Vi kan aldrig prata för mycket om det här.

Det här meddelandet skickades till en influencer som använder sitt barn i praktiskt taget alla sina inlägg – redaktionella som reklam.

Jag börjar mer och mer luta mot att jag faktiskt inte tror att dessa influencerföräldrar överhuvudtaget reflekterat över hur de använder sina barn. Möjligtvis kan resonemanget låta lite så här:

”Alla gör det och varför ska jag inte kunna tjäna pengar på mitt barn?”

OM man använder sitt barn på det här viset – kan det vara mer okej om man förklarar att det är ett medvetet och genomtänkt beslut, där pengarna som barnet genererar sätts in på ett konto? 
Barnstjärnor har funnits sedan urminnes tider (typ) och är ingenting unikt för sociala medier.
Däremot så har många av dessa ”traditionella” barnstjärnor hunnit växa upp, där konsekvenserna av  föräldrarnas val för sina barn blivit tydliga.

Generellt verkar många av dem må ganska dåligt – Lindsay Lohan, Amanda Bynes, Britney Spears och  Macaulay Culkin. Så klart ingenting en förälder vill se för sina barn, och ändå kan det bli resultatet av föräldrar som exploaterar sina barn.

Kan samma sak hända exploaterade ”influencerbarn”?

130 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vad säger influencern själv? Ställ frågan, gräv litet.

  När man nyligen fått barn är man ju med barnet typ hela tiden så det är väl inte så konstigt att det kommer med även i reklam. Tror inte att de medvetet tjänar pengar på sina barn utan mest har med dem för att man är med barnen typ jämt.

   Kan låtsas som det alla fall.

   Självklart vet influensers om vad deras jobb är.

   Nä, det är bara att titta på hur följarskaran växer så fort någon delar med sig av att den är gravid. Om man jobbar med sociala medier har man koll på sina siffror och det är bara att gå in på valfri mammainfluencers instagram för att se att bilderna på barnen alltid får mer likes än andra bilder. Det är absolut medvetet.

   Då tar mamman inte ut föräldrapenning då?
   För man kan ju inte jobba, dvs göra reklam eller sk samarbeten, samtidigt som man uppbär föräldrapenning.

   Nej men nu, du skojar? Öppenbart är att man tjänar pengar på de.
   Det lät som en av dem sämsta ursäkterna jag hört.
   Jag måste amma om 10 min, så hon var tvungen at vara med på en bild för pampers😂

  Man kan inte prata för mycket om frågan men samla då ihop olika svar från olika influensers så får man en bättre överblick, inte bara ett meddelande utan svar.

  Tycker verkligen inte man har rätt att veta och ifrågasätta allt som läsare. Det här är ju ett riktigt bra exempel på en fråga som inte känns helt välmenad. Jag hade inte svarat på den här typen av frågor. Each to their own. Du vill inte visa bilder på dina barn (inte jag heller) men andra vill.

   Berätta gärna vad du tycker är lämpligt att ifrågasätta och när du ändå håller på, vilka har rätt att ifrågasätta.

    Är väl upp till var och en vad man väljer att svara på och vad man tycker är lämpliga frågor ☺️ Så ganska svårt att ge exempel.

     Precis så men Sara verkar ha nått slags facit och det var det jag var nyfiken på.

      Har man inte alla sitt eget facit när det kommer till vad man svarar på och inte?

    Men snälla, läs igen! Jag menar att man inte har automatisk rättighet att veta allt man Frågar en person man inte känner på internet.

     Normala personer förstår precis vad du menade.
     Men personen som ifrågasatte dig är av samma typ som inlägget handlade om, bara ute efter att tjafsa och medvetet misstolka.
     Inget att lägga energi på.

  Jag tror vi kommer se fall med bekymrade äldre influenserbarn, ja. Att föräldern, den som ska skydda en mot allt, exponerar och tjänar pengar på en, sätter sig säkert mentalt på någon nivå. Visst, vissa gör det bättre och mildare än andra, men kärnan av contentskapande är ju där och skulle potentiellt kunna så frön av osäkerhet i ett barn.

   Kan inte låta bli att tänka på Katrin och Bingo,de måste nog vara några av de värsta när det gäller att exploatera sin barn.Det går knappt en dag utan att de gör reklam för cleaneating och annat.Har sett att pojkarna börjar bli mer och mer besvärade av att alltid bli filmade.

    Instämmer. Och Bingo gör dagligen reklam för olika grejer, bl a för en dryck i läskedrycksburk, som om den är en del av hans vardag. Men aldrig har jag sett inläggen vara reklammarkerade.
    Tror dessa reklam – samarbeten står för en stor del av hans försörjning.

    Jag vill inte ens att mina barn ska spela fotbollsmatch mot deras.
    Låter kanske hårt, och jag vet inte vilken klubb de spelar i (men betvivlar att det är hemligt.)

    Dock skulle min son känna igen KZ från cleaneatings granola, vi köper den ofta för han älskar den.

    Gillade pappapappadotter från början, men nu är det bara barnen i alla bilder och i många samarbeten.

   Tror som du. Och även om så inte blir fallet, så utsätter man barnet för risken. Därför bör man låta bli. Behandla Inte barnet som en ägodel, utan en individ som förtjänar respekt. Någon med integritet.

  Kan typ inte fokusera på själva frågan, stör mig på så mycket 😅 ”inget hat”, ”ha en trevlig första advent” osv.

   Jag förstår att personen började med ”inget hat”. Hon hade en ärlig undran och ville undvika hat-snacket som alltid uppstår när folk inte kan hantera kritik.

    Kändes verkligen inte alls som personen frågade i välmenande 😅

     Oavsett detta fall så är det en ganska vanlig strategi att gapa HAT så fort man får jobbiga frågor som offentlig person.

     Dessutom säger det en del att personen tog en screenshot och skickade in hit 😅

     Det är ju ingen nyfiken fråga heller, utan snarare en uppläxning förklädd till en fråga.

     Frågar gör man när man undrar och vill lyssna på svaret, inte när man vill tala om för någon vad som är rätt.

     Sen kan man tycka vad man vill i sakfrågan, men håller med om att det är ett störigt beteende att försöka förklä kritik i massa annat dravel.

     Det är som att avsluta en hetsig diskussion med ”Ha en fin dag!”. Lägg ägg alltså…..

   Ja, verkligen passivt aggressivt. Samma som när folk önskar en bra dag här inne efter att de haft en otrevlig diskussion med någon.

  Vilket irriterande meddelande

  Tycker nästan det blir läskigare om spädbarnet och sen upp i ålder får lön och alltså per definition jobbar.
  Helt plötsligt är barnet i tjänst- ofrivilligt- och är med på happenings yrkesmässigt och inte för att barnet vill

  Ja, jag drar det till sin spets givetvis, men jag tycker inte barn hör hemma på bild eller annan visuell media som kreti och pleti kan lägga tassarna på.

  Gränserna suddas ut, en strandbild här, lite frukost på sängen i bara linne där, lite bada badkar filmer och så vidare och så vidare…..

   Tycker du även att vi bör förbjuda att ha med minderåriga i spelfilm då? För de rör väl visuell media, om man ska våra så strikt.

   Jag tänker snarare att det ska styras upp, precis som filmbranschen gjort, där man gjort det svårare för föräldrar att tjäna stora pengar på sina barn bland annat genom att se till att pengarna tillfaller barnet och noga reglerat att barnen inte ska jobba för mycket samt att det ska finnas personer som bevakar barns rättigheter .

   Någon kampanj hit och dit är väl skit samma, men särskilt när man kommer in på vissa internationella konton kan man se att det finns barn som jobbar. Arnold är väl det närmsta vi haft här tror jag, där han utgjorde själva magneten i alla videos?

   Det andra som oroar mig är föräldrar som delar gränslös info om sina barn. Här tycker jag också man kan tagga ner fokus på ”visuell media” lite för det går utmärkt att hävda ur sig allt för mycket om barns kompisproblem, diagnoser och uuuunika intelligens utan att t ex ha delat en enda bild. Skulle också säga att det är fler än influencers som har det här problemet, allt för många föräldrar har inga spärrar för att i princip citera sina barns journaler i jättestora öppna kommentarfält, typ Aftonbladet. Vilken jävla mardröm om ens mamma skulle sitta och diskutera hur mobbad man var offentligt (nej det är inget fel att vara mobbad, men den infon tillhör barnen…).

    Men i en spelfilm spelar ungen en roll. Väldigt långt från att bli filmad i sitt privatliv av någon som ska värna om din integritet.

    Har inte skrivit något alls om att förbjuda något så vet inte vad du fick det i från??

    Jag tycker faktiskt att barn i film också borde begränsas kraftigt. Gör ett bra cgi- barn istället liksom. Barn ska varken arbeta eller exponeras.

  Även om meddelandet är passivt aggressivt så är det i sak en bra fråga. Enligt FNs barnkonvention pkt 16 har barn rätt till ett privatliv. Att då blir exponerad på en förälders sociala media är knappast att respektera den rätten. FNs barnkonvention blev lag i Sverige för nått år sen. Det är helt galet hur människor exponerat sina barn och vidrigt att tjäna pengar på dem. Blir lika mörkrädd när jag läser kommentarer som bortförklara beteendet.

   Fast att få sin bild delad online några gånger i veckan eller ens varje dag betyder ju inte att barnet inte har ett privatliv. Typiskt att dra lite för vilda paralleller här :p tvivlar på att FN menade detta när de beskrev den här delen av barnkonventionen

    Att en förälder delar bilder är väl direkt definitionen av intrång i barnets privatliv? Vi har lagar som säger att du inte får lägga upp bilder på folk utan lov. När det gäller barn är det vårdnadshavaren som är beslutsmässig. Att flera länder skärper lagen kring hur barn får exponeras säger en del. Vi var i Sverige väldigt sena på bollen när det kommer till barnkonventionen och det som avses är att barn har rätt till hela sitt privatliv plus en massa andra saker.

     Intressant och bra! Det har jag missat helt. Vilka länder är det?

      Frankrike tex

   Alltså, Kungafamiljen borde vi ju börja granska först då. Eller vad säger du?

    Varför skall de ”granskas” först och inte ifrågasättas samtidigt som alla som inte efterlever konventionen?

    Hur tänkte du där?

    Kungafamiljen? Har ingen aning om hur de barnen är som personer till att börja med. Är väl bara några bilder per år vi får ta del av.

     Lite fler än några är det väl iofs, snarare några hundra om året på typ Estelle.

     Men det är ju ett bra exempel egentligen på barn som där deras liv upplevs privata trots att de exponeras mycket på foton. T ex exponeras de bara i positiva, ordnade sammanhang och extremt sällan i det egna hemmet. Vi vet heller nästan inget om dem som personer.

     Vissa influencers är ju lite åt det hållet, typ Ebba von Sydow?

    Nej vi gör så här Sara F du ger mig konkreta exempel med tydliga hänvisningar där Madeleine, Philip eller Viktoria berättar om sina barns sjukdomar, tillåter bilder på dem där de sover eller är lättklädda. Gör samarbeten med företag som säljer barnprylar tillsammans med sina barn. Det skulle sälja bra det vet alla.
    Så upp till bevis nu Sara F.

     Nej de gör dem ju inte. Men det blir väldigt mycket en bedömningsfråga / godtyckligt om man ska säga om kungabarnens ”rätt till ett privatliv” tillgodoses eller inte. Man kan som du argumentera för att ja, för de exponeras inte i hemmet osv. Men också nej, eftersom de fotograferas hela tiden och det skrivs spaltmeter om dem i vissa tidningar. Hela Sverige vet vad de heter och hur de se ut (nåja).

     Vilket också visar att barnkonventionen som lag är ganska tandlös som lagstiftning eftersom den är så fluffig. Vilket väl också var kritiken när den gjordes till lag. Inte har exponeringen av barn minskat sen lagstiftningen kom heller.

      Lagen är tandlös för att man bara tagit konventionen rakt upp och ner och inte inarbetat budskapet i den existerande lagstiftningen. När det kommer till biologiska barn är Sverige förvånansvärt slapphänta och gör väldigt konstiga prioriteringar. Influensers utgör ett mindre problem. Mycket värre med våldsamma män som har visitationsrätt med sina barn.

       Visitationsrätt??

       Besöksrätt heter det. Visitation är när man kroppsvisiterar någon för att hitta gömda vapen eller droger.

     Kungafamiljen är ju skattefinansierade, med mycket liten möjlighet för föräldrarna att hålla barnen privata eftersom de har ett offentligt uppdrag.

    Har aldrig sett kungabarnen fotograferade när de sover, är sjuka, har aldrig läst föräldrarnas berättelser om när de mobbas i skolan eller kommer ut som gay eller vad de har för toalettrelaterade problem…

    Kungabarnen är ju superskyddade i jämförelse med gemene influencerbarn. Det gör det inte rätt att de exponeras dock, men liknelsen faller tyvärr.

   Ring fn

  Det finns ju absolut problematik inom detta område. Speciellt när influencers kanske delar med sig sin barns kanske intimare grejer, eller gör sig roliga på barnets bekostnad. Jag tänker bara att då måste vi förbjuda all reklam på barn. Lindex, H&M eller vilket som helst företag som säljer kläder borde ju då inte heller få använda sig av barnmodeller. Speciellt inte då småbarn som inte kan ge samtycke?! Jag har persnoligen ingen åsikt i detta men reklam är ju reklam. Influencer eller företag.

  Enormt störande fråga, extremt passiv-aggressiv.

  Skulle inte svara personen alls, då jag inte för en sekund tror att personen kommer nöja sig med ett svar utan bara är ute efter tjafs/bråk.

   Men diskussionen är intressant oavsett.

    Inte det minsta.

  Det här är inte för att vara en språkpolis men hade inte meningen ”Jag börjar mer och mer luta mot att jag faktiskt inte tror att dessa influencerföräldrar överhuvudtaget reflekterar…” varit mer korrekt om man skrev ”Jag börjar mer och mer luta mot att jag faktiskt tror att dessa influencerföräldrar överhuvudtaget inte reflekterar…” Någon grammatikexpert här ikväll? 😅

   Nja tycker första lät mest korrekt 😅

   Definitivt mer korrekt. Men jag är inte i tjänst som lärare i svenska såhär på kvällstid så därför lägger jag ingen energi i att reda ut vilken som är den mest korrekta formuleringen…

    Men vadå ”mest korrekt”? Båda är väl korrekta? Hur kan något vara mer korrekt om båda är korrekta?

    Lägga energi i eller lägga energi på? 😉

   Säger man inte luta åt något istället för mot…? Mot är väl mer att man lutar mot en vägg medan åt passar bättre att säga om åsikter eller idéer…? ”Det lutar åt att vi ställer in omröstningen” och ”här står jag och lutar mig mot en vägg”. Eller har jag fel???

    Jo 😂

   Båda är fel, det heter ”luta åt” inte mot, man lutar mot en vägg.

   Vad som definitivt är fel är alla radbyten utan nytt stycke; det irriterar mig orimligt mycket i alla texter på denna blogg 😅

   ”Inte överhuvudtaget reflekterar” skulle jag skriva

  Jag tror inte att de känner att de ”exponerar barnet” för att deras egna liv redan är så exponerade att gränserna suddats ut. Det är väl lite som med allting tänker jag; man tänjer och tänjer tills det där sista klivet inte blir så långt.

  Sedan med de kändisar du nämner.. Var inte den generationen lite först och försökskaniner? Det känns ju som om vi har haft flera barn stjärnor efter, som alla Harry Potter skådisarnas tillexempel, som arbetade under väldigt ordnade former?

   M håller med. Det finns ju också positiva exempel på barn som har klarat det väldigt bra trots tidig exponering.

    Jag tror att vi kommer skratta åt dessa diskussioner om x antal år.

  Att ”alla andra gör det” är bara en patetisk bortförklaring och ett väldigt bra exempel på hur icke ansvarstagande de influencers som gör det är.

  Hmm.. Jag trooor att eftersom arbetet görs hemma så tror jag inte man tänker att det är ett ”jobb” på det viset. Alltså barnet utsätts inte för att sättas i en kontorsstol och ska sitta o knappa på en dator i 8h, eller springa runt på ett sjukhus osv. Men det är bara en tanke, att det kanske inte känns som ett jobb på det viset och därför har man med barnet.

  Sen blir jag osäker – men lär mig gärna – om man är influencer och lägger upp 5 bilder på barnet på en dag. Vad spelar det för roll om en av dom är samarbete? Alltså jag blir gärna klokare 🙏🏽 Exponeringen av barnet är ju redan stor.

  Sen vad jag personligen tycker är en annan femma. Tycker att de exponerar sina barn oerhört mkt. För mkt. Men om det är den personen jag tror det handlar om, så ser det åtminstone aldrig ut att vara några jobbiga situationer (kan såklart inte prata för barnets känslor, utgår från bilderna). Väldigt harmlösa bilder. Hittade nåt konto igår som la ut bilder på sina stora barn sovandes med öppen mun osv. Fy fan 😳 Eller som hon som la ut sitt bajsande barn. Eller de som är inlagda och med slangar överallt osv. Usch såna konton scrollar jag förbi, så himla utlämnande.

  Det jag funderar på är vilken bedömning Försäkringskassan gör. Tar influencern ut föräldrapeng samtidigt som hon jobbar med olika samarbetspartners? Tror inte det är tillåtet. Antingen är man föräldraledig eller så jobbar man.

   Man redovisar väl sina inkomster osv för dem. Är ju inte så att man bara automatiskt får föräldrapenning. Så tror nog de har koll på detta. Är ganska tydliga formulär man får fylla i

    Tyvärr tror jag inte de har koll alls. Reglerna för egenanställda som influensers räknad som är inte helt tydliga.

     Du tror ja. Du kan vara föräldraledig 25% tex. Eller 75%. Det är alltså inte antingen eller.

   Fast de kan ju välja att ta ut föräldrapenning de dagar de inte jobbar, likt många förvärvsarbetare gör. Jobbar mån, FP tis-ons osv. Sen kan du ta ut föräldrapenning del av dag, jobbar 4 timmar och tar ut FP 4 timmar, beroende på hur många timmar som deras SGI är baserad på. Eller så tar de helt enkelt inte ut föräldrapenning.

    Blev fel på de och dem inser jag nu.. Jaja, orkar inte.

  INGEN i min släkt lägger ut bilder på sina barn.

  Vi jobbar alla inom samhällsnyttiga verksamheter och ser mycket av Sveriges baksida. När man väl SETT hur en oskyldig bild på ett barn kan hamna i fel händer så är det svårt att få det ”osett”.

   Duktiga ni är 🥳🥇

    Du fattade inte poängen va? Handlar knappast om att vara duktig. Läs igen.

    Om du tycker vi är duktiga så hoppas jag att du gör på samma vis, om det är aktuellt.
    Det är liksom ingen godhetstävling

   Har inte ni som jobbar i samhällsnyttiga verksamheter (vad är det ens?) låsta konton?

    Jag har inte det nej.

    Ett låst konto betyder noll och ingenting.
    Du skall ALDRIG lägga ut något på internet som du inte vill dela med hela världen.

    Nej, det handlar inte om konspirationsteorier, utan mer att du aldrig kan ha koll på vem och vilka personer dina vänner visar dina bilder för. Du har aldrig full kontroll över en bild du lägger ut, och har man alltid det i åtanke så är det såklart lugnt.

     Det är ungefär samma människor som följer mitt låsta konto som skulle kunna passa mitt barn. Det har väl i alla tider funnits vuxna som utnyttjat barn men om en utgår från sitt sunda förnuft (exempelvis låst konto, endast vänner som följare) tänker jag att det är värre att utgå från att varenda människa i ens närhet vill exploatera ens barn.

      Lägg ALDRIG ut information på sociala medier som du inte kan tänka dig att dela med alla.
      Enkel regel att följa.
      Och nej, ett privat konto är faktiskt inte en garanti.

   Ja, det är det jag är mest rädd för, att man inte har koll på var bilderna kan hamna.

   Vad är samhällsnyttiga verksamheter?

    Kanske fel benämning av mig – jag vet inte – men för mig är det verksamheter som inte är vinstdrivande, kommunal verksamhet, socialtjänst, blåljusverksamhet, skola, vård osv. (de som inte är privatiserade då det vill säga)…

  Enkelt, sluta utnyttja era barn för pengar och likes! 🤬

  Inget inlägg om att Amanda Schulmans sminkpalett är en kopia av Caias? Har de samma fabrik? De använder samma PR byrå

   Ser ut som vilken palett som helst.

    Det ser inte ut som vilken palett som helst..

  Vissa influensers får använda sina barn i material men när det kommer till tex margaux och gabriella då blir det ett jäkla liv.

   Typ Underbara Clara som använder sina barn MASSOR utan att få kritik för detta.

   Helen Torsgården lägger upp allt kring hennes barn med

    Jag tänkte på detta ämne idag när jag såg hennes vlogg. Vet att hon någon gång nämnt att barnen inte förstår att filmandet är ett jobb, utan mer att de verkar se det som att hon bara filmar. Idag när jag kollade på vloggen så gnällde hon lite över barnen. Inte på ett elakt sätt, utan mer som föräldrar kan göra ibland när föräldralivet är slitigt.

    Men då reflekterade jag över om hon någon gång hyllar barnen och kunde inte komma på att hon gör det. Det ju mest en dokumentation av deras vardag. Så när de blir stora nog att se vloggarna, så är det isf en väldigt onyanserad bild de får se, vilket jag själv hade tyckt varit jobbigt.

    Dessutom så tycker jag att hennes vloggar är lika bra utan barn (till skillnad från ex. Margaux), så förstår inte ens varför de ska vara med.

   Lady Dahmer som skriver om en elvaårings och en trettonårings sexualiteter och upplevda könsidentiteter… snacka om gränslös förälder.

    SVT kör ju också en dokumentär programserie för barn om en typ femåring som är trans. Vetetusan om jag tycker det är etiskt.

   Sanne Alexandra där dottern utgör typ 90% av hennes content

   Caroline Kejbert (Bondeparet)

   Ja, kan du inte fortsätta med granskningen av detta, Camilla, så att fler slutar exponera sina kids?

  Börjar inte allt med influencers/levande reklampelare att kännas omodernt och lite korkat? Uppfixade personer som putar med allt som går och kränger allt som ger betalt.

   Jo och uttjatat och tråkigt, bläddrar alltid förbi all reklam på stories.

  Fortfarande förvånad över att Helen Torsgården kommer undan med att exploatera sina barn. Jag tror inte att de kommer att tycka det är så kul sen när de börjar skolan och alla deras kompisar kan se dem i tusen videor på youtube. Barn är elaka!

   Ja men exakt! När de varit arga, när hon pratar om hur jobbiga de är, bråk, sjuka. Men det är väl för att hon har sitt (vad många tycker) ”mysiga” sätt att vara på och djuren osv

   Stor skillnad mellan influencers som har följare som tycker om dem (Underbara Clara, Torsgården, Beijer, LD) och influencers som har följare som stör sig på dem/ provoceras av dem (My, Anna Book, Tingelinn, Gabriella Joss osv )

    Sant! Förstår dock inte varför man följer nån man stör sig på

   Har avföljt henne pga det. Ser inget fel i att filma ett småbarn t vardags, men så snabbt det börjar bli mer personligt anser jag det okänsligt. ”Det är bara ett barn” ja, exakt därför. Skulle mina föräldrar haft en likadan kanal, o filmat mig likadant… även om d inte är jättejobbiga klipp, så skulle de ha haft påverkan mig. Särskilt om de på det tjänat pengar på mig.

    Eller som LD som låter sitt lilla barn skandera ”döda kapitalismen” eller vad det var. Snacka om att styra in barnet i en fålla. Kul om ingen sedan växer upp och vill rösta på Liberalerna, typ, när morsan har använt hen för att visa upp sina egn politiska åsikter.

  Om det är den personen jag tänker på tycker jag det är ännu mer problematiskt att hon vikt ut ”känsliga ämne” för barnet möjligtvis längre fram när hon blir stor. Då hon tidigare skrivit om att pappan inte ens kanske vet hon finns osv, inte ville ha henne och berättat allt om hur hon blev till osv. Sånt känns otroligt privat och att ungen dessutom ska blottas i varenda samarbete och inlägg blir liksom nästan ännu värre. Barnet är sedan hon låg i magen utblottad på alla sätt.

  Nått som stör mig är kvinnan som lade ut hela sin dotters kamp mot cancer. Otroligt personliga foton på dottern när hon kämpade för sitt liv. Och nu när barnet mår bättre så har hon helt gått in och majoriteten av inläggen är reklam. Slutat sitt jobb för att vara en influenser.

   Tänker du på janemarina?

    Ja precis.

     Förvånad över att det inte skrivs mer om henne. Totalt gränslös när det kommer till vad hon delar.

      Vår son blev svårt sjuk och jag har bara folk jag känner på min Instagram. Skulle aldrig dela en bild på honom där han låg svårt sjuk ens inför dom. Att ens göra dig inför tusentals okända personer är för mig helt oförklarligt.

      Jag brukar tänka att om jag delar denna bild. Skulle jag kunna stå på sergelstorg inför tusentals människor i samma situation ? Skulle jag kunna stå för det då? Skulle jag skämmas ?

      Att man delar roliga eller tråkiga händelser kan hjälpa folk , men man behöver aldrig lägga ut så kränkande bilder på barnen

      Jag tycker sjukhus borde börja med total förbud mot att man delar bilder på barn som vistas på sjukhus. Ett skydd mot barnen!

  Det kan ju också vara så att de som exploaterar sina barn så här är ”knasiga” dvs barnen är sårbara av genetiska skäl och ”on top of things” får extra mycket att bära…. föräldrarna är mer sugna på cash än att skydda sina barn för de förstår inte bättre…?

   Ja det tror jag också. Influencers som inte känner naturliga gränser för hur barn bör exponeras har själva ett avvikande beteende, sedan ska barn med deras gener hantera att bli exponerade sedan de var nyfödda…

  Min teori är att dom antingen har eller får en annan syn på sina barn längst vägen som gör att dom klarar av att sälja ut barnen på det viset. Att det känns okej. Alternativt att dom inte reflekterar över det. För tro mig, det är medvetet att visa baren mycket och inkludera dem i samarbeten. Självklart märker dom att inlägg där barnen syns får mer likes och kommentarer. Deras följare är intresserade av att läsa om familjeliv och barn. ALLTSÅ, dom visar mer av barnen för att det genererar mer pengar. Det är ett aktivt beslut oavsett om det är för att tjäna mer pengar eller om det ”bara blir så”, för att dom får mer positiv feedback av det. Men det MÅSTE kräva en annan syn och känslor för sina barn än vad vi andra har. Kanske utvecklas det med tiden, eller så är det där från början. Säkert olika för olika individer.

  Grejen är att föräldrar alltid samtycker åt sina barn, oavsett sammanhang. Säger inte att det är rätt att influencers tjänar pengar pån sina barn, men löjligt argument att barnet inte har samtyckt till det.

  Det jag känner mest oro för är den psykologiska påfrestningen som läggs på barnen och som jag misstänker kommer följa med dem som blir exponerade under många många år. Tänker att det inte kan vara hälsosamt att växa upp med en kamera i ansiktet som kräver underhållning. Minns att Arnolds pappa skrev något om det, att Arnold hade hoppat i soffan men slutat och skrikit att de måste göra en omtagning. Det är helt sinnessjukt att man tvingar sitt barn att i princip se sitt värde ligga i vad för content man genererar. Det är där min oro ligger, för jag tror att det är extremt ohälsosamt för barns mentala välmående. Barn är inte dumma, de fattar mer än vad man tror och de flesta barn förstår vad en ständig kamera i ansiktet betyder = när kameran kommer fram då har jag gjort eller sagt något av värde. Och för dessa barn som frekvent blir exponerade blir ju risken att man kommer fortsätta söka den där bekräftelsen, en form av bekräftelse som jag tror att ingen mår särskilt bra av i längden. Det kommer skapa prestationsångest, minskad självkänsla och ett beroende för mer exponering. Många influencerföräldrar försvara sig med att deras barn inte har något emot att vara med i youtubevideos och sånt, att det tycker det är roligt att bli filmade. Problemet är att bara för att något känns bra i stunden är det ju inte alltid det i längden. Tänker att det påverkar barns självbild väldigt negativt om det under hela uppväxten får som mest uppskattning när deras föräldrar filmar dem. För att inte tala om när de blir äldre och inte längre är en gullig fyraåring, vad kommer hända då med deras självkänsla? Jag tror många föräldrar inte tänker på att det faktiskt kan påverka dem negativt att hålla på som de gör, men låt oss inte glömma att barndomen är extremt formativ och det som sker under barndomen kommer påverka oss. Finns det barn som blir utsatta för bra mycket värre saker än exponering på sociala medier? Tyvärr så är svaret ja. Men jag hoppas att de flesta föräldrar vill ge sina barn en så bra start på livet som möjligt och att använda sina barn för content inför flera tusentals främlingar är, i mitt tycke, inte att ge sitt barn de bästa förutsättningarna.

   Finns ju böcker och avhandlingar skrivna om just det fenomenet i Hollywood. Hur barn framför kameran växer upp och får problem.

  Lilleman eller barn? Om nån månad sin elfte födelsedag och fortfarande mammas ägodel.

  Bloggbevakningen,, intressant inlägg. Håller med total. Är själv mamma & har lagt ytterst få bilder p mitt barn, inget namn osv. När f ör bilder = inget naket/l”ättklätt” /ansikte.

  Blir däremot illa till mods när du drar in Macaulay Culkin & klumpar ihop honom m extremfall som kvinnorna du just nämnde. Tydligt att du en gjort din research. Han satt hos Rllen häromåret & mår enligt egen utsago bra, blivit förälder. P3 ID har en dokumentär om honom & han har klarat sig, såg om ditt eget hus etc , läs här ; https://www.google.se/amp/s/metro.co.uk/2020/02/11/macaulay-culkin-reveals-never-divorced-parents-emancipated-12222457/amp/

  Du håller på att älta hur mkt Isabella Löwengrip ljuger & granskar henne m kupp. Well,,, det är inte lätt att vara ödmjuk när en är felfri .., ,,

  Detta är fakta som du g ä r n a kan gräva i : BAYER förehavanden m KOPPARSPRALER! Att de har en deal (!) Att distribuera d gratis t unga tjejer fast kvinnor e j enligt deras bipacksedel säger att de ej är bra !! Hur de konsekvent v ä g r a r redovisa sin studie på apor & hävdar att vi kvinnor fått vidriga biverkningar av våra kopparspiraler är hiite-på-sjuka, & blir duperade av vården , Läkemedelsverket & BAYER säger att de endast har 1 biverkning på , vägrar konsekvent medge att de ökat kopparhalten den 70 /talet ! . När den har 30 st plus ! Om en har otur. In & läs på minkopparspiral.se !!!

  & Denna video: https://youtu.be/atNqUkGJih8

  Alla blir inte sjuka MEN många blir det!! Fick själv graves sjukdom, trötta binjurar & exolftalmus & är synskadad idag & måste operera in mina ögon ,f att kunna stänga ögonlocken men är vanställd för livet ! riskerar att bli blind iom operationen ( har massor kvar !) Var tvungen att välja mellan min sköldkörtel & ögonen f att rädda min syn opererade mot bättre vetande bort min sköldkörtel & betalar själv min läkarvård & läkemedel för att ens kunna existera idag ! Mitt 8åriga barn har aldrig (!) sett mig frisk & min hunddotter & jag kan inte gå i skogen f att orkar i perioder knappt göra ngt!

  Detta vårdskandal vore maxat att se dig gräva i! A l l a borde granska detta pga deras är så fishy !

  Med vänlig hälsning,
  -f❤️✊🏻
  -.

  -g

  Ps ursäkta stavfel ! Har fuktkammare ppig svprt att skruva med de!

  Ser dock några fel jag skrivit : Bayer hävdar att kvinnor EJ för biverkningarna !!’ vill EJ medge osv!!!

  Konsesus : kopparspiral är en läkemedelsindustri & kvinnor blir duperade !
  Tycker d är bra att d finns preventivmedel m e n det blir mkt problematiskt när läkemedelsindustrin helt sonika l j uger.

  Plockade ur min kopparspiral & blev av m kraftig panikångest på några dagar !
  Självmordstankarna med. Jag är tacksam för att ens vara i livet idag pga graves Sjukfom ( giftstruma ) är bara den dödlig om d inte upptäcks i tid.

  Vi ses på barrikaderna ❤️✊🏻

  Skillnaden mellan barnstjärnorna är väl att dom iaf uträttat något själv. Unga människor med mycket talang som vill följa sina drömmar.
  Influencerbarn har ju bara otur att dom exponeras pga pengakåta föräldrar(mammor?).

  Tycker att Underbara Clara är gränslös med exponeringen av sina barn. Skriver på bloggen att 2 åringen??? rymmer iväg ensam längs en bilväg, använder äldsta sonen till Teliareklam och fotar hela barnahögen i tid otid och lägger upp. Skryter om hur härligt det är att barnen kan försvinna iväg själva och att hon kan ”ringa i klockan” när det är mat. Världsfrånvänd bild av dagens Sverige. Och så frikyrkliga matlaget med kläder tagna ur kostymförrådet från utvandrarna. Herregud.

  Jo det kan bli för mycket och det är för mycket! Det här är en blogg, inte ett socialkontor. Låt staten ta sitt ansvar om det nu är så hemskt att exponera barn. Själv ser jag inte problemet så länge det är fina bilder och positiva/neutrala texter. En helt annan sak är det med sådana som My Martens som skriver sådant som kan förvirra sonens redan utsatta situation, likaså föräldrar som skriver sådant som är för privat men detta handlar om enskilda personer. De flesta influensers jag ser visa upp sina barn exponerar dem inte på något negativt sätt.

   Förvärra, inte förvirra!

  Sorry men hur kan du jämföra dessa barn med Britney Spears, Macaulay Culkin mfl. Finns ju typ noll gemensam faktor

  Showbonden från bonde söker fru använder sitt barn som verktyg, lägger ofta upp filmer med ljud där barnet bajsar kräks osv (mamman själv grimaserar illa varje gång barnet bajsar osv). Skäms man inte ? Inga äldre kloka som kan stoppa en ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *