Triss i Instagram

Finns den här för vuxna? Jag vill ha en!

Henrik Wahlström diskuterar inkomst på Instagramkontot, som han lägger så mycket tid på.
Vad tycker ni om upplägget han presenterar här?

ABBA the voyage?
Vad tror ni om det?
Kommer det funka? Bli lika upphaussat som Michael Jacksons planerade konserter på O2 arena i London?

 

98 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Stör mig på Henrik…

   But why?

   Jag tycker han är toppen och att han har ett väldigt bra konto. Dock tänker jag att 30 kr i månaden är lite mycket, eller jag vet inte. Förstår att han inte vill sälja ut sig men är inte det vad influenceryrket handlar om-att sälja ut sig? Tycker han förtjänar en bra inkomst dock. Fan, kluven.

    Jag gillar hans konto! Men känns konstigt att betala för socialamedier. Förstår ju varför, det är bara en sak man inte betalat för tidigare och då känns steget stort att betala! Men i detta fallet lutar det åt att jag kommer betala då jag tycker Henriks konto är både roligt och viktigt.

    Är också kluven. Har följt honom länge och tycker att han gör otroligt mycket viktigt, är bara inte ”van” vid att betala för det. Tycker heller inte att 30kr är särskilt mycket, mindre än en latte från Espresso house, det är bara någon som gör att jag spontant inte kastar mig in i en prenumeration. Kan inte förklara det.

     360:- för ett år = mycket!

      Han har 90 000 följare. Säg att 1 procent betalar, det är 27 000 kr/mån innan skatt, 5 procent betalar är 135 000 kr i månaden och skulle 10 procent av hans följare betala så är det 270 000 kr i månaden. Enorma summor. Jag vet inte vad som är en normal uppslutning bland följare?

      Stina Wollter har ju något liknade och hon har 300 000 följare och enligt henne så är hennes ekonomi ansträngd så där verkar inte uppslutningen så bra.

       Ännu mer pinsamt när Stina och kajjan ber om pengar för det de skriver. Är de så fattiga? Ett Instagramkonto startar man för kul och sen när du fått en massa följare p g a känd av olika anledningar vill plötsligt ha betalt? Wtf.. kajjan fick sina följare via Stina och flera från samma gäng som frenetiskt delade post om att hon var sååå värd fler följare för bla bla bla.. som om folk inte är kapabla att tänka själva. 🙄

       När SÅ många kvinnor som aldrig kommer att ens komma i närheten av dessa följarskaror p g a är inte kändisbarn osv, men lever på gränsen till fattigdom. Vänder på varenda öre för få det att räcka till mat åt barn mm. Pinsamt värre.

        Så kajan och Stina ska jobba gratis för att det finns kvinnor som inte har mat på bordet åt sina barn?

        Fast det handlar väl inte om att vara fattig? Snarare att den tiden t ex Stina lägger på insta kunde hon lagt på något som genererar pengar. Hon hjälper människor, de finner tröst i henne vilket är egentligen ovärderligt. Man blir inte rik på att vara konstnär och om sponsrande pengar kan hjälpa henne fortsätta med insta med gott samvete så är det väl bra? Alla har inte sin insta som ett tomt verktyg utan en del konto gör faktiskt skillnad.

         Då kan man kanske skaffa ett jobb som lönar sig? Sluta utnyttja följare.

       Inte tusan kommer 10 % betala, men om det sker får han väl sänka till en rimlig månadskostnad.

       Förstår inte varför folk är så missunsamma kring detta och tror att det är typ välgörenhet när man har prenumererat på typ Veckorevyn tidigare i sitt liv.

        Jag är Anonym 11:15 och jag är inte ett dugg missunnsam, bara reflekterande. Jag är övertygad om att om Henrik skulle få en enorm uppslutning så skulle han göra något väldigt vettigt med pengarna han får in. Hur som haver så tycker jag det är helt rimligt att man kan sponsrar dem som levererar såsom t ex Stina och Henrik gör. Dock så är det synd att det verkar bli högre krav ju fler följare man får och mer och mer tid ska läggas på insta för att inte göra folk besvikna, det blir ingen bra spiral. Och då förstår jag att man helt plötslig upptäcker att man lägger alldeles för mycket tid som kanske till och med går ut över ens privatliv. Då känns det väl mer värt att få in en slant så det faktiskt mer blir ett jobb än ett fritidsintresse som slukar en.

    Men det är ju just därför han och personer likt honom inte är influrncers i den mening som Bianca, Kenza och de flesta andra förekommer på den här bloggen. Han säljer ju inte ut sig. Hade han gjort det hade hans content känns mycket mindre genuint. Håller med ovanstående om att det känns ovant att liksom så direkt sponsra en person på sociala medier, men jag tycker det vore utmärkt om vi kunde börja röra oss ifrån rådande influencerkultur/klimat/whatever. Tycker inte den är särskilt bra för någon egentligen, företag, kunder/publik, faktiskt inte ens influencers själva ofta. Men vill man samtidigt ha kvar bra content online, eller bättre t.o.m. så måste man kanske vara lite öppen för att överväga alternativa finansieringsmodeller.

    Jag reggade mig och avslutade prenumerationen direkt efter så det blev en engångsbetalning på 30kr. Det tycker jag känns ok ändå 🙂

    Jag vågar typ inte signa mig på fler prenumerationer för jag glömmer alltid att säga upp men jag hade kunnat tänka mig en engångssumma, t ex en Swish på 50-60kr. Alternativt att han minskade frekvensen och bara la upp material ett år ggr i veckan

   För min del skulle det inte göra något eller störa om han skulle ta in reklam. Man kan ju hålla två tankar i huvudet samtidigt.

    Jag håller med! Tar hellre reklam än att betala för sociala medier. Stör mig noll på att en podd är sponsrad t.ex, men skulle inte vilja betala för den.

   Stör mig inte på honom och gillar hans konto massor, men jag kommer inte att betala. Jag tycker det är stor skillnad på böcker, musik och film och ett instagramkonto. Sedan tänker jag på alla kvinnor (och män) som volontärarbetar och lägger massor med tid på att hjälpa andra kvinnor och katter och allt möjligt utan att få en krona för det. Tar ett instagramkonto lite för mycket tid behöver man inte posta 30 bilder i storys varje dag. Han har ju ett vanligt jobb också där han tjänar pengar.

    Så om Henrik W gav ut en bok med ungefär samma innehåll som på Instagramkontot skulle du kunna tänka dig att köpa den?

     Annan anonym som håller med den du svrar:
     Man behöver inte köpa boken men man kan förstå att han bör ta betalt för den.

     Att ta betalt för att han klistrar på en halvrolig kommentar på gamla tidningar som han fått gratis och svarar på frågestunder är lite annorlunda.
     En bok är ju en bok.
     Han kan göra samarbeten eller skriva en bok istället för att tigga. Eller starta en patreon där han gör något vid sidan av som folk vill betala för.

     Pinsamt.

     Förmodligen inte. Hans konto är ett roligt tidsfördriv när jag scrollar på instagram, men skulle det bli låst har jag annat som roar mig.
     Jag prenumererar på spotify och några streamingtjänster och köper eller lånar de böcker jag vill läsa/ha.
     Musik, film och böcker är någons jobb. Instagram ser jag mer som hobby.

     Tycker inte att en publicerad bok och ett ig-konto kan jämföras fakiskt!

     Jag tror han håller på och skriver en bok om tjejtidningar.

    Mycket volontärjobb bygger ju också på frivilliga bidrag från andra, eller ”tiggeri” som ofta används när det är influencers som gör samma.

     Absolut men det ger ingen lön till volontärerna utan pengar till dem de hjälper. Volontärerna jobbar helt gratis, för att de vill.
     Henriks instagram är inte hans vanliga jobb. Det är väl ok att fråga om pengar men han kan ju också dra ner på tiden han lägger på instagram om det känns för mycket.

      Jag har övergått till att vara (deltids)anställd för en förening som jag tidigare var volontär i. Det gör att jag kan lägga mer tid på det, eftersom jag inte behöver ha ett heltidsjobb också. Vi har fortfarande många som är volontärer, men ingen av dem lägger lika mycket tid som oss anställda. Det är väl något sådant Henrik vill göra. Tror absolut det tar rätt mycket tid för honom.

   Han har alltid påstått att han är en man som inte tjänar något på hans godhetsparad🤩 Kul att han går emot allt det nu och ska tjäna pengar på feminism och kvinnokamp! Klart pengarna ska rakt ner i Henriks ficka. Varför behöver han betalt för att posta på Instagram?

    Han sa ju att kontot tar mycket av hans tid och för att det ska fortsätta så måste det genrerna inkomst? Många vill ju det så för att få det man vill får man betala (eller inte, är ju inget tvång) men skulle det sluta med att det inte ger en skälig inkomst så får folk heller inte bli förvånade om han slutar posta inlägg i den takt han gör nu

  Abba. ❤️

   Tycker de första två låtarna de släppte är otroligt bra. Hade räckt att de var släppt dem
   när övriga låtar inte är lika bra.

   Samtidigt är det så kul att de vågar göra tidlös musik, och att de som 70-plussare kan släppa låtar som folk vill lyssna på i en bransch som mest är för unga artister.

   Har köpt biljetter till nästa år! GIVET liksom!

  Inte en spänn Henrik. Tycker du är pinsam som ens frågar.

  Henrik är väl en av de klokaste som finns på instagram.
  Blandar högt och lågt, humor allvar på ett sätt som jag gillar.
  Stöttar han gärna till en kostnad av 2 liter mjölk i månaden.

   Men är det verkligen rimligt bjuda alla man följer på två liter mjölk? Nej, 30 kr är inget men ändå rätt mycket sett till vad man får.

    Nej, men på samma sätt skänker jag ju inte t.ex. inte till alla välgörenhetsorganisationer vars ändamål och jobb jag tycker är bra och viktigt. Man får ju göra ut urval baserat på vad man har råd med och är villig att spendera på sådant.

  Jag är inte så förtjust i Henrik W, men principen att ta betalt för sitt arbete är jag för! Det märkliga är väl egentligen att så många verkar tycka att allt ska vara gratis (men inte deras egen arbetstid antar jag?). Om man tycker att någon gör något bra vill man väl stötta det på de sätt man kan? Vissa har möjlighet att stötta med en slant, andra med en delning, andra med en stöttande kommentarer osv.

   Instagram är ju inte hans arbete. Han har ett helt annat arbete.
   Han vill ha betalt för sin hobby, som han delar med sig av. Det är väl ok, frivilligt att betala. Jag kommer dock inte göra det. Så viktigt är inte hans konto för mig.

    Inom reklam dessutom, välbetalt har han. 🙂

     Som sagt är jag själv inte superimponerad av Henrik W, men jag ser inte något principiellt fel i att han presenterar en möjlighet att stötta honom för den tid han lägger ner på Instagramkontot. Sedan är det upp till var och en om de vill stötta honom, någon annan eller ingen.

      Folk verkar så provocerade. 😄

      Tycker han har poänger ibland, ibland blir det too much. Har förstått att många vill att han jobbar mer med sina sociala medier och varför inte att de som då vill stötta honom i det gör det?

     Det där med att folk inom reklam tjänar så bra är väl inte helt sant. Det låter väl mest ”häftigt”?

    Om man är tillräckligt duktig och uppskattad för det man själv och många andra sysslar med som hobby kan man i vissa fall börja försörja sig på det. Gäller ju samma med andra hobbys.

    Inte märkligare att en del har konst som hobby, andra som försörjning. En del målar tavlor ingen vill betala för, andra målar tavlor alla vill betala för. Förstår inte logiken med varför det skulle vara tiggeri att vilja ha betalt för något man lägger tid på.

    Det är en affärsidé och är ens innehåll inte tillräckligt bra kommer affärsidén spricka.

   Varför gillar du inte honom? Bara intresserad. J

  Helt OT men när kommer ett inlägg om Bellas bok? Läste en intervju i SvD i söndags där journalisten skrev att hon fick en känsla att det mesta var regisserat. Personligen tror jag inte ett smack på den här bipolärhistorien. Hon behöver bara ngt att skylla på för att kunna få tillbaka en uns av trovärdighet.
  Bella är en fullfjädrad narcissist, så här kännetecknar man en sådan:
  ’Narcissism är benämningen på självupptagenhet, självförhärligande och en överdriven tro på den egna förmågan´.

  1. Anser sig vara viktigare och mer betydelsefull än alla andra i sin omgivning. Vilket omgivningen ständigt utsätts för på olika sätt.

  2. Drivs av rikedom, framgång, makt eller kärlek, oftast allt på en gång, vilket till största del endast är fantasier och rena lögner om dess olika framgångssagor. Det är inte ovanligt att narcissister lever högt över sina tillgångar, eller parasiterar på andras tillgångar för den delen.

  3. Speglar sig i andra för att kunna dupera omgivningen om sin egen förträfflighet, och därmed duger enbart andra ”viktiga” och ”betydelsefulla” personer som sällskap.

  4. Har ett överdrivet behov av att stå i centrum. Vill du boosta en narcissists redan uppblåsta ego kan du inte ge nog med bekräftelse. Men förvänta dig absolut inget tillbaka.

  Låter det bekant…

   Bella…. Är hon fortfarande intressant alltså?

    Så klart hon är. Det är bara det att du önskar att hon inte var det.

   Sounds like Bella!!! 😅

   Vill också ha ett inlägg men samtidigt kluven, för jag tycker inte att B förtjänar mer uppmärksamhet någonsin.

    Finns många uppenbara fel i boken som förlaget borde ha uppmärksammat enkelt via att kolla hennes blogg och insta.
    De har gått igenom utan kommentar. Intressant att hon ringde förlaget när hon inte kunde betala lönerna tills in personal. Hon fick en halv miljon i förskott enligt henne själv. Det var att ta i. Hennes bäst sålda bok ska ha sålts i 60 000 ex enligt henna själv under en tid då folk köpte mycket mera böcker. Nu har inte ens alla förhandssignerade exemplar sålts. Isabella har angett att hon har signerat 2200 stycken och det finns fortfarande förhandssignerade till salu. Hon har i sociala media angett att alla de var förhandsbeställda…
    En intressant aspekt att ta upp här är att hon anger att hennes tre advokater- hela tre- hade avrått henne att stämma Expressen i samband med publiceringen om hennes falska siffror men rekommenderat henne att titta närmare på denna site. Kan nämnas att hennes tre advokater är inte de bästa , Martinsson är en av dem.
    Framgår även att hon som många influerare anser att kritik är lika med hat.
    Boken hade behövt en skarp redaktör. Vad skulle hon livnära sig på i USA framgår inte men det nämns att hon i Kina gjorde bort sig genom att enbart tala om Facebook och instagram. Hon experten på sociala media hade inte koll på Kina.
    Pinsamt.
    Boken behöver granskas ur hennes yrkesperspektiv.
    Märkligt att ingen har kommenterat att hon anger att omslaget på Hollywood reporter var en vanligt omslag när det var ett köpt reklamomslag.
    Att hon nu inför boken kör denna omslagsbild som bild på hennes Instagram är ännu märkligare.
    Avsnitten om barndomen borde ha redigerats eller inte tagits med. Vem har minnen från 3 års ålder?
    Sedan är boken slarvig satt med många enstaka meningar på en sida.

   Tycker dock det är fult att sätta en ”diagnos” på en person du endast känner via sociala medier.

   Narcissister är ett helvete att leva med. Det ska man inte driva med såhär.

    Det är säkert ett helvete att leva med ngn som är bipolär också. Att säga att Bella är narcissist är inte att ’driva med’. Det är kanska uppenbart i det här fallet.

     Hur? Du lever ju inte med henne? Den rollen hon har är du inte legitimerad nog att diagnosticera.

     Det ÄR ett helvete. Jag lovar.

  Med ABBA känner jag bara varför? Dock tummen upp om det är så att de behövde detta i sina liv och om de mår bra av det.

   Varför inte? Ascoolt ju! Ingen (vad jag vet) har gjort detta tidigare. Sjukt häftigt att de fortfarande är pigga nog vid 75 års ålder, älskar ABBA❤️

  Eltandborste säger jag bara!

  Henrik Wahlström – första bilden är ju för rörig, jag såg inte pilen och tänkte ”hm, har han glömt att skriva ut swishnumret?”. Kollar man bion står länken till bottler helt okommenterat där – och det är väl knappast allmän kunskap att det är en patreonklon?

  Ta gärna betalt, men skippa tre sidor ursäkt innan du gör det och använd någon mer etablerad tjänst typ patreon och swish – tror folk absolut kan tänka sig slänga in en slant då och då men trösklarna för att göra det måste vara mikro-mala.

   Fast man klickar väl inte på länkar innan man vet vad det är? Det är ju något man borde fatta vid detta laget

   Och han förklarade väl varför han valt just Bottler och inte patreon eller swish.

  Hade absolut betalt 30kr om han hade intresserat mig, betalar ju även för Netflix , podme ect vi har blivit bortskämda med att få mycket gratis idag pga reklam.

   Men ska du betala 30kr/månad för varje person vars innehåll du vill följa blir det ju ohållbart (i alla fall i den formen sociala medier fungerar idag). Jag hade inte betalat för Netflix om jag bara fick följa EN serie för min prenumeration. Ska man betala per kreatör så behöver liksom systemet ses över – Eller som någon annan sa, då får man kanske skapa annat, exklusivt innehåll på patreon då och använda sin ”gratisfeed” för att locka och skapa intresse.

    Jag tror snarare det handlar om att folk som gör detta överskattar vad en rimlig månadskostnad är. Man kanske hade kunnat betala 5 kr månaden och följt sina 20 favoritkonton.

    Och de man absolut inte kan tänka sig att slösa några kronor på kanske man ska fundera på om man verkligen vill slösa sin tid på?

     Håller helt med! ”Men 30 kr är ju inte ens en kaffe”, nä men en kaffe är ändå en kaffe och lite slöscroll på en rast är bara lite slöscroll på en rast. Ska jag betala för alla jag följer skulle det väl blivit ”bara” 100 kaffe… och 3000 är rätt mycket för saker man redan sett/hört.

  Henrik Wahlström..
  Folk kommer att betala om någon finner det han gör, värt att betala för.

  Ingen betalar för film, musik eller böcker som ingen vill se, lyssna på eller läsa.

  Exempelvis är podden F1aschback forever gratis att lyssna på, men jag väljer att bli pateron så de kan fortsätta med sin podd.

  Tycker nog att folk generellt är för kritiska mot den här lösningen. Det är ju valfritt att betala. Tycker man inte att det är värt det så får man ju ta del av innehållet gratis, precis som förut.

  En sak som däremot landade väldigt fel var Hannah och Amandas betallösning för sin morgonpodd ”Hur mår du?”. Men det var så illa skött. Den var gratis och det fanns inga signaler om att den skulle börja kosta pengar. De hade ju till och med sponsorer i den. Men det var en väldigt uppskattad podd. Förra julen tog de julledigt och sa att de skulle vara tillbaka 1 februari. 1 februari kom och ingen podd fanns. Och de nämnde den inte/svarade inte på några frågor om den. Över en månad senare skriver de plötsligt att den ska börja kosta pengar. Typ 29 kr i månaden. Hannah har en omröstning på ig och frågar om man tänker lyssna. 99 % röstar nej. Så det blir ingen podd. Dock så handlade det förmodligen om att folk var sura över bristen på kommunikation och inte att det var dyrt. Så onödigt med tanke på att podden var väldigt uppskattad.

  Tyckte han var bra och genialisk men när han kallar en normalviktig modell för att ha tio kilos undervikt fick jag nog.
  Blir nog lätt att man ger sina fans det de vill ha lite väl mycket.

   Tyckte också han var bra förr.. nu känns det så krystat och faller lätt in i ett väldigt svart/vitt tänkande. Reagerade också när han påstod att någon var underviktig, vad vet han om det? Han blir ju exakt som de män som ska ha en åsikt om kvinnors kroppar som han säger sig motsätta sig.

    Exakt så. Och nu ska han casha in på att vara en ”bra kille” som bara upprepar vad kvinnliga feminister sagt i århundranden.

     Det spelar väl ingen roll. Viktigaste är väl att det sägs.

      Klart som fan det spelar roll. Ska vita göra karriär på Black Lives Matter också?

   Svårt att vara människa. Antingen är man för tjock eller för smal. Eller så är man normalviktig (som på bilden) men det är också fel 🥲

  Är Victor Leksell och Lisa fortfarande ihop?

  Jag tycker det är svårt att veta vilka man ska stötta. Jag följer en massa poddar och på de flesta kan man bli patreon. På poddradio har jag funderat på att bli patreon, men det har inte blivit av ännu för jag vet inte vilka poddar som jag vill stötta extra. Jag är månadsgivare för flera välgörenhetsorganisationer, stöttar med enskilda gåvor vid kriser, jul m.m.

  Nu när även instagram”kändisar” vill att följare ska bli patreon är det för mycket. Jag är helt för att man ska få betalt för sitt arbete, men det blir för mycket när alla ska ha patreon. Det måste bli bättre system än det tiggeri som blir nu.

  Henriks instagram är bra, rolig o.s.v. men hade den varit bakom en betalvägg så hade jag inte betalat. Samma med de flesta poddar. Hade saknat dem, men inte betalat. Då hade jag hellre velat att alla poddradio kunde lyssnas på genom ett abonnemang så som man kan titta på filmer via Netflix. Hade lätt betalat 100 kr/månad för ett poddabonnemang, men att betala 30-200 kr i månaden per podd för 20 olika poddar?

   200 i månaden för en podd? Vilken podd tar så mycket betalt?

   Jag är helt för att de som skapar underhållning ska få betalt för det. Antingen via reklamintäkter eller via de som tar del av underhållningen.

   Podme har väl rätt många poddar (i alla fall de flesta jag lyssnar på), det är ju ett abonnemang.

    Nämnde bara 200 kr eftersom Spöktimmens högsta patreonnivå är 199 kr i månaden (men då är det extramaterial o.s.v.)

     Aha okej. Jag tror dig, var bara nyfiken vilken podd som hade så hög månadskostnad 😊 ingen podd jag lyssnar på så har missat vad de tar för premiumlyssnare.

   Men sedan när är det ”tiggeri” att ta betalt för en vara eller en tjänst? Om du googlar på ”vita stickade tröjor” och det kommer upp förslag med priser – är det tiggeri? Om du går in i en affär och du ser en vara med en prislapp – är det tiggeri? Om du inte är intresserad av att köpa/använda/titta/lyssna så är det ju bara att låta bli.

    Jag var väldigt otydlig i mitt inlägg ser jag nu. Mitt största problem är att väldigt många poddar/instagrams vill att man ska bli patreon och då det budskapet möter en från många olika håll ”Tycker du mitt innehåll är viktigt så skänk en slant!/Stötta mig!” o.s.v. så blir det KÄNSLAN av tiggeri. Sedan skulle jag inte kallat det tiggeri som jag gjorde då alla har rätt att få betalt för sitt arbete,

    Jag uppskattar mångas innehåll och får dåligt samvete av att inte stötta när jag tar del av innehållet de lägger upp. Det är inte hållbart att jag ska betala säg 50 kr i månaden till 30 olika influensers/poddare. Det är 1500 kr i månaden. Då hade jag hellre haft att poddare gick med i ett abonnemang där man kan stötta alla poddare samtidigt.

    Sedan stör jag mig inte på reklam heller så länge som den matchar influensern. Hade Henrik gjort reklam för bantningspiller hade det varit opassande, men om Paow gör reklam för samma piller så hade jag inte brytt mig eftersom det är något som jag hade förväntat mig av hennes flöde även om jag har noll intresse av produkten.

     Ja, det vore smart med någon slags gemensam lösning. Några kreatörer kommer kanske se fördelen med en gemensam betalfunktion och slå sina påsar ihop. Vissa är kanske rädda att det ska bli som med Spotify där artisterna inte får många ören.

     Jag tycker inte du ska ha dåligt samvete! Alla förstår att en person inte kan stötta alla. Man får välja en eller två utifrån sina egna kriterier, och så kan man byta då och då.

  Hade mitt barns tänder varit så missfärgade hade jag tagit barnet till tandläkaren.

   De är inte missfärgade, det är emaljen som frätts bort. Min dotter fick så på två framtänder pga nattamning under lång tid – hon drtack aldrig söta drycker, åt inte godis etc men mjälkslatten som blev kvar i munnen förstörde hennes framtänder så. Tandläökaren var väldigt ointresserad och när vi väl fick veta hur det låg till var det för sent. Hon fick dra ut dem vid 4 års ålder. Idag har hon perfekta tänder, inga hål. Hon är över 20 idag.

    Förlåt slarvfel i min text….. Skrev för snabbt – lunchen svalnar 😉

    Bröstmjölk fräter inte bort emaljen. Däremot kan slarvig tandborstning gjort att bakterier ligger kvar i munnen vid nattamningen.

   Ser det inte ut som karies? Jag hade inte heller nöjt mig med att köpa någon specialtandborste , hu!

  Gillade Henrik W i början men tycker han har blivit så jäkla oskön när hans konto började bli större. Mästrande och generellt sett jävligt mkt besserwisser-ton. Sen att folk helt plötsligt ska börja skänka pengar till honom när han redan gör reklam på sitt konto. Nordax bank (har printscreen på det), var på väg att fråga men antog att han förmodligen skulle svara otrevligt och lägga ut svaret på stories. Han gillar ju att skryta när han läxar upp någon 🙄.
  Sen blir jag också _otroligt_ provocerad sättet han snackar om psykisk ohälsa på. När han skrev om hur det var att hamna i ett depressivt skov och att ett tecken kunde vara att man blev stressad av att missa tunnelbanan typ eller att man inte kan bestämma vilket bröd man ska köpa. Kände bara WTF HÅLLER DU PÅ MED. Har själv haft/har problem med psykisk ohälsa och haft i många år. Hade missat tunnelbanan eller inte kunnat välja bröd varit ”problem” för mig så hade jag fucking hjulat av glädje.

   Han förklarade att det enda han visar upp i reklamväg är jobbrelaterade saker som t ex reklamfilm för Nordax och att det inte är betalt samarbete på det sättet. Så den frågan besvarade han innan någon hann fråga.

   Han beskrev inte ett vanligt depressivt skov utan när han som bipolär märker att han är på väg nedåt. Att han plötsligt inte kan hantera vardagliga motgångar på ett bra sätt och det är för honom bra att känna igen och se som tidiga varningssignaler. På så sätt har han bättre koll på vart han är på väg och kan vidta vissa åtgärder för att inte hamna alltför djupt ner såsom fokusera extra mycket på mat, träning, sömn och rutiner överlag.

   Ska du kritisera så gör det med rätt fakta.

   Att han skryter om att han läxar upp någon är han inte ensam om, Stina Wollter, Läckberg och Maggan är bara några som gladligen gör det och dessutom ofta och ännu mer uthängande än vad han gör. Sen om det är fel överlag får var och en bedöma, du verkar inte tycka att det är ok och då antar jag att du menar det generellt och inte bara om Henrik gör det.

    Hej Henrik!

    +1! Precis så!

   Nu är han väl ändå ganska öppen med att allt är individuellt och detdär exemplet du skrev att han dragit var väl, Precis som du skrev, mer ett Tecken på att nåt kan vara på gång om det är händelser som man normalt inte besväras av, inte att han på mörkaste botten av sitt mående endast satt o grät över en Skogaholmslimpa.

  Gillar Henrik men kommer inte att betala. Följer många andra influencers som jag gillar samt en del privatpersoner med små/mellanstora konton, om jag skulle ge alla dem 30 kr skulle det bli massor av pengar. Vill han tjäna pengar så föredrar jag att se betalda samarbeten, finns ju många vettiga och relevanta företag. Han behöver ju inte göra reklam för nutrilette, tobak, sms-lån och onlinecasinon direkt.

   Alternativen behöver kanske inte vara alla eller ingen? Det går ju att stötta någons innehåll en tid, sedan byta till en annan osv. Det är sällan man använder alla eller ingen-argumentet i andra fall: Jag kan inte ha alla streamingabonnemang så jag har inget, jag kan inte stötta alla välgörenhetsorganisationer så jag stöttar ingen, jag kan inte prenumerera på alla tidningar så jag prenumerera på ingen…

    Nä men så är det ju. Man kan välja ut vissa och prioritera. Men när det gäller tex netflix och spotify som jag betalar för så bedömer jag att jag får mer för pengarna och det är mer värt för mig. Henriks konto, även om det är bra så är det inte så bra att jag vill lägga pengar på det. Men det är utifrån mig själv, andra kanske tycker att det är värt pengarna.

  Jag tycker det är så intressant att läsa vad alla tycker om just att betala för någons material. För mig är det egentligen samma diskussion som när man tycker att en influencer man följer har för mycket reklam. Man måste ”betala” mer än innehållet är värt. Jag tror för min del att vi kommer att få ser fler såna här diskussioner och att det kommer att visa sig att bloggar/insta/youtube/annat innehåll faktiskt inte är så mycket värt för folk.

  I de reklamfinansierade fallen har man förstås olika tröskel, men för egen del slutar jag läsa direkt när det blir fler reklaminlägg än vanliga inlägg, även om reklaminnehållet är bra och relevant för den influencern. Och när det gäller betalning skulle jag kunna betala en låg månadsavgift för en tjänst typ Readly för SoMe, dvs man betalar för innehåll från många, men i grund och botten tror jag inte att jag följer någon som jag skulle vara beredd att betala mer än ett par tior för att följa och jag tror att det är så för många.

  Klubben blockad/dold från Henriks konto för att man varit minsta lilla ifrågasättande typ en gång 🙂 Han kan dra åt skogen med sina 30 spänn. För vad? Tror han att han räddar världen? Han upprepar bara kvinnliga feminister men får 10x mer cred pga ”skön bra snubbe”. Ska han tjäna pengar på vår kamp? En femåring kan se att dom gamla tidningarna är taskiga. Vad finns kvar då – hans Lego-hobby? Han kanske ska ha timbetalt för sin hobby.

   Men han läser ju bamsetidningar också, klart man ska få cash för det lol

   Håller verkligen med om att han utnyttjar feminism för egen vinning. Typiskt snubbar att inte bara kunna sitta tysta i ett jävla hörn och LYSSNA. Det är inte hans kamp att föra.
   Sen har jag så otroligt svårt för att snubbar ens kallar sig feminister, bara det tyder på att dom antingen inte är pålästa eller inte bryr sig. Feminism är en rörelse AV kvinnor FÖR kvinnor, som man kan man vara allierad. Men har du snopp så är det stopp så att säga 🤪

    Ok, så när kända feminister undrar var alla män är och efterlyser att män ska ta ställning och visa tydligt att de är för kvinnors rättigheter så har de fel? Jag trodde att det var viktigt att män som står på kvinnors sida hörs och syns men tydligen inte.

     Nej självklart inte och det fattar du själv. Men varför ska dom göra karriär och tjäna pengar på vår politiska kamp? Varför???

  Fördelen med ABBAs koncept är att konserterna blir av även om artisterna skulle dö innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *