga igen till något som ”verkar roligt”, för att vi har råd med det.

   Vad kul! Grattis! Hur fick du ett chefsjobb så snabbt?:)

    Det var inte så snabbt egentligen, när jag kom tillbaka från föräldraledigheten (till mitt jobb som jag ledsnat på) hade jag fått en ny chef som såg potentialen i mig och valde att ge mig en mellanchefsroll och utbilda mig, tre år senare är jag nu chef över 30 anställda på ett annat företag, totalt 19 år i samma yrke, där de sista 3,5 åren hade en utvecklingskurva som pekade rakt upp 😜

  Poddar, ljudböcker, videor, röstmeddelanden… Vad gör det med läs- och skrivförmågan?

  Små ljudklipp till min man då och då. typ hej eller puss eller ’titta här’ om jag ser nåt fint eller roligt.
  Är 30 plus men känner mig som 100 ibland och som 20 ibland, lite beroende på.. haha. Åldersnoja har jag, speciellt när jag hör om folk som är födda typ 00 och att de då alltså är över 20 år.. då känns det lite stressigt och som att tiden ju går.

  Skickar ljudklipp till mina tjejkompisar över whatsapp. Vi har gjort det i några år men märker att många reagerar på det när de råkar höra. Har aldrig tänkt på det som konstigt/ovanligt förrän nu 😅

  ”Jag undrar sa flundran, om gäddan är en fisk.” Uttrycket är alltså ”jag undrar sa flundran”.

   Jag undrar sa flundran om lax är en brask! Såklart!

  Men ljudfiler… Hm alltså! Bara jag som oftast smyger med telefonen på jobbet eller under nattning av barnen..? Känns grymt krångligt med ljudfiler då?! Fast det är väl den nya generationen… som antingen har hörsnäckor i örona för jämnan… eller går runt med mobilen i handen och högtalare på och struntar i att omgivningen hör exakt allt… ni vet… Oftast medelålders kvinnor födda i utomeuropeiska länder 🙂

  älskar ljudfiler. Som telefonsamtal med kompisar fast on demand.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *