Hur många ombyten kan man ha på en dag?

God morgon! Jag är lite skakig i benen idag för idag ska jag på min näst sista återkontroll på Karolinska. Därför passar det kanske med något mysigt och tryggt.
Det jag älskar mest, mitt happy place och det som känns som mitt kall i livet – vintagebröllopsklänningar. Haha, så snävt kall när jag skriver ut det så där, men ni vet vad jag menar. Alla ens intressen sammanstrålar och blir till en plats där man ser sin egen kunskap och kan bidra. Den finaste känslan. // Elsa Billgren

Varje gång jag ser bilder på Elsa Billgrens fantastiska bröllopsklänningar så får jag känslan att jag helt skulle vilja sluta bära vanliga kläder och bara bära vintageklänningar med mängder av spets och volanger, oavsett tillfälle.
Tidigare har jag haft svårt att förstå varför vissa brudar har flera ombyten under sin bröllopsdag, men kanske är det så att de helt enkelt inte kan välja?
Och att det kanske är lättare att både dansa och gå på toaletten om man byter in en bröllopsklänning med släp mot en lite nättare variant?
Jag tycker fortfarande att Meghan Markles klänning från Stella McCartney, som hon bytte om till efter vigseln, är bland det snyggaste jag sett, och den sitter som en smäck på henne.

Jag håller tummarna för att allting gått bra på Elsas näst sista återkontroll på Karolinska. 
Håller dem hårt.

78 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

    Wow vilka helt underbara bröllopsklänningar!! Så vacker den klänningen hon har på sig.

    Samlar hon på klänningar och hyr hon ut?

    Varför ska hon till Karolinska?

      Hon hyr ut.
      Kanske kontroller pga https://elsa.elle.se/om-cancern/

        Roligt att hon lyckats få tag i så många och hyr ut, onödigt att köpa en bröllopsklänning som man använder en dag i livet när det finns vackra vintage att hyra ?

    För en som inte hängt med. Vad är det för koll hon ska på?

      Hon fick livmoderhalscancer och opererade bort livmodern och några lymfkörtlar, 2017 tror jag det var. Med cancer går man sedan på årliga uppföljningar för att se så ingen ny cancer uppstått och efter fem år anses man friskförklarad.

        Okej, visste inte att hon fick livmoderhalscancer. Då förstår jag.

    Det är något med Elsa som skaver efter den där serien. Hon låtsades där ha det ekonomiskt ansträngt där det för mig kändes som hon tyckte att hennes föräldrar inte hjälpte tillräckligt (tänker mest på tavlan som inte var en äkta tavla eller hur det nu vat). Givet hennes konsumtion verkar vara enligt hennes sociala medier och bostäder(ändå plural!) går det inte ihop för mig.
    Den där butiken som hon konstigt nog för ha på Konstfack känns lite som ett spel för gallerierna? Kan hon verkligen få tillräckligt mycket inkomst från det och SoMe för att ha råd med levernet? Hennes föräldrar borde ju ge henne ekonomisk hjälp?
    Inget fel med det, men fattar inte varför hon var sådär i serien mot dem… Hon verkade både bortskämd och otacksam.
    Innan den tyckte jag hon verkade mysig…

    Rätta mig gärna!

    (Vackra klänningar ändå…)

      Har för mig att Elsa skrivit att hon tar ut 25.000 kr i månaden. Sen har hon en aktieutdelning på omkring 100.000 kr. Kan ej minnas om det var i månaden, kvartalet eller om året.

        Aha, men då gör det mer ihop

      Fast nu hårddrar du det väl ändå lite väl.

      Kvinnan har uppenbarligen otroligt god sysselsättning på egen hand. Punkt.

      Tavlan i serien var ju en av hennes pappas verk som var ofärdigt. Hon bad honom måla klart sista dele och signera den. Han var inte säker på om han ville signera den pga ofärdigt/onöjd. Personligen förstår man att signaturen gör allt för eftervärlden. Typ skillnaden mellan att den är värd 20k eller 200k.

        Då mindes jag fel. Tack för att du rättade mig!

      Hon har ingen butik på Konstfack utan en ateljé på konstakademien, där hon hyr ut brudklänningar. Hon har en lägenhet och ett sommarhus, som väldigt många vanliga Svenssons också har. Dessutom jobbar hon som influenser och de tjänar bra med pengar (oavsett vad man tycker om den saken)

        Fast det är ju lite märkligt att Konstakademien hyr ut en ateljé till kommersiell verksamhet när konstnärer som vill ha en ateljé där inte får plats. Visst, KA får göra så enligt sina stadgar men man kan ju inte låta bli att undra om deras beslut påverkats av att Elsas mamma Helene sitter i styrelsen? Jag är förvånad att inte någon journalist gått vidare med detta (även om det har hintats om nepotism i ateljéfrågan i någon krönika).

    Jag tyckte inte Meghans klänning var så fin faktiskt. Kanske för att jag får smått klaustrofobi av hur den sitter i halsen? då tycker jag kates klänning var mer min stil.

    Älskar vintagebröllopsklänningar. Vore en dröm att få gå igenom elsas samling.

      Jag håller med ang Meghans klänning, tycker inte om den

        Men kates var en riktig dröm!!!

          Jag tyckte att dianas var vacker. Sen är det klart att den inte är modern idag, men då var den underbar tyckte jag. Jag tror att även meghans kommer att vara omodern om 30 år, då kommer den generationen titta på den så som vi ser på Dianas nu?

            Dianas klänning var ju underbar. Älskar bröllopsklänningar. Men skulle bara hyra en. Kommer ju aldrig ha den på mer änn en gång. ?

      Tycker Victorias klänning slog allas med hästlängder, faktiskt! Och jag gillade Charlene av Monacos också. Men jag håller med om att denna var lite…liksom basic utan att kompensera med lyx (simpel elegans är ju en grej men jag vet inte om denna är lite för tråkig för det).

        Victorias var super. Däremot gillade jag madeleines ännu mer, men det är för att jag är svag för spets.

      Tycker denna typ av halterneckskärning är så extremt osmickrande. Ingen hals, bara massa axlar liksom, snittet liksom både breddar och förlänger skulderpartiet så att man får en superlång OCH bred överkropp. Som en blöja kommit flygande och fastnat runt halsen.

        Håller med. Den långärmade hon hade var däremot fin!

      Meghans klänning ser ut som något som någon i Kardashianklanen skulle bära. Inte min kopp med te.

    Jag hade samma klänning hela dagen. En enorm marängdröm med stor tyllkjol, korsett, sidenskärp och spets. En sådan klänning har man bara en gång i livet så jag ville njuta av den från morgon till kväll.

      Jag hade också samma klänning. Långt ifrån en marängdröm dock.

    Vintagebrölloppsklänningar kan vara helt underbara! ?

    Men VARFÖR får Elsa Billgren ett helt rum i Konstakademin för sina kläder???
    Mig veterligen är det Elsas föräldrar och inte Elsa som är konstnär.
    Stinker lång väg!

      Lokalerna i Konstakademien är vanliga lokaler, inte konstnärsateljéer. Vem som helst som har råd att betala hyran kan ansöka, Elsas verksamhet är bara en av flera icke-konstnärliga verksamheter bland hyresgästerna.

        Mmmmmh, Elsa BILLGREN blev säkert bedömd som ”vem som helst” som behöver lokal till sin verksamhet…

      Även hennes lillebror har ett rum där nu. Han har börjat måla tavlor. Jag vet inte om de delar rum? Jag såg nån bild på hans tavlor tillsammans med hennes klänningar. Känns lite udda med en målarateljé i samma rum som massa vintageklänningar som hänger helt öppet… Men de kanske jobbar i olika rum.

      Apropå brodern: vad knäppt det måste kännas för honom. Han har börjat måla och sälja abstrakta tavlor, som så klart säljer eftersom de är målade av en ”Billgren”. De är så klart fina också, men själv hade man alltid undrat ifall man hade lyckats sälja dom utan namnet.

        De delar rum på konstakademin och man undrar ju som sagt lite över upplägget.
        Tror inte brodern hade kunnat sälja tavlor utan namnet. Han hade ju ett vanligt arbete tidigare men valt att sluta med det för att satsa på att vara egen istället där tavlorna är basen.

      Ja det känns ju märkligt ??
      Men vintage brudklänningar kan kanske räknas som konst ?!

    Oj, är det bara jag som tycker att brudklänningar är helt ointressanta?
    Jag är sambo, har aldrig brytt mig om att gifta mig, som barn drömde jag aldrig om att ha ett bröllop, etc etc. Jag är absolut en romantiker men bröllop är liksom inte romantik för mig, och en brudklänning är liksom inte något speciellt alls…
    Är det bara jag som känner så???

      Haha nej, jag håller med. Jag kan få en ”men vad håller ni på med”-känsla över de klassiska och storslagna bröllop man förväntas drömma om ?

        Å vad jag gillar Elsa ❤

      Samma här! Är också sambo och förstår inte grejen med bröllop alls. De flesta som gifter sig är inte ens kristna så förstår verkligen inte syftet. Varför behöver man ”bevisa” sin kärlek, det känner man ju själv om den finns där ? sen att spendera dyra pengar på en klänning man har en dag, nej tack ?

        För att göra det smidigt med ekonomin. Dessutom firar man kärleken, och det är väl jättekul att få klä upp sig för en dag. Förstår inte hur man INTE kan ”fatta grejen med bröllop” haha.

          Nä man är väl olika. Vi satsar på testamente istället för giftermål för sånt ? är ganska privat av mig så hade tyckt det var jobbigt att ha ett stort firande. Då firar jag hellre bara vi två. Men som sagt, alla får göra som dom vill ?

            Testamente hjälper ju bara så långt vid samboskap… Mormor dog i våras, hon och morfar var inte gifta utan hade testamente och så. Kommer tvångsgifta allt och alla i min närhet efter allt krångel det medfört – och ja, de hade korrekta standard dokument.

              Det beror ju på om man har särkullbarn. Har man inte det är det enkelt även som ogifta. Barnen är arvingarna.

        Gifta sig verkar skitkul. Jag planerar vårt bröllop för fullt. Jag spenderade 3500kr på klänningen så det behöver inte alls vara dyrt. Sen blir det lite e med middagen såklart, men vi vill ha det så. Man kan gifta sig med stor och liten budget men ett rungande kalas kan man ha i alla fall. Vi är inte heller religiösa men coolt är det oavsett.

        Att gifta sig är ju så mycket mer än en religiös handling, många gifter sig borgligt idag dessutom. Det handlar väl främst om juridik. Till exempel att man som gift har rätt att ärva sin make/maka. Även om man delar på sig kan man ha större rättigheter som gift osv. Sen behöver man ju inte ha någon bröllopsfest om man tycker det är onödigt. Själv tycker jag att alla tillfällen för fest är ytterst nödvändiga!!

        Haha ja det också, vissa gifter sig i kyrkan men har sedan namngivningsceremoni för barnen istället för dop 😀 man ba’: men man får gifta sig i rådhuset liksom, om man inte gillar kristna ritualer! Nä men kyrkbröllop ska de va! Anses väl mer romantiskt eller blir väl bättre på bild, vad vet jag 😀

          Fast det handlar väl isåfall om att man inte vill ”bestämma åt” barnet. Att man själv är kristen men kanske inte vill tvinga på barnet kristendomen? Så har jag fattat det som iallafall.

            Man bestämmer ju åt barnet oavsett. Mitt barn är inte döpt, han är irriterad över det nu för han vill vara döpt men tycker det är pinsamt att döpas när man är tretton år gammal. Han kan inte fatta varför vi inte bara fixade det när han var bebis. Han säger att om han inte hade velat vara kristen hade han ju bara låtit bli att vara det, ett dop innebär inga förpliktelser.

              Exakt. Man väljer ju åt barnet i vilket fall. Sen är det lite märkligt att när det gäller just religiösa frågor så tycker vissa att man absolut inte ska föra över dessa på barnen. Medan alla andra värderingar en förälder har förs såklart vidare. Och så ska det ju vara…

              Ett dop innebär ju att man blir med i svenska kyrkan och därmed måste betala skatt till kyrkan också. Det är ju en förpliktelse

                Den skatten är ju knappt märkbar i slutändan.

                  Beror ju på vad man tjänar ?

                  Vilka fler samfund eller föreningar är du med i bara för att ”avgiften är så liten ändå” även om du inte alls håller med deras ideologi?

                    Jag är med i svenska kyrkan utan att vara troende. Men tycker de gör mycket bra grejer, soppkök, träffar för äldre, nyanlända osv. Så jag bjussar gärna på 300 spänn om året för deras aktiviteter.

                      Ja visst. Var med om du vill. Men argumentet att avgiften/skatten ändå inte märks, tja.. det argumentet håller väl inte ensamt?

                      Jag är med i kkk, avgiften märks ju ändå knappt.

                      Haha nä det kan jag hålla med om 🙂 men jag gillar mycket som svenska kyrkan gör så så ser det som en bra grej att stödja med skatten trots att jag inte skulle definiera mig som kristen (eller ens gifta mig i kyrkan :))

                Ja, men inte förrän man börjar arbeta. Man har många år på sig att lämna kyrkan innan det är dags att börja betala den skatten.

                  Man får inte gå ur svenska kyrkan förrän man fyller 18 (var så när jag gjorde det för 10 år sen iaf) och vid den tiden hade jag redan jobbat extra och heltid på somrar i flera år. Askonstigt resonemang från dig

                    Det är du som påstår jättekonstiga saker, alla får lämna svenska kyrkan oavsett ålder. Är ett barn över tolv år måste barnet självt ge samtycke till att gå ur, innan det är det föräldrarna som skriver på blanketten.

                    Nej nej, klart du får lämna ett trossamfund i Sverige.

        Jag skulle säga att en vigsel i kyrkan har två syften. Dels det juridiska (prästen är ju vigselförrättare på uppdrag av staten), och dels att man vill få sitt äktenskap välsignat av Gud. Än så länge kan man alltså göra båda samtidigt i en och samma ceremoni (gudstjänst) på grund av vigselrätten. I många andra länder behöver man först göra äktenskapet juridiskt giltigt och sedan kan man ha välsignelsen i kyrkan. Lite bökigare kan jag tycka…

          Men hur många medelsvensson som gifter sig i kyrkan gör det för att få Guds välsignelse? De flesta svenskar tror på ”något”, på naturen, men tar avstånd från den kristna tron.

            Det har jag som du förstår ingen statistik på. Men det är vad som händer när man väljer att ha vigseln i kyrkan, oavsett vad folk ”tror” på eller inte.

            Förresten skulle jag säga att du har fel i ditt sista påstående. Om ”de flesta” skulle ta aktivt avstånd från den kristna tron så skulle det inte vara så många dop, vigslar, begravningar, körer, barngrupper, konfirmander och mycket mer i kyrkorna varje vecka som det är ?

              Men prova att berätta för en svensk att du tror på Gud och Jesus? Att du försöker leva enligt Guds bud? Det anses konstigt och lite töntigt.
              Folk gillar traditionerna, men ler åt den som tror på Gud.

        Att gifta sig är inte en religiös handling om det inte sker i kyrkan. Äktenskapet i sig har inget med religion att göra.

          Nja. Även en borgerlig vigsel har ju absolut en religiös bakgrund eller historia.

            Jo men att inte förstå hur man kan ha en borgerlig vigsel idag för att man inte är kristen?

            På vilket sätt är en borgerlig vigsel (idag) en religiös rit? En uppriktig fråga alltså?

            Hmm…ja och nej. Ja, det finns en religös historia bakom att ingå äktenskap. Men äktenskap fanns innan det var religöst betingat också. Initialt var det en juridisk grej i grund och botten utan något religöst koppla till det alls.

        ”De flesta som gifter sig är inte ens kristna”. Vad surrar du om? Är du hög? Du tror inte personer som tillhör andra religioner gifter sig då menar du? Sedan finns det även något som heter borgerlig vigsel. Det har absolut inget med religion att göra öht. Inte heller att ”bevisa sin kärlek”. Är snarare juridik och inget annat. ?‍♀️?‍♀️ Herregud lär dig åtminstone någonting innan du bara hasplar ur dig gissningar. Sen vill man förhoppningsvis gifta sig utav kärlek vilket ändå inte har med ovan nämnda att göra, men annars vore det tvångsäktenskap.

          I KYRKAN pratar vi om.

      Jag är gift, men känner samma sak. Jag ville helst göra det borgeligt och enkelt, kanske en fin sommarklännig och tre gäster eller nåt. Men min man var som alla tjejer man ser i amerikanska filmer. ”Jag har drömt om den här dagen sedan jag var liten!” Han hade redan en vision kring färgtema, vad han skulle ha för skor och hur allt skulle vara. Så det blev ett kyrkligt bröllop med ganska många gäster, stor fest, liveband, riktigt brudklänning och hela baletten.
      Enligt mig väldigt ovärt. Svinstressigt att planera och fixa, dyrt och allmänt onödigt. Men han var nöjd och pratar fortfarande om det som världens bästa dag, tittar å bilderna regelbundet etc. Jag är mest glad att det är över sedan länge och att jag bara får vara gift med min favoritperson.

        Åh vad gulligt, gjorde samma sak för min kille som hade massa traditioner och familjekrav med sig i baggaget. Men hade helst fått det överstökat 30 sek på stadshuset. Hursom, vad står man inte ut med om man älskar nån ?

          Såg inte han också det så? Att vad gör man inte för den man älskar?

      Jag älskar bröllopsklänningar men skulle hellre dö än att ha ett sådant bröllop själv. Min dröm är att bara gifta mig i stadshuset med två vittnen och sen beställa pizza och se en film hemma tillsammans.

      Kan däremot inte få nog av bröllopsklänningar i övrigt ?

      Nej jag håller med. Gifte mig i våras mestadels av juridiska skäl, hade iofs vit klänning men absolut inte brudklänning utan mer somrig klänning. Tycker så mycket annat är mer romantiskt än bröllop. Många upplever ju enorm stress veckor innan bröllopet…

    Gifta sig utan bröllop? ?
    Och litet bröllop pga religiös? ?

    Så vackra klänningar ?

    Elsas tråd på f lash back är lite aktiv nu. Kul hehe

    Jag blev aldrig gift. Lite sorgligt, hade varit fint att få vara med om.

      Gör det inom 24 månader då! Du hinner träffa nån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.