Baby Egoina är här!


När jag såg dessa uppdateringar från Egoina igår, och sedan insåg att det gått 15 timmar sedan sista inlägg så började jag ana vad det barkade hän.
Och mycket riktigt – Baby Egoina is here.

Hurra, hurra och grattis hela lilla familjen! ♥️♥️

100 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Grattis ?

  Är inte själva konceptet föda barn rätt sjukt? Kunde man inte lägga ägg istället?

   Mindre sjukt med ägg verkligen?

    Fast det är ju rätt sjukt att det bara går att få ut en stor unge ur snippan.. och skador på köpet och allt vad det kan innebära.. men graviditeten vill man ju inte va utan så ägg går bort.. sen finns det säkert många som hatar sin graviditet och gärna hade ruvat ett ägg..

     Vill man inte? Skulle gärna varit utan den.

      Tänk om man bara kunde trycka på en knapp och dagen efter kom ungen och lämnades av vid dörren. Ingen graviditet, ingen förlossning, bara en färdig unge så där. Underbart!!

       Adoptera?

        Det är ju inte helt lätt och oproblematiskt direkt..

        Nej jag menar att ungen är ens egna gener och allt precis som om den växt inuti en, men man slipper hela mecket med graviditet och födsel.

         Fast då hinner du å andra sidan inte knyta an av att känna rörelser, få höra hjärtslag, se barnet på ultraljud mm.. Mycket som händer under dessa nio månader som förbereder en.
         Att få bebisen i något slags paket skulle nog ta dö på en hel del av det som är nödvändigt, för en bättre upplevelse sen.

         Och så tiden som läggs det man behöver ordna innan bebisen kommer i form av olika små inköp.. Det är ju rätt mysigt det ändå..

          Inköpen fixar man innan man trycker på knappen ju

        För det gör man ju med ett knapptryck och barnet är där dagen efter? ?

        Men du slipper graviditet och förlossning

   Haha tack för ett gott skratt ?

   Lyssnat på senaste avsnittet av fredagspoddden eller..?

   Själv såg jag animals på Netflix igår och slogs av hur ”värdelösa” människobarn är. Djurens barn kan stå och gå en kvart efter födseln ungefär och lämnar boet efter några veckor eller månader (eller redan när de kläcks).

    Hur hur värdelösa människohonorna är då också- Som skriker om förlossningsvården medan djurhonor bara föder helt ensamma i skogen och sen är det bra med det?

     Går inte riktigt att jämföra människor och djur. Vi har utvecklats lite för mycket för vårt eget bästa och har en mycket mer smärtsam och utdragen födsel än andra däggdjur.

      Läst att människobebisar egentligen föds alldeles för tidigt (jämfört med andra djur) men att det är en evolutionär kompromiss för att kvinnans bäcken ska klara förlossningen :)) Vet ej hur sant det är dock.

       Hört samma. Egentligen föds vi ”för tidigt”, men vi får inte plats i magen längre.

    Jag har en teori om att flyktdjur är sådana djur som lära sig flyga/springa kort efter födseln, medan rovdjur är mer hjälplösa. Se liksom kattungar och hundvalpar kontra hästar: föl reser sig i princip direkt, hundvalpar är väldigt hjälplösa. Men bara vad jag kommit fram till själv, inga vetenskapliga studier bakom ?

     Rovdjur måste mamman kunna gå och jaga för att få mat, med stor gravidmage skulle hon inte kunna fånga byten och därför måste ungarna födas tidigare. Betesdjur måste kunna springa från rovdjur och är därför gravida längre och har mer utvecklade ungar som föds så dom också kan fly från rovdjuren

    Jag har läst någonstans (vet verkligen inte om det stämmer eller kommer ihåg källan) att människor föds för tidigt. Att på grund av att människan reste sig upp och gick på två ben blev vårt bäcken för smalt, och därför föds våra barn i månad 9. Hade vi fortfarande vandrat på alla fyra hade vi varit gravida längre, och barnen hade klarat sig mer på egen hand när dom kom ut. Men som sagt, kan mycket väl vara någon som har trollat mig!

     Tänk, att föda ett dagisbarn direkt! ??

    Det är för att människan måste födas tidigare pga storleken på hjärnan. Om vi föddes mer utvecklade skulle kvinnokroppen inte klara av förlossningen

     Ja det är ju riskabelt redan men värt vissa risker för stor hjärna 🙂

     Hjärnan är ju inte färdigutvecklad förrän människan är 25 har man kommit fram till..

    Människobarn föds hjälplösa för att deras huvuden är så stora. Hade de bakats längre i magen hade de inte gått att komma ut.

   Tycker också det. Hade personligen hellre lagt ägg. Tänk vilken ny marknad som öppnat sig också med säkerhet hemma osv! Jag menar, bebistjuvar hade varit en riktig grej. Sen har vi bara grejen att vara gravid, att ha en helt annan människa i sin egen kropp. Sjukt! 2 armar och 2 ben i sin mage. Hår. Näsa. Nästan som ett teratom fast levande. Nej, jag har inte barn.

    Eller också är det något alldeles, alldeles underbart! ❤️

     (Att vara gravid, alltså ?)

     Kan vara alldeles, alldeles underbart att ruva på ett ägg också❤️

     /hönan agda

      Skrattade högt ?

     Man får tycka olika.

    Jag har fött två barn och tycker också det vore smidigare med ägg ?

  Varje gång jag ser ett inlägg från förlossningen blir jag så sugen på att föda barn igen!

   Jag meeed haha! Är så knäppt! Kände exakt den känslan när jag läste inlägget nu och då har jag precis haft en natt med typ en sekunds sömn med min bebis…

   Och jag förknippar det med gyn (samma lasarett som Regina, samma våning hos oss) och jag blir bara less ? Men legat inne mycket där, så har inga roliga minnen tyvärr ? Önskar jag kände som er ☺️

   Men ja, hahaha

   Själv får jag mest obehagskänslor och tror att alla som skriver så ljuger. ??

    Är ju verkligen olika vilken upplevelse man har av sin förlossning. Jag kände mig som världens superkvinna efter mina förlossningar och hade gärna gjort det igen. Verkligen så häftigt vad kroppen kan göra och att man får hänga med på det. Själva graviditeten skulle jag helst slippa dock.

   Jag med!! Bästa dagarna i mitt liv när jag fött mina barn. Älskar verkligen att föda barn. Nu blir det inga fler och jag kommer aldrig få göra om det. En stor sorg faktiskt.

  Läste i hennes blogg att hon hoppas han kommer 211112 pga datumet. Och det verkar så? Sååå roligt! Stort grattis ?

   Hög igenkänning haha. Första föddes 170717. Hade förhoppningar om 191119 med andra men missade med en dag. 190919 hade såklart varit optimalt.

    Jag är född 19891119, gillar mitt datum

   Varför vill man ha ett personnummer som bara är en oläslig massa siffror? Inte för att man kan välja, men ändå.

  Är orimligt nyfiken på vad han ska heta

   Något franskt gissar jag. Hon har ju skrivit att hennes sambo i princip bestämt namnet och hon trodde inte hon skulle få igenom något annat.

    Vad konstigt. Bara en av föräldrarna kan ju inte bestämma namnet. Och OM det var så borde det ju va mamman som gjort allt jobb…

     Det är väl ändå upp till bara dom två att bestämma vem som ska bestämma namn och hur. Mitt namn bestämdes av min storasyster som då var 1,5 år. Är glad att hon valde ett rimligt namn och inte typ pruttunge. Mig veterligen hade inte hon lyft ett finger i själva skapandet av mig.

      Ja men då är det ju ok med henne. Lät inte så, ”inte få igenom nåt annat”.

       Äsch, hon kanske inte menade det på blodigt allvar, utan lite jargong och nyp till honom. Jag vet inte. Jag tror nog att de löst namnet på något vis ändå. Oavsett så är det ju upp till dom, finns ingen allmän ”regel” om att mamman allsmäktigt ska bestämma namnet heller. Det var mest det jag sa emot ?

        Hoppas det. Nej det sa inte jag heller, men OM det ska va nån av dem är det ju mamman som borde. Men tror det vanliga är att man bestämmer tillsammans.

     Han är som han är.

    Hon la upp en bild på en lapp med namn de tror barnet ska heta när de var i Norge, det enda som stod bredvid hennes sambos namn var Felix.

   Jaaa! Älskar namn. Är också nyfiken på vad Sandra Beijers bebis ska heta, om hon någonsin tänkt avslöja ?

  Grattis till hela familjen ❤

  Men är det standard i Sverige med den frukosten på BB? Eller har de fixat själva? På Irland får man te och rostat bröd, oavsett om det är privatvård eller inte. Klagar inte, det smakar gudomligt efter en förlossningen, mer nyfiken.

   Tror standard.

   Ja det är standard 🙂

   Det är standard! De där mackorna är typ det bästa med att föda barn ? typ delad förstaplats med bebisen själv

   Alla säger det om mackor efter förlossningen men de mackorna jag fick var seriöst de sämsta mackorna i mitt liv. Fattar inte hur en vanlig macka kan vara så värdelös, älskar mackor.

    Det är ändå en konst att lyckas göra en macka dålig.

     Haha eller hur! Dessa Var bara så epic fail. Allt var dåligt. Brödet, smöret, osten. Värst var nog brödet.

      Åh nej.. ? vilken besvikelse. De där mackorna har man ju hört ska vara gudomliga. Till och med jag som aldrig har fött blir sugen på att föda bara för att få uppleva mackan som alla pratar om ?

       Det är säkert för att man är så hungrig efter ansträngningen och kanske endorfiner. Hunger är den bästa kryddan säger man ju.

        Ja exakt. Det är ju inte så att det är världen godaste bröd/smör/ost, utan det är ju känslan av att man fått barn.

    Mina mackor efter förlossningen var också en besvikelse – mycket på grund av allas enorma hype kring den där jävla smörgåsbrickan… Fick några ihopslängda mackor och ett glas juice. Kunde lika gärna varit utan ? Men men, klockan var 5 på morgonen.

     Skickade ut min man för att köpa chips! Denna hype om mackorna måste upphöra!

     Blev sjuuukt besviken efter min förlossning, jag visste inte att jag inte skulle få äta pga kejsarsnitt. Jag fick dricka Proviva… 🙁

      ?

    Jag har alltid trott att ”bästa mackan man ätit” är pga att man nyss klämt ut en vattenmelon. Att vad man än äter så kommer det vara det godaste någonsin. För nä, alltså ett polarbröd med smör, ost och gurka typ slår ju i vanliga fall inte låt säga en förätt tillredd av en mästerkock.

   Det där är inte frukosten. Det där får man efter förlossningen, oavsett vilken tid på dygnet som barnet föds. Till frukost fanns det rostad smörgås (åtminstone där jag födde mitt barn haha) ?

    Födde på BB Stockholm och fick frukost på patienthotellet (som resterande måltider), supernice. Man får plocka vad man vill och fanns allt möjligt, typ som en vanlig hotellfrukost (ja inte lyxhotell dåra men bra ändå).

    Vi fick ingenting. Dock slutade det med sk katastrofssnitt/urakut så jag antar att det glömdes bort lite och jag är mest glad att vi överlevde. Men ändå lite tråkigt att det helt missades, vi var ändå på bb i typ 9 dagar efteråt så tid fanns ju att ge oss den där brickan.

     Jag fick inte heller nåt när jag födde mitt första barn, akutsnitt men var vaken. Låg på uppvak efter så det var väl därför. Med andra barnet (också akutsnitt) tror jag att jag fick mackor men ingen hade frågat vad jag ville ha och jag äter inte ost så killen fick dom. Spelar inte så stor roll, hade nog ändå inte vågat äta för var lite snurrig och rädd att få blodtrycksfall och kräkas (mardröm med nygjort snitt). Kommer ihåg att jag drack juice dock, det var gott efter att ha fastat i typ 12 h?

     Jag var sååå besviken som inte fick brickan efter katastrofsnittet. När jag nämnde det för maken blev han lite besvärad… Det visade sig att när vi kom till vårdavdelningen (efter snitt och uppvak) hade han blivit tillfrågad om vi ville ha bricka, men han hade tackat nej, för att han trodde att jag inte fick äta! Han hade snappat upp nånting med ”operationer” och ”inte äta”, men inte fattat att det gällde FÖRE och inte EFTER!

     Garvar åt det nu, fem år senare. Men garvade verkligen inte då.

    Ah jo, frukost var fel val av ord från mig, skyller på tröttheten 🙂 Men det var det jag menade, vad man får att äta efter förlossningen.

    Men kul att det är standard, ser lite roligare ut än bara rostat bröd och te om inte annat ?

   Jag fick en inplastad polarklämma och saft efter båda förlossningarna.
   Inget direkt fyrverkeri för smaklökarna.

   Fick den fast jag inte ens fått plats på en förlossningsavdelning så standard 🙂

   Det är efterförlossningsbricka. Morgon middag kväll eller natt. Standard.

  Hennes hår efter en förlossning! ??

  Ser jag extremt dåligt eller ligger bebisen där i sängen? Eller är det bara en bild på Regina?

  I vilket fall – stort grattis till hela familjen ?

   Skulle tro att knytet hon håller handen på och tittar ner på är barnet. Eller så är det ett år förlossningstrosor men det känns mindre rimligt ändå.

    Ett par*

    Ett år av trosor ? skrattade högt. Otrolig ny version av jag har fött barn-bild. Skit i ungen, här är alla trosor jag har haft på mig under ett år!

  Jag har inte tänkt få fler barn (har tre), är livrädd för förlossningar efter den tredje men blev ändå sugen på att föda barn igen…. Så knäppt…. Stort grattis till Egoina!

  Egoina?!? vilket märkligt namn ändå…

   Hon heter regina.

  Britney är fri ??? sån härlig nyhet att vakna till!!!

   Äntligen!!

   Hon verkar ju verkligen kunna ta hand om sig själv.

  Vad aktuell person

  Jag Visste att Ida W skulle visa platta lagbilder snabbt. Och jag fick rätt!

   Finns det nån flunsa som inte gör det? Ska poseras i croptops o tights en vecka efter förlossningen för att lite diskret visa upp sin platta mage.

  Någon i kommentarerna skrev Grattis till er Günther…men det kan väl inte vara namnet? Varken franskt eller norskt ?

   Tyskt

  Dom kasslerbyxorna hade jag glömt… i min enfald tog jag med riktiga trosor i väskan. Men icke! Hade kasslertrosor och blöja i en vecka.

   Vad unikt för dig

    Haha ja sant, så är det ju för alla. Men jag var så jäkla oförberedd på att det skulle pågå så länge!! Var nog bara inställd på att allt skulle vara över när förlossningen var över. Well no.

     Tycker de ser så himla obehagliga och äckliga ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *