Smålandsgrans-gate rullar vidare

Julgranskaoset med Smålandsgran och Anna Benson verkar vara långt ifrån över.
Igår rapporterade Aftonbladet att varken Pernilla Wahlgren eller Laila Bagge var ambassadörer för Smålandsgran och att Pernilla Wahlgren inte haft en aning om att hon förekommit på företagets hemsida. Att det inte var någonting hon godkänt.
Det fick Anna Benson att posta det här inlägget på Instastory där hon visar upp korrespondens med Pernilla Wahlgren där hon svarar ”Ja, självklart!😘😘” på frågan om företaget får lägga upp hennes kommentar på sin hemsida.

Pernilla verkar alltså i högsta grad ha givit sitt tillstånd till detta.
Ska vi gissa på att hon inte kommer få någon gratisgran i år?

178 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Vilket år var det? Ser inte 🙈

   2018 och 2019. Sen ena mejlet skickade de 2021 men verkar som att Pernilla inte svarat på det.

    Nej Sandra det är ju samma sms och Pernilla svarade ”Ja självklart” som vi kan se. Pinsamt av Pernilla, påminner om Bianca som förnekade att hon sagt sig rösta på A. Lööf vilket det finns bevis på att hon sagt. Hon kontaktade en journalist som kritiserade kalendern och som nämnde att Bianca sagt hon skulle rösta på Lööf. Detta förnekade Bianca trots filmbevis. De är inte helt ärliga alla gånger Bianca och Pernilla, giriga, och de är inte sena med att klanka ner på andra, sedan gör de samma sak själva, dubbelmoral och hyckel kallas det.

     Det är inte från i år…står ju 2018….för övrigt var 22 oktober en fredag i år för då fyller min bästa väninna år😅

      Svaret är alltså inte från i år…

       Nu har Pernilla svarat på bensontheartist ig. Nu poppar jag 🍿🍿🍿

        Oj, det var verkligen en ilsken kommentar! Pernilla är i chock (skriver hon två gånger) över hur Anna beter sig. Hur ska detta sluta? 🌲🌲

         Har Anna stängt sitt konto? Jag kan inte se hennes insta, har tagits bort står det. Vore konstigt om jag är blockad för har aldrig skrivit något dumt till någon, inte till henne och inte till någon annan.

          Iaf genom Dumpor kan man fortfarande se hennes konto.

       Ingen som påstått det heller.

  Ser inte att hon fått förfrågan om att bli ambassadör?

   Nä precis. Är väl skillnad att godkänna att de lägger upp vad hon skrivit om att granen är fint än att vara ”ambassadör”?!

   Men är det någon som påstår att hon är ambassadör för att det står ett citat från henne på hemsidan sedan, vad jag förstår, flera år? Hon har ju godkänt det tidigare ju.

    Gick tillbaka och kollade nu och du har rätt! Pernilla säger att hon inte har någon aning om att hon finns med på deras hemsida. Sedan säger hon att hon inte är ambassadör för dem.

     Benson har väl inte påstått att Pernilla är ambassadör heller? Det är Pernilla som säger det bara och vrider till, men hon har godkänt att hennes omdöme finns på deras hemsida, det verkar dock vara borttaget nu men hennes bröder och kompis finns kvar. Ambassadör kallas man väl inte för att man gett sitt godkännade att bli citerad på en hemsida?

  Vad det någon som sa att det är bra att journalister granskar sociala media mm som fick ca 200 tummar?

  Självklart är det bra. Men när dom inte gör sitt jobb och faktagranskar FÖRE publicering borde dom bli stämda för förtal. Hoppas Giving People ger dom en rejäl känga och får ut ett saftigt skadestånd.

   Var det du som surrade om att Giving People är öppna med hur pengarna spenderas? Menar du då årsredovisningen eller någon annan mer lättillgänglig information?

    Ja, jag. Jag menar all redovisning. För stiftelser är allt offentliga handlingar.

     Så jag som tänkbar månadsgivare ska först ladda ner en årsredovisning, försöka förstå hur ekonomin för Giving People fungerar, och genom det förstå hur pass mycket pengar det är som verkligen går ut till behövande? Är det så du menar?

      Va? Varför skulle jag mena det?

      Har du inte hängt med dom senaste dagarna?

       Du duckar för frågan, känns det som. Du är ju *väldigt* tydlig med att Giving People är öppen med sin ekonomi. Du pratar om offentliga handlingar och lagar. Igen, hur ska jag som tänkbar månadsgivare på ett ENKELT sätt kunna avgöra hur Giving People hanterar sina pengar, hur mycket som verkligen går ut till behövande?

        Jag duckar en fråga jag aldrig har varit i närheten av att beröra för du hittar på en helt ny frågeställning.

        Om du inte har följt med i diskussionen om vad jag invänt mot så orkar jag inte ta allt från början. Men en sak kan jag säga, jag har aldrig nämnt eller ens funderar på hur enkelt det skulle vara för dig som givare att ta reda på fakta. Jag har bara sagt att dom hela tiden enligt lagen har redovisat allt öppet och att det inte var först nu när media granskade dom som dom öppnade böckerna.

        Kan du nu svara på min fråga till dig som du duckade?

         OK, du duckar inte. Du menar att det inte är intressant som tänkbar månadsgivare att på ett enkelt sätt kunna avgöra om Giving People är seriösa eller inte. Noterat.

         Fortsätt du svamla om offentliga handlingar, lagar och allt annat, men inte med mig. Jag är inte intresserad av att försöka ha en givande diskussion med virrpannor.

          Nu hittar du på igen och ger mig åsikter som jag inte har. Ställ den frågan till den som säger så. Det är inte jag. Så varför ska jag svara dig på något som jag aldrig sagt. Jo, för att du vill tjafsa och divergera från vad sakfrågan jag lyfter. Men den gubben går inte med mig ser du din lilla virrpanna.

     Skillnad på allmän handling och offentlig handling. En allmän handling behöver inte vara offentlig. Dessutom:
     ”Eftersom en stiftelse är ett enskilt organ är handlingarna där inte allmänna. Om stiftelsen står under ett rättsligt bestämmande inflytande av en kommun eller en region eller är intagen i bilagan till offentlighets- och sekretesslagen är dock sådana handlingar allmänna.” (Från lagen . nu)

      Haha, visste du skulle hitta den länken och inte fatta vad det handlade om.

      Det var ett enskilt fall som drogs till domstol ang upphandling i just det bolaget. Inte en allmän dom som gäller allt.

      En stiftelse omfattas av Offentlighets- och sekretesslagen (2009:400). Detta innebär att stiftelser följer samma regler som svenska statliga myndigheter när det gäller hantering och utlämning av offentliga handlingar samt de förutsättningar som gäller för att sekretessbelägga vissa uppgifter.

      Det kan t ex gälla uppgifter om privata företags affärs- och driftsförhållanden, affärshemligheter, tekniska innovationer, uppfinningar, forskningsresultat, personuppgifter och andra uppgifter som inte är avsedda att komma till allmän kännedom. Begäran om utlämnande av handlingar lämnas till stiftelsens registrator.

       Förlåt Nono, men det är ju du som inte har koll.
       En stiftelse är inte en myndighet. I vissa fall, om region eller kommun har stort bestämmande i stiftelsen kan dock offentlighetsprincipen träda in. Detta är ju dock knappast fallet med GP.

        Grejen är ju att en stiftelse (som är bokföringsskyldig) måste skicka in sin årsredovisning till myndigheter, och när de väl registrerats hos en myndighet blir de allmänna handlingar

         Det gäller inte för privata stiftelser. Deras räkenskaper är inte offentliga.

          Bokföringsskyldiga stiftelser bl.a alla som bedriver insamlingar, är bokföringsskyldiga. Årsrapport ska skickas till registreringsmyndighet. Hos den myndigheten blir årsredovisningen en allmän handling som du sedan kan begära ut.

          Lyssna nu på S. OM ni vill inse sanningen dvs.

     Nono läs på snälla. Stiftelse har inte samma offentlighetskrav som AB.

      Nej, den är större.

       Nono du har så fel. Hur gärna du än vill ha rätt så tyvärr, du har fel. Läs på så slipper du framstå som okunnig.

        Om du vill tro på att jag har fel så är det ok med mig. Kommer inte hålla mig sömnlös. Men jag vet vem av oss två som framstår som okunnig.

        PS Följ länken Camilla la upp till Giving Peoples svar på tal. Där kan du läsa svart på vitt vem av oss två som har rätt för sig. Om du vågar.

         Du får gärna svara mig; 19:12. Om du vågar.

          Men gulle. Har redan gjort. Men nu ångrar jag mig. Du är inte värd min tid.

          Spring nu iväg och hitta på låtsas-frågeställningar till någon annan som tycker att du är värd deras tid. Hint. Det är inte jag.

           Nono du är inte värd att lägga tid på. Du är ett solklart förlorat fall.

           Bra! Hoppas det är det sista jag hör från dig.

           Bye!

   Vad dillar du om?

    Vad är det du inte förstår? Har du läst Camillas inlägg eller inte?

     Det är du som inte verkar förstå. Och det verkar faktiskt vara ett återkommande problem. Du surrar in dig på givning people som inte har ett dugg att göra med Smålandsgran. Vad gäller Smålandsgran och journalisternas faktagranskning finns inte så mycket att ifrågasätta. Smålandsgrans distributörer gjorde en anmälan om att de granar som de levererade till smålandsgran inte var kravmärkta.

      Tydligen så finns det en del för media att hålla koll på innan dom publicerar.Tråkigt att du själv har det som ett återkommande problem att du inte fattar det. Jag räknar nämligen in Bloggbevakning bland media.

      Tack och hej leverpastej!

       Du är rolig du. Att Smålandsgrans leverantörer anmälde dem finns ingen anledning att ifrågasätta. Detta är uppe för granskning och jag blir inte förvånad om de anmäls för greenwashing. Vari ligger ditt intresse?

        Här ser man. En till låtas-frågeställning. Eller flera faktiskt.

         Orkar inte ens försöka förklara för dig så att du förstår.

          Behövs inte. Det är du som fantisera falska frågor från något jag aldrig har sagt.

     Nono! Varför måste du svara så arrogant i dina kommentarer?
     Tror inte jag läst ett enda svar till någon där du svarar med hyfs och kanske lite förståelse om någon inte fattar.

      Men lägg ner. Ska jag svara till någon som använder ordet ”dillar” tycker du? Om du inte fattar det så kan jag inte förklara det för dig heller.

      Jag är som Fantomen.

       *Ska jag svara ”HYFSAT” till*

       Nono lugna ner dig. Du framstår som lätt manisk. Du svarar inte på några frågor och dina kommentarer är röriga och svåra att förstå. Du är otrevlig mot alla som inte tycker som du och ger dig medhåll.

        Härskarteknik one on one. Nice try.

         Då vet du inte vad härskarteknik är. Det var ett väldigt ärligt och uppriktigt svar. Jag skriver inte allt jag tänker med hänsyn till din person.

          Är du dum på riktigt? Du skriver inte om sakfrågan utan om min person.

         Kul att just du Nono tar upp härskartekniker.

         Det heter dessutom 101 (one o one) inte One on One, dufus

          Nono, du är så ägd! *handhjärta*

          Hört om autokorrigering?

       Nej, du är inte det minsta som Fantomen, du är däremot en besserwisser de luxe.

        En otrevlig besserwisser de luxe, dessutom.

        Få se här nu. Jag skriver först en allmän kommentar. Anonym ställer en fråga i en oförskämd ton. Jag säger något som är sant. Anonym invänder med felaktig information och det är JAG som är en besserwisser. Ni är fan inte kloka.

      Words!!👏

       Riktat till ”Anonym” 19:02 alltså!

       Word, inte words.

    ”Vad dillar du om?”

    Du kan använda ditt eget alias, TRH.

     Stackars TRH.

     Trams!

   Men Giving People är inte en stiftelse, utan en ideell förening. De har dock fört över pengar till deras stiftelse ”Giving People Barnstiftelse”, av 22 mnkr har de under 2020 enbart betalat ut 44 tkr i anslag. 🤷🏼‍♀️

   Det är ju två olika! SR fick ta vägen genom Socialstyrelsen för att få ut deras räkneskapsrapporter. Om de nu inte har något att dölja, varför inte ha årsredovisningarna upplagda på hemsidan?

    Dom är både och.

  Pernilla kanske har lika dåligt minne som sin dotter. Pernilla kan gott köpa sin egen gran honn som är mångmiljonär, räcker med allt annat hon får gratis. Undrar om hon redovisar allt, tror knappast det. Hur många olika jackor och kappor behöver hon, hon köper flera på en gång eller hon får dem nog gratis oftast.

   Avundsjuk much?

    Hög nivå ikväll.

    Förstår du att när kändisar får gratis prylar som de använder och sen inte redovisar och förmånsbeskattas för så smiter de undan skatt? Skattepengar som ska gå till samhället och bidra till bland annat skola, vård, vägar etc? Varför ska de undantas skatter som vi alla andra måste betala?

     Vem säger att någon smiter undan skatt? Det har vi ingen aningen om, eller om detta går som pressutskick

    Jag är jätteavis! Vore hur skönt som helst att bara glömma bort alla dumma saker man sagt och gjort i sina dagar😎

     Ja precis och slippa betala skatt hade varit aasnajs

   Hade varit stort av Pernilla om hon hört av sig och undrat om hon kunde få köpa granar till Astrid Lindgrens-barnsjukhus.
   Istället skriver hon och tigger sponsgran till ett cancersjukt barn. 😢

   Förstår du inte varför Felicia?

  pinsamt.

  Pernilla är en virrpanna som både hycklar och gör massa smygreklam, och hon kommer undan. Undrar om hon redovisar och betalar skatt på alla bud, på alla kläder, mat och grejer som hon får. Det kunde aftonbladet granska. Förr om åren låtsade hon även att resor var arbetsresor bl a en tjejresa till Dubai, för att de skulle få dra av den antagligen. Lika opålitlig som dottern sin.

   Pernilla må inte vara det vassaste verktyget men förfrågan är gammal och Anna verkar inte fått svar för julsäsongen 2021.

    Det är inte skrivet 2021. Det är 21 oktober som 21 menas. Det är exakt samma sms/mail och klockslag. Dvs både bilden till vänster och nedersta bilden till höger är skickade 21/10 2018 kl 21:42

     Ännu värre då eftersom Anna åberopar en gammal förfrågan.

      Men herregud det ligger massor av olika kändisar som gett ett omdöme där, och säkert är många sedan flera år tillbaka.

       Så du menar att en kändis som råkar av ren artighet säga att hon gillar någons produkt är att likställa med ett bindande avtal?

        Bindande avtal? Hur tänker du nu? Menar du att det måste skrivas avtal för att en kändis namn, bild och uttalande ligger kvar på en hemsida, något kändisen tidigare godkänt. Pernilla har ju blivit stor, rik och märkvärdig på senare år och vill såklart ha betalt för allt idag, så smycket som möjligt, precis som Bianca. Sedan försvarar jag inte företaget men jag förstår att man vill försvara sig.

         Ja om det är fråga om ett avtal mellan två parter där någon form av betalning sker verkar väl ett handslag vara väl osäkert? Om det är en rekommendation behöver den knappast vara giltig efter 2 år.

          Men hon hade fått en gran som ett pressutskick, inget motkrav alltså. Sen skrev hon trevligt om dom och dom bad om att få använda texten. Det gör inget avtal av det förfarandet

    Pernilla svarar inte att det är ett tidsbegränsat ”Självklart”

     Jag tror faktiskt inte ens att Pernilla såg det som att hon ingick ett avtal. Snacka om att greppa efter halmstrån.

      Men vad snackar du om, avtal? Vadå ingick avtal? Du greppar själv efter halmstrån.

       Undrar faktiskt vad du snackar om. Antingen finns en överenskommelse av något slag mellan Pernilla och Anna att Smålandsgran får använda Pernillas namn i sin marknadsföring eller så är allt hittepå av Anna. Det finns faktiskt inget annat alternativ här.

       Har GDPR inträffat efter detta? Måste man be om ny tillåtelse för att behålla folks mailadresser i nyhetsbrev lär väl detta definitivt klassas som det.

       Anna griper efter halmstrån. Men faller på eget grepp.

       🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲

   Om du menar den resan som visades i WV så var det en jobbresa.

    Nej menar självklart INTE den resan som de filmade för WV. Menar en annan tjejresa långt innan dess. Menar inte heller resan ihop med Laila. Pernilla har varit i Dubai många gånger.

   Hon åkte dit för att filma in WV, så ja, det var en jobbresa, hennes vänner var alltså aktörer i resan

    Men NEJ inte den resan. PW har varit där flera gånger. Detta var en tjejresa tidigare innan WV och de låtsades då att de filmade där men det är inget man sett något av sen så det var såklart en skenmanöver typ för att få en billigare resa för tjejerna.

  Fast det var ju gamla sms, lite fräckt att använda det i flera år sedan.

   Nej varför är det fräckt, inte alls, lika fräckt i så fall av Pernilla att ljuga och förneka det. Hon kanske inte minns det men då uttalar man sig inte så tvärsäkert i media. Pernillas trovärdighet sjönk. Pinsamt av Pernilla och pinsamt för henne men jag hade gjort detsamma och jag var Benson.

    Den som är pinsam är Anna Benson dom inte släppet detta. Hon har snart förbrukat det lilla kändisstöd hon hittills haft och riskerar att köra familjeföretaget i graven på grund av ren och skär dumhet.

     Nejdå, Anna Book och Toftby finns nog kvar ändå.

   Tror det är vanligt. Sådana saker är ju inte under något tidsbegränsat avtal. Lite som restauranger med bilder på kändisar som åt där för 5-10 år sedan.

  Pernilla Wahlgren har ett starkt varumärke i sitt namn, (oaktat vad man personligen tycker om henne) att använda det utan tillåtelse är inte ok, oavsett om det var ok en annan gång… förstår att hon reagerar.

   Fast va? Om Elvis en gång var inne på ditt hak och käkade en burgare och sa att det är ok att du citerar honom att han tyckte det var smaskens, hur länge får man enligt dig då ha en skylt på väggen med Elvis som ger tummen upp för din burgare?

   En dag?
   En vecka?
   Ett år?
   Eller tills du säljer ditt hak?

    Nono är du verkligen så korkad som man kan tro av den kommentaren? Även om jag ifrågasätter influensers affärsmässighet finns det något som heter avtal. Det finns en hel balk om det i lagboken och benämns avtalslagen.

     Avtalslagen hittar du i Handelsbanken.

      🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂😂😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣🤣

     Men vad har avtal med saken att göra? Måste Pernilla ha ett avtal för att hennes bild och namn ihop med en text fanns kvar på deras hemsida. Varför skulle det skrivas avtal för det? Pernilla har ju blivit lite märkvärdig på senare år och skulle väl aldrig göra något eller låna ut sitt namn utan att kräva stora summor betalt, Bianca också. Lite hybris ändå.

      Du vet att ett avtal inte har ett fastställt format. Det behöver inte ens vara skriftligt. Så fort du säger ok till något har du rent tekniskt ingått ett avtal. Blir lite förvånad att folk inte fattar detta. Vet att jag lärde mig detta på högstadiet.

    Men om detta hak då väljer att säga att ”Elvis är ambassadör för vårt hak”. Är det ok bara för att Elvis en gång sade att de får säga att han gillar deras hamburgare?

     Men vem har sagt att Pernilla är ambassadör? Har jag missat något?

      Aftonbladet måste ha ställt frågan eftersom både Pernilla och Laila bagge svarar att dom inte är ambassadör för Smålandsgranar.

       Men då har ju inte Benson eller Smålandsgran sagt att Pernilla eller Laila är deras ambassadörer.

       Helt klart journalister som satt spinn på detta och orsakat ett missförstånd.

   Hon svarar inte att det är tidsbegränsat hur länge dom får ha kvar hennes text.

  Någon får gärna förklara hur man automatiskt blir ambassadör för ett företag genom att godkänna att de lägger upp en positiv kommentar på sin hemsida? Vad menar Bloggbevakning med att Pernilla i högsta grad givit sitt godkännande att verka som ambassadör? Förvirrad.

   Ingen vettig person kan förklara det för dig. Däremot någon enstaka virrpanna i detta kommentarsfält.

  Kanske inte älskar Pernilla. Men snälla. Hur många förfrågningar får hon inte. Löjligt att dom lägger ut de där.

   Tycker inte det var löjligt, däremot löjligt av PW att uttala sig så i media och ljuga om det. Visst får hon många förfrågningar och visst kanske hon inte minns men varför i så fall uttala sig så säkert. Nej det gör man inte, då får man stå sitt kast tycker jag. Pinsamt för henne.

    Mest pinsamt att lägga ut 2-3 år gamla sms.

     Mer pinsamt av Pernilla tycker jag. Hur skulle Benson annars försvara sig mot PW:s uttalande utan att visa upp sms-konversationen?

    men vem f*n kommer ihåg vad man sagt och inte sagt tre år senare, inte kommer jag ihåg allt som jag har skrivit i mitt jobb i alla fall

     Exakt ! Särskilt när man får så mycket förfrågningar som
     Kända personer som Pernilla får.

  Jag ska nog starta en ny karriär och sälja typ 15 vedklabbar för 295 kr + porto 145 kr. Köper verkligen folk sånt till det priset?

  https://xn--smlandsgran-y8a.se/produkt-kategori/julpynt/

   Glöm inte tändkottarna!!!

    Braskotten! Kan det vara 2000-talets mest överdesignade produkt riktat till mindre vetande människor med för mycket pengar att lägga på onödiga saker? Ha, ha, helt otroligt roligt! Nio kottar doppade i stearin för 165 kronor …

    ”Hej alla dagisbarn, nej vad säger jag, det heter ju förskolebarn nuförtiden. Nu förstår ni, ert dagis Snorkråkan har köpts upp av en riskkapitalist, så nu ska ni ut i skogen och plocka kottar hela hösten. Annars stänger vi.”

     8 kottar om jag får be, för 245 kr + 145 kr frakt, men minsta order värde var typ 365 kr så det blir att köpa både kottar och vedklabbar!!

     Nuuu ser jag Smålandsgranens handplockade (!) tändkottar: 245 kronor för åtta kottar doppade i vegetabiliskt stearin från oliver. Wow, liksom. Om man använder rekommenderade två kottar kostar det drygt 60 kronor att tända en brasa. Och så recensionen ”Jättefina, nästan synd att elda upp dem.”

   Får jag gå ihop med dig? Vi kanske kan starta företaget ihop. Svärfar har en stor skog vi kan sno lite träd från 👏🏻

   HUR kan de ta så mkt för ved? På ica kostar en sån påse kanske 59 kr eller något (också rätt dyrt i och för sig). Kottarna också, är i chock.

    Men tänk på att det är svensk och ekologisk ved och kottar😉

  My skriver svar i bloggen att hon är licensierad PT & kostrådgivare.
  Tycker mig ha läst här att hon inte är det?
  Kan man kolla upp sånt?

   Hon totalvägrar att uppvisa sina licencer. Någon som ev tänkte bli klient hos henne ville se licenserna och blev blockad.
   Märkligt att arbetsgivare kan få skattelättnader, via anställdas friskvårdsbidrag hos en skojare som My.
   Hon vet inte hur många kalorier ett äpple innehåller ens. I en kommentar påstår hon 100kalorier.

    Ett medelstort äpple väger ju upp till 200 gram och har ca 45-50 kcal per 100 gram så det är ju inte helt inkorrekt….

     Ett medelstort äpple väger ca 100g

    Det var en som frågade varför hon inte var ansluten till e-passi och andra siter som många arbetsgivare är kopplade till för friskvård. De kommentarerna med hennes svar tog hon till slut bort.
    Är det kanske så att man inte kan vara ansluten om man inte är licensierad?

     Vet inte, men tänkte samma. Hon kanske inte är godkänd av skatteverket heller, då hon påstår att vissa arbetsgivare godkänt, enbart mot uppvisande av kvitto. Hon kanske lyckas kring gå systemet på det viset. Mysko

      Det räcker med att visa kvitto för arbetsgivare för att få friskvårdsbidrag. Bara det framgår för vem kvittot gäller, alltså ditt namn och personnummer ska stå på kvittot.
      Och så ska det ju så klart framgå att du köpt pt-timmar eller dylikt tex massage.

     Det är nog dyrt att vara ansluten till en sån tjänst.

     Tror inte hon fattar vad det var och svarade därför goddag yxskaft.

   Hon brukar skriva det och säga det ja men NEJ hon är inte licensierad dvs hon har ingen licens eller certifikat. Hon har iaf aldrig visat upp någon. Hon har gått en pt-utbildning men blev tydligen inte godkänd dvs hon klarade inte tentan.

    Finns inget som helst krav på licens eller certifikat. Om man tycker att man har tillräckliga kunskaper inom ett område kan man utge sig som tränare inom det.
    https://wellnessmassan.se/http-wellnessmassan-se-att-arbeta-som-pt-licens-eller-ej/

     Ok men i detta fallet uttrycker hon specifikt vilka licenser och andra certifieringar hon har

     Det är ingen skyddad titel enl lag. Men frågan är om man kan nyttja friskvårdsbidraget om man inte har licens.
     Och varför ljuga om att man har licens?

      Idag svarar hon på en fråga att hon är licensierad PT samt att hon har sålt sin Studio i Vasastan som många redan har förstått.

       Jaha. Har inte kollat idag. Varför inte bara lägga upp licenserna så slipper folk undra..
       Känns späom hon fasar ut allt ägande pö om pö. Bilen, studion, nergraderingen av bostad.

        Hon har beställt en ny fet bil…kanske fick lite överskott vid försäljning av sin Studio.
        Verkar redan fundera på en ny och fortsätter att promota sin onlinecoachning.
        Energin verkar fort ha återvänt efter dagarna med Corona.

         Bilen som var inslagen. Tror inte att den kommer. Klimatsmart😂. Det där m studion är nog oxå någon slags manöver för att inte tappa masken. Hon kommer på att hon har så mkt onöineklienter att studion blir överflödig.

          Verkar viktigt för My att ha en egen studio antingen som hon hyr eller äger även om hon inte verkar ha så många fysiska PT- kunder. Förstår inte riktigt varför. Kanske för att kunna lägga upp bilder som förmedlar att hon är en professionell PT ?

         Hon har en företagsinteckning på 500 000 kronor hon kan köpa saker för. Alltså lånade pengar som ska betalas tillbaka. Kan bli spännande.

          Kanske redan är använda. Tänkte på mersan som hämtades m bärgningsbilen

       Hon har ingen PT-licens. Hon ljuger eller så förstår hon inte vad licensierad är.

     Men Malin, det har inte med saken att göra. Handlar inte om det utan om att My ljuger och säger att hon är licensierad och certifierad. Ingen har pratat om att det är något krav att ha det för att kalla sig PT och kostrådgivare utan det handlar om vad My utger sig för att vara och ljuger om.

    Fast hur vet du det? Och inte är hon tvungen att uppvisa det?

  Kan ni hjälpa mig med en fråga. Pallar inte vänta till fria inlägget ikväll, men att redigera ett inlägg i insta? Är den möjligheten borta nu? Förut kunde man trycka på de tre punkterna uppe vid inlägget och sen välja redigera men det är borta för mig nu. Behöver redigera ett inlägg utan att ta bort det men vet inte var jag tar vägen.

  Anna Book publicerar stories på Instagram där hon sitter i bilen och lyssnar på sin egen julmusik och taggar samtidigt RixFM och några andra radiokanaler och frågar varför de inte spelar hennes julmusik för att hennes man tycker det är jättebra julmusik. Offerkoftan är gigantisk och bitterheten är övertydlig…

   Stor skämskuddevarning på det inlägget och att hon dessutom taggar radiostationerna. Hon har dessutom lagt ut en story om Smålandsgrangate där hon tar ställning för Smålandsgrangate och pekar finger mot PW. Dags för popcorn tror jag… 🤓

  Vilket blufföretag! 👿

  Och anna book .. vilken tönt, ursäkta men obsessed much över PW? Först en bild på Benjamin med en fånig hälsning till hans syskon (!) På stories och nu är hon kvick att dela PWs känga från granAnna med en ”fin” text om ärlighet. Lägg ner Anna book och nej din låt är inte bra och du är loco det är därför du inte är med på radio.. ELLER tv.. ELLER nått övht.

   Tycker hennes bild med Benjamin såg ut som en fanbild. Att hon gått fram till sin största idol och frågat om dom kan ta en bild tillsammans😂

  Och Smålandsgatan skickade precis ut ett mailutskick med texten:

  ”Med anledning av Aftonbladets felaktiga påståenden”
  ” Vi har haft en prövningens tid i vår älskade tomteverkstad. Utan dig och alla andra som har handlat från oss vore vi ingenting. Ett stort tack för det!
  Med det sagt gör vi allt för att ni ska få det bästa levererat direkt hem till dörren. Precis som vanligt. Vi har våra granar men också alla de tillbehör du kan tänkas behöva.
  Svenska, småländska kungsgranar och rödgranar från den certifierade obesprutade odlingen i Småland.
  Du väljer själv leveransdatum. Nu är det dags.”

  ”Smålandsgran har inte sålt en enda felmärkt gran. De påståenden som Aftonbladet publicerat är därför direkt felaktiga. Vi säljer fortfarande samma svenska julgran från Småland fri från bekämpningsmedel. Aftonbladet har i sina artiklar publicerat helt felaktiga påståenden med vår största konkurrent som källa, utan någon som helst egen källkritik.”

  Sen länk till deras egen ”artikel” apropå källkritik….

   Synd för Anna att de flesta inte är då korkade som hon verkar hoppas på.

    Japp. Varför tar hon inte upp att 1) det är inte första gången dom förlorade KRAV-märkningen och att 2) Plantagen blev misstänksam mot dom tidigare i höst (stod på Aftonbladet) och bröt nu samarbetet mot dom? Tror inte att Smålandsgrans konkurrenter skulle ha makt att göra allt detta. Måste säga att det är ändå ett konststycke att förlora KRAV-märkningen hela två gånger med några års mellanrum. Lärde man sig inget den första gången?

  Men ärligt, 1. blir man ambassadör bara för att man okejar att en kommentar får användas på hemsidan, då är jag ambassadör för både Willys och några restauranger som jag inte ens kommer ihåg namnet på, men har blivit ombedd att de får använda min recension på hemsidan. Sen 2. handen på hjärtat, hur många kommer ihåg exakt allt vad det sagt och gjort för tre år sedan?

  Fattar inte hur somla kräver att man som kändis ska vara någon slags övermänniska

  Vad är det för rättsprocess Anna Benson varit inblandad i?

  Älskar ändå Pernillas väldigt rappa svar i Anna Bensons kommentarsfält! Nu får c-kändisarna svårt att välja sida. Typ Toftby som ALLTID slickar röv på riktiga kändisar typ Pernilla. Hur ska Toftby förhålla sig NU?!?!?

   Haha ja exakt. Ska bli spännande att följa detta grandrama😂😂.

   Precis min tanke! 😂 Hur gör Toftby nu?

   Vilken taskig bild Smålands 🌲 lagt upp på Pernilla! Den där Anna verkar inte trevlig alls.

  Roade mig med att läsa recensioner på trustpilot.
  De kunder som ger dåliga betyg får otrevliga svar tillbaka…

   ”Sparar ditt telefonnummer som du måste ange för att få leveransen av granen, sen blir du trakasserad med reklam helt sjuka tider på dygnet. Även helger. Inte bara från Smålandsgran utan också från andra företag som VD:n står bakom, företag du aldrig hört talas om och definitivt inte handlat något från.”

   Anna Benson, vad säger du om det här?

  Men va fan. Inlägget som Anna Benson saxat recensionen från är från 2014 om jag inte sett fel. Och frågan till Pernilla ställs 2018. Konstigt att hon inte minns?

  https://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/hockey-julgran-kastrering.html

  Om GDPR ställde till det för alla som var tvungna att i hämta nytt godkännande för alla databaser och mail borde väl Annas hemsida räknas in i detta också så man kan definitivt tycka att hon borde följt upp om det fortfarande var okej efter nya dataskyddsförordningen om inte annat.

  Väntar bara på att Monas U ska skriva ett inlägg om saken också.
  För Anna B är väl en av Monas väääääääääänner

   Haha, det inlägget kom idag på tisdag, https://www.monasuniversum.se/2021/12/07/nar-drevet-gar/

  Haha detta är så jäkla komiskt på något vis.

  Börjar tro att det är ngn typ av kokain eller aktiva följare som följer med granarna för så många engagerade kändisar har man inte sett på länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *