Haveristernas kritiserar Margauxs Svenonius-intervju

Att finansborgarrådet Irene Svenonius tog sig tid för att snicksnacka lite med Margaux Dietz, samtidigt som många andra journalister får kalla handen har kritiserats, bland annat HÄR.
Nu kritiseras det igen, och den här gången är det Haveristerna som tar till Instagram för att lufta sina åsikter, och jag håller helt med, både deras kritik och den som kom från Andreas Gustavsson från Dagens ECT.

Margaux Dietz hade kunnat förvalta den makt hon för närvarande innehar, i egenskap av influencer med många följare.
Hon hade kunnat göra så mycket med den.
Läst på eller ställt motfrågor – någonting som förvandlat det här mötet till någonting mer än en trevlig och uppsluppen fika.
Så mycket makt, och vad gör hon med den?

Kränger padelväskor.

Tack för tips!

80 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Förr var det bilförsäljare man använde som exempel på klandervärda människor. Sedan blev det politiker och (dessvärre) journalister. Efter det influencers. Och nu: politiker + influencers som leker journalister = vilken kombo!

   Först var det hästhandlare.

    Det är det tyvärr fortfarande.

    Först var det bättre begagnade runstenar.

     😂 fattar inte att fler inte gillar denna kommentaren. Runstensförsäljare var dåtidens värsta klåpare… 😂

      Men eller hur! De försökte sälja på en redan ristade stenar och ba ”absolut, du heter Halvard och här står det Birger reste stenen, men jag lovar att jag kan hacka bort Birger och rista in ditt namn så det inte syns att det någonsin stått något annat än Halvard…”
      Sedan syntes det ju ändå att det hade stått Birger…men då var runstensförsäljaren redan långt borta…

  Pinsamt…

  Det är väl därför hon fick prata med politikern. För att en mysig fikastund utan jobbiga frågor kunde garanteras. Säger ju mer om politikern ifråga.

   Ja exakt. Efterlyser mer kritik här mot den riktiga makten som handplockar influensers för fika och prat.

    Fast fika är den nya innegrejen och gör sig väldigt bra på instagram. Vem kan skapa dålig stämning med ett wienerbröd i handen?

   Exakt!!

   Precis! Och helt ärligt så är journalister idag inte kapabla att ställa motfrågor de heller.

    @ S Är de inte? Varför är då Svenonius så svår att få att ställa upp på intervjuer med journalister?
    Som sagt, journalistföraktet i det här kommentarsfältet och i hela landet är så ini helvete tröttsamt. Lägg av bara.

     Jadu, det räcker ju bara att läsa eller lyssna på alla ifrågasättande journalister angående coronavaccinet och vaccinpassen…

  Absolut inte förvånad, här har vi en tjej som vill vara omtyckt för sitt glada jag. Hur ska hon kunna ställa kritiska frågor? Hon är ingen grävande journalist utan en reklampelare för sig, klarar inte content utan pojkvän och barn.

   Fattar inte, är du ironisk eller förstår du inte hur fin kommentar kan upplevas riktigt kvinnoförtryckande?

  Jag tänker på en scen ur filmen Monopol (av och med Galenskaparna & Aftershave) där en tv-mogul och blivande politiker bjuder in en programledare att intervjua honom, under premissen att hon inte ställer svåra frågor.
  Hon tackar nej med svaret ”du sa ju själv att jag inte får ställa svåra frågor som du inte kan svara på. Vad ska jag ställa för frågor då?”

  Ju mer jag ser av margaux desto sämre tycker jag om henne.

   +10000000000

  Avgå

   Det borde Irene ha gjort redan i samband med NKS. Människan är fullkomligt v!drig.

    Ja den människan är inkompetent och oärlig. Hon har granskats för jäv inte bara en utan flera gånger. Och hela finansieringen av NKS är ett skämt. Vi har kris i region Stockholm för att Irene sjabblar bort våra skattepengar.

     Håller med! Hon är den värsta sortens politiker. Oärlig och korrupt. Fy fan!!

  Ja, som någon ovan skrev, det säger rätt mycket om den här Irene när hon gör detta valet att uttala sig.
  Undrar hur tankarna gick här….

   Ligger väl helt i linje med förväntningarna på henne dvs noll

    På något vis säger det rätt mycket om personen i fråga – hon måste ju BARA ha ja-sägare runt sig och skickat iväg alla som vågat se saker annorlunda.

    För annars borde ju någon (kan man tycka) annan anställd i henne närhet stoppat henne från den här ”intervjun” .

    Ja, har 0 förväntningar på både henne och Margaux och de levde båda upp till det.

   Nyckeln är ju Sara Persson, nu på redgert comms, tidigare pressansvarig hos svenonius.. Svågerpolitik kanske det inte kan kallas, men fan bra nära..

    Dessutom flickvän till Hanif Bali.

     Nej.

     Stämmer inte.

     Balis flickvän heter Linnea och är nuvarande pressekreterare hos Svenonius.

  Pinsamt desperat!

  Inte ett dugg förvånad, hon borde avgå, gräver bara sin grav djupare.

  Nina är gravid! 😊😊

   Hoppas hon får en barnmorska som hjälper henne då…

   Jobbigt för Annica, såg att hon avföljde nina

    Förstår att det måste vara jobbigt att inte kunna få barn så lätt som andra och behöva genomgå IVF. Men att avfölja andra bara för att de blir gravida?! Jag hoppas verkligen att det ligger nåt annat bakom annars kan hon ju inte vara ute i samhället.

     Man är i sin fulla rätt att avfölja konton som gör att man mår sämre. Att du däremot anser tvärtom säger mer om dig.

      Om hon inte klarar av att andra blir gravida så måste hennes liv vara ett rent helvete.

  Orättvis och irrelevant kritik tycker jag. Margaux är den hon är dvs en influencer. Man kan diskutera och kritisera svenonius som väljer att exponera sig hos en influencer. Men inte lägga ansvaret för det hos influencern.

   Va? Skulle influencers vara frikopplade från ansvar för sina egna handlingar bara för att de är, ja, influencers? Nä.

    Men vad margaux gör är ju inte fel för en influencer. Hon kan och får bjuda in vem som helst utan att leka agendajournalist (det här gillar jag inte heller med haveristernas kritik- de insinuerar att influencern borde låtsas eller försöka ha nåt sorts public service perspektiv vilket jag absolut inte tycker de borde försöka sig på- det är ju självklart inte deras kompetens). Det är Svenonius som ansvarar för hur svenonius hanterar medier och vem hon intervjuas av offentligt- det kan man omöjligt lägga på influencern.

     Som influencer måste man väl ha en hjärna att använda för att avgöra vad man ska sälja? Om Margaux får tillräckligt betalt, kränger hon då SD-propaganda om att invandrare ska utvisas? Vänster-politik om att alla företag ska förstatligas? ”För det är hennes jobb som influencer”. Att hon tar det här jobbet att stryka Svenonius medhårs kan ju bara innebära att M tycker förlossningsvården är kanon och att de kvinnor som jobbar inom den har det jättebra, och Svenonius ska ha tack?

    Det är det väl ingen som påstår dock. Problemet är att folk i det här fallet förväntar sig att en influencer i sin yrkesroll ska agera någon form samhälleligt språkrör, vilket de inte är och aldrig kommer bli. Politikern ska däremot vara det, och ta sitt jävla ansvar.

   Hållet med. Visst är det tråkigt i sig att Margaux inte passar på att utnyttja tillfället till att sätta press på Svenonius, men att vara besviken över att hon inte gör det är att ha alldeles för höga förväntningar på en i sammanhanget ”simpel påverkare”. Influencers är konsumtionshetsare och mer än så är de inte i slutändan. Svenonius är folkvald politiker däremot och henne kan och bör man förvänta sig väldigt mycket mer av. Skulden ligger hos henne och hon borde skämmas.

    Dietz borde haft tillräckligt med hjärna att fatta att hon inte är rätt person att intervjua Svenonius. Men det är väl just det som är problemet, hon saknar intelligensen att inse sina egna begränsningar. Svenonius framstår mest som feg och desperat som duckar för seriösa journalister för en ladidi ladida fika med Dietz. Svenonius avgå självmant så besparar du dig själv förnedringen av att bli utburen.

     Ja det tycker jag att Dietz också borde ha haft. Men jag förväntar mig inte att hon ska ha det, för hon är en influencer och saknar därmed journalistisk kompetens. Dessutom har hon mig veterligen ingen högre utbildning som har drillat henne i att vara ifrågasättande och kritisk. Egentligen förväntade jag mig inte mer av Svenonius heller försatt jag saknar allt förtroende för henne, men i hennes yrkesroll ska man kunna och bör också kräva mer.

      Nej, tror tyvärr inte att det är Margaux som är hjärnan här. Hjärnan finns hos redgert comms, nämligen hos Sara Persson, som tidigare var pressansvarig hos svenonius.

       Det förklarar en del.

      Jag förstår vad du menar men någonstans har man som individ ett eget ansvar att inse sina egna begränsningar. Det är en överlevnadsfråga. När Dietz fick frågan om hon ville intervjua Svenonius borde hon redan där sagt nej jag är inte journalist och min arbetsbeskrivning innefattar inte samhällsbevakning.

       Men är inte problemet still stor del att Svenonis tackat ja till intervju med Dietz, men duckat andra, ”seriösa” intervjuer? Det kan ju inte Dietz ta ansvar för eller veta, vilka andra som får en intervju.

        Exakt.

        Det finns två sidor på myntet. Svenonius borde tackat nej, rent moraliskt, men varför skulle hon göra det när hon får chansen att framställa sig i en bättre dager genom att bli intervjuad av en influenser som hon kan påverka till sin egen fördel? Det är vad politiker gör.
        Margaux borde insett sin egen begränsning och att hon inte har kapaciteten att intervjua Svenonius. Och hon kanske också gjorde det men struntade i det för hennes syfte är att synas. Ändamålen helgar medlen.
        Resultatet blir att båda, Dietz och Svenonius blockerar människor som kan bidra till en lösning, vilket är vad som händer när två opportunister möts under falsk flagg.

  Det bästa vore om influencers inte blandade sig i politik överhuvudtaget med tanke på den makt de besitter, om det inte är så att de har ett brinnande intresse för politik.
  Vi lever i ett samhälle idag där många inte har intresse eller kunskap kring mycket av de stora frågorna i samhället. Det är en farlig utveckling som gör oss lättpåverkade av influencers. Den information vi får idag kommer mycket via sociala medier istället som förr när fler tittade på nyheterna varje dag och läste dagstidningen.

  Om influencers ska hålla denna typen av intervjuer krävs det att de brinner för ämnet och är pålästa nog att kunna ställa den person de intervjuar mot väggen.
  I detta fallet vet jag inte om M var det med tanke på att jag inte orkar se intervjun i sin helhet.

   Om bara flunsorna kunde hålla sig till det som de klarar av, att visa upp krimskrams och kletsmet och låta den verkliga världen sköta sig själv.

  Är någon förvånad? Dessa människor har lagt all sin tid på att skapa luftslott och enbart bli kända genom att konstant se snygga ut, dela med sig av relativt vardagliga saker som dock är relativt ouppnåeligt för gemene man? Varför tror man att de ska göra något vettigt?

   Och alla dessa samarbeten till förbannelse 😴 fattar att det är så dem får in pengar men ändå såå tröttsamt. Varenda pryl/resa/aktivitet är spons, samarbeten. Såklart alla prylar etc är ”sååå magiska” då, hade en annan tyckt också om man fick betalt för det 🙄 inget blir ju genuint tillslut, inget känns äkta utan allt bara signalerar ”köp, köp, köp” 😴😴

  Maken till feg politiker får man leta efter. Säger nej till granskande journalister och sätter sig i en soffa med en fjant-influencer. Säger allt om Svenonius som politiker och moderat. Och Margaux, som ”står på kvinnornas sida” fjantar med och stryker IS medhårs när hela förlossningsvården kraschar, barnmorskor och sköterskor går under av mental och fysisk påfrestning, blivande mödrar oroar ihjäl sig, får föda i korridorer och t o m förlora ett barn. Samtidigt som kärringjäveln är stolt över att region Sthlm går flera MILJARDER i plus. En skam är det och Margaux borde skämmas för vad hon säljer sig till.

   Verkligen! Hoppas kärringen ryker vid nästa val. TÅL HENNE INTE!

    Here here!

  Fast det är inte Margeaux roll att försöka vara journalist och granska. Det ställs så otroligt märkliga krav på influencers. Aldrig gör de rätt. Journalister är ju utbildade för syftet. Hon är det inte.

  Lägg pressen på den skattebetalda och förtroendevalda politikern istället.

   Tillägg: Camilla hade kunnat förvalta den makt hon för närvarande innehar, i egenskap av influencer med många följare.
   Hon hade kunnat göra så mycket med den.Så mycket makt, och vad gör hon med den?

    Jag brukar tänka just det varje gång jag ser ett inlägg om bebisar. Camilla, du har ju jobbat upp en så stark plattform: gör något mer med den istället för att slappa i soffan med en räkmacka.

     Rom byggdes inte på en dag. 😉

   Margaux borde för i helvete fatta att hon inte är journalist. Eller är det för mycket begärt tycker du? Det är uppenbart att Margaux är en influenser på dekis som börjar att bli mer och mer desperat. Ingen av hennes senaste satsningar har blivit annat än fiaskon. Hennes kassakossa satte barnets pappa stopp för och nu greppar hon efter halmstrån.
   Vad ställs det för krav på influenser menar du? Jag tro ingen med skallen påskruvade iallafall förväntar sig att influensers ska göra samhällsnytta. Men ändå bestämmer sig Margaux för att intervjua Svenonius om förlossningskrisen. Det är Margaux som tar på sig rollen och kritiken ligger dessutom på Svenonius som tackar nej till journalister och ja till en influenser. Svenonius är inte dummare än att hon fattar att det är en lallig influenser som hon lätt tuggar i sig och spottar ut.

  Det är många som blandar ihop kommunal och regional politik. I kommunen heter det finansborgarråd, i regionen heter det finansregionråd. Svenonius är alltså finansregionråd. Snälla, håll isär, folk behöver inte bli mer förvirrade kring den frågan.

   Tror att du tar miste på folk som bryr sig och de övriga 98,6 procenten av samhället.

  Jag ser att flera redan skrivit samma sak – men det blir konstigt att lägga det här hos M. Hon är inte journalist och hade hon varit en (eller varit utbildad, eller visat tendenser att vilja bli en) så hade hon aldrig fått mötet. Det här ätningen en intervju utan just ett möte. Ett möte som -om någonting- kan få unga tjejer att tycka att politik är lite häftigt kanske, men inte mer än så.

  Man kan inte begära att alla människor skall ta alla strider hela tiden. Man kan inte begära att alla skall utnyttja varenda möjlighet de får och omvandla det till något positivt. Man kan tycka vad man vill om M, såklart, men hon hämnd ändå som att hon gör sitt bästa för att sprida en positiv energi och engagerar sig i sådant hon tror på. Folk här inne klagar alltid på att det är för mycket yta hos alla influensers – men där går M emot en hel del och skapar oftast kontent osminkad, tillexempel. Jag har aldrig sätt någon kroppshets på hennes kanaler och jag tycker inte hon verkar resa sådär överdrivet mycket. ”Som vem som helst då” kan man tycka och ja – men jag tror det är tuffare att vara sådan inför alla dessa följare. Dessutom hade vi inte krävt av ”vem som helst” att läsa på och ställa tuffa motfrågor i en liknande situation.

  Skall vi kritisera influenser (eller andra) så gör det när de misslyckas med den roll de tagit på sig, och inte när de misslyckas göra det arbete du anser de skall göra. Kritisera reklam märkningar och samarbeten som inte håller, kritisera det ohållbara i sättet de konsumerar på etc. Men man kan inte förvänta sig att de konstant skall använda ”sin makt” för något bra – för då hade de aldrig gjort något annat.

   Problemet som flertalet mer modesta och nyanserade människor påpekar är att ämnet för mötet är förlossningsvården och Dietz själv säger sig ha ett brinnande intresse för ämnet. I ljuset av detta blir hennes slätstrukna testund med Svenonius en ögonbrynshöjare, eller som en SvD journalist skriver; BB-kris blir rekvisita hos Margaux Dietz.
   Inför valet 2018 träffade Dietz alla partiledare som hon intervjuade. Här var syftet glasklart, att hennes följare skulle få möjlighet att träffa politikerna i ögonhöjd. Ett i mitt tycke bra initiativ.
   I fallet Svenonoius däremot har hon fattat helt fel beslut. Att hon inte har kapaciteten att debattera samhällsfrågor visar denna intervju allt för tydligt. Nu väntar jag på den utlovade intervjun med oppositionsfinansregionsrådet Aida Hadzialic. Den behöver bli av för att göra lite damage control och vända Dietz flopp med Svenonius.

    Hur hade du betett dig? I samma situation?

     Antagligen hade jag inte valt att genomföra någon av intervjuerna. Men om jag hade valt att genomföra intervjuerna hade jag börjat med Aida. Sen hade jag försökt att prata med någon av barnmorskorna från uppropet för att avsluta med Svenonius.

  Ta bort genetiv-s på Margaux. Inget ’s’ efter ett ’x’.

   Fast om du nu ska peta i det där, så borde du väl påpeka att det i stället bör vara en genitiv-apostrof?! Typ ”Andreas’ kläder var smutsiga”.

   Vet att ingen använder den här möjligheten längre (inte ens journalister 🤪), men ändå; alltid kul att folkbilda lite!

    Genitivapostrof i svenska? Bindestreck för sammansatta ord? Kul!

     Dunder-mycket ku-l!

     Ja, genitivapostrof i svenska. Inget konstigt! Dvs i stället för genitiv-s:et. Vi skulle ju aldrig tycka att det kändes språkligt rätt att skriva ”Anna kläder var smutsiga” (dvs utan genitiv-s:et) utan vi vill ha det där genitiv-s:et. För alla namn eller företeelser som slutar på ”S” så är vi dock villiga att hoppa över det som behövs för att markera genitiv. Det vill säga, vi tänker att namnets sista bokstav ska vara samma sak som genitiv-s. Vilket är fel om man ska vara petig.

     Konstigt i mina ögon, men ja ja, jag fattar att språk och språkbruk förändras…

     Men för att vara tydlig. Jag menade ju naturligtvis inte att det skulle vara en apostrof som i engelskan, dvs en apostrof som därefter åtföljs av ett s. Apostrofen är i stället för det S som uteblir pga att namnets sista bokstav redan är ett s.

     Haha, jag vet att typ ingen bryr sig men ja, någon gång ska man väl få skriva även det ingen bryr sig om.

  Så vidrig som Svenonius är, är det ju knappast förvånande att hon ställer upp på en ”intervju” av Margaux istället för en journalist. Det säger väl egentligen allt om hur oseriös människan är. Moderaterna har styrt Stockholms landsting i 16 år. Det är henne vi ska tacka för bbkrisen och miljardnoterna till konsulterna på nya Karolinska och att akutsjukhusen går på knäna. De är inget annat än beräknande ideologi bakom detta.

   När det kommer till sjukvård, och även skolan, är det primärt en fråga om inkompetens. Våra politiker driver frågor utan att lyssna på sakkunskap och fokuserar på det som ger klirr i den egna fickan eller den egna ideologin och övertygelsen. Tyvärr finns inga partipolitiska undantag alla är kålsupare. Det är individens valfrihet som får styra till förmån för vad som ger ett tryggt samhälle.
   När det kommer till Svenonius specifikt så är hon genomrutten och borde förvisas till en stuga i skogen och hållas helt isolerad från omvärlden.

  Hela Sverige ser på medans Maggan desperat fortsätter greppa efter halmstrån för att hålla sig relevant……. Men Haveristernas kritik här är helt missriktad. Den som förtjänar kritiken är bara Svenonius. Så klart Maggan inte säger nej till en intervju med den som är mest på tapeten just då. Precis som hon förmodligen gärna hade velat ha en intervju med Magdalena Andersson idag. Det kan man ju förstå. Hon får inte exponera A längre och Sean sprack det med snabbare än kvickt så nu kommer hon springa på allt hon kan! Hoppas hon har varit snäll på sin uppgång för samma människor står vid sidan och ser hennes fall nu….. Allt hon gör floppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *