Julklappar till barn och bebis?

Bettina Runnerström Buchanan – från svenska och norska Paradise Hotel, Ex on the beach och Hide and seek” postade det här på sin Instastory.
Hon har ett gäng julklappar som hon skulle vilja hamnade hos någon som kanske inte riktigt får pengarna att räcka till här i december.

Är du en ensamstående föräldrar, sjukskriven eller av någon annan anledning inte har råd med en julklapp till ditt barn – hör av dig till Bettina så kan kanske hon hjälpa dig.
Paketens innehåll passar antingen en fyraåring eller ett barn mellan 6-12 månader.

Ett superfint initiativ!


Och på tal om välgörenhet… 
Så här har Giving People bemött granskningen som P4 Väst gjort. 

26 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Hur kan man vara en ideell förening och samtidigt ta ut lön? Trodde hela syftet med ideell verksamhet var att ingen lön utgick?

   Då har du missförstått. Ideell innebär att det inte finns nåt vinstsyfte. Men de som arbetar måste ju så klart få lön. Eller menar du att man måste jobba gratis på alla organisationer som drivs utan vinstintresse? Omöjligt att attrahera kompetens och säkerställa en fungerande och långsiktig verksamhet i så fall…

   De har 8 anställda som får lön och över 7 miljoner har gått till löner på ett år. Tjänar de alltså 80 000 kr/mån? Eller kanske 40 000 kr/månad + arbetsgivaravgifter?

  Giving People – det är inget som hindrar en stiftelse att vara öppen med hur ekonomin i verksamheten ser ut INNAN media granskar.

   Du vet att en stiftelses redovisningar är offentliga handlingar va? Dom har alltså öppet redovisat hela tiden och dom har också fortlöpande blivit granskade.

   Klaga du på klick-journalister som ställer till med massa skit istället för dom som vill göra gott för andra medmänniskor.

  Två styrelseledamöter som lyfter 160.000 kr i lön? Och jag tyckte min lön på 30’ som heltidsarbetande sköterska var bra…

   På ett år?

  Åhléns brukar varje år ha en julgran där man kan köpa något och ge till behövande barn. Man väljer ett kort där det står tex ”flicka 3 år”, köper något man tycker passar, lämnar i kassan så slår de in och ser till att rätt barn får det. Brukar låta mina barn välja varsitt kort och vad de vill ge det barnet. Bra att lära barn också att hjälpa andra som har mindre.

   Är det så på alla Åhléns-affärer?

    Vet i och för sig inte. Åhléns i Gävle har det i alla fall. Minns inte vilken organisation de gör det i samarbete med.

     Tack för svar! 🙏🏼

    Nej däremot samlar Åhléns in till Stadsmissionen. Tror det är Nordic hotel som samlar in julklappar.

  Hur kontaktar man henne om man inte har Instagram?

   Det är gratis att ladda ner instagram och skaffa ett helt anonymt konto enkom för att kontakta henne.

   Tips om man är i behov av hennes bidrag ❤️

  Grankvinnan är otroligt dålig på att hantera den kritik som riktas mot hennes företag. Blir bara värre, räcker inte med att alla B och C-kändisar håller med om att Aftonbladet är dumma.

   Var kan man läsa mer? Såg i Aftonbladet men vill gärna läsa kändisarnas kommentarer.

    På Smålandsgran insta såg jag några kändiskommentarer.

   Japp. Om hon vill dementera att deras granar inte är bluffgranar räcker det inte med att man bara skiver/säger så, man måste underbygga det med nån form av dikumentation om man vill att folk ska tro på det. Hur mycket hon än upprepar meningen om att deras granar inte är bluffgranar hjälper det ingenting.

   Och förresten, det är ju inte första gången hennes företag håller på med. Var det nu förra året (eller tidigare) när de började sälja en julgransfot som var typ en kopia av en som redan finns på marknaden (det var en lite speciell modell med en pedal). Även iaf en del av hennes företags sk. egendesignade trädgårdsprylar är ser mkt lika såna som fanns på marknaden redan innan hennes. Lite intressant att hon som så gärna vill ge bilden av sig själv som en designer och konstnär (bland annat) inte kan ta fram nåt unikt och nyskapande för sitt företag.

  Kommer tyvärr aldrig mer ge till ”behövande”.
  Inte när man ser i den lokala köp/säljgruppen i stan mottagarna säljer det de fått.

   Haha på riktigt? Alla kan väl inte göra det.

   Kanske i ännu större behov av pengar än prylen de fick?

   Men det måste ju vara en otroligt desperat handling tänker jag?
   Om de till och med försöker sälja saker de fått i julklapp eller liknande så är de nog i desperat behov av pengar?

   Jag brukar skänka kläder i en insamling och sen skrev ngn i en FB grupp att man inte ska göra det för att en del säljer sakerna man skänkt- men om jag ändå skänkt det så kvittar det väl mig om ngn säljer det eller använder jackan? Om de säljer den billigt så får ju dessutom de lite pengar och ngn en billig jacka…

  Finns en del människor som utger sig för vara fattiga och inte ha råd för att på så sätt få gåvor/julklappar för att sälja och tjäna pengar, fast de inte alls är i behov av det. Precis som vissa insamlingar på sociala medier, att vissa är allvarligt sjuka och behöver pengar till behandlingar osv, sen visar de sig att de inte alls är sjuka..

   Skulle varit svar till tråden ovanför 👆

   Just därför ger jag bara till 90-konton.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *