Elsa Alms klockrena beskrivning av Isabella Löwengrip

Elsa Alm har recenserat Isabella Löwengrips ”självbiografi” i arbetet.se och har inte många positiva saker att säga om den.
Här är ytterligare en person som fullständigt och totalt sett igenom Isabellas lilla föreställning och som inte för ett ögonblick köper att den här bokens innehåll är genuint.
Isabella Löwengrip fortsätter att sparka nedåt i dåligt stickad offerkofta, skriver Elsa Alm.

Livet är ingen dans på rosor och de allra flesta är med om både toppar och dalar. De allra flesta får dock inte möjligheten att skriva en bok och skapa en ny persona när man skämt ut sig.
Jag söker en ursäkt när jag läser Isabella Löwengrips bok. Väntar på något som aldrig kommer. I stället får vi ett självrättfärdigande från en person som gärna sparkar nedåt och stickar offerkofta i motgång.
Nu vill hon göra upp med sitt förflutna. Den nya, ärliga Isabella vill tala ut – och berätta varför det blev som det blev.
Problemet är att det inte uppfattas som genuint eller ärligt – utan som ett sätt att återlansera sig när den gamla personan slutat dra in pengar. // Elsa Alm om Isabella Löwengrip

Här hittar ni hela Elsa Alms recension. 
Betydligt bättre läsning än Isabellas smörja.

145 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tycker inte heller att boken var bra. Dåligt skriven, hade inget djup eller känsla. Bara massa händelser men knappt några detaljer.

   Jag har läst den och håller med. Dåligt skriven och väldigt ytlig.

  Men ojj! Tycker resonemanget bakom recensionen var såå dåligt för att inte säga fult? Så alla som upplevt ”toppar & dalar” i livet ska sätta sig i skogen och skämmas men ABSOLUT inte ta sig rätten skriva en bok om sina upplevelser eller ge sig själva chansen komma vidare? Det enda jobbiga som går att vara med om som är legitimt knepigt att ta sig igenom är att vara ”fattig förortsunge.”? Nää, tyst med dig Elsa…

   Du får nog läsa recensionen en gång till och kanske på lätt svenska för du har verkligen inte begripit ett ord.

    Har hittat tre recensioner, GP, SVD och Arbetet. GP och Arbetet är kritiska, SVD hyllar henne. Det ska även finnas en recension till biblioteken som lär ha angett att boken ska vara välskriven. Undrar vad som menas med välskriven i detta fall.
    Resten är alla artiklar mer eller mindre identiska med bilder som är uppstyrda av Bindefeld.

     Klockren recension ?

    Fy så trist härskarteknik… måste ju finnas en miljon bättre sätt att uttrycka att man inte håller med.

     Nej, ibland framgår det direkt att personen knappt läst överhuvudtaget

   Nej, du missförstår. Poängen Elsa gör är att Bella själv flera gånger har försökt framställa sig som en fattig förortsunge, fastän hon inte är det, och därför blir det bisarrt av henne att rida på någon slags falsk klassresa. Hon hade kunnat berätta sin livshistoria utan att ta sig an vinkeln ”jag var fattig och uträknad men blev sedan en self made millionarie för jag är så driven och ambitiös”… Hon vinklar sin bakgrund då hon tror det gynnar henne i media och bland folket, men verkligheten är att de som kommer från arbetarklassen/förorten ser rakt igenom detta.

    Framförallt gör hon ju väldigt många politiska poänger kring vårt samhälle och kritiserar snarare BB diverse politiska uttalanden, snarare än själva boken. Isabellas sk klassresa hånar hon lite i förbifarten.

    Tyckte det var en rolig recension. Väckte gamla goda minnen till liv t ex från när BB skrev ett tält inlägg om sk ”rabiesfeminister”.

     Haha japp, minns ”rabiesfeminister”… 🙂 Klassisk Bella-provokation…

     Var inte det Elaine? Hon gjorde nåt liknande iaf

    Fattigt maskrosbarn som bott i radhus och i Vasastan, fått äta polarbröd och åt middag på restaurang, och ingen journalist har riktigt ställt kritiska frågor om hennes storytelling. Denna recension är en av de få som tar upp hennes enorma offerkofta. Så var det även efter hennes Sommar i P1.
    OM det nu stämmer att hon mått så psykiskt dåligt, varför finns det ingen information i boken om hur man kan få hjälp? Det är praxis att man har det i slutet av boken. Detsamma gäller alla dessa artiklar om att hon varit inlagd fö att hon inte längre ville leva. Inte en rad, inte en faktaruta i anslutning till dessa.
    Beror det på att tidningarna inte tror på hennes story?

   Den största kritiken jag har mot Elsas recension är att hon målar upp Isabella som att hon aldrig haft ett riktigt jobb eller bidragit till samhället. Tyckte det var väldigt lågt och nedvärderande. Att hon bloggar är väl ett arbete, dessutom för många idag som livnär sig på sociala medier. Att starta flera bolag som genererar skatteintäkter är väl bra om något?!

   Vissa saker höll jag med Elsa om. Det som det här inlägget tog upp bl a.

    Vilka mervärden skapar det för samhället att en 14-åring berättar om påhittade fester? En 28-åring berättar om sitt lyxliv där företagets pengar istället för att gå till att utveckla företaget går till att nära en chimär? Eller när samma 28-årings medarbetare vittnar om osäkra arbetsförhållanden och en osund psykosocial arbetsmiljö?
    I det större perspektivet konsumerar influensers långt över sina behov och de lever på att uppmuntra sina följare till att konsumera över det verkliga behovet. Knappast hållbart när vi behöver dra ner på onödig konsumtion.
    De små skatteintäkter som influensers genererar via sina bolag är försumbara och ingen av dem genererar några större arbetstillfällen som faktiskt bidrar.

     Du påtalar en massa jag aldrig skrivit något om.

     Hon har ju skapat Löwengrip som hon sålt. Antar att det bolaget genererar anställda samma sak med Flattered.

     Jag har aldrig påstått att hon varit en bra arbetsgivare men att hon inte skulle ha haft ett riktigt jobb såsom det stod i reportaget tycker jag inte alls stämmer.

     För övrigt jag håller med dig men det var inte det jag menade.
     Hela influnceryrket är ju ett riktigt jobb. Det var det jag påpekade, samma sak med att driva bolag. Det är också ett jobb.

      Vilket mervärde skapar hennes bolag? löwengrip beauty har knappast skapat några mervärden förutom åt pingis och henne själv. Hennes övriga bolag har knappt gått med vinst förutom bolaget där hon fakturerade för content. Igen enda mervärdet gick till IL. Jag har inget emot henne som person men har lite svårt för hela gruppen influenser som faktiskt inte bidrar ett dugg till samhället och tyvärr befäster stereotyper.

   Jag funderar verkligen på om jag läst samma recension som du. Länkade min recension av någon mystisk anledning till en helt annan artikel? Vad menar du med att resonemanget i recensionen var fult? Hur läste du in att om man upplever toppar och dalar i livet ska man sätta sig ner och skämmas? Tycker snarare att Elsas recension är en intressant reflektion av samtiden, där framgång och pengar hyllas och att om det dessutom är en fattig förortsungen som lyckas blir wow faktorn ännu högre.

  Riktigt bra recension. Jag har tagit mig igenom ungefär halva ljudboken och tycker det går segt. Är förvånad att Bella fått hjälp av en författare! Språket är barnsligt (korta meningar och fullt med klyschor), kapitlen är korta, och hon stannar aldrig kvar särskilt länge på en och samma händelse utan rusar vidare till nästa. Det mest intressanta jag läst hittills är hur elakt hon dumpar Nils. Hon tar sitt pick och pack, skaffar ny lägenhet i smyg, och bara sticker utan ett ord. Flera dagar senare hörs de av och hon erkänner för läsarna att hon gjorde slut då han var ett hinder i karriären och att hon ofta använt människor som sin personliga språngbräda. En gnutta ärlighet, men frågan är om hon lärt sig någonting av den lilla insikten…

  Orkar inte ens kommentera hur hon framställer sig som om hon gjort en sådan fantastisk klassresa. Om jag kunde hade jag dragit in henne i mitt barndomshem och visat hur det är att på riktigt vara fattig och dessutom invandrare på det. Hade nog tagit med Lisen Bratt också för en liten rundtur, hennes sommarprat fick min hjärna att koka. Det är riktigt FULT att förfalska sin bakgrund för att framstå som mer ”self made” än vad man är. Det är ett slag i ansiktet på oss som faktiskt levde det där fattiga förortslivet.

   Kan du vidareutveckla det där om Lisen?

    Hon beskriver hur hon känner sig lite annorlunda då familjen bor på Lidingö bland allt rikt folk, men absolut inte är fancy på något vis, utan mer ”enkla hippies”. I kylen är det fullt med ost som har konstiga namn och hela frysen är full av viltkött (!). De hade egna hästar och hon blev peppad att satsa på hästsporten när skolan gick dåligt. Till skillnad från Bella som ständigt försöker manipulera sig till mer pengar/kändisskap tror jag inte Lisen menade något illa eller ville vinna klassresa-poäng, men i mina öron lät det otroligt världsfrånvänt att beskriva att man kommer från en så enkel bakgrund när man har hästar och käkar franska ostar hela dagarna…

     Lisen är bra på att hyckla. Hon gör det ganska ofta.

      Berätta mer om detta. Jag gillar Lisen ibland, ibland blir jag irriterad för att hon verkar lite frånvänd från den verkligheten. Har liksom inte heller förståelse för hur tusan man hunnit med allt hon gjort under alla dessa år och det kan man ju inte göra om man inte har en bra backup som pengar?

     Klassiskt berättarknep att använda ’min familj var såååå konstig’ när det man egentligen försöker få fram är att ’vi är så speciella och bohemiska, de andra konforma och vanliga’.
     Används flitigt av Speci-Elsa.

      ?

     Djurgården*

   What? Har inte lyssnat på Lisen Bratt, men på vilket sätt förfalskade hon sin bakgrund?

    Ursäkta nu klistrar jag in mitt svar ovan men det passar här med… 🙂 Hon beskriver hur hon känner sig lite annorlunda då familjen bor på Lidingö bland allt rikt folk, men absolut inte är fancy på något vis, utan mer ”enkla hippies”. I kylen är det fullt med ost som har konstiga namn och hela frysen är full av viltkött (!). De hade egna hästar och hon blev peppad att satsa på hästsporten när skolan gick dåligt. Till skillnad från Bella som ständigt försöker manipulera sig till mer pengar/kändisskap tror jag inte Lisen menade något illa eller ville vinna klassresa-poäng, men i mina öron lät det otroligt världsfrånvänt att beskriva att man kommer från en så enkel bakgrund när man har hästar och käkar franska ostar hela dagarna…

    Lisen tycker jag inte förfalskar sin bakgrund såsom Bella gör, men det blir fel och jag vet att många reagerade på hennes sommarprat just av anledningen ovan.

     Men hur orkar man läsa in så mycket av någons berättelse? Jag älskade Lisens sommarprat. Hade jag haft barn hade jag tvingat dom att lyssna på det för det handlade just om att inte passa in… vilket alla kan känna oavsett klass (enligt er) man tillhör. Lisen hade ju svårt att koncentrera sig men blev helt lugn i stallet. Hennes sommarprat gick ut på att man måste inte gå i skolan för att klara sig senare i livet och det är ju just så att många framgångsrika entreprenörer har inte ens gått ut grundskolan för det passade helt enkelt inte dom.

     Det där med hur dom hade det hemma… jag förstår inte hur ni kan få det till att hon ville få oss att tro att ho hade gjort någon j-vla klassresa… tvärtom. Hon VET att hon hade det förspänt.

      När de största problemen man har är en känsla av att inte passa in när resten av ens liv är en räkmacka är världsfrånvänt.

       I den åldern kan det vara ganska jobbigt att känna så ja…

        Det förändrar väl ändå inte att det är ett välfärdsproblem. Titta ut i världen och nu förtiden behöver du inte blicka långt. Många lever under usla förhållanden där man kämpar för basala behov för sin överlevnad och så har rik flicka problem med att inte riktigt passa in. Bu-hu.
        Titta bara i valfri Svensk storstad med utslagna som bor på gatan, många kvinnor som lider av psykisk ohälsa som inte har en röst. Och så har vi stackars överklassflicka etablerad på sociala media med föräldrar som är rika nog att leva som bohemiska kultursnobbar. Fy fan.

       Hon passade inte in pga hennes diagnos… inte för att familjen var rik.

        Vilken diagnos hade Lisen?

       Jag tror faktiskt de allra flesta känner sig konstiga och fel i tonåren, det hör till liksom…

      Ett sommarprat tolkas alltid av den som lyssnar, det är så den mänskliga hjärnan fungerar. Jag tyckte det var ett trevligt sommarprat överlag, men ja jag reagerade på den märkliga beskrivningen av hur de var ”enkelt folk” när de uppenbarligen inte var det.

       Bra recension! Äntligen någon som skriver kritiskt om IL och om boken. Jag fattar inte varför media håller henne bakom ryggen? Är det för att hålla sig på god fot med Bonnier och Bindefeld? Jag fattar verkligen inte. Boken är dåligt skriven, den radar bara upp en massa händelser utan att gå på djupet. Det är tydligt vad syftet med det här boksläppet är…hennes ”bokturne” handlar om att lansera sitt personliga varumärken. Hon har författarsamtal fast hon skriver så dåligt att hon måste ta hjälp av en riktig författare. Vad är det hon samtalar om? Någon som lyssnat?
       Hon tar inget ansvar för sina egna handlingar eller reflekterar inte över hur andra mår när hon far fram för att få det hon vill ha. Det är bara jag, jag, jag och en massa självömkande. Det känns inte ens genuint eller ärligt när hon beskriver sin psykiska ohälsa.

        Bindefeld är känd för att utnyttja sin mediala makt och doninerande ställning till förmån för pr-firmans klienter.
        Hans företag har sådant inflytande att många känner sig tvungna att spela med i spelet även om det är mot deras övertygelse. Vem vill riskera att drabbas av Bindefelds onda öga?
        Det är därför som det lönar sig att anlita Micael Bindefeld & Co i vår lilla ankdamm.

        Fast det gör hon ju inte. Att personalen mår dåligt är inte hennes fel och det sopar hon snabbt under mattan i boken. Att hon förlorar sina kunder skyller hon på räknefel och expressen, inte på att hon ljugit och skapat en företagskultur där hon sett till att andra också ljuger. Hon dodgar allt snyggt genom att skylla på sin uppväxt och hur hemska hennes föräldrar var.

        Sen är det klart att hon har rätt till sina känslor och att den psykiska ohälsa som hon genomlidit inte är att leka med och att ingen ska behöva må så. MEN om hon inte gjort det hon gjort, så hade hon inte heller fallit platt. Och när hon inte tar ansvar för det, är det ju alla andras fel, vilket inte är sant. Och alla andras ohälsa då? Den som hon orsakat? Nej. Tycker inte att hon lägger sig platt.

     Tack för info. Jag vet inte särskilt mycket om hennes bakgrund. Jag vet bara att hon hoppade av skolan relativt tidigt för att hon inte klarade av skolan – inte kunde sitta still, lyssna, osv.

      Jag reagerade på beskrivningen av hur de var enkla hippies fastän de egentligen var lika fancy som alla andra på Lidingö… Men överlag var det ett bra sommarprat och jag gillade hur hon stack ut hakan bland alla karlar som inte trodde på henne. Om du gillar hästsport rekommenderar jag det. 🙂

     Är hon inte uppvuxen på Djursholm?

      Du har nog rätt! Förlåt – mea culpa. Jag lyssnade på sommarpratet i augusti så den detaljen minns jag fel. I vilket fall som helst ett område där folk har det bra ställt. Tack för att du har koll!

      Djurgården väl?

   Håller med. Nu har jag inte utländsk bakgrund, men är uppvuxen i en förort med en ensamstående mamma som jobbade som städare. Vi hade det tufft stundtals, jag fick tex jobba extra i gymnasiet för att kunna hjälpa till med hyran hemma. Semestrar utomlands var det inte tal om, min mamma var utomlands första gången när hon var i 60-årsåldern. Att höra om barn som försöker framställa att de gjort en klassresa när de egentligen varit medelsvenssons hela tiden är otroligt irriterande.

    Det låter tufft. Har alltid varit glad mina föräldrar höll ihop för jag kan inte föreställa mig hur illa ekonomin varit om det inte funnits två inkomster i hushållet… Jag var 14 första gången jag satt på ett flygplan och den lilla charterresan var tack vare ägaren till fabriken de jobbade på som gav dem en julbonus i form av presentkort på typ Apollo eller liknande (på den tiden fick man ge sådan bonus. Den täckte ju inte att de blev förtidspensionärer p.g.a. enorma arbetsskador senare men det är en annan historia…).

    Samma här. Min mamma låg på sjukhus större delen av mina yngre år och min pappa arbetade som mekaniker och senare annonsförsäljare. Vi är fem barn. Mina föräldrar vände på varje krona för att tillgodose våra främsta behov av värme, mat, kläder etc. Höjdpunkten varje år var att vi åkte till djurpark ihop, men då hade mina föräldrar sparat hela året för att kunna genomföra detta.

    Jag blir otroligt provocerad av personer som påstår sig förstå hur det är att vara begränsad av pengar; när de aldrig nånsin behövt begränsa antal ostbitar på mackan för att spara mat, stänga av vattnet i duschen när man tvålar in sig för att spara kostnader eller se sina föräldrar gråta av rädsla när räkningarna rullar in. Det är inte din sak att uttala dig om.

    Mina föräldrar gav allt till oss, de pushade oss för att gå universitet och faktiskt göra klassresor. Isabella gick aldrig ens ut skolan.

    Det är inte hennes rätt att uttala sig om.

  Det är ju ingen klockren beskrivning av Isabella Camilla? Det är en klockren beskrivning av Elsa Alms personliga känslor och uppfattning av Isabella. Varför hon borde vara hederlig och professionell nog att skriva i jag- form, ”min uppfattning”, ”jag anser” osv. Får spader på sk journalister (?) som tar sin personliga åsikt för fakta, känns som en debattartikel från någon som går på högstadiet.

   Det är en recension, de är subjektiva.

   Hur hade du tänkt att objektiva recensioner skulle gå till?

   En debattartikel från någon som går på högstadiet? Vill nog påstå att det är en intressant recension som lyfter problematiken som uppstår när en medelklass flicka vill göra sig mer intressant genom att påstå att hon gjort en klassresa. Det handlar dessutom inte om känslor utan snarare gör hon en intressant analys av Isabella Löwengrips retorik som även om den språkligt är på samma nivå som en femteklassares så är den minerad med ömsom offermentalitet och ömsom saligförklarandet av den egna förträffligheten.

   Ehh… det är en recension? Obegripligt att så många inte ens förstår vad de läser för text? Att det är skillnad på nyhet, opinion, kåseri, ledare, recension, biografi, krönika flyger tydligen över huvudet på fölk? Inte konstigt att lurendrejare som IL kan slå i folk vad som helst för ”sanning”

  RÅKADE hamna i en livesändning från Lund där IL var och snurrade här om dagen.

  IL fick frågan initialt, eller mer påståendet, slängt på sig vilken inriktning boken EGENTLIGEN skulle haft från början, att det inte började som en självbiografi. Detta förnekade IL å det bestämdaste, det hade ALDRIG varit snack om något annat än självbiografi., hon kunde iiiinte förstå hur någon kunde tro något annat… Moderatorn hajade till lite men hastade sen vidare.

  Visst skrev hon till och med på bloggen att det skulle vara något annat, minns inte riktigt vad det var för hittepå namn hon kallade bokens innehåll. Jag tyckte det blev så pinsamt så såg inte en sekund till.

   Autofiktiv var det, hittade flera artiklar om det från typ februari 2021. Men inget på hennes blogg, hon kanske har raderat inlägget?

    Det var ett snack på Clubhouse får hon hade sagt det.

     Vad de sa var att boken skrivs som en roman och är autofiktiv med vilket de menade att detaljer och samtal inte återges exakt som det var i verkligheten, då det är svårt att minnas allt i detalj. Att det är en biografi har det sagts HELA TIDEN! En biografi kan alltså vara autofiktiv! En biografi kan skrivas på olika sätt. Förväxla inte fiktiv med autofiktiv.

      Men så är ju alla självbiografier skrivna? Ingen kan ju minnas exakt hur ett samtal gått tex. IL fattar väl inte begreppet autofiktiv då. Det innebär att man blandar fiktion med verklighet.

       Oj vad du krånglade in dig i dina egna bortförklaringar. Är det verkligen sunt att så hårdnackat försvara en halvfiktiv person?

      En bild från Isabella Löwengrips Instagram, där det står att det är en autofiktiv roman.
      https://nyheter24.se/bloggbevakning/2021/02/25/isabella-lowengrips-bok-ar-en-autofiktiv-roman/
      Roman och biografi är två olika saker. En roman kan förhålla sig mycket mer fritt till sanningen.

   Det verkar vara från Clubhouse och gruppen ”Skrivliv” som det kommer ifrån? https://nyheter24.se/bloggbevakning/2021/02/25/isabella-lowengrips-bok-ar-en-autofiktiv-roman/
   Vad jag kan se så är det bara där den beskrevs som autofiktiv. Efter Instastoryn som Bella la ut så tog alla efter och media började kalla den för autofiktiv.
   Bella själv har aldrig kallat den för det.

   Var det inte meningen att boken skulle beskriva hennes framgångssaga men sedan rasade allt och de fick tänka om?

  Största vinnaren på den här boken är väl Bindefeld AB som verkligen lyckats få in Isabella överallt. Kan inte förstå att media fortsätter svälja hennes skit med hull och hår. Hon fortsätter ju bara med sitt lyxliv med makeupartist, resor och har absolut inte lärt sig något. Allt är alltid alla andras fel! Suck!

   Njäe tyckte inte det var någon vidare recension. Den väldigt tydliga politiska undertonen (fattar att den ska passa i tidningen Arbetaren) tar över.

   Mycket kan man anklaga Bella för men känns ändå långsökt att allt från välfärden till statistik över hur många arbetare som dör i arbetet har med hennes bok att göra. Ska man hålla på så där så kan man ju inte läsa en biografi utan att uppröras.

   Tror vi är många som saknade lite reflektion och insikt i Bellas bok men hon precis som alla som skriver en biografi om sitt liv bestämmer ju själva vad som ska vara med.

    Inte menat som svar till ovan

   Anonym 9:38: Fast vissa bedömare menar att det är för mycket och låter bli att skriva pga detta. Hörde Lägg ut med Karin Olsson,,kulturchef Expr, som resonerade just så. Det blir liksom inte värt något om allt väller ut samtidigt. Bindefeld biter sig i svansen, tror jag också. Och som jag sagt förr: Löwengrip är ingen kändis på det viset att det finns ett intresse hos allmänheten att köpa bok eller se henne, hon är en i mängden. Än mindre är hon en framgångsrik affärskvinna, har aldrig varit. Inte en enda succe, bara när hon lämnat (flattered) eller fått hjälp med att sälja av (kräm&kladdbolaget).

  Camilla, vad hände med ditt inlägg om boken som skulle komma?

   Hon skrev ju ett inlägg om den för några veckor sen? Stod också att det var allt hon kommer att säga om den eller dylikt, så tror inte att det kommer en mer personlig rewiev.

   Det har hon redan publicerat…

   Ok, då uppfattade jag det fel. Det inlägget började med en hänvisning till vad en annan person skrivit och sen var det mest om vad som stod i boken och inlägget avslutades med ”Det finns mycket kvar att säga, men den tiden är inte nu.” Jag tolkade det som att det skulle komma mer.

    Du är inte ensam om att tolka det så… har också väntat på ett ”grävigt” inlägg men det har varit lite radiotystnad om det tills nu. Vi får väl se…

  Läser inte My Martens blogg särskilt ofta men reagerade på hur hon svarar läsarna under inlägget om dadelbollar. Någon frågar om antal kalorier, My svarar men skriver inte vad kalorierna är. Någon annan svara istället och säger att det är ca100 kcal per boll och att det är lite mycket för dem personligen. My blir rabiat, skriver en passivt aggressiv uppsats med massa smileys till den personen och verkar ta det hela som en förolämpning (oklart varför). Personen i fråga säger att hen inte vill ha en uppsats av My eftersom My inte vet något hens kost och hälsa, hen svarade bara på frågan om antal kalorier. My blir uppenbart förbannad som fan och lindar in sig i nya passivt aggressiva smileys och avslutar det hela med ”en stor vaaaaaaaaaaarm kram”. Men egentligen ser man att My helst vill mörda. ?

   Är så nyfiken på hur det framtida samarbetet med MåBra kommer gå.

   Det måste vara ansträngande att vara så lättkränkt som hon verkar vara. Jag skulle bli alldeles matt

   Det måste vara någon annan som skriver hennes svar. Har aldrig sett henne svara så lent och mjukt. Någonsin.
   Hon har nog fått hjälp av Må Bra för att få vara kvar

   Haha har hon slut på kaktusar och erbjuder ny strypande kramar? 😉

    Nu är My nyduschad och försöker sälja pt online på både blogg och Instagram. Med gamla bilder och lockpriser ?

     Det känns väl lite osäkert just nu när hon är sjuk.

     Alla (0) nuvarande klienter måste haft det svårt under Myggans feberyrande.

  Therese Lindgren la upp på stories för någon vecka sedan att hon älskar boken och Isabella

   Hon älskar ju heltäckande slöja på kvinnor också så det betyder nog inte så mycket

  Orkar inte med IL längre. Allt handlar bara om att promota sig själv och boken just nu. Tycker att det är helt vansinnigt att hon får så stor uppmärksamhet och säljs in överallt för intevjuer och ”föreläsningar” om sin förträfflighet,entrepenörskap ,upsanddowns och klassresa.
  Hennes ljug står mig upp i halsen. Liksom hennes tjatande om att hon minsann ska gifta sig med Pålle ,få en flådig ring och ha ett stort bröllop pga hans STORA släkt. Alltså gud vad hon verkligen kämpar för att bli överklass på riktigt.

   Hans stora släkt. Nu har hon lagt ut en krok om att de ska fira julen ensamma och undrar om någon kan tipsa om bra hotell… Typiskt influencerfiske för gratis boende.

    Frågan skapade dessutom stort engagemang på Instagram vilket algoritmerna tar hänsyn till.
    När influencers slänger ut den typen av frågor är det sällan för de är intresserade av svaren.
    Det görs för att skapa trafik till kontot.
    I detta fall är jag säker på att Bella redan innan frågan ställdes ordnat ett samarbete med lämpligt hotell.
    Är det något Bella är bra på så är det just att ordna saker gratis.
    Smålandsgranen var för övrigt sponsrad på Instagram men i bloggen skrev hon inget om att det var ett samarbete.
    Kanske Smålandsgranen inte är så intressant längre sedan företaget ljugit om ekologiska granar och Kravmärkning?

     Granen levererades ju för sent i onsdagskväll så barnen hann bli trötta och ville lägga sig. Hon hade ju promotat ”klä granen content” i flera dagar och så blev det inget av det.

    Smart att tala om för alla tjuvar när huset står tomt.

   Osympatiskt beteende att lägga skorna på sängöverkastet i hotellrummet i Lund.

  Måtte tycka det är lite skoj att endast positiva kommentarer gällande boken släpps igenom på bloggen.
  Ja, försökte kommentera där, inget elakt, utan bara min åsikt.

  Alla tycker inte den är såå fantastiskt bra. Skönt att denna journalist vågat få fram det så många tänker.

  Sen kan man ju tycka att om Isabella som vet hur hårt det är att vara utan pengar från sin så fattiga barndom (ironisk nu) kanske kunde haft en kort mening med i boken om hur hon upplevde att genom som ägare slösa bort stora mängder kapital på en helt ogenomtänkt och misslyckad usa-lansering gjorde en massa människor arbetslösa. Förstår faktiskt inte hur Marisol fortfarande hänger med henne. Hon kommer ju ständigt vara kopplad till Isabellas misslyckade karriär tillsammans med hon som skulle bo i USA i den dyra lägenheten och fick åka hem med svansen mellan benen. Sen har vi ju all hemmapersonal och alla på Löwengrip invest där Bellas önskan om lyxliv i Balmainklänningar, dyra fester, köpta omslag på tidningar, lägehet i usa gick före att företaget var solidt och kunde betala ut löner. Hon tar inte heller upp kritiken mot hur hennes personal behandlades, bara hur dåligt HON mådde för de talade ut i pressen. Hur mådde inte de? Var det sant? Vad pågick egentligen på kontoret medans Bella pendlade till USA och åkte privatplan till välgörenhetsgalor med inträde på flera hundra tusen?

   Ja man skulle önska att någon som var med då kunde skriva en ”fiktiv” bok om vad som verkligen pågick.

  Att boken är skriven som den är beror på att Isabella ville att den skulle likna Zlatans första bok och Persbrandts. Den har haft en slarvig redaktör, en frilansredaktör. Avtalet var ursprungligen skrivit med Strawberry när Stordalen fortfarande ägde det. Hon ringde förlaget för hon behövde pengar.
  Det intressanta med boken är att hon visar noll insikt.

  Isabella kanske skulle söka hjälp för att gå vidare i livet istället för att sitta och tycka synd om sig själv hela j…a tiden. I detta läge börjar det kännas väldigt oproffsigt. Om hon nu ser sig som en duktig entreprenör så släpp gå vidare och gör nåt bra som inte bara handlar om henne själv.

   Japp. Hon pratar sig alltid varm om vilken fantastisk entreprenör hon är, men hon visar inte den sidan? Dags att gå vidare från alla historier om bloggkarriären och visa sin business woman sida kanske…

   Håller med. Hennes eviga tjat om ”kraschen” står mig upp i halsen, i kombination med hennes egoism och totala oförmåga till empati och att kunna se saker från andras perspektiv. Det är bara jag, jag, jag hela tiden.

    Men det kanske inte är så lätt att släppa det och gå vidare. Hon har gjort så mycket, arbetat, skapat företag, varit med om mycket, haft anställda, haft dalar, toppar, sedan en rejäl krash, det kan lätt ge utmattningsdepression, trauma.

   Fast ingenstans i boken sitter hon och ältar och tycker synd om sig själv.
   Hon beskriver hur det kunde bli som det blev och tar på sig väldigt mycket av skulden.
   Hon skyller inte heller ifrån dig men förklarar. Det är en stor skillnad.
   De som ältar och har gjort det i väldigt många år nu är Camilla och ett gäng av läsarna härinne

    I boken kommer det ju dessutom fram att hon sökt medicinsk hjälp åtskilliga gånger.
    Kan hålla med om att boken saknade djup, men man fick definitivt en bättre förståelse för hennes beteende i relation till hennes psykiska diagnos…
    Sen blev jag rätt förbannad på hennes arslen till föräldrar, men det kanske är orättvist att döma dem från bara en sida av myntet..

     Jag tycker bara SÅ synd om Isabellas föräldrar som utsätts för det här, gång på gång av sin dotter.

     Isabella fotograferas vid miljonprogramshusen i Jakobsberg och menar att det var där hon växte upp som barn.
     Om jag inte minns helt fel, så bodde Isabellas pappa där i 6 månader, innan han köpte en bostadsrätt i ett radhusområde.
     Tyvärr passar det inte Isabellas narrativ lika väl, så det nämns ingenstans.

      Var de bodde eller inte bodde har väl ingen större betydelse i detta fall.
      Barn ska inte frysas ut av sina egna föräldrar för att de skaffar nya respektive.
      Det är inte ett dugg synd om hennes föräldrar eftersom de verkar vara minst lika stora egoister som Isabella själv..

       Helt upp till dig om du vill tro på Isabellas olika utsagor.
       Hon är ju bara känd för att notoriskt ljuga om allt.

        Tror du att Isabella ljuger om allt.

       Jag tycker faktiskt inte synd om föräldrarna heller.

       Apropå Isabellas egoistiska mamma…
       ”När Bella var liten var hon precis som nu: framåt, charmig, orädd och jättegullig. Hon var alltid den självklara ledaren på gården, barnet som styrde och ställde. Och hon har hela sitt liv tagit världen för självklar – det är ett drag jag älskar hos henne. Men visst, jag har varit på många utvecklingssamtal där fröken har talat om att det är jobbigt att hon ifrågasätter ALLT och att hon har svårt att samarbeta i grupp, hon vill helst köra racet själv.
       Ovan är från en mor dotter intervju i Amelia från 4 januari 2010.

      Men vet du med säkerhet att Isabella inte upplevt det hon beskriver angående hennes föräldrar? Ett barns känsla är ju också en sanning, även om en vuxen kan ha en helt annan bild av vad som hänt eller inte.

       Jag tror inte tid kan uppfattas på olika vis. 6 månader är 6 månader oavsett vem det är som yttrar det.

        Klart man kan uppfatta tid på olika sätt? Har du aldrig haft tråkigt i en timme jämfört med att ha roligt samma tid? Även barn har ju en annan tidsuppfattning. Hur lång var inte sommaren när man var barn tex?

         Oavsett hur hon uppfattat tiden så har hennes pappa bara haft en lägenhet där i 6 månader.
         Bara för att man uppfattar sommarlovet som långt när man är liten så är det precis lika långt som för alla andra.

          Det var detta jag svarade på: Jag tror inte tid kan uppfattas på olika vis.

           Förvirringen är total. 🙂

         Isabella är ingen rännstensunge. Majoriteten av alla ungar har väl vuxit upp som hon i ett radhus i en förort eller småstad

        Inte det jag syftar på, utan hennes upplevelse om hennes föräldrar och deras föräldraroll. Jag är rätt säker på att jag uppfattar många situationer på ett annat sätt, än vad mina föräldrar gör. Jag var barn och dom vuxna. Sedan är ju inte min upplevelse mindre sann, men ur ett barnperspektiv upplevs det såklart annorlunda än för en vuxen i samma situation.

         Isabellas upplevelser av sina föräldrar är säkert högst verklig för henne själv. Vi känner det vi gör. Det behöver dock inte betyda att hennes föräldrar har varit negligerande på något vis. Hon har flera syskon som inte har öppet kritiserat sina föräldrar. Även människor som haft ointresserade föräldrar och pratar om det är väldigt måna om att inte hänga ut sina föräldrar.
         Att Isabella känner som hon gör kan ha helt andra orsaker än att det är föräldrarna som varit kassa. Det kan bero på att Isabella var ett barn med speciella behov och hennes föräldrar borde ha fått hjälp för att kunna möta sin dotter så att hon slapp känna som hon som vuxen beskriver att hon kände.

          Det håller jag med om, så kan det absolut vara.

    Nej hon tycker inte synd om sig själv. Hon vill att andra ska göra det!

     Var svar till Marie ☝

  Håller med Elsa Alm att inte alla får chansen att trycka på ’reset’knappen som IL får genom sin bok. Allt dumt hon gjort är pga hennes bipolärsjukdom. Allt förlåtet. Bullshit, hon är narcissist ut i fingerspetsarna och är tillbaks på ruta ett. Skulle hon haft ett bolag just nu skulle hon slänga med håret i ArlandaVippen, ha med sig egen stylist och MUA på alla resor och med största sannolikhet behandla sin personal lika illa som tidigare. Hn har inte lärt sig ett smack och tar inget som helst eget ansvar.
  Jag sekundärskäms mest över Rebecca Aldén som skrivit smörjan och därmed tappat all cred som journalist. Hur fan tänkte hon?

   11:05
   Håller verkligen med dig! Allt dumt/tokigt man/jag/någon gör går inte att alltid ursäkta med en bipolär diagnos.
   IL har varit på studentafton i Lund. Hon berättar att: ”Alla statsministrar, drottning Silvia, Ingmar Bergman, Diana Ross, Ella Fitzgerald, pink floyd ect” varit där. Nu hennes tur att ”stå på scenen”.
   Häftigt. Underbart. Eller…? Att lite jämföra sig med sådana ganska värld kändisar?
   Men det är bara min tanke.

  En sak slog mig när jag läste boken är att det Instagramkonto som drev med henne hade uppenbart mycket stor insyn i hennes liv.
  Det försvann efter att ha inkluderat nya pojkvännen/sambon som inte är någon sambo på pappret i alla fall lär ha anmält kontot.
  Är pojkvännen hennes bodyguard? Han är med överallt, utom i Lund. Ganska osunt att ha med sin pojkvän överallt. Får nya beroendevibbar. Hon har ju gått från famn till famn. Rätt titel eller undertitel på boken borde vara; Isabella, alla mina män, alla mina lögner, alla mina skandaler. Eller Isabella, hur man kokar soppa på en spik.

   Kanske var den förälskade livvakten som styrde med kontot? Han hade ju insyn och verkade vilja få hotbilden se större ut än den var och kontot satte ju igång samtidigt som han jobbade där

   Vem är pojkvännen/livvakten? Paul?

   Nej, det var börshajen Andrea Farhad som satte stopp för det kontot (tydligen vän med Isabella). Så tolkade jag det i alla fall.

  Någon som vet hur försäljningen av boken gått? Succé eller flopp?

  Isabella på besök i Jakobsberg (aka Jakan) i den märkliga videoserien This is my flip side.
  Den spelades in strax före hennes ”krasch”:
  https://www.youtube.com/watch?v=918KZRayKX8&t=6s

   ”Vi besökte bland annat Jakobsberg Centrum där jag bodde mina första år i livet, på Birgittavägen för att vara exakt.
   Sedan blev det Berghem där jag började i skolan,
   därefter Skälby och senare Vasastan i högstadiet.”
   https://www.isabellalowengrip.se/2016/05/10/jakobsberg/

  Minns när BB nyss börjat blogga (eller åtminstone när jag läste där), många år sedan. Det var strax efter jul och hon var ensam hemma i våningen. Väntade på städerskan och plockade undan lite därför. Sen skickade hennes pappa ett dyrt chokladogram för han inte var hemma. Bella var ensam hemma i flera dagar, minns hon deppade över att hennes kille hade gjort slut.

  Inget fattigt över Bella och deras rikemansliv, minns våningen att den verkligen såg ut att kosta pengar. Det enda som verkar fattigt i Bellas uppväxt var väl kärlek då. Som föräldrarna köpte till henne istället.

   Jag tror att hennes föräldrar gav henne kärlek. Jag tror snarare att Bella tidigt siktade mot ett ”finare” liv och därmed inte ansåg att hennes föräldrar dög. Då spelar det till slut ingen roll hur mycket föräldrarna försöker.

    Fast lämna en så ung tjej hemma i flera dagar. Hon måste ju gått i högstadiet?

     Nu är det ju inte säkert att hon var ensam och inte heller att det fanns någon pojkvän som gjort slut. Vi pratar om blondinbella eran när det mesta var påhittat.

  Har läst hela recentionen, har ej läst boken. Tycker Elsa Alm är dömande, skulle det vara en fördel att hennes mamma endast köpte dior nagellack? Elsa Alm söker en ursäkt, men hon kanske inte förmår att leta på rätt ställe.

   Hur är hon dömande? Starkt ifrågasättande absolut. Själv är jag mest fascinerad över hur Isabella lyckades lura så många under så lång tid. Och att det fortfarande finns människor som är beredda att försvara henne.

   Det är ju svårt att hävda att man hade ont om pengar men att mamman absolut var tvungen att köpa Dior-nagellack och inte använde något billigare märke/inget alls. När vi hade ont om pengar en period när jag var barn köpte mamma ingenting till sig själv utan endast det som var nödvändigt till mig, för att hon var tvungen. Det fanns inte att ha ont om pengar och ändå spendera på dyra märkesvaror.

  Har läst boken och trots att hon erkänner misstag så visar hon inte någon ånger, mest ”jag förstod i efterhand att jag förstörde mitt ex möjligheter att få ett jobb och betala sina skulder när jag utmålade honom som en kriminell psykopat i bloggen, hoppsan, men det var livvaktens fel” och i den stilen. Ingen reflektion över att hon hade en affär med en gift man heller, det var bara en del av hennes skov då hon var on top of the world.

  Genom hem boken skyller IL ifrån sig. Hon kan berätta om fel hon gjort, allt från att ha lurat sponsorer eller dumpat pojkvänner, men flikar då alltid in att hennes beteende varit en effekt av hennes uppväxt eller andras dåliga omdöme. Vidare älskar jag hur hon beskriver vilken mardröm det var att hennes pappa behövde köpa IKEAs Sätta Bo-paket när han skulle inreda sin lägenhet ?

  Intressant att Isabella gärna gör sig till offer, hon som tror på The Secret och att man attraherar det man tänker typ. Hennes barndom var ju på intet sätt traumatisk, även om jag kan förstå att hon kände sig utanför sina föräldrars nya familjer. Men något trauma, fattigdom eller allmänt elände var det ju inte, av boken att döma. Hon kände sig inte hemma hos sina föräldrar när de bildade nya familjer, tondövt av föräldrarna att inte se och svara på det, men inte den tragiska barndom Isabella målat upp där hon som ett trasigt och fattigt maskrosbarn vandrade runt oönskad. Ingenstans finns heller någon antydan till insikt om att hon själv bar huvudansvaret för det som hände åren innan kraschen. Boken är som sagt ett upprabblande av saker som hände, utan självreflektion eller antydan till förståelse för att hon själv hade något som helst ansvar.

   Vill poentera att det är plågsamt för ett barn när ens förälder/ar bildar nya familjer och att man inte hör till deras gemenskap. Det sätter spår att inte få vara med i gemenskapen med sina föräldrar, det skadar ens självkänsla.

  Ett tips!

  Lyssna på Liv Strömqvist podd ”En varg söker sin flock” dör hon talar om Isabella.
  Lysande! Hon tänker på Bella som en nyliberal saga.

  Jag skulle vilja höra vad Isabellas mamma tyckte om boken.
  När man tom inte drar sig för chikanera sin familj då är man antingen helt avtrubbad eller också bara iskall.

  Ja Bella njuter nu verkligen av uppmärksamheten hon får i samband med boken, inte en tanke på nära och kära som har offrats för denna uppmärksamhet. Bella är sig lik med andra ord. Ett nytt kapitel/saga i henne liv har diktats ihop för att få hamna i strålkastarljuset i några ögonblick av hennes liv.

   Ja, man undrar vad nästa drag blir. När all uppmärksamhet runt boken har klingat av

    ? ?

  Jag skulle hellre betala för att få läsa den recensionen, än för Isabellas bok. Klockren recension från en klarsynt kvinna!

  Vem är Elsa Alm?

  Jag tycker att det var en recension fylld med härskarteknik och en inställning som tyvärr är allt för vanlig i de kretsarna. Är du rik ska du hålla käften och inte gnälla. Nej alla får inte chansen att skriva en bok om sitt liv, och? ska man hålla käften då? ska man inte få utrycka sina känslor och upplevelser? Har Elsa Alm varit perfekt hela sitt liv? har hon offentligt tvättat sin byk då, har hon bett om ursäkt? Avskyr det nedvärderande uttrycket ”stackars pappas rika lilla flicka” psykisk ohälsa är lika allvarlig vare sig du är rik eller fattig!

  Äntligen en journalist som vågar ifrågasätta…
  Förstår inte hur hon kan få så mkt uppmärksamhet för en bok – kan man köpa PR??

   Haha jag har också undrat om man kan köpa PR.

  Förstår inte varför man vill läsa hennes bok? Inget som kommer ur hennes mun stämmer. Så har det varit från dag 1. För att tag sedan fick hon frågan ”Har du använt fillers/botox?”
  Svar på frågan i storys: Nix. Jag är dock en sucker för alla antirynkkrämer som finns. Framför allt ögonkrämer. Det är kul att testa olika. Gällande mina kinder är dom naturligt fylliga.

  Ännu en lögn. Tittat man på rörelserna i hennes panna så syns det tydligt att hon gör botox. Bara att titta på Skavlan före och efter hennes krasch. Där ser man hur hon rynkar pannan och är rörlig i hela ansiktet. Tittar man på hennes sista framträdande på Skavlan så är hela pannan superstel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *