Isabella Löwengrips PR-person är på hugget

I morse skrev jag ett inlägg om Elsa Alm och den recension hon gjort av Isabella Löwengrips bok till tidningen ”Arbetet”.
Hennes recension var inte särskilt positiv och hon kallar det hela för att ”Isabella Löwengrip fortsätter att sparka nedåt, i dåligt stickad offerkofta”.

Vet ni vad som händer idag?
Elsa blir kontaktad av Filip Jarl, PR-ansvarig för Isabellas bok hos Micael Bindefeldt AB, som beklagar sig över hur Elsa formulerat sig i sin recension.
Han avslutar även sitt meddelande med orden ”Hat skapar hat. Det är i alla lägen onödigt att elda på det. Enligt mig. Allt gott.”
Ett fascinerande uttalande från någon som gör PR för Isabella Löwengrip, som varken är känd för att tala sanning eller för att visa minsta omsorg för hur alla de människor hon pulvriserat genom åren har det.
Jag tänker att han kanske borde rikta det pekfingret och de anklagelserna tillbaka, dit där de hör hemma, hos hans klient.

Jag kontaktade själv honom och bad om en kommentar vad gäller hans meddelande till Elsa, och om han har för vana att sitta och kontakta alla journalister som inte klappar hans klienter medhårs?
Eftersom han verkar föredra att kommunicera via Instagram så kontaktade även jag honom där.
Kl 15.21 hade han läst mitt meddelande, men än så länge har jag inte fått något svar från honom.


176 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Tvek om du hade brytt dig om det inte var Isabella.. det är något med henne du inte gillar va? Minsta grej så vänder du på det på något sätt.

   Något? Typ allt ? Håller med den där Filip. Det är mer personliga åsikter än konstruktiv kritik. Precis som alla inlägg om henne här ?

    Ja. Tyckte hans mejl var väldigt rimligt och resonligt.

     Rimligt? Det är stolleprov att försöka påverka en recensent genom att skicka meddelanden att man är missnöjd. Hade det varit min PR-person hade personen blivit av med sitt uppdrag p g a oprofessionellt beteende.

      En ”recensent”? En fruktansvärt oseriös sådan som inte klarar av att recensera.

       Finns nog inga regler för den rollen mer än att man får tycka precis vad man vill… Precis som med filmer, musik, teater o s v. Fiffigt.

        Ett minimikrav är väl dock att recensera själva produkten/verket istället för att gå på personen bakom? Elsa klarade tydligen inte av det.

      Ja, att försöka sitta och censurera när en journalist gjort en recension?! Märks tydligt att ingen kritik är tillåten. Enligt alla kommentarer till Bella så är boken ”heeelt fantastisk” känner då ”ok, då har man inte läst mycket bra” och vidare så innehåller även boken felaktigheter/märkliga scenarion som inte känns speciellt sannolika. Men visst, kritisera får vi ju inte..det är ju HAT ???

       Censurera? Du ska nog kolla upp vad det betyder.

       Sen, om du besvärar dig med att läsa vad han skriver så handlar det om att hon recenserar Bella och inte boken.

        Boken handlar om Bella. Biografi. Då blir recensionen per automatik om henne. Det kan ni försöka diskutera bort hur mkt ni vill men det kommer ändå ske.

         Wow. Tur att åtminstone riktiga journalister vet vad en recension är för något och håller sig inom ramarna.

         Nej, den bör ju inte bli det. Att skriva saker som att hon inte bidragit till samhället har ingenting i en bokrecension att göra.

        Du ska nog själv ta reda på vad censur betyder. Jarl har nu visat vilket fullständigt stolpskott han är. Men det han gör är ett allvarligt problem och jag hoppas verkligen att hans idioti inte passerar förbi. Det han gör är att styra narrativet och den som inte konformerar in sig i det hatar. Jag hör stöveltrampet i korridoren.

       Lägg ner. Det är ingen journalist som har recenserat. Det är en 20-årig bloggbevakare.

       Löjligt att påstå att han cencurerar när hans ifrågasättande är helt rimligt.

        Rimligt? Är det rimligt att läxa upp någon vars recension inte är översvallande positiv och enbart innehåller hyllningar? Han framstår som pinsam, inget annat.

         Har du ens läst hans meddelande? ”Läxa upp”?

         Det handlar inte om att recensionen inte är översvallande postitiv, det handlar om att BOKrecensionen recenserar Isabella som person istället för boken.

          För att boken handlar om henne, hennes liv , hennes karriär. HENNE. Eller vad anser du boken handla om?

      Ja verkligen! Förstår inte att folk på allvar sitter och försvarar det här.

     Är du allvarlig? Det är ju stört. Lite kina varning skulle jag säga

    Ja hur än man kommenterar en lögnare så blir det ju tyvärr personligt men det kanske den som ljuger då bör räkna med.

    [Borttagen kommentar]

     Kan du inte upprepa dig lite till snälla? På tal om manisk…

    Ändå var det här det uppdagades att hon ljög om typ allting… ja det brukar svida när sanningen kommer fram.

    Bindefeldt ab jobbar i kväll. Hoppas ni får ob <3

    Fast det är ju så det blir för folk som har sitt namn som varumärke. Så klart passar det inte BB längre. Hon vill helst att hennes arbete ska skiljas från hennes namn numera. Men det är lite sent för det. Hon har jobbat för länge på att ha sitt namn som varumärke.

   Och du verkar inte gilla Camilla. Vad är skillnaden?

    Hon finns väl inte på någon blogg där det görs inlägg om henne?

     Hahaha inte blogg men stories på Instagram hos flunsor som känner sig kränkta / hatade ?

   Bara få ett hederligt svar är det för mycket begärt? Ska vi alla ljuga å få hyllningar eller va ärlig för samvetet ! De är frågan ..

  Han har ju typ rätt i att Elsa främst recenserade Isabella som person istället för boken.

  Varför skulle han rikta ”hat skapar hat” till Isabella menar du? Hon har väl inte skapat hat?

   Fast boken handlar om personen Isabella. Så klart det blir recension på det då, ?‍♀️

    Så ska inte recensioner gå till.

    Tex om en låt handlar om en person, så ska recensionen ändå gälla låten – inte personen låten handlar om.

     Va? Vad är det för jämförelse? Om Håkan Hellström gör en låt om sig själv och sitt liv är det väl klart en recension då skulle kunna handla om det?

      Nej, man recenserar främst verket i sig.

       Men texten och dess innehåll är ju endel av verket? Hur kan man recensera utan att beröra vad verket består av?

        Självklart berörs recensionen av verkets innehåll. Dock är det fortfarande boken/låten som ska recenseras, inte PERSONEN som verket handlar om. Hänger du med?

         Fast i detta fall ifrågasätter ju recensenten uttalanden och information i boken så det är ju verkligen inget märkligt med det? Det är ju en biografi.

         Ja men precis, det här är en biografi så det är ju självklart att innehållet i boken i form av ILs uttalanden och påståenden tas upp som en del av recensionen. Läs andra recensioner av biografier anonym 18:52 så kanske du förstår vad vi andra menar..

       [Borttagen kommentar]

        Men hej Bellaryttaren. Jobbigt när någon inte tycker boken är deras mest rörande litterära mästerverk de läst?du verkar löjligt personligt kränkt.

         Vad tröga ni är. Kritiken handlar fortfarande inte om att någon inte gillar boken. Kritiken handlar om att recensionen är oseriös.

          Hahhaha ledsen att behöva säga detta, men varken du eller nån annan har rätt av avgöra huruvida en recension är seriös ?????

           Du har helt fel. Självklart kan man avgöra det. Inte du tydligen, men många andra.

           Anonym… skulle tippa på att det handlar om max två personer som intensivt försöker påverka kommentarsfältet med sina åsikter och under olika alias.
           Har förövrigt inga kommentarer om Isabellas bok, skulle liksom aldrig få för mig att läsa den överhuvudtaget. Däremot tycker jag att det är tramsigt av en PR person att kontakta en skribent på det där sättet. Känns inte seriöst även om han i vissa delar kan ha rätt.

     Får ni ob? Eller det gäller inte i pr-branschen?

   Håller med, det är ju inte direkt en bokrecension utan ett försök till att diskreditera Isabella. Var väl inte fel av honom att ifrågasätta, han får väl kontakta Elsa om han vill. Nej hatet skapas ju här främst.

    Men vad då. Ska han få Elsa att ändra åsikt?

     [Borttagen kommentar]

      Ja hennes trovärdighet sköt inte direkt i höjden av att hon så snabbt vidarebefordrar ett sånt här meddelande till bloggbevakning

       Nej DET om något är väl sanslöst oprofessionellt. Va fan. hon är ju journalist. Tycker PR killen gör sitt jobb, ser inget fel i att kontakta och fråga som han gör (hans jobb är ju att fixa en positiv mediebild av boken och nu är denna både negativ men också märklig, han måste ju förklara för kunden) MEN sanslöst oprofessionelt att skicka sina meddelanden som man får I SITT JOBB som journalist till en skvallerblogg. Hur är det pressetiskt?

       Och Camilla, ärligt – är det inte dags att börja lägga det här med Isabella bakom sig? Jag börjar tro att hon gjort något väldigt personligt mot dig?

        Hon är fruktansvärt oproffsig ja – men hon är ingen journalist. Det är en 20-åring som har skrivit den så kallade recensionen.

        I övrigt håller jag med dig.

         Man kan vara 20 och journalist. Ingen motsättning.

          Hon är dock ingen journalist.

           Och Isabella Lövenprupp är ingen författare.

        Bra skrivet Sara, håller så med dig. Detta bevisar ju att denna Elsa blivit påverkad och har sina åsikter och tankar från denna sida och att hon dessutom kontaktar bevakaren säger allt. Bra gjort av Filip, inget fel i det och han har ju rätt i det han skriver. Tydligen jobbigt för somliga. Alltså skämskudden fram.

         Verkligen. Camilla gör verkligen det hela till en riktigt soppa här.

         Intressant också hur Camilla själv lyfter PR-killens ifrågasättande för att sen GÖRA SAMMA SAK SJÄLV utan någon direkt involvering (hon jobbar varesig med IL eller skrivit recensionen eller fått meddelandet skickat till sig). Sen skriver hon ett inlägg med otroligt onyanserade åsikter med väldigt hårda ordalag där hon ska göra sig lustig över hur PR killen sköter sitt jobb.

          Gäsp! Här är det Bella, Pålle och PR bolaget som skriver ?

          Sara f och Tina jag blir så sanslöst nyfiken på vilka ni är irl? Vilka drag i er personlighet är det som förstärks när ni sitter bakom skärmen skyddade av dess anonymitet?

        Han skickar messet till hennes privata instagram och inte hennes arbetet-mail. Det är han som tar diskussionen till den privata sfären och där gör hon vad hon vill med konstiga meddelanden från snubbar. Att hon skulle skicka det hit hade ju vem som helst kunnat räkna ut, och han är den enda i den här diskussionen som har betalt för att veta bättre så hans mess var både korkat och oprofessionellt. Dessutom: Om du nu tycker att hans meddelande var så himla bra så är det ju konstigt att du är så arg på att Elsa läckt ut det?

      I maskopi..?

      Att kalla en kritisk recension för hat..nja det är inte så professionellt av en PR-person.

    ”diskreditera Isabella”

    Du måste ha levt under en sten. Isabella har enbart sig själv att skylla för att människor misstror henne.

   Men boken handlar väl om henne som person eller?

   Men seriöst det är en jäkla bok, en bok om Isabella och efter allt i hennes blogg förstår jag inte att man vill betala för att läsa samman s*** om igen. Hon förblir samma person men varsågod och fortsätt så tjänar Bella pengar forfarande.

  Bra Camilla!

  Alltså hat. Varför används det så fort någon inte är av samma åsikt som en själv? Och varför så missvisande, högtravande och ängsligt i vår generation? Det verkar dessutom vara starkt korrelerat till individer som strösslar ”hylla” runt omkring sig. Sluta dra hat-kortet så länge det inte är befogat, det börjar bli töntigt och tröttsamt.

   Minsta lilla motargument kallas ”hat” nuförtiden. Precis som allt är ”rasism”. Språket mest urvattnade ord.

   Det är ert fel, snöflingor!

    Jaja. En vit person ska inte avgöra vad som är rasism eller ej. För oss som faktiskt utsätts är det ganska tråkigt att rasismen ska förminskas för att sådana som du inte vill ta ansvar.

     Vita kan visst definiera rasism och utsättas för rasism. Teorin att tolkningsföreträde ligger hos färgade är en teori av många och långtifrån allmänt vedertagen.

     Dumheter! Så en person från Balkan kan inte utsättas för rasism i låt oss säga, Sverige?

   Därför att det är perfekt sätt att aldrig ta ansvar för all skit man vräker ur sig/ställer till med. Genom att gapa om ”hat” så behöver man aldrig stå till svars, utan då blir man ”stackars lilla jag” ? hett tips, sluta ljug, hyckla, bluffa etc så utsätts man inte för ”hat”

  Hahahaha ja det är ju en biografi. Orka gnälla på att hon recenserat Bella som person när det är det boken handlar om. ????‍♀️??‍♀️

  OT: har Margaux förklarat varför hon visar sin son igen?

   Inte vad jag har sett. Men hon sa i en vlogg att hon hade bättre relation med Jacob igen, det kanske kan spela in.

    Fast vad elakt – om de var ovänner och så ”förstörde” han hennes business bara för att de var ovänner!

    Nu är ju själva idén att tjäna pengar på att exponera ett barn sjuk men om han liksom sa nej bara för att dom var ovänner så var ju det elakt….

     Hur kan du dra den slutsatsen? Det kan ju också vara så att de pratat lugnt och sansat och enats om en balanserad nivå.

   Hon måste ju nåt content. Speciellt när det är slut med fästmannen. Antagligen har antalet följare börjat dala så då tar hon till sonen såklart. Mer desperat människa får man leta efter.

  Kollade på ett äldre avsnitt av Brottsjournalen och det diskuteras livsvakter. Isabellas namn tas upp som exempel och Leif GW Perssons uttryck är oslagbar ?. Det märks att Leif tycker det är trams att självaste Blondinbella har en livvakt. Klippet (11:04 – säsong 2, del 2) finns att se på TV4play.

   Fast det är ju inte trams i dessa tider, med hatare och rånare som dessutom siktar in sig på kändisar. Sedan behöver vakter ha jobb så bra att de fått jobbuppdrag, så kan man också välja att se det. Går att vända saker positivt om Isabella också. Bianca har nyligen sagt att hon har vakter också.

    Fast sen när är Isabella en kändis? Förutom härinne då…

    Alltså no offense men herregud vad barnslig du är ”Tina” ??

    Tina och alla dina alias tack för alla skratt du ger mig varje gång jag läser dina kommentarer. Du har verkligen förmågan att se saker från ett perspektiv de flesta helt missar.

   Men ärligt, när verkar GW inte tycka grejer är trams?

   Viktigt att ta offentliga kvinnors utsatta roll på allvar.

    Sara f helt seriöst?

  Jag kan väl ändå delvis hålla med honom. Att påstå att hon inte bidragit till samhället är ju en klar överdrift och känns ganska onyanserat.

   Får det Isabella att känna sig trygg så förstår jag inte problemet fsktiskt

   Hon har knappast betalat den skatt hon är skyldig. Skulle inte förvåna mig om hon utreds för skattebrott.

  Folk tycks tro att recensioner enbart ska vara positivt annars är det hat.
  Skrev en recension om ett hotell en gång…jag var snäll egentligen eftersom det var en mardröm att bo där- ägaren ringde upp mig och skällde ut mig. Ett argument till varför jag borde ta bort min recension var att hon var ensamstående kvinna som kämpade med att få livet som hotellägare att gå ihop. Hon lät inte mig säga pip under det tio minuter långa samtalet som jag till slut avslutade med att klicka henne.
  Ett annat hotell som hade oerhört taskiga recensioner (missade att kolla det då det var en spontan Övernattning) skrev jag ner. Med bifogade foton..även de ringde upp och mutade med en gratis natt…hade hellre fått tillbaka det jag betalade.
  Med det sagt….det kommer en ny generation som tror att recensioner är enbart positiva annars är det hat, mobbing och kränkande

  Osunt att den här Elsas första reaktion är att skicka det till bloggbevakning. Får mig direkt att tänka på att allt hon tycker om IL är direktimporterat härifrån.

   Förmodligen. Hon är dessutom endast 20 år. Kan inte riktigt ta hennes ”recension” på allvar då den snarare behandlar Isabella som person – precis som Filip påpekar.

    Ohhhh that explains a lot. Hon är alltså 20 år. Inklusive de otroligt märkliga referenserna till hur välfärdsproblematik (ex. att arbetare inte kan försörja sig på sina pensioner) och hur många arbetare som dör i tjänsten i en bokrecension om Blondinbella.

     Precis. Dessutom pinsamt att påstå att Isabella inte har bidragit till samhället när det
     1) är en BOKRECENSION
     2) recensenten själv är 20 år – hur mycket har hon själv bidragit?
     3) är en uppenbar lögn

     Väldigt märkliga referenser precis som du säger. Hör inte hemma alls.

     Hon är engagerad inom LO och väldigt kunnig inom arbetsmarknadspolitik, skriver dessutom för Arbetet som är en medlemstidning för just LO. Så att infallsvinkeln på hennes recension handlade om arbete att göra är helt naturligt, liksom det är naturligt att Bella och hennes gäng motsätter sig det då hon är höger.

      Om hennes infallsvinkel är politisk så är det något helt annat än en recension.

       Eh nej. En recension kan ha olika utgångspunkter. Tidningen den publicerats i ger en hint om att utgångspunkten i det här fallet är politisk. Inget konstigt.

        Men är det inte väldigt konstigt och irrelevant att kritisera en influenser ur en politisk utgångspunkt. Hon har ju ingen politisk makt, inget inflytande över arbetsmarknaden och har absolut ingenting med LO att göra. Ännu fånigare

         Men.. hon har ju varit både företagsledare och arbetsgivare?

          Ja för flera år sedan hade hon ett medelstort företag där 0% av de anställda tillhörde LO. Det blir så tydligt att det handlar om en tjejs aversion mot en kändis och inte en journalists kritik av en makthavare.

           Makthavare…. Bellsan är en mytoman som har sålt skit.

      Å andra sidan kan man ju tycka att Isabella redan fått mycket uppmärksamhet i media via radio och tidningar sedan tidigare och att hon faktiskt är väldigt duktig på att tjäna pengar. Hon har ju tagit upp detta och sagt det själv för ett år sedan som sitt mål att hon skulle ge ut en bok som skulle sälja det är ju inte bara hon som gör buisniss på det. Ett annat exempel är Malin Berghagen som ochså ger ut böcker lagom till jul för att tjäna pengar Finns ju inget annat syfte. Det kan tyckas bli eller falla platt. Det är inte heller särskilt kulturellt eller intressant!

    Vad har hennes ålder med saken att göra? Åldersdiskriminering är ganska sunkigt – oavsett åt vilket håll det rör sig om.

     Om man inte fattar vad hennes ålder har med saken att göra är man antingen 20 själv eller har aldrig jobbat med en 20-åring.

      Hon har ju ett förträffligt språk och låter intelligent samt sätter ju verkligen huvudet på spiken.

      Så att förminska henne till 20 år verkar dumt. Den här tjejen är smartare än de flesta, de flesta – betydligt äldre dessutom.

      Detta är en bright tjej, som ser igenom Bella. Innehar ett vårdat språk, där dessutom, spik på spik sätts…

  Hat?? Herreguuu som det gått inflation i det ordet. ? Bra jobbat, Camilla och Elsa!

   Ja precis, på vilket sätt menar Camilla att Isabella har skapat hat liksom?

   Det mesta var bekostat av staten, därav försäljningen av allting för att kunna betala skatter mm sedan allt uppdagades .

  Alltså, vem är den där Elsa Alm? Nån man borde känna till?? Har aldrig hört talas om henne innan!

   En 20-åring som försöker bli politiker. Känns inte jätteseriöst nej.

    Vi behöver fler unga i politiken! ?

     Men inte som recensenter uppenbarligen ?

      Och som recensenter! Hon har skrivit en utmärkt text. ✔️

       Haha är det den första bokrecension du läst eller? Befängt påstående.

        Den där kommentaren kommer du verkligen skitlångt med. Tröttsamt…

    Helt ärligt vad tror du att du uppnår med den kommentaren?
    Jag visste inte vem Elsa Alm var men blev nyfiken. Hon är 20 år ung och redan etablerad. Hon gör samhällsnytta genom sitt arbete på LO som riktar sig till gruppen under 30. Nästa grupp som riskerar utslagning för det är en grupp där många varken pluggar eller har jobb. Lägg hennes namn på minnet för hon är garanterat satt på tillväxt inom partiet.
    Det är en ung tjej som gör ej att förväxlas med valfri blond stereotyp brud som tjänar pengar på sitt eget navelskåderi.

  Ännu en man som hon lyckats dupera. Hur bär hon sig åt? Slänger med håret, putar med läpparna och framhäver tuttarna?
  Innan man tar på sig ett PR uppdrag är det väl praxis att göra en analys av personen? Obehagliga överraskningar är det väl ingen som vill ha. Men nu när de kommer (skräll verkligen!) kallar man det för hat. Fundera i ett par sekunder så förstår du att kritiken mot IL är befogad. Så oproffsigt beteende.

   Den enda som är oproffsig är ”recensenten”. Filips kommentar är rimlig och nykter.

   ”Kritiken mot IL är befogad” – det ni inte förstår är att det inte handlar om IL. Det (ska) handlar om boken – och just därför är recensionen värdelös.

    Nej din analys är helt fel.
    Jarl gör ett försök att tysta en kritisk röst.
    Alm gör en absolut korrekt och bitvis lysande recension som går ut på att ifrågasätta Löwengrips validitet och reliabilitet.
    Är man mytoman är det väldigt farligt att ge ut en biografi och då finns alltid risken att alla inte köper narrativet.
    Jag förstår varför Löwengrip anlitade Bindefeld men borde överväga att få Jarl utbytt som både agerat vårdslöst och ogenomtänkt.

     Validitet? Reliabilitet? Narrativ? Det handlar om en biografi – inte en avhandling eller en forskningsrapport. Men du kanske tycker att boken skulle ha innehållit även ett välformulerat syfte och en metoddiskussion!

     Ditt inlägg här är bara ett försök att visa dig intellektuell. Dock har det motsatt effekt.

      Faktum är så var det en medvetet vald härskarteknik. Tydligen lyckades jag reta dig. Men oavsett är analysen helt åt helvete. Men egentligen är allt ett spel för galleriet för recensionerna är köpta. Om någon verkligen tror att seriösa journalister och tidningar läser starlett och sedan recenserar den ja då är man nog lite korkad. Den enda verkliga recensionen är den av Elsa som starkt ifrågasätter Isabellas persona och ifrågasätter hennes story. Isabellas bok förtjänar inte att kallas litteratur. Ska bli intressant att se för hur lite den reas ut för på bokrean i februari.

    Boken handlar om Bella, en person ljuger konstant. Att inte nämna något om Bella gör recensionen irrelevant.

  [Borttagen kommentar]

   Hej Filip?

    Filip?? Detta är ju vår käre vän som alltid krigar sig blodig för att försvara IL sen lång tid tillbaka här.
    Se bara på uppdelningen av ett ord som hen tror är ett ord som hindrar kommentaren att komma fram.

    Sorry ? men du är som vanligt ute å fäktar utan att vara det minsta objektiv.

     Jaha- har ganska nyss börjat hänga i kommentarsfältet (men läst bloggen länge)…blir så otroligt nyfiken på vem som förvarar Bellas alla tilltag såsom ovanstående ”Tina” gör?

      ”Tina” hette ”Tilda” i föregående inlägg. Det går fort i svängarna.

   Du kommer inte få något svar Camilla, du har bränt dina skepp hos Isabella & Co.
   Men jag vet inte, kan man ens kritisera en recension? Det är ju hennes uppfattning. Alla kan inte älska alla.
   Personligen tyckte jag boken var lite tradig offerkofta jag med. Jag har inte lyssnat klart på den och kommer nog inte göra det heller. Hur länge kan man skylla allt på sin barndom?
   Eller förklara allt med sin barndom? Har man inget eget ansvar alls?

    Bränt skepp? För att Camilla var den enda som vågade stå på sig o skriva hela sanningen ?

    Håller verkligen med. Hur länge kan man dra barndomskortet? Det betyder inte att vi förminskar hennes erfarenheter. Men hon är vuxen och har möjlighet att arbeta igenom allt med sin psykolog.

   Tina får 60 tummar till försvar för Isabella men raderas sen. Hahah! Fegis!

  Väldigt oprofessionellt av honom.

  Varje gång jag ser en person som tycker om IL så ser jag lite ner på denne. Lite på samma sätt som jag ser ner på de som åker elscooter.

   Intresseklubben antecknar

   Ja, de har ju dåligt omdöme och lyssnar på en mytoman.

    Fast recessioner ska skrivas utifrån hur en bok är skriven, inte utifrån vem personen är så han har helt rätt.

   Jag ser ner på människor som hela tiden klagar på Isabella. Buuuu hon ljuger…..

    Folk får väl ljuga bäst dom vill så länge det bara drabbar dom själv. Nu har hennes aktiva val ställt till det för många andra och det enda du kan konstatera är att du ser ner på dom som klagar på henne?!
    Imponerande selektivt sätt att se på det hela!

    Men detta är ju lite stört beteende. Vad håller han på med liksom? Så himla tydligt att bok skrevs för att folk ska bli intresserade av henne. Ä när den fick kritik så måste den tystas.

    Väldigt bra inlägg Camilla, har saknat den här typen av inlägg

     MIna;

     Jag tycker också det är ett märkligt beteende o ännu sämre att inte ens svara när bloggbevakning söker denna Filip för en kommentar.

     Fan vilket bra jobb du gör Camilla med inläggen här på bloggbevakning!! Ursäkta lilla svordomen. 🙂 ville bara betona HUR pass bra du gör det.

  Antar att Bella förfullt förbereder sig för att det ska bli en filmatisering av hennes makalösa livshistoria.

   En självbiografi blir nog lite platt när man fortfarande är ung och ligger i samma fåra och harvar fortfarande. Ingen distans eller full cirkel-känsla alls. Blir mest ett kapitel ur livet med dagboksredogörelser.

  Jag måste nog för första gången försvara isabella, Jag känner inte isabella idag eller hennes föräldrar. Men jag kände både henne och hennes föräldrar när hon var barn. Man kan tro och anta vad man vill, hon är dock från början en liten förortsunge och spenderade barndomen sin boende strax utanför jakans centrum (som i sig kan vara helt underbart och speciellt på 90 talet) men det var ett problemområde redan då. En av två föräldrar som inte var någon hederlig eller ren typ. Tolka hur ni vill. Den andra av dom ganska långt ner på den ekonomiska stegen. Det var då, mycket kan ha hänt genom åren. Tror absolut på en hel del av det isabella sagt, speciellt när minnen från barndom kan uppfattas ganska annorlunda av barnet och från hur det faktiskt varit. Sen kan vi ju bara ta och se på oss själva, tror ytterst få av oss haft helylle föräldrar och en sorglös barndom utan några trauman, Så varför skulle isabella vara annorlunda? Det jag tror hon ljugit om är snarare den lyxiga biten av sin barndom då hon i sin ungdom så gärna ville passa in bland bratsen.

   ?

   Men sluta. Hennes pappas var jurist och hennes mamma var verkligen inte långt ner på någon skala. Tror noll på att du kände eller känner henne. Tänker inte skriva hennes namn här men det är sånt jävla skitsnack att hon inte skapade en väldigt trygg fin medelklass-uppväxt för Isabella. Sen att Isabella tyckte mycket om sin pappa och att bp i stan är en annan grej. Men blir ganska trött på hur hennes mamma utmålas. Isabella hade säkert en otrygg uppväxt då hennes sjukdomar inte upptäckts än, vilka hon är öppna med i boken, men hon har verkligen inte farit illa på nåt vis socioekonomiskt.

    Det är ganska magstarkt av dig att komma med påståenden som om det vore fakta utan att du har den blekaste aning. Visste att det skulle komma en sånhär kommentar, lönlöst att försöka överbevisa. Jag skrev redan mer än nog. Tro vad du vill. Ha en fin lördag.

  ”På hugget” vet jag inte om jag skulle kalla det. Märkligt? Ja. Men lika märkligt att denna journalist vidarebefordrar det han skrivit i ett ögonblick. Håller mig nyanserad i detta. Känns som det mest sunda ?

  Vad fan menar han med ”Hade nog förväntat mig en recension av boken, och inte av Isabella som person”? Är han helt tappad eller? Det är en SJÄLVBIOGRAFI!

   Men herregud vad svårt det ska vara att förstå vad en bokrecension är.

   Kanske inte ska kalla andra för ”tappade” om man själv inte har någon koll.

    Fast i det här fallet blir ju Bella recenserad också då bokens huvudsyfte är att återspegla hennes liv?? Dessutom innehåller ju boken en hel del anmärkningsvärda påstående från just henne så då klart hon blir kritiserad också. Bokrecensioner handlar inte enbart om språk, upplägg utan vad författaren förmedlar både i text, vem hen är, vad hen påstår sig upplevt.

     Att påstå att Isabella inte har bidragit till samhället är ett tydligt exempel på hur irrelevant ”bokrecensionen” är. Sådana påståenden hör inte hemma i en recension.

  Tycker i sak att han har rätt. Recension var inte direkt om boken. Sen väldigt intressant att hon skickar det direkt hit till dig där hon vet att hon får medhåll ?

   Hur kan man recensera hennes bok utan att komma med bakgrundsfakta (Bella ljuger konstant så varför skulle hennes bok inte vara fylld med lögner också)?

  Nu har jag ingen insyn i branschen. Men är det vanligt att nån som jobbar med PR för en bok kontaktar recensenter och gnäller?

   Nej, inte vanligt. Sjukt oproffsigt.

   ja det är det, hans uppdrag är att skapa positiv PR så inte konstigt att följa upp och ställa frågor för att förklara för kunden.

    Förklara vad exakt? Varför recensenten tycker, tänker och skriver fel? Trams! Men trams är ju iofs synonymt med allt Bella tar sig för så det ligger väl helt i linje med detta pinsamma beteende.

     jag svarar på TS fråga. Det är inte ovanligt att höra av sig för att förstå. Det är ju ett sätt att ta till sig kritik och föra den vidare. Så absolut inte ovanligt.

     Säg att han jobbat med juicepressar istället och så gillar journalisten som testar den inte pga kör bara handpressad juice och det här är en elektrisk. Då frågar man varför de inte gillade juicepressen och meddelar det till juicepressproducenten som anlitade PR uppdraget.

      ?? you don’t seriously believe that do you ? ?

      Du har då inte det minsta hum om pr. Det där är det sista en seriös prperson skulle göra är att kontakta journalisten. Oavsett om det gäller en bok eller juicepressar. Så skapar man dåligt rykte för både produkt och pr-firma.
      Nu kan nog iof Bindefält inte få sämre rykte.

      Nej, så gör man förstås inte utan man sammanställer åsikter från recensioner och presenterar dessa till sin uppdragsgivare. Är det uppenbara lögner som förmedlas så kanske man skickar ut ett pressutskick där man bemöter dessa specifikt. Man går inte in och börjar fightas med enskilda recensenter på deras privata instagrams, det förvärrar ju bara situationen och plötsligt måste man in på ”skvallerbloggar”:s kommentarsfält för att försvara sig där också när folk tycker man agerat galet.

    Ja för detta gav ju så mycket positiv pr?

  Gillar att han skriver att hon varit arbetsgivare och betalat skatt..??? herrejösses människan har verkligen ingen koll !!
  Hade hon varit en riktig företagsledare hade hon inte behövt sälja av typ allt & alla för att betala av sina skulder … skatteskulder …..

   hon betalade en av sina nannys svart så det räknas liksom inte 🙂

  Ni som tycker detta är ok?? Är helt stum.
  Så oerhört oprofessionellt att göra så här.
  Oavsett vad man tycker om recension.
  Att göra detta i sina professionella yrkesroll är helt förkastligt.
  Recensioner kan vara bra mycket värre än dessa.
  Klarar man inte av att alla inte är positiva till ens verk eller till ens person ska man inte välja en offentlig roll.

  Recensionen kanske hade kunnat vara bättre skriven men det verkar ha blivit så att kritik numera alltid borstas av som hat så att personen som kritiseras inte ska behöva lyssna på ngt de inte gillar.

  Det är extremt tröttsamt.
  Speciellt med Vissa personer.
  I detta fall så brukade Isabella kalla det jantelagen innan, vilket mer än ofta är en otroligt lam ursäkt för att få vara ett pucko eller immun mot kritik.

  Det roligaste med den här tråden är ju att bindefeldt ab nu jobbar kvällstid och genom olika alias påtalar att detta minsann är ett karaktärsmord! Precis som när expressen avslöjade Isabellas riktiga siffror. Väntar bara på en Cissi wallinsk turn på det hela, dvs FÖRTAL.

  Vet ni, bindefeldts. Det är faktiskt inget ohederligt eller olagligt med att se igenom lögner och att tänkande människor ifrågasätter lögner. Tvärtemot har det alltid gjorts men kanske inte synts så uppenbart. Jag hoppas att ni får en fet ob för ert jobb här på kvällskvisten, som absolut ingen köper.

  I verkligheten måste en recension inte vara exakt så som kriterierna för en recension är uppställda utan de bästa texterna utmanar ofta sitt format.
  Det finns en del intressant debatt om litteraturkritik, tex om Linda Skugges recension av Kristina Sandbergs självbiografi.

   Håller med och ett mycket bra exempel. Hade gärna läst en recension av Skugge om Löwengrips bok. Antagligen betydligt mer bitsk än Elsas. Men jag tror att vad som skaver här är att Bindefeldt köp recensionerna och reportagen för de följer samma röda tråd och är allt för lika. Och så kommer Alm och skriver vad hon tycker och där sprack strategin. Det är vad jag tror skaver här.
   Men i februari får vi veta vad svenska folket tyckte egentligen.

  Är det inte lite läskigt att en rad ”anonyma” här försöker få oss att tro att det är helt OK att pressa journalister att skriva precis det man vill? I en värld med fake-news ligger det ju såklart nära till hands att låtsas att det är ”hat” att inte få ryggdunk, men journalistiken måste vara fri, det måste vi stå upp för och det borde en PR-firma veta.

   Jo oerhört och så jävla barnsligt. En seriös Pr-person hade inte betett sig såhär ? men det är samtidigt kristallklart att kritik inte får lyftas. Jag har inga ord för hur barnslig och oseriös den där Filip framstår men just den typen av människor passar ju Bella. Ja-sägare och fjäskrövar. Tänk när hon gav en anställd sparken för att denne påpekade hur fel det var av Bella att flyga fram o tillbaka till NY , utifrån miljösynpunkt mm. Hon gav henne sparken!? I Bellas värld var ju personen ”avundsjuk” …? ett fullständigt vidrigt angrepp på en anställd.

   haha ja, det blev också så extremt tydligt att alla anti-Elsa här skrev inlägg i fredags kväll (i samband med att artikeln kom ut), fick 20+ likes DIREKT på sina svar och var superaktiva och sen tjoff, försvann alla dessa Anti-Elsor (bokstavligt över en natt), och deras likes har stått stilla sen dess. Det är nästan så man kan misstänka att ett PR-bolag vars ansvarige har dokumenterat dåligt omdöme trodde sig kunna vända opinionen här inne men inte betalar sina anställda tillräckligt för att spendera helgen här inne hehe

  Många här verkar inte ha en aning om vad pressetik eller pressfrihet innebär. Men det vet sannerligen Micael Bindefeld som har varit med i gamet länge. Och han är en man med makt som styr den här kampanjen med järnhand. Nu vet vi vad jag länge misstänkt att det inte går att lita på alla de översvallande recensionerna av boken. De är alla en del av Bindefelds PR-kampanj. Dessutom har tidningen en ansvarig utgivare. Jag börjar dessutom fundera på vad denna kampanj ska leda till. Ingen av våra erkända och duktiga författare har någonsin fått en bråkdel av uppmärksamheten vid lanseringen av en ny bok.

   Du sparkar in öppna dörrar. Det som är skrämmande är okunskapen som en del kommentarer uppvisar. Att anlita Bindefeldt tyder på desperation enligt mig och jag undrar vem som betalar. Tror att denna bok handlar om vinna eller försvinna. Dags för Bonniers att inse att en kassakossa tillslut slutar upp som en hund.

  Skulle önska att Isabellas mamma fick komma till tals!

   Hon kanske får men inte vill?

  Vilken. Tönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *