Hur likt är för likt?

Gårdagens kl 09-inlägg handlade om Carolina Gynnings porslin ”Deco” som hon säljer via Cervera.
Jag skrev då att jag tyckte att mönstret påminde lite om Versaces grekiska mönster, som jag även bäddade in en bild av här.

Under dagen fick jag en kommentar från en av mina läsare, som länkade mig vidare till ett företag vid namn ”Meissen”, vars porslinsserie ”Cosmopolitan Royal Palace Black” känns lite bekant.
Vad tycker ni?
Hur likt är FÖR likt?

 

92 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Väldigt likt men är väl inte första gången Gynning typ kopierar andra.

   Likt, men inte mer än så. ??‍♀️

   Miessen ser billiga o tråkiga ut. Gynnings ser ändå lite mer lyxiga ut…. även om jag aldrig skulle köpa dom själv.

    De här är inte i min smak någon av dom men tycker ändå att gynnings var snyggare faktiskt.

     Not my cup of tea. Det romantiska gäller för mej. ?

    När ska dessa tallrikar användas för att komma till sin rätt? Den porriga dejten där det serverss två ostron? Nyår kanske, men sen då? Har svårt att se mig själv äta lapskojs på den designen ?

     Mer vardagsmat på finporslin tycker jag✊

     Åt just morgonens gröt på min fina ärvda Rörstrand. Den är för fin för att gömmas i ett skåp bara.

    Jaha… ser billiga ut? Meissen? Bara typ Europas äldsta och ett av de mest framgångsrika porslinsföretagen någonsin? Tacky om något är väl ändå Gynnings samtliga produkter?

   Det är lite hennes grej att kopiera. Go ?

    Finns ju massor med influencers och företag som gör så, inget unikt för Gynning. – Pernilla W gör ju ”missonimönster” på allt i sin butik.
    – CAIAs produkter ser precis ut som Kylie Beauty & KK Beauty
    – Rebecca Stellas produkter liknar Too Faced

    Finns massa fler exempel!!! Tycker det är helt normalt att inspireras men just att ta kända ikoniska mönster- why??? Eller när man mer eller mindre kopierar en förpackning med färger, typsnitt ja allt, känns ju inte helt ok

     Alla ni som skriver i var och varannat inlägg – Vem orkar bry sig och sen kommer med en utläggning.
     Varför skriver ni överhuvudtaget om ni inte bryr er?

     Fast Pernilla gör nog dock inget mer än väljer modell och tyg hos producenten som valt ut diverse tyger hos tygleverantörer.
     Zig-zagmönstret som kallas Chevron är ej designat av Missoni.

   Likt, men för en prövning i domstol skulle jag gissa att Gynnings ändå går att särskilja från ”originalet” och skulle komma undan med sitt inspirerade mönster. Gynning är en duktig konstnär enligt mitt tycke, om än väldigt tydligt inspirerad av andra, men det är ju å andra sidan inte unikt för konstnärer i allmänhet heller. Mvh Jurist inom området

    Eh… hon har ju bokstavligen tagit andras målningar och foton och kladdat över. Det är lite mer än inspirerats av, skulle jag säga…

   Väldigt lika – vid en första anblick trodde jag att två av tallrikarna var en o samma! både mönster, form o färg är ju likadana på Gynnings tallrik o på den från Cosmopolitan Royal.

   Passar dock in på Gynnings personlighet; kantigt, kallt, ryckigt – liksom hennes tavlor som gestaltar kvinnor o barbiedockor med massa krams som kommer ur deras huvuden, ser lika splittrade ut som hon själv är.

  Ja kanske inspirerad av. Men det är ju två olika mönster så jag skulle inte säga att det är för likt!

   Gynnings mönster bygger ju dessutom på hennes initialer, rätt fint faktiskt men inte något för mig

    P;

    Det var nog snarare än lyckträff o inte något hon tänkte på i första taget – mönstret bygger ju tydligt på de två andra tallrikarnas mönster.

  ???

   Finns på youtube.

    S, sov lite till…

  Carro verkar inspireras fööör kraftigt av andra konstnärer o designers men verkar ju kunna sälja sina alster ändå.
  Hon borde ha skapa en julkalender med 24 prylar att dekorera granen med. Alla i miniformat och med inspiration från redan kända mönster/designeralster.

   ?

  Dessutom så fattar väl alla att Bianca röstar M och det har hon ju även tidigare sagt, hon sa i tv att hon röstar på M för det är vad alla gör, alla hon känner gör det. Om hon nu ens röstat alls, kanske hon inte har gjort. Hur som så sa hon väl att de jobbat på julkalender sedan i januari men sedan skrev de att de jobbat på den i över ett år? Verkar för övrigt som att hon/Caia gör fejk-konton för att hypa och hylla Caia-produkter för att sälja mer. Konton med noll följare och noll inlägg som skriver – Caia är bäst!!! Jag har köpte det och det och det och är sååå nöjd, älskar allt och kommer köpa så mycket mer – och så andra som skäller och försvarar som också verkar fejkade för detta ändamäl. Att ingen utöver Bianca beöter kritiken kan bero på att kalendern var hennes idé kanske och de andra tycker kanske att hon därför får sköta det och ta på sig det, eller så är det en strategi att hon ska se ledsen ut och prata om ”lilla jag” så att kritiken mildras. Hoppas många slutar köpa Caia och inser hur dyrt det är och att det finns billigare smink som är minst lika bra och bättre.

   Att man innan kl 05.53 är såhär upprörd över vad en person röstar eller inte röstar på? Hur mår du? Är allt OK med dig?

  Första två raderna får det att brinna i mitt huvud. Va?

   Bianca har skällt på en tjej för att hon uppmärksammat kalender-kritiken och sagt att Bianca röstat på Annie Lööf vilket Bianca nu förnekar men tidigare sagt öppet och offentligt. Hon trasslar in sig, tur att pappsen kommer till undsättning.

    Okej men det är inte mer pinsamt än att du kollar på Riks. Säger mycket om dig

    Alltså vad har AnniE Lööf med julkalendern att göra? ?

   Haha, verkligen! Bara classic jag är så upprörd att jag inte jag inte kan formulera mig korrekt. Jag undrar om det är samma person som skriver alla dessa upprörda OT-kommentarer? Det är alltid samma raljerande osammanhängande kommentarer.

    Ja det är samma person. Det är personen Camilla kallade för Stollis.

  Hon är helt kass när det kommer till att ”designa” saker. Snor bara från andra.

   S / 2021-11-02 06:18:

   Det blir nog lätt så när hon måste massproducera för att kunna hålla uppe nivån på dom 50 miljoner per år som hon är van att få in.

   Utseendet o att hålla fasaden uppe kräver stora summor you know.

  Nu har jag ingen aning om politikuttalandet men det känns som att Bianca är en person som ljuder väldigt mycket överlag. Hon verkar extremt falsk och nedlåtande mot andra, speciellt de som hon påstår går på allt hon säger och köper hennes produkter.

   *ljuger

   Ja visst ljuger hon mycket och är falsk, hon lismar för att sälja… Hennes mamma PW har ju sagt många gånger att man kan inte lita på vad Bianca säger för hon ljuger och överdriver så mycket. Caia verkar typ bluffa en del men det är bra att en del nu uppmärksammar att sortimentet produceras i och skeppas från Kina, och att Caia sen sätter höga priser. Det verkar också som att de har något filter på en del bilder, senaste med Bianca t.ex där det görs reklam för bb-sticksen men jag kan ha fel.

    Filter på bilder och i filmklipp, när det görs reklam för produkter alltså. Det blir ju lite fel och falskt men jag kan ha fel fast tycker flera tidigare bilder sett lite retuscherade/filtrade ut också.

    Men snälla, bara för att något produceras i Kina så är det inte billigt krafs från Ali express. Utmanar dig att vända på prylar du har hemma och kolla var de har producerats. Majoriteten av all produktion av prylar som ex, elektronik eller smink tillverkas fortfarande i kina.

     Tillägger också pga tror att du är väldigt ung och kanske inte gått ut gymnasiet ännu, alla företag retuscherar sina bilder de använder till annonser och reklamkampanjer. CSI för alltså inget unikt annat än att Bianca som person alltid får ta personlig skit när företaget gör något.

     Det är allmänt känt att produkter tillverkade i kina är av undermålig kvalitet så att kalla det ”billigt kina krafs” är en bra beskrivning även fast allt inte säljs för en billig peng. Det är även allmänt känt att svinnet i produktionen är hög upp till att varannan produkt måste kasseras. Läkemedelsindustrin har redan flyttat bort sin produktion i kina och fler är på väg. Kina är inte längre ett låglöneland så det är inte längre lönsamt att ta ett högt svinn.

  Fy nej, du är en sån som kollar på Riks alltså. Där varenda video handlar om invandare och hur mycket dem avskyr. Trots att 2/3 som har det kontot har utländsk bakgrund.

  Det är grafiskt och svartvitt så ja, det påminner om varandra. Men det är ju inte så likt om man tittar nära tycker jag, inget att oja sig över iallafall.

   Ja precis, inte mer likt än vad halva H&M är likt dyrare designers. Samma stil men inte identiskt.

  Gynnings tallrik är ett riktigt budgetval i denna jämförelse. 1800kr för en tallrik ?

   Gynnning vs Meissen är ungefär som Trabant vs Rolls-Royce.

    Jag skulle valt Trabant då! Världens sötaste bil 🙂

    Förolämpa inte Trabanten ?

  Men snälla, det var 2018 hon pratade om Annie i sin podd. Alla kan ändra sig och glömma vad man tyckte för 3,5 år sedan.

   Problemet är inte att eller om hon ändrat sig utan att hon påstår att hon aldrig sagt det.

    Kommer du ihåg precis allt du sagt för tre år sen? Hon kanske på riktigt tror att hon aldrig sagt det för att det ligger så långt ifrån var hon är nu.

  Någon mer som tänkte på… hakkors?

   Nej det var nog bara du.

   Nej

   Det är ett klassiskt mönster från den antika tiden, dvs århundraden före Kristus. På den tiden fans det inga nassar. Jag har samma mönster på min kakelugn (hus från 1895). Är alla woke/BLM korkade och historielösa eller bara inriktade på att leta fel?

    Korkade och historielösa. Jag tror inte att de letar fel, jag tror tyvärr att de på riktigt tror att de har koll.

    Här var vi uppkäftig! Klart man först tänker på det senaste som hänt i historien och inte det som hände för över 2000 år sedan.

     Det är ju dock inte likt hakkors alls skulle jag säga. Enda likheten är att det är svart geometriskt mönster.

     Har man inte någon vidare koll på österländsk historia eller något intresse tänker man säkert på Nazisternas partisymbol men har man en gnutta koll så tänker man på det som kom först och vet att Nazisterna lånade symboler från andra kulturer och imperium precis som alla kulturer har gjort sedan begynnelsen.

     Angående woke människor så tror jag det är bägge och. De letar fel och de tror alltid att de har rätt.

      Samt att de inte alls är så bildade som de tror. De tror de har stenkoll på allt och är upplysta, medan andra bara är ignoranta/lata.

   Vem bryr sig i såfall. Hakkors finns i allt från grekiska ihållande rutmönster till native american-vävda mattor.

  Bara släpp det nu, hade detta gällt din stora idol Blondinbella och det var exempelvis Löwengrip som släppt en tveksam kalender hade du skrivit 500 kommentarer för att försvara Bella. Men när det gäller andra som du inte gillar så är du precis lika bra på att skriva elakheter som de som skriver om Bella. Sån dubbelmoral.

   Jag får känslan av att Bella hade kunnat få till en bättre kalender, hon verkar mån om att ge bra presenter och tar hjälp av andra om hon inte kommer på något bra själv.

   Vem har någon som sin stora idol? Vad vet du om det Lisa, herregud så löjligt Lisa. Jag tror snarare att om det var Blondinbella som du kallar henne så hade det gjorts 50 inlägg om det här som varit med en arg nedvärderande ton och hon hade säkerligen kallats vidrig och annat. Det kan inte ha undgåt någon här att inlägg om henne här skrivs med en viss ton.

    Ja, ibland känns det lite som att någon ”vinklar å vrider”….
    🙂

  Säger någon ordet plagiat, då vet man att Gynning har varit i farten ?

   Eller Pascalidou.

    Eller Pingis.

  Oavsett så är det verkligen inte vackra tallrikar någon utav dem.

  Nej verkligen inte för likt… tycker också det känns mer som detta: https://www.pinterest.se/pin/139330182208093318/ än typ grekiskt/romerskt. Oavsett, inget originellt mönster ?‍♀️

  Gillar mer symmetrin på den dyra tallriken, som ovan skrev, Grekland tänker jag på.

  Tycker inte det är för likt, att det tillverkas budget alternativ av dyrare objekt är väl rätt vanligt.

  Tycker dock G´s mönster är lite för hårt och ja, jag vet inte, liksom lite asymmetriskt, inget behagligt att vila ögonen på.

  Tycker mönstret är mer likt Fendi faktiskt.

  Sådär är det ju med massor av saker, vem orkar bry sig. Antingen köper man för att man vill ha eller så struntar man i det.
  Du kanske skulle gå igenom IKEAs sortiment, nu och bakåt. De har ju kopierat andra designers i alla tider.

   Problematiken är väl att Gynning skriker ut att alla hennes konstverk och tavlor HELT är hennes design när det är helt uppenbart att hon t.o.m målar över andras tavlor och man kan tydligt se att hon har gjort det.

   Det är skillnad på att inspireras och att kopiera

    Fast de här tallrikarna är inte en kopia.

     Fast jo.

      Fast nej.

      Nej, inte alls.

    Det gör ju IKEA och H&M också? Designers står nämnda och tar kredit fast det är lågbudgetvarianter av andras dyrare design.

   Men så kallar de sig inte ”konstnärer” heller

  Och?

  Ja….Gynning är en smart affärskvinna men konstnär skulle jag inte vilja kalla henne för.
  Hon använder sig av bilder eller foto som hon målar över och påstår att det är hon som målat dem.
  Hennes ansikten är rena plagiat från duktiga artister på Instagram.

  Kanske detta är helt ok eftersom många menar att all konst är plagiat.

  Sätt dig i sovrummet i nattsärken och kisa med ögonen så ser du skillnaden på konstnärens och kopians mönster.

  Gynning gör lite som LuLaRoe, lånar andras mönster och motiv för att sen göra om dom tillräckligt mycket för att det inte ska anses snott och komma undan plagiat varning, men det blir ändå ett visst ”hur för likt-syndrom-ish”.

  Hela hon är ett dåligt plagiat som dårar köper av!

  Får associationen till hakkors när jag ser dessa mönster!

   Inget fel med hakkors. De finns i hundratals kulturer där de inte betyder mer än god tur.

  Bryr mig inte så mycket då samtliga tallrikar aldrig hade fångat mitt öga i butik ändå, pga ej så tilltalande

  Hur kan man bli kallad konstnär när man inte har skapat någonting som inte är kopierat.
  Fruktansvärt pinsamt, åter, åter och ännu åter.

   Nej hade aldrig kunnat göra så, så skämmigt. Men det är väl pengarna som talar

  Varför är kommentarer borttagna här om Biancas och Caias fadäser och lögner???

   För att pappa Emilio har sagt att det räcker nu.

  Prwcis som du skriver, inte sista gången du feågar. Men by now, vet vi hur inflyencers jobbar, så stör det dig -köp inte skiten för att gynna dom ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *