Äckligt!

Att erbjuda en rabattkod för fillers är rent ut sagt äckligt.
Det handlar inte om injektionerna i sig, det är helt upp till var och en om man vill ändra på sitt utseende på det här sättet, men en rabattkod ska inte vara det som styr om man gör det, var man gör det eller när man gör det.

Jag har skrivit ganska många inlägg om det här, men i det här inlägget från 2018 är det Sara Songbird som slår huvudet på spiken. 
Så här skrev hon då:

Jag kommer alltid att stå fast vid att var och en är ansvarig över sitt eget innehåll och att alla får göra vad de vill med sina kroppar. Men problemet är att personer som jobbar som influensers påverkar människor. Ofta unga, osäkra och självmedvetna människor. När personer man följer ändrar på sina kroppar med hjälp av kirurgi så sätter det en standard i personers huvuden att det är det som krävs för lycka, framgång och framför allt skönhet.

Jag är i överlag emot reklam för skönhetsingrepp eller egentligen vad som helst som främjar en industri som byggs på människors osäkerhet och komplex. Så därför blir jag otroligt ledsen och framför allt arg att personer väljer att marknadsföra det som om det är en kaffe på Espresso House. Jag vill inte se sprutor i läppar, jag vill inte se livesändningar på en tuttoperation och jag vill absolut inte en gång till se eller höra meningen ”jag gör det här för min egen skull” och samtidigt uppmuntra andra till samma sak. Där skapar du direkt ett ideal som ingen kan uppnå undan ingrepp.

Låt mig förtydliga – ni uppmanar till förändring hos människor när det redan finns en hel industri och ett samhälle som livnär sig på människors osäkerheter. // Sara Songbird

Den 1 juli 2021 trädde nya regler om estetiska kirurgiska ingrepp och estetiska injektionsbehandlingar i kraft. Det innebär nya kompetenskrav för de som utför ingreppen, större skyldigheter för verksamheterna och stärkt skydd för patienterna, skriver Ivo på sin hemsida.
Jag hoppas snart se en liknande utveckling vad gäller marknadsföringen av dessa ingrepp, för det här är en utveckling jag verkligen inte vill se mer av.
Usch!

95 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Inlägget är borttaget

   Nej det är det inte

   Om man klickar så kommer man in på Dashas instagram. Trodde också inlägget var borttaget först!

    Men iom att ingrepp är så vanligt som det ändå är tycker jag egentligen inte det är fel göra reklam för det. Lite eget ansvar existerar väl- ingen gör väl fillers för att Dasha länkar? Tror inte folk är fullt så korkade som vi gör dem när vi lägger över allt ansvar på nån influencer.

     Reklam är reklam. Uppmanar till köp.

     När jag läser din kommentar blir jag på riktigt uppgiven och tänker att det finns människor som får en att bara ge upp och inse att det finns dom man helt enkelt inte kan nå fram till.
     Slår du ut antal ingrepp över hela populationen är det inte vanligt. Däremot är det överrepresenterat hos unga flickor med dålig självkänsla.
     Även om det skulle vara vanligt betyder inte det att det är ok med reklam.
     Influensers har inget ansvar alls annat än att markera att det är ett samarbete. De kan inte gråta och bete sig när de får negativa kommentarer. De är vuxna och har ett eget ansvar för sina handlingar.

  Jag tror att det svänger om några år och att naturliga utseenden blir åtråvärda. Efter alla dessa år med bullkinder och anknäbbar tror jag det som ger hög status kommer vara det orörda ansiktet. Och den otatuerade kroppen. Dessa människor kommer att framstå som säkra och icke trendängsliga medan resten försöker operera ut fillersklumpar som hamnat fel och silikoninlägg som lämnar ärr.

   Hoppas på det!

   Fillers hamnar alltid fel, om inte direkt så över tid.

   Tror tyvärr inte det. För det första har silikonbröst varit en grej sen 90-talet och har bara ökat o popularitet tillsammans med andra ingrepp i takt med att de utvecklas. För det andra, kvinnor har alltid förändrat sina kroppar för att passa ett visst ideal. Till och med på 60- och 70-talet var förändrade kvinnor sina kroppar trots att ett naturligt ideal var eftersträvansvärt inom vissa kretsar.

    En svängning mot mer naturliga utseenden äger ju redan rum. Men visst kommer ingrepp som så alltid finnas, det försvinner inte, tvärtom är vi ju mer intresserad av procedurer än någonsin tidigare. Fast det skiftat mot mer naturliga resultat.

    Alltid finnas är en sak. Ge status är något annat. Jag tror definitivt det kommer ge status att ha vågat låta bli att operera sig.

   En snygg tjej som opererat sig (Megan Fox, Kylie Jenner, Kardashianklanen, Angelina Jolie, random instamodeller osv) kommer alltid att vara vackrare, sexiage och mer åtråvärda än Ida, 22, som bara använder maskara och lockat håret genom att fläta det.

    Nu är ju inte Angelina Jolie opererad…titta på bilder på henne som barn- hon är väl den enda som har sådana läppar naturligt som kaukasier.

     hon har absolut fixat sig, ingen har en sån skarp L-formad käklinje. näsan är lite tillrättad och kindbenen är framhävda.

     https://images.app.goo.gl/TEZpFhhyAkBye5fd9

      Ja fast hur gammal är hon inte? Hon har ju fixat ålderstecken bara. Som ung var hon helt naturlig.

       vad har käklinjen och näsan med ålderstecken att göra? det är skönhetsfixerad. men håller med om att hon fortfarande är naturligt vacker, det återspeglas i hennes döttrar!

        Käklinjen är det första som börjar sagga kära du. Det är där man åldras först.

         Men det är ju ingen generell sanning öht? Kanske i din familj men inte andras- sånt beror till största del på gener.

          Kolla in hennes pappa, ung vs gammal. Det ligger definitivt i hennes gener att den fina käklinjen tappar formen med åren.

           Eller titta på hennes mamma? Der gjorde den inte alls…

      Jag är rätt säker på att hon inte har fixat sig- nu är jag (tyvärr) inte lik Angelina för fem öre bortsett då från den ”unika” (not really 🙂 L formade käklinjen som nog trots allt är lite vanligare än du tror 🙂

       hur kan du se bilden jag visade och INTE se att den är fixad? du tror att den bara magiskt med åldern ändrade form 😂

        Alla i min familj har käklinjen du pratar om och höga kindben. Och den laggar inte med åldern utan just de dragen verkar åldersbeständiga. Några har fox eyes, inte alla, och en har samma pussmun som AJ. Ingen har gjort ett enda skönhetsingrepp. Det handlar om gener. Ingen av oss bryr oss särskilt om utseende men tyvärr verkar andra bry sig. Inte jag men dom som är yngre får ofta frågan om vad som är fixat. De får höra att de ljuger när de svarar inget är fixat.

         OKEJ OM ALLA I DIN FAMILJ HAR DET VAD KUL FÖR DOM MEN ANGELINA JOLIE HAR JU INTE DET. HON HAR DET NU FÖR ATT HON HAR FIXAT DET.

     Haha, Angelina har gjort SÅ MYCKET. Kolla Lorry hills video, hon går igenom hubdratals videos och visar exakt hur ansiktet förändrats. Angelina hade runda ögon, men idag är de mandelformade. Hon har kän- och kindimplantat, hon har opererat näsan, hon har gjort 2 lyft varav ett ponytail lift, hon har fixat brösten osv.

     Så hon är ett bevis på attan kan uppfattas som naturligt vacker trots ett tiotal operationer. Nu var hon skitvacker som ung men i Hollywood duger ingen.

      Hon har inte ”fixat brösten”. Hon tog bort dem helt pga att hon har samma gen som sin mor som dog i cancer. Hennes bröst är rekonstruerade.

      Fast nej. Du vill tro att hon opererat sig. Men varje förändring i en människa mellan 5 och 50 beror faktiskt inte på plastik.

       Varför kollar du inte bar på Lorry Hills video innan du kommer med vad du tror?
       Jag baserar mina uttalanden på bilder -bevis- medans du bara känner att något är på ett visst sätt.

        För att det inte är bevis utan exempel på konfirmationsbiais. Jag har sett videon, tack för tipset.

         Då är du blind.

        Bättre då att kolla foton. Gör man det är det rätt tveksamt att hon gjort några ingrepp alls. Men om man vill missunna en otroligt vacker kvinna hennes naturliga skönhet så kör på bara. Och vad gäller brösten var det ett medicinskt beslut för att undvika ärftlig bröstcancer.

      Hon har även opererat bort fettkuddar i kinderna.

     Kaukasier är en felaktig benämning på Europeer som främst används i USA. Snälla importera inte den användningen. Europeer är mindre än en procent från Kaukasusområdet. Det baserades på en teori om ursprung som visat sig mestadels felaktigt. Vi är européer.

      Kaukasier duger väl aldeles utmärkt trots att alla kaukasier inte är européer. Är det verkligt viktigt för dig framhäva att någon är europé kan du ju skriva europé. Och vill någon använda det större och mer inkluderande begreppet kaukasier går väl det jättebra. Du menar att det skulle vara problematiskt och felaktigt att kaukasier inte bara är européer? För européer ska ha en egen beteckning enligt dig och inte blandas ihop med armenier och andra vita skummisar?

       Omg Levant? Nordaraber? Iranier? Nordindier? Armenier? SAMMA RAS SOM MIG, EN EUROPE????? OMG NEJ

        Oj inte meningen kränka dig ii din rasindelningsiver. (Det råkar dock fortfarande vara korrekt kalla dig kaukasier…)

         Skojar ba.

        Jamen då kan vi kalla Amerikanska ursprungsbefolkningen för Indianer då. Eftersom att vara korrekt är så fel enligt dig.

       Men vad svamlar du om? Jag sa ju varför det är felaktigt. Kaukasier används i USA istället för europée därför man baserade det på en nu felaktig teori om att européer härstammade från Kaukasus. I den benämningen så är det felaktigt. Angelina Jolie är inte kaukasier. Hon är en europée.

       Lässvårigheter tydligen. Men visst, importera vaga samt felaktiga amerikanska begrepp du. Begreppet används inte i Europa p.g.a dessa anledningar men låt inte det stoppa dig!

     https://youtu.be/K6NoiRWD5XY

     Kolla den videon och säg att hon inte opererat sig haha

    Enligt vem?
    Jag är gammal och redan på 90-talet kände jag killar som inte ville ha sminkade fixade tjejer utan hade som ideal den sportiga osminkade tjejen i jeans och tröja.
    Även idag när jag lyssnar på min son och hans vänkrets använder de uttryck som ”så j-a spacklad” om tjejer vars utseende de inte gillar.
    Sedan kommer det alltid finnas de som vill ha en opererad docka att visa upp, men det är inte de bra männen som söker efter sådant.

     V har sagt att ingen vill ha en naturlig tjej? Men i medias/samhällets/hollywoods ögon är fejk och sexig bättre än naturlig och alldaglig.

     Håller med. Det är verkligen inte min verklighet. Beror väl på vad man tror man får för typ av tjej osv

     Säger din son så om tjejer? Kanske dags att ta ett snack med sonen isåfall

    Det är en ynnest för den som inte behöver fejka sig till naturlig skönhet. ”Random” verkar för övrigt vara ditt favoritord. 😗

    Nej, tvärtom? Beror väl på kretsar då antar jag. Många killar – alla jag känner – dras mycket mer till Ida-tjejer med bara mascara.

     Om Ida är snygg.
     Är Ida ful då kommer bara fula killar.

     Ja killar brukar dras till naturligt fräscha vältränade tjejer. Jag vågar påstå att om tjejen är fräsch och vältränad spelar ansiktet en sekundär roll, så länge hon inte är grovt ful.

    Ida 22 med naturlig skönhet kommer alltid vara mest åtråvärd i varje mans öga. Det har med signaler om fertilitet och hälsa att göra. Men visst, I populärvärlden så lyder andra spelregler.

     Och det är ju det absolut viktigaste. Vad som är vackert i mäns ögon. Suck.

      Jag svarade ts som pratade om vad som anses åtråvärt. Ingen lade någon värdering i det. Suck.

   Det är väl redan så? Synligt opererade har väl inte superhög status i dagens samhälle om man kollar överlag – alltså inte i sociala medier/influencerkretsar.

    Alla stora atleter i tex usa är tillsammans med sönderopererade tjejer. Alla kändismän är tillsammans med kändiskvinnor som oftast är väldigt opererade (om än med naturliga resultat).
    Eskorter som flygs till Dubai har mer plast i fejan än havet.

    De har det inte svårt direkt.

     Eskorter, du sa det själv.

      Ja? De får hundratusentals för ett ligg, då är de åtråvärda.

       Hahahaha! Tror du att det handlar om att vara åtråvärd? Hur kommer det sig då att bara trasiga tjejer med problem är eskorter i UAE? Och att alla mår skitdåligt efteråt?

        Vad har deras mentala hälsa med deras utseende att göra? De flesta är skitsnygga.

       Omg vännen. Det är inte för att de är åtråvärda, det är för att dessa eskorter får stå ut med helt omänsklig behandling och får göra saker som ingen mår bra av.

   Alla dessa influensers dom skiter fullständigt i moral och etik. Tom polisjönssen Melin struntar i det. Dom är prostituerade i någon form. Hårda ord jag vet. 😶

  Bara sorgligt.

  Jag har tänkt på det här att alla kändisar är så opererade nu. Deras barn kommer ju bli helt olika dem! Tänk till exempel B I som har ändrat sitt utseende fullständigt. Hennes gener är ju dock hennes usprungliga, och får hon barn är det generna hon överför. Vad konstigt det blir då, att se i sina barn det man har tagit bort från sig själv.

   Fast va? Nog tänker många att en så oerhört vacker tjej som Bianca gått onödigt hårt åt fillers och botox men man kan väl knappast påstå man inte känner igen henne…

    Jag såg bilder från typ 2015/16 och Bianca såg ut som en annan person. Om hennes barn får hennes riktiga mun och haka och riktiga ögonområde kommer barnet att se helt annorlunda ut än mamman.

     Eh sluta överdriv…klart det syns tydligt hon har grejat med ansiktet men det är ju verkligen inte som om hon vore oigenkännlig.

      https://biancaingrosso.se/2015/03/29/2357/

      Kolla bilder i gamla blogginlägg. Hon var jättelik sin bror egentligen.

     Men haha, såg inte du annorlunda ut för 5-6 år sen? 😂

      Min haka har inte krympt på 5 år, mina läppar har inte blivit tjockare, mitt ögonparti ser lika ut. Jag har längre hår och väger något kilo mindre, men i övrigt ser jag rätt lika ut.

       Nej men jag tror de flesta ser hon varit på sitt fejs. Men att gå därifrån till att man inte längre känner igen henne eller att hon inte längre är lik sin bror är lite väl dramatiskt.

      Men va? Varför skulle man se annorlunda ut än för fem år sen?

    https://images.app.goo.gl/X86SWJd6pmVW2eaq5

    det skulle faktiskt kunna vara en artikel om två tjejer och man hade inte tänkt på att det var samma tjej om man inte visste

    Tycker helt ärligt inte hon är ”oerhört vacker”, ser ut som random 26-åring, fast mer fixad kanske. Alldeles för mycket smink, blir lite drag-look ala transvestit med den mängden smink. Det är ju en konst att sminka, kan iofs vara en hel del, men ändå se naturligt ut om man kan sin sak.

   ännu värre för kylie med hennes barn 😂 man ser ju att bianca är bianca medans kylie är en helt annan person för den omedvetna

  Jag vet inte, noterar på något sätt att det här ganska kraftiga skambeläggandet av ingrepp ger noll resultat. Kanske får man bara låta det vara som det är- folk har alltid varit fåfänga och detta är bara en variant. Däremot helt rätt bara låta ingrepp och även injektionsbehandlingar utföras av ssk och läkare- så är regelverket i Norge t ex.

   Håller helt med. Från en 46årig tant med lite botox mellan ögonbrynen, som har det för att jag vill ha det. Oavsett vad andra tycker.

   Och i Sverige.

  klickade på bilden och man måste vara 18+ för att se det. Gick in på min IG och såg inte inlägget, men när jag lade till min ålder på IG så dök det upp (är 30). Bra funktion! Dock gillar jag inte själva reklamen

  Fråga- är det verkligen värre att som dasha och paow göra reklam för fillers och plastik än att som Hollywood, nyhetsuppläsare på SVT, Bianca och Rebecca Stella osv göra det ändå? Influerar man inte mer bara genom att visa upp sitt fix utan att berätta att man gjort det? Tycker inte det är helt rättvist ge sig på de som gör explicit reklam- det har nog inte så stor betydelse som påverkan. Jag tror alltså det icke reklamerade ”normala” influerar mer.

   Nog kan man berätta om ett ingrepp man gjort utan att göra reklam för det? Det finns liksom inte bra två alternativ

  Alltså på riktigt. Folk i detta kommentarsfält. Verkligen alla jag umgås med, arbets- till medelklass i Sthlm (dock sk ”intellektuell”) – INGEN är klinik-fixad och man tycker INTE det är snyggt. Tror inte ens majoriteten tjejer i Sverige gör det? Eller är det jag som är naiv?

   Jag har inga vänner som fixat sig. Dock många kollegor. Jag är ssk på stort sjukhus, majoriteten som fyllt läppar är undersköterskor. Och det är inte toppensnyggt direkt utan otroligt tydligt. Där jag bor är det en tydlig klassmarkör, arbetarklassen gör mer än de andra. Eller så syns det mer pga de fyller mer, ingen aning. Bara en helt ovetenskaplig observation.

    Upplever att det är en klassfråga över vilka ingrepp man gör. Arbetarklass väljer gärna väl synliga ingrepp som fillers medans överklass gör mer lyft och sträckningar av nedre ansiktshalvan och byst. Dyra och frekventa hudbehandlingar är också vanligare bland mer välbeställda.

   Jag har heller inga vänner som fixat sig. Bor i Stockholm, medelklass. Ingen jag känner har fixat sig utom en kompis till en granne, hon kör fillers.
   Tjejerna i kassan på mitt lokala ICA har däremot fillersläppar allihopa.

    Jag är väl medelklass med akademiker bakgrund. Gör botox någon gång om året men det är allt. Inte för att förändra mitt ansikte men för att jag känner mig fräschare då.

     En försynt fråga, om dt inte förändrar ngt i ansiktet- varför göra det då?

      Många gör det i förebyggande syfte. Alltså för att minska hur snabbt de får rynkor på vissa ställen. Då förändras inte utseendet av botox i sig, man blir ju stel och inte kan rynka ihop på samma sätt, men utseendet i sig är inte förändrat.

   Det är ju en marknad som verkligen boomar i Sverige så uppenbarligen finns det många tjejer som fixar sig 🙂

   Jag har ungefär samma typ av umgängeskrets och de jag känner som har gjort något har gjort botox (med naturligt resultat, ska tilläggas). Ingen har gjort fillers. De jag vet som gjort fillers (i yttre bekantskap) jobbar med kundtjänst eller är wannabe-flunsor.

   Nek, såklart inte majoriteten. Men ändå många. Och problemet med det där ”ingen tycker det ät snyggt” är att man baserar det på när man tydligt kan se att någon fixat sig. Men det finns många som gör fillers/botox på ett diskret sätt så det ser naturligt ut. Gissningsvis är många av dem inte öppna med att de gör sådana ingrepp heller, för hela poängen är ju att det inte ska synas. Ofta är det för att ”återställa” ålderstecken, som avsmalnande läppar som får tillbaka sitt ursprungliga ”fluff” och därmed aldrig ser onaturligt ut, eller förlorat fett under ögonen osv. Eller små ”förbättringar” som fortfarande inte är tydliga.

   Men de här märker vi ju inte av. De håller det diskret och vi ser dem och tänker ”shit vad fräsch hon är” eller bara ser en snygg tjej. Och jag tror att sådant snarare kommer bli ännu mer populärt när denna s.k. Instagram-looken blåser över.

  Ja om inte innan så kommer det väl när makar börjar stämma varandra för dom får fula barn! Som mannen i Kina gjorde ,stämde sin sönderopererade fruga för falsk marknadsföring och VANN!🤣🤣🤣

   Det var ju inte sant…

  Tror faktiskt oxå det. Det går trender i allt och ju fler som bär ngt, har gjort ingrepp el ju fler som ser typ likadana ut, ju större sannolikhet att trenden dör ut och pendeln svänger.Ser man ju på bara på fakelashes som är en starkt nedåtgående trend. Sen kan man ju undra hur huden kommer se ut på de som fyllt ut mkt, som tomma påsar kanske?

  Jag förstår verkligen inte dessa influencers. Känner de att de gör någon nytta i samhället? Att deras jobb är viktigt? De allra flesta bidrar bara till utseendehets och köphysteri. Varför vill de inte göra nåt vettigt och hjälpa folk istället? Minns att gynning installerade en vattenpump i typ ghana lr var det blondinbella? Hur som, tänk om alla influencers hade minst 1 sådant projekt var. Vilken skillnad de hade kunnat göra. Man hade fått mycket mer respekt för deras arbete om de faktiskt gjorde någon nytta. Eller ta nån procent av inkomsten och skänka till fattiga barnfamiljer eller pensionärer. Borde vara något slags krav. Förstår inte hur de kan sova gott om natten när de delar ut dessa jävla rabattkoder för ingrepp. Så sjukt sjuk värld vi lever i. Sorgligt..

  Varför är det äckligt? Det känns som att du trycker ner folk som väljer att göra fillers med din ton.
  Det är inget fel med göra filler, är det även äckligt att göra reklam för en frisör då? Filler är hyaluronsyra -ett ämne som alla har i kroppen. Det är okej att fixa till ett komplex man har. Och reklamen kanske är ”äcklig” till dig men det finns en marknad som uppskattar dessa rabattkoder, som med precis all annan reklam. Bara för det ej passar dina värderingar och livsstil behöver du ej ha en så dryg attityd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *