Vad har hänt med Isabella och Pingis Economistagrupp på Facebook?

Ni är SÅ många som hört av er till mig med frågan om vad som hänt med Isabella Löwengrip och Pingis Hadenius Economistagrupp på Facebook.
Den verkar ha gått upp i rök.
Gruppens egentliga namn var ”Economista – kvinnor som gillar aktier och privatekonomi” och bilden här ovan visar vad som händer om man googlar gruppen och sedan klickar på länken.
Borta.
Det senaste medlemsantalet enligt Google var 149 098 st, så det är ganska många som nu står utan grupp, men misströsta icke.
Facebook rekommenderade mig nämligen en annan grupp i och med min sökning efter Economistagruppen.

Jag vet inte om jag älskar mina bröst mer än någon annan kroppsdel, men de är väl helt okej antar jag.
Däremot älskar jag mina knäveck, eller i alla fall att bli kliad i knävecken, så det får väl bli min rekommendation här.
Om du heller inte älskar bröst mer än, säg dina hälar, så är kanske den här gruppen ingenting för dig, men be någon klia dig i knävecken och avgör sedan om du skulle vilja gå med i den grupp jag planerar att starta på Facebook – ”Vi som älskar kli i knävecken”.

106 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Isabella har ju även avföljt pingis på Instagram.

  Vekligheten kommer ikapp. 🤪

  Ärligt talat så var den gruppen ändå inte något att vara med i ens. Pingis slängde typ ut alla modd/admin och lade in massor fejkade admins. Någon som minns detta!? Haa-ha! Dessutom fick ingen posta reklam BARA Pingan. 😹

  Sen kom det massor konstiga fejkade (?) frågor från alla, anonymt såklart. Är med nästan i alla de andra grupper (måste gå med i bröstgruppen också bara :))) och tycker de är bättre utan massor påhopp eller politiska diskussioner. Men troligtvis har FB stängt ner hennes grupp på grund av anmälningar.

   Hon hade väl även något fejkat konto själv där hon bar peruk och hette Mimmi Uhr eller något? Gud alltså vad jag undrar hur de tänkte när de tog perukfotot till profilbilden. 😂 Finns inlägg om det här på BB.

    Var det Mimmi Uhr som mördade Gabrielle Löwengrip i lägenheten i New York?

     Gabrielle dog väl av för hög dos av förbjudna substanser?

   Fast innan dess var den en bra grupp. Allt BB rör blir förstört…

  Ojdå. Ska de satsa på annat kanske och locka dit folk? Hur stor genomslagskraft tycker ni Facebook har jämför med en hemsida om man har företag och vill nå ut.
  Om ni bara fick välja ett alternativ skulle ni satsa på en hemsida eller Facebook?

   Jag har gjort massa reklam på FB. Nej, ROI är inte så bra. Har provat med olika intressen, åldrar, ad-sets, ad-text, call to action osv.
   Proffs som whale media kan nog fixa lite finare siffror men FB är dött om man inte redan har en etablerad kundkrets.
   Har lagt hundratusentals kronor på massa kampanjer så jag har koll på just min industri. Kan vara lönsamt för andra men nää, för mycket spam och folk har inte förtroende för nya produkter (de skriver fake osv och förstör konverteringen).
   Dessutom förstör Alibaba, Aliexpress och liknande sidor genom att sno ens trafik.

    Ok tack för ditt svar! Gäller det alla typer av företag? Det kanske upplevs som proffsigare med en egen hemsida också, tänkte först att det kanske är onödigt och räcker med Facebook.

    Har nog tänkt om lite.

     Det kan funka men min erfarenhet säger tyvärr nej såvida man inte är extreeeeeemt nischad eller har ett känt varumärke. Men du kan prova? Räcker med 10000kr 🙂

      Håller med. Nu jobbar jag för ett kännt varumärke så för oss funkar det. Sen beror det ju på vad du säljer för tjänst/produkt. Om du tex är ny frisör och vill synas i din egen stad kan du testa att lägga in 500 kr på att sprida lokalt, det brukar funka men om du är en okänd webshop så skulle jag leta andra vägar.

   Hemsida.

  Har SÅ många har hört av sig till dig angående det verkligen? Varför skulle du veta det? Inte så att du själv undrar och ville hänvisa till andra grupper istället. Står ju att innehållet kanske bara delas med vissa personer, i en grupp bara så kanske beror på det.

  Lite märkligt att vi idag kan utestängda personer pga kön, trodde vi kommit längre.

  Om jag är intresserad av aktier så borde inte mitt kön avgöra om jag får vara med inne grupp eller inte (ja jag har ansökt och inte blivit accepterad).

   Varför ansöker du om att få vara med i en kvinnogrupp om du är man..? Och nej, det är inte märkligt att vi delar upp oss efter kön ibland.

    För att jag är intresserad av aktier och då borde inte det spela någon roll att jag har en penis eller inte.

     Det finns ju jättemånga aktiegrupper på Facebook, men det vet du säkert redan.

      Absolut.
      Är med i flera.

      Men du missar min poäng, antingen ska vi dela upp efter kön eller sån ska vi inte göra det.
      För ena stunden kämpar vi för att kön inte ska ha nån betydelse i nästa stund är det som avgör allt.

       Du har nog missuppfattat. Kön har visst betydelse eftersom det är stora skillnader mellan könen. Det ”vi” kämpar för är ett jämlikt samhälle, dvs alla ska ha samma rättigheter. Att du tror att det innefattar Facebookgrupper är bara tramsigt.

       Tjejforum, grabbkvällar, kvinnoomklädningsrum, herrfotboll osv osv har ingenting med den diskussionen att göra. Du blandar ihop äpplen och päron.

        Lewis har absolut en poäng och det är tråkigt när människor avfärdar saker på det rationaliserande sättet du gör. Kampen handlar om att kön inte är en bedömningsgrund för vad en individ kan åstadkomma och vilka rättigheter och skyldigheter individen har i samhället. Frågan är varför det behövs tjejgrupper på FB för att diskutera aktier? Beror det på att tjejer generellt är sämre på aktier än killar eller har det att göra med att tjejer satsar på andra företag än killar? Kvinnor kämpar för att inte bli exkluderade samtidigt som man vill ha möjligheten att själv exkludera.
        Det är dags att höja kvaliteten på den feministiska diskursen på alla nivåer och framförallt i den akademiska världen där kraven på studenterna fullständigt eroderat. Annars kommer kampen att politisera till den graden att den kommer att självdö, för när ideologi tar över förnuftet blir alla pliktetiker.

       Vilka i bellas grupp kämpar för att kön inte ska ha betydelse?

     Du vet om att det finns Facebook-grupper för män som är intresserade av aktier?

      Stänger de ute kvinnor ?

       Om du är så emot att vi delar upp oss efter kön, varför är du då med i en ”pappagrupp” på Facebook som du tidigare har pratat om här i kommentarerna?

        Vet inte varför jag engagerar mig i den här debatten 🤣 Men tänkte ändå försvara Lewis lite här- är man med i en mamma eller pappagrupp finns ju en objektiv orsak till könsuppdelning (med vissa undantag iof!). Det är objektivt mycket vanligare att kvinnor är mammor och män pappor än tvärtom. Snackar vi fotboll eller aktier på Facebook finns inga såna skäl egentligen.

         Men han är ju emot könsuppdelning? Varför är han inte med i en föräldragrupp för både mammor och pappor då istället?

          Är med i blandade grupper och en ”pappagrupp”.
          Mammisgruppen är jag ej välkommen i.

           Stackare.

         Föräldragrupper finns ju.

          Sant iof! Men om man av någon anledning är intresserad av just mamma eller papparollen så finns det ändå en anledning till könsuppdelning man inte per automatik kan kategorisera som diskriminerande vilket jag på ett sätt håller med om att det är om vi pratar aktier. Sen håller jag ändå med alla andra om att det ju bara är att söka sig till ett annat forum som inte är exkluderande om man vill.

        För att jag inte blev accepterad i mammisgruppen.

       Om det är grupper för män så ja.

       Du är lika pinsam som männen som skrek om statement festivalen. Sen när det kom till kritan och de visst fick gå så ville de inte, utbudet var inte intressant. Nej, men gnälla går bra!

        Är det så konstigt egentligen? Som kvinna hade jag också markerat om det funnits ”mansområden” i parken eller på biblioteket eller liknande. Alltså jag kan hålla med om att könssegregering inte är bra om man inte har ett bra skäl.

         Var inte skälet att slippa oroa sig för att bli våldtagen på festival ett tillräckligt bra skäl?

          Tycker egentligen inte det iom att kravet måste vara att vi kvinnor ska kunna gå på vilka festivaler som helst utan den oron. Alltså hade föredragit man lade ordentliga resurser på säkerheten för kvinnor (vakter, poliser, vandrare) osv så vi kunde gå på festival utan att behöva be män stanna hemma.

           I en drömvärld ja, men det hade kostat alldeles för mycket. Finns inte resurser till det.

           Fast det måste man ju kräva? Seriöst, vi är minst 50% av väljarkåren. Om vi bara snackar festivaler finns säkert ideella organisationer som ställer upp gratis.

           Försök dra ihop en sån festival då med massa poliser och vakter så får vi se om det är möjligt utan att gå back ekonomiskt.

           Fast nu låter du som en lite slapp arrangör? Det finns ju massor med organisationer som ordnar nattvandringar osv alt sök volontärer själv? Det måste inte kosta pengar men kräver såklart lite vilja och organisation av arrangören.

   Finns säkert grupper där tjejer inte är välkomna. Vad är det att tjura över.

    Inger jag ”tjurar” över.

    Tycker bara det är synd att formen på ens könsorgan ska avgöra om man är välkommen i en grupp som handlar om nått så univesiellt som aktier.

     Men snälla. Du vill inte ens vara med i bellas grupp ju.

     Bara för att ämnet är det tror du att kvinnor behandlas ”universellt” då? Ja det gör du för du är inte en kvinna

      Men tror du lösningen är (nu får den här facebookgruppen bara tjäna som ett ganska dumt exempel) segregera kön? Alltså blir det bättre om vi minskar kontaktytor och därigenom potentiella konflikter som kanske är nödvändiga?

       Fast vi minskar ju inte kontaktytor genom att ha tjejgrupper. Det ena utesluter inte det andra.

       Om folk tror att tjejer och killar behandlas likvärdigt och att det inte finns behov av exklusiva utrymmen för tjejer kan ju t ex läsa in er lite om hur klimatet ser ut för kvinnor inom t ex tech och finansvärlden. Här är ett exempel:
       Spelföretag där sexismen från män mot kvinnor flödat och t.o.m lett till självmord
       https://www.google.se/amp/s/www.wired.com/story/activision-blizzard-employees-walk-out-after-allegations-of-rampant-sexism/amp

       Eller hur många kvinnor känner sig obekväma på Linkedin pga män som försöker ragga: https://veckorevyn.com/nyheter/teknik-prylar/man-har-borjat-anvanda-linkedin-for-att-trakassera-kvinnor-sexuellt/

       Hur kan man inte tycka att det är fullt rimligt att en kvinna kanske inte känner för att sätta sig i en sits där så många kvinnor utsätts för sexism, trakasserier osv. pga att de är kvinnor. i sammanhang som har inget med kön att göra

   Min erfarenhet av grupper för tjejer och icke-binära är att syftet med att exkludera män är för att skapa ett tryggt klimat att ställa ”dumma” frågor i. Allt för många tjejer har upplevt att de antingen får dryga kommentarer (typ ”Googla”) eller blir mansplainade i forum öppna för alla, i synnerhet gällande ämnen som traditionellt sett varit manligt dominerande som tex ekonomi. Även jag har upplevt detta. Säger inte att det är så i alla grupper eller att det inte förekommer samma beteende i tjejexklusiva grupper, men min uppfattning är att detta är skälet till uppdelningen. Så det kan ju vara en sak att tänka på för din del, om du ser sådant beteende i grupper du är med i – markera att det inte är okej att dumförklara någon och hjälp den som försöker skaffa sig mer kunskap så kanske (det upplevda) behovet av att ha könsspecifika ämnesgrupper försvinner.

    När ”Lewis” väl får ett utförligt och vettigt svar, som han inte kan ge ett drygt svar på, så väljer mannen naturligtvis att inte svara 😏

     Är Lewis Trh med nya alias?

      Fan vad dryga ni är. Är ju helt okej att ni inte håller med honom men att hålla på såhär är bara barnsligt. Förövrigt är det flera kommenterare tidigare som han inte har svarat på.

       Absolut helt ok att folk inte håller med mig, det är faktiskt inget problem för mig 😊

       Blev upptagen med goda vänner och kall öl 🍻🍻🍻

        Tur att du hinner kommentera lite när du står i kö till toan 😅

      Nej.

    Finns ju absolut inget mer toxiskt klimat online än i kvinnodominerade forum. Se Biancas hatkommentarer, typ samtliga Instagramfeminister eller den generella stämningen här till exempel. Vill man ha en snäll stämning ska man inte söka sig till kvinnogrupper.

     BS, bara att kolla på F l a s h b a c k.

     Nej nej, då har du tittat i fel grupper. Jag är med i några grupper på Fejjan men många tusen medlemmar, bara kvinnor. Så otroligt trevlig stämning! Pepp och hejarop rätt igenom! Händer inte i grupper med män och kvinnor blandat…

      Jag utgår från att du känner till alla grupper med både män och kvinnor i? Annars faller liksom ditt resonemang platt.

    ”Googla” har jag enbart blivit tillsagd av andra kvinnor. Det är standardsvaret när en annan kvinna tycker att jag har fel. ”Läs på! Googla!”

     Hellre det än någon som övertygat förklarar något som är felaktigt

    Tack för ett utförligt och välformulerat svar.

    Du har många viktiga och träffsäkra poänger in ditt inlägg.

    Men då jag själv är den som ställer dessa dumma frågor så skulle bli glad om du kan rekommendera en bra grupp där även dumma frågor är välkommna och kön är irrelevant.
    Mvh Lewis.

     Snarare Mvh, TRH

      Nej.
      Men du verkar ha en sjuk hangup på TRH.

       Nope. Bara det att jag vet vem du är, det vet du. Gillar inte fake människor och anser att de bör bli avslöjade

     Eller så startar du en själv? Varför inte vara en del av lösningen istället för att fokusera på problemet?

     Du är ju precis en sån man jag inte vill vara i samma grupp med. Derailar från ämnet med ett inlägg om något som rör DIG istället och DU finner mer intressant. Sedan vill du att någon annan ska ta reda på något åt dig istället för att leta själv.

     Du är en del av problemet här kompis.

    Håller helt med Hedda. En annan anledning är att så fort en går med i en grupp där män finns, vilket ämne det än må handla om, så får man sitta med oönskat jagande på messenger från x antal män….för plötsligt kan den där trädgårdsgruppen/aktie/föräldrar/bakakaka/inredningsgruppen uppenbarligen vara en raggnings-sajt som man själv inte alls var beredd på.

   Kanske för att kvinnor ofta blir ifrågasatta inom ekonomiska frågor av en del män? Låt de ha en grupp för sig själva, det finns ju massor av öppna grupper som alla oavsett kön kan vara med i. Lol

    Ena stunden ska kön vara irrelevant för att i nästan stund vara det enda som betyder nått.
    LOL på dig med.

     Du har ju svaret här i kommentarsfältet: en man kommer in och ALLT HANDLAR PLÖTSLIGT OM HONOM.

      Vilket man iof inte kan lasta honom för…

       Nej, det är ju aldrig en mans fel!

        Ett sk icke svar 🙂 Du får ju titta på den individuella diskussionen om du vill bedöma huruvida det är mannens fel eller inte. Just här tycker jag inte det ser ut som att Lewis får allt att handla om honom men han får trots det oerhört mycket uppmärksamhet!

         ”Varför får inte jaaaag vara meeed????😭”

        Oj vilken givande kommentar. Ett riktigt tecken på en intellektuell titan.

     Kanske för att kvinnor inte är en endaste homogen grupp på 4 miljarder som alla tycker och tänker samma sak.
     De finns de som inte ”ser kön” och så finns det vi som är helt för könssegregering när det kommer till aktier, grupper och forum.
     Vi samexisterar trots att vi tycker olika. Så nu vet du.

     Som personen ovan mig skriver så handlar det ju snarare om att en del känner sig tryggare i slutna grupper för tjejer pga påhopp och dumma frågor från män.
     Om du vill diskutera ekonomi med andra så finns det grupper som passar dig och dina preferenser. Förstår inte problemet, hur kan det störa dig att det finns slutna grupper för tjejer att diskutera i?

      Exakt. Om det finns tusen grupper där alla får vara med så måste man ändå klaga på den en grupp där man inte får vara med.

     Leker du dum och vill provocera eller vad är det frågan om? Kön *ska* inte spela någon roll men det gör det, som världen ser ut just nu. Därför behövs ibland exkluderande grupper för att människor som upplevs att de blir behandlade annorlunda pga sitt kön i vanliga sammanhang kan få ett forum där de inte behöver oroa sig för det. Det gäller både tjejer och killar och ickebinära. Är du en sån som skriker ”white lives matter too” och kräver att få vara med i grupper för icke-binära också ? Isf 🤦‍♀️

      Håller med dig i sak och i stort men en intressant fråga är om inte sakfrågan riskerar att missbrukas eller instrumentaliseras eller användas när den inte behövs. Dvs att man exkluderar för enkelt med den hänvisningen- också när det inte är motiverat.

       Jo, men det vi måste göra är att motverka behovet av separatistiska grupper. Dvs jobba med klimatet i grupper där både män och kvinnor vistas. Kan länka igen från ett meddelande jag skrev längre upp med några exempel:

       Spelföretag där sexismen från män mot kvinnor flödat och t.o.m lett till självmord
       https://www.google.se/amp/s/www.wired.com/story/activision-blizzard-employees-walk-out-after-allegations-of-rampant-sexism/amp

       kvinnor känner sig obekväma på Linkedin pga män som försöker ragga: https://veckorevyn.com/nyheter/teknik-prylar/man-har-borjat-anvanda-linkedin-for-att-trakassera-kvinnor-sexuellt/

       Ovan är exempel på varför separatistiska grupper tyvärr behövs. Annars slutar det med att kvinnor drar sig som i exemplen ovan från t ex linkedin eller tech-företag helt och hållet

   Fördelen med Facebook är att du kan starta en egen grupp. Vill du kalla den för ”kvinnor som gillar aktier” och släppa in män så finns den möjligheten. Voila! Problemet löst.

    Känns som att Lewis inte är en man, utan nån som trollar hej vilt.

     Är du så ovan att någon har en annan åsikt att det måste vara trollning?

     Jodå, Lewis är en man

  Isabellas kompis Andra Farhad som ju ändå släpper en bok om aktiehandel snart borde ju kunnat få den FB-gruppen av Pingis o Bella, eller köpa den för en mindre summa?? Inte så ”Economista” av dom att bara släppa 150k personer av nischad målgrupp 😅

   Garanterat inte något de släppt men snarare pga anmälningar, var likadant för någon större tjejgrupp för ett tag sedan (Pink Room). 🙂

   Verkligen.
   Hög vinst pga skattefusk med förmånsskatt

  Använder folk ens facebook nu för tiden? 149 tusen medlemmar det var mycket. Inte särskilt konstigt väl att lägga ner en gammal fb-grupp, om det nu är så, inget varar för evigt.

  Lite OT men på tal om ekonomi så såg jag en rubrik om att Margaux tyckte att hon hade ganska dålig ekonomi och kallades världsfrånvänd.

   Ja jag såg den också. ”Ni vet hur det är” Nej Margaux jag vet inte hur det är att ha dålig ekonomi pga bygger hus i Sydafrika och renoverar om hemma igen.

   Ja, man har liksom inte en dålig ekonomi för att man just köpt ett sommarhus i Sydafrika och håller på och renovera🤪

    Precis haha hon är ju rik som ett troll typ, uppe i det blå… man har inte dålig ekonomi om man kan köpa sommarhus och renovera en redan fin stor lägenhet liksom men hon menar väl att hon inte har så många miljoner kvar på kontot som innan.

   Kolla dyngbaggegalan. ”Ni vet hur det är”. Nix, vet ej hur det är att köpa sommarhus i Sydafrika samtidigt som jag renoverar hemma. Är nog få som vet hur det är.

    Eh, är nog trots allt ganska många som vet hur det är att renovera och äga ett fritidshus samtidigt. Det gör ju ingen skillnad på priset om det ligger i SA eller Sverige (Sydafrika är säkert billigare).

     Skulle tro att de flesta väljer att renovera eller köpa ett sommarhus. Inte göra båda saker samtidigt. Hon rankar dessutom sin ekonomi till en tvåa på femgradig skala för att hon renoverar (vilket höjer värdet på boendet) och investerat pengar i sommarhus. I mina ögon är inte ekonomin på en tvåa då.

      Fast cashar man handpenning och renoveringskostnader kan man känna sig rätt fattig. Vi betalade vår renovering på 800 k utan att ta lån eller bränna våra besparingar och det gick ju men det kändes lite. Det blev inte så mycket över till annat just då men nu är det corona ändå så det gjorde inget.

       Jag fattar inte – hur cashar man 800k utan att de pengarna är besparingar? Menar du att dessa pengar bara står på hushållskontot?

        B menar nog att inte alla sparpengar gick åt, alltså inte brändes totalt?

  Så synd!!!! Den gruppen var jättebra – gav inte minst massor med handfasta och bra råd till kvinnor som lämnats av sina karlar och hamnat på bar backe sedan karln roffat åt sig allt innan han drog med älskarinnan.

   Kan Bella behålla en enda vän över typ 2 år?

  Jag tycker också att den gruppen fått onödigt mkt skit, den var helt ok. Och de tidigare admins var ju inte perfekta, trots att det ibland låter så på folk. När Anna Svahn var en av de som styrde gjorde de en del reklam där pengarna verkar ha kommit dem tillgodo, och när de ifrågasattes så svarade hon verkligen jättesnorkigt. Sedan är det väl vissa grejer som blev konstiga när Pingis tog över, men jag har lärt mig massor.

  Jag blev också förvånad att gruppen bara var borta, och jag hade hoppats att du skulle undersökt orsaken lite mer än att bara googla på den, t ex skicka ett mejl till Pingis. Jag kan inte se någon anledning att den skulle stängas av Facebook och även om Pingis betedde sig väldigt impulsivt när hon kastade ut de andra administratörerna vore det konstigt om hon bara la ner den från en dag till en annan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *