Lady Dahmer om barn och tv

Lady Dahmer skriver på Instagram att hon hellre låter sina barn se saker som ”Motorsågsmassakern” och Netflix nya serie ”Squid game”, än Disneyfilmer om prinsessor som väntar på att en man ska komma och rädda henne.

Jag tänker att det finns ganska mycket som ligger någonstans mellan Disneyprinsessor och Motorsågsmassakrar, som man också kan välja att låta sina barn titta på, men om det handlar om extremer – vad väljer ni då till era barn?
Magiska prinsessor eller en massaker med motorsåg?

250 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  När allt går ut på antingen eller så antar jag att man har svårt att ta till sig gråskala där emellan. Att inte låta barnen välja och själv få skapa sig sina referenser tycker jag är att begränsa och styra.

   LD börjar tappa följare och vet exakt vad hon gör. Skriv något provocerande så ökar klicken igen. Som C skriver här uppe så finns det ett mellanting…

    Exakt.

  ..och så sökte hon kontakt med seriemördare som ung kvinna. Disney, tack.

   Kanske bästa kommentaren någonsin i bloggbevaknings historia!

    Hon är så fast i sina feministiska idéer och samtidigt helt outbildad i hur ett barns hjärna fungerar och vad de inte bör se = dålig kombo. Jag mådde som vuxen typ dåligt av motorsågsmassakern och ändå gillar jag skräck..

    Självklart mår barnen inte bra att se massa vansinnigt våld bara för att hon är emot Disney.
    Så sjuka tankar hon har alltså, kanske skapat av allt elände hon själv sett…

     Jag tycker det är barnmisshandel att visa den typen av skräckfilmer för en 5-åring. De är inte mogna att ta in vad de nyss sett.
     Hur bearbetar ett barn en sådan traumatisk upplevelse? Barn tar helt klart intryck som sätter sina spår.

     Och vilken märklig jämförelse. Bara för att man är emot Disney så är det okej att visa männniskor som blir mördade med motorsåg?!! Helt sjukt faktiskt!

     Det finns ju andra pedagogiska filmer som Fem myror eller annat på tv. Idag kan man som förälder välja själv sådant som är lämpligt för en 5-åring.

      Håller med, riktigt dåligt föräldraskap är det iaf.
      Mina föräldrar var rätt överbeskyddande men fick ändå typ mardrömmar av serien V när jag var liten.. Den är ju mest komisk idag, men barn ser och bearbetar saker på ett helt annat sätt. Det man inte tror är läskigt alls som vuxen, kan för ett barn vara jätteobehagligt..
      Hon är verkligen inte schysst mot sina barn.

       Kommer ihåg när jag var liten och smygkollade på När lammen tystnar fast jag _absolut_inte fick. Fyfan, kan på riktigt drömma faktiska mardrömmar om det idag, typ 30 år senare. Har inte velat kolla om den i vuxen ålder pga känslan den gav mig när jag var liten ?

        Gjorde samma sak fast med ”Det”. Fick absolut inte se för mina föräldrar men smög upp när mina bröder kollade i smyg ändå. Fy fan, var livrädd för att den där clownen skulle dyka upp överallt i flera år.

         Har gjort exakt samma! Var så rädd gör att duscha sen! ?

         Samma här. Jag är ohyggligt mörkrädd o har livlig fantasi. Ska absolut inte se skräckfilmer o allt man sett sen Terror på Elmstreet har liksom lagrats i minnet å kan poppa upp rätt vad det är. I call bullshit ang LD. Hon vill bara verka aktuell m nån provokation.. Hon känns som att hon börjar bli väldigt passé?

      Tycker också det är barnmisshandel. T o m jag som vuxen kan knappt se våldsfilmer. Verkar inte klokt hur hon tänker. Helt fel.

     Hon överför bara sina sjuka idéer och kärlek för seriemördare på sina barn. Och lägger dessutom ut text om det för att provocera = få fler följare. Patetiskt. Folk brukar ju tyvärr gå på sånt. Stackars barn.

   Nåt är ju off med henne. Vissa vettiga saker har hon kommit med, medan andra bara är helt galna ….så summa sunarum blir att man inte kan ta till sig nåt från henne då man tappat all respekt ändå.
   Stackars kids när en förälder slutar skydda dem

    Hon styrs av sitt hat.

     Hon skulle nog behöva bearbeta sin uppväxt mm som någon skrev. Och sen gå några kurser själv i föräldraskap.

   Men verkligen! ”Fick exakt noll men av att se Nightmare on Elmstreet” …. Blev besatt och kåt på en seriemördare i vuxen ålder. Hmmm ?

   Kanske tycker det är bättre att ungarna söker kontakt med mördare än att de blir mannen som försörjer/kvinnan som hänger hemma i årtionden. Eller vänta…

   Sedan har typ 8/10 kvinnor haft osund realtion till mat, sin självbild, förhållanden, män…. Tror jag tar skräckfilm! Tyckte disney och film överlag var skit när jag var liten, tror det har räddat mig från mycket.

   Jag tänkte precis samma att hon har en förkärlek för massmördare osv. Så nog påverkade det henne alltid. Sen ska man ju komma ihåg – om det nu är så att det enda man vill fokusera på är könsrollerna – att det är väldigt ofta som kvinnorna är utsatta och inte i maktposition utan snarare offer i skräckfilmer. Så jag vet inte vad som är värst i så fall – att vara prinsessa i ett slott och vänta på en prins som räddar en, eller vara t.ex. fast i ett skräckhus iklädd bikini/minimalt nattlinne en regnig och åskig natt men en skräck/sexual/mördarman som man måste fly från. Jag vet ju mitt svar iaf. Men hursom är det en trist och sjuk diskussion eftersom det finns så mkt mellan Disney och skräckfilmer man kan se på TV och dom allra flesta av oss klarar det men tydligen inte alla.

  Hon är inte den skarpaste kniven. Varför menar hon att man blir så påverkad av Disney som barn, om man inte alls blir påverkad av annat?
  Det är väl allvarligare isåfall om mamma i verkliga livet beter sig som en riktig femtiotalsstereotyp som ska bli försörjd av en man, gå hemma och inte arbeta under hela barnens uppväxt. Det om något är en konstig förebild, inte Askungen som så uppenbart är en saga.

   This ☝? Tror verkligen barnen påverkas mer av att leva i en cliché där mamman aldrig haft ett jobb utan blir försörjd av pappan och ska ha middag redo kl 18 varje dag (minns ni andra när LD brukade ha lives på IG när hon lagade middag och en gång kom Oskar hem mitt i och blev upprörd för maten inte var klar).
   LDs egna liv är ju verkligen definitionen av Disneyfilm, knappast filmer som Pocahontas, Lilo and Stitch, Shrek etc som kommer ändra det.

    Blev han upprörd för att maten inte blev klar?

     Yes. Det har var längesedan, kanske 2-3 år sedan. Men de har ju något litet minihus på deras tomt där Oskar satt om dagarna och arbetade, och han kom bara tillbaka till huset för typ lunch och middag. LD brukar köra matlagningslive på IG varje dag när hon förberedde middagen (jag brukade kolla för jag gillar matlagning) och hon sa då i någon live att det är viktigt att maten alltid är klar prick kl 18 varje dag när Oskar kommer till huset för han typ inte gillade att vänta och ville ha rutiner. En annan live så började LD lite senare med maten och så såg man när Oskar kom hem kl 18 och det första han ifrågasatte var varför maten inte var klar i en ganska otrevlig ton.

      Äh det är väl inget. Värre om barnen får se Ariel en gång ??‍?

      Så indirekt så lever barnen i en Disneyfilm och får se folk bli slaktade på tv. ???

       Hon borde skaffa sig ett jobb för sina barns skull, för att de ska slippa växa upp i en Disneyfilm!

      Haha äsch, ganska rimligt krav om det ändå är han som försörjer henne ? hon är den som sköter hemmet, är ju deras deal ?‍♀️

       Förvisso men som jag förstår det menar hon ju på att Disney spär på mansideal, kvinnosyn och skeva relationer, så att hon själv lever och har levt som hon gör är ju lite ironiskt, det är det som alla reagerar på.

      Gud vad Disney! Han har sett för mkt Askungen!!

   Ja jag älskar Disney, men har för det aldrig fastnat i att vänta på en man som skall rädda mig…
   Dessutom är det ju de gamla filmerna som är sådana möjligtvis

    Same. Jag är frivilligsärbo, tjänar mina egna pengar, är självständig och kommer aldrig gifta mig (för jag inte tror på konceptet äktenskap som en grej för mig, dock). Min förebild är min mamma som lämnade min inte så snälla pappa när jag var liten och hankade sig fram själv på typ 0 kronor. Och Disney är min barndom. Tror mer på att man blir påverkad av hur de vuxna i ens närhet agerar och lever än vad man ser för barnprogram.

     Jag är i exakt samma situation och har samma åsikt. Det viktigaste för mig som kvinna och som jag ”tutar i” unga tjejer är att aldrig göra sig beroende av en partner. Snäll partner eller inte. ”Bygg ditt liv så du kan försörja dig själv och eventuella barn utan att behöva oroa dig för ekonomin” är mitt motto. Om du sen delar ditt liv och/eller ekonomi med en (snäll) partner är väl oftast bara ett plus.

     Och: Heja Disney!

      Verkligen! Gäller absolut (och kanske allra främst) ekonomin men även annat så man inte ”står och faller” med en karl. Typ sätta upp en hylla själv eller fixa mindre grejer med bilen.

      Heja disney..? Nu kanske jag hellre också väljer gamla disneyfilmer än motorsågsmassakern för mina barn men teorin inte på riktigt att man blir påverkad av sådana normer som man matas med under hela barndomen? Både disney, övriga sagor osv? Sitta och vänta på att en prins räddar en och friar sen.

    Jag såg Disneyfilmerna men har yrkesarbetat hela livet och har en man som lagar all mat åt mig.
    Hon såg skräck, är hemmafru och har en man som blir arg om middagen inte står på bordet kl 18.
    Det verkar ju inte vara så dålig påverkan av Disney ändå då!!

   Ja, hon har väl också blivit ” räddad av en rik prins”

    Nej, han var ju verkligen inte rik när de blev
    ihop.

     Men han kom från en välbeställd familj.

      Menar du välbärgad? Undrar annars var jag kan beställa en sån familj, frågar åt mig själv.

       Haha försöker vara nedlåtande men känner inte till ordet välbeställd! Gulligt!

        Nej, ber om ursäkt om det lät nedlåtande. Nej, jag har aldrig hört ordet ”välbeställd” så jag frågade genuint – och skojade sen till det lite då jag trodde att det kanske var autocorrect ☺️

        Tråkigt att du uppfattade det så och ville ”känga tillbaka” dock. Ber som sagt om ursäkt!

   Precis. Lite ironiskt att hon gnäller över prinsessor som blir räddade av prinsar när hon själv fått sitt sunkiga liv räddat av en rik man.

  Magiska prinsessor helt klart!

  Vet att mitt barn skulle bli förskräckt om Squid Game hade visats här hemma.

   Med tanke på att de även blir rädda av vissa partier även i disneyfilmer…

   Mitt barn tycker att många delar i disneyfilmer är alldeles för läskiga.

    Vi kollar inte heller mycket Disney än då jag också tycker att det är lite för mycket läskiga inslag för en 3 åring. Vi har kollat Frost 2 och där tycker hon det är lite otäckt när det är en strid med svärd i början.

     Är inte frost rekommenderad från 7 år??

  Jag har ingen egentlig åsikt om skräck och barn i sig (tror det är individuellt och att man som mamma känner sina barn bäst?) men tycker ”Disney är värre” är ett argument som inte riktigt håller. Mord är värre än stöld men det betyder inte att stöld borde vara tillåtet.

   Bara för att man är förälder betyder det inte att man förstår allt om barns utveckling och hur filmer påverkar barn. Fullständigt avskyr uttrycket att mamman /föräldern känner sitt barn bäst, som att det skulle göra att föräldern alltid vet vad som är bäst för barnet. Då skulle inte socialtjänsten behövas.
   Jag har sett barn fara så fruktansvärt illa, trots att föräldern bara gjorde vad den tänkte vara det bästa för barnet.
   I övrigt håller jag med dig.

    Ja jag förstår vad du menar. Håller med dig. Var nog lite klumpigt uttryckt av mig när jag försökte vara diplomatisk 😛 Min main point var iaf det sista jag skrev.

   Whataboutism.

  Måste allt verkligen överanalyseras och smulas sönder till något dåligt? Det finns Disneyfilmer som inte handlar om prinsessor som räddas av prinsar, så som Lilo och Stitch, Frozen osv. Att en 5åring kollar på Squid Game är bara märkligt och även om hen inte förstår själva konceptet med serien så är det fortfarande sex, blod och våld i den. Jag förstår inte Lady D alls!

   Jag tror helt enkelt att hon inte orkar hantera tre barn i olika åldrar. Därför får femåringen se samma filmer och serier som de äldre, annars skulle hon behöva fundera ut något eget för honom att göra medan de andra ser på tv.

    Det tror jag med.

    Samt att hon gillar att reta upp folk. Överdriver för effekt. Något får ju LD hitta på när hon mot alla odds (enligt sig själv) gått ner i vikt.

     Ja, tänk va märkligt att man kan gå ned i vikt utan att svälta sig totalt? Det var ju helt omöjligt enligt henne.

      Men hon ligger väl i ett kaloriunderskott pga tränar hårt och ofta samt bygger muskler som bränner mer kalorier? Då behöver hon inte aktivt banta/svälta. Hon kan äta som hon gjorde innan och ändå hamna under dagsbehov.

      Sen har hon ju inte rasat i vikt. Hon är ju fortfarande ganska tjock.

       Alltså, jag förstår allt det där. Jag återberättar bara vad hon sagt. När någon typ sagt att om man rör på sig mer och äter lite mindre går man ned i vikt men NEEEEEEEJ det gör man ABSOLUT inte för att gå ner i vikt måste man SVÄLTA SIG. Enligt henne då.

        Röra på sig mer är ju inte = hårdträning. Det krävs ju en hel del aktivitet för att det ska hända nåt. Hon har ju rätt i att det inte bara går att äta lite mindre samt röra sig lite mer. Det krävs ganska stora förändringar. Och experterna säger att träning faktiskt kan försvåra viktnedgång då de flesta blir hungrigare av det. Dvs svårare att äta mindre då.

         Nej det gör det inte, det krävs väldigt små förändringar?

         Alltså givetvis stora om man liksom ska gå ned 30 kilo eller bli en bodybuilder, men för att tappa några kilo i långsam takt räcker det ju gått och väl med att minska intaget av energi och samtidigt öka förbränningen av energi.

    Exakt.

   Absolut att gamla Disney filmer är mycket att prinsen ska rädda prinsessan osv men är det så farligt? Det är en film. Plus att dagens nya Disney filmer sällan är såhär, det är mycket som handlar om vänskap och syskonrelationer, tjejer som räddar världen och killar som hjälper till osv.

    Då är det ju bättre att iaf ta en historisk diskussion med barnen om de gamla filmerna. Att på den tiden de levde så var det en man som kunde ses som ända utvägen

    Ja eller hur man måste ju inte se snövit eller askungen från typ 50-talet. Frost, Lejonkungen, Upp, Toy Story, Luca, Shrek, Insidan ut, Hitta Nemo – bara några förslag on the top of my head på fina filmer som handlar om vänskap, syskonkärlek och att det är insidan som räknas.

   Dessutom kan man väl sitta med och prata med barnet under Disneyfilmen förklara att det är bättre att fixa sitt liv själv osv.

  Jobbar på förskola och det blir en märkbart tydlig kontrast mellan hur flickorna pratar och bryr sig om t.ex sitt utseende gentemot hur pojkarna inte gör detta. Flickor som är 4 år har redan en uppfattning om vad som är fint och vill följa detta, långt blont hår, glitter och rosa. Ingen pojke i den åldern uttrycker sig ens i närheten om vad som är fint eller ej. Pojkar får bara vara på ett annat sätt redan i fyraårsåldern. Jag ber er som är förälder till små flickor att tänka till om vad ni visar och köper åt era döttrar. Tycker att studio gihibli filmer är väldigt bra på att porträttera starka ”vanliga” flickor exempelvis.

  Sen behöver man inte visa våldsamma filmer heller, tycker exempelvis inte att barn borde se squid game. Men uppmanar er som har barn att tänka till vad ni visar dem och ta aktiva beslut även kring filmer som riktar sig emot barn.

   Klokt!
   Har en dotter på ett år hemma och känner mig som mamma vilsen kring allt det här.

   Det är inte huvudsakligen vad man köper och visar döttrarna. Så länge mamma har fina kläder, fixar håret, använder smink etc kommer döttrarna också fokusera på vad som är fint. Det går inte att radera sin egen betydelse som förebild. Det är alldeles för enkelt att bara skylla på Disney och leksaker.

    Nu matas ju även små barn med reklam från alla håll samt att de är väldigt observant på att kolla in äldre tjejer. De har idoler och följer influencers som mer eller mindre anpassar och vänder sig till ungar trots att de förnekas. Inte lätt att hålla barnen utanför det som sker i den verkliga världen. Om sagor och Disney är så farligt för barnen så tror jag att man själv lever i en fantasivärld.

   Men hallå! Jag har två döttrar, 4 och 6 år. De vill bli äventyrare när de blir stora men de älskar glitter och rosa. Är det något fel i ”typiska tjejgrejer” menar du? Jag tänker att ju friare barnen får utforska sin stil och sitt förhållningssätt till omvärlden desto bättre. Rosa är inte per automatik dåligt. Det viktigaste tänker jag är att de har vettiga vuxna förebilder, inte om de älskar glittriga prinsessklänningar under en kort period…

    Nej, en färg är inte problemet. Problemet är att alla tjejer ”ska” bry sig om sitt utseende när de är 4 år gamla medan pojkar ska leka och vara barn, och att det här ger faktiska konsekvenser för hur flickor och pojkar formas som människor. Att du hakar upp dig på rosa glitterklänningar signalerar att du inte har någon koll på vad det betyder att vara en ”vettig förebild”, så jag rekommenderar att du läser på om ämnet.

    Inget fel i tjejergrejer – men i att så små barn har så stort fokus på att vara fina.

   Jag tror att föräldrarnas leverne påverkar betydligt mer än en Disneyfilm. En trygg mamma som arbetar, klarar sig själv osv osv sönder mer signaler än en random Disneyfilm.

   Fast det kommer ju inte bara ifrån filmer. VEM köper kläderna? VEM har kanske infört rosa/glittrigt/puttinuttigt från början, alltså redan som nyfödd? Jobbar också i förskolan, och de barn som har mer tillåtande/accepterande föräldrar har målade naglar, glitterspännen, tröjor med paljetter osvosv oavsett kön.

   Det är inte filmerna som ger barnen den ytliga sidan, det är den de växer upp med och omgivningen. Hur många mammor kommer inte i träningskläder och ska direkt på mammaträning med syskonet? Bantning, dieter, ohälsosam träning. SPEGLAR. ”Detta passar inte. Måste gå ner i vikt” osv osv.

    PLUS. Gå in i vilken klädesbutik som helst. Jämför pojksidan med flicksidan. Flickor matas med utseendehets från de föds, det är SMYCKEN till små barn. Massa färger, vingar, trollspön, volanger, balklänningar (lek) osv. Pojkarnas sida..? Hängslen, brunt/blått/grönt/svart/vitt, hattar osv.

    Så nej det går inte att skylla på Disney. Sen att vissa barn faktiskt gillar klänningar och prinsesskronor osv är ju inte fel heller, oavsett kön.

   Kan vi sluta porträttera flickor som gillar rosa och glitter som något dåligt och oseriöst. Riktiga hobbys är fotboll och grabbiga lekar.
   Vi påverkas av vår omgivning helt klart. Men om man är lycklig i lika väl tiara, rosa glitter som fotbolls kläder, låt det vars så.

   Sen har jag aldrig förstått hur någon film kan ha ”ensam påverkan”
   Om du tror att livet är som en Disney film, så är det nog din omgivning som misslyckats att förklara skillnaden på fantasi och verklighet etc.

    Min dottern älskade sin rosa paljettjacka och kjolar som liten.
    Hon hade det och knäskydd/handledsmuddar/armbågsskydd/hjälm och försökte lära sig åka skateboard.
    Leriga vilda lekar i skogen i samma sorts kläder.

    Kläder sa inte vem hon var utan hon hade en period då det skulle vara glitter och tyll men gärna skitiga lekar.

    Idag går hon gymnasiet, fixar sina naglar och har långt hår, klär sig i oljiga arbetarbyxor och vill bli antingen lastbilschaufför eller tungmek.

    När min andra dotter var liten så var det panik över bratzdockor, att det förstörde tjejers syn på vad som är normalt, att de strävade efter mycket smink och smal midja.
    Frågade henne om hon drömde om att se ut som som favoritdocka, hon kollade på mig som att jag vore helt dum i huvudet och sa ”Mamma, skulle jag debut så då skulle jag ramla omkull, huvudet är ju alldeles för stort”

    Tror det viktiga är vad man som förälder sänder ut gällandes smink/bantning/värderingar osv

     Håller verkligen med!

    Det är skillnad på att tycka om roliga färger, saker som glittrar osv och att vara orolig för att inte vara tillräckligt söt eller att passa in i hur flickor ska vara. Utseendefixering ska inte främjas som ett ”intresse”

     Fast som vuxen är det rätt mycket du kan jobba med om du har det intresset. Tycker inte att det är dåligt utan kreativt, konstnärligt och estetiskt. T.ex. make-up artist, kostymör, designer, frisör, dekoratör, AD, tatuerare, inredare, arkitekt, florist….osv.

    Det handlar inte om att det är negativt att tycka om vissa saker, det jag ställer mig kritisk mot är att flickbarn bryr sig om sitt utseende på ett sätt som pojkbarn aldrig gör eller ens uttrycker sig kring! Det är där frågan ligger inte i vad de har för intressen eller leker med för leksaker. Och detta blir extra tydligt i en barngrupp med flera barn i samma åldrar, eftersom de barnen som pratar om vad som är fint, om att man är fin om man har det eller det på sig eller den frisyren t.ex aldrig är pojkar!

    Sen är det självklart att filmer inte är det enda som påverkar men det var vad detta inlägg handlade om och därför var det detta jag tog upp.

   Fast många pojkar i den åldern gillar ju oxå rosa och klänningar…

   Nu är mina kids lite äldre, 9-11 år. Vi har börjar titta på filmer som ”Förortsungar”, ”Patrik 1,5”, ”Hur många lingon finns det i skogen”

   Fast nu får vi lugna ner oss lite. Om ens dotter gillar prinsessor, rosa, paljetter och allt som är ”glittrar” kan jag som förälder inte förbjuda det för att en random förskollärare inte anser att det är könsneutralt i dagens samhälle. Min storasyster har alltid diskuterat med sina barn på 9, 5 samt 3 år om hur vi inte är levande prinsessor som ska räddas bara för Jasmin eller Askungen verkar vara det i en random film, ändå gillar hennes dotter på 5 år glittriga kläder och allt som hör till. Ska läggas till att min storasyster då aldrig har klätt sig i annat än svart haha

   Jag har aldrig tänkt att man inte är ”stark” bara för man går klädd i en specifik färg? Jag älskar att ha långt hår, att fixa naglarna, sminkar mig gärna extra ibland för att jag känner för det, men aldrig någonsin har det slagit mig att en random kollega kanske tror att hen är starkare än mig för jag gillar att klä mig ”fint” ? Wat.

   Om min framtida barns förskollärare höjer på brynen för hen anser att man inte är stark på grund av val av färg på kläder, skiter jag fullständigt i. Mina barn får gå klädd i vilka färger de vill. Som mamma har jag vett nog att förklara skillnaden på 100 år gamla prinsessor i Disney filmer och vad som är realitet. Och den diskussionen är inte endast för mina döttrar men även för sonen så han hänger med i svängarna och inte förväntar sig att framtida frun tror att han är en prins som kommer fixa allt med true loves kiss.

   Tror att barnen påverkar varandra mkt också, min dotter började plötsligt älska glitter och rosa när hon började i en ny förskola. Har aldrig visat såna filmer eller leksaker för henne.

    Men vem påverkas barnen av? Barnen lever inte i en bubbla utan påverkan från vuxenvärlden

    Självklart är det så, de är ju människor de också trots att de är små, och blir inspirerade av andra precis som vi.

  Med tanke på hur LD är som person kanske man inte borde ta råd av henne kring barnuppfostran överhuvudtaget?

   Verkligen

  Håller med dig, Camilla. Måste väl ändå finnas ett mellanting? Hennes resonemang är väldigt underligt.

  Jag läste ”morotssågsmassakern” och tänkte det låter ju väl bra???

  Det är ju inte precis en feministisk kvinnosyn i skräckfilmer heller men det noterade visst inte fru Dahmer…

   Nej det är ju bara lite kultur. När smala kvinnor med silikonbröst springer runt i bikini och blir brutalt mördade. ?

   Hahahahahaha ???????????? Hon är så pinsam

  Att låta små barn se motorsågsmassakern, där det kapas kroppsdelar mm, är fan inte friskt föräldraskap… Man kan inte skydda barn från allt, men man behöver ju inte seevera det värsta heller
  Hon är ju skum alltså, to say the least

   Hon har en blind fläck verkar det som. Hon såg själv skräck som barn och tycker att hon inte tog skada av det. Att hon sedan sökte kontakt med seriemördare och brevväxlade med dem ser hon inte alls som ett sjukt beteende. Seriemördare som torterat, mördat och skändat andra människors döttrar och söner. Sådana ville hon ha kontakt med och ”förstå”.

    Och hon har ju själv skrivit om hur usel hennes pappa var liksom… hon är ju inte bättre utan spelar nu på samma mönster

     Fast du kanske inte kan jämföra en totalt frånvarande far med en mamma som ser på skräckfilm med barnen. Men det är klart att mamman har helt andra mätstockar än pappan ?‍♀️

      Jag har inte uppfattat det hon har skrivit att han var direkt frånvarande… utan mest en idiot.
      Och det är idiotiskt att låta små barn se motorsågsmassakern, en film som har ca18års åldersgräns.

       ”Små barn” nja hon visar skräckfimer för de äldsta barnen som är 12-14. Går inte att jämföra med en frånvarande pappa (han lämnade henne och mamman och kidnappade brorsan och stack till Grekland).

        Han var ju närvarande för brorsan då.
        Äldsta barnen är 11 och 13.

        Hon skriver ju själv att femåringen ser squid game.

         Vi pratade om motorsågsmassakern.

     Och hur längre ska vi gå omkring och grina över kass uppväxt och frånvarande föräldrar? Gör nåt för fan isf. Våra föräldrar har sina trauman att bära på.

  Använder hon verkligen begreppet gaslighta korrekt här?

   Jo, det gör hon trots allt. Eller i alla fall den engelska definitionen som jag är bekant med. Jag kollade på Wikipedia och såg att den svenska betydelsen är mycket mer snäv (och den Wikipedia artikeln är väldigt färgad av författaren uppfattning av ordet).

  Om man nu blir så påverkad av Disney så är det nog inte BARA Disney. Disney är lekfullt. fantasi, fina färger, sånger. Och det har utvecklats (Frost tex).

  Förstår heller inte de som diskuterar Barbie-dockor. Att jämföra sig med en docka i plast/gummi (eller vad sjutton de är gjorda av ?) är ju klart sjukt. MEN VEM JÄMFÖR SIG MED EN 30cm LÅNG DOCKA? Tror definitivt att det ligger mer bakom, tex familjeförhållanden, vad får man höra där hemma? Tror det är värre med alla bantande föräldrar, som påpekar hur stora/små/vältränade/ovältränade de är.

  Men att låta barn se thriller/skräck är ju sjukt ur så många andra perspektiv. Om hon tror att barn blir påverkade att tro att en ”prins ska rädda flickan” – HUR blir de då påverkade av mördarfilmer? ? Vem ska de ta efter där? ”När jag blir stor kommer jag inte lita på nån, för alla kommer döda mig”.

  Är så nyvaken och rörig och provocerad, så fattar om detta blev rörigt ?

   Tror absolut att barn kan se likhetstecken mellan barbiedockor och människokroppar, det är verkligen inte långsökt. Eller tror du femåringar har samma världssyn och analysförmåga som vuxna?

   Fy fan vilken RUTTEN person du är som skriver så. Jävla idiot

    Den enda som är en idiot är den som resonerar som ts kring barn och Barbiedockor.

  Ja gud för om man inte vill visa Disney för barnen så blir det enda alternativet Motorsågsmassakern och squid game? Nä hördudu Lady Dahmer. Fattar att hon vill visa på felet med Disneyfilmer men man behöver ju inte statuera exempel med sina barn på det viset. Jag har döttrar och de har fått se enstaka av de mer gammeldags disneyfilmerna, men mer har de sett Frost och liknande mer moderna filmer med helt klart mer vettiga ideal. Och de har inte fått se skräck och blodiga filmer. Det är heller inget de önskat.

   Frost vettiga ideal ? Tjejernas midjor är typ 40 cm va?

    LD har ju själv skrivit att hon går ner i vikt utan ansträngning nu. Att man är smal eller blir smal betyder inte att man svälter sig.

    Shrek har ca 250 i midjemått. Ingen som gapar om att han är en dålig förebild.

     Gått ner i vikt utan ansträngning? Hon tränar karate flera gånger i veckan men att lägga ihop det med viktnedgång vill hon naturligtvis inte göra då hon alltid hävdat att man inte kan påverka sin vikt med träning och mat.

    Vad spelar det för roll om tjejerna är smala? Kan en söt smal tjej inte vara stark och självständig menar du?

     Oj alltså har du helt missat diskussionen om skeva kvinnoideal som Disney står för? Om den tanken verkligen inte har slagit dig så kan jag rekommendera att läsa kring ämnet. Här är tex ett examensarbete om ämnet:

     https://www.diva-portal.org/smash/get/diva2:391927/FULLTEXT01.pdf

      Eftersom du hakar upp dig på just midjan måste du ju tycka att just det är dåligt?

       Jag hakar inte upp mig, det var ett exempel. Men eftersom du verkar oförmögen att dra egna slutsatser så får jag väl berätta att det även handlar om de markerade kindbenen, långa halsarna, stora ögonen med långa ögonfransar, långa smala ben, långt hår och orealistiskt midjemått.

       Det är skeva ideal. Om du som vuxen människa inte förstår det så kan jag bara beklaga.

        Hahaha men snälla. Tror du barn ville ha jättehuvuden som bratz också när de var populära?

         Men hur puckad är du? Läs på om ideal, jag har t.o.m. serverat dig ett arbete om just Disney och ideal. Läs och kom tillbaks sen.

          Imponerande argumentation du har. ”Hur puckad är du”, har du sett för mycket skräckfilmer och fått aggressionsproblem?
          Man undrar nästan varför ämnet är så känsligt för dig?

           Det går inte att diskutera med dig när du är så obildad och bygger halmgubbar.

           Om du verkligen är intresserad av en diskussion så ber jag dig att ögna igenom lite artiklar om ämnet först.

          ”LÄS PÅ”!
          När man inte kan ta in att andra människor kan vara pålästa och ändå ha en annan åsikt än en själv.

           Hur kan du vara påläst när du skriver saker som ”Vad spelar det för roll om tjejerna är smala?”

           Antingen så ljuger du om att du är påläst, eller så har du inte tagit in vad du har läst.

     Deras midjor är smalare än deras huvuden. Det handlar inte om att vara en ”smal tjej”, det är någonting helt annat

      Då skulle ni se Winx club!

  Kan delvis hålla med om vad hon menar med (vissa) Disneyfilmer. Men måste de för den delens skull bli utbytta mot våld? ?

   Obegripligt. Jag läste senast igår en psykolog som påpekade att barn tar in scener med våld och blod på ett helt annat sätt än vuxna, och de tar det med sig på ett annat sätt. De har inte verktygen som vi vuxna har för att sluta tänka på otäcka bilder.
   Det är ju så det är, jag minns själv hur en otäck scen och skräckkänsla från en film förföljde mig när jag var i tolvårsåldern. Och det var definitivt inte i nivå med motorsågsmassakern.

    Har också hört någon berätta om det, kanske var det i en podd? Minns inte, men hur som helst. Måste ju oavsett vara lättare att senare i livet förklara att tecknade filmer (och allt som händer och inte händer i dem) är hittepå och inte representerar verkligheten, än vad det är att försöka få bort bilden av ett typ avkapat huvud på en till synes riktig människa ?

    Jag är vuxen och kan ofta inte sluta tänka på våldscener från filmer eller böcker…

  ÖNSKAR att hon skriver detta endast för att provocera, men nej, jag tror hon tycker precis som hon skriver- och agerar där efter.

  Som flera ovan skriver, väldigt selektivt tänkande. Hennes barn påverkas ENDAST av Disney tydligen..

  Jag tittade på väldigt mycket skräck rätt tidigt. Älskade det och tittade med syrran. Blev dock fruktansvärt rädd och hade svårt att sova i ÅR pga det jag såg. Nu som vuxen kan jag tycka att mina föräldrar borde ha styrt lite mer där, vi var uppenbart för små för att fatta de besluten själva.

  När jag väl får barn kommer jag utan tvekan göra annorlunda.

   Jag har också svårt att sova eller vara ute i mörka skogar efter alla skräckfilmer jag såg som liten.
   Kan inte se skräckfilmer som vuxen heller för min hjärna går igång totalt på det och sen ser jag monster överallt.

   Visst har hon nån poäng om att Disney ger barn en jävligt skev bild av verkligheten men man behöver väl inte vara svart eller vit? Det finns för fan en gråskala.

    Jag är precis likadan. Kan inte se skräckfilmer men så gör jag det i ibland ändå. När jag såg remaken av fredagen den 13:e från 2009 så levde Jason i mitt huvud i månader. Jag fattar ju intellektuellt att det inte är på riktigt men hjärnan fattar inte så jag blir jätterädd.

     haha ja jag tror att om man är kreativ av sig så har hjärnan lättare att måla upp helt jävla orimliga scenarion. Jag älskar tex att campa men sen ligger jag där i tältet och är hysterisk över alla vidriga skräckfigurer jag tror rör sig utan för tältet.
     Alla kan inte se på vad som helst, speciellt inte barn!

      Ja, det tror jag med. Sova utomhus i ett tält hade jag aldrig vågat…. Hade skrämt upp mig själv till orimliga nivåer….

      Min dotter är 8 o ohyggligt kreativ. Tyvärr även när det gäller att fantisera om läskiga saker. Skulle förstöra henne för evigt om hon såg en skräckfilm.

    Men då det är tecknat fattar de flesta barn att det inte är på riktigt!

  Vad lätt det är att provocera idag! ?

   Fast hon provocerar ju inte.. Hon hade en usel farsa, kollade våld och sökte sig till seriemördare.. Nu låter hon själv bli att sätta vettiga ramar för sina barn.

    Jag tror faktiskt att hon tar till dessa ytterligheter för att provocera. Hon är otroligt förutsägbar och barnslig på det sättet.

     Nej, hon låter barnen se våld för att hon på riktigt inte ser problemet med det.

      Hon lät barnen spela våldsamma spel väldigt tidigt med världens konstigaste förklaringar så hon menar nog allvar i det här också .

  Men det är ju vetenskapligt bevisat att barn inte ska titta på våldsamma scener etc före en viss ålder. Rekommenderas av flera barnpsykologer m.m eftersom barn inte själva kan sortera de intryck de tar in i hjärnan.

  Med det sagt så är kanske inte Disney bättre rent normativt, men det är väl betydligt mildare intryck för hjärnan att hantera och jag förklarar hellre för mina barn att man inte behöver bli räddad av en prins snarare än att deras mardrömmar pga en blodig film inte är på riktigt (vilket de inte kommer förstå då rädslan blir direkt i sammanhanget med de intryck hjärnan tagit in.

  Allt är väl inte svart eller vitt heller och det finns ju fler alternativ än så.

  Måste man välja en av de två? Squid game eller Disney?

  Men snälla vilken dubbelmoral?! Hon är väl hemmafru och mannen drar in alla pengar? Nu ska hon fixa brösten också? Är det sunda ideal för dagens jämställdhet och naturliga kvinnor? ?

   Hon ska göra dom mindre pga väldigt stora och ger smärta?

    Okej fine. Men sminka sig osv borde hon ju inte göra alls då tex? Hon är ju deras absolut största förebild och den som påverkar barnen mest. Då kanske man inte kan säga att Disney är skevt när hon själv låter mannens försörja henne och hon är som en en hemmafru. Sminkar och fixar sig osv..

     Håller med om allt annat men kände just brösten inte riktigt kunde användas emot henne ? det måste göra ont och vara sjukt obekvämt med så stora.

      Hon har ju liten byst på bilder från när hon var yngre, så i och med att hon går ner mycket i vikt nu borde ju även bysten minska naturligt. Hon ska fixa dem när hon slutat gå ner, skrev hon efter mötet med kirurgen.

     Eh hon har varit osminkad typ 90% de senaste 10 åren? Och brösten är inte en kosmetisk operation. Tänker du på fel person eller?

      Nej hon har börjat sminka och fixa sig rätt friskt den senaste tiden.

       Och vad EXAKT är problemet med att hon fixar sig ibland? ”Meeeen hon lever inte som hon lär buhu”

       Hon har aldrig påstått att kvinnor aldrig får sminka sig. Däremot är hon emot skönhetsingrepp (att förminska brösten är inget skönhetsingrepp nej!) och bantning/dieter.

        Fayme är det du?

         Sluta tramsa.

        Spelar du dum nu? Om barnen inte ens kan se en Disneyfilm så borde hon nog inte ens sminka sig nej. Samma fjantiga nivå.

  …och, det är inte helt lätt att hitta litteratur från min uppväxt UTAN hjälplösa kvinnor

  Uppfödd på Mumin, Toves serieböcker. Snorkfröken är synnerligen fåfäng, däremot är Toves alias, Totikki handlingskraftig och självständig.

   Too-ticki är baserad på Toves partner Tuulikki!

    Har hört annat.

  Fick mardrömmar låååååång tid av bröderna lejonhjärta som barn, hade nog behövt professionell hjälp efter squid game.

   Usch, jag var så fruktansvärt rädd för bröderna Lejonhjärta som barn, speciellt scenen när soldaterna bränner in märke i bröstet, kan fortfarande komma ihåg rädslan och hur ont i magen jag fick av det.

    Och Katla?

    Jag mår fortfarande dåligt av den scenen/ snart 40 år

  Jag hoppas att hon trollar

  Vilken idiot

  OT
  Blir bara nyfiken. Oliver har Leona denna helgen verkar det som. Ändå går han och Antonija ut och festar som igår?
  Är inget fel att man festar som förälder men har man sitt barn 1-2gånger i månaden känns det som en konstig prioritet att skaffa barnvakt för en utekväll…

   Har ingen koll på dessa människor men om det stämmer att killen bara har sin dotter en eller två ggr per månad så tycker jag att det är riktigt sunkigt att gå ut att festa då.

   Hur kan man vara så dålig som han är. Helt otroligt.

  Önskar så att hon kunde söka hjälp på något vis och bla ta tag i sina olösta problem och bekymmer, både från barndom och som vuxen. En otrygg och känslomässigt ostabil uppväxt påverkar mer än man kanske kan tro och samtal/terapi är inte dåligt oavsett vem eller vad. Det kan skapa insikt och förståelse.

  Jag väljer helt klart disneyprinsessor. Jag tittade mycket på Disney som barn och jag kan inte säga att jag fått en knasig världsbild på grund av det.

   Har hon berättar om de ska skiljas eller är det bara skvaller? Syftar på en kommentar där någon sett hennes man på tinder

    (inte meningen att svara på din kommentar, klumpfingrar)

    Hon har inte sagt något i klartext, men lagt upp texter om vägval i livet och liknande.

  Jag jobbar i skola med lågstadieelever och många barn kollar faktiskt på skräckfilmer eller serier som squid game och det märks tydligt vilka som gör det. Många barn blir helt fast i skräcken och det blir nästan allt det pratar. Ett barn jag jobbade med för flera år sedan pratade ofta om hur han ville smaka på människokött, hur det skulle kännas att trycka en kniv igenom magen på sig själv osv. Han var sju år då.

  Tycker synd om vår svenska artist, vars nudes blivit läckta. Förhoppningsvis har vi kommit längre, och detta kommer snarare bli ett skjut i hennes karriär.

   Jag har inte sett bilderna men ett skjut verkar hon verkligen ha fått, av vad folk skriver om dem.

   Fast man borde väl veta bättre än att skicka sånna bilder idag om man förstår hur bilder lagras och lätt kan hittas av idioter. Speciellt när man är väldigt känd?

    Var ju väldigt grova bilder också. Inte skitsmart att skicka sånt när man är kändis nej.

     Vem är det?

  Disney är tecknade sagor. Måste vara ngt allvarligt fel i huvudet på LD om hon föredrar att hennes små barn ska se Motorsågsmassakern?!? ?

  Och då det tragikomiska i det hela att hon själv är hemmafru och lever på sin lille man.

   Att stoltsera med att man låter en femåring se Squid game…
   Det är ju bara ren lathet att hon inte aktiverar sin yngsta medan de äldre ser på tv. De äldre är egentligen också för små för den sortens serie, men en femåring får ju absolut inget tillbaka av att glo på sådant våld och sex. Det är något han får se för mammas skull (bekvämt för henne att alla tre gör samma sak), inte för sin egen skull.

  Jag var fem år när jag såg originalet av Huset som gud glömde, inget som mina föräldrar var med och godkände. Det hjälpte till att göra mig mörkrädd och förvänta mig polterqeistfenomen. Jag mådde mycket bättre av Den oändliga historien. Som vuxen skräckälskare är jag avis på de som blir rädda för vanliga skräckfilmer. Det värsta jag sett som vuxen var filmer på en sida som min då fjortonåriga kvinnliga släkting visade, vilken baserades på äkta gore. Där blev jag chockad att sådant ligger ute för vem som helst att se bara något knapptryck bort.

  Övrigt bär jag glittrande tiara, rosa prinsessklänning och en köttyxa som vuxen, uppenbarligen en vinnande kombination om jag ser över mitt liv.

  Bwroe helt på barnet. I det läget kan man inte vara en envis vuxen som gör bara för att denne vill. Man måste ha barnets bästa i åtanke. Vilket jag anser att man inte har om man envisas för sin egen sak som förälder. Det är ju trots allt barnet som ska titta och barnsts psyke som ska ta in materialet. Hon verkar tro att alla barn fungerar likadant och klarar av att se en skräckfilm eller animerade monster.

  Och det här är anledningen till varför det finns skor med kardborrband till vuxna ??‍♀️

  Jag såg Tandläkaren som 8-åring (min storebrors idé, han va 10) och har än idag tandläkarskräck som 31-åring ? det går bra med vanlig undersökning men ska det borras så måste jag få lugnande. Disney har påverkat mig noll skulle jag säga.

   Såklart det inte har. Kvinnoiodealet som späs på gånger 100 i Disney har absolut påverkat dig och alla andra som sett skiten som barn. Naivt att tro annat.

  Slentrianmässig kritik mot Disney. Ja, de uråldriga filmerna har väl prinsessan-blir-räddad-upplägget men det är väl inte de som kidsen vill se idag. Alltså, sen Mulan har väl kvinnor/prinsessor i Disneyfilmer snarare tagit över hjälterollen? Mycket mer tveksam på att kvinnorollen i 1000 corpses verkligen gestaltas med så mycket mer egen agens (slutar med att en kvinna ligger fastspänd på ett bord och blir mördad av två män) än Anna i Frozen eller prinsessan Moana.

  Gissar att LD gillar skräckfilmer och därför vill att sina barn ska se de också, sen konstruerar hon en feministisk poäng för sig själv om det så hon kan berätta om det för andra på sina sociala medier – det är ju viktigt att vara edgy och att andra förstår hur lite man bryr sig om vad andra tycker!

   Nightmare on Elm street kör ju också på tropen att ligger du runt blir du mördad – särskilt tjejer. Feminism!

  Pinsamt att hon vill visa upp sin nonchalans för sina barn dessutom, vem som helst kan ju anmäla henne sen isf.. Klassföreståndare mm kan få tag i det materialet, verkligen olämpligt.

   Anmäla henne för vad? ?

    Orosanmälan.

     Slösa inte resurser på sånt trams. Orosanmälan är inte till för det.

      Jo, socialtjänsten skulle faktiskt gärna prata med en förälder som låter sin femåring se skräckfilmer.

       Femåringen fick se squidgame och du är bra tappad om du tror att orosanmälan är till för det.

        Du är tappad…

       ?‍♀️

      Jag menade inte att hon nödvändigtvis blir anmäld för det (flera skriver ju dock här att det är en form av barnmisshandel), men att man väl borde ha lite självbevarelsedrift och inte lägga ut sånt som är direkt olämpligt föräldraskap.

   Klassföreståndarna kanske har lite mer insikt i hur barnen faktiskt mår och vet att en orosanmälan inte är rimlig alls?

  Hon själv är ingen vidare feministisk förebild. Hon har ingen utbildning och inget yrke. Hon är hemmafru och helt försörjd av sin man.

   Att hon inte har en utb är ju OK.
   Jag har heller inte en utb – inte klassisk sådan iaf. Så just det där med ”har inte en utb” tror jag man kan släppa överlag som slagträ. Och eg även detta med om huruvida man har ett jobb eller inte.

   Det som är problematisk (enligt mig) med LD är hon är så styrd av sitt ego att hon skiter i allt annat. Hon saknar självinsikt. Och den kategorin av personer (män som kvinnor) är sjukt obehagliga för de kör sitt race på bekostnad av andra.

   Det stämmer inte. Han tjänar mest men hon tjänar fortfarande pengar på sina poddar och sin konst. Håll dig till sanningen åtminstone.

    Allabolag.se punkterar snabbt din invändning. Hon omsatte mellan noll och 50 000 kr förra året. Och då är podden delad med Fayme.
    Podd och konst är hobbies för henne, det hon tjänar är knappt kaffepengar.

     Du skrev att hon är helt försörjd av sin man. Det stämmer inte.

     Förra året var ju för fan en pandemi? Vilka egenföretagare tjänade fett då?

      Poddar generellt har ju gått extremt bra under pandemin. Konsten ”sålde jävligt bra” skrev hon själv här på bloggbevakning förra året. Hon skrev att hon skulle klara sig på podden och konsten även om börsen kraschade och alla Oskars investeringar försvann.
      Omsättningen var dock 1-49 000 kronor .

      Varför skulle lds inkomst påverkas av pandemi? Hon har ju inga avbokade spelningar, föreläsningar eller framträdanden.

      Jag är egenföretagare inom digital marknadsföring och affärerna blomstrade hela förra året, fick tacka nej till flera uppdrag.

    LD tjänar bara fickpengar. Det är hennes man som alltid har försörjt familjen.

  Jag kan köpa resonemanget om att många av de klassiska Disneyfilmerna är ett ”no go” just när det kommer till att bygga upp perceptioner hos barnen om vad som förväntas av dem.
  Men att trycka på i den andra anti-feministiska genren som skräck har varit (är inte så insatt i skräck idag) är ju infantilt.
  För vad har vi för stereotyper i de klassiska skräckfilmerna? Den sedvanliga är ju att den som inte är oskuld dödas först. Och den kvinnan som överlever är kvinnan som är så att säga ”ren”, ej syndig, ej horan utan Madonnan.
  Så LD retorik om att de klassiker hon väljer att visa sina barn är positivt ur ett feministiskt perspektiv = inte så himla vettigt och hållbart. Om hon däremot hade tagit saker ur nutid … ja, men då kanske jag hade köpt resonemanget mer.

  Men, att som vuxen kvinna sitta och anse att skräckfilmer är positivt för barn (jag fattar det som att det är barn under tio år) är helt jävla åt helvete. Om man inte har kunskap om barns hjärnor och utveckling så ska man inte hålla på och ge föreställningen om att man ”har koll”. Det är ett så oansvarigt föräldraskap styrt av sitt eget ego och inget annat. Att låta barn se på den typen av filmer kan skapa fobier, ångest, sömnsvårigheter – och att INTE inse det som förälder … för fan! Information är en jävla googling bort för att få tag på information som INTE är pseudovetenskap och ”hitte på” av diverse religiösa samfund eller annat dylikt.

  Att man inte gör allt rätt som förälder = mänskligt. Men när man direkt VÄLJER att göra fel bara för att man har en fix idé i huvudet som man inte kan släppa pga sitt ego = då ska man inte ha barn.

   Nu har hon ju redan barn, så att säga att man inte ska ha barn om man beter sig så, det funkar dåligt. I övrigt håller jag med dig.
   Hon använder sina barn för att boosta sitt ego och det har hon gjort sedan första början. Hon la upp bilder av den äldsta som bebis och var jättenöjd med att det inte gick att se på ansiktet vad hon hade för kön. Sedan har det varit könsneutrala kläder och klänning på pojkarna som skulle förevisas alla på internet. Sedan någon filmsnutt där barnet ville krossa kapitalismen eller vad hon nu rabblade. Nu senast var LD jättestolt och gjorde en grej av att barnen är queer. Sedan detta att barnen ser skräck istället för Disney och att det ska vara mer feministiskt (senast jag kollade blev skrikande kvinnor mördade av aggressiva män i de flesta skräckfilmer).

    Ja, hon ser barnen som en förlängning av sig själv…narcissistiskt!

    Tror inte alls att hennes barn har valt det själva att de är gay och att ena är hen. Det är mycket påverkan av henne och miljön de är uppfostrade i.

     Kan man påverka barns sexualitet? Intressant. Hur kommer det sig då att barn blir homosexuella i familjer där det ses som en dödssynd?

     Som ”pray away the gay” fast tvärtom?

  Hon styrs av sitt ego. Saknar självinsikt och förmår sig inte att revidera sig själv överhuvudtaget.
  Därmed tror hon att hon är normbrytande med det hon gör – när det eg är skadligt för barnen. Man väljer att se det man vill se så att säga.

  Hon har ungefär samma ”insiktsfulla” tankesätt som Bingo Rimér när han la ut en lång text om varför han ansåg att han kan lägga upp nakenbilder på sina barn i sitt instaflöde. Dvs … noll för att det handlar inte om barnen för dem, det handlar om dem själv.

  Nja en femåring som sitter igenom alla avsnitt oavsett originalspråket koreanska eller dubbad engelska är väl inte så troligt. Och skulle det vara så att man som förälder sätter sina barn framför barnförbjudna filmer så har man nog inte insett vad det innebär att vara förälder och lotsa sina barn. Finns en anledning till märkning av filmer. Men hon vet säkert bäst av alla vad barn ska se. En del borde inte få gå lösa. Inte avundsjuk på barnens lärare som ska brottas med den föräldern.

  Jag blir galen på föräldrar som inte förstår sig på att skydda sina barn och inte utsätta dem för saker för tidigt. Disney fungerar alldeles utmärkt för femåringar och långt ifrån alla handlar om hjälplösa prinsessor.

  Jag kan verkligen rekommendera alla föräldrar som låter sina ungar titta på Disney att gå in på youtube och söka på ”the mickey mouse monopoly” för att få en pedagogisk genomgång av vad som är problematiskt. Det är inte bara prinsessor som väntar på att bli räddade, utan bla. skeva mansideal (där man antingen är svinsnygg prins eller tjock clown), ett otroligt fokus på att kvinnorna ska vara vackra, berättelser som egentligen är för vuxna (svartsjuka, begär, utseende, otrohet osv osv) jämför med typ Astrid Lindgrens berättelser som handlar om barn och vad som pågår i deras liv.

  Och nej, jag skulle aldrig visa en skräckfilm heller – det vågar jag inte ens kolla på själv.

   Tänk bara på skönheten och odjuret när Gaston välter möbler för att komma åt Belle som har med våld trycker upp mot en vägg för att få henne att acceptera en dejt med honom. Varför vill man att ens barn ska titta på det? Vad ska de ta med sig ut i livet?

   Du verkar bedömma barnfilmer från ett intersektionellt perspektiv och finner ”problematiska strukturer” istället för att som barnen gör, njuta av en rolig film.

   Allt behöver inte analyseras i minsta detalj och nej jag tänker inte ”läsa på” något.

    Ja det är väl ganska självklart att barn inte kan analysera på samma sätt som vuxna.

  Kan detta räcka för en orosanmälan?

   Anser du att barnen far så illa att socialen behöver kopplas på? I så fall ja. Om du anser att det är olämpligt men att barnen trots allt verkar vara trygga och välfungerande individer – spara då socialtjänstens resurser till där det verkligen behövs.

   Absolut inte!

   Du får väl anmäla om du nu är så ”orolig” för barnen…

  Kan vi inte fundera lite på hur LDs barn faktiskt verkar må? Nu syns de inte så mycket i sociala medier men jag får ju inte intrycket av att de är otrygga eller våldsamma eller mår dåligt på nåt sätt.

  Tvärtom verkar hon ha lyckats fostra fina, sociala och trygga ungar i en ganska kärleksfull och tillåtande miljö. Trots att hon är så värdelös och narcissistisk. Eller vad hon nu är för slags förälder.

   Precis. Helt sjukt löjligt att alla som verkligen inte kan förstå problematiken med Disney-ideal blir kränkta och ska orosanmäla LD.

    Det är faktiskt inte en enda person i det här kommentarsfältet som har pratat om de ska göra en orosanmälan angående hennes barn. Däremot har några ställt frågan om det finns möjlighet att någon gör det när man lägger ut sådana saker på sociala medier. Det finns inte heller någon korrelation mellan att inte förstå resonemanget bakom kritiken mot Disney-ideal och att göra en orosanmälan. En person som väljer att göra en orosanmälan (Kom ihåg att detta är en hypotetisk situation, det är inte någon som har gjort en orosanmälan eller ens sagt att de funderar på att göra en) skulle mycket väl kunna förstå och till och med hålla med om att Disney-ideal eventuellt är problematiska, det är ju inte där problemet i LDs val ligger, men ändå inse att det är skadligt för små barn att se väldigt våldsamma skräckfilmer.

   vi vet ju INGENTING. Hur de ”verkar” må…? Det vi vet om dem har ju hon själv kontroll över

   Det hon visar på sociala medier (hon visar upp dem en hel del) är ju vad hon själv vill framställa. Man kan inte säga att någons barn mår bra eller dåligt utifrån vad mamman visar på instagram.

    Kan du bara lägga ner ditt personliga agg mot LD? Det är så uppenbart. Allt hon gör är ju fel enligt dig.

    Men om jag ska ta din kommentar på allvar: Barnen verkar ha många vuxna omkring sig och umgås mycket med kompisar. Så jag är helt säker på att någon vuxen hade märkt om de verkligen hade farit illa.

  Konstigt ändå att Disney blivit så synonymt med prinsessor som räddas av prinsar. Det är väl typ Snövit, Askungen och Skönheten och odjuret som har den där typen av story. Man kan ju också kolla på Bernard & Bianca, Röjar-Ralf, Djungelboken, Oliver & gänget, Aristocats…. Listan goes on and on med Disneyfilmer som inte har en endaste prinsessa.

   Så bra poäng! Dessutom, Snövit tex är ju väldigt gammal film och knappast så att dagens barn skulle kolla på den så pass många gånger att se blir helt indoktrinerade och ger upp och väntar på en prins.

  Förstår vad hon menar även om jag inte tycker att det är lämpligt att småbarn tittar på våldsfilm heller. Eftersom vi tycker att Disney-filmer är så gulliga så blir ju både tjejer och killar itutade väldigt stereotypa könsroller från väldigt ung ålder. Det vore bra om kvinnor inte fick den har romantiska idéen om kärlek där hon bara genom kärlek kan rädda vilken drasut som helst och sen leva lyckliga i alla sina dar. Plus fokuseringen på utseende med prinsessor, glitter, smink, fin i håret för att vara fin är det viktigaste som finns näst efter att vara en dörrmatta för ”prinsen”. Sen tycker jag väl inte alternativet är att titta på motorsågsmassakern eller Squid Game för någon under 10 år. Vet inte ens varför man skulle vilja att ens barn ser sånt, min unge skulle vara livrädd och få mardrömmar om han såg sånt.

  Tja, är mammagenerationen förstörd av att ha tittat på Disney? Tog ni alla efter det ni såg eller visste ni att det bara var tecknade sagor? Är det därför världen ser ut som den gör nu när den nya generationen växer upp. Att våldskapitalet och gangsterdyrkan kom från Disney? Jag fattar ingenting av varför man tror att barnen nu är mera känslig än barnen var 2000?

   Är väl bara att ta en titt på statistiken över skönhetsingrepp.

    Ja det är Disneys fel! Titta bara på alla som pumpar fillers för att få likadana ankläppar som Kalle Anka!

     Där blev det lite fel va? Tänk en gång till!

     Haha!

  För vi vet ju alla att skräckfilmer inte är fullt med klyschor vad gäller t.ex blåsta tjejer, tjejer med stora bröst, klyshor vad gäller manlighet med mera.

  LD är sjukt lam alltså. Töntigt sätt att försöka vara lite kontroversiell. Vilket det inte ens är.

  Jag växte upp med de ”värsta” Disney filmerna, Askungen, Snövit, Törnrosa, Skönheten och odjuret, mm. Där alla kvinnor behöver räddas av män och inte klarade sig själva. Men trots detta så var det inga ungar i skolan som hade glitter och fina kläder, utan alla hade praktiska kläder, vi klättrade i träd, lekte svärdfajt med pinnar och lekte äventyrare. Var först runt 10 års åldern visa började intressera sig för utseende.

  Idag finns det barn filmer som Frost, Modig, Lilo och Stitch, kvinnliga karaktärer som klarar sig själva och inte behöver räddas av män, och filmer som inte alls handlar om kvinnor som räddas av män, tex björn bröder, hitta nemo, hitta doris, ice age, osv.
  Och om barnen som ser dessa filmer blir utseende fixerade redan vid 4 års ålder, då är det nog inga pga filmerna, utan något annat. Kanske pga att de ser och hör hur mamma gör allt för att vara smal, klä sig snyggt och sminka sig vacker, eller pga reklam?

  Jag gillar egentligen LD och tycker hon utgör en bra motvikt i många debatter. Men jag skulle aldrig låta något av mina barn se Squid Game. Den typen av övervåld är verkligen inte lämpligt för så små barn, inte ens på en bildlig nivå, och kanske inte ens för vissa vuxna. Fick mig att må lite illa faktiskt. Gissningsvis kan LD:s femåring inte heller flytande koreanska, så missar då mycket av handlingen. Det blir bara konstiga barnlekar där en massa människor dör på blodigt vis.

  Och hon har fel om Disney. De och andra bolag som producerar barnunderhållning är medvetna om kritiken som riktats mot den och man ser det i de flesta av deras moderna filmer. I Frost ger Anna prinsen en rak höger och räddas av ”true love” vilket visar sig vara kärleken från hennes storasyster – för några decennier sedan hade det varit prinsen som räddat henne. I den andra filmen om familjen Crood är det kvinnorna i familjen (gamla som unga) som räddar männen som råkat i knipa. En mer feministisk vinkel syns ganska tydligt tycker jag som har barn från 2-10 år. Med det sagt finns det såklart ännu mer att göra.

  Har försökt undvika könsstereotypa kläder och leksaker till mina döttrar (har inga söner), vilket gick bra tills de utvecklade en jobbig egen vilja. De två äldsta älskar rosa, glitter, enhörningar och regnbågar. Jag vill att de ska få uttrycka sin identitet så låter dem klä sig som de vill, men försöker balansera upp vad de väljer med andra färger osv. Det viktigaste är ju att de känner sig fina (jag tror det är farligt att växa upp med en känsla av att vara ful), men samtidigt får de inte beröm för hur de ser ut. Där fokuserar vi istället på att de är smarta, starka, bra kompisar osv. Jag försöker också hålla en diskussion vid liv om manligt vs kvinnligt, att man kan gifta sig med samma kön (kliv gärna in i den frågan, Disney), att vissa människor inte vet exakt vilket kön de tillhör osv. Detta för att öppna deras ögon och förhoppningsvis uppfostra dem till vuxna som accepterar och inte dömer ut sina medmänniskor.

  Det är en jäkla djungel att vara förälder och det finns ingen som gör allt rätt. Men att finnas där som förebild och bollplank, att ta frågor om ”varför”, göra barn medvetna om att det finns de som har det sämre eller tänker annorlunda och prata om hur samhället förändrats över tid tror jag är det som formar den allra mest. Och att ge dem så mycket kärlek som möjligt, såklart.

   Ja det har ju absolut blivit en förbättring så att säga ”disneyfilmer” rakt av blir rätt tunnt. Jag tror också att hon överskattar barnens förmåga att förstå. Jag minns disneyfilmerna som barn som spännande miljöer, vackra prinsessor (ok, det är väl problematiskt men inte det som diskuterades här), bra sånger och småskämt här och där. Prinsarna var verkligen i bakgrunden, om man ens orkade kolla så långt. Fattade inte alltid handlingen direkt och då kan man heller inte tolka. På samma sätt överskattar hon ju barnens förmåga att se tex squid game.

   Hon har antagligen ingen djupare kunskap i ämnet och det har visserligen inte jag heller. Därför följer jag i stort sett rekommendationer, som jag antar har satts med hjälp av kunniga. Ska man frångå rekommendationer så pass mycket och dessutom propagera för det öppet så känns det som att man behöver mer på fötterna än någon egenskapad ”teori”.

  Ja, hur många kvinnor idag i Sverige väntar på att en man ska rädda henne och ta hand om henne och leva lyckliga i alla sina dagar? Statistiken talar ju sitt tydliga språk, kvinnor utbildar sig och skaffar arbete i Sverige. I andra länder kan det vara lite annorlunda. De har förmodligen också kollat Disney. Samhällets förväntningar i stort och förutsättningar har garanterat mer påverkan på kvinnors val i livet.

  Tror LD skämtar om squid game eller värre. Jesus vad jobbigt det måste vara att natta ungar som får mardrömmar hela tiden.

   Hon driver ju bara, allt för att få reaktioner ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *