Julgransgate tragglar vidare del 2

Jag spår att julgransgate kommer vara än till påska. Vad tror ni?

🎄🌲🎄🌲🎄🌲🎄🌲

Det här verkar nämligen inte vara utagerat än på länge. 
Det har liksom gått från att enbart handla om granmärkning – där Smålandsgran anklagas för att ha fuskat med kravmärkningen – till att omfatta de kändisar som finns på Smålandsgrans hemsida.

Pernilla Wahlgren förnekade att hon var ambassadör för Smålandsgran, när Aftonbladet frågade, och sa även att hon inte kände till att hennes bild förekom på företagets sida. 
Detta bemötte Anna Benson (företagets VD) genom att publicera korrespondens mellan henne själv och Pernilla Wahlgren som hon menar innehåller Pernillas godkännande att företaget kan använda henne bland sina referenser.

Nu har Anna Benson publicerat ytterligare ett inlägg där hon skriver att Aftonbladet och Pernilla Wahlgren borde skämmas, som trycker ner henne och smutskastar hennes företag. (Inlägget högst upp)

Detta får Pernilla Wahlgren att se rött och hon skriver den här kommentaren under inlägget:

Och så avslutningsvis så har Anna Book tagit till Instagram för att visa sitt stöd, för hon har minsann köpt granar från Smålandsgran i hela 29 år – trots att familjen haft platsgran vid åtskilliga tillfällen, bland annat mellan 2013 och 2016.  

184 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Påstår Anna verkligen att två nioåringar bar hem hennes första Smålandsgran till henne för snart 30 år sedan? 😀
  Jag skulle nog inte pallat bära på en gran tillsammans med en kompis NU, och då är jag 33…

   Den finns ju små granar.

    Lotta på bråkamargatan som tar sin gran på sparken 🙂

   Klenis.

   Blir förvirrad av detta, brukar man inte t ex köpa en gran på torget och bära hem den? Hur gör man annars (om man granshoppar på det lokala torget, vilket väl ändå är rätt vanligt).

    Vi kör hem granen, granar är rätt stora, stickiga och i vissa fall rätt tunga. Vi brukar dessutom köpa den vid köpcentrat som ligger ett par km härifrån.

   Då har du ordentliga fysiska problem och borde ta tag i det snarast. Såvida du inte har några armar, då förstår jag om det blir svårt…

   Ja jag skulle vilja påstå att en nioåring som är uppväxt på lantbruk kan bära en gran ensam.

   En plastgran väger inte så mycket.

   Intressant när Benson säger att hon flyttade till Stockholm 2004… då var hon väl i 20-årsåldern..

   http://annabenson.se/julbord-med-rlc/

   ”Varje år äter vi traditionsenligt ett julbord i gänget. Ofta har det blivit EAST. Ja, jag tror jag har ätit där varje år sedan jag flyttade till Stockholm 2004. ”

    Man kan väl äta julbord i 20-årsåldern? Det har jag gjort iaf.

     Såklart man kan äta julbord när man är 20 men nu menar ju Anna Book att Benson bar hem julgranar till henne i Enskede som 9-åring. Då bodde inte ens Benson i Stockholm, känns orimligt att en 9-åring åker från Småland för att bära hem julgranar till någon i Enskede. Eller?

      Annas pappa har sålt granar i Stockholm sen 70-talet, så Jo det kan mycket väl stämma. SOM 12 åring hade Anna sitt första egna granförsäljnignsstånd i Stockholm,

   Våra två barn brukar bära hem granen från skogen, ibland nån/några kilometer. Denna barnmisshandel har pågått sedan minsta var ca 4-5år tror jag, stora två år äldre. De älskar det.

   Jag är tre äpplen hög, har dålig rygg och svagare än de flesta men jag har absolut inga problem att få hem en gran. Man släpar den ju?

    Klart man inte släpar en gran. Det är därför det är bra att vara 2.

   Det gjorde vi också som barn. Hjälpte tanterna hem med granen. Mycket ljug är det från Bookens sida, men inte allt.

   Det är ett familjeföretag och de startade det på 70-talet. Kanske läsa på lite innan man hoppar på andra..

  Svårt att se korrespondensen mellan denna Anna och Perilla? Spontant tänker jag att det finns en rätt stor skillnad mellan att citera ett positivt omdöme t ex från en blogg (behöver man ens tillstånd för att citera en recension?) och att någon är ambassadör och på hemsidan presenteras på ett sätt som tolkas som att den kan svara på frågor om företaget?

  Om jag skrivit ”jättebra bok!” om läckbergs senaste på min bokblogg och citeras på hennes omslag förväntas jag väl inte vara ansvarig för hennes typ årsredovisning (Även om jag liksom andra bokbloggare fått boken gratis)

   Menar att jag har svårt att se texten på bilderna så vet inte exakt vad Pernilla svarar ja på.

   Ja och om de lägger till ”blabla beröm. – Pernilla Wahlgren, 2018” så känns det ännu mer rimligt att inte kräva något tillstånd av henne…

    Fast citatet som Benson använder är ju en omskrivning och summering av Pernillas för övrigt ICKE REKLAMMÄRKTA inlägg från 2014 så man kan ju förstå att ett ok behövdes innan de postade det på sajten. Sen är det inte rimligt att man hålls gisslan som ambassadör för det. Inte minst sedan Pernilla samarbetat med andra ang granar (Urbit 2016) tex.

    https://pernillawahlgren.se/pernillas-blogg/hockey-julgran-kastrering.html

    Camilla gör en liten recap av alla icke reklam-märkta inlägg om gratis Smålandsgrans-granar hos flunsorna genom åren. Då har du att göra till påsk 2031 🤪

     Det fanns inga regler kring reklammärkning för influencers 2014.

      Du kanske uttrycker dig slarvigt men jo visst fanns lagstiftning redan då men inga prejudikat för tolkningar av content marketing.

      Marknadsföringslagen gällde väl då precis som nu, bara för att ordet Influencer inte fanns i lagtexten så måste alla som gör reklam följa MFL paragraf 4-6 för att inte uppfattas vilseledande. Allt som går ut på att marknadsföra en vara eller tjänst mot konsument mot betalning (i pengar eller utbyte av varor eller provision betraktas som reklam och gjorde så även 2014 även om prejudikaten inte var på plats).

      Eller hur tänker du? Lagtexten specificerar ju inga yrken alls.

    Tittar man på hennes galleri av positiva recensioner är det svårt att avgöra hur aktuella de är. Bara för att man var nöjd kund 2016 behöver inte det betyda att man fortsatt köper eller får gran av Smålandsgran. Man måste uppdatera sina recensioner och följa upp med personerna om de fortfarande är ok med att stå kvar.

     Fast hur många företag som helst citerar positiva recensioner från t.ex. Google eller TripAdvisor. Har svårt att tro de är skyldiga att kolla av med typ Julia Svensson om de även 2021 får använda hennes citat från 2017 ”jättegoda saftiga burgare!” på hemsidan…?

     Att någon framställer Pernilla som ambassadör för dem är galet, men att citera en positiv recension kan jag inte se uppståndelsen med.

      Fast man är väl inte ambassadör bara för att man gett ok att publicera ett omdöme? Kändis eller ej. Ambassadör är i mina ögon någon som mot ersättning under en längre period samarbetar med ett företag. Och den typen av relation tolkar jag det inte som att Pernilla W haft med Smålandsgranen. Vare sig hon fått en gratisgran eller två genom åren.

      Och det är vad som skiljer seriösa från oseriösa företag att man inte följer upp vilket verkar vara exakt det Anna föll på när det gäller kravmärkningen.

     Har dom använt bild mm? Tänker att det är rätt stor skillnad på om man tar ett citat och skriver år jämfört att låna en bild osv på personen i fråga. Om jag hade okejat en kommentar så hade jag inte förväntat mig hitta mig själv med bild osv på en hemsida det hade känns som intrång för mig men ett kort citat avslutat med namn år xx hade väl känts ok.

      Ja de har använt bild, vilket i sig är ett GDPR problem. Du måste fråga om personen vill stå kvar med namn och bild på hemsidan.

     Del ska årtal för uttalandet anges samt 2021 ska självklart även anges om uttalandet är pga sponsring. Hittar inte ett enda ord på Smålandsgrans hemsida om att dessa personer har fått gran samt även i vissa fall rabattkoder till sina följare.

  Annorna verkar båda vara drama-magneter. Vidhåller att Bensons beteende är högst oproffsigt och bara gör skada än nytta för företaget. Om de hade hanterat detta professionellt, lagt sig platt och bett om ursäkt från början hade detta varit överspelat nu. Kommer ALDRIG att handla från ett så oseriöst företag.

  Sen att det finns folk som applåderar och försvarar detta beteende är ju absurt.

   Finns få grejer som stör mig så mycket som oseriösa personer som leker företagare men bara är drama queens

   Det är spännande att hon tar det som en personlig attack och måste skriva om hurhårt hon jobbar, dåligt hon sover och hur LEDSEN hon blir.
   Okej, men företaget verkar ju ändå ha slarvat med certifiering och märkning och administration. Det spelar ju ingen roll att du är kränkt eller jobbar hårt?

    Precis som Pernillas dotter gör när hon får kritik eller gjort bort sig, låter ju exakt som hon.

   Påminner lite om det oseriösa företaget Knivbrev vars VD verkar skogstokig. Vi skickade in våra knivar dit varje år, men efter att sett hur företaget responderar på kritik väljer vi numera ett annat företag. Företag borde lära sig att man inte kan bete sig hur som helst i sociala medier. Det skadar företaget.

    Svarar på.

  Så för att man gett medgivande en gång för flera år sedan ska det gälla flera år framåt? Nej, skulle inte tro det.

   Nej och det gör en ju knappast till ambassadör för företaget.

    Eftersom influensers använder rollen ambassadör väldigt fritt är det väl knappast en stor grej att Aftonbladet frågade Pernilla om detta?

     Nej, det har du såklart rätt i. Finns ju ingen definition av ambassadör i den här bemärkelsen. Men om hon skriver att nej hon är inte ambassadör så är det ju egentligen inte fel i sig. Men sen är det klart, om man t.ex. bokat ett hotell och blir uppgraderad och får mat inkluderat mot att de får nämna ens namn/företaget blir omnämnt, vad kallas det då? Verkligen luddig bransch, ska man tas seriöst måste man vara väldigt tydlig.

  Det här gillar jag! Mer sånt.

  Kanske att Anna Benson kan svara på varför hon spammar kunders telefoner med reklam för alla sina bolag?

   Med ett oregistrerat mobilnummer.

   Ja, bra jobbat Aftonbladet.

   jag har också notera det. smålandsgran har spammat om massa bolag , och agerar inte när man begär att dom lägger in reklamspärr eller ber dom att radera ens personuppgifter. dom förföljde i flera år, tror att jag kanske är av med dom nu

  Tänk vad världen skulle vara enkel om alla höll sig till sanningen från början😅

  Pernilla har all rätt att se rött, patetiskt av båda Annorna, ibland är det bättre att vara tyst.

   Ja, jag kan ha fel men tycker det känns som att Anna Books inlägg var ett försök att sticka till Pernilla, snarare än för att försvara grankvinnan. Book och PW har väl haft en dispyt sen innan och jag ser framför mig hur Book skrattar ett klassiskt ”muhaha” då hon tror att detta kommer att vinklas negativt mot Pernilla. Tycker helt klart Annorna ser dumma ut här.

  Detta kan vara det mest underhållande som hänt denna sidan påsken. Bring out the popcorn.

   Håller med! 😂 🍿

    Jag håller med. Sjukt spännande……

   Yes! #teamPernilla

   Den där Benson kanske byter riktning. Påskris från ”Norrlandsbjörkar”.

    Haha ja krav märkta och ekologiskt odlade.

    Och Anna Book kommer snabbt lägga ut på instagram: ”Jag har minsann smiskat Roberto med Annas ekologiska Norrlandsris i alla år!” 😁

    Benson, hur kan hon vara så oproffsig?

  Så dumt av Smålandsgran Anna att ta ”fighten” med Pernilla publikt. Hade hon ringt upp Pernilla direkt hade de säkert kunnat reda ut det där och det hade stannat där. Nu verkar hon ju manisk och det blir ju dumt när hon samtidigt tycker att man ska lita mer på hennes ord än Aftonbladets. Skott i foten

  Anna Benson ännu ett exempel på inkompetens som borde syssla med något annat än företagande. Tycker mest synd om hennes pappa vars livsverk hon nu kör i botten för att hon är en lättkränkt snöflinga.

   Hon är född 1983 så knappast en snöflinga. Men brist på kompetens helt klart. Och takt.

    Kan man inte vara en snöflinga oavsett hur gammal man är?

     Precis. Snöflinga har ju inget o göra med när man är född

    Hahahha begreppet ”snöflinga” har inget med att göra med ens ålder!! Du kan vara 20 och snöflinga eller 60 år o snöflinga. Handlar om hur tramsigt överkänslig, dramatisk och allmänt lättkränkt man är😅😅 folk och ord alltså. Så jävla obildade nu för tiden.

     Fast jo, det kommer ju från ”generation snowflake”.

     Definieras t ex såhär: ”The young adults of the 2010s (born from 1980-1994), viewed as being less resilient and more prone to taking offence than previous generations”

     Sen kan man såklart använda det om andra också, men att skratta åt att det skulle finna någon sorts ålderskoppling är lite överdrivet.

      Åh så då är jag en snöflinga! Fan vad fint! 😀 😉
      Till och med en av de första snöflingorna.

       Och jag är en av de sista! 😄

      Är personer födda på åttiotalet snöflingor alltså? Jag trodde att det var de som var födda sent nittiotal och tidigt 00tal som det främst syftade på. Men förstår nu också att jag även missuppfattat ”ung vuxen”. Trodde inte att de som var närmare trettio hörde dit. Snarare de som är 18-25 kanske. Jag har levt i en lögn.

       Jag trodde snöflinga var den söndercurlade generationen födda 1980 – 1995. Gruppen som blev skjutsade överallt aldrig behövde ta eget ansvar och gled fram på en räkmacka. De födda från 1996 har fått se sina föräldrar bli av med jobbet, klimatförändringar, krig och oroligheter.

        Jag jobbar på en högskola och har aldrig sett så bortskämda ungdomar som de som är födda i skiftet 90/00tal. De vill göra minsta möjliga, inget är deras eget ansvar och så fort något går emot dom så ska det klagas. De verkar aldrig ha fått ett nej någonsin och inte heller lärt sig att ens handlingar kan få konsekvenser. Det är min högst personliga iakttagelse baserat på de som läser på den här högskolan.

        Förstår inte riktigt vad ni menar med att vi födda på 90-talet är söndercurlade? Jag är född 94 och är inte curlad ett skit, känner ingen som är det heller (baserat på de JAG känner födda under 90-talet).

        Sett att flera här kallar oss curlade…

         Tjernobyl

         Ni märker det inte själva för ni tar det som så självklart att andra gör jobbet åt er.

     Det är ju fint att du kommer med information här, men måste du vara så jävla dryg? Det om något är väl vanligt i många kommentarsfält nu för tiden.

      Lite osäker på om det är jag som var dryg? I så fall är jag ledsen, var inte menat drygt utan hade bara en annan åsikt om vad en snöflinga är / kan vara 🙂

   [Borttagen kommentar]

   2 av företagen är nya från 2021, bägge med anknytning till Smålandsgran. Logistik och Holding, de har planerat för enorm uppgång i försäljningen. Corona har även gjort att fler firar jul hemma. Så kommer denna skandal.
   Benson har i somras flyttat hem till Småland och angett att hon tycker om att få betala skatt i Torsåker. Är hon sosse?
   Var hon tidigare skriven i Spanien?

    Varför skulle hon vara sosse? Och vad gör det för skillnad?

     Är förstås ett skämt. sedan Monas tider om att det är häftigt att betala skatt.

    Att man bolagiserar är inget konstigt i sig. Eftersom det är ett ehandelsbolag förstår jag att man vill skilja ut transporter. Holdingbolaget är ett sätt att skydda sina pengar och fullt normalt och ett lagligt sätt att skatteplanera. Hon lever på sina företag och har inte samma inkomsttrygghet som en anställd. Dessutom satsar företagaren ofta egna pengar i verksamheten som man vill vara säker på att få tillbaka.

  Det här med att slira på sanningen. Hemsidan: ”Vi säljer fortfarande samma svenska julgran från Småland fri från bekämpningsmedel.” Ja, det stämmer säkert. Det stämmer också säkert att ni på Smålandsgran DESSUTOM säljer besprutade granar från andra länder som aldrig någonsin varit KRAV-märkta, trots att ni påstått motsatsen.

  Anna Benson, du är vilse i granskogen. Ju mer du snurrar runt, desto värre blir det. Men du bjuder i alla fall på härlig underhållning!

   Om de bara säljer ekologiska granar från Småland, vart tog alla deras importerade icke-ekologiska granar vägen? Gick de till den trogna influerarskaran?

   Som Caia, de slirar också på sanningen och säger olika versioner och snurrar runt. Bl.a säger de att vissa produkter är helt veganska fastän de inte är det, vore intressant med en granskning om det. Dessutom säljer billigt producerade produkter från Kina väldigt dyrt. Pernilla får det att låta som att hon designat kläder för Gekås när det enda hon gjort är att fotas i plaggen och marknadsför dem. Både Pernilla och Bianca har gjort mängder med smygreklam och älskar det mesta så länge de får bra betalt. Tydligen tycker ju Pernilla att hon ska få arvode för att synas med bild på en hemsida bland en massa andra. Pernilla och Bianca är giriga och har fått hybris.

  Benson älskar kändisar. Även på hemsidan för By Benson har hon citat från kändisar, bland annat Åsa Ingrosso.
  Hon har strösslat ut granar till alla som är stora på sociala media uppenbart mot gratis gran.
  Hur många av dessa har köpt en gran? Eller är köpt för 0 kr det rätta då hon verkar använda samma teknik som var de Nakd gör.
  Dvs de får en särskild kod de köper för.
  Det är förstås kännbart att Plantagen avbrutit. Att angripa Pernilla W är ett sätt att förvilla från Plantagens avhopp. Plantagen var stor kund.
  Benson använder sig även av Smålandsgrans kundregister för hennes nyaste företag By Benson som bland annat även Blondinbella har hjälpt till att marknadsföra. Blondinbella har fått gran och gjort reklam i många år.

   Bäst är att hon attackerar för att Plantagen inte alls avbröt pga Aftonbladet. Utan för att de fick redan på lögnerna tidigare. Hur kan det vara bättre?

    Attacken mot Pernilla får bättre respons bland vanliga kunder. Plantagen hoppas de väl få tillbaka. Bra att det framkom att Plantagen redan hade agerat.

   Är det därför jag får alla jädra reklam-sms hela tiden??
   Sämsta granen någonsin plus massa reklamsms, kul!

   Så hittade du ett sätt att dra in Blondinbella i något negativt. Att du kallar henne Blondinbella säger allt. Finns ingen som heter Blondinbella numera det var längesen, och Isabella har väl inte gjort reklam för det i många år. Sedan har ju inte hon marknadsfört de företagen särskilt mycket, hon delade ut en rabattkod på gran häromdagen och det gjorde ju flera t ex Läckberg.

  Booken ska alltid lägga sig i, speciellt när Pernilla kommer på tal. Pinsamt!

   Det var väl Pernilla som kommenterade ngt om att Anna använde filter, det glömmer hon nog inte.

  Så pinsamt hanterat av företaget. Känns extremt oprofessionellt och inkompetent.

  Detta drama är ju den perfekta stormen med ingredienser som Booken, Pernilla, julgranar, kottar som handplockats och doppats i stearin av oliver (!?), wannabe-kändisar som fått gratisgranar under lång tid och för mig, en ny bekantskap: Benson!
  🍿🍿🍿

  Finns det någon tidbegränsning på ett godkännande som getts utan tidsbegränsning.

  Om Pernilla gett sitt godkännande att använda hennes kommentar plus bild i PR/marknadsföringssyfte så gäller väl det för evigt tills hon själv personligen medelar något annat.

  Bra svar av Pernilla!

  Fast, nej. Anna Book skriver att hon BÖRJADE köpa smålandsgran för 29 år sedan. Inte att hon ”köpt granar från Smålandsgran i hela 29 år”. Hon skriver inte att hon varit företaget troget i 29 år. Så hon förnekar inte (i detta inlägget iaf) att familjen haft platsgran vissa jular.

   Precis. Tycka vad man vill om Anna, men här vändes och vreds det verkligen på hennes ord 😅

   Hon har sagt i lives att de köpt gran därifrån sedan 19xx.

    Även i tidigare inlägg om jag minns rätt, orkar inte leta just nu.

  Hur inkompetent är denna Benson? Hon borde lagt sig platt och pudlat direkt när hon fuskat så, men det ligger uppenbarligen inte i hennes person. Ju mer hon gapar och sprattlar, ju djupare sjunker hon.
  Hur smart är det att bråka med PW offentligt?
  Otroligt korkat!
  Anna Book sen! 🤦🏼‍♀️ Hur patetisk är inte hon. Kvinnan med den mest långsinta, snarstuckna och lättkränkta personligheten. Försöker att hålla sig aktuell än med sin gamla 80-talsdänga ABC. 😂

  Eftersom Benson gör allting fel, så lär det bli till att poppa 🍿 fram till påsk!

  Varför bemöter inte smålandsgran uttalanden av företagets leverantörer som säger att de INTE levererat KRAV-granar?
  Nä, att hoppa på PW verkar vara en bättre strategi?
  Nä, fööy! Nu går jag ut och hugger mej en egen, garanterat obesprutad, gran så att katten har något att leka med.

  Booken borde väl inte ha någon vanlig julgran. Hon är ju Spanjorska och Medelhavsmänniska
  säger hon. Julgran har man inte där som här även om det börjar bli populärt med korta frostvita fula
  granar där.

   Tycka vad man vill om henne men en julgran kan man väl ha ändå? Tänker att med den principen borde ingen svensk äta pasta eller pizza, osv. Du fattar min poäng

   Har du firat jul med spanjorer någon gång? Man har absolut julgranar hemma, i plast då.

  [Borttagen kommentar]

   [Borttagen kommentar]

  Anna (läskig som fan) Book är ju jättekonstig.. så fort PW kommer på tal ska hon dit och hacka samtidigt som hon jagar efter Pernillas barn och familj. Och dessutom såg jag på Wahlgrens värld att Anna Book frågat Pernilla om inte de kan dreja ihop, för Anna trodde tydligen att Pernilla satt och drejade alla tallrikar i sin porslinserie själv (!) det tyckte Pernilla var jätteroligt för hon kan inte dreja, vilket bevisades i ngt avsnitt efteråt.

  Men whats up med Anna? Varför hänger hon efter PW hela tiden, varför hackar hon så fort hon kan men skickar endå fåniga sms ”hej vill du leka” … usch, hade jag vart någon i familjen Wahlgren hade jag lagt benen på ryggen så fort jag såg Anna komma ångande med mobilen i högsta hugg rätt var det är kokar det en kanin på spisen.

   Dom slog väl igenom samtidigt ungefär, på det glada 80-talet. Medan den ena fick en livslång karriär fick den andra…ja den personen är mest känd för att vara ”känd” inte pga hennes talang.

    Jovisst. Kan samtidigt rabbla upp ett flertal artister från 80talet som blev helt normala (på nätet iallafall .. jag känner ju inte dom) 😆
    Men anki bagger? Lili och sussi? Hon den där tjejen som sjöng med one more time som inte var nanne? Ingen är stor ingen är känd för ntt särskilt idag men ingen håller på som Anna book.. vad fattas liksom?
    Carola och Lena PH startade ju också samtidigt och de är vänner av vad jag kan se på insta.

  Bra att Pernilla Wahlgren bet tillbaka även om jag inte riktigt vet om alla hon räknade upp var kända profiler.

   tänker att AV de kända profilerna, så räknar Pernilla bara upp de som hon faktiskt med säkerhet kan veta INTE gett sitt medgivande. Det verkar ju vara extremt känsligt vad ’han sa/ hon skrev/ de tyckte’ osv i denna fråga.

   Svarar Anonym 13:11

  Blir ju lika pinsamt som när Bianca filmar från soffan och snyftar över hur Caia ’kriiiigar’ för sina kunder. Så oproffsigt med dessa amatörmässiga instagramordväxlingar. Smålandsgran borde hålla sig till ett offentligt uttalande och sedan hålla klaffen och låta detta passera!

  Alltid komiskt att läsa snälla kommentarer från Booken. Man vet ju liksom att det kan vända på 3 röda sekunder.

  Kom hit och hämta din fula granjävel 🌲🌲🌲👊🖕😡 I vår familj 👨‍👩‍👦‍👦👬tigger vi inte. 🌲-helvetet brinner ju inte ens i kaminen💣💣💣. Mi Amore ❤ har stickor i hela händerna. Ska vi åka 🚑 får du fan ta granjäveln till Märsta sopstation. Nu är våra tre barn ledsna. Att du ger dem varsin 🍕 och en stor🎂 kan möjligen vara en fin gest. Jävla motherfucker 🖕🖕🖕😡😡😡💣🌲 du har förstört vår jul.

   Hahahaha

   Du glömde ANVÄNDA versaler för ATT betona helt fel ORD. I övrigt EN jättebra TEXT!

    Dessa jävla VERSALER ska då alltid förknippas med MIG🔥🔥🔥

   Anna är betydligt mer passivt aggressiv än så där😅

    Vet väl inte du 💣😡

     Du menar att det är oförskämt att anta?

      ALLA tror sig veta hur JAG Anna Maria Terese Toledano Book tänker & tycker 👹. Ni vet fan ingenting om MIG. INGENTING!!!!! Patetiska TROLL & kärringar är ni. Ni är bara AVUNDSJUKA.😠💯💢

       Nu ska jag GÅ min egen VÄG🙏🙏 inte låta andras ORD såra mig, bara focusera 💕 på mi amore 🔥 min FAMILJ, äkta vänner, segunda casa 🤞🙏 falska vänner BEHÖVS inte i mitt liv 🙈 nu BRYTER jag och lämnar DET negativa bakom MIG. Ensam är stark 🔥💕👍🙏🙏🙏❤️ #densomvetdenvet #randomspanska #kärlek

        😂😂😂

        Haha jag TROR jag skrattar ihjäl MIG! 🙏❤️

        Fina, fina Anna ❤ Du har ju My🙏 En sann och ärlig vän 🙏🙏

   🚑🚑🚑Mi Amore ❤ fick sina vackra händer omplåstrade. VEM ska SMEKA MIG kväll?😭😭😭 Fan, fan, FAAAAN! Watch your back sister!!!! 🔪👾✝️⚡☠️

    Hahahahahahaha

   😂😂😂

   Hahahaah

  Vilket kaos!
  Vet inte vem som har rätt eller fel av dessa två men PW kanske ska tänka sig för vad hon skriver.
  Den 6 november har hon lagt ut en bild som ägs av Bilder i Syd och den bilden är ju full av vattenstämplar. Lägger man ut en bild, full med vattenstämplar, om man har betalat för den…
  Kanske inte läge att säga till andra att dom inte betalat för sina bilder…

   Tror du missat en del här.

  Jag kör med plastgran och den kan jag nog ha resten av livet.
  Negativt: Det doftar inte.
  Positivt: Slipper barr.

   Ok

   Man kan ju alltid köpa doftljus som luktar gran🤩

  Är Pernillas kommentar bort?

   Nej den är kvar

    Eller den är kvar på Insta men hon är borttagen från hemsidan

   Nope kvar

  Herrgud vad hon Anna Benson skämmer ut sig själv och företaget. 🙈

  Läste precis en artikel om Magda Gad och krigen i Syrien och Irak. Här i Sverige krigar vi om hur granar skötts under deras uppväxt och om Pernilla Wahlgren verkligen gett tillstånd till publicering av positiva kommentarer angående nämnda granar. Det är även i Sverige där barnfattigdomen breder ut sig och klyftorna ökar. Men det är klart, att engagera sig i en grans uppväxt naggar inte på ens egna känslor. #varjegranharrätttillenfinbarndom

   Två tankar?

   Måste man bara bry sig om det som ör objektivt värst? Då kan man sluta granska certifikat, jaga skattefuskare, bötfälla fortkörare så länge det dör barn i krig osv.

    Tack för att du orkade formulera ett svar till ovanstående dumhet.

   Ingen orkar ett liv där vi bara låter allt det hemskaste i världen uppta våra tankar.

   -Min chef var väldigt otrevlig idag…
   -Det finns chefer som mördar sina anställda!

   -Såg en rolig film igår…
   -Tänk på DÖDEN istället!

  Det borde vara olagligt att definieras som kund när inget köp har genomförts. Kommentarer från kändisar på hemsidan borde stå under rubriken ”feedback från kändisar som fått en gratis gran”. För hur svårt är det att vara nöjd med det? Feedback från riktiga kunder som genomfört ett köp på eget bevåg med riktiga pengar borde väga mycket tyngre.

  Jag noterade också i mailutskicket från Smålandsgran den 5 dec att de nu skriver följande: ” Svenska, småländska kungsgranar och rödgranar från den certifierade obesprutade odlingen i Småland.” Notera att de kallar odlingen ”certifierad”, dock utan att specificera mot vad…

   Certifierad mot ohyra förmodligen eftersom odlingen är obesprutad 🙂

  Alltså, är inte insatt, men alltid tyckt denne Benson är ngt märklig, fast får ändå ge henne att det är lite modigt att i dessa, stryka-PW-medhårs-tider-av typ alla offentliga som vill få lite skjuts & synas medans PW & WV är i ropet, att hon ger en känga till PW, oavsett vem som har rätt el fel i ankdammen. Och PW är såå CHOCKAD,(såpass att hon upprepar hur chockad hon är..), över Annas beteende….Själv är jag mest chockad över hur en 55 åring kan sitta och fnittra över sin egen dumhet och berätta (läs tjata)om hur kåt hon är i TV…integritet skulle jag tro, saknas helt i hennes vokabulär.

  Jag förstår inte hur NÅGON kan köpa 8 stycken stearindoppade kottar för 245 spänn?? Gjorde det som pyssel när dottern var 4, var ju bara att gå ut och plocka en säck kottar gratis och doppa.

   Har man de som pynt eller används de till något?

    För att lättare tända en brasa eventuellt

     Aah ok. Smart

   Det blir dyra brasor. Samma folk som köper några säckar ved för myseldning i fjällstugan I guess. Ingen som eldar på riktigt lär ju betala så mycket för att tända en brasa.

    Nä då tänder man väl med någon gammal tidning som man kan riva ut sidorna ur.

   Man kan också spara ljusstumpar och använda dem när man tänder, helt utan kottar. Funkar utmärkt.

   Man kan göra egna braständare av stearin och papper också. No kotts needed.
   https://sverigesradio.se/artikel/6846953

  Tycker absolut att Pernilla känns trovärdig, och jag köper helt att hon vill visa avstånd. Det är inte okej att hon (även om Smålandsgatan inte säger det rakt ut) gör henne till någon form av ”ambassadör” För även om det inte säga rakt ut, så FRAMSTÅR de som detta när dom citerar henne och använder bilder på henne , vilket blir vilseledande.

  Ny artikel i Aftonbladet nu. Bensons katastrofala krishantering har verkligen gjort det hela ännu större.

   Ja hon är ju direkt läskig..

   Benson har hjälp av en PR-kvinna vars namn är ganska ovanligt. Ingen kändis som Bindefeld men ganska stor i branschen. Oklart om hon får hjälp med detta case men tror det.

   Hur kan man inte förstå att man ska anlita en krishanterare 2021?!
   Det är som att hon inser att hon står i en egengrävd grop och fått den utmärkta idén att börja använda en grävskopa istället för en spade för att göra den djupare snabbare.

  Såklart ska Anna lägga sig i och informera alla om att de minsann förankrat hennes medgivande att vara referens.
  Anna, som är världens sämsta reklampelare, är inte ens tillfrågad i saken men hon tar varje tillfälle att få känna sig viktig och behövd.

   Och vi har ju Johanna Toftby där också…..

  Mmm, Anna har som vanligt full koll på vad som är sant och inte. Om och hur det fifflats med märkning och om PW fått gratisgranar många år, eller kanske bara ett. Och vad det nu spelar för roll att HENNES omdöme är ok att publicera och använda i marknadsföringen. Anna, vi förstår att du tycker gratis är gott och gärna gör vad som helst för lite spons av exakt vad som helst.

   Om hon har tur kanske hon får både en utegran och en innegran i år, nu när det stormar runt Smålandsgran.

    Och framför allt hoppas nog Booken på lite utrymme i nån kvällstidning där hon får berätta ”sin sanning”.

  Företaget har alltså kontaktat kändisar och influensers och uppmanar dem att försvara företaget om dom blir kontaktade av Aftonbladet. ” Om du blir kontaktad av Aftonbladet uppskattar vi därför om du kan svara följande: Jag litar på det Smålandsgran har skrivit i sin kommentar och har fullt förtroende för Smålandsgrans arbete.”
  FY FN VA PINSAMT!!🙈

   Hahaaa va, var läser du det? Dör

    Aftonbladet

   Såg det också och tja vad ska man säga? Helt klart har Anna fullständigt tappat det.

   Är det sant???

    ”I meddelanden som Aftonbladet tagit del av skriver Smålandsgran att de dementerar alla påståenden och fortsätter: Om du blir kontaktad av Aftonbladet uppskattar vi därför om du kan svara följande: Jag litar på det Smålandsgran har skrivit i sin kommentar och har fullt förtroende för Smålandsgrans arbete.” https://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/oWe7pg/pernilla-wahlgrens-ilska-efter-granbluffen

  Och varför ska Anna, som vanligt, lägga sig i… ? Har hon inget bättre för sig? Nej, just det. Hon har inte det bortsett från att bädda och trycka i sig bullar.

  Rekommenderar inte smålandsgran. Bor i Stockholm och hade köpt 210cm+ gran, leverans kommer 5 timmar efter utsatt tid, helt omöjlig spårlänk som inte fungerar. Han kommer in med en gran som är ca 150cm. Jag poängterar att det är fel, killen säger att han ska byta till rätt gran som finns i bilen. Han går ut, sitter i bilen i 15 minuter och åker sedan iväg utan att säga till mig. Vi får ringa kundtjänst och fick ingen förklaring utan någon åkte dagen efter och levererade rätt storlek på gran, igen med flera timmar fel vad gäller leveranstid. Det var verkligen allt annat än bekvämt och kundtjänst gick knappt att få tag på. Kändes som ett oseriöst företag.

   Isabella Löwengrip fick också sin gran levererad för sent, och hon fick också en liten gran, men det var kanske meningen.

  Kan NÅGON hjälpa ANNA med TEXTERNA på STORYS, får PANIK

  Anna Benson hade jag aldrig hört talas om förrän denna gran-gate dök upp idag. Nu har jag finkammat hennes Flashbacktråd och läst igenom beskrivningarna av hennes NIO (!) böcker på Adlibris. Hon har varit med i Hemlige miljonären och man undrar verkligen hur hon kunde vara miljonär redan 2010? SÅ mycket tjänar man väl inte på bordtennis så att man kan köpa en 17-miljonersvåning i Sthlm? Beskrivningen av boken ”C” där hon säger sig ha inlett ett förhållande med en känd svensk kvinna som dog i bröstcancer 2012 är också intressant, då det sedan framkommer att kvinnan inte alls var känd. Frågan är om förhållandet ens ägde rum. Anna verkar ha gjort sig en karriär på att appropriera cancer utan att själv ha haft sjukdomen. Mycket intressant person!

   Hon bort gav bort typ 20 000 kr i Hemliga miljonären, man behöver inte vara särskilt rik för att kunna skänka en sån summa.

   ”Beskrivningen av boken ”C” där hon säger sig ha inlett ett förhållande med en känd svensk kvinna som dog i bröstcancer 2012 är också intressant, då det sedan framkommer att kvinnan inte alls var känd.”

   I boken står det typ att när Anna och C åkte taxi och ville vara lite hemliga så undrade Anna om taxichauffören kände igen dom. Kände igen från var då kan man fråga.

    Tillägg: att läsa boken ”C” känns som om att man smygläser någons dagbok. Någon som ohejdad vill skryta om sig själv, sina kontakter och jobb speciellt utomlands (som man gör större än de i själva verket är), sin egenmålad ”konst”, och om sin oöverträfflighet i största allmänhet. Sen lägger man till pinsamma, mycket detaljrika och personliga sexscener ovanpå allt.

  Anna Benson är känd för sin girighet. Vi är många som njuter av att hon gör bort sig så fenomenalt, helt på eget grepp 😈

   Jag har ingen bra koll på Benson. Kan du ge lite exempel på hur hennes girighet fungerar?

    Verkar finnas en hel del att gräva i om Anna, hennes kokboksaffärer till exempel.

     Please tell us more!

  Kul att någon nämnde Blondinbella & Benson i samma mening innan.

  De verkar ha gått i samma matteskola med.

  ”Våra 300 hårt arbetande anställda”???

  Betalar de slavlöner med?
  Läser man bokslut är det inga 300 pers som får lön från hennes bolag…

   Nej enligt bokslutet var de 17 pers. Inte ens Bella var så kass på maten när det begav sig.

   Var inte hennes ”fem” företag tre företag i verkligheten?

  Fick precis mail från Smålandsgran.
  ” Svenska, småländska kungsgranar och rödgranar från den certifierade obesprutade odlingen i Småland.”

  Ok men vad händer med alla polska julgranar då? Vad gör ni med dom? 🙈

  Intressant att Anna Book lägger sig varje het diskussion för att få lite värdefull publicitet att hålla huvudet ovanför vattenytan. Ja jösses 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *