Kritik mot Irene Svenonius och Margaux Dietz möte

I tidningen ”Dagens ETC” tar journalist Andreas Gustavsson upp det smått problematiska faktumet att finansborgarrådet Irene Svenonius hellre ställer upp på en ”intervju” med alla partiledares bästa kompis, Margaux Dietz, istället för att ställa upp på en riktig intervju med exempelvis Dagens ECT.
Irene Svenonius kommunikatörer menar själva att man alltid ställer upp på intervjuer, för att vara ”så öppna som möjligt, samtidigt som verkligheten pekar åt ett helt annat håll.
Så här skriver ”Dagens ETC” om det medietidningen Resumé kom fram till när de tittade närmare på hur Irene Svenonius hamnade i soffan med Margaux Dietz.

Det är för sjaskigt. En enda härva. Infleuncerstjärnan vill inte svara direkt på frågor utan allt hänvisas till pr-byrån Redgert Comms, som sedan återkommer med ett putsat svar om att Margaux Dietz tycker att ”förlossningsfrågan är brinnande viktig”. Svaret skickas av byråns Sara Persson, nyligen rekryterad till Redgert för att ”bygga broar mellan näringsliv, politik och influencers”.

Hennes tidigare jobb?
Pressansvarig hos Irene Svenonius

Det är väl klart som korvspad att en politiker hellre sätter sig ner tillsammans med Margaux Dietz än med en journalist, som, om det vill sig illa, till och med kan tänkas ställa motfrågor.
Ingen kan väl ha glömt hur Margaux fick Statsminister Stefan Löfven att titta in i kameran och säga ”Rösta på Margaux i Let’s Dance!” i hennes projekt ”Partitempen”?

Men kanske är det så ändå, att Margaux har ett annat, större syfte med att sitta ner och prata finansborgarrådet Irene Svenonius?
Margaux har ju förlovat sig igen och planerar bröllop med fästmannen Sean Canning, så kanske är hon helt enkelt ute efter en ny vigselförrättare?

Tack för tips!

72 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  😂😂😂

  Dom har väl gjort slut?

   Källor på det??
   Hon har ingen ring på sig eller inte synts tillsammans på hennes sociala medier.

    Hur lång tid innan publicering görs intervjuer i Amelia? Jag orkar inte gå upp ur sängen för att hämta tidningen, men jag har för mig att det står att hon är förlovad med honom i den intervjun iaf. Tror det är senaste numret, den med blondinbella på framsidan i alla fall.

    Fast hon har ju ring på sitt vänstra ringfinger så sent som för 2 dagar sen på Instagram? Inte för att det är någon garanti att de fortfarande är ihop men ändå 😊

   Såg dom senast i oktober när de hämtade Arnold på föris

   Hon har ringen på, jag tror det är en PR kupp. Hon får inte lägga ut saker om sonen längre, så det enklaste dramat för att få folk att interagerar mer i hennes kanaler är detta. Hela flödena är ju fyllda med ”var är Sean?”

  Och Margaux svarar med att vi inte sett intervjun än så vi ska inte klaga och det är ju faktiskt läsarnas frågor hon ska svara på. Dock är det stor skillnad på att intervjuas av en påläst journalist som kan ställa relevanta motfrågor jämfört med en influencer. Något som alla inblandade vet mycket väl. Dåligt.

   Absolut men hur många journalister idag är pålästa och ställer relevanta motfrågor? Det skulle vara i kalla fakta eller liknande program i sådana fall. En journalist från Aftonbladet eller Expressen går att jämföra med en influenser vad gäller faktagranskande, så i det här fallet kan man ju bara låtsas att Margaux kommer från Aftonbladet så löser det sig ju.

    Nej jag tycker inte heller det är värt att hon ska spendera timmar på att sitta i intervjuer med Aftonbladet, Expressen eller typ Mama. Men det finns ju andra. Hon menar att hon inte har möjlighet alls men hon skulle ju kunna göra EN ordentlig intervju. Med tanke på hur allvarligt läget är så får man väl ändå tro att det finns någon duktig där ute som kan göra det bra. Men nu väljer hon att göra just detta. Det når ju heller inte ut lika bra då många inte sitter och tittar på youtube utan hellre vill läsa en ordentlig intervju.

     Hon har väl gjort en massa intervjuer dock. Det är formatet på dessa journalisten klagar på.

    Det här journalistföraktet är extremt tröttsamt.

     Det finns en agenda med det. När folk börja misstro oberoende journalistik är det lättare att sprida desinformation och hat, utan att det ifrågasätts. Det finns forskning på området.

      Självklart är det så. Att det är tröttsamt var bara en mycket mycket vag omskrivning av vad jag egentligen känner gällande hur folk bedriver kampanj för att så misstro.

     Förakt? Nja, snarare att människor är trött på ”journalister” som gullar med brottslingar och spatserar i den oerhört smala åsiktskorridoren.

    Anna Hedenmo. Anders Holmberg. Jennie Strömstedt (bortsett haveriet med Paolo R). Nike Nylander. Finns mycket kompetenta intervjuare i Sverige.

    Vad kommer den här märkliga vanföreställningen att alla reportrar på Aftonbladet och Expressen är inkompetenta idiotier ifrån?

    Givetvis finns det exempel på artiklar som skulle behövts ses över en gång till men överlag så har bägge kvällstidningarna väldigt skickliga journalister knutna till sig. Speciellt inom de ”tyngre” delarna som politik.

    Att Expressen och Aftonbladet ibland har click-bite artiklar handlar ju om att dra läsare och att deras läsare efterfrågar det. Av samma anledning har de inte lika djupgående reportage som DN.

    Men att hålla på att sätta sig på höga hästar och jämföra journalister som skriver för kvällstidningar med influencers säger mer om din/er okunskap än om Aftonbladets och Expressens journalister.

    Håller med F här nedan och tycker vi är påväg mot ett farligt håll när journalister och tidningar smutskastats på det här sättet.

    Vad är det du Lisa tycker är så dåligt med kvällstidningar och varför är deras journalister jämförbara med influencers?

    (Influencers kan givetvis också vara duktiga skribenter och intervjuare, dock är de sällan oberoende)

     Jag tog upp Aftonbladet och Expressen som exempel på tidningar som jag personligen tycker mer bryr sig om att sälja än att granska. Sen finns det självklart tidningar som granskar och gör detta bra. Det är ingen hatkampanj mot tidningar eller journalister bara för att man säger att Aftonbladet eller Expressen oftast inte har några djupa analyserande artiklar. Journalister och media är viktiga och det behövs i oberoende media i ett demokratiskt samhälle.

      Det där stämmer ju inte heller. Expressen har ganska många reportage som går på djupet. Misstänker dock att artiklar som det klickas mycket på lyfts upp i deras flöde vilket man kan tycka är tråkigt.

      DN har en annan målgrupp. Men att jämföra journalister som Magda Gad, Lena Mellin, Marcus Wennman etc med influencers känns väl inte helt hundra. Vilket du faktiskt gjorde med din kommentar.

      Menade du att det fanns vissa artiklar som var allt för kommersiellt skrivna i kvällstidningar hade du kunnat skriva det istället för att avfärda samtliga journalister och hela tidningar.

      Sen är jag med dig på att människor borde fördjupa sig mer. Det är alltid positivt 🙂

      Alla tidningar går ut på att sälja, men sen har de olika målgrupper så de säljer med olika medel.

     Aftonbladets ledarsida är ju skräp men nyhetsartiklarna är det väl inget fel på!

  Vad har hänt med Katrin Z? Värsta 40årskrisen eller? Klarar inte av att lyssna på deras podd längre för hon har blivit så otroligt blåst. Vad har hänt??? Och så ego – hon är så otroligt bra på allt hon gör.

   Och så lägger hon upp en massa halvporriga bilder på sig själv på insta.
   Och plutmun med halvsänkta ögonlock och försök till trånande blick.
   Pinsamt värre.

    Det har hon väl alltid gjort. Hon måste ju visa sina gods så folk fortsätter att köpa hennes Power-müsli och protein-knäckebröd för att bli rena i sitt ätande och uppnå superkroppen!!

   Vad har hänt? Ingenting hon är ju bara sitt vanliga ”härliga” jag!
   🤮

  Bara pinsamt desperat!

  Allt beror väl på om politikerna önskar att ses som seriösa eller inte? Tycker nog att det är en rätt låg nivå på många politiker och att de ska sitta och småprata med flunsorna för att locka till sig väljare blir rätt löjligt. Att journalister inte alltid är pålästa tycker jag lyser igenom rätt ofta. Skulle vara så befriande om ribban höjdes när det gäller rapporteringen av det politiska läget.

   Tror inte politikerna bryr sig personligen så länge de får göra sin grej. Och skulle de bli avsatta av någon anledning har de backup ekonomiskt och ett nytt uppdrag inom kort. Tror mest hon tänker att hon har allt att vinna men inget att förlora.

  OT men det här kan inte vänta!! Har ni sett att Oliver äntligen frågat chans på Antonija??😍😍😍🥰🥰 nu är dom äntligen ihop! Man var ju nästan rädd att dom aldrig skulle bli det?!😪 och det bästa av allt (hör och häpna) HAN FILMADE ALLT! 😍 Det är ju inte ofta man får se så privata saker från deras relation så att han lyckas filma det här är ju helt otroligt🥰
  Hurra för kärleken 😍🥰

   Ok Antonija

   Hahahaha

   Såg videon med alla grattishälsningar igår. Fattar att hon tycker det är roligt och fint. Men.., för andra? 😅😅😅

    Hela deras relation bygger ju på att skapa content….
    Anledningen att dom dragit ut på det är förmodligen för att vänta tills tittarsiffrorna gått ner lite, och kommentarer osv inte är lika mycket. Då släpper hon den här videon, sen nästa gång förlovning, sen bröllop osvosv.
    Jag menar vilken influenser har någonsin gjort en video när dom frågar chans…möjligtvis förlovningsvideo om ens det? Det märks att Antonijas följare är av yngre slaget, men kan det roa dom så… Han är ju tydligen den perfekta killen och hon ska vara glad att hon hittat en kille som bryr sig lika mycket som Oliver gör, för dom växer minsann inte på träd 😉😉😉

   Wtf? Vad har de varit innan då? De firade ju ettårsdag? Är man inte ihop få?

  Det är ju Svenonius som ska kritiseras isf, inte Margaux.

  Varför politiker väljer att prata med influensers är för att dom får större spridning på sitt budskap billigt, det är inte alls konstigt eftersom politiker som inte är så fega som Svenonius även pratar med riktiga journalister.
  Dessutom når dom ungdomar som varken tittar på TV eller läser dagstidningar.

  Självklart ska Svenonius prata med influencers för att få ett större genomslag. ETC, räckvidd 120000 läsare, Dietz 372 000 följare instagram (plus blogg? Bloggar hon också?). ETC är dessutom en vänstertidning som i princip aldrig ställer frågor utan att de kommer från det hållet. Rimligt att Svenonius duckar, hon kan ändå aldrig förklara sin politik för dem eller få sakliga frågor.
  Sakfrågan: tycker inte ni det är en smula märkligt att det finns 8 000 barnmorskor i Sverige. Det föds ca 115 000 (2020{ barn. Gör 14,3 födslar per barnmorska/år, 0,275 per månad. Är medellönen på 42 000 plus ob verkligen felet? Och, de som slutade och nu går till bemanningsföretag, kommer att tjäna minst 80 000 i mån, heltid.

   Nu arbetar inte alla 8000 barnmorskor på förlossningen. De återfinns på bl a MVC, gynakut, gynmottagningar, de forskar etc. Om de ens arbetar inom kvinnohälsan fortfarande, en del arbetar i andra delar av vården eller på helt andra arbetsplatser. Så din statistik är missvisande.
   Källa: https://www.saco.se/studieval/yrken-a-o/barnmorska/

   Gällande medellönen på 42000 kr/mån så är även den statistiken missvisande. De har nämligen räknat in även chefer, vilket drar upp medellönen. Källa: https://www.vardforbundet.se/sidor-for/barnmorska/vad-tjanar-en-barnmorska/

   Sedan tror jag inte att alla går till bemanningsföretag och tjänar 80.000 kr/mån, de flesta fortsätter som BM på andra lite lugnare ställen, där de kan ge vård på ett patientsäkert sätt och samtidigt få äta, kissa och gå hem i tid, utan att ha ångest.

   Jag tycker mig finna din kommentar nedvärderande mot barnmorskornas uppror. Det låter även som att du misstror dem? Varför inte lyssna på dem och kanske inse att de har rätt kring deras situation och att deras känslor stämmer? Eller varför känner, tror och skriver du som du gör?

    Ja hen misstror. Tycker Svenonius har fel o dom rätt. Hur man kan försvara Svenonius är för mig en gåta. Även ”överklassen” föder ju barn o drabbas av detta. Alla utom typ kungafamiljen

    Jag reagerade på samma saker som du. Det är så uselt av våra politiker som verkar helt oförmögna att sätta sig in i sakfrågan som är en förskräcklig arbetsmiljö. Och problemet har funnit i så många år utan att adresseras. Det jag undrar är varför ingen anmäler sin arbetsgivare till arbetsmiljöverket? Och då menar jag att alla ska göra en anmälan så att det sker någon granskning.

     Sätta sig och sätta sig in, Irene S är moderat och ser alltså arbetsmiljön som oviktig. Det är ett parti för arbetsgivare, mot arbetstagare helt enkelt.

   Barnmorskor jobbar ju inte bara på förlossningen utan även inom mödravården, ungdomshälsan osv så det är inte så enkelt som att vara slå ut antal födslar på antal barnmorskor.

   Större genomslag sitter inte i numerärerna, det sitter i målgruppen. Tror du att hennes unga följare redan börjat bekymra sig över förlossningsvården? Det tror inte jag. Det handlar om att rädda hennes varumärke efter haveriet med Alexa.
   Vad gäller sakfrågan om förlossningsvården letar jag fortfarande efter den i din kommentar. Ja det stämmer att vi i Sverige har många barnmorskor. Problemet är att de inte vill jobba på förlossningen. Sakfrågan är att de flyr från förlossningen pga usel arbetsmiljö. De som jobbar kvar går ner i tid för att orka.

   Jag tycker att det är märkligt att du tror att barnmorskor endast jobbar med förlossningar. Majoriteten jobbar inte inom förlossningsvården.

  Kanske en dum fråga men varför avsätts inte svenonius eller avgår? Hon är ju extremt kritiserad det kan ju knappast gynna nån att hon är kvar

   Därför att det fortfarande finns människor som röstar på människan. ☹️

   Det är faktiskt riktigt sjukt. Känns som att det är få politiker som blir utbuade i demonstrationer men ändå sitter kvar. Folk har avgått för mindre.

    För att personer med hennes politiska åsikt enbart bryr sig om att fylla fickorna.

     Tyvärr återfinns typen som vill fylla fickorna i alla läger från vänster till höger och det är på inget vis vanligare inom vissa läger än andra.
     Vad gäller Svenonius är hon inkompetent och dessutom inte särskilt klipsk. Det jag inte fattar är varför man låter henne sitta kvar. Hon har figurerat i flera jävssituationer och varit högst delaktig i Nya Karolinska skandalerna. Hon är en belastning och jag har svårt att tro att det finns någon som kan vara sämre än hon.

      Jag har om och om igen om dessa jävssituationer hon ska ha varit inblandad i. Men aldrig någon som säger vad hon gjort. Vad exakt har hon gjort som var jävssituation?

   Tror inte hon har självinsikt nog att avgå. Frågan är hur partiet fortfarande kan ha förtroende för henne. Det enda jag kan komma på är att hon gör ett bra jobb med att minska det allmänna förtroendet för offentlig sjukvård, vilket öppnar upp för fler privatiseringar. Svenonius har ju också sagt att hon vill att Sverige ska ha samma sjukvårdssystem som USA, med privata sjukförsäkringar istället för skattefinansierad vård.

    Källa på att Svenonius är emot sjukvården vi har nu och vill att Sverige ska ha privata sjukförsäkringar istället som i USA?

  Svenonius förtroende är totalt förbrukat. Oavsett hur många gånger hon sitter på mysstund med Maggan. CamCam har du sovit under en sten senaste månaderna?? Är ju smärtsamt uppenbart att det redan är slut mellan Sean och Maggan. Han är puts väck. Jag ser henne flera gånger i veckan på stan, på lunch mm och har inte sett Sean med henne på ca 2 månader. Heller inga bilder på Insta längre (vilket ändå var ofta förr) och absolut inte ett ord om honom på bloggen. Snarare tvärtom. Hon är extra tydlig med att skriva allt i ”jag” form hela tiden. Bara ”jag jag jag jag”. Möjligen något ”jag och Arnold”. Skulle säga att det är ingen tvekan om att han har tagit sitt pick och pack 🏃🏽💨

   Det är fortfarande inte min sak att anta.

    Då ska du heller inte anta att de är tillsammans fortfarande 🤦‍♀️

     Varför inte?
     Sist hon uttalade sig så var de tillsammans, och till hon eller han säger något annat så är det linjen jag går på.
     Hur ska man annars kunna skriva om någonting, om man inte utgår ifrån vad vederbörande sagt själv?

     ”Isabellas senaste boende är i huset på Lidingö, men hon kan ha flyttat i hemlighet så vi kan inte anta att hon bor där.”
     ”Petra Tungården äger ett modeföretag vid namn Adoore, men hon kan ha sålt det i hemlighet så vi kan inte anta att hon fortfarande äger det.”

     Tycker du din linje verkar rimlig här?
     (Jag utgår ifrån att det är din linje fortfarande, men du kan ju ha ändrat dig sedan du skrev den här kommentaren, så det kan jag ju egentligen inte anta.)

      Du sa ju det så bra själv ”det är inte min sak att anta”. Nej men spekulera inte åt något håll i så fall. Om det vore sant kunde du lämnat Sean helt utanför då han absolut har noll med inlägget att göra! Herregud vad ditt resonemang haltar och du kan inte se det själv så JA min linje är rimlig! Välj en väg och håll dig på den. Om ditt resonemang ska hålla det minsta så skulle du inte ha nämnt Sean över huvud taget.

       Va?

   Du går rakt i fällan! Maggan planerar sånt här som IL gjorde en gång i tiden. Varför skulle hon annars fortfarande bära ringen?

    Nej det gör hon inte. Hon går inte omkring ensam på stan och ser deppig ut för någon slags PRs skull. Hon är verkligen inte Bella.

     För att hon är utbränd? Rätt tydligt i hennes youtube-videos att hon mår dåligt för att hon börjar bli utbränd och jobbar för mycket.

      ”JOBBAR”…

  Ingen får mig mer förbannad än när man ser Svenonius i tidningar eller på tv. Avskyr henne och hennes politik, hennes företrädare F Reinfeldt var inte ett dugg bättre.

  Svenonius är finansregionråd, inget annat. Finansborgarrådet Anna König Jerlmyr arbetar i Stockholms kommun, även hon moderat dock. Kan vara bra att ha koll på eftersom många inte förstår skillnaden mellan kommun och region. Vilket kan vara bra att veta eftersom de kan ha olika politiska majoriteter.

  Var det inte Svenonius som skulle lösa barnmorskekrisen med konsult? En till varje födande kvinna? Vilken utbildning ska dom ha? Till vilket pris? Patientsäkert? Ja många frågor men har kanske missat något. Arrogant är förnamnet till Svenonius i alla fall!

  Ja ok det är smålöjligt att hon diskuterar med en influencer MEN hon har ju dessutom ställt upp i åtskilliga intervjuer med journalister så därmed är problemet 0 och inget. Däremot kan vi diskutera problematiken med att våra regeringsföreträdare suger på att ställa upp i intervjuer annat än gilligull i tv-soffor.

  Det går absolut att diskutera hur svenonius bemöter media och genom vilka kanaler men man får ju ABSOLUT inte lasta margaux för det. Det är inte hennes ansvar öht utan något den folkvalde får förklara och motivera. Margaux har inget med det att göra.

   Fast hon har ju varit med i massor av medier, exempelvis public service. Bättre än Löfven som duckat intervjuer hej vilt när det blåst kring regeringen. Säga vad man vill om Irene men hon dyker i alla fall upp, svarar på frågor och bemöter demonstranter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *