Blå kajal?

Blå kajal?
Hur känner vi inför om blå kajal är tillbaka?
Ni ungdomar som inte redan genomlevt blå kajal och blå mascara tycker kanske att det känns ”fett najs liksom”, men jag är inte lika övertygad.
Okej då, det finns en hel uppsjö av sminkprodukter i olika blå och turkosa färger vilket inte riktigt var fallet när jag genomlevde den här trenden för första gången (eller så hade jag helt enkelt inte råd för någonting mer än en blå kajalpenna från Isadora? Så kan det också ha varit)

Kanske att det kan vara snyggt med lite blått smink runt ögonen, så länge mascaran förblir svart?
Och hur blir det med blått smink om man har blå ögon?
Enligt Elle så ska jag använda motsatsfärgen till blått, vilket är orange, eller om jag vill fega – använda skuggor som går i färgerna terracotta eller orange/brunt.

Gult är fult. Blått är flott.
Vilka av er kommer köra stenhårt på blå kajal och när kommer det första filtret till Instagram med olika typer av blå kajal?

Om det hade funnits skönhetsinfluencers på 80- och 90-talet så hade deras content sett ut ungefär så här.
Jamie French for president.

54 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Väldigt taggad, älskar blå mascara ?
  Har dock inte hittat någon som har tillräckligt mycket färg för att det inte bara ska se typ svart ut (har svart ansiktshår)
  Och så har jag typ gett upp idén om att sminka mig öht.. men men

   På mig som är jätteljus i både hy och hår, inklusive genomskinliga fransar, ser allt utom ljusbrunt jättekonstigt ut. Mascara alltså. Jag upplever dock att många märken tar bort sin bruna variant och bara har olika svarta. Eller så letar jag på fel ställen.

    Samma här… men MaxFactor har fortfarande svartbrun mascara i sin 2000 calorie serie.

    Håller med! Är rödhårig och vill ha brun. Svårt att hitta!

     Färgar fransarna hemma! Det bästa jag gjort, slipper mascara och färgen blir mer naturlig.

     Alternativt så tycker jag att ”They’re real, tinted lags primer” i brun från Benefit Cosmetics är jättebra – tipssss!

      Jag färgar också fransar hemma. Använder Refectocil, såå bra och håller jättelänge! Den finns även i brunt. Har rätt långa ögonfransar av naturen, men ljusa, så med färg på behöver jag aldrig mascara. Såå skönt, hatar kladdig mascara.

  Jag hade en mörkgrön kajal till mina brungröna ögon, tyckte det var så snyggt!

  Amanda är så snygg!

   Min första tanke, så otroligt vacker!

   Hon har gjort munnen alldeles för stor nu. När hon var yngre var hon väldigt söt.

    Hon har inte fixat läpparna? Alltid haft rätt stora. Däremot har hon målat utanför med läppenna för att få dom fylligare.

     Ja både Amanda och Hannah har fyllt läpparna senaste åren. Inga konstigheter. Är bara att jämföra med äldre bilder/videoklipp. Amanda börjar bli lite storleksblind dock (kan jag tycka) men det är lätt hänt.

    Hennes mun har alltid sett ut sådär

     En tanke. I och med att så många gör ingrepp, och att vi ser många ansikten som formats med fillers mm på sociala medier verkar sådana som har naturligt fylliga läppar, markerade kindben/käkven osv automatiskt få en stämpel på sig att de gjort diverse ingrepp. Tycker jag oftare och oftare ser kommentarer som den ovan, när det inte verkar stämma.

     Jag själv har alltid haft stora läppar och väldigt höga kindben och undrar ibland om de som inte känt mig i många år går och misstänker att jag gjort något med mitt ansikte. Jag har den där typiska skuggan över överläppen och det blir som ett väck när jag ler. Har sett kommentarer där dessa egenskaper ses som ett tecken på läppfillers…

     Har vi blivit så skadade att vi tror att alla för 5-10 år sedan hade platta bröst, trådsmala läppar och dubbelhaka och att de som inte har det idag har fixat sig?

     Förstår självklart att inte alla går och tror det här men ser så ofta spekulationer att, oftast kändisar, fixat sig, när de alltid sett ut sådär. Det mest klassiska är väl Angelina joulies läppar.

  Jag zoomar och zoomar men tycker inte att den ser blå ut. Möjligtvis mörkgrå med en blå underton, men inte alls sådär knallblå som vi hade som unga. (eller som man mamma hade, snarare. Jag var ett år när åttiotalet tog slut och inte så sminkerfaren)

   Haha samma tanke här..den är inte blå.

   Jag använder redan en mörk gråblå kajal från Lancome, så jag har tydligen varit trendig i flera år. Svart mascara till det och en kopparfärgad ögonskugga. Har blå ögon för övrigt.

    Det är väl Gris blue? Den upplever jag inte sååå blå utan mer åt det gråare med touch av blå.

  Ääääälskar Jamie F

   Har aldrig sett henne förr men gud… riktigt kul tjej!

  Hade en blond lärare i skolan som alltid hade knallblå mascara, verkligen 80-tals stilen. Det här är inte ens i närheten av det.

   Jo. Det här var SÅ 80-tal 😀

  Min idrottslärare körde blå mascara och blå adidasdress under hela 2000-talet (antagligen har hon fortfarande samma stil). Blå mascara och uppvärmning till ”Växeln hallå!” varje vecka, året runt<3

   Åh! Fick Glee-flashbacks av din kommentar. <3

  Hade knallblå kajal och svart maskars runt ögonen på åttiotalet och kände mig så snygg. Hade precis börjat sminka mig så ja resultatet var ju så där. Frågade min mamma när vi tittade på gamla kort varför hon inte sa hur fult det var. Hennes svar var att hon valde sina strider noga på den tiden.

   ?

  Älskar blått smink! Blå mascara till blå ögon är så snyggt. Och mörkgrå/blå kajal eller eyeliner om svart mascara. Men Amanda som trendspanare är kanske lite trött, detta har de tjatat om på tiktok i typ två år.

  Verkar ju inte bli den där 80-90talsblåa färgen som kommer

   Kornblå 🙂

  haha, hermine hold har lanserat mössor i akryl för 500 kr ? trodde de hade lärt sig något av att försöka sälja hårklämmor för 300 kr men uppenbarligen inte. förstår om det hade varit merinoull eller kashmir men akryl?!? nån har tappat det.

  Körde blått som yngre och skulle aldrig i livet nu mer använda blå kajal eller mascara igen ?

  Jag kör grön kajal till mina grön/grå ögon! Gäller bara att hitta rätt nyans!

  Alltså grejen med mascara är väl ändå, nånstans från början, att man ska se naturligt piggare ut? Blå mascara är verkligen det fulaste jag vet ? hade en lärare i mellanstadiet som körde på det, fult redan då.

  Ska jag skämmas för att jag använder Great Lash nu? Haha.

   Haha undrar samma, köper alltid den och tycker den är himla bra! ???

    Ja billig och gör sitt jobb. Tycker det är så många olika sorter så orkar inte ens ge mig in på det. Den klumpar inte, och det räcker för mig.

  Min ena dotter köpte nyss knallblå eyeliner, det är tydligen hett. Jag är gammal och konservativ, så jag kör med svart.

   Ja men det är sååå snyggt!! Skulle inte våga ha det själv men det är såå snyggt!!

  ”fett najs liksom” ?? är det verkligen några kids som använder det uttrycket eller missade jag skämtet helt och hållet, ironi? Svårt att veta på den här bloggen.

   Jag är 33 snart och kan fortfarande använda mig av det uttrycket. TROTS akademiska (flera) utbildningar. Man behöver inte vara så bajsnödig alltid ?

    Är det inte det SaraF menar. Att det är vi runt 30 som säger ”fett najs”, medan kidsen använder nya uttryck. Vad de säger vet jag dock inte, hehe.

  Jamie French video -99, min ungdom EXAKT, har en vän som fortfarande sminkar sig så med ljuuuuslila skimmer under ögonbrynen, ser fantastiskt ut nu när vi är 30+ ?

  Är det inte ganska vanligt förresten, att man fastnar kvar lite i sin bästa tid? Min mamma har alltid haft ljusblå kajal som ”finsmink” och hon hade nog sin prime på 80-talet innan hon fick mig och min bror ?

  Själv önskar jag att jag hade energi att lära mig sminka fint, men istället kör jag enbart mascara och dåliga ursäkter ?

  Det första sminket jag fick från mamma var hennes blå från 80-talet ❤

  Upplevde kornblå mascara 1985-ish. Men what the heck, bring em on!

  PS Tack för tipset om Jamie – helt underbar!

  Min mamma, 50-talist, använder alltid blå kajal och blå mascara. Hon har gjort det hela min uppväxt och använder det än idag! Har nog aldrig sett henne med svart/brun mascara. ?

  Jag kommer lätt stå över denna blåa trend! Been there, done that, got the t-shirt. Never going back!

  Nostalgi jag äääääälskade blå kajalpenna/mascara på 80 talet 🙂

  Och de stora axelvaddarna, ju större desto coolare…för att inte prata om luggen där man inte brydde sig alls om miljön & kunde tömma en halv sprayflaska bara för att få luggen ”rätt” hahaha

  Jag hade en lila mascara på högstadiet, tydlig färg och den luktade såå gott. Och alla tjejerna hade någon doftspray från bodyshop som hette (eller kallades) blåhallon.

  Men, vad hade hänt om man haft blå kajal för typ två år sen höst 2019? Hade folk gått omvägar för slippa möta en?

  Date Pamela! Trots att man sprejade på sig halva flaskan så höll doften i fem minuter.

  Fanns det annan mascara än blå på 80-talet?

  Om man som jag har hasselnötsbruna ögon och till det använder brun ögonskugga och brun kajal blir det en snygg effekt att lägga en linje blå eyeliner på ögonlocket. Får ögonen att lysa!

  Jag kan köpa att blått är i ropet igen runt ögonen. Men såg Drew Barrymore igår göra reklam på sin IG för VIT mascara.
  Såg sjukt fräckt ut på henne och de andra i reklamvideon , som en frostig vinterdag, men jag som är blekare än snö skulle se helt knäpp ut!

  Kul video! Men skulle kanske inte vilja ha ett Jehovas vittne som president. Alla får tro hur de vill men det går ju lätt ut över andra, exempelvis genom rätten till samkönade äktenskap eller abort. ? Vet såklart att du skojade om ”for president”, men ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.