Det händer på Instastory

Den där ”kanelbullen” ser ungefär lika inbjudande ut som en bortglömd barkbåt.
Kanske är den godare än den ser ut?

Är det fler än jag som varken kolla på, eller vet vad Squid game handlar om?

Egoina berättar om varför hennes händer skakar, och hur hon oroade sig för detta när hon var yngre, eftersom hon då inte skulle kunna göra unboxing-videos.
Skönt att hon kommit över det nu.

Men ALLTSÅ!?
Baby-Armani.

Herregud vad jag känner mig gammal när jag läser det här.
Jag har noll koll på Stockholms uteliv och skulle inte kunna rekommendera något enda ställe och vet heller inte var folk gå nu när de går ut.
Hotell Kung Carl förknippar jag med brunch, ingenting annat. 😉

81 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Absolut HELA känslan och intrycken försvinner ju från en film om man kollar på dubbat! Blir aldrig samma sak som med original språket. Enda gången de är okej att kolla dubbat är när barn ska kolla på en film.

   Faktiskt! Undantag tycker jag är gamla Disney-filmer, just för att de svenska sångerna är så mycket bättre än de amerikanska enligt mig.

    Har aldrig förstått varför man vill se Disney som vuxen. Å andra sidan var jag inte överdrivet förtjust i Disney som barn heller.

     Älskar Disney 😍😍

     Man kan aldrig bli för gammal för Disney filmer <3

     Disney är ju magiskt 😍 30 år och älskar det fortfarande. Låter snarare bara som att det inte är din grej än att det skulle ha med ålder och göra. Man kan ju inte gilla allt ☺️

      Ja visst, jag blir mest bara förvpnad att så många vuxna vill sitta och se disney helt utan ungar som valt film 😄 men ja, alla får så klart se vad de vill

       Men bara för man är vuxen så tappar man automatiskt inte hela barnasinnet eller inte kan se på tecknat osv 😂 tycker verkligen det är så synd när vuxna tror att man måste sluta se på vissa saker bara för man är vuxen. Förståeligt dock såklart om man inte tycker det är bra. Men att sluta bara för att man är vuxen och tänka att man måste följa vuxen regelboken 🤣

        Så tråkigt med alla som ska vara så jäkla allvarliga och går runt som zombies i Sverige. Knappt några känsloyttringar alls. Så jäkla tråkigt folk. ’nu är jag vuxen, så jag får inte känna något längre’.

        Ja är väl mest att jag själv inte kan se underhållningen i just Disney för en vuxen. Sen gör jag väl inte bara gravallvarliga vuxensaker 24/7 för det.

         Haha samma här! Jättemysigt att se med mina barn men skulle aldrig se det själv. Är en ganska festlig person ändå.

     Älskar Disney och har alla på DVD 😍 Mvh 34

     Finns ju gott om vuxenskämt i en del. Som Toy Story 4 😂

     Jag dömmer ingen som vill se Disney-filmer eller andra ’barnfilmer’. Tycker det är värre alla som så gärna vill se våldsamma filmer.
     Jag tittar typ aldrig på film längre, MEN jag älskar Disney-låtar, alltså de äldre låtarna. Jag älskar att sjunga och många äldre låtar har så bra sångare och känsla.

     Jag tycker att de äldre tecknade filmerna har en sådan dramatik i sig som inte riktigt kommer fram i modernare filmer.
     Skiter fullständigt i om någon tycker det är ’omoget’. Fattar inte varför det skulle vara sämre för att det är filmer som barn får se på liksom. Man slipper alla våld- och nakenscener.

   Jag valde att kolla squid game dubbat. Jag har tyvärr på tok för dåligt tålamod att sitta och läsa texten utan vill kunna pilla med annat samtidigt. Annars håller jag med dig om dubbat, det är jättelökigt. Men i mitt fall så stod det mellan det här eller missa serien (som jag bara tokälskade)!

    Varför ska du göra annat när du ser en serie?

     Dec skrev ”dåligt tålamod”

     Jag gör lite annat medans jag kollar serier. Har adhd och har det inte så enkelt med koncentrationen.

    Har du sovit på engelsklektionerna i skolan eller?

     Du vet väl att originalspråket är koreanska och inte engelska?

  Ja hemsk kanelbulle och väskan är förskräcklig.

   Har du smakat?

  Den där kanelbullen ser ut som något jag nästan trampade i på trottoaren förut

  ÄLSKAR Squid Game! Riktigt bra thrillerserie 😍 Första avsnittet är segt i början, innan man fattar. Men dock är ju känslan helt annan på koreanska, dubba inte haha. OCH man måste då titta, annars missar man saker 😂

  Gillar att den är så sjuk och att det typ skulle kunna hända irl (att det känns verkligt).

   Tyckte den var alldeles för förutsägbar och blev lite löjligt när han skulle ha allt emot sen, sen klara sig med en sekund kvar i varje spel. Efter spel tre blev det lite bla bla bla. Typ.

    Tur att vi alla tycker olika 😄

     Absolut! Menade inte att ändra din åsikt på något vis om det verkade så😊

   Kommer att tänka på Colloseum eller ”circus” i Rom.

    Och ännu sjukare – att folk betalade för att få gå och se det

  Oj va gammal lilla vovven ser ut ❤️

  Trodde inte han fanns kvar, men följer inte Kenza längre så hade ingen koll, tänkt samma med Batman, Jocke och Jonnas hund som det känns som dom haft hur många år som helst men han är kvar också 😊

  Men blä! Hälsokost i all ära, men om det inte är en kanelbulle så kalla den inte kanelbulle 🤮

   Hur kan du säga att det inte är en kanelbulle? Smakat?

    För att den inte är gjord på det sätt en kanelbulle ska göras?

     Du är säkert en sån som inte tycker att sojakorv får heta sojakorv.

  Kung Carl förknippar jag med ej reklammarkerade gratisboende bloggare.

  Älskar gamla hundar ❤️ Tänker på lilla Armani och Kenzas skor, de där med jätteklackarna (minns inte vad de heter) och hennes Tokio Hotelvägg. De kanske inte var samtidigt, men de grejerna är vad jag tänker på när jag hör hennes namn. Har inte följt henne på många år nu, som ni hör 😂

   Jeffrey Campbell!

    Tider…

  Förstår verkligen inte hypen över Squid game! Avsnitten är långsamma och den är bara så… förutsägbar. Det enda pluset är väl omgivningen i vissa scener. Lite konstnärliga 🙂

   Jag älskar det koreanska tempot, att de bygger obehag med små detaljer, miljöer, rörelser och barnslig musik.Direkt förutsägbar tycker jag nog inte serien är, men undrar om inte tittarens försök att förstå nästa steg är det som gör serien så sjukt engagerande. Väldigt våldsam för att vara koreansk. Sjuk even men ändå oteroooligt sevärd.

  Squid game ska jag börja kolla nu i helgen!

  Är den bullen verkligen raw food? raw food betyder ju ”’råkost som inte är processad och inte upphettad till mer än 47 grader.”
  Den där bullen ser ju ”lagad” ut

   Jag vet att det finns recept på raw food kanelbullar men aldrig provat själv. Mandelmjöl och nötter och jox i ”degen”, ingen deg som ska jäsas och gräddas alltså.

   Bullen ser riktigt oaptitlig ut och intet att förglömma – ser vi alla den dyyra men ack så förskräckliga väskan?😂

    Bra att detta med väska förtydligades. Jag trodde det var en grytlapp.

     😂 Lätt hänt

    Jag tycker inte bullen ser så äcklig ut 🙂

     Nähä, spring och köp en då😊

      Nä, nöjer mig med chips idag🤗

       Ok då.

       Den där emojin har jag än inte förstått mig på, är man glad och ledsen samtidigt? Eller rörd?

       Kanske rörd av en icke kanelbulle😊

   *42

   Jag har gjort de här rawfoodkanelbullarna några gånger, och de smakar mums!
   https://foodpharmacy.se/2016/10/kanelbullar-som-smakar-prick-som-mitten-av-kanelbullen/

    Såklart det går att göra raw food kanelbullar, men hennes såg inte riktigt ut som en raw food 😉

  Är inte squid game en kopia på hunger games som är en kopia på battle royal…? Känns lite gjort.

   Kopia eller inspirerat av?

   Har inte sett hunger games.

   Knappast en kopia? Väldigt olika handlingar.

   Jag älskade Squid game, mina tonårsdöttrar också! I kväll har jag äntligen lyckats visa dem Battle Royale, som är en klassiker. Sydkoreanerna är bäst på det temat.

    Battle Royal är japansk dock

   Antar att du inte sett squid game. Det är väldigt olika ifrån de filmerna du nämner, enda likheten är att många dör typ 😛

  Har inte sett Squid Game och tänker inte se den heller

   🦑

   ok, sjukt bra serie dock

    Klarade tjugo minuter sen stängde jag av. Sjukt dålig.

     Ja för du missade när det blir bra! Fortsätt kolla 😍

     Du avgjorde att den var sjukt dålig efter 20 minuter? 😂

   Haha samma här, men kan ju också vara för att jag inte har Netflix. 🙂 Har inte sett GoT heller så.

   Vilken tur att det är helt frivilligt vad man vill kolla på för filmer/serier då 😉

  Hur mår Keela egentligen? Senaste posten på Instagram är från den 19/9. Har det inte varit väldigt tyst efter Turkietresan?

   Hon har uppdaterat en del på story, men nej verkar inte må asbra. Tydligen en chock för henne att det skulle göra ont när man flyttat runt fett i hela kroppen.

  Tycker bullen ser god ut.

   Blir lite patetiskt när vuxna människor skriver att något ätbart ser ”ääääckligt ut”.

  Vad är det för imbecill som ser den dubbad 🤦‍♀️ För dumt för att adresseras mer än så. Tycker serien var alldeles för förutsägbar plus att jag kände noll empati med huvudrollen och jag är vanligtvis annars en extremt lättrörd person. Men den enda det var synd om där var ju hans dotter. Så nej, riktigt trött serie.
  Bellas bulle ser fö motbjudande ut. Kenzas lilla hund var ju kalasgullig, alla djur är värdefulla❤️

  Men det tillför ju en helt annan vinkel på det hela, en serie där man inte gillar huvudpersonen. I alla filmer och serier ska man ju gilla huvudpersonen och heja på denne, tycker det är intressant att det inte är så squid game. Ingen kan gilla honom tänker jag 🤷‍♀️

   Detta var svar till Em1

   Jag tänker att man visst skulle gilla och heja på huvudpersonen? Han var ju ”god innerst inne”, hjälpte alla, den gamle mannen och den snygga tjejen t.ex och försökte ju också hjälpa honom som turned evil.

   Tycker det var en otroligt överskattad serie.

    Tycker att han hela tiden framstod som en typisk missbrukare – när det väl gällde var han självisk, precis som med sin dotter. Förutom i slutet av sista spelet då, vilket mest kändes korkat. Jag håller med om att han inte kändes som en karaktär man förväntades gilla.

    Jag gillade serien rakt igenom förutom slutet och ”twisten”, som jag tycker var så platt att det typ förstörde resten av serien för mig. Och de märkliga amerikanerna med kanske filmhistoriens mest krystade dialog 😅

  Att se en film/serie dubbad är nog det osexigaste man kan göra.

  Har bott i Korea innan jag flyttade till annat asiatiskt land, så att kolla dubbat hade jag fan aldrig drömt om.
  MEN! Jag tror också att många svenskar inte är vana med det koreanska språket. Att se på ngt med ett språk man inte ens är lite bekant med kan vara påfrestande för vissa…. Så i detta fall, om jag inte måste sitta i samma rum, så tkr jag det är lugnt va!

  Förövrigt.
  Om ngn mot förmodan inte sett ”oldboy” så gör det. Koreansk film som är så jävla bra.
  Topp 10 ngnsin. I saw the devil är också absurt bra.

  Squid Game…inte min smak. Tyckte skådespeleriet var urkasst och handlingen har vi sett 500ggr redan i olika varianter som Hungergames eller den gamla Salò, Sodom 120 dagar. Den speglar ju bara det vanliga livet vi lever förutom den lilla touchen att människor dödas, vilket i Sverige ännu är olagligt. Precis som i Salò lyfts överklassens uttråkade sinnen fram, men det här är ju något vi redan vet eller? Och människans kamp för att orka känna någon moral, empati och eftertanke….

   Tror folk bara hakar på hypen faktiskt. Såg trailern och blev inte alls sugen

    Men du har ju inte ens sett serien ännu? Det är ju den mest populära serien i Netflix historia. Det är väl mer än en hype när över 140 miljoner människor världen över redan kollat på den. Förstår verkligen inte folk som inte sett/testat/smakat något och ändå ska avfärda något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *