Dasha Girine om att frysa bort fett

Dasha verkar ha fått in vanan att gå på olika events som går ut på att profitera på människors osäkerhet och missnöje vad gäller det egna utseendet.
Delar hon inte ut rabattkoder på olika typer av fillers, så lägger hon ut bilder och videos på behandlingar som ska minska kroppsfettet, men helt utan att nämna de risker som finns.
Att det finns en risk för att behandlingen får motsatt effekt och att de enda sättet att få bukt med dessa komplikationer är regelrätt fettsugning.

Jag tycker det är så oansvarigt att lägga ut den här typen av innehåll, särskilt som det kommer ackompanjerat av några tvärsäkra påståenden från Dasha, som förmodligen inte vet mer om saken än informationen hon blev itutad under den här spons-frukosten, som säkerligen inte heller tog upp riskerna med behandlingen.

- Det är ett innovativt sätt att forma din kropp genom att frysa bort oönskat fett. - Det krävs ingen operation och återhämtningstiden efter behandling är oftast minimal. - Det är alltså inget kirurgiskt ingrepp och de fettceller som försvinner kommer aldrig mer tillbaka. 

Det skönhetssalongerna missar i sin information till kunderna är att fettet faktiskt stannar kvar i kroppen när man fryser ihjäl en fettcell, och kan istället hamna på ställen där det möjligen inte syns, men där det är farligare.
Karin Stenkula, är forskare inom experimentell diabetesforskning vid Lunds Universitet, och studerar just fettceller inom medicinsk forskning.
Fettväv innehåller också mycket kärl och nerver, och sådant kan skadas av kyla. Exakt var gränsen går är individuellt.

– Även om fettcellerna försvinner kan fettet omlagras i andra fettceller i kroppen. Och ett mycket farligare fett är ju bukfettet, du skulle kunna se smalare ut men du har istället lagrat in mer farligt fett, säger Karin Stenkula till Sveriges Radio

Det är oftast vanliga skönhetssalonger som erbjuder dessa behandlingar, och behandlingarna utförs av personer som inte har någon medicinsk utbildning. Det här tycker Jan Hedenbro, läkare och expert på fettmakirurgi är märkligt. Han tycker att det här borde vara en fråga för Socialstyrelsen att se över.

– Det förefaller fullständigt galet att man låter medicinskt outbildad personal syssla med sådant här, säger Jan Hedenbro, läkare och expert på fetmakirurgi, också till Sveriges Radio

Det finns även en annan risk med Cool Sculpting, och det kallas ”paradoxal fetthyperplasi (PAH)” eller, i lekmannatermer, ”stick of butter”-effekten.
Istället för att gradvis krympa fettet, blir utbuktningen efter CoolSculpting faktiskt större och blir vanligtvis fastare än omgivande vävnader, ibland med ett ”stick of butter”-utseende som liknar formen på CoolSculpting-applikatorn.
Man vet inte varför detta drabbar vissa kunder, men det är betydligt vanligare (1 på 138) än vad som tidigare rapporterats av företaget bakom konceptet (1 på 4000).

Skulle man drabbas av paradoxal fetthyperplasi (PAH) så går det att åtgärda, men enbart genom en traditionell fettsugning. 
Det är inte gratis, och är hyfsat säker på att det finns en liten friskrivningsklausul i det finstilta, på varje papper kunden tvingas kråka på innan fettfrysningen börjar, där kliniken helt avsäger sig ansvaret för den här typen av komplikationer.

Vill man frysa bort fett, så kan man absolut göra det, men gör det i så fall med adekvat kunskap om ingreppet.
Lita inte på någonting som en influencer postar om saken, särskilt inte om deras uppdateringar innehåller fler avokadomackor än länkar till någon typ av vidimerad källa.

99 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Det var väl det här som Linda Evangelista gjorde?

   Ja hon fick PHA, och har inte kunnat åtgärda det utan säger sig förstört sitt utseende och har ju även mått väldigt dåligt psykiskt.

  Det var väl det Linda Evangelista drabbades av? Sådär omvänd (pah). Hon vågade ju inte visa sig på flera år, fick en massa fett i ansiktet.

   Men fy vad hemskt!! Självklart lika hemskt för alla men tänk att ha levt hela ditt liv som en supermodell, tjänat alla dina pengar och framgångar på din kropp och ansikte… och sen via EN kass behandling är allt det borta. Tycker genuint synd om henne, men tycker hon ser fin ut nu och hoppas hon kommer ur sin depression och trivs med sig själv snart igen. Hemskt

    Ja fast det lär ju inte vara hela sanningen.. Om man ser på bilder så har hon tydligt gått upp väldigt mycket i vikt vilket också lär ha påverkat utseendet. Men visst, enklare att skylla på ett skönhetsingrepp som inte gick som man önskat (?) när kroppen inte ser ut som man önskade!

     Men att gå upp i vikt med åldern är naturligt och vanligt, ingenting hon skulle behöva gå in i väggen för. Att få ansiktet förstört är ju en annan femma och då förstår jag att man blir osäker och mår dåligt. Det hade jag med blivit!

      Det LE drabbats av är verkligen inget som kan jämföras med normala viktökning. Herregud. Tjocka sjok av fett som vägrar gå bort liksom. Även en klimakterierelaterad övervikt går ju att få hjälp med genom hormonterapi t.ex

       Klimakterierelaterad övervikt är vanlig övervikt och man blir av med den genom ändrad kosthållning och träning. Lägre nivåer av östrogen gör bara att fettet lagras på lite nya ställen, men hur man blir av med det förändras inte. Man behöver ingen hormonterapi. Hälsar klimakteriekärringen 🙂

        Poängen var ju att det går att göra något åt den fetman och vätskeansamlingen till skillnad mot det resistenta fettet som samlas efter en misslyckad fettfrysning som dessutom sltter sig i mönstret efter maskinen.

        Herregud, folk är väl olika. Finns ju de som visst kan hjälpas av hormonterapi.

         För klimakterieövervikt? Hur skulle det fungera? Det enda som ändras pga de lägre östrogennivåerna är var fettet hamnar. Man går inte upp mer pga klimakteriet.

          Det är ju inte sant. Mindre östrogen kan göra en sömnlös, samla mer vatten kroppen vilket gör en trött och lite nere, vilket ger ökad kortisol och stressfett. Allt detta bidrar till ökad vikt.

           Nej det påverkar bara var fettet hamnar.
           Äter du inte mer går du inte heller upp mer i klimakteriet.
           Det fortsätter vara kalori in – kalori ut, och förbränningen saktar inte ner förrän mycket senare i livet.

           Men jag gav ju exempel på andra faktorer som lågt östrogen indirekt eller direkt påverkar, vilka gärna ger ökad vikt.

     Ja stackars henne verkligen at ingreppet gav oanade biverkningar, hon hade så fint ansikte innan, det måste varit en chock. Däremot har hon ju också gått upp i vikt kroppsligt. Men det är kanske inte det hon menar.

     Men man får väl anta att det var för att hon gick upp i vikt hon ville frysa bort fett? Så fattar inte poängen.

      Var det inte att hon ville typ skulptera ansiktet?

       Uppriktigt, jag vet inte. Men jag antar att hon aldrig fått för sig skulptera bort fett från ansiktet om hon inte gått upp i vikt, isf hade det ju inte funnits något att skulptera.

        Nja med åldern kan ju fett i ansiktet sjunka nedåt och skapa fula veck. Det kanske var nåt sånt hon ville ta bort.

         Veck tas väl ändå inte bort med fettfrysnibg. Men ska vi kanske bara konstatera att vi inte vet varför hon bestämde sig för att göra det.

     Hon har visat bilder på sin mage där man tydligt ser rektanglar av fett. Det har ju gått till rättegång.

  Haha, folk är lättlurade i sina försök att snabbt bli perfekt i kropp och själ. Frysa bort fettet istället för att motionera/träna och äta förnuftigt? Är folk dumma eller?

   Nä oftast inte dumma. Men rejält lata skulle jag vilja påstå!

    läs på om lipödem

   Kan ju också handla om att man vill ta bort fettdepåer som inte försvinner med träning och kost.

    Ja precis. Punktmarkering.

   läs på om lipödem (som dock behandlas med fettsugning)

    Lipödem brukar sätta sig på underkroppen.

     det kan sitta på armar med

   Ja, alla är dumma som gör något du inte förstår…🤦‍♀️

   Jag har aldrig gjort något med mitt utseende. Tränar aktivt och är fit. Äter bra. Har fett på min hals som inte är påverkat av vikt utan bara där. Ville inte göra operation men mött dåligt av detta den tidiga tonår. Gjort två cool sculpting. Blev lite skillnad. Inte önskat resultat. Kommer ändå inte lägga mig under kniven. Men som svar på tal. Nej alla som gör det är inte lata. Jag var/är bara sjukt missnöjd över denna del av mig 🙂

    Gud vad mycket felstavningar. Autocorrect.
    Hoppas det går att förstå ändå. Ska stå:
    Bara är där
    Mått dåligt sen tidiga tonår

    Och lite andra felformuleringar 😅🧑🏼‍🦯

     Blev förresten bara lite röd!

  Jag tycker att det är bra att influencers gör sånt, de är offentliga försökskaniner. Vi vanlisar kan gott vänta några år för att se/läsa om bieffekter/konsekvenser som de fått genomlida. Dessutom blir det billigare med tiden. Så, om det verkar bra då kan vi också prova.

   Konstigt ändå att inte fler influencers faktiskt drabbats av biverkningar. De gör ju många
   (och många typer av) behandlingar.

    Tror att de redan är ganska normvackra så de behöver inte göra så mycket.
    Bianca behöver inte fettfrysning medans jag, en vanlis, skulle behöva behandla 10 områden.
    Kenza behöver inte fylla läpparna medans jag behöver typ 10 sprutor.

    De har redan mycket rent utseendemässigt så de behöver inte göra lika mycket som en vanlig tjej.
    Inte alla men de flesta är ju smala, har bra hy och vackra drag.

     Bianca har gjort väldigt mycket med ansiktet men det är svårt att exakt fatta vad. Hakan var ju längre och bredare förr, vad gör man egentligen för att reducera hakan? Fillers på sidor och i munnen så hakan ser mindre ut? Eller slipar man ner den?

      Jag tror att hon kört på fillers. Annars hade en nedslipning gjort mycket större skillnad.
      Hon har ju fortfarande en lång haka men den sticker inte ut lika mycket då de fyllt runtom för att skapa symmetri.

       Jag är tveksam till att det är bara fillers faktiskt. Hennes haka var lång men också rejält bred nedtill förut. Ansiktet är ju smalt nu, hade de bara breddat sidorna för att hakan skulle se mindre ut hade hon väl haft brett ansikte, mer som Pernilla har naturligt.

        Lovar att hon inte slipat, skilnaden hade varit enorm. Kolla Khloe Kardashians resultat. Lägger man sig under kniven då passar man på att fixa allt, inte pyttelite.
        Biancas haka är fortfarande lång. Om hon kört fillers i sidorna och i själva hakan då får hon ett sånt resultat. Har jobbat med fillers och man kan ge illusionen av ett kortare ansikte med fillers. Det handlar om att överdriva runtom för att lura ögat.

        Face tuning?

     https://biancaingrosso.se/2013/02/

     Biancas blogg från 2013 innan hon började med ingrepp. Jag tycker hon var sjukt mycket sötare naturligt. Hennes naturliga hårfärg är så fin, hon passar i lite självfall istället för helt rakplattat och hennes naturliga leende med lite ojämna tänder var gulligt.

      Shit vad hon förändrats alltså, ser inte ut som samma person ens

       Ja hon har ändrat massor i ansiktet och hon som var så söt innan.

      Det är verkligen helt OVERKLIGT hur Bianca ändrat sitt utseende. Haka, läppar, tänder, käke, ögonbryn, hår alltså jag ser inga likheter i princip? En annan såg ju ändå ut som sig själv i tonåren men med lite mer baby fat och fulare ögonbryn kanske men jösses…. undrar om hon kommer fortsätta fixa sig hela livet.

      Hon påminner lite om Alicia Vikander på de där äldre bilderna, väldigt söt/vacker.

     Bra hy har dom ju sällan. Många med riktigt dålig hy. Kletar man på sig så vansinnigt mycket så blir det nog så. Dom verkar inte förstå, kladdar bara på mer.

  Tror TYVÄRR detta kommer bli vanligare och vanligare… jag har själv läst om fettfrysning massa gånger men först idag, via detta inlägg, har jag nåtts av info kring biverkningarna.

  Sjukt att sånt här går att sälja ändå, men kommer ju också locka en ”viss typ” av människor. Alltså de med sämre vett och mindre ork att faktiskt träna sig smal.

   Smal blir man främst av ändrad kost, inte av träning. Träningen har så klart positiva hälsoeffekter, men vill man bara bli smal så är det kosten man ska fokusera på.

    Fast hur menar du nu? Vill man bara bli mindre handlar det om mindre kalorier in än ut. Börjar du plötsligt förbränna mer kalorier per dag genom träning än du stoppar i dig ger det ju samma resultat som färre kalorier. På så sätt är ju vikt ganska simpel matematik (men betydligt svårare göra för många).

     Nej, inte riktigt. Enbart träning är en ganska ineffektiv metod för att gå ner i vikt. Ändrad kost har mycket bättre resultat. Finns en hel del att läsa kring detta. Men som sagt, träning är bra. Men är syftet enbart viktnedgång så är det mer effektivt att göra något åt kosten.

     Sen är det ju bara att tänka, hur mycket kan jag dra ner i kalorier genom att ändra kosten? Jämför det med hur många timmar du behöver vara på gymmet för att förbränna samma mängd kalorier.

      (Men tänker inte bråka om det, ville bara poängtera det)

       Vi menar ”typ” samma sak men köper din poäng om att det är mer tidseffektivt att ändra kosten mot att träna motsvarande.

      Helt rätt! Kost är 80% brukar man säga.
      Att röra på sig mer hjälper ju med att bygga muskler, som i sin tur äter fett, men kost är a och o.

     Träning förbränner inte så mycket som man skulle önska. Det är mycket effektivare att fokusera på maten om man vill gå ner i vikt. Såklart är träning bra, men det tar jättelång tid att gå ner i vikt och bli smalare med enbart träning som verktyg.

      Beroende på vilken typ av träning man gör. Långdistanslöpning bränner massor, medan styrketräning på gym bränner förhållandevis lite – men är givetvis ändå viktigt för hälsan. Men en bra kosthållning är jätteviktig – och då menar jag inte bantning och 1000 kcal underskott om dagen, utan en vettig kost och inte minst insikt i vad man faktiskt stoppar i sig. Två chokladbitar eller två hela Maraboukakor storlek större? Till exempel. Protein? Grönsaker?

       Ja såklart förbränner långdistanslöpning mycket, men det tar ju också rätt mycket tid om du springer varje dag. Min man till exempel springer 12-15 km per dag, och han är såklart smal, men hur mycket tid tar det inte? Ombyte uppvärmning löpning dusch, det är mycket tid varje dag.
       Jag tränar mycket mindre och håller koll på kaloriintaget istället.

        Jo, fast det var kanske inte poängen. Du måste förbränna mer än du stoppar i dig men hur du väljer att göra det (spring eller tänk på maten) är oväsentligt om det bara handlar om vikt.

       Tyvärr så tappar många löpare fett i ansiktet och ser nästan äldre ut över tid. Plus mycket sol som gör att man tappar kollagen. Vet att många skönhetsfanatiker undviker intensivkardio just därför

        Ja verkligen. Såklart tappar man fett i ansiktet även av diet, jag har ju fått en finare ansiktsform av att hålla koll på kaloriintaget, men löpningen gör huden lite grövre av all sol och vind, så ansiktet blir liksom tärt på ett annat sätt.

  Kan vi snälla bara vara nöjda med oss själva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Nej. Om det hade varit möjligt då hade inte kungligheterna tryckt upp kvicksilver i nyllet för flera hundra år sedan. Om inte ens Angelina Jolie och Megan Fox kan låta bli att pilla, fylla, suga och skära då är det nog svårt för oss normalisar att acceptera våra drag. Speciellt nu när vi kvinnor har pengar, självständighet och viljan.

    Att även supersunygga människor i vissa branscher gör sånt här säger ju dock egentligen mer om att det är just kraven utifrån som kan vara hur extrema som helst – inte att vi aldrig blir nöjda. Jag som är mycket, mycket fulare än Jolie t ex vill ju inte operera mig. Men Jolie vill. Inte för att jag är snyggare än hon – utan för att hon lever och värderas utifrån sitt utseende mer än jag gör.

    Dvs omvärldens syn är viktigare än våra faktiska ansiktsdrag när det kommer till hur nöjda vi är

    (Antingen det eller så är jag helt enkelt naturligt snyggare än Angelina Jolie, och går därför på färre behandlingar. Så kan det också vara såklart).

     Skrev en superrrrrlång kommentaren fick serverfeeeeeel!!!!!!!!

    Spelar ingen roll för mig om jag accepterar mina drag eller ej, kommer aldrig i mitt liv göra fillers, botox eller andra skönhetsingrepp. lägger hellre pengarna på tv-spel, resor och restaurangmat.

     Ja fast Angelina och Megan har ju sina utseenden som levebröd. Min inkomst försvinner inte om jag inte pumpar i mig botox. Så det är ju lättare för en halvful vanlis som mig att fortsätta vara just halvful!

     Och andra behöver inte välja mellan fillers eller ett nöjena du räknar upp utan kan göra bägge. Tror inte att Angelina har behövt välja mellan det ena eller det andra.

     Sen är det nog lätt för oss vanlisar att säga. Vårt utseende blir inte dissekerat ner i minsta detalj av olika medier.

  Men hon är väl känd för att ha noll koll, eller?

  Vad har den här bloggen blivit egentligen?

   Vadå? Influencers växer upp och förändras. Det blir fler graviditeter, bebisar, kroppshets, anti-age, träning osv ju äldre de blir. De inser ju att utseendet inte varar så då får man istället jobba på att förbli vacker, ung, smal och relevant.

   Jag läste bloggarna slaviskt 2007-2010-ish och ville leva som dem. Idag har jag hem, barn, man och ett jobb. Då vill jag inte läsa om Paows senaste plastikoperation eller Kissies barnhat. Följer hellre folk jag relaterar till.
   De som var stora då har ju växt upp. Denna blogg är byggd kring dem och deras liv, då blir det såhär.

   Det har blivit mycket kropphets på denna blogg i år har jag märkt. Alltid inlägg som handlar om vikt, utseende och kropp och sen ska vi inte glömma de elaka kommentarerna här inne.

    Ja väldigt många upplägg för att diskutera enskilda personers kroppar och vikt.

  Min faster gjorde fettfrysning och blev bara ännu större av det. Hon gick ändå väldigt många gånger och betalade också en skaplig summa för det.
  Lustigt att hon är sjuksyster, har en bror som är läkare och ändå gick på den skiten..

  Är en av de konstigaste ”influencersarna” jag vet, Dasha alltså. Kränga rysk kaviar, måla pippihus och frysa fett? Nu vet jag inte om hon besitter alla dessa pengar hon ivf vill påskina ska finnas men, o nu kommer en elak jädra kommentar (första gången för mig…) man kan inte köpa god smak, och jag hoppas att hennes följare är nån sorts liknande varelse för annars blir det bara jobbigt. Själva tanken på att hon skulle ha ett ungt lättpåverkat följe skrämmer mig. Men annars är hon säkert rar, bara i en annan liga (vilken får ni avgöra själva 😀 )

   undrar genuint vem som är intresserad av henne.

   Hon känns väldigt nouveau riche…. Pengar (från hennes snubbe..?) men ingen smak. Lägenheten är grässlig och hennes mode likaså. Hon gör verkligen inget annat än att gå på events och frukostar. Blir så matt 🥲

    Håller med. Hennes stil är gräslig. Hon köper märkesväskor som är gräsligt fula och otroligt svåra att matcha bara för att de är typ Chanel. Okej att köpa nån crazy väska man använder nån gång från HM men en dyr väska som säkert varit på rean bara för att det är ett märke? Typ den rosa/svarta från Chanel som ser ut att va från 80-talet.

     Och den väskan är typ omöjlig att hitta på nätet. Just saying.

   Man kan ta ryssen ur Ryssland men inte Ryssland ut ryssen 🤷🏼‍♀️

    Nyfiken: är du medveten om att du är rasist eller är du sån nytorgsvänster som inte inser du är rasist?

     Rasist? Är ryssar en ras nu helt plötsligt?
     Känner du ens några ryssar?

      Det finns inga människoraser. Vi har slutat med sånt.

       Varför skrev du inte det under kommentaren som anklagade för rasism?

     Ryssar är vita och dessutom nära genetiska släktingar till Skandinaver. 🙂 Det är som när man driver med släkten, när vi ger varandra skit i Europa.

      Ryssar är dessutom inte så himla lättkränkta som svenskar, de har humor!

       Sant. 🙂

  En av många artiklar om att coolsculpting kan ge oönskade resultat.
  https://nypost.com/2021/10/11/linda-evangelista-coolsculpting-suit-spurs-more-horror-stories/

  AbbVie, the parent company of CoolSculpting creator Zeltiq Aesthetics, declined to comment on this article. Its CoolSculpting Web site notes: “Rare side effects may also occur. CoolSculpting and CoolSculpting Elite may cause a visible enlargement in the treated area, which may develop 2 to 5 months after treatment and requires surgical intervention for correction.”

  It happens when cryolipolysis, the technique behind CoolSculpting that kills fat cells when they reach freezing point, inexplicably does the reverse, making the cells expand and form permanent lumps.

  The snafu generates big business for New York plastic surgeon Dr. Ryan Neinstein. He said that no less than 20 percent of his total clientele undergoes liposuction to correct side effects from CoolSculpting, such as PAH and abnormal tissue growth.

  “Many of them have significant deformities that trigger severe emotional distress,” Neinstein told The Post of his patients. “They feel an overwhelming sense of embarrassment because they think they did something stupid.

  “They say: ‘How did I fall for this scam?’ But everyone in the world wants surgical results without surgery. The problem is: If it’s too good to be true, it’s too good to be true.”

  Har alltid varit nyfiken i en strut på vad Dasha egentligen tjänar pengar på! Har följt henne sen Glamourama och hon var nattklubbschef (?).

   det var inte dasha, det var anna hibbs som är gammal vän till dasha. dasha har jobbat som säljare och värdinna bland annat

    Nej men gud, varför fick jag för mig att det var hon? 😂 bara nattklubbschef då!

   Hennes snubbe är väl rik? Behöver inte göra så mkt då. Hemmafru typ och ”jobba” genom att gå på några events o luncher då och då.

    Jo men tänker innan dess 🙂
    Aja ska sluta fiska

     Hon fick ju en jättedyr klocka av sin mamma när hon fyllde 30 (?) så tänker att det kan finnas pengar i familjen kanske?

  Patetiskt.

  Jag fryser och är fet
  Gratis fett frysning.

  Heja!

  Vet du, Camilla, om att det görs reklam för bröstimplantat mellan dina inlägg? Antar att du inte har så mycket kontroll över vilken reklam som visas men blir lite märkligt.

   Det är med största sannolikhet reklam som är baserad på sökhistoriken på ditt wifi. 😊 Jag hoppas det i alla fall, för sånt vill jag inte ha reklam för.

  90-talsmodellen Linda Evangelists har stämt företaget bakom cool sculpting. Kolla in hennes Instagram. Hon ser tydligen ut som en blåsfisk i ansiktet efter denna behandling. Plastikkirurger vittnar om hemska resultat som de ska försöka korrigera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *